Gott Nytt År !!




Till er alla från mig, Ett Gott Nytt År !!!
/ M


Nu ska jag iväg på fest, men ta hand om er ikväll.
Vi hörs nästa år :)


Sista dagen på året !

Ja vad har hänt sedan sist ?! - Ja ni, inte mycket !!! Jag har mest bara snurrat runt på stan och umgåtts med nära och kära.. Vilket för mig betyder massor, i alla fall att umgås med nära och kära :). Idag är det sista dagen på året och hur den ska spenderas vet jag inte riktigt, slappa och invänta att det är dags att göra sig i ordning kanske. Vad tror ni om det ?! =). Innan det är dags att hoppa in i duschen ska jag klicka mig in på Lindas blogg; http://blogg.veckorevyn.com/lindas-sminkblogg/   och välja ut någon passande make-up till mina kläder ikväll. En svart sotad make känns rätt, eftersom jag ska ha en röd fodralklänning och svarta accessoarer. Men jag får se :).


Hej så länge...bilder kommer !!!

Sundsvall, en iiiiiskall stad !!

Oj vilken bra dag det har varit, från morgon till kväll. Är det inte underbart så säg :). Jag började med en trip till Birsta med mamma och pappa, där jag köpte en parfym, en tröja och en luden huvudbonad.(bild kommer). Sedan blev det storhandling på Willys innan jag eskorterades ner till stan, där jag skulle möta upp Märtha. Efter en kaffe med Märtha och Amalia åkte jag till äldsta systern och hälsade på en stund, middag blev jag visst bjuden på också. Jag tackar jag ;). Vid 18-tiden bar det iväg till Cicci, dit jag, Caroline, Josefine, Gabriella, Nina och Rikard blivit bjudna på fika. Efter massa skratt och skvaller om ditten och datten så blev det hemfärd. Min dag har varit helmysig rent ut sagt !! Nu ska jag snart smyga in i mitt rum och krypa ner i sängen. Ska nog kika in och se om jag får plats först, det ligger nämligen en liten tös vid namn Elsa i sängen. Och Edvin ligger på en madrass nedanför, så om jag har tur får jag plats. Annars får det la bli soffan för mig =).




Nina och Gabriella



Cicci och Caroline


Damerna är samlade.


Likaså här, smile to the camera :).


Angående min ludna huvudbonad som jag införskaffade idag, det må ju vara det bästa köpet på väldigt länge. Enligt mig i alla fall :). Ett busfrö fick jag nyss höra att jag såg ut som, när jag spatserade in med den på skallen här hemma.. Så ja, här är den. Mitt nya husdjur :)......






När det är -25 grader krävs det en sådan här sak för att hålla huvudet varmt. Så jag är nöjd :).


Sov gott / M

Min dag 091228

Hej och hå, nu har jag ont i både fötter och ben. Därför var kvällens middag med Elin, Maria och Caroline värd varje krona :). Eller hur tjejer?!. Förmiddagen och några timmar in på eftermiddagen spenderade jag på stan med mamma och pappa. Pappa skulle ha gortexkängor och mamma skulle ha en parfym, jag däremot var inte ute efter någonting men jag kom hem med en skiddress och en tröja. Alltid skoj med lite impulsköp :). Efter våra inköp mötte vi upp Jennie och Edvin som kom ner och käkade lunch med oss. Trevligt !! Skulle träffa Marie för en fika också, men den sköt vi upp till en annan dag. Sedan bar det av hemåt, efter en jäkla massa spring.......... När klockan sedan slog 18.00 var det dags att ta sig ner mot stan..igen..för att möta upp tjejerna... Fläskfilé med murkelsås och pommes fick det bli för mig och ja det blev detsamma för tjejerna också. Dom små härmaporna ;). Nu är jag hemma efter en mycket trevlig kväll och jag ska väl snart lägga mig hade jag tänkt.. Så vi får höras i morgon / M









 


Sussa gott hurrni !!! ♥

Söndag 091227

Då hade ännu en dag passerat, och jag har inte gjort många knop kan jag säga. Bara latat mig, eller rättare sagt vilat upp mig. I morgon är jag på banan igen i alla fall och det ska bli grymt härligt. Jag, mamma och pappa ska ta en sväng på stan innan jag ska möta upp Marie för en fika. Kvällen ska jag spendera med Elin, Maria och Caroline. Det vankades visst middag på någon av sundsvalls alla restaurangen. Det kan bli trevligt :). Annars är veckan rätt oplanerad, en helkväll med tjejerna hos Cicci på tisdag är i och för sig inplanerad. Och det ser jag verkligen fram emot. Nyår var det också ja, men det är ett svart hål för tillfället och jag antar att det kommer förbli så. Varken jag eller någon annan har ansträngt sig för att skrida några planer i verket, det kan tyckas vara lite tråkigt..men men... Det slutar väl med att vi alla sitter ensamma hemma på olika håll och skålar in det nya året med oss själva. Det låter skoj, eller hur ?! :). 



