Tisdag 31:a Augusti !!!

Shit, nu börjar veckorna gå sådär snabbt igen. Jag hinner inte med, men jag gillar det. Längtar faktiskt till hösten, jag vill vira en stor halsduk runt halsen och slänga på mig en söt/mysig mössa. Att man kan börja tända massa ljus får jag inte heller glömma att jag vill göra :). 


Idag har varit en relativt lugn dag, vet inte varför faktiskt men sådana dagar är sköna ibland. I morgon blir det en dag med högt tempo däremot, men det är massa skoj på schemat så det blir nog hur bra som helst.

Kvällen spenderas hemma, har varit ute på kvällens runda, betalat räkningar (jävlar vad roligt det är), duschat och käkat middag. Jag är rätt effektiv måste jag säga ;). Nu blir det slapp i soffan......




Min vän "Peak" fick åka på idag, att bara springa i linne är för kallt numer.


/ M A R I





Veckan började ju sådär måste jag erkänna !!

Jag som alltid brukar vara så positiv och sprudla av massa energi, men idag är jag faktiskt helt tom. Fick ett besked idag som jag inte tyckte var något vidare, har faktiskt tänkt låta det utebli här på bloggen av olika anledningar. Ni som är nära kommer få veta....låter som jag fått någon allvarlig sjukdom eller så, men fallet är inte så faktiskt. Men jag fick lite att tänka på i alla fall, och för den delen, massor att göra. Men ja, jag hoppas det löser sig och att jag går med ett leende på läpparna ur detta. Håll tummarna för mig !!!!


Något roligt ska jag berätta i alla fall, jag har varit med om något så sjukt roligt. Jag har åkt R.I.B-båt !!! Jag är farligt åkrädd, men detta var helt klart bland det roligaste jag gjort någonsin..Ni MÅSTE testa !!!!!!! Tre timmar ute till havs i cirka 60 knop var en frihet som heter duga kan jag lova er, shit !!! Jag måste göra det igen.... Vi stannade till i Sandhamn och käkade/fikade i en timme, sedan drog vi vidare med båten. Galet snabbt gick det :). Så ja, det var faktiskt värt varenda öre...... (bilder kommer)


Veckan som började idag bjuder på massa jobb och en trip söderut, träningen får vi inte glömma heller. Jag kom på idag att jag måste skaffa ett träningskort, snart tillåter inte vädret mina löprunder. Så ja, vilket gym ska jag sponsra ????


Medan jag tänker på vilket gym jag ska sponsra så passar jag på att göra av med massa pengar på räkningar och annat tråk.....





Sandhamn. Underbart ställe !!




Sandhamn.




Utsikt över från en liten strand på Sandhamn.




Sååååå mysigt.




Mamma, detta hade du gillat va ??




R.I.B-båt.




Snabbt gick det, sååå sjukt roligt.




Sjöräddningssällskapet var också på plats ;)




Då var tre timmar ute till havs avklarade.




Sexigt värre... planeten mars väntar besök :)



/ M A R I






Parodi !!

När rastlösheten är ett faktum och damerna på höjden är trötta, så kan det sluta såhär;







Parodi på vadå?????

Som sagt, när två trötta tjejer sätter igång kan det sluta såhär


/ M & M



Helt tom !!

Jag tänker faktiskt hoppa över ett längre inlägg idag, jag är alldeles tom. Så ur mig kommer inget vettigt, det skulle bara bli massa trams. Jag återkommer i morgon eller någon annan dag...Måste vila !!!!!!!


Men jag ska över till grannen och umgås lite...


/ M A R I


Snart är det heeelg :)

Så då var jag hemma, det blev en lång dag. Eller hur vi nu ska se på den saken eftersom jag jobbade mellan 11.30-17.30...men jag kom precis hem i alla fall, fastnade i Liljeholmen med några ärenden... Ska fixa lite småsaker innan jag hoppar in i duschen och förbereder mig för sängen. Det blir en tidig kväll, jag öppnar i morgon nämligen....


Har inte så mycket vettigt att komma med idag faktiskt, ska klura ut något att skriva om tills nästa gång. Men hoppas ni haft en trevlig kväll och att ni får en trevlig dag i morgon. Nu ska jag duscha.... Hej på ett tag !!!






/ M A R I




God morgon torsdag 26:e Augusti !!!

Rätt nice med sovmorgon måste jag erkänna, synd att jag vaknade så tidigt bara. Men det gör ingenting, jag hinner göra massa nytta innan jag åker till jobbet med andra ord. Det gillar jag !!!! Jag stänger bygget idag alltså...11.30-17.30..helt okej tid alltså :)


Efter jobbet blir det några små ärenden i Liljeholmen, sedan hem och försöka hinna med en löprunda innan det är dags att sova. Måste fixa lite annat också nämligen, men det är ju Mari vi prata om, hon fixar allt :P.


Nu ska jag fixa håret och därefter få i mig frukost. Ha en bra dag allihop !!



/ M A R I







Skottdrama !!!

Jag hoppade in på Aftonbladet.se precis, har dock bojkottat den sidan ett tag på grund utav så negativ läsning. Men idag kunde jag inte hålla mig, men tro inte att jag fick läsa något positivt. " Satt på café - sköts ner" .......om man ändå finge gå säker på gatorna..men tydligen kan man inte det...  Om man läser artikeln noga så ser man att skottdramat ägde rum på Sibyllegatan, kommer ni ihåg ??? - Där satt jag och blev ompysslad för någon timme sedan. Detta skedde vid 18.50-tiden, jag hade i princip precis gått förbi där. Ja, ibland ska man ha tur. *Peppar Peppar*  Nog för att jag kanske inte skulle falla offer (förhoppningsvis), men jag är ogärna med om en skottlossning..... Tur att jag inte bokade in mig senare hos Jenny...!!!!


/ M A R I



MM Larsson !!

