10 km löpning !!

Många gånger när jag planerar in löpning på schemat brukar jag inte skriva ner om det ska bli intervaller, långdistans, kortdistans eller en runda i behaglighets-tempo, utan jag kör efter dagsformen istället. Just för att inte bli besviken om passet inte blir som jag hade tänkt mig..... Hur gör ni?
 
Det stod Löpning i kalendern i tisdags och jag gick faktiskt och längtade hela dagen, kände att benen behövde röra på sig. Som att dom inte göra det redan, då jag promenerar som aldrig förr numer. När jag kom hem hade jag inte alls några förväntningar på rundan, ville bara ut och röra på mig. Jag laddade med en celsius, bytte om och drog sedan ut. Klockan slog 16.15, termometern visade 5 plusgrader, jag hade lyckats klä mig perfekt, swedish house mafia i öronen och nyfikenheten på hur benen skulle kännas tog över alla mina tankar. PANG. Där gick startskottet och jag var iväg....Benen kändes oförskämt pigga och redan efter 1 km kändes allt perfekt, och så skulle det förbli. Tempot som jag höll genom hela rundan fick mig faktiskt att le. Underbar känsla eller?. Men i alla fall, det hela slutade på 10 km vilket jag har avverkat många gånger tidigare, men denna rundan var speciell. Oj oj oj säger jag bara. Ett hallelujah moment skulle jag vilja påstå att det var :). Märkligt att vissa löppass kan kännas så förbaskat bra. Dessa 10 km kommer jag aldrig glömma.
 
Känner ni igen det jag berättar ??
 
 
 
 
Nöjd tjej :)
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Löparjacka från NEWLINE !!

Fördelen med att prenumerera på tidningar är att man får riktigt bra erbjudanden då och då, som denna gången, då jag fick erbjudandet om att få en löparjacka från Newline hemskickad till mig. Vem motstår något sådant? I måndags kom den och jag är säker på att den kommer användas flitigt under de kalla sommarkvällarna, då den är riktigt tunn.
 
 
www.iform.se
 
 
 
 
Tummen upp för den härliga färgen också :)
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 
 
 

Triple protein och en shaker på posten !!

Jag har tidigare ägnat ett inlägg åt vad jag har för tankar kring kosttillskott osv, vilket för att sammanfatta det hela grundade på noll erfarenhet. Jag har alltså aldrig intagit kosttillskott, regelbundet. En proteinbar eller en gainomax har liksom ibland ramlat ner men inte mer än så. Jag har läst otroligt mycket om det, funderat, frågat och varit väldigt skeptisk. Eftersom jag faktiskt tror att det går att få i sig tillräckligt med protein på en helt naturlig väg..MEN, vad har jag att jämföra med?? - Ingenting faktiskt. Så ja, det jag vill komma fram till är att jag har köpt proteinpulver och tänker härmed ge det en chans. Funkar det? Kommer jag märka någon skillnad? Hm..ja, det återstår att se. Jag ger det några veckor, sedan får ni veta vad jag tycker om det :) Okej?
 
Detta blev de jag köpte:
 
Har ni någon erfarenhet av denna sort?
Använder ni proteinpulver, vilken sort i sådana fall?
 
 
www.fitnessbutiken.se
 
 
 
 
 
 
/ M A R I

 

Summering av en vecka som varit !!

Massa minusgrader har övergått till ett betydligare mildare väder, och så ser det ut att förbli några dagar framöver innan minusgraderna tar vid igen. Hm....Plusgrader, kvittrande fåglar och takdropp vore ju på sin plats annars :) Börjar, trots att jag inte är helt döless på vintern bli lite sugen på vår nu faktiskt. Ni också eller??
 
Idag: Ny vecka med nya utmaningar, hört någon säga så förut eller?? ;). Men först en summering:
 
Måndag - 5 km löpning på bandet och ABSolution 30 min.
Tisdag - Rygg/biceps/axlar
Onsdag - Vilodag
Torsdag - Bodycombat 55 min
Fredag - Ben/mage
Lördag - Löpning 45 min
Söndag - Crosstraining
 
Veckans promenader á 30 min x 12 st
 
Är ni nöjda med er gångna vecka?
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 
 

Söndag, crosstraining och the Hobbit !!

Efter löpning, långfrukost, mys, tv-tittande, tidningsläsning och lite fix traskade jag iväg på kalas igår. Carolina fyllde nämligen år och det måste givetvis firas :). Sushi, kaffe, tårta/muffins, vin, glada miner, presenter och prata-i-munnen-på-varandra-samtal ;) blev kvällens utbud. Hur trevligt som helst. Grattis än en gång fina du !!
 
Idag är det Crosstraining som gäller, stående på söndagar för er som inte hängt med här sålänge ;). Senare idag blir det bio, The Hobbit är filmen vi ska se. Hm...vet inte alls hur mina tankar går kring det, men aja...jag får kolla och se vad jag tycker.. (är ingen fantasy-fantast nämligen, hänger med som moraliskt stöd;))
 
Har ni sett filmen?
 
 
 
Hemmafixad sushi, nybakade muffins och tårtor gjorda från grunden. Det kallar jag kalas :)
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Ångrade jag mig efteråt? Nej !!

