En sjuk träningsvärk i skogen !!

Sååå många gånger har jag tänkt, eller faktiskt sagt det högt, att jag älskar mitt jobb. En dag som denna, då solen strålar, det är 10 plusgrader, fåglarna kvittrar, jag kvittrar :) och en dag i skogen väntar älskar jag jobbet lite extra. Vi har haft det underbart ♥


Dagens träning. Kollegorna skrattade åt mig, och ja, jag har gått sjukt roligt idag. Nästan så att det har sett ut som om jag skitit ner mig. Haha, en sådan där sjuk träningsvärk som jag bara älskar egentligen. Hm, konstigt nog. Men trots detta så var ett Intensivpass inplanerat idag, och så blev det också. Trots den sjuka träningsvärken så gick passet förvånadsvärt bra, nästan fööör bra faktiskt :) En härlig känsla....

Vad är det bästa ni vet med träning?..tänk att mat kan smaka så bra utomhus..


/ M A R I
Tack blogg.se !!!!!!

Först och främst vill jag passa på att säga Tack !!!! till www.blogg.se för att jag fick äran att vara på första sidan i förrgår. Känns oerhört roligt, och extra roligt blir det när statistiken skjuter upp i höjden. Tack !!!! ♥


Det är med en längtan i kroppen jag skriver detta inlägget, och jag vill liksom att det ska vara fredag NU!!! Igår dök nämligen en känsla upp, en känsla som sa att jag skulle åka till Sundsvall, sagt och gjort. Jag bokade biljetter och jag åker på fredag, och stannar till på måndag kväll. Spontanitet och längtan efter att få krama om min familj älskar jag..... Vi ses på fredag ♥

Kan krydda detta härliga inlägg med att säga, att min äldsta syster med familj kommer ner nästa helg och hälsar på. Att se fram emot saker kan ju vara bland det bästa som finns.......


Hoppas ni har en bra dag?

/ M A R I
Vad är andra andningen, egentligen?

"Åh, dagens löprunda kändes så bra, för att jag kom in i andra andningen så snabbt", brukar det kunna låta hos en del människor som springer mycket. Eller har jag fel?. Men begreppet "andra andningen", vet alla vad det betyder egentligen, eller använder man det bara, för att det just låter väldigt bra att säga så?. Här nedan löser vi detta problem:


Vad är ”andra andningen” i löpning?

Svar:
Uttrycket täcker ögonblicket under en löprunda då du från att ha varit trött plötsligt upplever att du får ny kraft. Skälet är att kroppen ställer om sig till ett nytt och mer ekonomiskt sätt att hämta energi, samtidigt som den producerar endorfiner som minskar tröttheten och gör dig ”hög”.

Man kan också säga att syreupptaget blir lika stor som syreförbrukningen./ M A R ICirkelfysen mördade mina ben !!

Hm. Idag har nog varit årtiondets lataste dag, i jobbväg i alla fall. Helt okej att ha sådana dagar ibland, men oj så jag uppskattar att dagarna är fyllda med saker till bredden i vanliga fall, för tiden har gått såååå långsamt idag. Men eftermiddagen bjöd på sol i alla fall :).

Imorgon drar vi till skogs med barnen. Så nu håller vi tummarna för en stoooor SOL !!!!!Dagens träning. Cirkelfys och ikväll blev det en genomkörare på hela kroppen, den där Michaela (instruktören) hon kan hon. Sååå hon kör med oss :). Jag säger det återigen, men ett sådant där mördarpass som man egentligen bara vill kräkas under är för mig någon sorts hatkärlek. Jag bara älskar det, men jag hatar det samtidigt. 1 timme efter passet hade jag redan svårt att gå, ja, det säger väl hur dem kommande dagarna kommer bli. GRYMT var det i alla fall.

Rörde ni på er idag?..innan träningen ikväll..


/ M A R I


Premiärmilen på Norra Djurgården !!

"Söndagen den 25 mars avgörs Premiärmilen för sjätte gången. Du springer en 10 km lång bana i härlig miljö på Norra Djurgården. Detta är det perfekta loppet för dig som vill testa formen inför vårens och sommarens tävlingar".


Jag tänkte börja våren och sommarens löparsäsong med detta lopp. Anmälan är påskriven och betald, så jag väntar bara på att få hämta ut nummerlappen. Sedan är det bara att köra!!! Någon som ska springa? Om inte så är sista anmälningsdagen den 5:e mars, så ni har tid på er. Skynda :).

....bild lånad från www.premiärmilen.se ..


/ M A R I

Gör förändringar på din löpstil !!

Jag fortsätter med ämnet, Löpning!! Angående gårdagens inlägg om löpning, så finns det så oerhört mycket mer du kan tänka på, än bara hur bra andningen och stegen känns. För, just bara detta blir du inget löparproffs av va? Här nedan följer 5 enkla tips på hur du kan finputsa din löpstil...:1. Håll kroppen rak.
Undvik att bocka dig framåt medan du springer, utan sträva efter en nästan upprätt kroppshållning. Föreställ dig att du lyfts upp i hjässan som en marionettdocka och skjut sedan höften en aning framåt medan du springer.

2. Spring med korta, snabba steg.
I stället för att kasta dig fram steg för steg är det en god idé att tänka på en snabb avveckling där foten nästan dras upp under höften. Kontrollera gärna din stegfrekvens medan du springer. Idealet ligger på 90 steg med varje ben i minuten.

3. Slappna av i överkroppen.
Det är benen som ska arbeta, så låt axlarna falla ner och armarna röra sig avslappnat fram och tillbaka. Skaka loss armarna så att axlarna faller på plats igen. Under spurter måste armarna involveras mer dynamiskt.

4. Andas djupt ner i mage.
Håll tempot så lågt att andningen hela tiden kan följa med. Det finns inga gränser för hur långsamt du kan och måste springa på de lugna rundorna. Saken är en annan när det spurtas och springs i intervaller. Här sker andningen framför allt ner i bröstet.

5. Variera både underlag och terräng.
Ju mer allsidiga utmaningar som du erbjuder kroppen när du springer, desto bättre tränas den. Samtidigt minskas risken för överbelastningsskador eftersom kroppen påverkas mycket allsidigt.


Jag personligen läste igenom detta, och tog tag i saken på en gång, och vet ni. Skillnad kändes!!! Man måste bara medvetengöra saker och ting innan man kan ändra på dom, jag gjorde det, och därefter putsade jag till några småsker och sprang som på lätta moln efteråt. Gör detta ni med !!!!!

..vårens och sommarens alla löprundor kan avnjutas på detta sätt..

/ M A R I


Måndag och det är sportlov !!

Sportlov och det innebär en massa sportaktiviteter. Eller?. Jag har då inte utfört några idag i alla fall, om vi inte räknar med promenaderna till och från jobbet. Räknas det?. Skolan har lov men jag jobbar hela veckan ändå, fritids är öppet och vi är cirka 60 barn. Helt klart lugnt om ni frågar oss, då vi i vanliga fall har cirka 140 barn på fritids. Men i alla fall, nog om det. En bra måndag har det varit, jag och en kollega har städat alla fritidslokalerna medan barnen och dom andra kollegorna busat utomhus, i solen dessutom. Jag drog nitlotten idag. Men men, fint blev det i alla fall :).

