Kvällsaktiviteter !!

En underbar dag !!! Oj så härligt väder det är...jag och alla andra på jobbet njuter :). Ikväll kör vi kvällsaktiviteter på jobbet också, närmare bestämt - Vårmarknad !!!!! Hoppborg, loppis, café, lotterier, korvgrillning, musik, sol, värme, glada barn, fiskdamm, hemliga paket, lekar osv osv..... en fantastisk kväll som vi alla älskar. Både stora som små. ♥

Jag kommer tillbaka senare ikväll. Take care !!




/ M A R I



Inredning och liiite annat !!



Lite fräscha smycken till sommaren är aldrig fel...




En stooor soffa kräver många kuddar, så denna gången fick det bli två gröna.




Under glasskivan på vardagsrumsbordet fick dessa fina kort plats...


/ M A R I


I made it !!!

Motivationen anlände så fort jag klev utanför porten !! 7,5 kilometer är avklarade och jag ångrar mig inte en sekund. Strålande sol, bra musik, andra motionärer på vägen, massa underbara lukter och ett bra tempo. Kan det bli bättre ??? :) Jag är toknöjd !!!!

Härnäst blir det käk, dusch och sedan en kort sväng till Globen med Carolina. Hörs sen hörrni :)




Innan jag stack iväg..

/ M A R I



Motivera mig till löpträning !!

Motivationen är inte på topp kan jag säga, men jag försöker peppa mig själv med bra musik och tanken på att jag ska springa Blodomloppet nästa vecka. Vilket egentligen betyder att jag måste ut och springa.....idag.......!!!! Visst, loppet är bara 5 kilometer men helt klart ett lopp värt att träna till. Sist över mållinjen tänkte jag nämligen inte komma.


Så hörrni, hur motiverar ni er när ni inte känner er på topp ?? Berätta !!! 




Sålt smör och tappat pengarna eller ????? 


/ M A R I 


 


Underbara gåvor !







Jag har fått så otroligt fina presenter. Kommer aldrig kunna tacka er tillräckligt ♥

/ M A R I


Måndag 30:e Maj !!

Efter en fartfylld helg är jag lagomt måndagstrött, känner mig segare än segast för tillfället. Men en friluftsdag med barnen kanske kan ändra på det, frisk luft får man ju aldrig för mycket av. Så jag måste snabba på här, ska snart ställa barnen på led och promenera bort till skogen. Lunch och massa skoj i skogen kan bli skoj :).

Annars i veckan är det fulltecknat, jobb måndag, tisdag och onsda sedan får jag besök av äldsta systern med familj. Dom kommer på onsdag och stannar till på lördag, det ska bli mys. Gröna Lund är på tapeten, oj så barnen har längtat :). Jag med för den delen....  Samtidigt ska jag njuta av lite ledighet, torsdag, fredag och måndag ledigt klagar jag inte över.

Nej måste rusa.... Hej !!!




Köpte röda rosor till mig själv i fredags ;).

/ M A R I




Bildbomb


Elin, Rikard och Josefine....Rikard har hittat sin plats :)



Caroline, Gabriella och Jenny....maaaassa tok blev det :)



Emma, Gabriella, Mahsa och Gottfrid... mingel hemma =)



Länge sedan sist, så då måste man myyyysa på :)



Berns och damerna i soffan hemma hos mig..


En fantastisk bra kväll

/ M A R I





Vilken lördagskväll !!!

Gabriella, Emma, Gottfrid, Mahsa, Richard, Josefine, Rikard, Nils, Lion, Elin, Jenny, Caroline, Jenny, Carolina och Anna har att jag att tacka för att min lördagskväll blev fantastiskt bra. Tack än en gång ♥

Här hemma blev det tilltugg, rosé, musik, skratt och massa annat skoj innan vi begav oss till Berns. Där vi dansade hela natten, oj så skoj det var. Bra musik och bra sällskap, vad kan bli bättre hörrni :). 04.30 var nog klockan när jag, Gabriella och Emma steg innanför dörren här hemma. Godnatt och pladask ner i sängen blev det på en gång.

Tro det eller ej, men jag mår relativt bra idag faktiskt. Är trött som två, men det får de vara värt tycker jag :). Jag, Josefine och Caroline har till och med orkat med en vända på stan...det ni :) 

 Har massa bilder jag ska visa er, men först måste jag få i mig mat. Hej på ett tag...





Idag innan jag drog in till stan


/ M A R I


Inspiration - Lipstick !!



Jag är helt galen i den här låten

Jedward - Lipstick


/ M A R I


Lördag = Fest !!

Godmorgon mina kära !!!! Hur mår ni ?? Här är det nyvaket och nyätet, men jag är på riktigt gott humör :). När kroppen är fylld med massa koffein ska jag och den galna dammsugaren ta en svängom. Om det blir en vals eller en tango vet jag inte, men städat och fint ska det bli :). Jag måste damma av svabben också, för lukta gott måste det ju göra. När golvet torkar drar jag iväg och handlar, massa gott ska här bjudas på. Kommer ni eller ?? :)

Nej, nu väntar kaffet. Hej !!





/ M A R I


Freeeeedag !!!

Tredagars-vecka för min del, men jag är sjukt trött ändå. Fredagen var mer än välkommen !!!!!! ♥ Jag har shoppat lite, städat, håller på att tvätta nu, plockat undan och börjat förbereda för morgondagen sedan jag kom hem. Imorgon blir det nämligen 25-årsfest....igen....Har ju vänner här nere också, så dom får jag absolut inte missa att fira in mina 25 år med ;). Har lite att stå i med andra ord, så jag kommer nog utelämna bloggen och allt annat liknande ikväll. Lika bra att göra det mesta ikväll, när jag ändå är igång. Jag menar, då kan jag ta en sovmorgon imorgon !!!!!!!!







/ M A R I



Inspiration - Flying !!!!!





Dagen får bestå av bilder.
Återkommer när jag är hemma........


/ M A R I


Inspiration !!!!





(heartit)


/ M A R I


Gud så trevligt !!!

Det blev massa nya ansikten ikväll, gud så trevligt. Trodde till en början bara att det var jag, Carolina, Anna och Anna. Men med oss var även sju stycken till, för mig helt okända människor dock. Men ni vet, sådant älskar ju jag :). Takterrass, sol och massa god mat senare är jag nu åter hemma, för att för en gång skull komma i säng i en vettig tid. Men tror ni det kommer funka ? - Jag är tveksam. Vad har ni gjort ?!

Imorgon vankas det fredag, jobb och en feeeet tvättid. Jag väljer kläder med andakt för tillfället ska ni veta.




Jag och mina solisar säger godnatt för ikväll

/ M A R I


Grillkväll !!

Matchen mellan Träning - Grillning slutade 0-10. Jag känner att jag måste passa på när det är så fint väder :). Jag, Carolina, Anna och Anna drar iväg och slänger upp en flaschig grillhink någonstans och njuter av det underbara vädret och den goda maten. Hur låter inte det hörrni ???  Jag är kvar på jobbet för den delen också, känner att en snabbis hem inte är värd mödan. Jag inväntar Carolina som bor granne med jobbet istället....vi tar bilen.

Ha nu en fantastiskt bra kväll, det tänkte jag. Lovar er lite bilder senare :)







/ M A R I


Jag vann en underbar tvål !!




Denna underbara tvål med lavendeldoft vann jag hos http://landhagen.blogg.se/happydays/
Den prydet mitt lilla badrum nu


/ M A R I



Scandic Foresta - Lidingö !