Godmorgon lördag. Jag vaknade utvilad runt 07.30 och fick för mig att en löprunda skulle sitta fint, trots att jag hade tänkt ta en lugn morgon med bara massa mys. Ångrade jag mig efteråt? NEJ, och det kommer jag nog aldrig någonsin göra efter ett sådant beslut. Kallt var det, men de 45 minutrarna jag var ute var helt klart värt det. Så nu har jag börjat dagen på bästa sättet och tänker fortsätta i samma anda :) bara med bra grejer. Mys i soffan med en kopp kaffe och David, en härlig frukost, bara-vara-tid, lite fix och sedan iväg på kalas.
 
Berätta, hur ser er lördag ut?
 
 
 
 
Såhär såg det ut i torsdags
 
/ M A R I
 
 
 
 

Stegräknartävling !!

Folkhälsoinstitutet rekommenderar en halvtimmes promenad dagligen för att minska risken för hjärt- kärlsjukdomar och typ 2-diabetes. Experter har efter den rekommendationen översatt det till att man ska ta cirka 10 000 steg om dagen. Vill man därefter att promenaderna ska ingå i en bantninsgkur så rekommenderas cirka 16 000 steg om dagen. 10 000 steg låter säkert väldigt mycket i vissa öron, och 16 000 kanske helt omöjligt i andras men sanningen är att det inte krävs så himla mycket för att komma dit, tror mig...
 
Att folkhälsoinstitutet pratar om mindre risk för hjärt-kärlsjukdomar är givetvis fantastiska bra, men dom glömmer allt annat promenaderna ger och framför allt glömmer dom att det är GRATIS. Frisk luft, motion, kaloriförbrukning, energi, börjar-dagen-på-bästa-sätt, chansen att skingra tankarna och mycket mer... vem vill inte missa detta? Gratis är gott brukar man väl säga :)
 
Att jag över huvudtaget tar upp detta ämne är för att jag som Hälsoinspiratör på mitt jobb precis startat en stegräknartävling tillsammans med mina kollegor, vilket faktiskt verkar ha blivit en succé :). Herre min tid så alla jämför steg och peppar varandra hela tiden, redan efter EN dag. Underbart ju !!! Tänk att så lite kan göra så mycket. Tävlingen kommer pågå i fyra veckor och finfina priser utlovas. Peppande, eller?. Självklart är jag också med, och min tanke är väl att visa mig från min bästa sida och föregå med gott exempel, så igår torsdag såg det ut såhär:
 
 
 
 
Är det - 13 grader är det bara att klä sig varmt, för här ska samlas massa steg :). Mycket underbara saker får jag på köpet också. Promenerar ni mycket?
 
Trevlig fredag säger jag till er  ♥
 
/ M A R I
 
 
 
 
 

Bodylicious !!

Fick boken Bodylicious i julklapp av David och det tog nog inte många minuter innan jag var uppslukad. Läste ut den i ett nafs och kan väl säga såhär, jag älskar Sofis och Julias tänk om kost och träning. Sunt förnuft kommer man långt med. Att jag fick några aha-upplevelser kan jag inte påstå att jag fick, utan mer en repetition på sådana saker som lätt faller i glömska, men som jag vet är himla viktiga. Några spännande recept fick jag också. Så ja, boken var en repetition på mycket jag redan visste, men som jag givetvis är tacksam över att jag blev påmind om.
 
Ett stort + får dom för alla fina och inspirerande bilder också :)
 
Har ni läst den?
 
Sitter ni på någon bok värd att läsa?
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Check för två träningspass !!

Jag vet inte om det är promenaderna och all den extra friskluft jag andas in dagligen som gör att jag under de senaste veckorna varit så oförskämt pigg. Någonting är det, för jag känner en markant skillnad sedan jag la SL-kortet på hyllan. Kan det tänkas vara så kanske?. Men i alla fall, måndag- och tisdagspassen är avbockade i kalendern och idag tar jag en välförtjänt vilodag. Fy bubblan så skönt det ska bli !! Middag hos David, mys och film står på vilodagens schema....
 
 
Måndag (promenad 30 min x2)
- 5 km löpning. Lutning 3 på 10km/h
- ABSolution 30 min
- Plankan 1min x3set samt lite tekniktänk på andra magövningar.
 
Tisdag (promenad 30 min x2)
- Uppvärmning 10 min, lutning 3 på 11km/h
Latsdrag i dropset (8-10-15)
Stående rodd med stång / Bicepscurls x 4set
Sittande rodd (smal) / Hummercurls x 3set
Axelpress med stång / Bicepscurls x 4set
Hantellyft (framåt) / Enarms rodd med hantel x 3set
Sittade rodd (breda) / Hantellyft åt sidan x 3set
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Nytt från NIKE och EVEREST !!

Två presentkort på Stadium i julklapp innebär ren och skär lycka för mig :). Att välja och faktiskt försöka prioritera saker jag verkligen behöver var svårare, men jag tycker jag lyckades. Kolla:
 
 
 
 
- Färgglatt underställ från Everest, som kommer användas flitigt i Riksgränsen :)
- Ryggsäck 20 L från Everest. Så himla skönt att bära allt på ryggen, än att ha en axelväska med alla grejer som jag släpar runt på dagligen.
- Funktionströja från Nike. Denna kommer också användas flitigt. Älskar den :).
 