Just precis, där klipper jag mig. Ligger för er som inte vet på Sibyllegatan, rätt långt ner på gatan. Detta ställe kan jag verkligen rekommendera. Där har jag nu suttit i någon timme och fått mitt hår färgat och mina slitna toppar bortklippta... Gissa om det var en befrielse, nu slipper jag teskedsgummeknuten på skallen :). (bild kommer)


Dagen har annars gått bra, jag har haft lektioner hela förmiddagen, så då var det full fart. Men vi hade väldigt roligt :). Sedan blev det lek och annat skoj på fritids i några timmar, innan jag slutade.... Snart är det helg gott folk, veckorna går bara snabbare och snabbare....men jag klagar inte.

Förresten, har ni tänkt på att det nästan bara är  4 månader kvar innan det är julafton ???? (jäkla glädjedödare) Men jag längtar lite om jag ska vara ärlig faktiskt, jag ser nämligen fram emot en mysig halsduk, mössa och en varm och gosig dunjacka. För att inte prata om alla mysiga koftor man kan skutta runt i :)


Nej nu ska jag duscha och sedan fixa lite saker.....har sovmorgon till 11 i morgon, för er som bryr sig ;).







/ M A R I










Första "riktiga" skoldagen !!!

Idag blev det första "riktiga" skoldagen i årskurs 1....och jag nästan kände hur pirriga barnen var i morse när dom steg in i klassrummet och letade efter sin namnskylt...Har ni några minnen från när ni började i Ettan ???  Jag minns att jag hade en lila ryggsäck i alla fall, samt att vi fick gå i led till fotbollsplanen (där uppropet skulle äga rum) med fröken i täten och med en flagga i handen. Mer minns jag nog inte faktiskt !!!!!! Men i alla fall, dagen har gått strålande vi har arbetet med siffran 1. Vi påbörjade lite smått att prata/berätta om vänskap också, terminerna börjar alltid med två vänskapsveckor.....osv......

När jag kom hem blev det en powerwalk, mina ben bar mig inte för en löprunda idag. Men jag tog mig ut i alla fall :). Nu är jag nyduschat och redo för att entra sängen när det är dags.....

I morgon blir det ett kärt besök hos frisören, gissa om jag längtar. Klipp och färg blir det !!!!!






Dagens och kvällens (nyduschad som sagt)


På något konstigt vänster så ser jag väldigt tydligt hur lik jag är min äldsta syster på dom här bilderna, skrämmande lik faktiskt.. Eller hur Madde ?? :)


/ M A R I



Måndag 23 augusti 2010 !!

Måste bara meddela er att jag känner mig förjävla nöjd, av någon konstig anledning. Men känslan är grym :).


Jag sitter och kollar lite smycken på www.kyssjohanna.se, kan ju lugnt säga att det finns mycket i min smak. Så om ni någonsin har svårt att komma på något att köpa när jag fyller år eller så, då kan ni klicka er in där och kika :) Jag lovar att jag blir supernöjd....


På onsdag ska jag till frisören förresten, det var ju inte en dag för sent måste jag säga. Då kanske jag kan sluta gå runt med en knut på huvudet också, den får jag leva med till dess.....utväxten är horibel så jag kan inte ha utsläppt....Men mitt rätta jag är snart tillbaka :)




Dagens....



....men sedan bytte vi om och tog en löprunda.


/ M A R I






Ettagluttare !!!

Nu är jag en hederlig ettagluttare :)....Från att jag steg in på jobbet tills att jag steg ut från jobbet har det varit full fart.....om jag hade haft en stegmätare hade den nog visat error vid det här laget. Men jag har haft en bra dag trots allt :). Stockholm bjöd på klarblå himmel och sol idag, så både jag, mina kollegor och barnen har varit mer än nöjda... Kul !!!! 


Idag hände det något riktigt roligt, något jag verkligen ser fram emot :)


Jag har precis varit ute på min runda, den var dock liiite seg idag. Men jag bet ihop den sista biten. Jag känner mig sjukt hurtig :).


Ikväll blir det lite tvätt och mys i soffan, kanske till och med ska unna mig några timmar på balkongen. Måste passa på när värmen är kvar !!


Såhär såg det ut igårkväll:



Slappa ligan har anlänt.....


/ M A R I








Gamla stan med girlsen !!

Östermalms Torg var det snack om, men planerna ändrade sig så jag, Josefine och Jenny hamnade på Café Kladdkakan i Gamla Stan i stället. Supermysigt :). Där blev vi i någon timme innan vi begav oss, vi hade nog kunnat sitta längre men vi alla började frysa så vi kilade vidare..eller ja, vi kilade hem...

När jag kom hem rev jag ut allt från badrummet och sanerade allt...Så nu luktar det liljekonvalj och man kan nästan spegla sig i kaklet..hä hä :).. Har några fler sysslor att kryssa för ikväll, men jag var bara tvungen att ta en konstpaus.....Jag ska fortsätta nu dock..


I morgon händer det, i morgon ska JAG börja i årskurs 1. Ja jag är lite seg förstår ni, jag måste börja om från början.....Men det gör inget, jag tycker det ska bli roligt :)...Önska mig lycka till vetja !!!!!! Önskar dock att mamma var här och packade ryggsäcken åt mig....jag hade behövt ett pennskrin också.... Går det att ordna mamma ?? :)


Nu ska jag pyssla...Hej !!!




Har man tråkigt så har man....




/ M A R I









Here we go !!!!

Nu är jag redo för att entra stora staden, men först blir det ett kort inlägg. Bussen går ju inte förrän om 15 minuter :).









Nu drar jag, ha en fortsatt bra eftermiddag.


/ M A R I





Söndag och det blir Östermalm !!!

Vad effektiv jag har varit, jag blir imponerad utav mig själv faktiskt. Jag steg upp vid 07.45, bytte om och drog ut på en löprunda sedan raka vägen hem för en god frukost. Det blev väl en timme vid frukostbordet med diverse samtalsämnen med Märtha, sedan åkte dammtrasan fram och nu har jag precis satt mig efter att ha städat klart. Badrummet får dock vänta till i morgon, orkar inte mer nu. Man hinner rätt mycket om man stiger upp i tid, pensionärsvarning. Men ack så skönt !!!!!!


Idag vankas det tydligen loppis på Östermalmstorg om jag har förstått det rätt. Det är inte riktigt min favoritsysselsättning att gå på loppis, men vad gör man inte :). En fika hinner vi nog också med......