Ni kommer ihåg att jag väntade mig en överraskning, den ägde rum igår. OJ så trevligt det var !! Jag blev först bjuden på Sushi på en väldigt bra restaurang här på ön, sedan gick vi vidare till Scandic Foresta där jag blev bjuden på två drinkar och lite tilltugg. Med trevligt sällskap och underbar utsikt blev det en väldigt bra kväll. Jag är evigt tacksam. Tack tjejer !!!

/ M A R I




Är du lite nervös för det kommande loppet ??

När du springer ett lopp för första gången kan jag med all säkerhet säga att era närver är på helspänn, för hur ska det egentligen gå?????? Därför tänkte jag bjuda på några tips som kanske lugnar er ett hekto....


Ska jag springa tävlingsbanan innan tävlingen ?
-> Ja, om det är möjligt. Erfarenhet ger större säkerhet. Om du känner till banans backar, kurvor och utförslöper i förväg är det lättare att planera loppet. Och om du hela tiden vet var du befinner dig i förhållande till målet så vet du också när det är dags att börja springa lite fortare.

Alla kommer märka att det här är min första tävling !
-> Det är ingen som bryr sig. Men det är i positiv bemärkelse. Löpare stöttar varandra. De vill bara dela glädjen i att löpa tillsammans med andra löpare. Stämningen brukar överlag vara lättsam och det är lätt att knyta nya kontakter. Du kommer heller inte vara ensam; det kommer finnas många löpare i loppet som gör sin första tävling.

Tävlingsnerver (tänk positivt)!
-> Nervositeten är en omedveten reaktion på stress, men du kan träna dig i att kontrollera nervositeten. När du börjar känna dig nervös, upprepa meningar för dig själv som till exempel; "Jag ska starta lugnt, jag ska springa för att ha roligt, jag har full kontroll." Ha gärna flera positiva mantran på lut som du kan ta till när du känner fjärilar i magen.

Information Runners World





/ M A R I


Inredning - Ljust och öppet !!



Detta stora och ljusa med havsutsikt vore något. Älskar golven.

/ M A R I


Idag är jag tillbaka !!

Försening på SJ, strul med SL (Stockholms Lokaltrafik) och tandvärk resulterade i en väldigt lugn kväll igår. Jag hann inte till träningen med andra ord. Tyvärr. Jag var riktigt bitter där ett tag, men det ordnade till sig. Klockan 22 somnade jag som ett litet barn..


Idag är jag tillbaka på jobbet igen, vilket många glädjs (heter det så?) åt. Både stora som små, underbart ju. Jag ska alldeles strax kila ut med barnen, Natur och Friluftsliv väntar. Kul :). Vi hörs senare....




Igårkväll...

/ M A R I













Fräscha tips för sommaren !

Nu när sommarhalvåret anlänt vet vi att det blir mycket grillning, picknickar i någon mysig park, rosé eller någon annan alkoholhaltig dryck på någon trevlig uteservering/altan en sen sommarkväll. Vi njuter av allt ät/drick-bart under detta halvåret....jag med ska jag erkänna, men jag skäms inte för det. Jag tränar och äter rätt, så jag kan smälla i mig allt detta med gott samvete (allt med motto såklart). Men jag tänkte ändå bjuda på några tips på hur du kan få maten mer hälsosam, med hjälp av bara oljor. Här nedan är några:


Pesto
Använd advokadoolja till sallader och hemmagjord pesto. Stänn undan smöret och doppa nybakat lantbröd i lite advokadoolja med örtsalt och valfria kryddor.

Bakverk
Byt ut smöret mot den milda och värmetåliga rapsoljan när du bakar kakor med bakpulver.

Salladsdressing
Vispa linfröolja och balsamvinäger tillsammans med salladskrydda och lite svartpeppar för en härlig salladsdressing.

Sallad och Pasta
Ringa extra jungruolivolja över sallader och pasta för extra smak och näring.

Smothie
En frukostsmothie på linfröolja, banan, mjölk/sojamjölk, blåbär och äggula ger kroppen en rejäl dos vitaminer, antioxidanter, kolhydrater och protein före morgonpasset - eller efter det.

Heta grönsaker
Stek, woka, ungsrosta eller grilla dina grönsaker i sesamolja för extra smak och näring.


Information Runners World







/ M A R I





Jag åker tillbaka till Stockholm !!

Nu sitter jag återigen på ett tåg men denna gången för att ta mig hem till Stockholm, efter några underbara dagar hemma i Sundsvall. (ja, det där att avgöra vad som är "hemma" eller inte är svårt). Men innan tåget gick vid 14-tiden har jag spenderat hela förmiddagen med min yngsta systerdotter Ida, förskolan var stängd idag så då ryckte moster in. Sicken tur att jag var hemma :).

Om allt går som det ska så är jag i Stockholm vid 17.40, då gäller det att försöka skynda sig hem och byta om. Min tanke är att hinna att åka till Hornstull och träna ikväll, får se om jag hinner. Annars blir det en låååååååång löprunda på ön.

Nu ska jag återgå till min bok.


Jag i lördags.


/ M A R I



Inspiration - killar !!



Idag får ni killar lite inspiration. Detta bjuder Resteröds på.

snyggt

/ M A R I





Inspiration - Shabby chick !





Boken ovan har förtrollat mig nu en stund, så sagoligt vackra saker det finns.

Denna bok är köpt på Jultidningarna, men bör finnas på en bokhandel.

/ M A R I



Jag njuter av varenda sekund !

Vet ni hur skönt det är att vara ledig, jag kan nästan inte fatta det själv. Jag njuter av varenda sekund !!! Jag behövde verkligen den här ledigheten...nog för att den bara löper tills i morgon, men ändå. ♥


När ni läser detta är jag säkert på väg in till stan (har varit ute på landet), med sikte på att hämta tre ungar från skola/dagis. Jag tänkte tjuva dom någon timme, det gäller att passa på hörrni ;). Det kommer bli en eftermiddag/kväll med båda systrarna och deras familjer. Mys !!! Imorgon återvänder jag till storstaden igen, för jobb och träning. Måste börja ladda batterierna för helgens fest också (gäller att vara ute i god tid) hehe :)




På väg hem i lördags...


/ M A R I


Jag fick öppna paket !


Undra vad mina kollegor nu har hittat på ?! Spännande :)



Mitt smeknamn är Mimmi, därav alla dessa mimmigrejer :)



En speciell mugg till en speciell tjej sa Marie !! Muggen bjuder på en fin text också, men jag får återkomma med den texten en annan dag...



Mousserande vin och Riesling går alltid ner, likaså massa underbara produkter från Make Up Store


Fick superfina presenter. Tack !!

Familjens present står hemma i Stockholm redan.


/ M A R I


Mitt firande !!!



Elsa, Thea (dockan) och Ida..



Elise och Alvin



Ida och Edvin



Vad paketet innehöll får ni reda på i nästa inlägg :)



Caroline, Elin och Carro



Marie


Allt firande (i lördags) började med smörgåstårta, kaffe och kaka med familjen. Då familjen sagt hejdå anlände tjejerna, därefter blev det välkomstdryck, tilltugg, massa musik, skratt, prat och massa rosé :). En heldag med massa kalasande, så nu är jag firad och sakta men säkert sjunker det in att jag inte är 15 år längre...hua...haha :).

Tack alla underbara som gjorde min helg till en fantastisk helg ♥

/ M A R I



Söndagen är snart över !!

Datorn och mycket annat har fått lida idag men nu är jag människa igen, vilket jag i och för sig har varit hela dagen men jag har legat och slappat i solen istället. Så underbart skönt !!! Jag och Marie slog på härlig musik, tog varsinn filt/brassestol och gick ut och lade oss vid 10-tiden. Sedan dess har vi legat där, tills för cirka två timmar sedan.

