Året 2011 var lärorikt !!

Jag har både gjort succé och misstag. Av allt har jag lärt mig massor. 2011 har varit ett lärorikt år.


- Flyttade till egen lägenhet, vilket är absolut det bästa jag gjort under 2011.
- Började inse mitt eget värde, lärde mig mycket av att bo ensam. (bodde med en vän innan)
- Planerade in en dag i veckan, då jag bokade av alla måsten och gjorde absolut ingenting.
- Insåg vikten av hur VIKTIGT det är för mig att motionera och vara hälsosam. Jag mår som bäst då !!
- Lärde mig själv, gradvis, att världen inte går under om alla saker och ting inte är perfekta.
- Blev bättre på att "lyssna" på mig själv.
- Lärde mig under semestern att ta det lugnt och lyssna på kroppens signaler.
- Avnjöt en vecka på Kreta med min älskade familj.
- Spenderade en dag uppe i Höga Kusten. Där laddar jag batterierna som bäst.
- Stressade ned med flera löparrundor i veckan.
- Sprang Blodomloppet med kollegorna.
- Slog mitt personbästa på 5 km.
- Anmälde mig till Lidingöloppet. Ångrar inte en sekund att jag sprang.
- Avsatt minst tre dagar i veckan till träning, då inget/ingen kunde stoppa mig.
- Bokförde min träning. Jag blir sjukt motiverad av det.


- Efter en vecka med vinterkräksjuka förstod jag, att jag inte är odödlig. ;)


Som sagt, det har varit ett lärorikt år och jag har utvecklats enormt som människa. Både i nedgångar och uppgångar. Men inget lämnar jag, jag tar med mig det positiva och allt jag lärt mig från det negativa. Nu ser jag fram emot ett nytt år, så här och nu önskar jag er alla också ett Gott Nytt År !!! ♥

/ M A R I

Ät sparris, slipp baksmällan !

Imorgon söndag kan jag sätta mycket pengar på att flertalet människor i detta landet ligger och håller i huvudet. Efter en lång men förhoppningsvis väldigt trevlig nyårsfest. Eller vad tror ni ??. Detta jag skriver nedan kanske vore något att testa :).


Det låter kanske inte så lockande för en person som har kraftig huvudvärk och brist på aptit, men enligt forskare från Jeju National University i Sydkorea är det värt att testa sparris.

Sparris innehåller flera ämnen med gynnsam effekt mot baksmälla. Dels gör ämnena att enzymet alkoholdehydrogenas bryter ned alkoholen snabbare. Dels minskar ämnena de skador som uppstår på levern, då den belastas hårt för att ta emot och rensa ut alkoholen ur kroppen.

Forskarna anser att både den råa och kokta formen av grön sparris kan användas, men de vet ännu inte hur mycket av de gröna stängerna som behövs.

Hittills har det handlat om ett experiment med celler i ett provrör. Men testa gärna själv – sparris är en nyttig grönsak som det nästan är omöjligt att äta för mycket av.

Info: Aktiv Träning.
/ M A R IDagens !!

Frukost: Gröt, kiwi, kanel, laktosfri mjölk, ett glas vatten och en kopp kaffe.
Dagens outfit: Det blir en svart tight klänning och randiga leggings.
Humör: På gott humör och jag älskar träningsvärken jag har dragit på mig =).
Gjort: Promenerat i 40 minuter, styrketränat hemma, käkat frukost, duschat och sminkat mig.
Planer: Ska möta upp Märtha på stan vid 13-tiden, sedan mys hemma hos syster Jennie ikväll.
Lunch: Lax och potatis.
Bästa: Längtan till att få åka til Åre nästa vecka ♥
Middag: ? Ingen aning.
Väder: Klarblå himmel, 5 minusgrader och vindstilla.
TV-program: Inget nu på morgonen.
Kom-i-håg: Njuta av dagen.
..en bild från julafton..

/ M A R I


Mina julklappar !!


..Body Shop-prylar får jag aldrig för mycket av..love it....Vätskebälte till alla löprundor nästa år + ett underställ från McKinley....Ett trähjärta som Elise gjort på träslöjden och en ask som Elsa gjort.. Kärlek !!!! ♥..Ett doftljus som doftar gudomligt gott, ett prydnadshjärta som går att hänga samt en vitmelerad skål....Supermysig tubhalsduk....Denna klapp fick inte bara mina ögon att tåras..
Jennie (syster) med familj har skänkt ett Medicinpaket i MITT namn. Detta innebär att ett barn i Mocambique får en veckas HIV-behandling.


Jag hade som många år tidigare, inte önskat mig något. Hysterin om att alla SKA ha julklappar gör mig lite smått galen, så jag brukar önska att jag hellre vill ha något när jag riktigt är i behov av något. Men även detta året hade dem alla inte riktigt lyssnat :). Men tro nu inte att jag INTE är nöjd med det jag fått, det är jag självklart. Mer än nöjd faktiskt. Min jul har firats med dem bästa och jag har haft det helt underbart ♥


/ M A R I


Två dagar kvar !!

Jaha. Två dagar kvar av detta året, vart tog 2011 vägen egentligen?. Snabbt har det gått i alla fall. Hur spenderar ni dem sista dagarna ?. Jag tänkte spendera denna kvällen med att käka en pizza i alla fall :)

Annars har jag traskat runt på stan med Marie. Vi slog oss ned på Innergården (café/restaurang) för en lunch rätt omgående, damen hade varken druckit kaffe eller käkat frukost. Så Marie var tvungen att inta föda. Sedan kollade vi runt i några butiker. Nu är jag åter hemma, ligger i soffan och njuter av tystnaden. Det är bara mammas penna som låter, när hon fyller i korsordet.

Kärlek till er alla !


..köpte en mössa på MQ idag..fynda på rea är alltid roligt..