" Jag älskar dig
så som man ska älska någon;
till gränsen av galenskap och vansinne.
Det finns två saker i livet som aldrig får
vara lagom- Poesi och Kärlek....
Se på mig som en varelse som
drabbats av en obotlig sjukdom..."
/ Julie De Léspinasse


Sov gott alla där ute !!!




Juldagen !!









Det var inte många bilder jag fick ihop från Juldagen, efter skid/snowraceråkningen kastade jag in handuken och gick och la mig och vilade. Jag har gått och blivit förkyld nämligen, och när jag blir förkyld sätter sig förkylningen i ögonen så det rinnner och klias. Vilket medför att jag inte kan hålla ögonen öppna i längre stunder, därför är det skönare att blunda. Ifall ni ville veta det :). Idag mår jag betydligt bättre i alla fall och som ni märker kan jag hålla ögonen öppna :). Hela familjen stannade över natten i stugan, så igår när det var dags för mamma att åka på jobbet begav vi oss alla hemåt. Kvällen igår spenderade jag i soffan här hemma, mycket mer än så hände inte.


Idag blir det också en vilodag men i morgon ska jag nog vara fit for fight för att hitta på något :). Nu ska jag ta en kortare promenad, andas in lite frisk luft och njuta av det vackra vädret Sundsvall bjuder på idag.




Julafton 2009 !!

Men jusses vad jag är mätt, maten/julgodiset står mig upp i halsen. Tur att jag ska ut till stugan och leka i snön i morgon, behöver göra av med lite energi och få ner maten känner jag. Usch vad man äter på julafton, och julmaten är inge vidare god heller enligt mig. Men men, jag har haft en underbar dag i alla fall. Och jag antar att det är huvudsaken :). I år var vi som sagt hos Madelene och Fredrik, första julen i deras nya hus med andra ord och det funkade riktigt bra. Tomten hittade även till denna adress, sicken tur va :). Men nu är jag åter hemma och lugnet har lagt sig över mig, skönt !! Jag ska strax krypa ner och sova lite, anar att det blir en tidig morgon i morgon också plus att det vankas en heldag ute i stugan, med familjen.


 Jag hoppas att ni också haft en fin dag....


Här är lite bilder från dagen;




















Bilderna får tala för sig själv !! 


Den här bilden säger mer än tusen ord, den här helt underbar; 



Lyckan är total när Edvin ser tomten komma, han jublar likt han vunnit på triss eller något liknande.


Finaste julsången !!



Enligt mig den finaste julsången..


God Jul !!!

Till er alla från mig, en riktigt GOD JUL !!!



Jag vet inte vad det beror på, men jag har alltid lite svårt att sova dagen före julafton. När jag var liten berodde det väl på att jag var så förväntansfull över alla paket jag skulle få, men nuför tiden är jag inte så förväntansfull över klapparna. Nu ser jag i stället fram emot att få umgås med min kära familj, men ändå har jag svårt att sova. Det är konstigt det där, är det tomten som är ute och väcker alla till liv kanske ?! :).

Den traditionsenliga grötfrukosten är intagen i alla fall, och det är snart dags för mig att göra mig i ordning. Men först ska jag tända lite ljus och sätta på lite julmusik, helt klart ett måste på Julafton.


Ha nu en fin dag allihop, och var rädda om er och alla i er närhet !! / M



Dan före dopparedan !!