Vad har ni gjort idag?


Vilar från träningen idag. Nöjer mig med 30+30 minuter promenad i raskt tempo. Jag tänkte gå på bio istället!


..gick runt med mössa och halsduk hemma, efter bandyn igår. Ni anar inte hur kall jag var..


/ M A R I
Bandy, Hammarby - VSK. Vilken nostalgi !!

Jag hade glömt bort hur det var. Men efteråt var jag helt till mig i flera timmar.

Den iskalla kylan som tränger in i benmärg ju längre tiden går, inbitna supportrar, "varm saft" (läs: spetsad dryck) i fickpluntor/termosar, portföljer, hejarklacker som överröstar varandra, gemenskap, spänning, mestadels manliga besökare ;), sol, vår på väg och en upplevelse som jag bara älskar. Jag kan göra listan lång...


Jag hade glömt bort hur fantastiskt det är att se sport LIVE. Specielt Bandy!! Nostalgi på hög nivå om ni frågar mig. En bandytränare till far och en bandyspelare till äldsta syster resulterade i att jag också stod på isen efter några år.....

Ni ser mig snart i publiken igen !!!..en tjej i publiken tycket gubben bredvid var imponerande..Ja, för många tjejer syntes inte till..
..här stod vi i tre timmar och njöt..


/ M A R I3 tips för att göra ditt motionslopp till det bästa någonsin!!

Jag tror att det är fler än jag som har anmält sig till ett lopp i sommar, eller har jag fel?. Om Ja, lyssna här i sådana fall :). Många koncentrerar sig bara på löpningen; löpstegen måste sitta rätt, andningen måste kännas okej, benen får inte kännas trötta osv....Men om vi skulle öppna "dörrarna" för andra saker vi borde tänka på under loppet, så skulle jag tipsa om detta....:


1. Sök lä bakom medlöpare.
Framför allt i motvind finns enormt mycket att hämta på att lägga sig i lä bakom de andra löparna. Vindmotståndet faller avsevärt när du låter andra ta emot vinden. Men även på en vindstilla dag finns det åtskilliga procent att spara genom att lägga sig i lä.

2. Välj idealspåret.
Titta framåt på rundan och välj det spår som tar dig rakaste vägen genom kurvorna. Du sparar åtskilliga meter genom att välja innerbanan, som också är det som arrangörerna har mätt upp banan efter. Om du ligger i ytterbanan konsekvent, kostar det många extra meter. Tänk på att det är 7,5 m längre för varje bana som du tar utanför innerbanan på idrottsstadion.

3. Kolla kontrollernas placering.
Då kan du komma på rätt sida om bordet med vätska, så att du inte behöver kryssa mellan de andra löparna. Samtidigt sparar du flera meter. Förberedelser är en bra sak.


Jag är helt säkert på att loppet kommer gå en aningen bättre, om detta också finns i tankarna.

Vad tror du?/ M A R ISummering av veckans träning !!

Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: 30 minuter promenad. 40 minuter löpning, där 15 minuter gick till trapp/back-intervaller.
Lördag: Powerwalk 40 minuter. 50 minuter löpning.
Söndag: 35 minuter löpning, där fokus låg på fartlekar och intervaller i tillgängliga backar.

Gårdagens långdistansrunda kändes i dagens pass, men solen och den friska luften fick mig att fortsätta springa idag. Jäklar så det brände i benen på slutet. Men nu känns det att både jag och benen är igång. Imorgon vilar jag från löpningen, men ett styrkepass tänkte jag få in på schemat..... Gött :). 

Helgens ros går till killen jag mötte i spåret, som tipsade mig om ett ordentligt halt parti en bit bort. Tack !


Hur ser er kommande vecka ut ?

Rostbiff, tomat, gurka, ägg keso och ruccula
pasta, kyckling, rostbiff, grönsaker, ruccula, kvarg

lax, kvarg (med sweet and sour sauce), ägg och tomater
blodpudding, grönsaker och keso


Under veckorna kan det bland annat se ut såhär hos mig. 

 / M A R I
Öl och biljard på söder !!

Några öl och biljard på söder. Det blev lördagens kvällssyssla. En grej jag inte alls tvekar en sekund på att göra snart igen. Tre timmar biljard med bra sällskap fick kvällen att kvala in på topplistorna av bästa kvällar. Underbart?. ♥

Vad gjorde ni ?


Idag vaknade jag okristligt tidigt, sisådär strax efter klockan 06.30. Klarvaken och inte alls sugen på att vända mig och somna om. Jag klev upp, bäddade rent i sängen, avnjöt en god frukost i köket, där jag också fick se solen gå upp. Förtusan så underbart. Söndagen är igång.......

Vad gör ni idag?

..när vi pratar om soluppgång, då passar jag på att bjuda på en solnedgång från Kreta.. :)


/ M A R I
En färgglad frukost !!

Morgonstund har guld i mun. Och ja, det stämmer banne mig. Morgontimmarna en lördag som denna är underbara, dom bästa faktiskt. Detta oavsett dag anser jag. Jag älskar att avnjuta dom tidiga timmarna. Är det någon som tycker som jag? Idag var jag uppe vid 07.30, vaknade till liv med ett stort glas vatten och lite nyheter innan jag gick ut på morgonrundan. 7 plusgrader, lätta vindar som smekte mina kinder behagligt skönt och massa fågelkvitter. Är våren här?

En frukost med massa kärlek, en stor kopp kaffe och nyhetsmorgon fick morgonen att fortsätta på bästa sätt..Havregrynsgröt, linfrön, kanel, apelsin, kiwi, blåbär och hallon...Imorse innan jag gick ut.


/ M A R I
Nyduschad efter träning !!

Kollega tillbaka efter sjukdom, vilket innebar att jag kunde övergå till mina vanliga arbetsuppgifter under skoltiden idag. Oj så skönt det var. Tröttheten efter dubbelt arbete hela veckan har kommit som en skänk från ovan också, sjukt vad allt har gått segt idag..... Men vilken tur att det är fredag :).

Trots trött kropp och knopp hade jag ju bestämt mig för att bryta vilotrenden idag, med en löprunda. Efter många turer fram och tillbaka, om jag skulle hoppa över löpningen eller om jag skulle bita ihop, slutade med 5 km löpning och trappintervaller. Vilken tur att jag valde det sistnämnda, att bita ihop. Känslan nu, efter att ha käkat och duschat är magisk. ♥
..idag innan löprundan../ M A R I


Idag bryter jag vilotrenden !!

Idag tickar timmarna emot helg och jag tycker veckorna bara går snabbare och snabbare. Är det någon som är villig att hålla med? Helt okej vid denna årstiden om ni frågar mig, att tiden går snabbare alltså. Just nu längtar jag så otroligt mycket till våren......

Efter 7 dagars vila från allt som har med träning att göra, är jag nu redo att bryta den trenden. Kroppen bara skriker efter att få röra sig, och jag älskar den känslan. Men att få vila kroppen och hinna fånga upp den känslan är oslagbar. Idag blir det en löprunda, tempo eller distans har jag inte bestämt men det får jag avgöra efter att kroppen blivit uppvärmd. Vad tränar ni idag?

..innan träning för någon vecka sedan..


