Bosön - Coopertestet !!

Efter maxad löpning i tisdags på Vårruset var det bara att ladda om, för i onsdags var det en heldag på Bosön som väntade. En heldag för alla hälsoinspiratörer här på Lidingö. Ett arrangemang som varje år blivit väldigt uppskattat. Likaså i år. Men, träna en hel dag och samtidigt få betalt, vem uppskattar inte det? :)
 
Vi hade redan innan fått bokat in oss på tre olika träningspass, vi under dagen ville vara med på. Jag hade valt Konditionstest, Kettlebellspass samt ett cirkelfyspass. Vad tänkte jag på?. Inte visste jag att jag skulle maxa 5 km dagen innan i alla fall. Men oj så bra det gick ändå.
 
Jag tänker bara sikta in mig på konditionstestet i detta inlägget, tar dom andra två passens upplägg senare.
 
Konditionstest - Det var coopertestet vi skulle köra, vilket går ut på att man ska springa så långt som möjligt på 12 minuter. Vi delade in oss i grupper om två och två. En tog tid och räknade varv, medan den andra sprang runt 200 metersbanan nere i stora friidrottslokalen. Så långt man kan på 12 minuter var det va? Jag är inte den som bangar, så jag drog igång ett högt tempo redan från början, Orkade faktiskt hela vägen, och i mål efter 12 minuter hade jag skrapat ihop 14,5 varv. Vilket är 2900 m. Följer man sedan tabellen (se bild nedan) som räknas ut efter kön och ålder så visar mitt resultat mycket bra kondition. Lite över också för den delen :) Jag får helt klart såhär i efterhand vara sjukt stolt över det resultatet.
 
Det här testet är något som jag faktiskt rekommenderar att ni gör då och då, kanske inte med alltför jämna mellanrum men så pass att ni tror att ni förbättrat er kondition i alla fall. Det är otroligt viktigt att ibland få veta var man ligger någonstans, och framför allt se att träningen går i rätt riktning. Har någon testat?
 
 
 
Här är tabellen ni kan följa:
Trots tröttheten så kunde jag klämma fram ett leende :)
 
 
 
 
/ M A R I

 
 
 

Mellanmål - Enkelt är gott med en touch av jordgubb !!

Alla vet att enkelt många gånger smakar som bäst, det krävs liksom inget svett och inga tårar, och framför allt så blir det väldigt sällan fel. - Igår när magen skrek efter något snabbt, nyttigt, mättande och samtidigt gott fick jag hoppa in i köket och försöka med alla medel stilla denna känsla. Jag lyckades !!
 
Det blev proteinglass, med smak av jordgubb. ♥ till den !!!
 
För 1 portion.
1 skopa proteinpulver, jag använde detta
1,5 msk lättkvarg
1 msk vatten
 
- Blanda allt samman och ställ in det i frysen. Ta ut när du tycker att den fått önskad konsistens, jag hade min skål inne i cirka 15 minuter. (den får stå inne längre nästa gång, men jag var så hungrig). Jag toppade sedan med en näve blandade nötter/torkad frukt.
 
Enkelt? - Ja. Och förbaskat gott :)
 
 
 
 
 
/ M A R  I
 
 

Tjejerna i #TeamStockholm - Nyfunna vänner !!

Jag lever på känslan än idag och kommer förmodligen göra det i några dagar till. Jag hoppas *peppar peppar* att jag får stanna i den här toppformen jag känner mig i just nu. Helt obeskrivligt är det. Och på tal om toppform, se på tjejerna i teamet jag sprang tillsammans med. Vi alla låg mellan 26-30 min på 5 kilometersdistansen när vi i början av hela #TeamStockholm-grejen gjorde ett test. Nu, några veckor (vet inte exakt hur många) senare har vi alla förbättrat oss avsevärt. Vi har klivit över bekvämlighetszonen många gånger, men hej vad det har gett resultat.
 
Alla tjejerna i #TeamStockholm, NI ÄR GRYMMA !!
 
 
Låt mig få presentera tjejerna i #TeamStockholm :)
 
 
Johanna sprang in på 24.00 minuter. Hon har inte bara presterat på tävling, hon har också presterat i att vara en fantastiskt coach. Vi har mycket att tacka dig för Johanna. Du kommer bli en grym PT i framtiden. Var så säker!
 
 
Jeanna sprang in på 26:12 minuter.
 
 
Isadora sprang in på 26:13 minuter.
 
 
Helena sprang in på 27:14 minuter.
 
Sofie sprang in på 27:28 minuter.
 
Jag sprang in på 23:04 minuter.
 
Ett gäng nyfunna vänner, som jag redan nu planerat in massa roligheter tillsammans med i framtiden.
 
 
 
Vi får också tacka Vitamin Well, och Reztart för lite dryck/tilltugg under kvällen.
 
 
 
Nu blickar jag framåt, lämnar självklart inte tjejerna i sticket, men jag själv (eller någon annan kanske vill haka på?) ska hitta någon ny utmaning att anta. Vad kan det vara tro? Någon som har en?
 
 
/ M A R I
 
 

Personbästa, #TeamStockholm och Vårruset 2013 !!

Tusan så nöjd jag är över MIG SJÄLV, och givetvis över alla andra tjejer i #TeamStockholm. Jag gick runt och var nervös hela dagen igår, och jag kan säga att många tankar spenderades på hur jag skulle lägga upp löpningen under de 5 kilometrarna vi skulle springa. Herre, jag var svettig redan innan starten. Övertaggad?? Nja, men sjukt pepp. Som jag snabbt insåg när jag kom till tältet var, att jag inte alls var ensam över att vara nervös. Vi var ett glatt, peppande men galet nervöst gäng som samlades strax efter 17 för att ladda upp ordentligt.
 
5, 4, 3, 2, 1, START !!!!! Där gav vi oss iväg.. För att göra det till en kort historia, jag höll en jämn hastighet hela vägen, och som jag tyvärr måste meddela er, så hade jag ingen koll på hur hastigheten låg till då jag helt glömt bort att ladda mobilen. Men, jag kände redan efter 1 km att jag var pigg, benen kändes bra, andningen och hållningen likaså. Så jag körde !!! Tog rygg på en tjej, sprang om henne och visste då att jag kunde köra hårdare. Upploppet var hårt, men över mållinjen kom jag, på snabba 23.00 min. PERSONBÄSTA igen !!!! Sjukt nöjd? JA !!!!!
 
Picknick och massa prat blev ett bra avslut på kvällen.
 
Jag återkommer med mer, hann inte riktigt skriva mer innan ögonen stängdes igår kväll.
 
Sprang ni?
 
Tack Vårruset för detta året !! Och tack Johanna för att du gav mig chansen att vara med på detta ♥
 
 
 
 
TeamStockholm 2
 
(det kommer mer bilder imorgon).
 
 
/ M A R I
 
 
 

Vårruset 2013 - #TeamStockholm 1 !!