Märtha drar till Berlin med några släktingar idag, så jag är ensam nästan en vecka. Hm, vad hittar vi då på?????? Det ordnar sig.....Jag får önska er en trevlig resa i allla fall.....


Nu blir det en dusch och lite fix innan jag drar mig in till stan.....


En till sak, mamma och pappa ni tycker det inte är dags att komma och hälsa på någon helg???? Det vore mysigt !! Då kanske pappa kan hjälpa oss att lägga nytt golv i köket :)



Innan jag går måste jag bara säga att jag är sjukt nöjd över mina skor, dom står på vardagsrumsgolvet och glänser :)


/ M A R I








Min dag i Sickla Köpkvarter och Forum Nacka !!

Hej och hå, 6 timmar i en galleria går undan. I alla fall om man heter Mari, Märtha och Amalia. Det blev shopping för Mari kan jag lova, oj oj vad roligt......Men det var jag värd...som det alltid brukar låta med andra ord :). Det blev ett stopp på Waynes för en kaffe också, lite vätskepåfyllning så vi orkade traska runt några timmar till..... När klockan närmade sig 16-tiden begav jag och Märtha oss till Forum Nacka, men Amalia valde att åka hem. På Forum Nacka blev det middag (kinamat) och ett par skor....sedan åkte vi hem.... Nöjda och glada :)


Dagen i bilder...:



I morse när jag var ute på en promenad med grannen fixade Märtha fram detta, vilken överraskning va? Bortsett från ölen smakade allt fantastiskt.... Tack tjejen !!






Jag är sååå sjukt nöjd, jag har nog aldrig varit mer nöjd..<3





En gammelrosa/svart-randig tröja från Sisters.





En skjortklänning från Lindex. Den skrek Mari kom vi fram till :)





En svart hederlig kofta från Lindex har ni nog alla sett någongång..






Ett par svarta chinos från H&M






En tunika från H&M, men den köptes förra helgen och användes idag. 


 



Nu är det mys i varsinn säng med lite tilltugg, det är bara ett rejält pyamasparty som fattas :).


I morgon blir det uppstigning tidigt för att hinna med en löprunda och städning innan jag åker och träffar Josefine. Nu ska jag vara lite social, men vi hörs... Måste bara säga det igen, jag är SJUKT nöjd över skorna.




En bild från igår..



/ M A R I







Sickla köpkvarter och Forum Nacka !!

Så, nu ger vi oss iväg. Morgonen har bestått utav en härlig sovmorgon och en trevlig promenad med grannen. Nu drar jag, Märtha och Amalia till Sickla för att botanisera i butikerna där.....Bootsen ska jag slänga mig över, måste prova dom. Får nästan hoppas att dom inte är sköna, för jag vet inte om ekonomin tillåter minus 1500 kr för tillfället. Ett besök hos frisören i veckan är nämligen inbokat också, och där lär det gå en tusenlapp också. Hm...what to do liksom???????????? Frisören är ett måste.... Jag vill HA bootsen.......


Lilla söta Ida ringde förut, hon utbrast "Heeeeej Mimmipimmi", precis som mina systrar säger.....Sååå sött !! Jag saknar mina fem troll......jag saknar mina övriga familjemedlemmar också, bara så ni vet =)


Jag återkommer senare....

/ M A R I












Inception !!!

Fredagen är avklarad och min dag har varit riktigt bra....Det ska bli skönt med helg :). Efter jobbet åkte jag och två kollegor in till stan för att käka och gå på bio. Det blev Grekisk mat i Kungshallen och sedan bio på andra sidan gatan, Sergel med andra ord. Filmen var över förväntad riiiiiiktigt bra, den var verkligen sevärd. GRYM helt enkelt.....Since fiction är inte direkt min genre egentligen, men denna filmen fick mig på andra tankar. Så nu kanske jag vågar mig på någon annan film i denna genre. Vem vet ?? :). Leonardo vägde nog upp det lite också......


I morgon blir det en powerwalk med min nya granne, Mahsa :). På eftermiddagen måste jag till Sickla och kolla på ett par boots, Märtha har nämligen köpt ett par boots som är to die for. Jag tappade hakan när jag såg dom på sängen när jag kom hem..........JAG VILL OCKSÅ HA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Nu blir det lite slapp, tror faktiskt jag ska stänga ner datorn och läsa en tidning för ovanlighetens skull. Vad säger ni om det ?? :)





Och jag ser då förjävla viktig ut.....toka !!!!


/ M A R I







Thank god it´s friday och Inception !!!

Känner mig som ett riktigt mähä idag, kollade mig i spegeln i morse och kände varken för att sminka mig eller göra något alls....Mascara och en knut på huvudet fick bli lösningen. Vackert värre :).


Har ni tänkt på en sak, när man känner sig ful, äcklig, nere och som jag nu känner mig idag, som ett mähä då får man ofta komplimangar från andra. "Vad fin du är" osv.......... Men när man känner sig fin och strålar av glädje är folk för det mesta tysta....... Som idag till exempel, på en halvtimme hade jag fått fyra komplimanger för hur fin jag var/är. Ha ha.. Jag känner mig ju som ett mähä...Aja, tacka och ta emot får man nog göra. Men ja, det är lustigt det där.....Känner ni igen detta ????


Varför jag sitter vid datorn nu är på grund utav att jag skulle reservera biobiljetter, tre biljetter till filmen Inception är nu bokade. Ska bli skoj att se om den filmen nu är så bra som alla säger :). Jag återkommer med en recension i kväll eller i morgon....


Nu måste jag jobba vidare....

/ M A R I


Luftballong !!!

Nej och åter nej, jag ska inte flyga luftballong. Det är nog det sista jag skulle göra faktiskt.....min höjdskräck är ett stort och jobbigt faktum...Men man kan alltid sitta i köket och njuta av en fin utsikt :).


Idag blev det en lång dag, men jag blickar för tillfället fram emot helgen så jag tog dagen med en liten klackspark faktiskt. Får man säga så ???? Eftermiddagen slutade dock lite sämre...men det får utebli här...