Pust, nu ska jag bara slappna av och mysa i soffan hela kvällen lång. Det är jag värd måste jag säga :). Det har varit full fart sedan jag kom hem i måndags, jag har knappt pratat med föräldrarna ens. Men ikväll ska jag umgås med dom, mysa med glögg, knäck och pepparkakor. Jag tror att det blir en glimt på Bingo Lottos uppesittarkväll också, såg att det var några bra artister med. Så det kan alltid vara något, eller visas det något bättre ikväll?! Annars idag har jag sprungit runt och letat efter dom sista julklapparna samt fikat med Caroline, Emma, Jocke och Josefine. Så himla mysigt nu när alla är hemma !! Klapparna är färdiga och inslagna i alla fall, så nu är det bara morgondagen vi väntar på. Hur firar ni julen i år?! 


Åh vet ni, snart kommer det att ske en ändring. Jag vill och hoppas på det i alla fall. Mitt utseende kommer nämligen ändras lite, inget drastiskt som en operation, det kan jag lova er. Men ett par nya glasögon kommer nog snart pryda mitt ansikte, förhoppningsvis redan efter Nyår :). Jag har kollat runt lite innan och funderat på om jag ska köpa några nya bågar, men det har aldrig riktigt blivit av. Det var ändå fyra år sedan jag köpte dom jag har nu, så det känns som att det är dags att förnya sig lite. Så idag var jag in på ÖGAT en sväng, jag skulle väl egentligen bara kolla lite medan jag väntade på Caroline men det slutade med att jag blev helt förälskade i ett par Guccibågar. Både jag och killen som hjälpte mig var överrens om att bågarna var gjorda för mig, dom var perfekt. Och så jääääkla snygga :). Så min kära mor ska följa med på måndag och vara smakråd, och om hon tycker som jag så slår jag till.. Oj, det blev mycket text om en sådan liten sak. Men dom var verkligen sååå snygga. Tro mig =). Jag ska försöka få en bild på dom, så ni också kan få se.


Nu ska jag ta en dusch och sedan mysa ner mig i soffan. Hej på ett tag :).



Klänning !!




Den här skapelsen ska jag ha på mig i morgon. En passande bolera och en sotad (mörklila) makeup kan nog sätta pricken över i:et =). Vad tror ni ?!



Kärlek !!

Började som sagt min dag med en jullunch på mitt gamla jobb, och mitt besök var mycket uppskattat från både barn och personal. Kul :). Efter lunchen åkte jag ner på stan och började mitt julklappsletande, det gick väl sådär måste jag säga...men men... Jag hade som mål att köpa alla klappar idag, men så blev det inte så jag får helt enkelt fortsätta i morgon. Klappar till Ida, Elsa, Edvin och Jens kan vi sätta check på i alla fall. Efter någon timme på stan begav jag mig till Jennie och Markus, jag var bara tvungen att åka dit och krama på barnen lite =). Middag och julfika blev jag bjuden på också. Det är ju alltid trevligt måste jag säga :). Nu har jag landat hemma och ska väl snart sova hade jag tänkt, så jag är fit for fight i morgon. Bjuder på lite bilder från dagen innan jag lägger mig också;





















Efter middagen blev jag, Jennie och Markus inbjuden på en konsert i lekrummet (bilder ovan) och det var något storslaget kan jag säga. Dom två småtrollen är riktigt musikaliska som sagt, så ni missade något vill jag lova :).




En vit jul i sundsvall !!

Hej på er, nu var det länge sedan igen. Den meningen har blivit en stående mening nu ett par månader, men det finns så mycket annat att göra än att blogga så jag har inte riktigt hunnit. Men nu är jag ledig i två veckor, så förhoppningsvis ska ni få några extra inlägg =).


Det var fem dagar sedan jag bloggade sist, om jag inte missminner mig och sedan dess har det varit jobb och massa julrelaterade grejer på schemat. Så mysigt så !! Barnen på jobbet har gått på jullov och det märktes igår på fritids, det var en lugn och mycket mysig dag med dom få barn som var där. Eller ja få och få, det var 40 barn. Men vi hade det bra i alla fall =). 18.30 igår gick tåget hem till Sundsvall, så nu i skrivande stund sitter jag vid köksbordet hemma hos föräldrarna och skriver. Det är helt underbart att vara hemma igen, nog för att det inte varar för en så lång stund men jag ska ta vara på mina två veckor här uppe. Och en sak till som är säker, mina syskonbarn kommer få miljarder kramar. Som jag har saknat dom !!


Idag börjar vi med en jullunch på mitt gamla jobb, sedan ska jag på stan med Jenny. Dagens uppgift för oss är att hitta julklappar, så önska oss lycka till :). Själv har jag inte önskat mig något speciellt i år, huvudsaken är att jag får en mysig dag med min familj.  Eller vänta, jag vet en sak och det är det här;






Nu är det jul igen....