/ M A R I

Gå dig smal !!


Gå ned 5 kilo med 7 raska promenader i veckan.


Minska tempot om du framför allt tränar för att gå ner i vikt. Låter det som ljuv musik i dina öron, så läs vidare. Raska promenader har i en hel del studier visat sig vara genial träning om man vill gå ner i vikt. De ger dig möjlighet att förbränna massor av kalorier utan att du blir hungrig och du stoppar i dig dem direkt igen. Få framgångsmetoden här.


Gång i vardagen


  • En promenad om dagen kan göra mycket, men ser du dessutom till att gå så många steg som möjligt i din vardag får du snabbt en halvtimmes ”gratis” extra träning om dagen.
  • Se till att alltid ha ett par promenadskor i väskan eller under skrivbordet, så att du alltid är redo att gå till mötet nere i stan eller ta en liten runda på lunchen.
  • Ställ bilen en bit bort från dit du ska. Ta till exempel alltid p-platsen som ligger längst från ingången till din arbetsplats eller affären. Den är säkert ledig!
  • Använd, så gott det går, gång som transport. Gå gärna en liten omväg när du är på väg från A till B.
  • Ta konsekvent trapporna i stället för hissen eller rulltrapporna.


Därför blir du smal av att gå


Du får det gjort:

Gång är enligt studier den allra mest effektiva viktminskningsträningen eftersom du inte lika lätt hoppar över en promenad. Medan en löprunda eller en tur till gymmet kan verka oöverkomliga stressiga och trötta dagar, så kan de flesta nästan alltid ta sig samman och gå en runda.


Du stressar ner:

Det är nästan omöjligt att gå ner i vikt om stresshormonerna pumpar runt i kroppen. De motarbetar på alla sätt en viktminskning (särskilt på magen). Om du går minst en halvtimma i frisk luft om dagen förebygger du stress.


Du förbränner kalorier:

Du förbränner cirka 300 kalorier i timmen när du går, men du stärker också din förbränning på lång sikt. Gång stärker nämligen musklerna i främst rumpa och lår och det ger dig på sikt ökad förbränning. Ju fler muskler du har i kroppen, desto fler kalorier använder din kropp för att hålla sig igång.


Din hunger efter promenader

När du utövar lågintensiv träning, såsom gång, hittar kroppen en stor del av sitt bränsle i dina fettreserver. En liten minskning i dina fettreserver hotar inte kroppen nämnvärt och får inte blodsockret att falla – och därmed heller inte kroppen att sända hungersignaler till hjärnan.


Din hunger efter löpning

När du utövar högintensiv träning måste din kropp ta en stor del av sitt bränsle från sockerreserverna i muskler och blod. Det får ditt blodsocker att falla – och kroppen att skrika av hunger eftersom ett fallande blodsocker är en signal på att det håller på att bli brist på mat.


16 000 steg till en smal midja

De flesta av oss vet att vi helst ska gå 10 000 steg om dagen, och det är också tillräckligt om det bara handlar om hälsan. Studier visar dock att det behövs lite mer om du ska använda gång som regelbunden viktminskningsträning. Men kom ihåg att allt räknas. Du behöver inte gå alla dina steg som regelrätta promenader, utan kan också få några av dina steg insatta på kontot genom att sörja för att alltid vara den som går ut med soporna eller hämtar äpplen i lunchmatsalen.

Om du på allvar vill ha kontroll på dina steg kan en stegräknare vara ett bra och motiverande redskap. Studier har visat att du går mer om du har en stegräknare än om du inte har det. Men tänk dig för innan du köper en. Många modeller mäter ganska otillförlitligt. Du ska vanligtvis upp i en prisklass på 350–500 kronor innan du kan vara säker på att stegräknaren fungerar.


Så ja, knyt på er skorna och masa er ut i friska luften. En promenad hinner och orkar alla med. Alla vet vi att frisk luft gör en gott för själen också. En perfekt start på dagen.

Info: Iform.

/ M A R I


Helt magiskt slutkörd !!

Promenad i 45 minuter och 2,5 timme skridskoåkning fick min kropp att bli fantastiskt slutkörd idag. Bättre känsla är svår att uppnå faktiskt. Tror den friska luften gjorde sitt också. ♥

Har inte hunnit med så mycket annat idag, än morgonrundan och skidskoåkningen. Eller lite kanske, följde med mamma och pappa till Willys och sedan hem för en dusch och klippning. Tur man har en mamma som kan, hon kapade av cirka 5 centimeter. Skönt värre. Imorgon blir det färgning, det är på tiden vill jag lova. En god middag har jag hunnit med också, så nu tänkte jag lägga mig i soffan och göra ingenting. Kanske bara njuta av den härliga känslan :).
..i närheten av vår stuga..

/ M A R I

Träning !!

Julafton: En timmes promenad med syster Jennie.

Juldagen: En 45 minuters powerwalk. Invigde nya understället, och det satt som en smäck =).

Annandagen: Stormen Dagmar satte stopp för det mesta, så ingenting blev gjort denna dagen.

Tisdag: Medel Puls på Friskis med syster Jennie + styrketräning hemma.

Onsdag: En 45 minuters powerwalk med bra musik i öronen. Idag blir det också till att knyta på sig skridskorna. Jag, systrarna och barnen ska ge oss iväg och åka. Ännu mer energi kommer förbrukas med andra ord.
..efter dagens runda laddade jag kroppen med detta.. gröt, kiwi, russin, bananer och kanel..


 
..helt klart dem bästa strumporna..

/ M A R I

Stormen Dagmar i bilder !!
Som sagt, drabbade blev vi alla. Alla på olika sätt...

/ M A R I
Plusgrader i december !!