/ M A R I

Prinsessorna är slut !

Prinsesstårtorna är slut i större delar av landet. Grattis Viktoria och Daniel !!

Jag började med ett läkarbesök, där jag fick vetskapen om att jag har IBS-mage. Ingen laktosintolerans eller glutenintolerans i alla fall, men detta räcker och blir över. IBS kan också på svenska översättas till, Känslig tarm. Så hädanefter vill läkaren att jag undviker all sorts mat som jag vet min mage inte klarar av att hantera, jaha, men vad är det för mat då? Fram med papper och penna, för nu blir det att föra matdagbok, så jag får fram vad som magen inte gillar. Läkaren tyckte också att jag skulle fortsätta att äta laktosfritt, vilket jag gjort i en månad nu.. Hm, aja. Skönt att veta vad det är i alla fall....

Vid 09-tiden var jag på jobbet, och då var det in i klassrummet och börja en mattegenomgång med barnen. Snabba ryck och en sovmorgon minus. Men en bra dag blev det =).

Vad har ni gjort?


/ M A R I


Idag skickar jag lite kärlek !!

Ibland är saknaden större än andra dagar. Idag är en sådan dag. Jag skulle kunna sätta mig på första bästa tåg och åka upp till Sundsvall, bara för att få pussa på mina småtroll. Därför tillägnar jag detta inlägg till mina syskonbarn idag.

Moster älskar er..två bilder från resan till Kreta september 2011..

/ M A R I
Le mot andra så förändrar du samhället !!

Jag var tvungen att riva ut en sida i Metro idag. En insändare med så himla kloka ord, jag bara älskar sådant här. Den får åka upp på kylskåpet ett tag. Och ja, jag ska tänka på detta, varje dag. Gör det ni också, jag lovar att både du och eran omgivningn kommer njuta.......


Insändaren i Metro.
Le mot andra så förändrar du samhället.

" Jag vet att du lägger märke till dem varje morgon på vägen till jobbet, jag vet att du möter dom varje lunch i kön på 7-eleven, jag vet att du hör dem bredvid dig i den folkträngda tuben, varje kväll du åker hem igen.

Suckarna, de blängande blickarna, de små knuffarna från dem som ofrivilligt måste släppa fram dig längs gatan för att du vill passera.

Det drar i dina mungipor, ögonbrynen rynkas, ditt humör sjunker sakta men säkert, ändå förväntar du dig att killen på 7-eleven ska le mot dig.

Du tar förgivet att dina kollegor ska vara på tiptophumör och du förstår inte varför bussföraren är så otrevlig mot dig.

Du ställer krav på samhället, samhället ställer krav på dig. Du blir bitter, alla i din omgivning blir bittra. Vem är boven i dramat?

- DU.

Allt börjar just hos dig. Vad du gör, vad du tänker, vad du utstrålar sprider sig till alla i din omgivning. Alla människor påverkas av varandras energier, konstant.

Men människan är smart. Människan har en egen vilja och kan välja. Varför väljer inte du att bemöta världen med kärlek i stället för att vara elak och egoistisk? Vill du ha förändring i ditt samhälle, i din omgivning, i din familj, i ditt liv, börjar den alltid hos dig, Det är ditt val."


Så kloka ord. Eller hur?


/ M A R I


Kommer våren till Stockholm imorgon?

I morgon kommer våren till Stockholm stod det i tidningen idag. Hm, ja det får tiden utvisa. Men med dagens plusgrader, sol (inte hela dagen) och fågelkvitter är detta inte helt omöjligt. Vad tror ni?

8 timmars arbete, som lärare under skoldagen och fritidspedagog på eftermiddagen. 15 minuter lunchrast och sisådär 10 minuter i lugnt tempo när mellanmålet intogs med barnen. Gissa vem som är helt slut?

Jag tänker faktiskt inte skriva mer idag. Huvudet ekar tomt och jag måste lägga mig i soffan. Hej !
..såhär såg det ut idag..


/ M A R ITvå par skor från Nike !!

Jag har varit ute efter ett par nya löparskor, men har helt enkelt inte hittat några jag fastnat för. Jag kanske inte har letat så flitigt heller men nu börjar det verkligen bli dags, jag menar, löparsäsongen drar igång på allvar nu. 

MEN, i fredags hittade jag dom, två par dessutom. På www.sportamore.se. Men två par? Jag behöver bara ett par. Vilka ska jag välja? Hjälp mig....

Färgglatt vet vi alla blir ledordet för våren/sommaren 2012. Helt klart rätt om ni frågar mig. Jag älskar färg!

Christine, du kanske kan ge mig några goda råd?

/ M A R I
Nytt från Nike !!!Det som gömde sig i påsen var:
Tvår par DRI-FIT strumpor och ett par WINDSTOPPER vantar.
Sådana dri-fit strumpor kan man inte få för många av om man springer ofta. Så himla sköna. Använder ni sådana? Liknande vantar har jag inte testat, så jag får se vad jag tycker om dom.

/ M A R I
Upskattar denna "lediga" vecka !!

Jag leker fortfarande lärare på jobbet, vilket jag tycker blir mer och mer roligt för var dag som går. Liite slitsamt då jag har fritids på eftermiddagarna dock, ja det blir långa dagar i barngrupp. Men så länge jag vet att det inte är för alltid så är det okej. Detta sträcker sig nog hela veckan ut, men förhoppningsvis inte, då jag självklart vill ha min ena kollega tillbaka. En bra skoldag avslutades med bowling med klassen, en tradition alla 2:or får göra på VT. Vi var alla nöjda och belåtna när vi traskade tillbaka till fritids.

Men nog om det. Jag insåg idag, att jag faktiskt uppskattar denna veckan, då jag bestämt att jag ska vila helt från träningen, om det blir någon enstaka powerwalk gör ingenting. Men som sagt, ingen träning. Förkylningen känns bättre, och jag är snart på banan igen. Men jag ska istället unna mig, att göra ingenting i några dagar. Bara slappa när jag kommer hem. Fantastiskt skönt är det. Jag är helt säker på att kroppen behöver en sådan paus ibland. Men någonting säger mig också, att jag faktiskt ser fram emot en lång och härlig löprunda. Men det får bli nästa vecka........

Brukar ni ta paus från saker och ting ibland?

..ja, stanna upp och bara njuta måste man göra ibland..

/ M A R I

Nike-påsen, vad gömmer sig i den?

I Lördags var jag och föräldrarna på Barkarby Outlet, vilket blev en heldagssyssla. Så kul !! Jag hittade mycket snyggt, men valde att inte köpa så mycket. Våren och sommarens nyheter är snart här, så jag tänkte vara taktisk och invänta allt nytt. Men i Nikebutiken kunde jag inte låta bli att shoppa lite, ytterst lite blev det. Men till en väldigt billig peng. Vad som gömmer sig i påsen får ni veta imorgon, så håll utkik :).

..kan ni gissa?..

/ M A R IStyrka och kondition samtidigt?

Efter att jag själv frågat, likt många andra kanske, hur Karin www.endorfinkickar.blogg.se ser på frågan angående hur och om man ska konditionsträna och styrketräna samtidigt fick jag detta till svar:


"Tung styrketräning varvat med tuff löpning – ger det försämrat eller uteblivet resultat? Många av er undrar det så här kommer mina tankar och åsikter...