Nu är jag i stugan med mamma och pappa, tänkte umgås med dom ikväll och imorgon. Måste passa på när jag är hemma. Att det vankades grillat lockade också en hel del måste jag erkänna ;).

Jag återkommer lite senare med några bilder från helgen, det finns massor :).






Jag igår


/ M A R I


Fest ikväll !

Så, nu är jag färdig och laddad för en kväll med tjejerna.

Oj en sådan trevlig dag jag har haft med familjen !! Smörgåstårtorna gick åt som rinnande vatten (finns någon bit kvar iofs), men dom har jag paxat till kvällsmat :). Massa bus och kramar med barnen hann jag med också, känns skönt att jag har tre dagar kvar här uppe. Måste kramas lite mer känner jag. Men nu hörrni, nu vankas det fest. Jag ska bara byta om och ställa fram alla tilltugg, vänta på tjejerna måste jag göra också ju. Sedan kör vi igång :). Häng med vetja..... Vad gör ni en lördag som denna?!




Varannan vatten, funkar det tror ni ??


/ M A R I





Inspiration !



Härlig inspiration till sommaren. Jag vill ha.

/ M A R I


Godmorgon lördag, idag blir det full fart !

Hej på er !! Hur mår ni ?! Själv mår jag prima, jag är utvilad och mätt efter en härlig grötfrukost. Vilken lyx det är att bli serverad :). Idag blir det full fart, så det är lika bra att jag fattar mig kort så jag kan sätta igång med allt som ska hinnas med. Familjen kommer hit på lunch/fika liite senare, det vankas smörgåstårta. Det ni. Weeeeeii :) Senare, rättare sagt vid 19-tiden kommer damerna hit. Då blir det fest hörrni !!

Jag måste kila. Hörs senare.



Sundsvalls Stadshus
FOTO: Jag


/ M A R I


En bra födelsedag !!

Tack så hjärtligt för alla fina gratulationer ♥


Jag sitter nu på tåget mot Sundsvall efter en jättebra dag på jobbet, samt en väldigt bra födelsedag. Dagen är ännu inte slut, men mitt firande får jag ta tag i imorgon. Ikväll blir det lugna gatan hemma med föräldrarna.... Vad gör ni ?!

Jag svarar på era kommentarer när jag kommer hem, här på tåget går det så segt. =/


/ M A R I








Land Rover !



Fett snygg som barnen i Sthlm skulle ha uttryckt sig

/ M A R I





För 25 år sedan !

För just 25 år sedan föddes en liten flicka som fick namnet Mari ! Hon har nu gått och blivigt halvägs 50, men lika glad är hon för det. GRATTIS TILL MIG SJÄLV PÅ MIN 25-ÅRSDAG :)


Vi är ute med barnen i skogen idag, så jag kommer nog kanske slänga in något tidsinställt inlägg lite senare. Annars får ni hålla er tills att jag sitter på tåget norrut. Ha en bra dag, det SKA jag ha :)






/ M A R I



Dieter !

Överallt där vi vistas översvämmas vi av olika dieter, är det inte på någon reklampelare så är det någon vän/kollega/familjemedlem som just då är mitt uppe i en diet som dom mot förmodan kommer släppa taget om. Vilken hysteri alltså. På mitt jobb till exempel så bytlånas det böcker, vi (inte jag) diskuterar dieterna så fort tid finns, några munhuggs till och med ibland bara för att visa att "deras" diet är den enda som funkar. Just det, varför tror man bara att just den diet man själv håller på med funkar ? Nästa vecka så testar dom en annan, och då är det bara den som funkar. Konstigt det där.

Jag sitter dock bara med och lyssnar, orkar helt enkelt inte diskutera något som jag är emot (inte i detta fallet i alla fall). Det jag vill säga är inte att jag ogillar folk som håller på med alla dessa dieter, utan mer antyda på att något så enkelt som motion och att äta normalt funkar hur bra som helst också. Visst, vi alla är olika och vissa saker funker bättre på andra än på en själv. Men ändå. Fast jag inte är någon expert inom detta område kan jag med mitt fulla samvete lova er, att om man gör detta rätt, motionerar och äter normalt alltså, så kommer man gå ner i vikt. För det är väl av den anledningen man väljer att följa en diet ?!.

Vi pratar ofta också om hur och när man ska unna sig något gott, varför bestämma något sådant egentligen?! Det man absolut inte behöver göra är ju att äta sötsaker varje dag, men motionerar man regelbundet och äter normalt (alltså frukost, lunch, middag och däremellan några små mellanmål) tycker jag personligen att man kan unna sig något när man vill och känner för det. Förbjuda sig själv är ju det värsta man kan göra. Mycket handlar också om att göra av med mer energi än vad man stoppar i sig. Vilket jag är övertygad om att man lyckas med om man motionerar och äter (normalt) rätt.

Jag vet egentligen inte riktigt vart jag vill komma med denna texten, men något vettigt för den väl med sig antar jag.(?) Jag tycker bara hysterin om alla dessa dieter har stigit alla lite över huvudet, finns det inte viktigare saker att tala om på rasterna. Jag börjar bli lagomt mättad av att stånga mig fram emellan alla dessa dietböcker som ligger och dräller på jobbet.......Men nu sätter jag punkt för ikväll.


Vore helt klart roligt att höra vad ni tycker angående detta ?! Så let´s rock´n roll i kommentarsfältet hörrni :)





/ M A R I



Klockan slår !!



Klockan tickar och 4 minuter återstår. Gaaaaah jag blir tokig. Jag vill ju HEM !!!

/ M A R I


Inspiration - Olsen !





Snyggt


/ M A R I



Kul. Jättekul. !




Aja baja säger vi när jag blir väckt på min sovmorgon. =/

/ M A R I


Loka päron !

Just precis vad jag har unnat mig ikväll. Oj så gott det är.

Full fart hela dagen har nu resulterat i en helt slutkörd Mari, jag får se om jag ens orkar ta mig upp ur soffan ikväll. Jag vikarierar nämligen som lärare varje onsdag plus att jag agerar till 100 % på fritids, vilket jag LOVAR er tar på krafterna. Plus ett APT-möte med kollegorna (efter arbetstid) med diverse information som tröttade ut mig ännu mer. Onsdagarna är jobbiga, men som i ett tidigare inlägg - jag älskar mitt jobb !!!!!

Nu ska jag äta popcorn och dricka loka. Först en dusch. Hejdå.






/ M A R I







Varför vila??

Varför är vila bra för kroppen?
*
Vilan är utomordentlig viktig för kroppen. Det är då som återhämtningen och återuppbyggnaden fungerar som mest effektivt i kroppen. De mikroskopiskt små skadorna i muskelfibrerna, som uppstår vid all lite hårdare träning läker ihop och musklerna blir starkare, större och mer hållbara än tidigare när man vilar.


Därför vilar jag från träningen idag 
 








/ M A R I





Love !



Just idag är allt underbart. Jag älskar mitt jobb ♥

/ M A R I


Massa att fixa innan resan norrut !!!

Niiiice att träna hörrni. Det ömmar härligt i musklerna sedan igår, men ännu bättre känns det efter kvällens intensivpass. Vilken kick jag får. Men nu måste jag koncentrera mig på annat, så det får bli ett kort inlägg nu. Åker till Sundsvall och firar min födelsedag i helgen med nära och kära, och det är lite saker som måste fixas innan jag med gott samvete kan sätta mig på tåget/bussen och åka norrut. Så godnatt på er, vi hörs imorgon :)




Lite slapp innan träningen ikväll..