Ja, vintern 2011 är märklig. Minst sagt. Ändå spenderar jag den i norr, där man (ofta) är säker på att man får avnjuta snö och massa minusgrader. Det har jag också fått göra, men idag skulle man kunna tro att det är vår i luften. Snön tog stormen med sig, likaså minusgraderna. Hm, vet inte vad jag ska tycka ?!. Konstigt är det i alla fall.

Idag är tanken att jag syster Jennie, Elsa och Edvin ska ned på stan och kika på rean. Får se hur det går, dem två små brukar inte vara så pigga på att springa i butiker. Men vem vet, man ska aldrig säga aldrig.

 Har ni tänkt leta efter något fint på rean ?!

..en bild från julafton..

/ M A R I

Julafton 2011 !!En minnesvärd Jul ♥

/ M A R I


Stormen Dagmar !!

Jag ska fatta mig kort idag, för jag har ingen ork till att knåpa ihop ett läsvärt inlägg. Juldagen i stugan med familjen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss, stormen Dagmar drog in och gjorde oss strömlösa, vattenlösa och SÖMNlösa. Därav varför jag inte orkar med så mycket idag, jag har varit vaken sedan 03 inatt. Stormen är det värsta jag varit med om. Trodde allvarligt att både bilar och hus skulle lyfta, men vi hade tur, i alla fall vi i vår familj. För gick man ut imorse såg man att träd fallit ned på stugor i närheten och blockerad vägar m.m. Fy, detta klarar jag mig utan.

Vi alla packade ihop oss på eftermiddagen och åkte hem. Hela Sundsvall är drabbat och många är fortfarande ström/vattenlösa. Hoppas det ordnar sig. Vi umgås och myser till filmen Narnia för tillfället. Men jag ska nog ta en nap innan maten serveras.

..tur det finns levande ljus, annars hade vi inte sett mycket inatt/imorse..

/ M A R IKlarblå himmer och massa vinter !!

Vilken dag vi har haft. Underbart ♥ Klarblå himmel, några få minusgrader och ett tjockt snötäcke på marken. Gud så skönt att få avnjuta en vinter, jag menar, dem sista veckorna/månaden har Stockholm bara bjudit på regn och en lååång jäklig höst. Så jag ska passa på att njuta nu när jag är i Sundsvall :).

Just nu liggger jag i soffan och bläddrar i en tidning jag köpte med mig hit ut, ja precis, vi har anlänt till stugan. Och här är det helt sagolikt mysigt. Jag är alldeles varm i hjärtat. Jennie med familj kommer ut hit om en stund, dem kunde inte vänta till imorgon =). Nej, nu ska jag fortsätta att läsa.

Kram


..en liten skymt på mitt mysiga (nya) underställ..

/ M A R I
Juldagen !!

Julklapparna testas. Pappa ser filmen han fick, Självmål och Fotbollstabbar, mamma lyssnar på Lalehs nya skiva och jag sitter i ett svettigt, men ack så nytt och fint underställ. Jag invigde det under en rask promenad och lite styrketräning här hemma. Juldagen är igång ♥

Tanken är att vi ska packa ihop oss och åka ut till stugan. För ännu mer julmys, men idag blir det bara jag och föräldrarna. Imorgon kommer systrarna med familjer ut, då blir det bus i snön, korvgrillning, mys framför brasan, kanske något spel, middag och andra trevligheter. Vad gör ni dessa dagarna ?!
..en bild för tre år sedan, men det skulle ha kunnat sett ut så igår..

/ M A R I
Tomten kommer med säcken !God Jul på er alla ♥


/ M A R IDagen före !!

8 timmar på stan. Pust och stön. Men oj så trevligt jag har haft det ♥ Dem sista klapparna blev köpta, en fika med syster Madelene och Elise blev det. Mötte senare upp Josefine och Rickard, vi fyllde på med lite energi och traskade sedan runt en stund och kollade några klappar som Josefine skulle köpa. Mellan allt tittande blev vi kaffesugen, så vi gick och gjorde Emma och Jocke sällskap på Barista. Hur trevligt som helst att träffa dessa underbara människor igen. Synd att inte alla dem andra kunde komma ned på stan och göra oss sällskap bara. Men men. När klockan tickade iväg mot 18-tiden mötte jag upp Elin för middag. Det blev vitlöksbröd till förrätt och sedan cheesburgare med en stor kall öl till. Gott, riktigt gott. Men nu ligger jag i matkoma framför tv:n, uppesittarkväll med föräldrarna blir det. Myys.


Tack alla underbara som fögyllt min dag ♥

..såhär ser mina klappar ut i år..alla har inte blivit inslagna dock..


/ M A R I
Jag köper det sista på stan !!

En härlig morgonrunda och en lång frukost har gjort min morgon till en av dem bästa ♥ Jag fortsätter dagen med att åka ned på stan för att köpa dem sista julklapparna, med mig tar jag syster Madelene och systerdottern Elise. En kopp te och mys på något café ska jag föreslå efter att vi avverkat det vi ska.

Senare idag (vet inte riktigt när) ska jag möta upp damerna för lite julfika, en tradition vi har den 23:e december varje år. Kvällen bjuder på middag med Elin. Denna dagen är som en enda stor kram, varm ♥

.. en bild från igår..

/ M A R IFettförbränning i racerfart !!

1. Ät många och små måltider
Många och små måltider som alla innehåller proteiner och kolhydrater är vägen framåt. Som tumregel ska en aktiv person ha i sig 8 gram kolhydrater och 1,2-1,5 gram proteiner per dag och kilo kroppsvikt.

2. Öka intensiteten
Löpning och skidåkning är perfekt. Variera din träning genom att till exempel gå på Zumba och Spinning, eller varför inte testa pole dancing? Genom att använda olika muskelgrupper får du lättare att återhämta dig och din kropp blir mer harmonisk.