Vilken stämning, vilken fest och vilken enorm känsla. Det var nästan så man kunde ta på den!! Idag är det vår tur :) Som ni vet så har vi i Stockholm två team, eftersom det går två lopp i vårrusets anda i Stockholm. Ett igår och ett idag. Vi har under tidens gång tränat som ett team dock, vilket har gjort oss väldigt tighta (shit vad kul vi haft tillsammans). Så igår var jag, tjejerna (#TeamStockholm 2) jag springer tillsammans med och paret Malin och Mårten och hejade fram och peppade de andra teamet, eftersom deras tävlingsdag var igår.
 
Hej vad det gick, snabbt som tusan. Impad blev vi alla, och än lite mer peppade inför kvällen. Trots att det bara är 5 km det handlar om så är jag lite nervös, för detta är för oss i #TeamStockholm en tävling. En tävling städer emellan, så ikväll gäller det att lägga snittiden så lågt som möjligt. Men mottot vi har, är att ha roligt, så hur det än går så kommer vi blicka tillbaka på en underbar tid tillsammans och framför allt glädjas åt nyfunna vänner.
 
Eller vad säger ni #TeamStockholm ( ← en länk till vår facebooksida).
 
Kommer ni och hejar på oss idag?
 
 
 
Detta team är i ledning av Veronica Jäderlund som ni ser i mitten på bild 2, hennes blogg hittar ni HÄR   :)
 
 
 
 
/ M A R I
 
 

Sanningen bakom min frukost !!

Jag förskönar ofta (jag gör det i alla fall) bilderna jag lägger upp här, speciellt bilderna på all mat jag tar. Jag lägger upp fint, anpassar tallrikens plats för att kunna fota en bra bild, killen här hemma inväntar att bild tagits innan han tar första tuggan (haha hur sjukt är inte det??) och kanske jag tar två, tre bilder för att vara säker på att en bild brev bra i alla fall. Känner ni igen er?.
 
Det jag alltför sällan visar er, tar min frukost som exempel denna gången är att så fort bilden tagits blir det underbart vackra på tallriken snabbt en geggamoja. Ju mer geggigt det blir desto godare tycker jag det är. Så sanningen bakom min frukost är denna:
 
 
 
 
Hur gör ni, låter ni alltid den fina uppläggningen vara kvar, eller blir det geggamoja hos er också?
 
 
/ M A R I
 
 

Summering av en vecka som varit !!

Snackar vi väder så har veckan bjudit på småkalla vindar, lite regn och gråa moln men helgen däremot, den var strålande. Inte bara vädermässigt. Snackar vi träning så har veckan varit riktigt bra, varierat och väldigt roligt. Snackar vi i ren allmänhet så har veckan varit väldigt bra, en blandad kompott med framför allt väldigt roliga saker. Hur låter inte detta?! - Rätt bra om ni frågar mig :). 
 
Födelsedag i måndags, ett glädjande besked angående lägenhet i torsdags, solskensrunda på 10 km i lördags innan frukost, bikinipremiär, morsdag då min otroligt underbara mamma fick all uppmärksamhet (synd att jag inte var i Sundsvall bara), tjejkväll/sushi i kvällssolen med Carolina. - Några höjdpunkter från veckan/helgen ♥  
 
Hur såg er vecka ut, har ni några höjdpunkter ni vill dela med er av?
 
 
Träningen såg ut såhär:
Måndag - Vila (firade in födelsedag med David)
Tisdag - Träning med #TeamStockholm - Tusingar, upplägg här
Onsdag - Axlar/mage på gymmet, upplägg här
Torsdag - Ofrivillig vila, pga ett kvällsmöte jag inte visste om
Fredag - Rygg/biceps, upplägg här
Lördag - 10 km löpning innan frukost.
Söndag - Crosstraining 55 min på SATS
 
Vårruset med #TeamStockholm (imorgon), heldag på Bosön (på onsdag) med massa träningspass och egenplanerad träning. I veckan händer det mycket skoj :).
 
 
 
 
Bjuder på lite bilder också.
 
 
/ M A R I
 
 
 

Lyckan över att kunna springa !!

När jag kliver upp innan 08-tiden, drar på mig träningskläderna, laddar med en Celsius innan avfärd, slår igång en peppande lista på spotify, öppnar dörren, drar igång runkeepern och inleder sedan lördagen med 10 långa kilometer med strålande sol, svag vind, doftande och precis utslagna blommor, svettig rygg, båtar, morgonpigga lidingöbor som precis som jag, gett sig ut för lite motion, pigga ben, härliga känslor blir jag sådär överlycklig över att jag kan springa. Att jag faktiskt är fullt kapabel till att röra mig, precis som jag vill. Det är lycka, och jag är sjukt tacksam över det.
 
Så mina fina läsare, lägg en extra tanke på detta idag. - Glöm aldrig bort så mycket fint du har möjlighet till.
 
Lördagen började på bästa tänkbara sätt, frukosten smakade godare än någonsin efteråt, solen strålade från klarblå himmel och mina presentkort på Stadium och Vero Moda användes flitigt på stan senare på dagen. Helt fantastiskt, alltihop ♥
 
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Ett rygg/biceps-pass och en fredag jag sent kommer glömma !!

Igår var det en sådan där fredag som jag skulle vilja ha stående och snurra på repeat, helt perfekt var den. Från morgon till kväll !! Helt underbart.. Ni anar inte vilket stort leende jag somnade med. Inget jättespeciellt hände, egentligen. - Morgonen började med sovmorgon, frukost tillsammans med David (vilket inte tillhör vanligheterna på vardagarna) och sedan följde ett givande förmiddagsmöte med andra pedagoger från andra skolor, god lunch, sol, varma sommarvindar (tyvärr blev det mulet på kvällen), härliga fredagkänslor, ett glädjande besked (som jag och David redan i torsdags fick reda på) som kommer ändra lite på tillvaron i mitten av juli och sedan avslutningsvis, ett helt perfekt rygg/biceps-pass på gymmet. Pricken över i:et denna dag var nog en städad lägenhet och en nybäddad säng :). Perfekt?? - Ja !!!
 
Angående träningen, styrketräningen går riktigt bra nu måste jag säga, jag har ökat i vikter i alla muskelgrupper och har den senaste tiden fått enormt bra kontakt med musklerna. Sådant gillas skarpt. Och likaså var det i går, riktigt pigg och sugen på ett hårt rygg/biceps-pass var jag när jag klev in på SATS. Såhär lade jag upp det:
 
 
 
- Uppvärmning: 15 min löpningen på bandet, samt rörlighetsövningar.
 
 
Idag lördag blir det träning (check på 8 km löpning redan) samt tjejkväll med några vänner ikväll. Mer än så är inte planerat. Ni då, vad gör ni i helgen?
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Axlarna värker !!

Skulle ni fråga så skulle jag svara att axlar är en av mina favoritmuskler, en muskel som faktiskt gett mest (synliga) resultat (på kortast tid) men trots det så glöms axlarna liksom av lite, jag lägger in några övningar då och då. Men aldrig tror jag det blivit ett "rent" axelpass någon gång. Inte vad jag kan minnas i alla fall. Men någon gång ska väl vara den första tänkte jag i onsdags, och himmel så bra det gick, en jäkla bra kontakt hela passet igenom och koncentrationen var på topp. Sjukt bra !!!
 