 
Nå, vad tycker ni ?? :)
 
 
/ M A R I
 
 
 

Summering av en vecka som varit !!

Jaha, då sitter jag här igen och printar ner hur veckan som gått varit. Är det bara jag som tycker att veckorna flyger förbi?. Vecka 3 har varit en riktigt kall vecka, men ack så vackert det har varit. Tiden på jobbet har gått snabbt och träningsveckan såg återigen väldigt bra ut. Heja mig :). Jag är himla glad att just den delen går riktigt bra nu. Helgen bjöd på lugn, morgonlöpning av bästa slag, brunch, shopping (visar imorgon), film och inte så mycket mer. Men jag är nöjd. Vad gjorde ni?.
 
Nu är ännu en ny vecka påbörjad och den tänker jag ta med storm :).
Vecka 4 startar jag med jobb, spinning och ABSolution.. Hur börjar ni er vecka?
 
 
Såhär såg det ut:
 
Måndag - Löpning 30 min + 15 min backintervaller, samt två magövningar och plankan 45sek x3set
Tisdag - Vila
Onsdag - Rygg/biceps/axlar
Torsdag - (hemmaträning) The 100 workout
Fredag - Ben/mage
Lördag - Löpning innan frukost, 40 min.
Söndag - Löpning innan frukost, 45 min.
 
- Jag testar fortfarande en vardag utan SL-kort, så utöver detta kan ni lägga till raska promenader till och från jobbet/gymmet varje dag, vilket hamnar på cirka 30min/promenad.
 
 
 
 
Efter måndagens löpning
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Blåbär från skogarna i norr och ett benpass !!

Söndagmorgon och jag var klarvaken innan klockan ens slagit 08. Typiskt mig :) Men jag tog till vara på det, så en löprunda på 45 min har redan avverkats och en god frukost är strax på väg att intas med sällskap av David. Hur trevligt är inte det :). Sedan är en brunch på Clarion Hotel (ringvägen) inbokat.
 
 
I fredags efter stängning på jobbet begav jag mig till gymmet, och det såg ut såhär:
Superset ben/mage.
 
- Uppvärmning 10 min på löbandet, lutning 3 på 10km/h.
Benböj i smithmaskin / russian twist med viktplatta x 4set
Tåhävningar i smithmaskin / benlyft (liggandes på golv) x 3set
Utfall i smithmaskin / crunches x 4set
Insida lår / tåhävningar med viktplatta x 3set
Utfall med viktplatta ovanför huvudet 15x3set
Box jump 45sekx3set
Plankan 45sekx3set
 
+ 30 min promenad hem. Jag kände att jag levde efteråt kan jag säga. :)
 
 
 
1. Efter träningen i fredags
2. Min goda frukost igår bestående av egenplockade blåbär (av Carolina), naturell yoghurt, med en klick kesella, blandade nötter och sedan lite kanel.
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

En kall lördagsrunda !!

Endorfinerna hoppar jämfota och lika lycklig är jag. Kalla - 13 grader, lager på lager, klarblå himmel, soluppgång, tomma gångvägar, en kurrande och längtande mage, knarrande härliga steg, pigga ben, peppande musik, fantastisk natur...... Ja jag tänkte bara beskriva min morgonrunda med några få ord :). Magiskt !!
 
Gillar ni känslan av att ha träningen gjord redan på morgonen lika mycket som jag?
 
Idag vet jag inte riktigt hur planerna ser ut faktiskt, dricka mitt morgonkaffe, tvätta två maskiner och bara vara hade jag tänkt börja med i alla fall. Sedan får vi se :). Vad gör ni?
 
 
 
En bild från igår, då det var lika vackert som idag
 
/ M A R I
 
 
 

Inspirationen flödar !!

Jag vill svettas, känna blodsmak i munnen, pröva min envishet, ta mig ett snäpp längre, kämpa, visa vad jag går för, pusta och stöna för att orka de sista repsen och sedan bada i endorfiner. Nu peppar jag igång med lite inspiration, för nu jäklar ska här jobbas :)
 
Dagens: Ben/mage
 
Hur startar ni er helg?
 
 
 
 
 
Då det tyvärr inte gick att lägga in videon jag hittade på youtube så får ni länken istället, kolla gärna på den :)
http://www.youtube.com/user/crossfithq
 
 
Trevlig helg nu !!
 
/ M A R I
 
 

Rygg/biceps/axlar i ett superset !!

Hur vet man om man har migrän är min första fråga till er?. Hamnade i soffan efter gårdagens jobb och träning nämligen, med illamående och ilningar innanför pannbenet, låter kanske märkligt men det var inte vanlig huvudvärk i alla fall. Aja, har ni svaret på om det kanske är migrän får ni gärna lämna ett avtryck. Annars har veckans alla avverkade dagar sprungit förbi och både jobbet och timmarna på gymmet har känts riktigt bra. Tummen upp :)
 
Hur har er vecka varit hittills?
 