3. Skaffa lite fler muskler
Ju större muskelmassa du har, desto mer energi använder kroppen – även när den inte är i rörelse. Muskelceller kräver energi även om de inte är aktiva och en större muskelmassa ökar alltså din dagliga förbränning markant. Variera konditions- och styrketräning för att sätta extra fart på din förbränning.

4 Ät rätt efter träningen
Om du vill gå ner i vikt bör du undvika att belöna dig själv med godis och choklad direkt efter träningen. Kroppens sockerlager minskar kraftigt när du är aktiv och för att spara på det sista sockret ökar kroppen automatiskt kaloriförbränningen – också timmarna efter träning.

Ät hellre en banan om du har lågt blodsocker, det hjälper dig också med återhämtningen. Kroppen återuppbygger sig timmarna efter träning och du bör få i dig sund och proteinrik mat ½-1 timme efter träningen.

Väck din tävlingsinstinkt
Lite tävling, i all vänskaplighet, sätter fart på din förbränning. Om du har möjlighet att träna med andra är det ett bra sätt att få ut mer av träningen, av den enkla anledningen att ni pressar varandra. Lägg in spurter under vägen och turas om att bestämma rundan och intensiteten i träningen.

6. Lek med farten
Fartlekar kan vara ganska krävande men i gengäld sätter du verkligen fart på kaloriförbränningen.

Tanken med fartlek är att du använder terrängen till att få upp och ner pulsen genom att springa i högt tempo uppför backar, mellan träd eller lyktstolpar och i lugnt tempo nedför backar eller på plant underlag.

7. Se upp med hård träning
Ju hårdare du tränar, desto mer fett och kalorier förbränner du. Men se upp! Om du tränar för hårt och för ofta ger du inte din kropp möjlighet att återhämta sig och du riskerar att att få sämre form och mindre muskler än du hade när du började.

Låt det därför gå en dag mellan varje träningspass ELLER variera träningen så att du aktiverar olika muskelgrupper.

8. Rör på dig lite mer
Det absolut mest effektiva sättet att påverka förbränningen är att vara fysiskt aktiv. Det är dock inte bara de hårda träningspassen som ger effekt. Om du undviker att sitta stilla för länge så att förbränningenn går i dvala, ökar du kaloriförbränningen. Så ta trappan, gå en runda med hunden och låt bilen stå och ta cykeln istället.

9. Se träningen som en investering
Utöver att det är klokt att välja träningsformer som du gillar och som passar in i din vardag, är det smart att betrakta träningen som en av de bästa inverteringarna du gör i dig själv.- När julen stängt dörren bakom sig är det många där ute som väljer att strama åt tyglarna lite, när det gäller godsaker och andra onyttigheter. Peppa och komma igång kan vara svårt, men detta är ju 9 strålande tips.

/ M A R I

(Info: iform).En skön promenad i minus 10 grader !!

Kroppen är fortfarande inställd på att kliva upp tidigt, så vid 07.30 imorse var jag klarvaken och redo att entra dagen. Stillheten, en underbar känsla och vintern var ett faktum. Fantastiskt. Jag klädde mig varmt och begav mig ut, det blev en 40 minuters powerwalk och 10 minusgrader som tog ett stadigt grepp om kinderna. Jag njöt av tystnaden och mörkret som var. Jag bara älskar detta ♥

- Min tanke är att ta en powerwalk varje morgon, under hela min julledighet...efter en skön runda..

/ M A R IJulklapp från Stockholm Design !!Tydligen hade både jag och mina kollegor varit snälla. En sådan röd ljusstake fick vi alla ♥

/ M A R IJulavslutning !!

Fantastiskt. Nu är det 1,5 timme kvar innan jag går på julledighet. Ni behöver inte fråga om jag ser fram emot detta :). Tyvärr är det 9,5 timme kvar innan jag befinner mig i Sundsvall, anländer dit vid 22-tiden nämligen. Men den som väntar på något gott brukar man väl säga?.

Vi har förövrigt haft en jättemysig dag. Julspel från 5:orna och sedan julfika med klassen. ♥ Skolan slutade vid 11-tiden och sedan tog fritids vid, så vi har mest bara lekt och gett varandra massa julkramar. Nu ska jag ge mig ut på fritids och busa av mig lite. Hörs sen, förmodligen blir det när jag kommit fram till Sundsvall.
/ M A R I


Inspiration - En ny klocka !!

Jag vet, jag köpte nyligen en klocka. Men jag kunde bara inte motstå denna snygga på www.watcho.se , får helt enkelt säga att det är en julklapp till mig själv :).

Samtidigt får jag tacka http://blogg.veckorevyn.com/detvarmindag/ för den fina rabatten jag fick. Passa på att kolla Jakobs grymt snygga klädstil också :).
..När klockan är släkt är det spegelglas på urtavaln..
Jag är mycket nöjd :)

/ M A R IJag har varit på hugget.. Eller ??

Vet inte riktigt vilket humör jag varit på idag. Ena sekunden rev jag ut två skåp, rensade dem och fortsatte med en storstädning i ett av alla rum på fritids. Det blev strålande fint och många uppskattade mitt arbete. En skön känsla liksom, men den andra sekunden har jag bara velat sätta mig på en stol och gråta, faktiskt inte utan anledning idag. Humöret har liksom svängt ordentligt idag.... 

Så jag tänker faktiskt strax lägga mig och hoppas på att allt känns bättre imorgon ♥..En bild från Åre för några år sedan..

/ M A R IUt och njut i Jul !!

- Jul, nyår och glöggkalas - vi är inne i en härlig period just nu, och självklart ska du njuta av den för fulla muggar. Men samtidigt som du fyller en mugg med glögg - fyll en annan med vatten. Om du satsar på att fylla på med lika mycket bra saker som mindre hälsosamma hjälper du dig själv att komma tillbaka efter ledigheten utvilad och med ny energi, i stället för däst och sockerberoende. Testa !!!!!