- Musklerna var riktigt slut när passet var över, men lite värk och ömmande muskler gör ingenting när passet var ett höjdarpass. Känner att jag har axlar idag med andra ord.
 
Vilken är er favoritmuskel?
 
Passet såg ut såhär, och jag snodde det rakt av från Johanna faktiskt (inne hos henne blir vi i #TeamStockholm presenterade lite närmare denna veckan också, kolla in det vettja)
 
- Uppvärmning 10 min löpning på bandet, samt rörlighetsövningar med pinne.
 
Stående axelpressar x 4set
Frontraise x 4set
Böjda axellyft åt sidan x 4set
Axelpressar / Böjda axellyft x 4set
Raka axellyft åt sidan x 4set
Kombination av rak axellyft och frontraise x 4 set
 
Avslutade med 3 magövningar:
Liggande benlyft x 3set
Russian twist med viktplatta x 3set
Plankan 4 min, utan vila. (blä så den kändes)
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Mellanmål på resande fot - Valio PRO Feel (aprikos) !!

När jag är ute på resande fot måste det finnas tillgång till att stoppa något i munnen när det krisar, ja ni vet, annars kan jag bli ett monster :) men just också för att hålla sockernivån jämn. Detta är superviktigt tycker jag !! I söndags när jag satt mig på bussen som skulle ta mig från Sundsvall till Stockholm visste jag redan innan att speciellt mycket av värde inte skulle finnas att köpa på bussen, så det fick bli att planera lite extra.
 
2 ägg, 1 Vitamin Well och en proteinkvarg från Valio, som förövrigt var helt ny i min värld fick följa med på resan. Och ja, just denna proteinkvarg med smak av aprikos kan ha varit bland det godaste jag ätit i kvargväg någonsin, fasligt god var den. Kanske inget jag skulle byta ut mot min naturella kvarg jag i princip äter dagligen, men på resande fot eller som en efterrätt, Ja gärna.
 
Har ni smakat den?
Hur ser er lilla matstäck ut när ni är på reande fot?
 
 
 
 
 
/ M A R I
 

#TeamStockholm - Sista träningen, innan tävling !!

Hade det inte varit för att jag visste att jag skulle få träffa ett gäng glada och inspirerande tjejer så hade jag bangat, jag hade helt klart vänt hem och lagt mig i soffan och sovit. Så pass trött var jag, det ska liksom mycket till innan jag ens tänker den tanken. Men igår var jag obeskrivligt trött, och ja, vi i teamet kom faktiskt överrens om att det är helt okej att skylla på pollenchocken (ja jag är allergisk) och det är förmodligen anledningen till att jag är trött. Så denna gången skyller jag på det. Okej?
 
Men hörrni, slutsnackat om trötthet,  igår gick sista träningen med #TeamStockholm (innan tävlingsdag) av stapeln, och trots det trista vädret så var vi fulltaliga + 1. Riktigt kul att träna tillsammans med hela det "riktiga" teamet, vi har innan inte riktigt lyckats vara på plats alla samtidigt. Men igår så, och såhär hade Johanna lagt upp det:
 
Uppvärmning: Jogg fram och tillbaka cirka fem gånger på en 50 metersträcka, därefter höga knän, kick i rumpan och sidohopp samma sträcka, två vändor på vardera övning.
 
Teknik: Låg skipp, hög skipp, hälkickar och sprättsteg (osäker på vad detta är? - googla, det är så svårt att förklara med ord) i intervaller om 20m x4.
 
Tusingar: Förra veckan var det supertusingar på schemat, men denna gången körde vi "enkla" tusingar som går till på följande sätt; - Efter avslutat pass ska du i ett tempo som är högre än det behagliga ha sprungit 1500m x3 (egentligen bara 1000 m, men vår sträcka var tydligen längre). Vi delade upp oss i två grupper, när den första gruppen sprang det första 1500 metrarna körde andra gruppen 15 squats, 10 armhävningar eller plankan (med valfri vila när det behövdes) tills det att guppen som sprang kom tillbaka. Sedan bytte vi, detta upprepade vi 3 gånger. Riktigt svettigt !! Men sjukt roligt.......
 
Efter detta, svettiga och skönt trötta traskade vi upp till Mix n Go i Hornstulls galleria och åt middag tillsammans. Det blev en "Stockholm" för mig. Otroligt gott.
 
 
På tal om trötthet, tror ni jag ångrade mig efteråt?
 
 
P.S Idag presenterar Johanna oss i teamet lite närmare, inne på hennes blogg. Ni kollar in oss va?? :)
 
 
 
GLÖM ej att komma och heja på oss nästa tisdag, Vårruset den 28:e Maj ute på Norra Djurgården.
 
 
/ M A R I
 
 
 

Personbästa på 5 km !!

Ett av mina mål jag skrev ner innan nyår, var att 2013 springa 10 km under 50 minuter. Jag hade inte lagt upp en plan eller ens en tanke på hur jag skulle klara av det, men redan i februari kunde jag sätta check för målet. Utan vidare ansträngning får jag lov att tillägga. Mitt mål sattes och det var en underbar känsla, en känsla jag än idag kan tänka på. Här kan du läsa om det.
 
Nu kan man ju tycka att ett personbästa på 5 km redan innan detta skulle sättas upp som ett mål, men det gjordes det inte. Jag kan liksom ändå tycka att ett personbästa på 5 km följde med på köpet då jag klarade 10 km under femtio minuter, men något jag då inte la så stort fokus på. Men, idag är tankarna på annat. Tillsammans med #TeamStockholm har vi som målet att klara 5 km på så snabb tid som möjligt, för att kunna vinna över dom andra städerna som tävlar, och här gäller det ju att nöta på tempot. Intervaller efter intervaller har vi tagit oss igenom och det ger snabba resultat.
 
Jag har alltså som ni förstår lagt fokus på att bli snabbare i min löpning under den senaste tiden, och i söndags bevisade jag för mig själv att jag är riktigt snabb. Snabbare än vad jag trodde. Gissa om jag blev stolt när jag stannade klockan och såg ett nytt personbästa?. Den känslan är oslagbar, ni vet säkert vad jag talar om?.
 
Klockan stannade på 23.21 minuter. Nu vet jag vad jag har att satsa när jag intar startpossition tillsammans med de andra underbara tjejerna i #TeamStockholm ute vid Universitetet nästa tisdag. Kommer ni och hejar förresten?
 
 
 
 
Givetvis laddade jag upp med Celsius
 
 
/ M A R I
 

Ett år äldre och en summering av en vecka som varit !!

Idag vaknar jag upp med en tom plats bredvid mig i sängen, lite tråkigt såhär på MIN dag, men det räddade jag genom att titta mig själv i spegeln och gratulera mig själv högt och tydligt, vad gör man inte liksom ha ha :). En lite tidigare morgon blev det också, för att kunna lyxa till det med en brakfrukost dagen till ära. GRATTIS till mig som blir 27 år idag :).
 