 
Gårdagens rygg/biceps/axel-pass blev ett riktigt bra pass, körde detta i superset. Då man alltså kombinerar två olika övningar utan vila emellan. Det kan exempelvis vara två övningar för samma muskel eller två övningar för olika muskelgrupper. Har ni testat?
 
Såhär såg det ut:
 
- Stående rodd / Hantelcurls x4set
- Sittande rodd (smal) / Hammercurls x4set
- Axelpress med stång / Bicepscurl med stång x4set
- Latsdrag / Hantelcurls x4set
- Hantelrodd / Axelpress med hantlar x4set
 
Vad tränar ni idag?
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

The 100 workout !!

Crosstrainingpasset i söndags känns fortfarande i kroppen och jag skulle ljuga om jag sa att jag kan gå normalt, än mer skulle jag ljuga om jag sa att jag snabbt och enkelt tar mig ner på golvet. Ha ha. De senaste dagarna både före och efter söndagens pass har inneburit TRÄNINGSVÄRK. Chocka kroppen med tyngre vikter och nya övningar gör susen märker jag :). Nåja, veckan spatserar förbi och jag glider med och njuter. Underbart, eller hur?
 
Igår när tid för träning på gymmet inte riktigt hanns med så fick jag lösa det på annat sätt, för någon form av träning var inplanerad. Jag löste det med raska promenader till och från jobbet, samt ett styrke/få upp pulsen-pass hemma på vardagsrumsgolvet. Helt klart underskattat det där med hemmaträning måste jag säga.
 
Såhär blev det:
 
 
 
 
 
- Istället för 10 min löpning på slutet hoppade jag hopprep, 3 x 2min.
+ Plankan 3 x 1min.
 
Har ni några bra hemmaträningstips?
 
/ M A R I
 
 

Vad motiverar mig ?

Träningstidningar, bloggar, inspirationsbilder, endorfiner, samtal om träning, energifyllda depåer, planering, dokumentation, resultat, svett, glädje, socialisering, mål att nå, tävlingar och listan kan göras längre men jag tänker stanna där.
 
Det finns mycket runt omkring mig som motiverar/inspirerar mig, men det finns två saker jag tänker lägga lite extra vikt på och det är planering och dokumentation. Just planeringen tycker jag är superviktig, för finns inte träningen nedskriven någonstans så kommer den med all säkerhet aldrig bli av. Tro mig. Så för att enkelt få ner planeringen funkar en kalender/träningskalender riktigt bra, det sistnämnda rekomenderar jag då den innehåller mycket annat än bara datum och rader att skriva på. Hur peppande är det inte att få planera veckans kommande pass och sedan få bocka av träningen, bara den lilla bocken i hörnet av att träningen är avklarad får kroppen att vilja hoppa in på nästa pass direkt. Tänk att så himla lite kan göra så himla mycket. Den nedskrivna planeringen kan användas till så mycket annat också, exempelvis återblickar på vad som varit, när du hade upp och ned-gångar, personbästa och mycket mer. Så iväg och köp en träningskalender nu. Eller har ni redan en? När det gäller dokumentation tycker jag några små enstaka ord efter varje träningspass ska skrivas ner, för att utvärdera vad som var bra och vad som kunde varit bättre. För ni håller väl med mig, alla träningspass är inte alltid toppenbra? Både positiv och negativ feedback är viktig, glöm inte det. Att fota före och efter-bilder är också ett bra sätt, då det på bild oftast (nästan) syns bättre. En sådan sak är väldigt rolig att titta tillbaka på också. Så nu när ni läst detta tar ni fram kameran :).
 
Summa summarum: En kalender där allt får plats tipsar jag er om. En stor motivationskälla !!
 
Att läsa bloggar och få peppande kommentarer av er/andra är två andra saker som motiverar mig riktigt mycket.
 
Nå, hur motiverar ni er ?
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Summering av en vecka som varit !!

Första arbetsveckan och likaså träningsveckan för i år är avverkad, och idag kickar jag igång den andra. Jobbet rullar på i samma tempo, dagarna flyger fram och vi alla är positiva till att det går mot ljusare tider. På träningsfronten svarar kroppen riktigt bra, jag börjar se tydliga skillnader och fina resultat. Sådant gör allt bara ännu roligare så jag tänker fortsätta i samma tempo, variera kondition, styrketräning och gruppass men givetvis lyssna på kroppens signaler och peta in härliga vilodagar emellanåt. Jag är taggad för att inleda året med massa endorfinkickar, så nu kör vi :) Hänger ni med?
 
Måndag - Löpning till och från gymmet, 2x20min. ABSolution 30 min.
Tisdag - Rygg/biceps/axlar
Onsdag - Ben/mage
Torsdag - Bodycombat 55 min
Fredag - Vila
Lördag - Promenad 2x40min.
Söndag - Crosstraining 55 min.
 
Jag har promenerat till och från jobbet/gymmet varje dag hela veckan, vilket innebär 30 min rask promenad varje vända. Så detta har fått blivit min konditionsdel under veckan. Riktigt skönt !!
 
 
 
Invigde ett nytt linne från SOC igår. Riktigt skönt och det sitter på plats. Tummen upp =)
 
/ M A R I
 
 
 
 
 

Söndag och jag är laddad !!