Helgen får bjuda på lite lugna aktiviteter faktiskt men jag skulle behöva ett par byxor, eller rättare sagt, jag MÅSTE ha ett par byxor. Så någon galleria måste jag nog besöka, men det gillas ju :). Bio med några kollegor blir det också, i morgon närmare bestämt. Vi slår på stort och käkar någon god middag tillsammans också..Trevligt !!!! Vi tänkte se Inception eller Bröderna Karlsson....Någon som sett dessa filmer ??







Som sagt, flyga luftballong ska jag inte göra. Men kolla på när andra flyger kan man alltid göra, trevligt middagsnöje :)


/ M A R I





Full rulle kanelbulle !!!!

Hej på er !!! Orkar egentligen inte att skriva ett ord ikväll, jag har ingen vidare lust faktiskt. Men jag gör det ändå =). Det är skönt att skriva av sig lite...... Dagen har varit helt okej, det har varit mycket att göra dock. Men jag antar att det kommer förbli så och att det ska vara så..

När jag kom hem blev det en löprunda i vanlig ordning, det kändes dock att jag körde ett hårdare pass i förrgår. Men jag ger mig inte i första taget =). Sedan blev det tonfisksallad och nu slapp i soffan...Roliga veckor man har.....

I helgen blir det lite allt möjligt, fredagen bjuder på bio med en kollega, lördagen bjuder på en sväng till Forum Nacka och söndagen är inte riiiiktigt planerad....men kanske...vi får se :)




Tränad och klar....


/ M A R I











Lidingö/Djurö !!

Hej på er !! Nu är jag tillbaka till verkligheten igen, eller det har jag väl varit ändå...men ja, ni förstår. Jag har varit på Kick-off med kollegorna som sagt, plus all annan personal i skolområdet. Så vi var cirka 200 personer som stack iväg till Djurö igår. Vi började dagen på jobbet dock, med massa planering och diverse andra saker som skulle göras. Men när vi anlänt till Djurö vid 16-tiden, checkat in och fikat lite blev det massa sportaktiviteter. Jag och en kollega skulle paddla egentligen, men vädret var inge roligt så vi hoppade det och beslöt oss för att springa en runda i stället. Med dom andra som valt den aktiviteten alltså..... Så vi var cirka 9 personer som drog iväg, jag och Susanna var dom ända tjejerna. Annars var det idrottslärarna och några okända ansikten som drog iväg. Pust och stön säger jag såhär efteråt, 8 km i ett tempo som Mari inte är van vid. Men jag gav mig inte, var ju bara tvungen att visa vad jag gick för :P. Så 8 km senare var jag slut som artist, men lika nöjd som en som vunnit på triss...... Middagen serverades vid 20-tiden, sedan blev det lite mingel i baren innan vi gav upp för dagen..


Idag har vi i arbetslaget suttit och gjort scheman åt oss själva och till barnen, det kan jag säga inte är det lättaste. Det är mycket som ska klaffa...men jag tror vi lyckades bra...:) Vi planerade höstterminen och en bit in på vårterminen också.....Ja som sagt, det är mycket som ska göras.......


Nu är jag hemma i alla fall, skönt var namnet. Men jag måste säga att hotellrummet bjöd på en ovanlig skön säng :). Hade tänkt tagit en löprunda nu, men regnet öser ner så jag skippar det...Det får bli mys i soffan i stället, innan det vankas handling på Willys med Märtha........

Nu orkar jag inte skriva mer...Jag har i alla fall haft två toppendagar med mina kollegor :)







/ M A R I





Min söndag !!!!

Då var söndagen avklarad också, hej och hå vad vi har hållt på.. Jag vaknade ju som sagt vid 07-tiden, sedan har det varit full rulle.. När jag hade gjort min löprunda blev det frukost med Märtha, för att sedan göra oss iordning för att åka till Forum Nacka. Där hittade vi inte mycket av värde, det var bara massa rappel som Märtha brukar kalla det för. MEN jag fick i och för sig med mig ett par skor och en tunika, det var la fint det... När vi gjort några timmar där åkte vi hem.....


Märthas mamma och hennes mann kom förbi senare och hjälpte oss  att skruva ihop en säng, vi kom nämligen fram till att vi behövde varsinn säng så Märtha tog saken i egna händer och köpte en.. Och ja, det var på tiden... Så nu kan vi ta upp så mycket plats vi vill, utan att den andra slår bakut. Nej så illa har det inte varit !!!!!!!


Annars ikväll har det inte hänt så mycket, dagen har varit fullspäckad så tiden har rusat iväg. Har precis satt mig ner för att slappa lite, efter att jag äntligen fått ihop en väska med packning och fått mig själv duschad. Jag och kollegorna (plus massa annat folk) åker till Djurö på Kick-off i morgon, så där kommer jag spendera måndagen och tisdagen. Återkommer om det senare, då jag är tillbaka...





Loafers från Zara 549:-







Tunikan får ni se en annan gång. :)


/ M A R I



Söndag 15:e augusti !!

Jag var då mig vaken tidigt idag, men jag gillar det !!! Slog upp mina gröna först vid 06-tiden men tyckte det var på tok för tidigt, jag somnade om och vaknade före 07 någongång och nu är jag uppe på benen. Ska först vakna till liv lite sedan drar jag ut på min runda, då är den ju liksom redan avklarad för idag. Idag måste jag iväg och göra några ärenden också, systemet ska besökas och ett par byxor skulle behöva inhandlas. Får helt enkelt se vad jag hittar :).


Jag återkommer senare idag, nu ska jag få i mig en banan och sedan byta om..


Vi hörs / M A R I



Uppdatering 10.03:

Att jag skulle besöka systemet tar jag snyggt tillbaka. Min kära sambo uppmärksammade mig om att det var söndag idag, vilket betyder att systemet är STÄNGT !!!!!!!! Bra jobbat.....










Good morning beautiful !!





En mysig låt att lyssna på morgonen.


/ M A R  I



Höstskor = Boots !!

Det är 27 grader i skuggan, klarblå himmel, syrsorna spelar men jag sitter och funderar på vad jag ska ha på fötterna i höst/vinter... Antingen är jag helt vrickad eller så har jag väldigt tråkigt bara...det sistnämnda skulle jag rösta för i alla fall !!!! MEN, skor var det ja. Om ni frågar mig får det bli boots i höst/vinter, eller ja, det kanske blir ett par stövlar i alla fall... vi får se :). Har ni några (boots) favoriter ?????