Här nedan följer 5 smarta val som gör julen ännu sundare:

Ta ett glas till. Fast fyll nästa glas med vatten. Drick tillräckligt så klarar magen av all mat bättre. Dessutom dämpar du det värsta suget.

Andas in. Släng dig ut i vintern - vare sig den är grön, grå eller vit så trivs din kropp bäst i friks luft. På med sköna kläder och satsa på promenader och kanske en joggingrunda.

Satsa på det godaste. Det är mycket nu...Skinka, köttbullar, sill, jansson, knäck - men, handen på hjärtat, tycker du verkligen om ALLT är oemotståndligt gott? Unna dig själv att gå loss på det du verkligen gillar, men skippa sådant som slinger ned av bara farten.

Sov sött. Passa på att lyssna på kroppen och ta en tupplur mitt på dagen. En powernap ger massor av energi, och kroppen får en möjlighet att återhämta sig och jobba med matsmältningen.

Dansa loss. Fest och mingel? Passa på att släppa loss ordentligt. Festen blir roligare om du dansar, och all energi du petat i dig i form av mat och dricka kommer till användning.


Jag tänker då varva god mat med sköna promenader i Jul.

/ M A R I


En positiv dag !!

Kände redan imorse att denna dagen skulle bli bra. Är inte det en underbar känsla så säg ? ♥

Både jag, kollegorna och barnen har varit på väldigt bra humör. Jag tror det är fler än jag som ser ledigheten inom räckhåll, så bita ihop och faktiskt njuta av dem sista dagarna på jobbet detta året är det fler än jag som faktiskt gör. Underbart. Snön hade lagt sig som ett tunt, tunt täcke över marken imorse också. Julkänslan är på intåg och barnen var överlyckliga. Fantastiskt.

För att faktiskt hinna med allt som ska göras innan jag åker hem på onsdag, har jag dansat runt med dammtrasan och dammsugaren här hemma. Slängt sopor, kollat lite kläder jag ska ha med och rensat lite i kylen. Låter som att jag ska vara borta i flera år, men fint och fräscht vill jag ha det när jag kommer tillbaka. Aja, nog om det. Nu sa jag svida om till träningskläder och avsluta en riktigt bra dag med ett hårt intensivpass.

Kram ♥

(Google)
..denna fantastiska vy ska jag skåda om några dagar..
-Kärlek-

/ M A R I

Julmarknad på Skansen !!


.. Mysfaktorn på Skansen var hög, fast regnet droppade på oss../ M A R IInspiration - Recension och ett nytt plagg !!

Ni vet att jag klickade hem ett par träningsbyxor för någon vecka sedan, nu har jag använt dem ett par gånger och jag är mer än nöjd. Jag hade dock kanske kunnat ta en storlek mindre, ja dom är rätt stora i storleken, men jag tycker ändå dem passade bra. Dem satt där dem skulle under träningen i alla fall :).

www.bubbleroom.se 
För några dagar sedan kom ett sms, där jag fick reda på att jag fick köpa något på samma sida för 100 kr. Tackar och bockar :). Jag klickade då hem ett par mysbyxor, sådant behövs alltid.

www.bubbleroom.se


Återkommer när jag fått hem dem :)

/ M A R ISöndag med Julmarknad på Skansen !!En blöt jag kom hem efter en väldigt mysig dag. På alla sätt och vis, fast det har regnat. Julmarknad på Skansen, hamburgare på MAX, kaffe i Sturegallerian och en lång promenad i stan. Bilder kommer imorgon, håll utkik. Nu ska jag mysa ned mig i soffan och läsa min nya tidning.

/ M A R I


Min lördag, som var igår !!

Men tänk vilken bra lördag det blev ändå.♥  Jag åkte till Friskis och hoppade upp på ett löpband, tänkte först bara ta en rätt lugn löprunda och känna hur kroppen kändes, efter förkylningen och så. Men jag hamnade mellan två killar, två killar som förmodligen brukar springa marathon eller liknande, det bara skrek "löpning" om dem. Ja, ni kanske förstår haha =). Jag sneglade över på deras löpband och ändrade min fart efter deras, ja här tänkte jag minsann inte vika ned mig ha ha. Till en början tänkte jag att det var dumt, men jag sprang på och vet ni, jag sprang i deras tempo i 55 minuter. Hm, ja kroppen orkar mer än vad man tror. Skönt som få var det. Träningen slutade med en klapp på axeln från en utav killarna, och dem vänliga orden "Bra kämpat, jag är sjukt imponerad". Gissa vem som kände sig stolt som tuppen när hon gick ut därifrån ;).

Efter en väldigt sen lunch och en dusch slog jag med ned i soffan, med tända ljus och lite bra musik. Där hade jag tänkt spendera min kväll nämligen. MEN, Christine kom till min räddning =). Hon föreslog att jag skulle komma hem till henne, sagt och gjort, jag drog iväg. Så Mycket Bättre, skratt, godis, cola och massa bra musik blev det. Tack vännen för en bra kväll, det gör vi snart om igen.

Sedan var det godnatt !!!

..Christine längst ned till höger.. Vilka minnen...

/ M A R I

Vem försöker du lura ?

Ja, det är frågan jag ställer till vädret. Snöblandat regn, termometern visar 4 plusgrader och ingen snö lägger sig kvar på marken. Varför ens försöka lura oss till att tro att det snöar ?!. Dåligt !!!!!

Min tanke var att vakna upp, ta en lång powerwalk och andas in massa frisk luft. Men jag är inte så sugen längre, på grund utav vädret alltså. Jag byter om och åker in till något löpband istället. Men först en god frukost, tända ljus, en filt och Nyhetsmorgon. Vad gör ni idag ?