Såhär i efterhand är jag helt lyrisk efter att ha haft två helt fantastiska dagar, tillsammans med kära vänner. De lite mer seriösa samtalen har avlösts med ironsika skämt och massa skratt, minnen har pratats, den lantliga luften har intagits, elden som sprakat har värmt oss, en morgonpromenad har startat dagen på bästa sättet och tillslut lämnade jag landet och insöp det lite mer hektiska livet inne i stan, men det är inte fy skam det heller. Djurgården bjöd på kyliga vindar och Blå Porten (vid Gröna Lund) på värme och god mat. Kvällen fortsatte hemma hos mig med träningstidningar, skratt och utsökt goda clementiner (haha) eller vad säger du Carolina?. Underbart har det varit i alla fall...
 
♥♥
 
Här och nu slår klockan snart 09 och jag har varit vaken sedan ett tag tillbaka, allt är i sin ordning med andra ord. Crosstraining på SATS, tvättning och sedan invänta David är planerna. Söndagen kan bli riktigt bra känner jag :).
 
Hur avslutar ni er helg?
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Njuter hela helgen !!

Sprakande brasa, fredagskväll, en sjuk träningsvärk, vilodag, massa gott att äta, tankar, prat, skratt, minnen, tända ljus och bara jag och Josefine. Det kallar jag vilodag på en lyxig nivå!! ♥
 
Idag däremot vaknar vi upp, äter en god frukost, går en lång promenad, njuter av snön och kylan som anlänt och sedan rör vi oss in mot Stockholm igen. För att inte helt avsluta temat mys så kommer Karin på besök i eftermiddag/kväll, då blir det dagens andra långpromenad och sedan god mat hemma hos mig.
 
Ja ni hör, jag bara njuter och mår gott i helgen :)
 
Vad gör ni?
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 

Träningsvärk, recept och en vilodag !!

Herre min tid vilken träningsvärk jag har i BENEN. Att jag tog mig upp ur sängen imorse var ju ett under, åh hej och hå, pust och stön, aj aj, suck, pust och stön igen var typ det jag fick ur mig. Haha. Men jag kan ju inte annat än älska känslan samtidigt. Det visar ju också på att jag fått till riktigt bra pass i veckan, som faktiskt gett/ger resultat. Sådant kallar jag lycka :).
 
Med denna otroliga värk i benen kan jag faktiskt säga trevlig helg till er, och då också för egen del se fram emot en härlig vilodag/kväll, där mys på en väns landställe väntar, med gomiddag och massa lugn. ♥
 
Från det ena till det andra. Paj är något jag väldigt sällan gör eller äter, varken hemma eller på restaurang. Varför vet jag inte, när jag faktiskt tycker det är riktigt gott. MEN, häromdagen testade jag ett recept jag hittade i en tidning. JAG lyckades måste jag nog säga, för en bild hann inte ens fotas innan allt var uppätet. Bra jobbat Mari säger jag då ;).
 
 
 
♦ Pajdeg
* 2 dl siktat dinkelmjöl
* 0,5 dl grahamsmjöl
* 0,5 dl olivolja
* 1 dl kesella
* 1 msk vatten
 
♦ Fyllning
* 150 g broccoli, i buketter
* 6 champinjoner, tunt skivade
* 3 tomater
* 2 gula lökar, tunt skivade
* 4 vitlöksklyftor, tunt skivade
* 6 tunna skivor mozzarellaost
 
♦ Äggstanning
* 3 ägg
* 1 dl kesella
* 0,5 dl vatten
* 1 tsk salt
* 2 krm svartpeppar
 
- Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut degen i en pajform. Förgrädda skalet i cirka 10 min (behövs inte enligt mig). Fördela grönsakerna i skalet och toppa med osten. Vispa äggstanningen och häll den över pajen. Grädda i ugnen i 20-25 minuter.
 
* Tips: koka broccolin i några minuter innan.
 
Har som sagt tyvärr ingen bild, men gott var det :) Jag bjuder på en härlig bild från en morgonpromenad för någon dag sedan istället.
 
Trevlig helg  !!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rygg/biceps/axlar vs Ben och en god frukost !!

Att många kickat igång året med att börja träna är ett som är säkert, för oj så fullt det är på gymmet helt plötsligt. Varför inte träna regelbundet hela året om? Måste ett löfte om att börja motionera alltid skakas hand på vid ett årsskifte?. Förstår inte riktigt det där...Gör ni?
 
Första "riktiga" (var fortf ledig förra) helgen på året närmar sig och det ser jag fram emot, David kommer nämligen HEM. Äntligen !! ♥ Vilodag, myskväll hos en kär vän och träning är annars planerat i helgen. Får se om jag rymmer den med något annat också :) Har ni några planer ännu?
 