Dessa använde jag i vintras/våras, men dom kommer hänga med ett tag till. Ju slitnare desto snyggare :). Men det blir nog ett eller två par nya också.....









Några jag skulle kunna tänka mig:










Två par snarlika boots, men ack så snygga....










Hm, dom var nog rätt snarlika allihop...men men..Får se vilka som blir mina :)


Vilka tycker ni ??



/ M A R I













Lördag 14:e Augusti !!

Får först och främst Gratulera min ena systerson Edvin, som fyller 4 år idag :) HIPP HIPP HURRA !!!!!! Ska snart ringa och gratta honom, ska bara skriva klart inlägget...


Äntligen helg, det tackar vi för :). Fast och andra sidan mina två veckor på jobbet efter semestern har ju inte varit ansträngande direkt, men ändå. Helger är alltid helger...Eller hur ??  Idag har inte mycket hänt, var ut på en löprunda för en stund sedan, det var skönt och varmt värre. Termometern stannar på 28 grader i skuggan för tillfället....det kallar vi SOMMAR !!!!!!!!!!!!  Så nu ska jag sätta mig på balkongen och njuta av solen som tittar fram bakom dom disiga molnen......


Ikväll kanske min nya granne kommer förbi, eller om jag går över...det är ju bara 50 meter mellan :).





Födelsedagsbarnet...



/ M A R I







Fredag 13:e augusti !!!

Oooppps det är fredagen den 13:e idag, då är det bäst man är uppmärksam :). Jag har i alla fall klarat mig hittills...*peppar peppar* !!!!! Andra helgen efter semestern då och det känns skönt, två veckor har gått och jag tycker livet är på topp för tillfället.


Veckan som kommer börjar vi kollegor med två dagars kick-off, på Djurö Det kan bli hur bra som helst :).

Nu blir det morgonkaffe och Metroläsning !!
Ha en bra dag....


/ M A R I




Västkustsallad !!!!

Vi har haft en superbra dag i solen, i Tessinparken. Trodde aldrig jag skulle komma hem dock, 17.15 och det var två ungar kvar. JAG VILL HEM skrek min kropp, men icke. Det var bara att le och se glad ut. Men tillslut så fick jag lämna jobbet :).(18.40 klev jag in genom dörren)  Glöm inte att jag älskar mitt jobb, men ibland vill man bara HEM !!!!! När jag kom hem blev det genast en löprunda, i ett riktigt bra tempo faktiskt. Nu när det känns så skönt så är det bara att fortsätta :). Kanske förlänger sträckan snart också...får la se vad det blir !!!!


När jag kom hem efter löprundan dansade jag runt med dammsugaren ett varv också, bäst att passa på när jag ändå var svettig tänkte jag :). Efter det blev det en riiiiiiktigt god skaldjurssallad som Märtha fint hade lagt upp... SJUKT GOTT var namnet !!!! Nu har jag precis unnat mig en härlig dusch, så snart ska jag väl sova.....öppnar i morgon, så det är snart dags att kliva upp....suck.....!!!!!!






/ M A R I



Jag är ambitiös !!!

Man är väl rätt ambitiös om man är på jobbet 45 minuter innan man börjar ??? Jag skulle vilja påstå det i alla fall :). Anledningen är att jag vaknade så tidigt...

Idag blir det museum med barnen igen, det blir Tekniska och Armémuseumet. Det kan nog bli skoj :). Annars har vi inga andra planer.....jag stänger huset idag, så det blir en lång dag. Men det funkar !!!

Ikväll blir det en löprunda igen, eller en powerwalk. Har inte riktigt bestämt mig ännu, men det visar sig :). Jäklar vad skönt det är, kan ju inte direkt säga att jag kommit igång på allvar ännu. Men jag är en god bit på väg...och jag älskar det !!!!


Nu ska jag ta en kopp kaffe och prata med mina kollegor. Ha en bra dag !!

/ M A R I




Andra löprundan är avklarad !!!

SKÅL och välkommen !!!!! Ett kallt glas vatten satt som en smäck :). Tror svetten rinner mer idag än vad den gjorde igår..... men jag vette sjutton om det beror på mitt tempo eller det kvava vädret...jag hoppas på det förstnämnda i alla fall  :P. Jag kan ju också skatta mig lycklig att barnmorskan sa att jag var i väldigt god kondition, när jag var där idag och hämtade ut ett recept. Jag tänker bara fortsätta, så tappar hon hakan nästa gång jag kommer dit :P HÄ HÄ...


Shit, jag var ju på IKEA med en kollega. Det var en jobbigare match än vad jag trodde faktiskt...vi åkte 13.00 och sedan kunde jag åka raka vägen hem vid 16.00. Tre timmar på IKEA, ja i och för sig, det gör man rätt lätt. Men vi fick med oss allt vi skulle ha i alla fall, plus lite till :)


Ikväll blir det lugna puckar....ska snart ta en lång dusch med peeling och inpackning osv...Det ska bli skönt :)

Hörs senare !!!



Tränad och klar för ikväll..nu väntas det en dusch..


/ M A R I

 







Onsdag 11:e augusti !!

Tjoho på er, nu är det onsdag. Min värsta dag på veckan med andra ord och det känns....men jag biter ihop, jag ska snart få lämna bygget och leta mig ut till IKEA och shoppa :) Sådant gillar vi !!!!!!!!!  Har varit riktigt effektiv idag, både varit på sjukhuset och uträttat ett ärende samt bokat tågbiljetter, städat, haft ett samtal med ett barn...osv..Så nu kan jag med gott samvete shoppa lite....till jobbet dock :)


Ikväll blir det en löprunda igen, det var så härligt igår så jag måste fortsätta.. Annars har jag inga planer !!!!!!

Ni då??


Hej på er !! / M A R I

Nu kör vi igång med träningen !!!