Nu har julstämmningen infunnit sig hos Mari i alla fall. Hur är det hos er ??. Jag är alldeles varm i kroppen, allt är så himla mysigt. Jag spritter utav glädje :). Bättre kommer det att bli när jag kommer hem till min kära familj...Men ändå går jag runt och är småhängig, hur nu man kan vara hängig och superglad samtidigt!?! Men så är det i alla fall, jag vaccinerade mig igår nämligen och jag har fått en släng av feber. Mer än så är det inte dock, men det är dötrisst att inte känna sig hundra...


Den här veckan har i alla fall varit riktigt bra, meeeen intensiv. Tre långa dagar har jag nu lagt bakom mig och det känns i kroppen kan jag säga. Måndag;Lucia. Tisdag;Julbord. Onsdag; Julmarknad. Så jag har som tidigast varit hemma vid 18.30-tiden på kvällarna. Nästan raka vägen i säng med andra ord, men så är livet ibland. Jag får tänka på att jag har haft det sååå roligt i stället. Det väger upp det mesta :). Torsdag och fredag kvar, det innebär två lugna dagar faktiskt. Lugnare än dom andra dagarna i alla fall !!! Men sedan kan vi andas ut och njuta av julen i stället, det tänker jag göra :).


Nu ska jag hoppa in i duschen, sedan blir det lite tv innan det är dags att sova. Jag öppnar bygget i morgon igen, så det är upp innan tuppen. Jippi !!!!!!!!!!!!!!  (fredag likaså, bläää.)  Hej på er !!


Måndag !!!

Hej och hå vad det går !!! Dagen har flygit förbi i raketfart, och jag försöker så gott jag kan att hinna med mig själv och allt annat som måste/ska göras. Får la se hur det går =). Har i alla fall slutat för dagen, men jag sitter kvar på jobbet i väntan på att klockan ska slå 17.30 då Luciafirandet börjar. Direkt efter är det fika med alla barn och deras föräldrar/syskon osv... så jag är nog inte på väg hem till Jens förrän vid 18.30 tiden. Det blir en lång måndag med andra ord, eftersom jag öppnade bygget i morse...gäsp... I morgon och på onsdag blir det också övertid, eftersom det vankas julbord och julmarknad. Det blir några trevliga timmar i komp i alla fall, tur är väl det :).


Idag har sthlm blivit en vit stad, det får jag inte glömma att berätta =). Det har snöat hela dagen, och det gillar jag :). Hur är det där hemma i norr, har det kommit någon snö ännu ?!  Jag vill och hoppas att det blir en vit jul i år. Nu ska jag fixa lite pappersarbete och sedan hjälpa klassföräldrarna att duka för fikat... Hej svejs på er....



091213

Lucia, just precis vad det är idag. Men jag får vänta med Luciatåg till i morgon, då mina barn på jobbet ska ha Lucia för sina föräldrar. Det blir mysigt !!! Annars hade det varit maffigt att se Luciafirandet i Globen också, men det fick utebli i år eftersom ingen ville haka på. Men jag överlever nog =). Anar att mina fem småtroll där hemma överraskar mor (mormor) och far (morfar) med ett litet tåg också, som dom gjorde förra året. Känns bittert att jag missar det i sådana fall..men dom får göra en repris nästa vecka, då jag är hemma..... Tror minsann att det är någon som saknar sina syskonbarn en hel del...och ja, det stämmer !!!!  


Nämnde ju igår att det snöade, men det vita täcket som lade sig på marken är idag borta. Så roligt var det med det...så nu är det grått och trist igen..suck !!  Jag ska alldeles strax klä om och ge mig iväg till Josefine, det blir lite fika och umgänge med damerna. Alltid trevligt ! Vad gör ni idag ?! I veckan blir det jultema för hela slanten på jobbet, så det är nästan inga vanliga lektioner alls. Vilket faktiskt kan vara skönt, såhär veckan innan jullovet.

Måndag: Lussebak, Luciaträning och Luciatåg för barnens föräldrar.
Tisdag: Julpyssel hela dagen, samt julbord med all personal på skolan (på kvällen).
Onsdag: Julpyssel hela dagen, samt julmarknad för föräldrarna som alla barn och fröknar på fritids ordnat.
Torsdag: En vanlig dag !!
Fredag: Skolavslutning plus ett julspel som femmorna knåpat ihop.