Annars har två riktigt bra pass passerat, såhär har det sett ut:
 
Tisdag (rygg/biceps/axlar)
- Uppvärmning 10 min på cykel, samt 2min x3 med hopprep.
Latsdrag 8x 5set
Smal rodd i maskin 10 x 4set
Enarms rodd med hantel 8 x 4set (lika många på varje sida)
Stående rodd med stång 8 x 5set (både breda och smala, lika många på varje övning)
Ryggresningar med vikt 10 x 3set
Axelpress med stång 12 x 4set
Hantellyft åt sidan (baksida axlar) 10 x 4set
 
(promenad 30 min x 2 också)
 
Onsdag (ben/mage)
- Uppvärmning 10 min på löpbandet (lutning 4 på 9 km/h)
Benböj i smithmaskin 8 x 5set
Tåhävningar i smithmaskin 15 x 4set
Utfall med vikt ovanför huvdet 15 x 3set
Utsida/insida lår 12 x 4set (på varje övningar)
Leg extension 8 x 4set
Benpress 7 x 5set (fy tusan så tungt det var då)
Russian twist med viktplatta 45sek x 3.
Crunches på lutande bänk 10 x 3set
Fällkniven 12 x 3 set
 
( promenad 30 min x 2 också)
 
Idag blir det Bodycombat. Är du taggad Carolina? :)
 
 
 
Bjuder på en frukost som jag intog i söndags :)
Naturell yoghurt, tinade hallon, cashewnötter/mandlar och lite kanel fick åka på sen också.
 
/ M A R I
 
 
 
 

ABSolution, dag 2 och ett flak med Celsius !!

"Du har inte provat coreträning förrän du provat ABSolution. Tuffa 30 minuter - inget för den ovane. Klassen bygger på 30 minuter ‘absolut‘ coreträning där du uppmuntras att arbeta mot klockan och antalet repetitioner istället för i takt och tempo med musiken. Målet med ABSolution är att komplettera SatsCore som den något tuffare kusinen i familjen Core. SatsCore bygger fortsatt på funktionell styrka och dynamisk rörlighet medan ABSolution har en högre intensitet med innovativa övningar." 
 
Så skriver SATS själva om det nytillkomna passet, som jag och Carolina förövrigt testade på i måndags. Jag är villig att hålla med dom, det kändes verkligen att detta var snäppet jobbigare än det "vanliga" passet Core. Ni vet att komma ny på ett pass inte brukar vara det enklaste dock, man famlar lite med rörelserna och har inte alls koll på vad som kommer härnäst. Man lägger ner mer fokus på att hänga med än att faktiskt göra övningarna med rätt teknik. Så var nog fallet för mig i måndags i alla fall, men gårdagens och dagens träningsvärk i magen är inte att prata om, så förmodligen tog det mer än vad jag trodde. Då tänker jag såhär, - undra hur bra det egentligen tar när jag kan övningarna och tekniken sitter rätt?. Jag ska givetvis undersöka detta så ett nytt pass är bokat, för detta var ruskigt bra :). Har ni testat?
 
Dag 2 utan SL-kort rullade förbi igår också.
- 30 min promenad till jobbet.
- Ett hårt rygg/biceps/axel-pass på SATS (läs om det imorgon)
- 30 min promenad hem från gymmet.
 
Det går bra nu :)
 
Innan jul vann jag ett flak Celsius, om ni kanske minns det ? :). I måndags hämtade jag ut paketet. Så nu ska jag testa och se vad denna dryck för med sig. Dricker ni den?
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Supermåndag och dag 1 utan SL-kort !!

När dagarna blir sådär väldigt produktiva att man nästan förvånar sig själv är det med mycket gott samvete man lämnar jobbet, och idag gjorde jag det med ett stort leende. Fick otroligt mycket gjort !!
 
Jag brukar i vanliga fall fylla på mitt SL-kort i samma sväng som jag får lön/betalar räkningar, men eftersom jag nu varit i Sundsvall så är jag inte i fas med mitt SL-kort längre. Det är utgånget sedan några veckor tillbaka och jag tycker det underlättar så himla mycket med att fylla på det när pengarna på kontot fylls på, så ja imorse kom jag fram till att ett nytt litet mål under år 2013 har fötts till liv. Jag ska se om jag kan vara utan SL-kortet fram till att lönen kommer helt enkelt, vilket den gör om exakt 19 dagar. Då jag bor relativt nära mitt jobb, gym, affärer och annat som måste kunna nås så tror jag det inte kommer vara något problem. MEN, jag kommer tillåta mig att köpa EN remsa (cirka 8 resor) för att kunna åka till David, se något annat än Lidingö och kanske för restaurang/café-besök och shopping. Tror ni jag fixar det?
 
Dag 1 (igår) är avklarad.
- 30 min promenad till jobbet.
- 30 min promenad hem från jobbet.
- 20 min löpning till gymmet.
- 20 min löpning hem från gymmet.
 
Jag tyckte det kändes riktigt bra. Löprundorna till och från gymmet kommer inte vara stående, dom byts säkert ut mot promenader emellan åt också. Plus detta så avverkade jag och Carolina ett ABSolution-passSATS också, läs mer om det imorgon.
 
 
 
Såhär såg det ut till och från SATS
 
/ M A R I
 
 
 
 
 

Löpning på bar mark !!

Bilresan till Sthlm med Carolina gick riktigt bra igår, förvånad blev vi båda då det knappt var någon trafik alls.(?) Hur som helst, väldigt skönt. Lika förvånade blev vi när det visade sig att Stockholm bjödbar mark, jag menar, från att ha varit mitt i vackra vinterlandskap med metervis av snö till bar mark och nollgradigt fick en att rynka pannan lite. Men men, jag får se det såhär, löprundorna blir inte lika kalla och blöta :).
 