Ja, och detta ska ske på allvar. Inget trams !!!! Nu ska sommarkilona som jag kallar dom så fint bort....puts väck !!!!! Efter kvällens löprunda känner jag mig riktigt taggad.... jag vet att jag kan, jag har gjort det förut !!! Peppar mig själv lite här hör ni :). Men ni kan hjälpa mig lite vetja, då kommer jag aldrig ge mig...


Jobbet idag var lugnare än lugnast....jag möblerade om och gjorde i ordning i rummet på eftermiddag, så nu är detta projekt ur världen. Lite inköp med en kollega på IKEA i morgon ska dock göras. Men sedan kan jag koncentrera mig på barnen och på massa annat....


Märtha och hennes mor kommer hem/på besök idag också, vette sjutton var dom håller hus dock. Men det visar sig när dom dyker upp....









/ M A R I









Tisdag och jag pysslar och rensar !!!

Just precis, det är tisdag och jag är på jobbet och fixar och trixar. Nej, jag är inte klar med allt ännu. Det tar sin tid !!! Men snart så :). Kidsen och några kollegor åkte till Tessinparken och lekte, men jag passar på att stanna hemma och fixa. Men som jag sa för någon dag sedan, jag var bara tvungen att ta en konstpaus !!!


Ikväll när jag kommer hem blir det en löprunda, nu måste jag sätta igång med träningen. Helst skulle det har gjorts igår, men ja.....det får bli idag !!!!!!! Nu jäklar..


Måste kila.


/ M A R I

R.I.B-Båt !!!!

Det kunde jag inte själv tro, men nu har jag bokat in en R.I.B-båtstur. Jag och snabba hastigheter fungerar egentligen inte ihop, men va fan, detta ska jag allt klara av. Det ska faktiskt bli spännande (försöka ljuga för sig själv går ju)..Jag lär väl skita på mig eller något liknande...men men... !!! Lite äventyr här i livet måste man ju prova på :).


Kom hem från jobbet för en stund sedan, men var först och boxades med alla andra människor på stan en stund. Men jag begav mig hemåt rätt omgående.... Nu tänkte jag kolla över Sj´s kära hemsida och se om jag kan få någon billig och bra biljett ner till Göteborg. Som sagt, lite äventyr här i livet måste man ju prova :).






/ M A R I





Måndag 9:e Augusti !!!

Goooooodmorgon Gooooodmorgon !!!!. Upp med er nu, när inte jag sover får inte ni sova. Så upp och gör något vettigt nu :) !!!! Jag har redan infunnit på mig jobbet, vilket jag alltid gör den här tiden då jag öppnar. Måndag idag då, får la se hur den dagen artar sig. Dimma, regn i luften och sådär äckligt kvavt. Jippi !! Det är bäddat för att bli svettig......men en sak vet jag, denna veckan blir inte lika lugn som förra.. Det blir mer barn och vissa saker måste bli klara innan skolan börjar. Så nu är det för Mari att ligga i hårdarbete...


Nu ska jag koka kaffe och slänga i mig en frukt, kände ett sug efter ett grönt saftigt äpple :)




/ M A R I





Världen är inte speciellt stor !!!

Måste berätta något riktigt lustigt !!! Jag hörde av mig till en tjejkompis igår, som jag inte träffat eller knappt pratat med sedan vi slutade på Lillsved, det vill säga för ungefär 2 år sedan. Jag visste att hon efter sin utlandsresa och sin Norgevistelse skulle bosätta sig i Stockholm med sin pojkvänn, så jag hörde av mig och frågade hur hon hade det och vart i Stockholm hon bodde. Några sms senare hade vi konstaterat att vi bor grannar, hon bor i huset mitt emot mig. Så vi kan med andra ord stå och vinka till varandra....Hur stora är oddsen liksom??????  Så nu ser jag fram emot att få umgås lite med henne.. Jag menar, det är ju för tusan krypavstånd hem :)


Ni Lillsvedare som vet vad jag pratar om, det är Mahsa som bor granne med mig :)


/ M A R I




Helgen i bilder !!!!














Vissa bilder finns det ju inga ursäkter för, men ja, det är bara jag :). Detta är ett smakprov på min och Maries helg. Nu har vi kramat om varandra och sagt hejdå, nu får vi i stället se fram emot att träffa varandra i februari igen..

/ M A R I



Fest och skåne på besök !!

Söndag den 8:e augusti. Varför i hela världen finns denna dag ???? Antingen är ångesten för en ny arbetsvecka total eller så är man bakfull.... rätt onödigt !!! Men skit i det.... Kvällen igår blev jättetrevlig i alla fall, jag var rätt lugn måste jag säga. Antagligen sliten från i fredags, men ja, skoj hade vi ändå. Jag och Marie satt ensam här hemma fram till klockan 22, då skånepågarna (äntligen) kom förbi. (en kille jag träffade i Bulgarien för massa år sedan och några utav hans vänner). Då blev det fart på oss alla vill jag lova, volymen höjdes och sorlet av allt prat var ett faktum. Kvällen hade kunnat sluta i tystnad, vi hade nämligen strömavbrott i cirka 3 timmar, och absolut ingenting fungerade. Datorn visst, men volymen är ju under all kritik. Högtalare måste finnas, och dom funkar ju inte utan ström. Men tack och lov så kom strömmen tillbaka lagomt till att grabbarna anlände. Tur !!!! Vid 01-tiden begav vi oss in till Söder, närmare bestämt till Studio 54. Där blev det dans och lite vin.... Kvällen blev inte så lång faktiskt, vi tröttnade rätt snabbt och åkte hem. Men innan dess träffade jag Jerry från Lillsved också, ett kärt återseende. Shit vad roligt !!!!


Vi vaknade klockan 12 idag, SHIT tänkte jag och slängde mig ur sängen. ÅNGEST !!!!!!!! Sedan blev det frukost och städning, så nu är det så fint så. Marie har gett sig av också :(. Det blev långa och många kramar, för nu ses vi inte på mer än ett halvår.........


Jäklar vilket åskväder det var igår också, det var länge sedan jag såg något sådant sjukt. Hela Stockholm lystes upp utav blixtrarna. Usch, jag som är lite rädd för sådant där.