/ M A R I








Sätt upp ETT mål !!

Många är vi ambitiösa och tror att vi klarar hur mycket som helst, att ha många bollar i luften samtidigt skadar väl ingen(?). Tror du, innan det är försent. Du blir frustrerad, övertränad och löper större risk för skador om du sätter för stor press på dig. Koncentrera dig hellre på ETT mål som du ska nå under en viss tidsram, när du nått det målet och känner dig nöjd,  kan du ta nästa mål. Så jag tänkte här och nu ge dig några förslag, på några tips/mål som säkert du och många andra kämpar för där ute. Bring it on :



Mål -> Att bli mer uthållig
SÅ GÖR DU: Långpass ökar din uthållighetsförmåga, bränner fett och gör att de kortare löppassen känns lättare. Se till att varannan helg sakta ner på ditt vanliga långpasstempo med en minut per kilometer, och spring i stället 2-3 kilometer extra. Och på långpassen helgerna däremellan: Korta ner lånpassen till halva distansen.

Mål -> Springa din första tävling
SÅ GÖR DU: En kommande tävling ger mening åt varje träninsgpass. Förbered dig genom att gradvis öka längden på ditt långpass tills du känner att du utan problem skulle klara tävlingsdistansen. Har du möjlighet, pröva att springa en bit av tävlingsbanan, särskilt någon av de tuffare bansträckorna.

Mål -> Att komma i ett par jeans som blivit förtrånga
SÅ GÖR DU: Ju längre du är ute och springer, desto mer kalorier förbrukar du. Brukar du normalt springa i 20 minuter, lägg till ett par "gå springa gå-sekvenser", där du går en minut och springer en minut och går en minut igen. Fortsätt med det tills du kommit upp i 45-60 minuter. Avsluta alltid med 10 minuter lugn promenad. De dagar du inte springer, promenera upp emot 60 minuter.

Mål -> Att löpa kontinuerligt under en månad
SÅ GÖR DU: Planera fyra träningspass för varje vecka. Spring exempelvis 30-45 minuter på tisdag och torsdag, löp lite längre på lördagen, och lite kortare på söndagen. Du behöver inte få dåligt samvete om du missar ett träningspass. Se bara till att inte missa nästa.

Information från Runners World








/ M A R I


Massage?? - Ja tack !!




Jag och mina utomjordingar (knutar) har börjat vänja oss vid varandra, men hur bra det kan vara vet jag inte.
 GE MIG MASSAGE NÅGON !!!!!!!!!

/ M A R I


Inspiration - Hatt



Matchar man den med en grym outfit, så kan hatt vara så sjukt snyggt. 
Kommer ni använda hatt i sommar ?


/ M A R I


En riktig måndag !!!

Gaaaaaaaaaaaaaaaaahhh !!!! Jag har varit tokig idag, har varit på väg att få ett nervöst sammanbrott ett x antal gånger under dagen. Men jag har hejdat mig i sista sekunden, att bli arg och tjata hjälper inte. Det är bättre att vara lugn och faktiskt tala i normal samtalston, liiiiite lugnare blir det i alla fall. Det jag ville komma fram till var att idag har varit en RIKTIG måndag, alla barn inklusive personalen har varit mer vilda än tama, haha.. mer vilda än tama har vi personal kanske inte varit direkt. Men i alla fall sådär måndagssega. Men vi kämpade på ändå :)

Den urusla måndagen har i alla fall avslutats med blodsmak i munnen och massa svett, jäklar vad ett intensivpass kan göra mycket. Nu är jag glad och harmonisk igen :). Galet att man kan bli glad och harmonisk av en sådan sak hehe :)

Sov gott på er !!!







/ M A R I




4 "lätta" tips för att trolla bort några extrakilon (forts) !

Det är med en klump i halsen (haha) jag här och nu meddelar att detta är slutet på dem smaskiga tipsen, på hur man enkelt trollar bort några extrakilon. Det känns sorgligt att lämna denna intressanta lista bakom sig, men gör som jag - sätt upp listan på kylskåpet !! Då kommer du aldrig glömma dessa 39 enormt bra tipsen jag bjudit på dem senaste veckorna....


36. Gör den perfekta salladen på svarta bönor, paprika, tomater, purjolök och majs, med dressing på citron, olivolja och cayennepeppar. Innehållet av fibrer, hungerdämpande och fettförbrännande ämnen är en perfekt kombination för viktminskning.

37. Att äta ett äpple 15 minuter före ett huvudmål visade sig i en studie minska det totala kaloriintaget med i genomsnitt 180 kalorier om dagen.

38. Ät kolhydrater. Att i huvusak utesluta kolhydrater leder till att du lagrar mer fett i långa loppet. Minska istället på kolhydraterna med 200 gram i veckan för att stimulera det aptithämmande hormonet leptin som håller igång din metabolism. Välj fiberrika och stärkelsefattiga kolhydrater som till exempel fullkornsprodukter, havre, kål, bönor och quinoa.

39. Välj spenat framför andra bladgrönsaker. Spenat innehåller dubbelt så mycket fibrer som andra bladgrönsaker, och fibrer hjälper kroppen att omvandla fett till energi. (glöm inte att man blir Starke Adolf med spenat :)

GLÖM EJ att motionsträna också !!

Information från Runners World

Har ni något önskemål på vad som komma skall härefter ??





/ M A R I






Min shopping från helgen !



Det blev lite shopping i helgen.
En tunn söt klänning och ett par chinos kan aldrig bli fel i sommar (inte tillsammans dock). 


/ M A R I


Det är fortfarande söndag !

Idag har jag gått, gått, gått och åter gått. Oj så jag har gått !!! In och ut i varenda butik har det i pricncip varit. Riktigt trevligt med en sådan vända faktiskt, men när benen nästan vek sig under mig skyndade vi oss in på Olearys för käk. Exakt vad jag behövde just då. Oj så gott det var. Nu är det också dags för lite käk (igen hehe), sedan uppladdning för hockeyn. Ni missar väl inte matchen ?



Jag igår..


/ M A R I


Yesterday !!

Oj vilken trevlig lördag det blev !! Jag mötte upp Josefine vid slussen för att sedan ta oss vidare till Nacka Forum, där det blev lite shopping och en fika. Sedan bestämde vi oss för att möta upp Rikard (Josefines pojkvänn) och en vän till honom på Göteborg (bar & restaurang), nere vid vattnet i Hammarby Sjöstad. Vi hämtade dock bara upp dom eftersom vädret genast blev lite sämre, men det blev ett stopp på ett ställe i närheten istället. Inomhus denna gången. Öl och massa prat blev det innan vi traskade vidare till ytterligare ett ställe (haha, varför inte testa alla ställen på en gång liksom), för att käka mat. Mätt och belåtna gick vi en stund senare upp till Josefine och Rikards lägenhet istället..... vid 21.30-tiden tackar jag för mig.. En härlig dag med underbara människor :).





En sen sommarkväll i Hammarby Sjöstad förra året.
FOTO: Jag


/ M A R I ¨





En bra lördag !

 

Är ute på äventyr, vilket jag varit sedan lunch. Återkommer imorgon, när jag varit social och äventyrat klart :).

 

/ M A R I

 


Hårprodukter - Dove !!




Jag brukar i vanliga fall köra på hårprodukter från en hårsalong, men jag valde att köra på budget denna gången. Vilket jag har testat förut också, men håret har då bara blivit ett skatbo och jag miljarder hårstrån fattigare så jag har gått tillbaka till produkterna från en salong. Men tro det eller ej, denna gången är jag toknöjd. Dessa produkterna ovan gör underverk, luktar gott och kostar under hundralappen gör dom också. Testat ???