Annars påbörjas en ny vecka idag, och den ser rätt oplanerad ut faktiskt. Träning med #TeamStockholm är det enda som är inbokat. Rätt skönt att börja en vecka så ibland. Det är liksom lätt hänt att det blir väldigt stressigt annars, men nu är jag fri som en fågel. Me like !!
 
Helgen var underbar, jag boostade mig själv med massa underbara ting och arbetsveckan som var flög fram. Som vanligt. Träningen såg också riktigt bra ut ser jag, och jag tänkte bjuda med mig, såhär blev det:
 
Måndag - Löpning 13 km.
Tisdag - Spinning 55 min.
Onsdag - Träning med #TeamStockholm, se upplägg här
Torsdag - Tabataintervaller + rygg (på gymmet), se upplägg här
Fredag - Vila
Lördag - Löpning 7 km innan frukost
Söndag - Löpning 5 km, satte personbästa där :) (läs mer om det imorgon).
 
- Måste klämma in att jag dagligen promenerar till och från jobbet också, vilket är enkel väg cirka 30 min.
 
Idag börjar jag veckan med en vilodag, för jag ska tydligen ut och äta ikväll, vart vet jag inte. Det skulle tydligen bli en överraskning :)
 
Har ni något skoj inplanerat i veckan?
 
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

En viktig helg i Sundsvall !!

Ibland behöver man se annat, kramas med dom man håller kärast, få stänga av tid och rum och bara njuta av tillvaron. Det har jag med 100% fokus gjort i helgen. Jag och David åkte upp till Sundsvall i fredagseftermiddags för att träffa och umgås med familjen, samt fira min födelsedag (fyller år imorgon).
 
Idag när jag sitter här med en färdigpackad väska för avfärd hemåt, känner jag mig utvilad, varm och kram/puss-kontot från syskonbarnen är påfyllt. Jag mår bra. Men jag saknar dom alla redan !! Bor ni nära er familj?
 
Helgen i Sundsvall har bjudit på massa god mat och dryck, kramar, pussar, kärlek, shopping, 7 km löpning, sol, sommarvärme, lugn, presenter, glädje, VM-final för Sverige, frihet, skratt och mycket mer. Jag är lycklig ♥
 
Trots att jag älskar min vardag som innebär, jobb, rutiner, träning, vänskap osv osv känner jag att jag ibland måste ta ett break från allt, bara glömma och stänga av. Detta var en sådan helg ! Men nu är jag snart tillbaka och det jag har framför mig ser jag fram emot.
 
Känner ni igen er?
 
 
 
Tyvärr togs det inte så mycket bilder, jag hade fokus på annat, men detta är vad jag fick med mig.
 
 
/ M A R I
 
 
 
 
 

Rygg med inslag av tabata-intervaller !!

Faktiskt så har nästintill all träningstid den senaste tiden förlagts utomhus. Jag känner liksom nästan lite skam över att gå in och gömma mig på ett gym när solen strålar. Men jag har trots det fått till väldigt många bra pass, med väldigt mycket styrkerelaterade övningar ändå, trots att merparten av passen i och för sig har inneburit löpning. Vilket jag måste säga när jag ändå håller på, går så sjukt bra. Älskar detta ju ♥ Tränar ni mer utomhus den här tiden på året?
 
Men det jag ville komma fram till var, att i torsdags kände jag att benen behövde vila så jag traskade faktiskt ner till SATS efter jobbet (trots att solen strålande). För att ta en match med min rygg och lite tabata-intervaller. Såhär lade jag upp det:
 
 
Uppvärmning: Löpning på bandet 5 min, plus rörlighetsövningar med pinne.
 
Tabataintervall 1.
- Armhävningar
- Inhopp (plankan på raka armar och hoppa in och ut med benen)
Detta x2 (med 1 min vila mellan)
 
Breda latsdrag / Smal rodd med stång x4
Enarmsrodd med hantel / Breda roddrag i TRX x3
Sittande smal rodd / Rygglyft med viktplatta x4
Benlyft liggandes på marken / Sneda situps x3
 
Tabataintervall 2.
- Upphopp (kunde inte låta benen vila helt)
- Russian twist med vikt
Detta x2 (med 1 min vila mellan)
 
 
 
Traskade sedan hem med mina superbyxor och kände mig väldigt nöjd :)
 
 
Idag lördag gör jag och David Sundsvall, för att sedan fira mig (fyller år på måndag) hemma hos min ena syster, med grillning och massa annat gott. Vad gör ni?
 
 
/ M A R I
 
 
 

#TeamStockholm - Supertusingar !!

Efter en riktigt överaktiv dag på jobbet trodde jag aldrig att jag skulle orka med träningen med #TeamStockholm, men trots trötta (läs:sjukt trötta) ben så tog jag mig igenom passet, och det med råge kan jag säga er. Trodde liksom aldrig att mina ben skulle orka med intervallerna som var planerade. Tänk så mycket kroppen orkar med ändå !! - Självklart har jag tjejerna att tacka för allt pepp också.
 
Men i alla fall, strunta i snacket Mari. Passet i sig var grymt, riktigt bra och likaså var det att få träffa tjejerna igen. Shit vad ni alla ger mig massa energi :). Supertusingar var onsdagens tanke, och intervallerna är lika jobbiga som dom låter. Tro inget annat hurrni. Johanna hade lagt upp det såhär:
 
 
Uppvärmning: 1,5-2 km löpning.
 
Supertusingar: Dom funkar såhär, man springer 100m, vilar 30 sek, springer 200m, vilar 30 sek, springer 300m, vilar 30 sek för att slutligen springa 400m. Sedan vilar man totalt 2 minuter, innan man gör om samma sak från början. Vi upprepade detta totalt 3 gånger. Vi sprang alltså totalt 3 km, vilket kan tyckas låta väldigt lite, men ligger man på ett högre tempo än behagligt så kan det bli otroligt jobbigt. - Tanken är att man ska ligga på så jämn fart under alla intervallerna, det kan vara svårt, men det går.
 
Det tog faktiskt inte slut där.
 
Trappintervaller: När vi pustat klart efter tusingarna körde vi några vändor i trapporna. Fyra vändor upp, där vi varannan gång tog avstamp på varje trappsteg för att sedan ta varannat. Tempo upp och jogg ner. Vila 2 minuter. Sedan avslutade vi med två maxade vändor upp.
 
Inte tog det slut här heller.
 
Styrka:Vi tog en planka i 4 minuter, utan vila.
 
Stånk och stön. Men vi är grymma :)
 
Nästa och för den delen den sista träningen innan tävlingsdag är på tisdag, den 21:a maj. KOM !!!!
T-bana Hornstull, klockan 17.30.
 
 
 
 
Tror minsann coacherna kan få oss riktigt trötta.
 
 
Trevlig helg säger jag och packar väskan för en helg i Sundsvall ♥
 
 
/ M A R I
 
 
 
 
 

Gdansk - ett hett tips !!

Bryter av med lite annat än träning idag :)
 
Staden blev under efterkrigstiden ett storstadsområde sammanbyggt med den viktiga hamnstaden Gdynia, Gdansk huvudhamn sedan 1920-talet. Färjeförbindelsen mellan Sverige har avgångar med jämna mellanrum flera gånger i veckan. Då går båtarna från Nynäshamn. - Det var typ detta jag visste innan jag satt mig på flyget.
 