Ska se om jag kan fixa upp lite bilder också, det är ni ju värda att få :)


/ M A R I





Miniplattång - Björn Axén (OBH - Nordica)

Glömde min plattång hemma i Sundsvall, alltid ska man glömma något. Men jag hade hellre glömt något annat. Men men, nu är det som det är. Jag blev tvungen att köpa en ny i alla fall, men det sved att behöva köpa en likadan för nästan 1000kr då jag redan har en. (den är bara på fel plats dock). Det blev därför en miniplattång från Björn Axén, 299kr. Lite dyrt, men det var det värt.


Men nu kommer vi till en annan sak, Märtha jag har ett mission till dig. Eller rättare sagt till mamma eller pappa :). Det får vi lösa innan Märtha anländer till Sthlm igen..




Denna lilla sak är också lila.. Varför blir alla lila saker blå på bild??? Jag har i alla fall invigt den nyss, och jag måste säga att jag blev över förväntan väldigt nöjd.




/ M A R I


Kläder från shoppingen igår.

Då var man duschad i alla fall, det går lite segt måste jag erkänna. Men det är inte brottom direkt, men lika bra att var ute i god tid eftersom allt går i slowmotion för tillfället. Marie sprang precis iväg för en liten träff, ingen date dock. Bara en fika med en kompis som det så fint kallades tydligen :P. 

Får se vilka som dyker upp ikväll, det blir några stycken i alla fall. Skoj ska det bli :). Nej, nu måste jag torka håret. Men vi hörs och ses....Ska visa er klänningarna jag köpte igår först..




Två klänningar från Vero Moda. Blommorna på klänningen är i verkligheten lila.




Jag är ute och spatserar.

/ M A R I




Söder i Stockholm och en lustig kväll !!

Ja, bravur gjorde vi det med i alla fall. Som alltid :). En lustig men ack så trevlig kväll blev det.. Vi började på någon pup längst Götgatan sedan vidare in på Snaps och där blev vi en bra stund innan vi slog ner våra klackar på 54:as dansgolv. Klockan slog 03.00 när vi drog oss hemåt, båda var trötta och nöjda. Men vi är inte tillräckligt nöjd, för ikväll kör vi igen :)


Vi har precis fått i oss frukost, det smakade kan jag säga. Kaffet var nog bäst, oj oj vad gott och behövligt. Nu blir det vila och lite laddning....





Det kommer lite mer bilder senare, eller i morgon.


/ M A R I




Mari och Marie Vs Stockhom !!

Ja, nu är det upp till bevis. Vinner Stockholm eller vinner Marierna :). Den som lever får se. Jag och Marie mötte upp varandra på Åhlens i alla fall, sedan blev det en snabb sväng på stan. Det blev brottom tillslut, men nu är vi båda färdiga för en kväll på stan. Jag fick med mig två superfina klänningar hem i alla fall, visar dom i morgon :)


Dagen på jobbet gick väldigt smärtfritt också, för den som vill veta :)


Vad gör ni ikväll ??


/ M A R I





Fredag och jag får fin fint besök =)

Då var en vecka på jobbet efter semestern fixad, jag har dock inte gått hem för dagen ännu. Men jag tog en fin konstpaus från arbetet, jag pysslar med mitt "ansvarsrum", så förhoppningsvis ser det respektabelt ut när barnen kommer tillbaka (när skolan börjar alltså).  Barnen och mina kollegor har åkt och badad vid fågelödde, men jag stannade hemma och fortsatte med mitt pyssel. Lugn och ro behövs då !!!

Jag slutar 14.00, sedan ska jag möta upp Marie och göra lite snabba ärenden. Sedan hem och fixa iordning oss, det är fest ikväll vet ni väl :). (!?) Får se var vi hamnar, men Mosebacke vore mysigt. Nu när solen strålar och allt :).

Nej nu ska jag iväg igen, måste fortsätta med det jag höll på med.

/ M A R I

Sol, sol älskade sol !!

Ni får en gissning, gissa vem som är gladast i världen ?????? :). Jag bara älskar när solen skiner, det gör en så himla mycket gladare. Det är sjukt vilket humör jag har varit på idag, jag har bara drivit runt och busat med barnen. På Tekniska Museumet, gissa om jag trivdes där. Det var inte bara en lekplats för små, det var även en lekplats för MARI :). Shit vad roligt det var..... Dit går vi igen !!!!!!!!


Hade några ärenden som sagt efter jobbet, men endast ett ärende blev uträttat. Suck !!!!!!!! Så i morgon är det jag som drar med Marie in på stan en stund, mååååste fixa detta. Akut !!!!!!!!!

Ikväll blir det balkongen faktiskt, det är ju SOL :)




Tagen 2009.



/ M A R I






Torsdag 5:e Augusti !!

Idag får jag Gratulera min ena (kära) svåger, Markus som fyller år. Hoppas du får en toppendag :)

Har anlänt till jobbet och sitter för tillfället och inväntar att några barn ska dyka upp, rätt segt. Men då underhåller vi oss med lite facebook och blogg en stund :). Solen strålar idag, JIPPI. Äntligen, det var inte en dag för sent !!! Så vi får hoppas att det blir en utflykt till någon park idag, kanske bad om någon vågar också :).

Ikväll blir det lite fix innan helgen, diverse saker måste inhandlas. Framförhållning heter det visst :)


Nu blir det morgonkaffe..




Ungefär så här känner jag mig idag...."toka" som Elin och Maria skulle sagt :)


/ M A R I



Peter Lemarc har fått cancer !!

En av mina favoriter har fått cancer och jag tycker det är fruktansvärt tråkigt. Med det spelar vi min favoritlåt, även den bästa låten som gjorts..






/ M A R I



Onsdag 4:e Augusti !!

Hej och hå på er. Kan ju inte påstå att jag är trött när jag kommer hem från jobbet, som jag i vanliga fall brukar vara. Jag är i stället full av energi, nog för att jag haft fyra veckors semester och borde vara pigg. Jag drar benen efter mig på jobbet, så jag gör inte av med så mycket energi med andra ord. Men i morgon trotsar vi vädergudarna och åker och badar i alla fall. Vädret får säga vad det vill !!! Idag började jag inte förrän 09.30, men däremot fick jag stänga bygget. Vilket gick kalasbra, jag kunde kila iväg redan vid 17-tiden.  Vi bestämde att vi ger varandra lite ledighet dom resterande dagarna också, så i morgon och på fredag blir det riktigt korta dagar. Det passade perfekt tycket jag :).