Jultema för hela slanten var det ja :). Mys !! Sedan blir det en lugn helg för att ladda för sista dagen (måndag), innan jag åker hem till norr. Och där bli jag i cirka två veckor....


 Nu ska jag bege mig, ha en bra dag.......

 


Snö =)

Då var det helg igen, och det kan jag meddela er att det är riktigt skönt. Dagens sovmorgon var nog riktigt välbehövlig :). Direkt efter jobbet igår åkte jag till Jens, där jag fortfarande är. Mys !! När jag kom hit igår gick vi och köpte kinamat, som tösen fint beställt till middag =).  Sedan blev det Idolfinalen och lite julpyntning... Idag blev det som sagt en riktigt rejäl sovmorgon för oss båda, så vi har inte hunnit göra så mycket idag. Vi har hunnit med en lååång rask promenad och en handling, så middagen är snart klar. Det serveras plankstek idag, det ni..!!!! Och förresten, jag får inte glömma att berätta !!! Det har börjat snöa här nere nu. Stora vita flingor dalar ner mot marken, och ett vitt täcke har brett ut sig över gräsmattorna. Sååå mysigt, äntligen !!!! Nu kan man äntligen luta sig tillbaka, andas ut och vara säker på att julkänslorna kommer infinna sig även i år.....


I morgon får vi se vad dagen erbjuder, Jens ska ut på arbete så jag får la hitta på något annat. Tyckte mig nämligen höra några rykten om att det vankas fika eller bio med Josefine och Jenny, så vi får allt se :). Nu ska här ätas middag..vi hörs.../ M



Update !!

Oj, nu var det ett tag sedan igen. Det får jag ursäkta mig för, men det är mycket just nu. Sist jag skrev var det adventsfika på schemat, och det var ju som sagt uppskattat. Nu har det gått nästan 2 veckor och mycket har hänt, inte mycket speciellt egentligen. Men det är inte en lugn stund om vi säger så :). Dagarna rullar på i sin takt på jobbet, och det är kul....


Annars har jag hunnit med en vända till Uppsala, där jag hälsade på Marie i två dagar. Jag var där i helgen alltså =). Hon mötte upp mig på stationen i fredagseftermiddag och därefter gick vi till systemet och inhandlade diverse drycker. Efter systembesöket bjöd jag Marie på sushi, och det var mer än gott. Vi hade bestämt oss för en lugn kväll, hemma hos henne med vin och lite tilltugg. Men när klockan närmade sig 00 beslöt vi oss för att gå ut en sväng ändå. Och det ångrar vi inte, för vi hade sjukt roligt. Som alltid annars i hennes sällskap :). Lördagen bestod av en heldag på stan, i ett lugnt tempo eftersom vi båda var rätt trötta.....På söndag begav jag mig hemåt, för att ladda inför en ny arbetsvecka. Summering av helgen: Mycket trevligt, och alltid lika roligt att umgås med Pärlan.(Marie).

Nu är det onsdag och veckorna flyger som sagt förbi. Igår var det julmiddag med kollegorna, och jag måste säga att det var väldigt trevligt. Roligt att lära känna arbetskamraterna lite mer, jag menar, det blir lite mer privatsnack på en sådan tillställning. Annars är det nästan bara jobbsnack, ja ni fattar !!!!

Idag har det varit jobb mellan 09-16.30, och jag hade sedan bestämt att kolla lite julklappar. Men hur det gick förtäljer icke historien....haha...Jag shoppade bara till mig själv med andra ord ;). Jag och Märtha, som också var med hann med en kaffe på Waynes mellan alla butiksbesök också. Trevligt !! Nu är jag hemma och ska nog snart bege mig till sängs, klockan ringer 05 i morgon....igen...det innebär öppning allstå !!!

I veckan har jag annars inte så mycket planerat, förutom att det blir en helg med Jens. Och det gillar vi ;).



Jag bertättade ju om en klänning som jag tyckte var too die for. Idag kunde jag inte hålla mig, så nu är den min.;







Som alltid annars, klänningen gör sig inte rättvis på bilden., Observera att den är lila, och inte blå som bilden visar. Fyndade två koftor också..alltid roligt att göra några fynd :). Sov gott..



RSS 2.0