Ärligt talat så hade jag inte alls några höga förväntningar, Polen har i mina ögon alltid sett grått, regnigt och allmänt trist ut. Varför vet jag inte, fördomar antar jag? Men för att bryta sådant måste saker och ting upplevas.
 
Jag och David flög över till Polen, Gdansk i fredagsmorse för att komma bort och se något annat för några dagar. Jag utan förväntningar och David med massa förväntningarna, eftersom han redan varit där. - Tro det eller ej, men jag hann inte ens kliva ur taxin vid hotellet innan jag hade ändrat mina åsikter. Märkligt det där.
 
Husen, känslan, lugnet, gatorna, människorna, det slitna...ja, det kändes helt enkelt riktigt bra.
 
Resor innebär ju väldigt mycket mer, såsom hotellnätter, hotellfrukost, shopping, sevärdheter, annan miljö, god mat osv osv. Och självklart gör detta också sitt, så skönt att komma bort liksom. Men Gdansk gjorde avtryck, inte bara på det mer ytliga sättet, utan på ett annat sätt. Svårt att beskriva, men det är en positiv känsla.
 
Har ni varit där?
 
Prismässigt så är jag än idag väldigt chockad över hur billigt det var. Trerätters middag för två personer, för drygt 200 svenska kronor. Två par skor för mindre än vad ett par skulle kosta. Kläder, mat m.m m.m. Allt var riktigt billigt !!
 
- Så, är ni ute efter en minisemester där ni vill känna att ni kan unna er saker, samt traska runt och njuta av fina gator och hus ska ni absolut åka till Gdansk. Sopot och Warszawa har jag också hört mycket gott om.
 
 
 
Bjuder på lite bilder från resan
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Spinning 55 minuter !!

Efter spinninginstruktörs-utbildningen jag gick på Lillsved blev jag rätt mättat. Det blev liksom inte roligt länge. Utöver den utbildningen var det väldigt mycket spinning både på skolen och på fritiden också, vilket faktiskt slutade med att jag inte ens ville se en spinningcykel efter Lillsvedstiden. Och så har det varit sedan dess. Jag har varit på några enstaka pass, bara för att få en variation på konditionsträningen, men trots det så har glädjen liksom inte funnits där. Träna gör man ju för att man ska ha kul och må bra, eller hur?.
 
Så inför gårdagens spinningpass var jag lite tveksam till om jag ens skulle sätta mig på cykeln, men nu var det nog minst ett år sedan jag cyklade så jag tyckte helt klart det var rätt läge. Denna underbart sprudlande glada tjej bjöd med mig på ett av hennes pass på SATS Fridhemsplan, spinning 55 minuter alltså. Tiden försvann och vips så hade passet genomförts. Och nå, vad tyckte jag??. Förmodligen var det Sanna som person, hennes väldigt bra musiksmak och hennes upplägg på passet en stor anledningen till att jag faktiskt kände att det var ROLIGT !!!!! På väg tillbaka tro? Ja, kanske.
 
Spinningpasset ska få smältas och jag ska inom en snar framtid hoppa upp på cykeln igen, och avgöra om jag känner glädje för att cykla igen.
 
Men dig har jag att tacka Sanna, grymt bra instruktör !!
 
 
Efter passet blev det hem, käka (se nedan), packa inför dagens träning med #TeamStockholm och även inför morgondagens träning. Pang bom och så somnade jag.
 
Hur har ni det idag?
 
 
 
 
Kvarg, mosade hallon, steviadroppar och granola på toppen + ett proteinbröd med gurka på.
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

En löprunda att minnas !!

Vet ni hur förnedrande det känns när man klickat igång Runnkeepern, sprungit iväg, njutit av varenda steg, sett fram emot att få kolla rundans längd eftersom planen redan innan var långdistans och när man stannar utanför porten, pustar ut slänger av sig mobilbandet från armen för att kolla, och där står Runnkeepern fortfarande och väntar på att bli påslagen. Det kallar jag förnedrande.
 
Arg som ett bi blev jag, och om detta är något att bli arg över är ju också en fråga i sig. Men just där och då, när jag hade hoppats på att få se både hastighet och distans kändes det väldigt jobbigt.
 
- Tänker jag tillbaka på löprundan idag och struntar i det argsinta så kan jag berätta att passet blev riktigt bra. Jämt (högt) tempo, solen i ansiktet, premiärrunda med linne och korta tights, just utslagna blommor, hejarop från andra motionärer, båtar, doften av grillat och som Eniro säger (efter att ha mätt upp rundan) blev det 13 km. Inte alls illa pinkat för att vara på en måndag :)
 
Hur började er måndag?
 
 
 
En nöjd tjej efter 13 härliga kilometer.
 
 
Idag blir det Spinning med denna fina tjej  :)
 
 
P.S Glöm inte morgondagens träning med #TeamStockholm. 17.30, vid t-bana Hornstull.
 
 
/ M A R I
 
 

Summering av en vecka som varit !!

Långledigt, och både Sverige och Polen har bjudit på strålande sol och sommarvärme. Mer kunde jag faktiskt inte begära. Detta innebär också att en till vecka är till enda, men en ny tar vid idag och den kommer med massa nya möjligheter och stunder att njuta för. Hur låter inte det?. Först tänker jag summera veckan som var för er, för det är så måndagarna börjar :). Hur har er träningsvecka varit? - Min har sett ut såhär:
 
Måndag - Tabataintervaller hela passet igenom, först överkropp och sedan underkropp. Upplägg kommer!!
Tisdag - Grit Plyo på SATS.
Onsdag - Intervaller med #TeamStockholm.
Torsdag - Löpning 8 km
Fredag - Vila + traskande på Gdansk gator i flera timmar
Lördag - Traskande i Gdansk hela dagen, det är nog så jobbigt ibland.
Söndag - Promenad med #TeamStockholm 5 km, härligt avslut i kvällssolen.
 
En skön vecka med lite allt möjligt, som faktiskt satt fart på kroppen ordentligt. Dom sköna vilodagarna i Gdansk var helt underbara, god mat, shopping (läs: BILLIG shopping), fina små gator och hus, hotell, bästa sällskapet och över förväntan en väldigt bra stad. Ett HETT tips till er om ni vill se något annat, men inte åka så långt. Har ni varit där?.
 
 
 
 
Tre bilder från helgen. Fler kommer :)
 
 
/ M A R I
 
 

Asicsskor och Niketröja !!

Mina blå/svarta löparskor från Nike hade gjort sitt, dom var både trasiga och "söndersprungna" så ett par nya fräscha var på tiden att köpa. Jag har alltid sprungit med Nike och varit väldigt nöjd med det, riktigt nöjd faktiskt, men denna gången ville jag testa något annat märke. Se om det är grönare på andra sidan liksom :) har testat dessa från Ascis nu under tre rundor, och är över förväntan väldigt nöjd. Riktigt sköna är dom !!
 