Styrketräning är krävande för kropp och muskler och för att man under setsen och repsen i sitt gympass ska kunna arbeta maximalt så bör man inte ha löptränat precis innan passet. När man koniditionstränar innan finns det risk för att man tömt glykogenförråden och resultatet av styrketräningen skulle därför kunna fösämras. Det bästa är alltså att lägga löpningen efter styrketräningen, om man nu absolut måste göra det under "samma pass. Ja, i alla fall rent teoretiskt, men jag tycker att det är individuellt och personligen föredrar jag att börja med konditionsdelen. Efter ett styrkepass är jag väldigt tungt, trött och skakig i kroppen och skulle inte orka springa något pass av kvalitet. Kanske bara småjogga mig av slaggprodukter för att förminska träningsvärk, för det brukar jag nämligen göra sisådär tio minuter efter varje styrkepass. Så om jag ska köra kondition och styrka samma pass kör jag alltid konditionen innan, men om jag kör ett tufft löppass, till exempel långdistans eller intervaller, så kör jag bara någon enstaka styrkeövning efter. Annars är jag för trött i kroppen. Antar att det är kroppens egna sätt att säga till att "nu skulle inte styrketräningen ge någor resultat".

Vad som jag personligen tycker är viktigast är att lägga löpträningen och styrketräningen på helt olika dagar. På så sätt orkar både jag och kroppen ta i maximalt.

Men en del styrketränare avstår dock så gott som helt från att köra tuffa konditionsträning eller till exempel distanspass för att det skulle kunna ha en hämmande effekt på styrketräningen och muskeluppbyggnaden. Hurudvida det stämmer beror självklart på vilken intensitet och nivå man tränar på, samt vad man har för mål. Men jag tror att det säger sig lite självt. Gör du av med väldigt mycket energi på att löpträna så går mindre energi till styrketräningen och muskeluppbyggnaden, som faktiskt håller på långt efter styrkepassets slut. När du tränar på lite högre nivå, alltså kör tung styrka eller kör intervaller så bryts kroppen ned och sedan håller uppbyggnadsprocessen på i hela två dygn efteråt. Kroppen ökar då förbränningen och musklerna repareras för att bli starkare. Om man under denna period skulle springa 1,5 mål så säger det nog sig självt att musklerna kanske inte får den energi som de behöver för optimalt resultat.Men en vältränad kropp ska väl klara det mesta? Jag tycker att det är sunt att varva styrketräning och konditionsträning så länge man orkar. Jag förespråkar som sagt blandad träning. Långa lågintensiva pass blandat med intervaller och explosiv styrka blandat med statis styrka. En stark och tränad kropp ska klara av det mesta!

Ibland kan dock styrketräning bidra till tunga och stela muskler och löpsteget kanske inte blir optimalt, inte sådär fjäderlätt eller kraftfullt. Därför kan det vara klokt att ha uppbyggnadsperioder då man fokuserar mer på styrkan och kanske kör lite lugnare konditionsträning, för att sedan, när man har starka muskler och senor, kunna trycka ifrån som bara den och springa snabbt som aldrig förr! Det tror jag ger bästa möjliga resultat både för kondition och styrka/muskler. Fokusera på en sak i taget, blanda gärna träningen, men vet vad du tränar för!

Allt beror som sagt på vad du har för mål med din träning och hur tuffa pass du egentligen kör. Om du försöker uppnå en grundstark kropp som orkar är det bäst att träna all round, men om du vill ställa upp i en fitnesstävling eller springa marathon på en väldigt bra tid, kanske du bör börja se över dina träningsvanor lite mer.

Styrka och kondition är det viktigaste delarna i vår träning, men hur du får de att gå ihop och svara mot varandra är något individuellt och din personliga balans som bara du vet hur den fungerar allra bäst!"

Så himla mycket handlar om sunt förnuft, och hur man verkligen lyssnar på sin kropp. Men jag och Karin har tydligen samma tankar och funderingar kring detta. Så ja, jag gillar hennes svar. Tack !!!

Jag tänker göra precis som Karin, fråga efter era åsikter. Hur tränar/tänker du kring detta?

Text och bilder är lånade av www.endorfinkickar.blogg.se / M A R I
Det går tungt nu !!

Telefonen gick varm på jobbet imorse, var det inte kollegor som sjukanmälde sig så var det barn. Ja, jag antar att det är sådana tider nu. Jag måste ju säga att jag vet hur det känns, för jag har åkt dit själv. Känner mig allmänt pigg ändå (konstigt nog), men huvudet väger bly, det låter/känns som att jag pratar i en burk vilket medför att jag hör mig själv prata hela tiden, och det är sjukt frustrerande haha plus att halsen bråkar med mig. Det går tungt nu!!

Fick leka lärare idag igen, så all energi har gått åt till det samt till dom fyra timmarna jag var på fritids i eftermidadag. Ni vet vad det innebär va? - Jag är helt slut ikväll !!! Det blir en tidig kväll, så kroppen hinner ladda batterierna, både till att bli frisk och till timmarna på jobbet imorgon....

Att jag är krasslig innebär också att inläggen om min träning kommer utebli, ska försöka fylla ut dom med massa annat skoj istället. Några förslag?

..drömmer mig bort ikväll..
En bild tagen i Kreta, september 2011 med familjen ♥

/ M A R I

Löpning. Bålstyrkans ABC !!

Många frågor kring vilka muskler som arbetar flitigast under en löprunda ställs ofta, ibland frågar även jag. Och tankarna har svävat fritt. Så jag var tvungen att leta reda på lite information helt enkelt, och jag kan säga såhär. Jag hade rätt i min teori =). Hittade denna text på www.runnersworld.se, helt klart läsvärd:


Träning: En stark bålmuskulatur spelar en avgörande roll när det gäller att löpa effektivt. Men det är inte enbart magmusklerna som engageras intensivt vilket vi visar i den här översikten.

Löpning fordrar en samordnad koordination mellan en rad olika muskler i magen, nedre ryggen och höfterna i syfte att skapa ett stabilt bäcken. Dessa muskler påverkar hela din kropphållning när du löper och du kan inte få till ett effektivt frånskjut utan deras medverkan. De viktigaste musklerna i sammanhanget framgår av följande översikt.Tempo.
När du förlänger steget eller ökar stegfrekvensen för att höja löptempot aktiveras de nedre magmusklerna – de tvära bukmusklerna såväl som de raka.

Dessutom aktiveras musklerna i nedre delen av ryggen. Ju starkare och ju mer stabiliserande alla dessa muskler är, ju mer kraft och fart kan du generera när du skjuter ifrån mot underlaget.

Uppför.
Sätesmusklerna och nedre delen av magmuskulaturen stabiliserar bäckenet, som är sammankopplat med de benmuskler som arbetar mest vid löpning uppför. Med en stark bålmuskulatur får benen ett stabilt fundament att jobba mot och det blir mer kraft i uppförslöpningen.

När du pendlar fram benet aktiveras höftböjarmusklerna i bäckenet. När du skjuter ifrån mot underlaget engageras framförallt sätesmuskulaturen och lårets baksida.