/ M A R I


Hjältegalan !!

Slappare dag får jag faktiskt leta efter. Men oj så skönt det har varit, vilket jag tror både barn och vuxna har tyckt. Ibland måste man bara få släppa allt och ha det mysigt. Sunes Jul har visats, spel har spelats, lite matte har räknats och ännu mer Sunes Jul har skådats. Gissa vem som har skrattat mest ??? En bra dag helt enkelt ♥


Och nu börjar helgen. Den inleds med godis, tända ljus, myskläder, en nyköpt tidning och dov julmusik i bakgrunden. Men när klockan slår 20.00 lämnar jag tidningen och ser på Hjältegalan istället. vilket jag hoppas fler än jag tänker göra ikväll. Eller ?. Fram med näsduken, för här kommer det gråtas. Det är ett som är säkert.

Trevlig helg !!

..den händer inte ofta, men idag fick det bli uppsatt. en fläta dagen till ära faktiskt..


/ M A R I

Inspiration - Vackert !!Jag har sällan skådat något så snyggt.

/ M A R I


Bilder från Foresta !!
Ber om ursäkt för kvalitén på bilderna, men dem togs i all sin hast med mobilen innan vi slog oss ned. En liten skymt på hur mysigt vi hade får ni i alla fall :). Jag måste bara säga det, men jag är fortfarande mätt. Sjukt alltså.

Trevlig fredag ♥

/ M A R IFörsta julbordet är undanstökat !!

Men fy bubblan vad mätt jag är. Maten står ut genom öronen och jag känner mig halvdöd, varför lär man sig aldrig att man INTE ska ta så mycket mat från julbordet. Man mår ju bara pyton efteråt. Men trevligt hade vi i alla fall, sjukt trevligt. Jag har skrattat mig hes och pratat mig ännu hesare. Älskar mina kollegor, det är ett som är säkert =).

..när jag kom hem för en liten stund sedan..

/ M A R I


Julbord på Foresta !!

Godmorgon alla fina där ute ♥

Sovmorgonen idag tackar jag ödmjukast för, återigen. Sååå skönt !! Det blir en lugn morgon med en god frukost och lite tv-tittande. Kan inte bli så mycket bättre, eller jo, jag antar att det bara blir bättre och bättre idag faktiskt. Jag börjar 11.30 och dagen till ära så stänger vi fritids klockan 16.00, för all personal på jobbet ska på julbord. Julbord på Foresta, som förövrigt ligger ett stenkast från där jag bor. Detta innebär att jag kommer jobba 4,5 timme idag, avnjuta massa trevligheter och samtidigt veta att jag har supernära hem. Underbart :)

Ha en bra dag nu !!


..hittade inga vintriga bilder på Foresta..
Kanske hinner ta några ikväll =)

/ M A R IFrustration pga utebliven träning !!

Ibland kanske jag bara ska knipa käft och acceptera att saker och ting ibland inte är/blir som jag vill. Men min frustration över att jag inte kan träna, eller över huvud taget göra av med massa överskottsenergi gör mig snart galen. Ni kanske tycker att det finns miljontals andra grejer som är mer frustrerande än detta, men just nu skulle jag bara vilja skrika rakt ut eller ge mig ut på en riktigt låååång löprunda som gärna skulle få lämna efter sig en sjuk träningsvärk.

När jag helt plötsligt får avbryta något som både jag och min kropp gillar, inser jag hur viktiga sådana här grejer egentligen är. I detta fall, träning. På fem dagar har jag gått ifrån att vara pigg, alert och sjukt positiv till att vara trött, irriterad och sjukt negativ. Nej, jag har inte PMS. Jag behöver träna. Punkt...en bild från en promenad för några veckor sedan..

/ M A R I

Jultema med Michael Bublé !!Jultema på jobbet så varför inte dela med mig av en bra jullåt.
Lyssna på hela hans julalbum vetja, mycket bra.

/ M A R I
Inspiration - Klänning från H&M !!När jag faktiskt orkade vistas ute bland människor i helgen passade jag också på att shoppa, det blev halsbandet i inlägget nedan och denna klänning. Jag är nöjd :)

/ M A R IInspiration - Uggla från H&M !!Denna fantastiska uggla blev min i helgen. Den kommer från H&M ♥

/ M A R I
Lucia skrider fram med sitt följe idag !!Det starkaste minnet jag har från Lucia är när jag själv fick vara den fina med ljus i hår. På gymnasiet var det faktiskt, första året jag gick där. Första året det över huvud taget gick elever på den skolan. Eftersom det var en nyöppnad skola. Lite extra speciellt var det med andra ord. Att vi fick visa upp oss för många olika ställen kändes också väldigt speciellt om än väldigt pirrigt också. Ett starkt minne var det i alla fall, ett minne jag aldrig glömmer ♥

Idag är det 3:orna på jobbet som står för Luciatåget och jag tror att det känns lika speciellt för dem, som det gjorde för mig. Jag ser i alla fall fram emot att se dem alla.

Hoppas ni alla får en fin dag !

/ M A R IMassa bilder från helgen !Massa mys och kärlek med familjen.


Förfest hos Elin, förbandet Oh My ! och Veronica Maggio.


En underbar helg i Sundsvall ♥

/ M A R I

Inspiration - Skor från Scorett !!Dessa varmfodrade snyggingar blev mina i helgen.

/ M A R I


Hemma i Stockholm igen !!

Hemma. Jag lämnade en mysig helg bakom mig precis, men jag glömmer den aldrig. Tyvärr har jag inte varit den mest piggaste men så är det ibland. Jag ska snart upp igen, om närmare bestämt 1,5 vecka. Skönt.