När värmen är här (för att stanna hoppas jag) är långärmade löpartröjor bara att glömma, och innan onsdagens träning med #TeamStockholm så hade jag bara långärmat. Men värmen var påtaglig så ett besök på InterSport fick göras innan träningen, denna (fast en svart, som på bilden nedan) fick följa med hem och den var riktigt härlig att springa med. Kan varmt rekommenderas faktiskt. Sitter där den ska och blir inte sådär äckligt svettig som vissa andra tröjor kan bli.
 
 
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Reebok - Tights !!

Medan jag traskar runt på Gdansk gamla gator så bjuder jag på ett par snyggingar. Fick chansen att köpa dessa till ett kanonpris, och innan hade jag hört att dom skulle vara barnsligt sköna och riktigt snygga i verkligheten. Detta fördubblades ett par gånger när jag testade dom första gången. Mina tights från Nike har länge varit favoriter, men nu har jag nya. GLAD är jag för det ska jag säga er.
 
Har ännu inte hunnit tagit en bild när jag har dom på mig, men såhär ser dom ut:
 
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 
 

#TeamStockholm - Träning med ett glatt gäng !!

Då har det hänt igen, ett avverkat pass med #TeamStockholm och gud så kul det är. Som jag skrev tidigare, jag är evigt tacksam för att jag får vara med om detta. Helt otroligt !! Vilken motivation, vilka glada tjejer, vilken inspiration och framför allt, vilken GLÄDJE. Tack ♥
 
I onsdags möttes vi upp igen, och det var intervaller på schemat. Vilka intervaller det var, det hade vi ingen aning om innan, men det blev hur bra som helst. Såhär såg det ut:
 
Uppvärmning: 1,5 - 2 km löpning.
 
Löpteknik: Låg skip, hög skip, hälkickar och sprättsteg. Detta gjorde vi i intervaller, 20m x 4.
 
Intervaller: Vi började i trappan, där det är cirka 50-55 trappsteg, uppdelat på 7 trappavsatser. Vi började med tre snabba (nästan max) vändor upp och ner, där vi tog varannat steg i trapporna, för att kunna få upp farten ordentligt. Efter tre vändor vilade vi i cirka två minuter, därefter körde vi en intervall uppför alla trappor, men då tog vi avstamp från varje trappsteg istället. Sista intervallen gjorde vi grodhopp uppför alla trappor. Oj så det sög i benen.
 
När vi gjort klart detta gick vi bort till raksträckan där vi brukar köra kortintervallerna. Cirka 120 meters intervaller, där vi sprang på nästintill max och vilade 30 sekunder. Detta gjorde vi 6 gånger, uppdelat i två set. Alltså, 120m x3, vila 2 min och sedan samma sak igen, x3. Benen krampade.
 
Men det var inte slut än.
 
Styrka: Vi plankade i 4 minuter också, med ingen vila.
 
Nästa pass tillsammans med oss i #TeamStockholm är Onsdagen den 15:e Maj, klockan 17.30. Vi möts upp vid T-banan Hornstull och traskar sedan tillsammans ner till Tantolunden. Kommer du??
 
 
 
Trötta tjejer efter intervaller
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Mellanmål i lyxigt lager på lager !!

På helgerna när jag har mer tid över försöker jag ofta lägga ner lite extra kärlek på mina mellanmål, det blir liksom allt bra mycket trevligare att äta då. Man äter ju faktiskt ofta med ögonen också. Det var inget undantag för lite extra kärlek denna helgen heller, så efter en titt i både kyl, frys och skafferi fick jag ett ljuvligt lager på lager-resultat. Som helt klart får Mycket Väl Godkänt av mig !!
 
 
 
 
 
Lager 1.
1 dl hallon
En slinga honung (valfri)
 
Lager 2.
1 dl kesella 1%-ig
1 1/2 msk kokosmjölk (hade bara det kvar, så prova er fram)
 
Lager 3.
1 dl lättkeso
2 tsk kakao
Några droppar stevia (för lite sötare smak, kakao kan smaka så starkt)
 
 
- Mosa hallonen tillsammans med en slinga (valfri) honung. Häll ner det försiktigt i ett glas (gärna ett vinglas, för lite lyxigare känsla). Andra lagret blandar du samman och häller ner i glaset, var försiktig för klet. Tredje lagret gör du på samma sätt, blanda samman allt, och häll sedan ner det i glaset. Sedan kan ni toppa med valfri topping, för mig blev det en liten näve ur min exotiska mix-påse. Ät och njut!!
 
Lite lyxigare, och faktiskt lite godare. Kärlek ger jag denna !!
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

En söndag med #TeamStockholm och #Teamnylen !!

I söndags vaknade jag upp till klarblå himmel och varma vindar. Efter riktigt många timmars sömn var jag väldigt utvilad också. Himla skönt, och framför allt bra eftersom ett härligt pass med det glada gänget i #TeamStockholm (← länk till vår facebook-sida) väntade. Efter en tidig frukost, ett mellanmål och en Celsius innan avfärd gav jag mig iväg till Hornstull där jag mötte upp gänget. Denna fina dag var det inte bara fyra tappra tjejer ur teamet som kom, Malin Nylén och maken Mårten följde också med på vår löprunda.
 
 
 
 
 
Passet vi körde var ett distanspass. Rundan blev Årstaviken runt, cirka 9,5 km alltså, med ett stopp efter 2 km för lite teknikövningar. För att sedan fortsätta hela rundan i ett behagligt tempo som passade oss alla. Det härliga vädret och det otroligt trevliga och peppande sällskapet jag hade gjorde hela min dag. Tack !!
 
 
Jag, Johanna och Malin i en härligt brant backe.
 
 
Vårat stopp för teknikövningar.
 
 
Efter passet gick jag och två tjejer från teamet och käkade lunch, en stor blandad sallad med otroligt mycket gott serverades. Härligt !! Mycket trevligt att få lära känna varandra lite mer också.
 
 
Denna lyxiga tallrik hittar ni på Mix & Go i den nya gallerian vid Hornstull.
 
 
Allt detta jag får vara med om är jag evigt tacksam över !!
 
Nästa pass är IDAG. Klockan 17.30, vi möts vid T-bana Hornstull och promenerar tillsammans ner till Tantolunden. Kom !!! Intervaller står på schemat har jag hört :)
 
 
/ M A R I
 
 
 

Reztart, Core Protein Bar och annat trevligt i en liten goddiebag !!

Ni missar så himla mycket. Ville bara säga det !!! Men söndagens träning med #TeamStockholm var riktigt bra, så härligt. Och vilken dag, vilket väder !! Läs mer om det imorgon..vi hade fint löparsällskap ska ni veta :).
 
På onsdag, klockan 17.30 är vår nästa träning. Kommer du?
 
Johanna, vår coach (som förövrigt gör ett fantastiskt arbete) hade med sig lite trevligheter att dela ut. I min lilla påse hem följde detta med: En t-shirt från märket mindmoves, en vattenflaska från Les Mills, två enportionspåsar av två olika proteinpulver, en liten flaska schampoo från ecoliving, samt två bars från olika märken. Riktigt kul att testa både nytt och sådant jag redan smakat. Tack än en gång !!
 