/ M A R I




Lördag !

Godmorgon på er !!! Frukosten är nu intagen, Tove Styrke poppas i Spotify, solen tittar fram bakom dom små molnen och jag hoppas att den är här för att stanna. Vad händer idag ?! - Jag har ingen som helst aning faktiskt, ska nog börja att ta en dusch och sedan känna efter. Kanske en kaffe i solen. Vi får se. Ha en bra dag nu !!




Elsa på Caféet i Rosendals Trädgård... ♥


/ M A R I







Min kväll !

Hänga med Carolina och Anna är kvällens göra, däremellan tvättar jag också. Så lite nytta gör jag i alla fall hehe ;). Men annars ska vi bara slappa och kanske äta något gott här hemma hos mig. Regnet har kommit, så denna fredagsaktivitet passar ypperligt. Vad gör ni ??


Trötthetsministern har talat..


/ M A R I


5 "lätta" tips för att trolla bort några extrakilon (forts) !

9 superbra tips återstår av Runners World´s "lätta" tips på hur man trollar bort några extrakilon, men detta inlägg kommer som dom andra bara innehålla 5 tips. Så håll till godo, snart är det roliga slut !! Men bara för en stund, för sedan fortsätter jag med andra smaskiga tips...


31. Saltreducerad soja av god kvalitet har visat sig vara bra för viktminskning. Sojaproteinet påverkar receptorer i hjärnan som signalerar mättnadskänslor.

32. Vinäger innehåller ättiksyra som ökar din fettförbränning. Använd vinägerbaserad dressing i sallader och stänk lite vinäger i såsen.

33. Granatäppelkärnor är goda i sallader och till filfrukosten. Kärnornas olja minskar kroppens förmåga att lagra fett och kärnorna är så söta att du inte kommer att länta efter något sött i första taget.

34. Vänta med att ta en andra portion. Det tar din mage 20 minuter att få fram meddelandet till hjärnan att du är mätt och har fått i dig det du behövar

35. Ringla olivolja över salladen och pastan. Det fleromättade fettet i oljan sätter fart på ett hormon som ökar mättnadskänslan.

GLÖM EJ att motionsträna också !!








/ M A R I


Fredagsmys!!

Ikväll blir det:

...jag tänker inte lyfta ett finger ikväll. Något gott får följa med mig hem också.

/ M A R I



Stadscupen i innebandy !

Jag, Stefan, Hampus och Stefan representerade vår skola i en innebandy-cup igårkväll. Vilket gick strålande, vi gick därifrån obesegrade och kammade därmed hem segern. Så nu kan vi springa runt och stoltsera med det här på ön ett tag hi hi :). Vad sjukt kul det är att spela innebandy förresten, jag kan ibland sakna mina år som innebandyspelare.men men. Träningensvärken lär ju komma som ett brev på posten, men det är de värt.

Idag är en ny dag och den bjuder på massa skoj, eller ??? Fredagen den 13:e är det också, så jag bör nog hålla i hatten och ta det lugnt. Man vet ju aldrig hehe. Är ni skrockfulla??.  Jag kom precis fram till att jag inte varit hemma en ända kväll denna veckan, så idag blir det en kväll hemma.punkt slut. Vad bjuder er helg på ?






Bilderna är tagna i Kungsträdgården
FOTO : Jag


/ M A R I



5 "lätta" tips för att trolla bort några extrakilon (forts) !

Bättre sent än aldrig, men jag och tre kollegor har representerat våran skola i en innebandy-cup här ute på Lidingö ikväll. Trummvirvel. VI VANN hela cupen !!!!! Nog om det, nu kommer det 5 smaskiga tips till :)


26. Byt ut någon frukt om dagen mot bär. Frukt innehåller mer fruktos än bär och höjer därmed blodsockret snabbare, vilket tillsammans med andra kolhydrater ökar risken för fettbildning.

27. Sitt ner när du äter. Studier har visat att de som sitter ner och koncentrerar sig på maten äter tre gånger mindre än de som står, går och fixar med annat samtidigt som det stoppar i sig.

28. Strö kanel på gröt, fil och yoghurt. Kanel innehåller ämnen som höjer ämnesomsättningen. En halv tesked om dagen räcker för att bränna bort ett kilo i månaden.

29. Sugen, men inte direkt hungrig? Mumsa på lite popcorn. De sänker din blodsockernivå, vilket i sin tur gör att kroppen använder fett som energikälla. Det gäller inte sockrade eller smördränkta popcorn.

30. Glöm inte paprikan i sallader och matlagning. Paprika innehåller sex gånger så mycket C-vitamin som tomater och C-vitaminet spelar en viktig roll för kroppens förmåga att omvandla fett till energi, istället för att lagra det.

GLÖM EJ att motionsträna också !!

Information från Runners World.






/ M A R I


En varm sommarkväll !

En lååång dag på jobbet igår kan ni skriva upp att det blev, så jag somnade ovaggad likt ett barn igårkväll. Först en hel dag som lärare, sedan en eftermiddag på fritids samt vårmaskerad med barnen på kvällen (18-19.30). Vi hade en urmysig kväll, med många (utklädda) vårfina barn ute i vårsolen.. ♥


Godmorgon får jag lov att säga nu, vaknade för en stund sedan och tänkte precis sätta mig ned och njuta av en frukost i lugn och ro. Tänk så skönt det kan vara med sovmorgon !!!! Dagen bjuder på jobb och sedan innebandycup med kollegorna, vi spelar mot andra pedagoger (lag) från andra skolor. Så nu måste vi ut och visa vilka som äger :P. Håll tummarna för oss !!!! Detta innebär ännu en lång dag/kväll... tur att det snart är helg.

(Skrev detta vid 08.50-tiden imorse, men det har inte publicerats förrän nu)



Ännu en härlig kväll här på Lidingö
FOTO: Jag

/ M A R I


Inredning - Sagolikt vackert !




Hur vackert är inte detta ?
Jag ser en gäststuga vid vattnet..

/ M A R I



5 "lätta" tips för att trolla bort några extrakilon (forts) !

Slutet på dom "lätta" tipsen för hur man enkelt får bort några extrakilon är nära, men i något inlägg till kommer ni få följa dessa tips. Så fram med papper och penna nu :)


21. Drick oolong-te för att öka fetförbränningen. Oolong används i den traditionella kinesiska medicinen för att stimulera matsmälltningen och spjälkningen av fett.

22. Klarar du inte en tung frukost? Mixa 200 gram bär, 125 ml sojamjölk och en tesked äkta ekologiskt vaniljpulver för en hälsosam, ämnesomsättningshöjande och lättsmält frukost.

23. Drick juice med fruktkött. Fruktköttet tar mer tid att smälta än ren juice, vilket håller dig mätt längre.

24. Drick inte för mycket sportdryck. Sportdryck innehåller snabba kolhydrater som höjder ditt blodsocker och därmer det fettbildande insulinet snabbt. Om du äter normalt och springer mindre än en timme är det bättre att dricka vatten under och efter löprundan.

25. Hacka ner lite purjolök i dina maträtter och/eller sallader. Purjolöken hjälper dig att omsätta kolhydrater till energi. Löken innehåller dessutom fibrer som håller hungern på avstånd, och kalcium som hämmar lagringen av fett i fettceller.

GLÖM EJ att motionsträna också !!

Information från Runners World




/ M A R I




Bilder !