Nu blir det att vila och se till att bli frisk. Veckan innehåller massvis med grejer, men jag börjar nog veckan med en dag hemma. Febern vill inte riktigt ge med sig. Hoppas kunna vara på jobbet på tisdag i alla fall.

Berätta vad ni har gjort i helgen ?!
..en tjej som inte riiiktigt är tillfreds med situationen..

/ M A R I
Det tredje ljuset !!

Hm, jag troooor att jag mår bättre idag. Men jag vågar inte ropa Hej förrän jag varit vaken i några timmar. Systrarna med familjer har i alla fall kommit hit, så det blir lunch tillsammans innan jag åker hem igen. Tågresan hoppas jag ska gå bra, sova är nog det jag ska passa på att göra. Det är ju måndag imorgon, så pigg och alert är det bäst att jag är.....

Tredje ljuset kan vi alla tända idag ♥

Är det någon som har adventstraditioner med glögg och pepparkakor varje söndag ?


(tänkte bjuda på en fin julbild från något år sedan, men den går inte att publicera)/ M A R I


Sjuk i Sundsvall !!

Gårdagen var fullspäckad så tid till internet eller annat liknande hanns inte med. Skönt det också ibland. Jag hade en fantastiskt bra dag, med underbara människor runt omkring mig. ♥

Jag vaknade tyvärr upp dyngförkyld igår, så jäkla typiskt om man heter Mari och ska bort och göra roliga saker. Men jag bet ihop. Veronica Maggio väntade ju, vem har tid att vara sjuk då liksom?!. Elin stod för förfesten och med oss var fler underbara människor. Vid 22.30-tiden åkte vi ned till Aveny. Efter många om och men, blää vad jag avskyr att vänta på saker och ting, ni vet med alla förband och så vidare. Tillslut dök hon upp, Veronica. Hon är grym live, det är ett som är säkert. Efter sisådär 5 låtar orkade min kropp inge mer, förkylningen vann matchen och jag åkte hem.

Idag snorar jag ännu mer, så det blir soffläge här hemma. Middag hos äldsta systern väntar också, men jag byter nog bara soffa. Orkar inte så mycket mer. Krama och pussa på mina småtroll kan jag också glömma :(

Jag HATAR att vara sjuk...en bild från i somras..

/ M A R I


Till Sundsvall !!

Jag drar mig strax iväg till Centralen, så jag återkommer senare ikväll. Kanske. Beror på om jag orkar =) Annars hörs vi imorgon. Ha en bra kväll alla fina där ute  ♥
tooook

/ M A R I


Blogg.se strular !!!

Det blev en lång dag igår. 07.30-17.30 på jobbet, vad gör man inte för att man ska kunna gå tidigare en dag som denna. Jag åker ju som några av er redan vet, upp till Sundsvall senare idag. Veronica Maggio, mys med vänner och massa tid med familjen väntar. Som jag längtar ♥

Men först ska jag jobba ett par timmar, ja sisådär 3 timmar. Skönt värre :).

Om stavningen inte är som den ska i detta inlägg får jag skylla på blogg.se. Sidan där jag ska skriva på syns knappt, så det gäller att sätta ned fingrarna rätt. Hm, kanske att jag lyckas ??

Nu: Frukost.


Igår såg det ut såhär:/ M A R I

 


Cee Lo Green - Fuck you !!
Denna startade Nora passet med i måndags..Grymt.. Vad lyssnar ni på när ni tränar ??En ny sport bh !!Det blev en ny sport bh också. Men den inhandlade jag i butik. Grymt skön faktiskt, och billig.

/ M A R I


Svetten lackade !!

Sådär ja, då var tisdagen över och snart är det helg igen. ha ha. Jag och Christine som jag sötte på på Friskis idag konstaterade att det bara finns måndagar och fredagar. Det känns som så i alla fall. Tror minst sagt att jag nämnde något om allt går i raketfart igår........

Att det är mindre bekvämt att göra en cellprovstagning kan jag också konstatera. Fick erfara det idag.

Löpbandet fick sig en omgång efter jobbet också. Det blev en skön löptur med massa svett...

Imorgon blir det vila, måste fixa och dona inför resan till Sundsvall på torsdag. Längtar ♥..tog mig en paus innan stack iväg på träningen igår..


/ M A R I


Nya träningskläder !!

När jag ändå är inne på ämnet...: Istället för att sminka sig (läs något inlägg längre ned) och göra sig fin på det sättet inför ett träningspass, kan man istället unna sig snygga träningskläder. Det är ett enkelt sätt att faktiskt känna sig lite snyggare på gymmet. Håller ni inte med mig ?!.

Jag klickade hem ett par byxor igår.


www.bubbleroom.se

/ M A R IFörsta flingan föll !!

Dagen har gått i raketfart och jag har knappt hunnit med. En skön känsla ändå, för nu är snart måndagen över liksom. Det är endast ett hårt träningspass som väntar, sedan kan jag pusta ut och njuta av en bra start på veckan. Underbart, eller hur ?!

Den var då mig väldigt liten, men årets (i alla fall här i Stockholm) första snöflinga föll och landade på min vante när jag traskade hemåt förut. Tyvärr var dem inte flera som föll, men snart är dem kanske på väg (?). Ser fram emot ljuset som faktiskt snön kommer med. Mys. Har ni snö ?


Nu blir det träning.


..en bild jag tog förra vintern..

/ M A R I


En söndag med julmys !!

Gjorde inte många knop igår. Träna var väl det vettigaste jag gjorde på hela dagen. Så idag är jag minst sagt utvilad och laddad för denna veckan :).

Men tända ljus, underbar julmusik från Peter Jöback och julkort som skrevs var nog det mysigaste jag gjorde igår. Jag fick faktiskt lite julkänslor, dom har inte varit så många hittills. Vädret hjälper inte till direkt. Men igår kom dom ♥

/ M A R ISminka sig innan träning, gör ni det ??!