Mindmoves var något helt nytt för mig innan Johanna nämnde det, men jag har nu läst på lite och gillar deras tanke. Såhär skriver dom: "Vi är vad vi heter. Vi gör mode som vi själva tycker är spännande, tankeväckande och annorlunda. Vi gör mode för människor som vill säga något om vilka de är, vad de står för, känner och tycker. Det är därför vi söker tankar, idéer och uppslag från alla tider och kulturer när vi designar våra kläder. Det är också därför vi samarbetar med unga, kreativa designers när vi utvecklar våra idéer. Var nyfiken, förvänta dig det oväntade. Stay curious - wear your inside out."  Besök gärna deras hemsida och läs mer.
 
Mellanmål som man snabbt kan ta i farten kan vara väldigt viktigt att ha med ibland, eller varför inte något snabbt att stoppa i magen efter ett hårt pass. Reztart , mellanmålet med det låga GI-värdet faller mig riktigt bra i smaken. Har ni testat? (Banan och Choklad är min favorit). Proteinbaren från Svensktkosttillskott.se med 20 gram protein och endast 13g kolhydrater var helt ny i min värld innan jag provsmakade den i söndags. Riktigt god måste jag säga, och tummen upp för lakritssmaken :)
 
Har ni några favoriter när det gäller sådana mellanmål?.
 
 
 
 
/ M A R I
 

Summering av en vecka som varit !!

Som ni redan vet så har veckan varit lite upp och ner, magproblemen har ställt till det och jag har inte varit mitt riktiga jag. Men så är det ibland, och det tänker jag inte just nu, när jag mår toppen lägga så stort vikt i. Jag lyssnade på kroppen, vilade och det är det som är viktigast. Slutet på veckan var riktigt bra dock. Men nu tar jag nya tag och blickar framåt, förhoppningsvis med en mage som samarbetar också.
 
Denna veckan innebär tredagarsvecka. Och det jublar vi i kör över, eller? :). Torsdagen som är ledig innebär en-dag-då-jag-inte-tänker-göra-någonting på. Sådant behövs i schemat ibland. För på fredag blir det annat, då flyger jag och David över till Gdansk (Polen) för att bara vara, shoppa, äta och dricka gott. En helg jag ser fram emot ♥
 
Har ni några roliga planer?
Lägger ni in dagar i schemat då ni gör ingenting?
 
 
Veckan som var såg ut såhär:
Måndag - 10 km med kvalité i varenda steg. Härligt!!
Tisdag - Vila
Onsdag - Vila
Torsdag - 6 km löpning. Armhävningar - Squats - Dips x3
Fredag - Squats med tom stång, armhävningar, liggandes roddrag, dips, russian twist. ALLA övningar till utmattning x4.
Lördag - 5 km löpning innan frukost. NTC 55 min, se gårdagens inlägg.
Söndag - Distanslöpning med #TeamStockholm
 
(fick ihop rätt mycket trots att jag tyckte jag till största delen klagade över magont).
 
 
I helgen har jag bland annat laddat med både Celsius och bra mat, invikt mina nya racerstrumpor och funktionströjan jag tidigare i veckan köpte/fick. Har också druckit grönt te i min stora favoritmugg. Har också haft massa egentid då David varit bortrest, trots att man saknar någon så är den där tiden så otroligt viktig också. Men igår kom han hem :) ♥
 
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

NTC på SATS och ett cirkelpass !!

Det är två pass vi pratar om idag, två sådana där pass som har suttit som en smäck. Och som idag, några timmar/dagar efteråt känns i varenda kroppsdel. Rätt skönt om ni frågar mig. Så dagens löprunda med #TeamStockholm kommer mycket väl till pass, ska alltså bli riktigt skönt att springa ur lite skit. Kommer ni?.
 
Över till passen:
 
Fredagspasset:
Uppvärmning på löpbandet 10 min
Benböj med tom stång
Armhävningar
Dips mot bänk
Liggande roddrag
Plankan
Russian twist med vikt
- ALLA övningar till utmattning x 4
 
Lördagspasset:
5 km löpning, innan frukost.
Sedan intog jag gruppträningssalen på SATS och tog oskulden på NTC. Hört att det ska vara fantastiskt jobbigt, och det stämde mycket väl. Årtiondets jobbigaste pass måste jag erkänna att det var, mycket har jag varit med om, men detta var galet. Spyfärdig !!! Men grymt roligt. Det var inte första och sista gången. Då jag inte alls kommer ihåg upplägget, så tar jag det såhär istället. :
Squats, sumosquats med viktplatta, squats med hopp, squats med hopp åt sidan, squats med hopp bakåt, plankan, plankan med benlyft, plankan med rotation och vikt i handen, plankan med rotation under den ena armen, sneda höftlyft, armhävningar, armhävningar med roddrag (hantel), armhävningar och skjuta en viktplatta på golvet emellan varje häv, burpees, grodhopp, plankställning och klättra upp på raka armar, höga knän.... Tror inte jag har glömt något, och gör nu så att ni tar detta i 1 minutersintervaller x massa gånger och sprid ut det på 55 effektiva minuter, med minimal vila. Jag lovar, ni kommer vara spyfärdig :)
 
Har ni kört NTC ??
 
Nu blir det brakfrukost innan löpningen med glada gänget i #TeamStockholm stundar. Kl. 11.00, T-bana Hornstull och så går vi gemensamt till Tantolunden för distanslöpning. Häng på !!!
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 

Underbara lördag med dubbelpass och muggkaka !!

Idag vaknade jag upp med sådana där helt överlyckliga känslor i kroppen, sådana som liksom bara sprätter och hoppar hejvilt där inne. Helt fantastiskt underbart !! Vet ni vad jag menar?. Och denna lördag hoppas jag fortsätter i detta tema ♥
 
- Jag började med 5 km löpning innan frukost. Bra start ? Typ den bästa!! Och gud så god frukosten blir efteråt. Städa och plocka undan blir därefter en annan punkt att checka av. Innan det blir NTC på SATS vid 12-tiden. Eftermiddagen består av att möta upp Josefine och köra en rejäl tjejkväll. Det är vi bra på :)
 
Vad hittar ni på?.
 
 
För att stilla mitt jag-vill-ha-något-gott-bara-för-att-det-är-fredag-behov gjorde jag detta igår:
 
1 portion muggkaka.
2 msk havregryn
1 msk kokosflingor
1 msk kokosmjöl
1 krm bakpulver
1 nypa salt
1/2 mosad banan
2 msk kokosmjölk
1 msk mandelmjölk (eller annan mjölk)
2 äggvitor
 
Topping:
1 dl hallon
1 msk honung (valfri)
1 msk kokosmjölk
1 msk (råkad) keso
 
Blanda alla ingredienser till kakan, smörj en kopp/skål med kokosolja och häll över smeten. Micra i cirka 3,5 minut. Om kakan inte är fast så kör längre. Medan kakan är i micron mosar du hallonen och blandar detta med, keson, kokosmjölken och honungen. När kakan är klar vänder du upp den på ett fat, låter den svalna ett slag och häller sedan över toppingen. Jag strödde lite exotisk mix (blandning i en påse som finns att köpa exempelvis på Willys) över allt detta. Smaklig kvällsgotta. Magiskt gott enligt mig !!
 