Såhär nice kan jag ha det här ute på ön ♥
(bilderna är från olika kvällar)

/ M A R I




Onsdagen den 11:e Maj 2011 !

Igårkväll blev det återigen en mycket trevlig kväll på Mälarpaviljongen, jag gillart :). God mat (igen), trevligt sällskap, massa folk och massa sol. En toppentisdag med andra ord :)


Idag är intensiva onsdagen här igen, och bara för att trycka lite extra på det intensiva, - jag är ensam med 1:orna idag. Vilket i och för sig kommer gå strålande, men det blir lite skillnad eftersom vi brukar vara tre vuxna i klassen i vanliga fall. Men jag får se fram emot morgondagens sovmorgon istället :)

Vad gör ni en onsdag som denna ? :)




En kvällspromenad för några veckor sedan..

/ M A R I





5 "lätta" tips för att trolla bort några extrakilon (forts) !

Än är det 24 smaskiga tips på hur du enkelt får bort några extrakilon kvar, så håll ut hörrni :)


16. Fisk och yoghurt naturell ökar din ämnesomsättning. Båda råvarorna innehåller jod, som får thyroidkörteln att bränna fett.

17. Ät fiberrika och stärkelsefattiga kolhydrater, till exempel quinoa, korn och havregryn De håller fettbildande insulinet i schack och minskar därmed också risken för plötsliga hungerattacker.

18. Ät nyttigt fett för att förbränna fett. Byt ut mättat med fleromättat fett, till exempel avokado, olivolja, fiskolja, och osötad, rent jordnötssmör. Fleromättat fett är viktigt för hjärt- och kärlhälsan, en förutsättning för kroppen att ta upp näring från den övriga födan och hjälper dessutom kroppen att förbränna fett.

19. Ät chili con carne en gång i veckan. Ett enzym i bönorna får kroppen att välja fett framför kolhydrater för att frigöra energi, medan köttfärsen sätter fart på ämnesomsättningen. Chilikryddans ämne capsaisin höjer ämnesomsättningen och hjälper kroppen att förbränna fett mer effektivt.

20. Ät ägg till frukost. Ägg innehåller mycket protein och få kalorier. Ett ägg tillsammans med havregrynsgröten, filen och muslin eller fullkornssmörgåsarna håller dig mätt mycket längre än om du bara äter en smörgås-, fil- eller bara grötfrukost.


GLÖM EJ att motionsträna också !!

Information från Runners World




/ M A R I


Fritidshemmens dag !!



(google)

Vi är iväg och firar Fritidshemmens dag på en skola i närheten. Med påmpa och ståt :)

/ M A R I


Mälarpaviljongen och Hermans !







Som sagt, njuta av solen var det. Jag och Gottfrid tog vara på gårdagens solsken, på allra bästa sätt :). Middagen tog vi på Mälarpaviljongen, nere vid vattet vid Norr Mälarstrand. Det var första men absolut inte sista gången jag var där. God mat, trevligt sällskap och ett underbart ställe. Minigolf var tanken därefter, men det blev ändrade planer, det blev en fika på Hermans uppe på Fjällgatan (vid slussen) istället. Därav dessa underbara bilder ovan.. Tack för en trevlig kväll !!





(google) Här åt vi middag..

/ M A R I




Njuter av vädret !

Dagen har varit segare än segast !! Tur att solen har strålat i alla fall, så jag har lyckats få liiite energi. Vet inte riktigt vad kroppen håller på att säga till mig egentligen, men jag antar att allt som blommar så fint just nu är orsaken (jävla allergi). Jag skulle även kunna tro att lite semester skulle kunna göra susen också..

När ni läser detta är jag inne i stan och strosar runt, äter glass eller vad jag och Gottfrid nu hittar på. Jag är ute och njuter av solen i alla fall :). Vi hörs när jag är tillbaka...♥




En sommarkväll i Hammarby Sjöstad förra året..
FOTO: Jag


/ M A R I









5 "lätta" tips för att trolla bort några extrakilon (forts) !

Än är inte dom glödheta tipsen på hur man trollar bort några extrakilon slut, här nedan kommer fortsättningen:


11. Byt ut apelsinjuicen mot grapefruktjuice på morgonen och du minskar två kilo under en 12-veckorsperiod tack vare juicens insulinsänkande enxymer.

12. Addera linser till varje mål, till exempel i salladen, och du minskar 2,5 kilo på tio veckor. Linser innehåller rikliga mängder av aminosyran leucin, som bidrar till en ökad fettförbränning.

13. Ät frukost. Att skippa frukosten håller ämnesomsättningen på en fortsatt låg nivå efter natten. Frukosten sätter fart på ämnesomsättningen och minskar dessutom risken för att igen det förlorade med råge på eftermiddagen.

14. Krydda maten med chili eller cayennepeppar. Kryddorna innehåller capsaicin, det ämne som ger pepparen sin smak, och som ökar din ämnesomsättning med upp till 25 procent.

15. Max tre timmar. Mer än så bör man inte ha mellan målen för att hålla blodsockret och ämnesomsättningen på en jämn nivå och därmed minska risken för att äta för mycket när man väl äter. Frukost, lunch, middag med två små och nyttiga mellanmål är melodin.


GLÖM EJ att konditionsträna också !!

Information från Runners World.



/ M A R I


Inspiration - till er killar !!



När jag vet att det också är killar som läser min blogg, så måste jag ju tillfredställa dom lite.
Här kommer lite skön inspiration killar.

/ M A R I


Pantertant till granne !!

Klok som jag är smörjde jag in mig ordentligt och tyckte mig vara väl förberedd för att ligga i solen. Trodde jag, för jag kastades ner på sista plats direkt. Där ute på terrassen låg min granne, en tant på 70+ i Ray Ban-solglasögon, med en radio som det spelades rix fm på och en fet flaska sololja i sin närhet. För att inte glömma, hon snusade också. Ha ha ha, jag bara älskar männsikor som lever livet. Min granne är min nya idol :).

Så en dag ute i solen har precis avverkats, men jag tänkte fortsätta att andas in lite frisk luft genom att ta en löprunda. Ett bättre slut på helgen kan det ju inte bli !! Ni sitter väl inte inne va ??

(jag skrev detta inlägget vid 17-tiden (igår), men det har inte publicerats)




Carros fest i Gbg, med hattema...

/ M A R I


Shopping på ZARA !



Det blev ett linne inhandlat på min promenad igenom stan igår. 99:- från ZARA.

/ M A R I 

 


8:e Maj 2011 !

Igårkväll blev det två glas vin på SNAPS uteservering med bästaste Christine, en impulsgrej som blev väldigt trevlig. Det måste vi snart göra om vännen ♥ Efter intressanta samtalsämnen och mycket skratt så sa vi godnatt och hejdå.. Lovely att kunna spendera en hel kväll utomhus.


Godmorgon på er !! Oj så jag har sovit, jag tvingade mig till en sovmorgon deluxe idag vilket jag behövde känner jag. Så nu är jag piggare än någonsin och redo för några timmar på terrassen. Vädret är ju underbart =).

Vad gör ni idag ?!




SNAPS uteservering

/ M A R I








Strosa runt i Gamla Stan !





Hemkommen. Oj så mycket folk det är ute på språng, alla älskar nog solen lika mycket som jag gör :). Jag tog en långpromenad i Gamla Stan (nere vid vattnet), kollade lite kläder, köpte ett linne på Zara och sedan hem. Riktigt mysigt att strosa runt och filosofera. Vad har ni gjort ?!

/ M A R I





Fucking Perfect !!