Sjävklart var jag tvungen att testa den bara marken, så det blev en runda efter att ha packat upp alla väskorna. 6 km löpning och en härlig känsla i kroppen, bäst var att jag inte ens kände av att jag varit sjuk. Tummen upp :)
 
 
Idag är det den dagenallt ska kickas igång, på riktigt. Både jobb, träning och allt sådant som man inte får serverat på ett silverfat när man exempelvis är på besök hos mor och far ♥ Men på något vis ska det bli oerhört skönt. Har ni kört igång vardagen igen?
 
Idag blir det: Löpning och det nya passet, ABSolution på SATS.
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Riksgränsen i April !!

17 dagar har spenderats här i Sundsvall och jag tycker det känns som sisådär 9 dagar, allt går så himla snabbt, men idag är det dags att åka söderut (stockholm) igen. Till rutiner, vardag och allt vad det innebär. Trots att jag kommer tycka att det är jobbigt (läs:skitjobbigt) att åka härifrån så vet jag samtidigt hur skönt det blir, när rutiner och vardag är igång på riktigt. Att det innebär att David snart kommer hem från Thailand gör saken också bara ännu bättre, herre min tid så jag saknar honom. ♥ Men i alla fall, dagarna här uppe har varit helt magiska. Det är inte ens värt att försöka sätta ord på det...men ni förstår jag säkert vad jag menar :).
 
När jag nu sätter mig i bilen tillsammans med Carolina tänkte jag passa på att göra er som är skidtokiga lite avundsjuka :). Jag och Carolina har nämligen bokat en vecka i Riksgränsen i början av April. Gaaaaalet som jag längtar !!! Är redan nu väldigt taggad... känner man mig så vet man att slalom och fjälliv är bland det bästa jag vet. Ni blir väl en aningens avundsjuka va ?? ;).  Fjälluft, snö, sol, nypistade backar, spa, en vecka på hotell, en vecka med hotellfrukost ;), Carolina som sällskap, mys, natur och mycket mer..Ja, ni hör ju hur det låter :)
 
 Vi hörs i Stockholm :)
 
 
 (bilder från www.riksgransen.se )
 
 
/ M A R I
 
 
 

Träningsfrågor, som jag svarar på !!

Eftersom det inte blir särskilt mycket träning för tillfället, då jag är hemma och kurerar mig från en förkylning bjuder jag er på lite annat :). Enjoy...
 
 
1. I mina öron när jag tränar:
Skittrist svar, men jag är en allätare. Tycker samma musik dag ut och dag in är dötråkigt. Mina favoriter just nu är; Alexandra Stan - Mr. saxobeat och Darude - Sandstorm.
2. Favoritmuskel:
Ben och mage.
3. Mål med träningen:
Att MÅ BRA, ha kul,  få/ha en stark kropp och att den slimmas är bara en stjärna i kanten.
4. Favoritövning:
Benpress och magrotation (russian twist)
5. Favoritmat:
Finns massvis med mat jag tycker om, älskar att äta. Men ALLT med kyckling i receptet tycker jag om.
6. Då mår jag som bäst:
När min vardag/helg varieras med både lugn, träning och kärlek/vänskap.
7. Favoritkonditionsträning:
Löpning
8. Mitt bästa kosttips:
Jag hyllar en varierad/regelbunden (ex. frukost, mellis, lunch, mellis, middag.) kost, utan förbud och måsten. 
9. Favoritmellis:
Kesella med en skvätt apelsinsaft (från en apelsin), färska hallon och liite kanel. MUMS :)
10. Då tränar jag allra helst:
Jag föredrar morgonträning, då jag älskar att ha det gjort och kunna få ha hela dagen till förfogande men detta får jag bara till under helgerna.
11. Favoritlivsmedel:
Kyckling och lax. Kesella och keso. Bär och frukt.Lakrits, mörk choklad och popcorn.
12. Mitt motto:
VILL man så KAN man.
13. En lördagsskväll unnar jag mig gärna:
Som under 11;an, lakrits, mörk choklad och popcorn.( Men till den 20 maj ska jag vara utan allt som heter godsaker, en deal med en vän).
14. Hälsa för mig:
Att må bra !! Du kommer långt med en varierad vardag med allt vad det innebär.
15. Min favoritfrukost:
Fiberhavregrynsgröt med kiwi, linfrön, färska hallon och kanel. Till det ett glas vatten och en kopp kaffe. Men jag har övergått till naturell (laktosfri) yoghurt med varierad kompott som "pålägg", för att testa om min mage mår bättre av den sortens frukost.
16. Detta klarar jag mig inte utan:
Kärlek. Familj. Vänner !! Träning, natur, vatten, kiwi ;) och massa skratt och glädje.
 
- Just nu befinner jag mig på landet med familjen, där jag spenderar mina sista dagar här i norr för denna gången. Det blir lek ute i snön, mys, gomiddag, spel och mycket mer.
 
Har erat 2013 börjat bra?
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Ett gymbesök, två härliga rundor och sedan sjuk...igen..!!