 
 
 
 
P.S. Glöm ej att det är träning med #TeamStockholm imorgon. Vi möts vid T-banan Hornstull kl.11.00 och går sedan tillsammans till Tantolunden, där söndagens pass innebär löpning. Kommer ni??
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

IBS-mage ställer till det + två kvalitétsrundor !!

En gång i veckan, flera veckor i rad, mer sällan, bara ibland. Ja det där med att ha IBS-mage är inte alltid så enkelt, det kan ställa till det en hel del. Och det som är så svårt, är att jag inte riktigt vet när jag får problem. Men det gäller att jag hela tiden har stenkoll på vad jag stoppar i mig (nog för att det inte alltid heller räcker), för att slippa det värsta problemen. Jag har under tidens gång lärt mig vad jag kan äta, och vad jag inte kan äta. Men problemen dyker upp ändå, som gubben i lådan ibland. Och ja, det är bara att glida med och hoppas på att de värsta dagarna snabbt är över. Denna veckan har varit en problemvecka, - jag har varit uppblåst, och med det tappat aptit, mått illa, haft ont och allt detta (nej, jag är inte gravid mamma) har resulterat i att jag varit fasansfullt trött. All energi har liksom gått åt att hålla magen i trim. Jag rent ut sagt avskyr dessa perioder, för ingenting blir som jag tänkt, varken träning eller andra sysslor. Men jag håller på att lära mig att inse att det bara är att acceptera, och inte lägga så stor vikt i att jag inte hinner med så mycket mer än jobb och gå hem och tycka synd om mig själv. Så ja, denna veckan har inneburit kvällar i soffan, vila och inte så mycket mer....
 
Trots detta så har jag två kvalitétpass att dela med mig av, två löparpass.
Måndag (innan magen började krångla som mest). 10 enkla km som bara skrek lycka och endorfiner.
Torsdag (första dagen då jag faktiskt kände mig helt okej). 6 km i tävlingsfart, med näsan mot solen och härliga vårkänslor i kroppen. Efter detta stannade jag till vid vattnet och körde styrka, 10 armhävningar - 20 squats - 15 dips mot stubbe x3.
 
Idag *peppar peppar* känns magen riktigt bra, så om det fortfarande känns så i eftermiddag blir det ett Spinningpass  :)
 
Hur har ni det?
Vad tränar ni i helgen?
 
 
Celsius, bästa uppladdningen, härligt vårig miljö att springa i, supergod efterträningsmat och en nysprungen tjej :) Nu säger jag, trevlig fredag!!
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 
 

Ett varierat leverne !!

Andra dagen i Maj och jag tänker inleda den härliga (förövrigt den bästa, jag fyller år den 20:e) månaden med ett blandat inlägg om lite allt möjligt. För såhär är det, jag äter inte bara muggkakor och proteinbröd/röror. Jag klär mig heller inte bara i träningskläder (trots att jag skulle vilja, det är ju så skönt). Ja ni fattar, jag både äter och gör en hel del annat förutom det jag oftast bjuder på här, så idag tänkte jag helt bryta den trenden, för idag i alla fall. Vad sägs som det?.
 
 
Vi kan börja såhär, "träningskläder kan man aldrig ha för mycket av", det är ett härligt motto jag lever efter :) eftersom jag till en väldigt stor del klär mig i det så blir det oftast den garderoben jag fyller på flitigast. Shoppa gillar jag alltså :) Nytt för denna gången är detta:
 
-Funktionströja från Under Armour, shorts från samma märke och en sporttopp från DOM
- Funktionströja från Nike, som David överraskade mig med :)
- Löparstrumpor från Asics
 
 
 
 
 
När jag inte tränar, sover, äter eller gör något annat så bläddrar jag gärna i tidningar. Både Fitness och Iform dimper ner en gång i månaden, så dom brukar jag läsa flitigt. Njuta av något gott medan är ju aldrig fel heller :)
 
 
 
 
Som sagt, jag äter inte bara muggkakor och proteinbröd/röror. Jag äter massa annat också..
 
- Omelett med massa trevligheter på
- Tonfiskröra på solrosbröd från Kung Markatta och sallad
- Persisk middag på Tehran Grill, Timmermansgatan 5. GÅ DIT !!!
- Indisk lunch på Hermans, Fjällgatan 23B. GÅ DIT !!
 
 
 
 
Kommer ni ihåg vad jag sa?? - Jag klär mig inte bara i träningskläder :)
 
 
 
 
Det jag ville ha sagt eller rättare sagt visa, med det här inlägget, är nog att jag bara ville vidröra lite kring hur jag tycker ett hälsosamt liv ser ut. Alltså, hur jag lever mitt hälsosamma liv. Att bara köra på ett och samma spår håller inte, en dag spårar man ur och då tar det sin tid att komma på banan igen. Det krävs variation, olika vägar och kanske en del stopp här och där, för att du ska må som bäst. Göra det man gillar, träna, skratta åt dåliga skämt, mumsa godis en tisdag om du vill det, strunta i den planerade träningen osv osv... Ja jag står för ett varierat leverne, och jag är helt övertygad om att det är det bästa..
 
/ M A R I
 
 
 

Mandelbröd!!

LEDIG !! ett ord jag ibland har väldigt lätt att stava till :) Mitt i veckan dessutom, guld värt. Men ledig dag innebär sällan en milslång sovmorgon för mig, tvärtom. Morgonpigg som jag är så har jag faktiskt redan varit ute på en löprunda, en härlig runda på cirka 6 km som bestod av pigga ben och massa frisk luft ner i lungorna. Gillas !! Tränar ni idag?
 
Den lediga dagen fortsätter nu med långfrukost med David, som sedan åker upp till Piteå i fem dagar. Bäst jag pussar och kramar lite extra med andra ord :). Sedan ska jag möta upp Josefine för en lunch/fika. Lagom mycket att göra, skönt. Slappa i soffan och göra ingenting har jag lovat mig själv också. Hur spenderar ni er lediga dag?
 
När ni nu har en ledig dag framför er, så kanske ni har mer tid till att stå i köket och fixa. Baka, eller kanske förbereda dom resterande dagarnas matlådor?! Vad vet jag ! Jag tycker i alla fall att ni ska testa detta:
 
Mandelbröd (ett bröd, som jag delade till två halvor)
1 ägg
1 dl mandelmjöl
Lite salt och bakpulver
 
Blanda samman allt. Smällt kokosolja i en stekpanna, bred sedan ut smeten och stek några minuter på varje sida. Låt svalna, och servera sedan med något gott pålägg. Busenkelt, men ack så gott !! ♥
 
 
Ljummet bröd, sådär så att smöret smälter lagom är banne mig supergott. Att själva brödet vi sig var en tiopoängare får mig nog med all säkerhet att göra det igen. Ska ni testa?
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

RSS 2.0