Ja, detta är banne mig fucking perfect för mig !!! 20 grader i skuggan och massa sol....jag bara älskar det ! Jag har pressat på terrassen i några timmar nu, skönt värre. Gaaaah vad underbart det var !! Men jag fick myror i brallan och var tvungen att försöka hitta på något, så nu är jag nyduschad och redo för att åka in till stan. Jag ska väl strosa runt längst vattnet någonstans och bara vara. Njuta helt enkelt.

Hejdå, nu sticker jag.





/ M A R I




Godmorgon Lördag !

Jag vaknade upp av ett ryck och trodde jag hade försovit mig, gaaah. Arbetsskadad eller ??. Men nu är jag sansad och sjukt tillfreds med att solen strålar :). Det får bli en löprunda om en stund, frukost därefter och sedan ut på terrassen med en bra bok. Måste få lite färg känner jag !!! Någon som vill joina mig ?





/ M A R I


Sjukt hälsosam läsning !



En löpartidning och en öl. Är det fredag så är det, eller hur ??
Såhär ser kvällen ut, ungefär. Jag tvättar och städar också, mer underhållande fredag får man ju leta efter :)

/ M A R I


5 "lätta" tips för att trolla bort några extrakilon (forts) !

Här kommer som jag lovat, fortsättningen på listan över några enkla tips på hur du kan trolla bort några extrakilon. Let´s Rock´n Roll :

6. Ta en tomat till lunch och skiva tomaten över smörgåsen. Tomater dämpar frisättningen av hungerhormonet grelin.

7. Om det inte har odlats, sprungit eller simmat - ät det inte. Halv- och helfabrikat, t ex köttbullar, pastej, paj, pommes frites, pulvermos och soppor med mera, innehåller mängder av transfetter och socker.

8. Ett glas morotsjuice om dagen kan hjälpa dig att minska två kilo i vikt under en 12-veckorsperiod. Morotsjuice innehåller mängder av fibrer och näringsämnen som sätter fart på ämnesomsättningen.

9. Ät tre proteinrika mål om dagen. De som håller en diet bestående av en övervägande del protein och en mindre mängd kolhydrater går ner 30 procent mer i vikt än de som äter mer kolhydrater än protein. Med färre kolhydrater hålls det fettbildande hormonet insulin på en stabil och hälsosam nivå.

10. Nötter innehåller protein, nyttiga fetter och mineraler. En näve naturella (orostade och osaltade) nötter som dagligt mellanmål mättar och håller sötsuget borta.


GLÖM EJ
att konditionsträna också !!!!!

Information hämtad från Runners World





/ M A R I




Dagens inspiration - Tvillingarna Olsen



Älskar deras stilar, som ni säkert förstår vid det här laget  :)


En termos med kaffe på bryggan !

Springa med Carolina och en PT var tankarna igår, men vi släppte det och käkade sushi, spanade på snygga grejer i Lidingö Centrum, tvättade Carolinas bil, körde den till Globen för helgens besiktning, tog t-banan hem och sedan tack och adjö. En trevlig kväll blev det :)

Äntligen fredag och jag har nada zero noll planer i helgen, villket jag för en gång skull ser fram emot. Jag tänker ta helgen som den kommer, solen ska stråla har jag hört så en termos kaffe och en bra bok nere på bryggan här kanske vore något. Låter lovely.

Måste rusa in på lektionen nu.





/ M A R I


5 "lätta" tips för att trolla bort några extrakilon !

Behöver du bli av med ett par kilon - kanske ett par kärlekshandtag som irriterar? Om du kompletterar din konditionsträning med de här enkla kostråden och med en smula tålamod, så ska du se att dina trivselkilon försvinner.


1. Byt ut din vanliga ost mot getost. Getost innehåller 40 procent färre kalorier än ost som tillverkas av komjölk.

2. Ät ananas. Frukten innehåller ett enzym, bromelain, som påskyndar musklernas återhämtning efter träningspasset genom att hjälpa kroppen att tillgodogöra sig proteinet i maten du äter.

3. Ät bönor av olika slag. Studier har visat att de som äter bönor till varje mål har lättare att hålla vikten.

4. Drick kaffe och grönt te. Ja, inte tillsammans förstås. Men om du är kaffedrickare kan du tjäna på att byta ut en kaffekopp mot en kopp grönt te. Grönt te innehåller nämligen ett ämne som tillsammans med koffein ökar kroppens förmåga att omvandla fett till energi. (Men överdriv inte din konsumtion av grönt te. För mycket kan ge leverskador.)

5. Drick mjölk. Kalciumet i mjölken hämmar lagringen av fett i fettcellerna.


GLÖM EJ att konditionsträna också !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Imorgon fyller jag på listan med 5 "nya" tips !!!! Kolla då vetja :)

Information hämtat från Runners World



/ M A R I


Återkommer !!

Jag är ute på språng, återkommer med mina kuliga träningstips lite senare.
Så håll utkik :)





/ M A R I




Inspiration - Orkide



En orkide skulle behövas. Så vackert.

/ M A R I


Personal Shopper !

Igårkväll hängde jag med Carolina, det blev käk, massa klädessnack då hon precis hade varit ute med sin personal shopper och shoppat. Hon fick med sig sjukt mycket snyggt hem. Jag då?? Sedan var det godnatt när hon vinkade adjö..

Idag är det jobb (har sovmorgon, börjar inte förrän 11.30) och löpning med PT som gäller. Annars inga planer, en filt, en stor kopp te och en bra film hade varit något. Detta väder gillar jag inte !!!!! Vad gör ni ?





/ M A R I


Jag är en ny Mari !!

Men vad är det med onsdagar ????? Varför är jag så j*vla trött för, det slår aldrig fel. Jag släpar fötterna efter mig och ingenting får jag gjort. Eller jo, jag har fått massa gjort idag, egentligen. Men det känns inte som det. Vädret hjälper nog också till, men onsdagar är trötta dagar.

Hörrni !!!!!!!!! Jag har gjort det :). Kolla:







Jag trodde aldrig att jag skulle våga, men nu är det gjort och jag blev mer än nöjd.

/ M A R I


När är det dags att lägga ner ??

Alla känner vi att kroppen värker och ömmar ibland, kanske att det bara är en härlig träningsvärk som spökar, men när ska man egentligen lyssna på kroppen och sluta träna/springa ?! -Man måste vara uppmärksam på kroppens signaler, här nedan följer några exempel:


◊ Allvarlig ledsmärta - Smärta i vaderna eller i fram- och baklåren är sällan något att oroa sig för om de uppkommer mot slutet av ett långlopp. Men om du har påtagliga smärtor tidigt i loppet eller löppasset ska du sluta springa. Om du får akuta smärtor i knäled, vrist eller höft ska du stanna oavsett om du får ont tidigt eller längre fram i loppet.

◊ Du känner dig extremt trött tidigt i loppet - Om du känner dig kraftlös tidigt i ett lopp eller i ett träningspass, kan det bero på att du är övertränad, inte har ätit eller druckit ordentligt, alternativt är eller håller på att bli sjuk. Påtaglig trötthet trots kortvarig ansträngning är definitivt en signal att sluta springa/träna.

◊ Bröstsmärtor och andningssvårigheter - Hjärtrelaterade problem ska aldrig ignoreras när man springer/tränar. Sluta spring/träna och uppsök omedelbart en läkare.

◊ Vätskebrist - Under varma dagar med hög luftfuktighet kan det vara svårt att få i sig tillräckligt med vätska som kompenserar den du förlorar när du svettas. Om du har druckit ordentligt med ändå känner dig trött och kraftlös, stanna, gå hem, drick och vila.