Här skiner solen för tillfället faktiskt, det tackar vi ödmjukast för. Annars har det nämligen bara regnat hela dagen, men det har vi fixat på jobbet med lite film och bakning. Måste passa på när barnaskaren är så liten :). Nu ikväll blir det lugna gatan, tror det blir lite tv (för en gång skull) och lite slapp på balkongen i solen. Hur låter det tycker ni ?? :)



/ M A R I





Tisdag 3 Augusti !!

Oj, shit. Detta har jag inte ens fattat. Det är ju augusti nu, den 3:e till och med. Ja, jag tänker inte ens skriva tanken jag fick nu. Hm.... men det var en kall tanke..


Som sagt den här dagen har ju också gått som på räls, men det var ett rätt långsamt tåg dock. Hä Hä !!!! Men ja, lita barn och för många vuxna resulterar i att man drar benen efter sig och gör ingenting. Eller jo, vi var faktiskt till skogen och plockade blåbär. Så det blev en blåbärspaj till mellanmål, utan socker såklart. Riktigt gott !!!!


Ikväll blir också en lugn kväll, har inte så mycket att hitta på. Ser bara fram emot Maries besök till helgen. Det ska bli riktigt latjo :).




idag.


/ M A R I



Löjligt !!!!

Här sitter man som en lat jävel och gör ingenting, dagen ser ut att bli lika lugn idag också. 4 personal och 6 barn...Det kallar vi löjligt !!!! Jag har däremot försökt komma igång med inredningen som jag ska fixa i ett av rummen, det blir riktigt bra. Men jag har dock bara suttit och domderat, jag har haft två spanjorer till hjälp och där blev det ingen kvinnlig hjälp ska jag lova, jag fick inte lyfta ett finger. Bara sitta och domdera som sagt :P. Men bara jag får tillgång till ett företagskort så kan jag inhandla massa trevligheter på IKEA.... Så tills dess tar jag en paus och filurar på lite annat =). Lugnt är ju bara förnamnet för vad det är...


Vi hör senare... / M A R I



Höst!!!!

Jag måste först och främst Gratulera Cicci och Carsten till deras små guldgossar. Som föddes till världen igår. GRATTIS till er båda :). Två små riktiga Lillsvedspojkar !!!



Är jag knäpp eller är det bara jag som börjat kolla på stövlar/boots och höstkläder ??? Fick en enorm höstkänsla i dag när jag var inne i några butiker i Liljeholmen. Jag vet, jag är smått galen. Sommarmånaderna är inte slut ännu, inte här i Stockholm i alla fall. (förutom idag då, när det spöregnar) men en höstkänsla föll över mig i alla fall.










/ M A R I









Vad är en omelett ???

Då var första arbetsdagen efter semestern avverkad, och jag kan inte påstå att det var värst krävande. Det var 8 barn och 4 personal, det kallar vi en mjukstart :). Men jag klagar inte !!! Vi pysslade på och gjorde ordning lite grejer inför skolstarten osv, sådant man kan passa på att göra när det är så få barn. Nu är jag hemma i alla fall, och vad tror ni att jag har gjort ???? Jo - Städat !!!!!!!! Så nu är det fin fint här hemma... Sitter för tillfället och slappar i soffan, svetten lackar kan jag säga också. När jag städar går det med raketfart, men ingenting glöms bort ska ni veta. Måste bara pusta ut i några sekunder, sedan blir det en dusch... En låååång sådan !!!


Dagens svar/citat när vi hade frågesport: " Vad är en omelett för något ?? Svar från en 7-åring: Det är väl en sådan där grej man gör när man fotograferar.  ha ha.. Barn är för härliga !!!!!!!




Tagen igår..



/ M A R I





Back on track !!!

Sådär ja, då var man tillbaka i Stockholm. Och om jag ska vara ärlig så känns det faktiskt riktigt bra, ser till och med fram emot att gå till jobbet och träffa kollegorna i morgon. Nog för att alla inte kommer vara där, men men.. Pedant som jag är önskar jag dock att jag hade städhjälp hemma, orka städa direkt när man kommer hem. Så jag ska blunda och försöka att inte se dammråttorna..Jag tar det i morgon i stället. Fast nu var jag inte riktigt ärlig, jag har dammtorkat och rensat kylskåpet lite. Men allt annat får bli i morgon, nu ska jag slappa i soffan och ta vara på dom få timmarna jag har kvar av semestern. Skönt !!! Vad hittar ni på ?? 


Nu får jag snart börja med veckans to do igen, men denna veckan kommer det inte hända så mycket. Jag tar det lugnt och ser fram emot helgen i stället. Då får jag finbesök från Uppsala, jag och Marie kan inte slita oss från varandra så jag bjöd ner henne. Mycket klokt utav mig måste jag säga :). Tror det kommer lite besök från Malmö också, får se hur det blir. (?)


Nej nu ska jag slappa :).

/ M A R I



Uppsala/Stockholm here we come !!!

Så då sitter vi på bussen, vi har precis lämnat hålan Gnarp. Marie kliver av i Uppsala och jag fortsätter mot Stockholm. Så jag får sällskap nästan hela resan i alla fall =). Hej på er...vi hörs senare..





/ M A R I



Då bär det av till Stockholm !!

Tjoho, jag kom upp i tid. Det var inte så svårt faktiskt, så det finns hopp om att jag kommer lyckas stiga upp 05 i morgon. Jag hoppas det i alla fall :). Jag är i full färd med att göra mig i ordning och få ner alla saker,  så snart kan jag sätta mig ner och pusta ut en stund innan pappa kommer och skjutsar ner mig till stationen. Det var snällt ♥ . Nej, nu ska jag hoppa i några kläder och invänta min skjuts.... Vi hörs när jag sitter på tåget, detta är det bästa med att ha mobilt bredband. Datorn kan vara med i alla lägen ;). (datanörd).


/ M A R I



RSS 2.0