Utför.
När du flyger nerför en utförsbacke behöver du starka sätesmuskler för att hjälpa till att absorbera stötarna från underlaget och hålla emot kroppens framåtrotation.

Utan den rätta corestyrkan för att kontrollera rörelserna kommer all belastning att hamna på lårens framsida och i knäleden, vilket leder till att denna muskulatur snabbt tröttas ut. Musklerna ömmar och man kan i värsta fall dra på sig skadeproblem.

Uthållighet.
I slutfasen av ett lopp kan starka bålmuskler hjälpa dig att bibehålla en god löpteknik och du kan därmed löpa effektivt även när tröttheten sätter in. Med starka magmuskler och stabiliserande muskler runt ryggraden är det lättare att hålla kroppen upprätt.

Om du däremot saknar tillräcklig bålstyrka blir löpningen gärna sittande, släpande och hasande, vilket ökar belastningen på höfter, knän och underben.

Rörelser i sidled.
När du tvingas göra en hastig förändring i rörelseriktningen, till exempel löper genom en kurva, undviker en ojämnhet i underlaget eller tar dig fram i växlande terräng, verkar de sneda bukmusklerna stabiliserande och hjälper dig att hålla kroppen i en upprätt position.

Om bålmuskulaturen är underutvecklad får du lätt medvridning i rörelserna, vilket innebär att mer av din kroppsvikt direkt belastar ledytorna i ben och fötter.

/ M A R I
Min helg i bilder !!..var bara tvungen att fota dom söta toaletterna på Barkarby Outlet.


När inte två i sällskapet vill vara med på bild, så får man fota annat helt enkelt :). Helgen har bestått av massa gott, och sååå jag har njutit. ♥   Saknar dom redan !


/ M A R ISummering av veckans träning och helgen som varit !!

Måndag: Löpning 45 minuter + styrka, utomhus.
Tisdag: Promenad och styrka, utomhus/hemma.
Onsdag: Cykel 40 minuter och intensivpass 55 minuter.
Torsdag: Promenad 30 minuter.
Fredag: Vaknade med halsont. Utebliven träning, plus att mamma och pappa kom.
Lördag: Halsont.
Söndag: Halsont.

Inte jättespännande träningsvecka, tyvärr. Hoppades även denna veckan att den skulle kännas och funka bättre, men då kom den onda halsen i vägen. Så nu i några dagar har jag vilat kroppen, vilket den säkert kommer få göra i några dagar framöver också. Man måste verkligen lyssna på kroppen i ett sådant fall. Hur viktigt som helst.

Hur har er helg varit träningsmässigt?

Om vi lämnar träningen så kan jag meddela att jag har haft en supermysig helg med mina föräldrar
. Dom kom i fredags och åkte hemåt vid lunchtid idag. Jag bara älskar när dom är på besök. Kom snart åter, ta med er resten av gänget då vetja :). Helgen har bestått av god mat, shopping (lite iaf), kaffe, kakor, godis, glass, chips, melodifestivalen (vilket skämt), skidåkning på tv och 3 centimeter kortare hår. Mamma klippte mig. En fantastiskt helg. ÄLSKAR ER !!!!!!!!! ♥ 

(bilder från helgen kommer imorgon)

..här sitter jag nu, i ett nystädat hem och tittar på handboll..


/ M A R IBarkarby outlet idag !!

Hade varken lust eller ork att blogg igårkväll, för den delen ville jag spendera all tid med föräldrarna också. Det är sååå himla mysigt med besök, och hörrni, oj oj så jag älskar dom. ♥ Storhandling, fika, prat, supergod middag, På Spåret, tända ljus, godis, glass, cider och ännu mera mys. En underbar fredag som faktiskt också bjöd på en fantastiskt fin vintrig vårdag. Kärlek åt detta ♥

Idag däremot bär det av mot Barkarby Outlet, inte för några speciella ärenden egentligen men vi tyckte det var på tiden att åka dit. Kanske att en golvlampa från IKEA som jag kollat in följer med hem, perfekt nu när det finns en bil att frakta den i. Men hm, jag får se. Alla outletbutikerna blir självklart också besökta. Nikebutiken ska jag ge en rejäl omgång =). Vi hörs senare.

Vad gör ni idag?

..för någon vecka sedan..

/ M A R I

Får besök av föräldrarna i helgen !!

Jaha. Här sitter jag, och har lunchrast. Klockan tickar på och den tickar på alldeles för sakta. Vill att den ska gå i sådan racerfart som den gjort hela veckan. Men inte idag inte, självklart är det så när man längtar efter att få gå hem, gå hem och mötas av finbesök av föräldrarna dessutom. Vill hem NU !!!!!!

Vad gör ni en dag som denna?

Igårkväll var det inte mycket som hände. Låg i soffan och såg fram emot att få sova, halsen värkte och jag ville bara att fredagen skulle anlända. Hua så bedrövligt det låter ha ha :). Jag var seg helt enkelt... Fick dock en liten energikick där någongång vid 20-tiden, då jag serverade mig själv två smörgåsar med keso respektive ägg på. Gud så gott det var ♥  Godnatt blev det vid 22-tiden.

..mumsigt kvällsfika..


/ M A R I
Räkor och fullkornspasta växlar upp hjärnan !!

B6-vitamin och magnesium.
Räkor är rika på B6-vitamin. Det här B-vitaminet har utöver att vara en viktig bricka i energiämnesomsättningen en viktig funktion med att hjälpa magnesium in i cellerna. Här bidrar mineralet bland annat till att stärka hjärnans effektivitet. Då det är mycket magnesium i alla former av fullkornsprodukter är räkor och fullkorn en extra sund kombination. Brist på magnesium är knuten till psykisk obalans, trötthet och depression.

Tips.
Gör en asiatisk wokrätt med kryddiga räkor, grönsaker och kokt fullkornspasta.

Alternativ.
Alla former av lever ger massor av B6-vitamin. Det gör även kräftor och pistagenötter. Se till att kombinera torkade bönor, bulgur och linser som bidrar till en stor dos magnesium.


(iform)


/ M A R IHalsen ställde in min löpning !!

Som jag sa, dagen bara flög förbi. Snabbt som ögat gick det och nu är jag hemma igen :). Så himla skönt.


Dagens träning.
Tog en rask promenad till jobbet, med solen i ögonen hela vägen. Underbart? - JA !!!! MEN, på eftermiddagen började min hals säga ifrån. Känner fortfarande av den lite smått, så jag vågar mig inte ut på någon långdistanslöpning ikväll. Jag kurerar mig med sushi, massa ingefära och ett stort glas citronvatten istället. Tror att det ska kunna hjälpa :).


Men hörrni, fresta mig med lite av er träning ?!.
..helt klart väldigt lämpligt :)


/ M A R I

En solig dag med sisådär 8 minusgrader !!

Suckade lite när jag slog upp ögonen vid 06.30 imorse, då jag faktiskt har sovmorgon fram till 11.30 en dag som denna. Men istället för att vända på mig och somna om, och sedan bli ännu tröttare steg jag upp. Jag började städa och fixa lite, får finbesök från Sundsvall imorgon och då måste det se fint ut :). Efter allt detta kurrade magen och ni kan inte ana hur god frukosten smakade?!. En härlig morgon blev det trots allt.