-Mycket handlar om sunt förnuft tycker jag, men dessa punkter ovan är verkligen exempel på saker som jag tycker man SKA lyssna på. Annars kan det gå riktigt illa !!


Vet du av att du har tränat när du verkligen inte skulle ha tränat, pga sjukdom eller så?





/ M A R I


Idag händer det !!!


Lady Gaga i riktigt snygg lugg

Idag händer det hörrni :)

/ M A R I


Orättvis behandling !

Av olika anledningar och orättvis behandling så var jag ilsken som ett bi igår, eftermiddagen på jobbet var allt annat än trevlig. Tur att jag fick avreagera mig på ett intensivpass. Jag blir väldigt sällan arg, men väljer andra att placera människor i olika "fack" och samtidigt antyda att vissa är mer värda än andra så går jag igång på en gång. Jag tål inte sådant. Alla är vi lika värda och samtidigt värda att bli rättvist behandlade. Nu lämnar vi det, jag var arg igår helt enkelt. Därför somnade jag som ett barn när jag kom hem från träningen.


Idag försöker jag förtränga det som sades igår, idag är idag och jag tänker inte gå runt och vara sur. Jag ska alldeles strax kila ut och ha Natur och Friluftsliv med barnen, det blir att prata vårtecken och om vad som egentligen händer med naturen på våren. Ha en bra dag där ute.


Söta Ida hade kunnat följa med mig på Natur och Friluftsliv-lektionen, helt rätt klädd ju :).

/ M A R I


Saker som är värda att tänka på när det handlar om träning!

Här nedan kommer lite smått och gott som är bra att veta eller tänka på:


*Jag vill springa mer, men jag är så fast i mina löparvanor. Hur gör jag för att förändra mina träningsrutiner? -> Oavsett om du vill springa lite längre oftare, eller bara springa lite oftare, så handlar det om noggrann planering. Vill du springa längre, försök hitta en ny löpslinga som är ett par kilometer längre än din vanliga. Men se till så att den inte blir så lång att den verkar avskräckande. Vill du springa ett pass extra varje vecka, kolla igenom din kalender och se om det finns någon dag då du kan gå upp en halvtimme tidigare än normalt. Lägg fram alla träningskläder kvällen innan, då är du väl förberedd och får svårt att smita undan när väckarklockan ringer.

*Man ska aldrig ha mer än ett mål åt gången (sanning). -> Men, ett och samma mål kan inkludera flera mål. Har du som mål att gå ner i vikt med hjälp av löpning så kan träningen samtidigt förbereda dig för din första tävling. Och sätter du upp en specifik tid för till exempel ett 5-kilometerslopp, kan träningen förbättra din fart både på 10 kilometer och halvmaratondistansen.

*Målsättningar kräver att kroppen är med. -> Här är en enkel men effektiv övning för återhämtning: Gå i 5-10 minuter efter ett hårt träningspass. Det hjälper musklerna att pumpa bort restprodukter. Vill du äta och dricka samtidigt som du går, inga problem. Efter promenaden, ligg ned på rygg med benen lutande upprätt mot en vägg i ungefär tio minuter.


Dessa punkter är ju som ni ser lämpade för löpning, men jag anser att detta har med vilken träningsform som helst att göra. Ha så kul nu :)




/ M A R I


Inspiration - Ashley/Mary-Kate



Ashley eller om det är Mary-Kate tycks ju gilla regnet i alla fall :)
Regnar det hos er också?  

/ M A R I






Planering, planering och åter planering !

Igår blev det jobb och träning, mer än så orkar jag inte på måndagar. Men vem gör det egentligen?!

Men idag är det en ny dag..Ni minns förra veckan, då jag suckade djupt för att jag tyckte det var så jobbigt att sitta på möten hela dagen. Ett och samma möte dessutom. Idag är en likadan dag !!!! Men idag har jag i alla fall snott åt mig den skönaste stolen i konferenssalen, så träsmak och skavsår i rumpan slipper jag idag. Niiiice :). Idag påbörjar vi planeringen inför hösten på fritids, över 120 barn på ett fritids kräver en bra planering och en bra struktur. Men jag och gänget jag jobbar med kommer att klara detta galant, lika bra som nu. Nu kör vi :) Vad gör ni idag ?!






/ M A R I





Jag har lekt med kameran !


Foto: Jag
Utsikt över min hemstad Sundsvall



Foto: Jag
Bilden är tagen från våran altan på sommarstugan (Sundsvall)



Foto: Jag
Sundsvalls Stadshus



Foto: Jag
Sundsvalls hamn



Foto: Jag
Sundsvalls hamn



Foto: (Markus svåger)
Vet inte vart den är fotad men jag älskar bilden, så jag lånade den



Foto: Jag
Kungsträdgården här i Stockholm


En salig blandning på bilder jag fotat då jag varit ute och lekt med kameran



/ M A R I


3 hållpunkter för att löpa i backar !

Alla vet vi att löpa inte bara innebär att löpa på plan mark, utan också att löpa i backar. Här nedan följer 3 hållpunkter för att löpa i backar. Exempelvis varför du bör löpa i backar !!


1 Varför?
- För att uttrycka det enkelt: backlöpning lär dig att löpa effektivare; den bygger upp uthållighet och styrka. Ett uppförslut tar fler muskelfiber i anspråk än löpning på platt mark. Att springa i långa uppförsbackar stärker musklerna och kommer på sikt att göra dig snabbare.

2 Så ska du löpa
- Håll huvudet och bröstkorg upprätt, pendla med armarna och löp med höga knäuppdrag. När du springer utför ska fötterna landa under dig, inte framför, så var beredd på att korta steget något.

3 Planering
- Lägg in en uppförslutning här och där under de lättare löppassen. Finns det inga backar där du bor? Försök hitta någon bro eller liknande. Genom att blanda backar och platt mark i dina löppass lär du dig håll jämn fart i ojämn terräng.




(google)

/ M A R I



Att våga !!!


Edvin. Tror ni han tar klivet?

- Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv -  


/  M A R I




Bildbomb !


Elsa håller ställningarna på lekplatsen i Rosendals Trädgård....



...likaså gör Edvin :)



Syster Jennie och Jag



Markus (min svåger) fastnade inte på bild i helgen, så jag plockade fram en från påskfirandet i S-vall



Alina (ena kusindottern), Edvin och Elsa i Kungsträdgården



Jag hann med att beskåda dom vackra körsbärsträden i Kungsan.Vackert.

Ett urval av lite bilder från helgen ♥

/ M A R I






Jag är tillbaka !

Jag pustar ut och slår mig ner i soffan !! Efter en helg tillsammans med nära och kära på besök, är det skönt att städa undan, göra sig själv redo för den nya veckan som kommer, andas ut och blicka tillbaka på en helg som varit fantastiskt bra. ♥ 

Vi började med en lugn morgon här hemma, sedan gjorde vi oss iordning för en lunch hemma hos våran ena kusin. Vilket var mycket trevligt. Vi blev kvar i ett par timmar, sedan tackade vi för oss och jag kramade också syster med familj hejdå innan dom åkte norrut igen. Sedan har jag varit och fikat med Josefine och Jenny. Ännu en bra dag är avslutad.

Nu ska jag bara slappa innan det är dags att lägga sig och ladda batterierna för en ny vecka...



/ M A R I


Söndag !

Jag lägger inte ner någon större energi i att skriva och berätta vad vi har gjort i helgen, utan jag återkommer med det senare idag. För nu ska vi packa ihop, åka och käka lunch hos våran ena kusin med familj. Trevligt :).

Vi hörs senare :)



heartit

/ M A R I


RSS 2.0