Stå framför spegeln och sminka sig, räta till håret i en snygg tofs och kolla en extra gång (kanske till och med två gånger) i spegeln innan man går ut i gymmet. Hm, detta är något jag inte förstår. Gör ni ???.


Jag har i alla fall avverkat dagens träning och det gick bra. Lite segt på grund av mindre bra musik, men det gick ändå. Nu är jag nyäten och nyduschad...skönt. Resten av dagen går till att ta det lugnt och ladda för en ny vecka med både jobb, träning och besök i norrland. ♥

..dagens lunch..mycket god..check !!

/ M A R I
Minus laktosprodukter !!

En gång för alla ska jag lova mig själv och alla er där ute att jag måste skärpa mig när det gäller laktosprodukter, har såå många gånger sagt att jag ska sluta men det är så lätt att ramla dit. Jag vet att jag är laktoskänslig, om inte intolerans till och med. Men jag klämmer i mig laktosprodukter ändå. Bra jobbat Mari !!! Jag får med andra ord skylla mig själv när det gäller mitt illamående och mina magsmärtor...vi har nämligen svaret där. Laktosprodukter och Mari funkar inte så bra ihop. Nu ska jag sluta. Punkt slut.


Söndagmorgon är det i alla fall. Jag är vaken, nyäten och redo att ta vara på dagen och jag tänkte börja med ett träningspass. Bättre kan det ju inte bli :). Hörs senare...

..en bild från när jag gick skidinstruktörsutbildningen..
..vilka minnen..

/ M A R I

Mysfika med Josefine på Depå !!

Ingen film har det blivit, men dagen är ännu inte förbi. Jag har istället tagit det lugnt här hemma, lusläst www.autismforum.se hemsida. Varför vet jag inte men jag tycker sådant där är ruskigt intressant. När jag hade läst det gjorde jag mig iordning och mötte upp Josefine inne istan. Vi hittade till ett jättemysigt café, ett café som ligger i Birgerjarlspassagen på Östermalm. Super super supermysigt ställe och lika mysigt var det att träffa Josefine. Ett kärt återseende ♥  Men nu är jag hemma igen, med en nyinköpt tidning (Magazine Fitness) och en kall ramlösa som jag tänkte mysa ned mig i soffan med nu. Sköt om er !
..jag idag....här på den mysiga etagevåningen satt vi..

/ M A R I


En dag med film och vila !!

Hm, det där leendet jag hoppades på att vakna med uteblev. Leendet är på rymmen och jag ligger som en halvdöd figur i soffan och kollar tv. Planerna som innehöll fest med några kollegor uteblir också, så typiskt när något skoj äntligen planerats. Men jag får se till att vila istället. Någon bra film ska jag försöka hyra, några tìps?
..en dag ska jag bemästra min höjdrädsla och åka upp dit..
(Kaknästornet på Gärdet, Stockholm)

/ M A R I


 


En konstig känsla hela dagen !!

Vaknade med ett illamående imorse som jag snabbt skakade av mig, jag hade varken ork eller lust att känna efter om jag var tillräckligt dålig för att vara hemma eller ej. Jag gjorde det jag skulle och traskade iväg till jobbet, men jag hade nog inte skakat av mig illamåendet tillräckligt. För jag har nämligen gått runt och mått illa hela dagen, och om det är magsjuka på gång (igen) eller om min kropp är slutkörd vet jag inte. Det återstår att se.

Jag däckade när jag kom hem och har sedan dess inte orkat gjort så mycket mer. Mina ögon går i kors och min säng (som är nybäddad) lockar mer och mer för var sekund som går. Hm, jag kanske bara är slutkörd ändå. Jag ska se Idol och sedan sova. Imorgon vaknar jag förhoppningsvis upp med ett leende på läpparna.
..banan, kiwi och mandarin. En god blandning som nog var riktigt bra för mig ikväll.....en nybäddad säng..

/ M A R I


Inspiration - Peak Performance !!
Ångrar nästan att jag klickade mig in på Peak´s hemsida igår. FY vad snygga grejer det finns.


/ M A R IEn vilodag !!

Ja. En lång dag blev det, övertid blev det också. 07.30-18.00 med barn runt omkring sig hela tiden ger eftersmak av en trött Mari. Därför blir det vilodag från ALLT idag. Jag slappar i soffan med tända ljus och en varm filt ikväll, inget annat. Inget annat tänker jag göra, mer än att packa träningsväskan inför morgondagens träning.

Vad gör ni ??
LidingöJul i Sundsvall

Foto: Jag !!

/ M A R I


Frukost på jobbet !!

Just precis. Idag äts frukosten på jobbet, vilket absolut inte hör till vanligheterna. Men vi har under 8 veckor haft tema "Hälsa & Kroppen" med barnen, där vi pratat om hur viktigt det är att röra på sig samt hur viktigt det också är att äta mat så att kroppen ska orka osv..osv..Under "kroppen" har vi talat mycket om kroppsdelar, sinnen och haft rörelse med barnen. I efterhand är både jag och mina kollegor nöjda, vi har nått fram till barnen med det vi från början ville. Men i alla fall, alla där ute vet att dagens viktigaste mål mat är FRUKOST. Så vi tar saken i egna händer, idag bjuder vi alla barnen på frukost. Givetvis en nyttig och bra frukost.

Hm, vad jag ville komma fram till med detta inlägg vet jag inte. Men jag antar att jag bara ville berätta vad som händer, plus att jag missar min sovmorgon idag (vilket inte gör så mycket egentligen), men det blir en lång dag, det är ett som är säkert. Vi hörs senare ♥

/ M A R IRSS 2.0