Att solen strålar gör dagen ännu bättre. En rask promenad till jobbet gav mig lite extra energi, så nu kommer dagen bara springa iväg. Likaså ska jag göra ikväll, springa alltså ;).

..såhär ser det ut nedanför mig..


/ M A R IMorötter och olivolja stärker ögonen !!

A-vitamin och sund olja.
Både din nattsyn och ditt immunförsvar har nytta av morotens A-vitamin. Men det är fettlösligt och därför ska du se till att äta lite nyttigare fetter samtidigt för att kunna uppta vitaminet.

Tips.
Snabbstek tunnskurna morötter i woken. Eller tillsätt dem i salladen tillsammans med en olja-vinägerdressing, avokado, oliver eller andra sunda fettkällor.

Alternativ.
I stället för morötter kan du välja tomater som innehåller lykopen, vilket också stärker immunförsvaret. Precis som A-vitaminet i morötter kräver lykopen fett för att kroppen ska få glädje av det. Lite pinjekärnor i tomatsalladen kan exempelvis utgöra det sunda fettet.(iform)


/ M A R I
Cykel och intensivpass !!

Hej och hå. Snart är det helg igen, och jag tror faktiskt att jag glömt att berätta, att mina föräldrar kommer ner på fredag. Gissa om jag längtar. ♥  Bara torsdagen och fredagen på jobbet kvar nu, sedan kan jag mysa med dom hela helgen.

Onsdagen är förbi och den bokstavligt talat sprang förbi, det ena har avlöst det andra och jag har knappt hunnit tänka på tid och rum. Rätt skönt ändå........


Dagens träning. Det blev både cykel och intensivpass idag. YEAH !!!! Eftersom intensivpasset var fullbokat, på hemsidan i alla fall fick jag infinna mig på Friskis en timme innan start, för att få tag i en biljett. Hm, sitta och vänta en timme och göra ingenting kändes sådär, så jag hoppade upp på en cykel och trampade på i cirka 40 minuter. Efter intensivpasset som idag gick riktigt bra pallrade jag mig hem och slängde i mig en jäkla portion med kyckling. Oj så hungrig jag var.....

..såhär kan det se ut till och från träningen..

/ M A R IKyckling och pinjekärnor stärker hår och naglar !!

Zink och protein.
Pinjekärnor är fulla av mineralet zink som stärker hårväxten, ger sundare hud och starkare naglar. Men det är nödvändigt att äta protein från kött samtidigt om zinken ska utnyttjas.

Tips.
Blanda en sallad med kyckling och grova grönsaker och strö över rostade pinjekärnor. Som bonus kommer det sunda fettet i pinjekärnorna att öka upptagningen av nyttiga ämnen i grönsakerna.

Alternativ.
Även spannmålsprodukter är rika på zink. Så du kan i stället för pinjekärnor tillsätta kokta vetekorn i salladen och hälla lite olivolja i dressingen.


(iform)


/ M A R IGjorde precis vad min kropp ville göra igår !!

Igår var en sådan dag då jag bara ville göra ingenting. Och ja, jag gjorde ingenting. Umgicks med en kollega några timmar i och för sig, men i varsitt hörn i min soffa med varsin kopp te i handen. Trevligt. En villkorslös kväll som min kropp jublade för.

Vad gjorde ni?

..den underbara morgonsolen i söndags..
/ M A R IHallå!!!!! Vart är blombuketten????

Jag vet inte om jag är den enda, men Alla Hjärtans Dag är för mig bara strunt. En dag för att uppmärksamma någon man tycker om. Men hm, är inte det något man ska göra lite spontant mitt i veckan då och då istället?. Det skulle betyda mer för mig i alla fall, än att jag istället skulle bli påhoppad av massa kärleksförklaringar en dag på året, bara för att man SKA göra så. Har jag fel?.

Men i alla fall, vi kom in på detta samtalet på lunchen idag och jag fastnade på temat blommor. Varför vet jag inte?. Men därefter slängde jag iväg statusen på facebook "Hallå!!!! Vart är blombuketten?", mest för skoj och trams faktiskt. Ni vet ju redan vad jag tycker om allt detta egentligen. Ingen blombukett eller en enormt stor bukett hade liksom inte spelat någon roll, inte idag i alla fall. Kanske imorgon, då det inte är alla hjärtans dag. Ja, ni fattar. Men hörrni, titta vad två av mina kollegor kom med nu i eftermiddag. Jag kan inte undgå att älska dem lite extra mycket ;). hahaha.....

På ett kort stod det " Här har du buketten" !!! Haha. Älskar jargongen på jobbet =)
Dem står numer på mitt köksbord här hemma :)


/ M A R I
Hemma-spa och rensning i sminket !!

Igår tog jag en rejäl rensning/rengöring, av både mig själv och sminkväskan. Oj så mycket fräschare och mer levande man känner sig efter ett lite spa på hemmaplan. Lika viktigt som det är att unna sig detta, är det att rensa ut ur sminket också. Så jag både rensade, tvättade penslar, svampar och så vidare.

Idag känner jag mig grymt fräsch :) 


Lite av varje av vad som brukar användas.


Brukar ni unna er något sådant här, och hur ofta i sådana fall? Berätta gärna!


/ M A R I
Bär och havregryn älskar varandra !!

Fenoler och C-vitamin.
Färska, torkade eller upptinade frysta bär till havregryn är extremt sunt för dina blodkärl. Bärens mängd av C-vitaminer förstärker effekten av ämnen i havren som i flera år har varit känd för sin förmåga att hindra kolesterol att lagras på insidan av blodkärlen.

Amerikanska forskare har undersökt och dokumenterat att kombinationen av havrens fenoler och C-vitaminer fördubblar måltidens förmåga att hindra skadligt kolesterol från att sätta sig fast på kärlväggarna.

Tips.
Tillsätt en handfull bär i dina havregryn och häll på mjölk med låg fettprocent. Eller strö bär på din havregrynsgröt. Bärens naturliga sötma kan ersätta socker.

Alternativ.
Dricker du ett glas apelsinjuice till en skiva grovt rågbröd får du samma positiva effekt på kolesterolvärdet.

(iform)

/ M A R I
Jag ville bara fortsätta springa !!

Ännu en dag som lärare är avverkad, jag börjar kunna denna rollen riktigt bra nu :). Men jag kan heller inte undvika att erkänna, att jag tycker det är förbaskat roligt. Dock var mitt huvud tröttare än tröttast då skolan slutade för dagen, men ett stort glas vatten, ett ägg och några morotsstavar (dagens mellanmål) fick mig att komma igång igen. Den friska luften på eftermiddagen gjorde sitt också. Men det var skönt att komma hem....

Dagens träning. Som sagt, jag var trött i huvudet och hade nog kunnat däckat i soffan när jag kom hem. Men jag beslutade mig för att inte ens hamna i soffan, inte förrän jag varit ute och sprungit i alla fall. Men tänk hörrni, att en sådan känsla, att man bara vill somna i soffan helt plötsligt känns så långt borta. Trycket i benen, andningen, tempot, musiken och dom avslutande backintervallerna var P E R F E K T idag. Känslan av att vilja somna i soffan är som bortblåst. Jag är på G !!!!!!!!!