Mellan fredag och söndag kände jag mig småhängig, så med kliande hals och lite varm panna stannade jag hemma och vilade upp mig några dagar. Relativt pigg ändå, så jag var rätt snabbt rastlös, men jag tog det väldigt lugnt.
 
Redan på söndag kände jag mig mycket piggare, ja allt kändes som vanligt faktiskt. Men jag tog det säkra före det osäkra så jag var hemma en dag till. MEN, på måndag kunde jag inte vila benen längre. Tog en låångpromenad på 50 min (en lugn sådan) och verkligen njöt av att få känna hur underbar den friska luften verkligen är.
 
Tisdagen kom och jag tog mig till gymmet, avverkade ett rygg/biceps/axel-pass som kändes ordentligt dagen efter. Middag med familjen på kvällen hemma hos ena systern förgyllde dagen ännu mer. ♥
 
onsdagmorgonen passade jag på att ta en löprunda innan frukosten, eftersom jag ville äta frukost tillsammans med Elise (ena systerdottern) som sov över. Det blev en runda på cirka 4 km och sedan mag/bål-övningar på vardagsrumsgolvet. Härligt !! Jag och Elise avverkade 60 min promenad tillsammans också, efter att ha suttit allt för länge framför ett dataspel. "Mammas Pojkar" på bio med systrarna avslutade kvällen.
 
Torsdag, och vips så var näsan täppt och ena ögat rann som det alltid brukar göra när jag blir förkyld. Suck. Dagen spenderades i soffan, vid datorn, vid tv:n och några timmars sömn i soffan fick jag också till. Bara för att orka med den planerade middagen på Olearys med tre barndomsvänner. Urtrevligt blev det, trots att min näsa och mitt ena öga rann. Kärlek till er tjejer i alla fall ♥ Vi ses nästa gång jag kommer hem !!
 
Idag fredag blir det att vila, och det tänker jag göra med hela familjen på vårat landställe.
 
Så, en resumé av vad som händer här borta !! Vad gör ni ?? =)
 
 Trevlig helg :)
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 

Nytt från SOC och Pierre Robert !!

Fynda lite nytt till träningsgarderoben är aldrig fel. Denna gången blev det två linnen från SOC och en sporttopp från Pierre Robert (bästa ever enligt mig).
 
Fyndar ni på rean?
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Min tanke med året 2013 !!

Nyårslöften hit och nyårslöften dit, nej nej. Sådant där tror jag inte på, inte det minsta faktiskt och jag har nog så långt bak i tiden jag kan minnas aldrig skakat hand på ett nyårslöfte. Men saker att sträva efter, små eller stora mål att uppnå eller varför inte i vissa skeden bara låta tiden visa vart vägen/vägarna leder. Sådant tror jag hellre på.
 
Att sitta här och försöka klämma fram massa mål jag ska/vill uppnå under år 2013 är bara väldigt onödigt, det kommer inte leda någon vart och jag kommer tycka det är dötråkigt. Jag kommer istället låta detta födas fram allt eftersom och när det väl gäller kämpa tills jag uppnått det jag vill uppnå. Låter inte det sunt?
 
Jag har ett mål som jag skrev ner redan innan nyår, och det är; - Att kunna springa milen under 50 minuter. Så när jag är tillbaka till Stockholm (nästa vecka) börjar faktiskt resan mot detta mål. Hänger ni med mig?
 
Fortsätta leva mitt sunda liv, med både bra kost och lagom med träning, vara spontan, bara umgås med människor som sprider positiv energi, tillåta mig stunder då jag gör ingenting och leva i nuet tycker jag också låter som bra saker att föllfölja detta år.
 
- Springa fler lopp
- Bli starkare
- Börja spåna om studier
 
- Detta kommer med all säkerhet födas till mål som jag vill/ska uppnå.
 
Nu blickar vi framåt, skakar hand med år 2013 och lovar varandra att vi ska göra allt för att det ska bli ett så bra år som möjligt. Lovar ni mig det?
 
 
 
 
Tummen upp för det
 
/ M A R I
 
 
 
 
 

Började med en långpromenad !!

Vaknade upp med halsont härom dagen och har sedan dess varit hängig och mest legat hemma och tagit det lugnt, boostat kroppen med massa c-vitamin och vätska. Så därför spenderades nyårsafton hemma i soffan, med mina kära föräldrar. Inget dumt med det, men det var kanske inte så jag förväntade mig att kvällen skulle arta sig. Men men. Nu är det ett nytt år och det året kommer med massa nya möjligheter :) Nu kör vi !!!
 
Igår kände jag mig relativt pigg, inte pigg som är i att springa en runda utan mer pigg som i att ta en promenad och andas in frisk luft. Sagt och gjort, jag kom ut. 50 minuter senare kom jag in, rödrosig om kinderna och snäppet piggare än innan. Fick till 30 min styrka i vardagsrummet också, vilket känns i magmusklerna idag. Härlig känsla :).
 
Hur firade ni in det nya året?
 
Idag ska jag försöka få till ett pass på gymmet, för ja, jag känner mig riktigt pigg :), sedan blir det middag med hela familjen hemma hos min ena syster.
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 
 

RSS 2.0