..här vet jag inte vad som väntar mig, men oj oj vilken känsla jag hade efteråt..

/ M A R IMichel Teló - Ai Se Eu Te Pego !!
Var man inte glad innan, så blev man det efter att ha lyssnat på denna.
Favoriten här hemma just nu.


/ M A R INötter och Broccoli stärker immunförsvaret !!

Selen och sunda växtämnen
Paranötter är en helt fantastisk källa till selen. Spårämnet selen är precis som broccolins mikroskopiska växtämnen känt för att stärka immunförsvaret. Forskare har dock kommit fram till att de två ämnena i samspel med varandra blir extra bra. I provrör var kompisparet exempelvis 13 gånger bättre på att bromsa cancercellernas tillväxt jämfört med om ämnena intogs var för sig.

Tips
Tillaga en broccolisallad av broccolibuketter, mager turkisk yoghurt, torkade tranbär och grovhackade paranötter.

Alternativ
Tomater och broccoli är ett lika starkt par som paranötter och broccoli. I stället för paranötter kan du också använda linfrön eller sesamfrön eller äta broccolin tillsammans med fisk och skaldjur, som dessutom är rika på selen.

Vilken är er favorit?


(iform)

/ M A R ISummering av veckans träning !!

Måndag: Vilodag
Tisdag: -
Onsdag: -
Torsdag: -
Fredag: -
Lördag: -
Söndag:
Powerwalk 35 minuter när jag vaknade och efter lunch, 45 minuter löpning.

Veckan började inte som jag hade tänkt, det jag hade planerat gällande träningen fick skjutas upp. Vilket i och för sig har varit väldigt skönt. Men tråkigt att synnervsinflammationen behövde vara orsaken. Jag får ta nya tag till veckan istället. Jag har som ni ser (kolla söndagen), påbörjat den lite smått.

Dagen idag har varit hur bra som helst, på många olika sätt. Sol, klarblå himmel, - 1 grad, fågelkvitter, droppande från taken och det toppade jag med nytvättade kläder och en nybäddad säng ♥

Får inte glömma att nämna dam/herr-skidåkningen och hockeyn på tv:n också. Det gör söndagen ännu bättre :).

..redo för löpning..


..powerwalk på gång..


/ M A R IEn kväll på Norra Brunn !!

Ett glas vin på Hotell Malmen byttes efter en stund ut till ett glas vin och stand up comedy på Norra Brunn. Impulsivt men väldigt lyckat. Oj oj oj så jag skrattade. VILKEN känsla. Har nog faktiskt lite småont i mungiporna idag. haha :).

Martin Lagos, Ann Westin och Lasse Nilsen var dem som stod på scenen igår. Vill man skratta så är Stand up comedy helt klart en bra idé. Har ni varit på Norra Brunn?

Vid midnatt sa jag godnatt och åkte hem.

Har ni något skoj planerat idag?
/ M A R IEn magisk skaldjurssallad på Kungsgatan !!

Det var helt klart fantastiskt roligt att träffa Mahsa igen, det blir tyvärr alltid så långt mellan gångerna bara. Men som man alltid säger, "nu måste vi skärpa oss".

Vi småpratade medan vi tittade runt i massa olika butiker, både vuxenkläder och barnkläder var i fokus. Oj oj så mycket smått och gulligt det finns. Mahsa fick med sig lite bebiskläder till den lille killen och jag fick med mig en tight fodralklänning, ett armband och några örhängen. Allt från H&M.

Lunchen bestod av en magisk skaldjurssallad. Jäklar så god den var, jag njuter av den fortfarande. Mahsa var sedan tvungen att åka hem, vila ryggen och byta om innan hon skulle iväg igen.

Jag sa ju det, min lördag skulle bli bra. Nu är det bara kvällens äventyr som väntar =).


..jag idag..
Nejdå, jag har inte bytt tröja. Jag har på mig samma på båda bilderna.

/ M A R I
En kopp kaffe i handen !!

Nyduschad, en god frukost i magen, en kopp kaffe i handen sittandes under en filt i soffan, tittandes på Nyhetsmorgon. VILKEN morgon ♥

Dagen idag bjuder på lunch och lite shopping med min fina vän Mahsa, och den lilla bebisen som tittar ut om en dryg månad. Myys. Ikväll sägs det att ett glas vin på söder väntar. Min lördag kan bli mycket bra tror jag :).

Vad ska ni göra?


/ M A R IKiwi är 5 gånger så effektivare !!

Istället för en ful och tråkig C-vitaminburk i kundvagnen, ska du istället plocka på dig massa kiwi.

Din kropp upptar C-vitamin fem gånger så effektivt när vitaminet kommer från en kiwifrukt – jämfört med om vitaminerna kommer från kosttillskott. Detta enligt forskare från University of Otago i Nya Zeeland.

Forskarna från kiwins hemland använde kiwi som C-vitaminkälla i studien, men påpekar dock att andra frukter och grönsaker också kan användas, till exempel mango, citrusfrukter och gröna bladgrönsaker.


- Två kiwifrukter om dagen täcker ditt dagliga behov av C-vitamin.

Brukar ni äta kiwi?
/ M A R I
Jag har fått ett handskrivet brev !!

Jag drogs genast tillbaka sisådär 15 år, till den tiden då jag skrev/svarade på handskrivna brev. Just kring den tiden, då jag var runt 10 år var det mest min tremänning (syssling) Magdalena som jag skrev till, det var liksom så vi höll kontakten med varandra. Och jag minns än idag att jag blev alldeles till mig när jag såg att ett brev väntade på mig när jag kom hem. Kroppen fylldes direkt av nyfikenhet och kärlek. Jag kan faktiskt sakna den tiden. Numer mailar, sms:ar eller skriver man några rader på facebook, för att hålla kontakten med varandra. Så himla opersonligt om ni frågar mig, men nuför tiden är det bara så. Allt ska gå så himla snabbt.

MEN, idag fick jag återuppleva den där himmelska känslan när kroppen fylls av nyfikenhet och kärlek. Jag fick nämligen ett handskrivet, underbart och varmt brev från Carolina. En tjej som Carolina borde alla människor ha i sitt liv. Tack för brevet vännen, det gjorde min dag. ♥

Så nu vet ni hur ni ska göra mig riktigt glad, skriv ett handskrivet brev till mig :).

/ M A R IEn rejäl fruktboost !!

Receptet är till 4 personer
2 apelsiner
2 äpplen
12 kärnfria, halverade vindruvor
2 kiwifrukter, delade
En näve bär
Saften av 2 passionsfrukter
1 mango
5–7 blad färsk mynta
4 dl filmjölk
1 banan
5 dl saft från apelsin eller äppelmust


 • All frukt förutom bananen skärs i mindre bitar kvällen innan.
 • Lägg allt i skålar, lägg plastfilm över och ställ i kylen. På så sätt mognar din frukt och får mer smak.
 • Nästa morgon hälls saften över och bananen tillsätts.
 • Före servering hälls 1 dl filmjölk över varje portion. Garnera med mynta.
 • Servera med t ex ett löskokt ägg.

 • (info: iform)


  / M A R I


  Torsdag den 9:e februari 2012 !!

  Är inte riktigt med i matchen känner jag, så härliga tips på både kost och träning kommer dröja några dagar. Jag orkar bara inte. Förhoppningsvis kanske det kommer på måndag. Kikar ni in då?

  Nu på morgonen är det en lyxig frukost, nyhetsmorgon på tv:n, tända ljus och en stor kopp kaffe i handen, uppkrupen i soffan under en filt som gäller. Vardagslyx? eller så kallar vi det bara för sovmorgon :).

  Hur spenderar ni er torsdag?  ..fick denna bild av en vän för någon dag sedan, i mms:et stod det. " Bättre arbetsplats kan man inte ha"..
  Om jag är avundsjuk?? Ni behöver inte fråga....


  / M A R I  Status för dagen !!

  Lärarrollen är min fortfarande, vilket går strålande. Jag är som gjord för det yrket hehe ;). Men imorgon lämnar jag över till min kära kollega som kommer tillbaka igen. Tack säger jag då, för annars skulle min kära sovmorgon ryka all världens väg. Okej att vara så fräck?.

  Statusen för ögat är sisådär, på förmiddagen gick det bra, säkerligen för att ögat vid den tiden inte hunnit anstränga sig så mycket. Så ja, ni förstår redan att eftermiddagen blev jobbigare. Sista timmarna var värst, och inte ville tabletten värka snabbt heller. Jag pallrade mig hemåt som en grinig snorunge, åt en kycklingsallad och tog en het dusch. Men nu hoppas jag att en kopp te och lite tilltugg ska göra allt lite bättre.

  Allt detta innebär att träningen blir lidande också, fick i och för sig ingen order om att ta det lugnt. Men så länge jag har ont tycker jag det är onödigt. Vill inte strula till det ännu mer.

  Vad gör ni ikväll?  ..detta plus en kopp te ska nog göra susen..


  / M A R I  Strawberry Daiquiri !!  Doftljuset jag köpte i en liten söt prylbutik här på Lidingö i förrgår är mitt bästa köp på länge.
  Ljuset doftar Strawberry Daiquiri, och ni anar inte hur gott det luktar. Lägenheten doftar mums =)

  Min kväll igår var lugnare än någonsin. Jag åt popcorn och knaprade några ipren då och då (läs: var fjärde timme). Idag är en ny dag och jag hoppas kunna få slippa värken. Önskar er en fin onsdag ♥

  Vad gjorde ni igår?


  / M A R I  En eftermiddag på S:T Eriks Ögonsjukhus !!

  Denna dagen blev inte alls som jag hade tänkt mig. Det började redan inatt. Jag vaknade upp vid 02-tiden, av en smärta bakom högra ögat som jag för någon annan aldrig kommer kunna beskriva med ord, att det gjorde ont är att förklara det med klena ord. Jag grät av värken och att fortsätta sova var bara att glömma, kunde dock räkna plus en timme på sömnkontot. Sisådär mellan 06-07, innan det var dags att kliva upp.

  Det kändes skönare på morgonen, men om det var tack vare iprentabletten jag stoppat i mig vet jag inte. Men pallra mig till jobbet orkade jag. Första och andra lektionen rullade på fint (jag var även lärare idag), men lektionen innan lunch började jag ana att värken var på väg tillbaka. Jag smög därför ut och ringde sjukvårdsupplysningen, och efter några minuter med dem och en ögonspecialist i luren fick jag order om att åka in akut.

  Efter att jag snabbt stoppat i mig lite mat skjutsade en kollega in mig till Kungsholmen, där sjukhuset ligger. Första besöket hos sjuksyster/optikern blev en rutinkoll, då tryck på ögat och en vanlig genomgående synundersökning gjordes. Efter 1 timmes väntan fick jag komma till en läkare, hon kollade pupillerna med mikroskåp, ställde 1000 frågor och lyste med massa mystiska lampor i ögonen. Efter ännu ett besök i väntrummet som denna gången gick snabbare, fick jag komma tillbaka till sjuksystern/optikern, där fick jag genomgå en synfältsundersökning, som rätt snabbt visade på att mitt högra öga inte alls hängde med samt att ögat fått en synnedsättning, vilket förmodligen inte kommer "gå" tillbaka. Tredje gången gillt i väntrummet innan sista besöket hos läkaren gjordes, hon använde då mikroskåpet igen då hon ville kolla en extra gång......

  För att knyta ihop denna sjukhusberättelse så kan jag här meddela, att jag har synnervsinflammation. Vilket man tydligen inte kan få hur som helst, så en remiss till en neurolog på Karolinska Sjukhuset skickas hem till mig i dagarna. Där inflammationen ska utredas, vi måste fastställa var den kommer ifrån. Plus att jag ska tillbaka på S:T Erik på en återbesök efter detta besöket på Karolinska. Jag blir trött bara jag tänker på det. Men aja, skönt att veta vad problemet var. Synd att den förj*vla värken inte vill försvinna bara......  / M A R I  Bilder från Nike Blast !!
  Lånade dessa bilder av PT-Fia
  http://blogg.veckorevyn.com/ptfia/

  GRYM KVÄLL !!!


  / M A R I  En bild säger mer än tusen ord !!  Ibland fastnar vissa saker förträffligt bra på bild.
  Hoppas på lite mildare väder, så jag kan leka av mig med kameran snart igen.
  Ha en fin tisdag!

  / M A R I  Lekte lärare hela dagen !!

  Lärarkollega sjuk, så då ryckte jag in som lärare idag. Det funkade alldeles ypperligt bra, helt klart väldigt roligt att testa på det yrket ibland. Jag vistas bland lärare varje dag, så jag vet ju hur allt funkar osv, men att själv hålla alla lektioner är speciellt. Två timmar utomhus i snön på fritids avslutade min härliga dag, men usch så kallt det är. Småsprang sedan hem för att tillslut få mätta min skrikande mage. Det var magiskt gott.

  Som sagt, idag är det vilodag från träningen och jag tänkte faktiskt ta och vila från datorn också. Sådant behövs ibland! Krypa upp i soffan med en kopp te och en bra bok, det låter som en bra idé. Vi hörs imorgon! ♥

  Har er måndag varit bra?


  ..innan en löprunda förra veckan..


  / M A R I  Shopping från Stadium !!

  Var in till Christine på Stadium och handlade lite i lördags. Hade det varit möjligt hade jag köpt hela vår/sommar-kollektionen, från alla märken. Jag hittade riktigt snygga grejer. Måste snart tillbaka =)


  / M A R I  The Nike Blast 2012 !!

  Mötte upp Christine vid centralen, sedan blev det raka vägen till Globen. Väl inne blev det att hänga in väskor och ytterkläder, för att sedan få avnjuta en fartfylld modevisning. Nikekollektionen visades på bästa tänkbara sätt, med fantastiska dansare på scenen. En färgglad och riktigt snygg kollektion bjuder våren/sommaren på. Bra jobbat Nike. Musiken som dunkade högt peppade igång oss alla rejält, det var nämligen efter modevisningen bara att kavla upp ärmarna och köra igång. Drygt 300 personer framför en scen, peppande instruktörer, grym musik, jag menar.....vem skulle inte bli laddad av detta?. Kvällen drog igång med 30 minuter Sh´Bam, som därefter följdes av 30 minuter Nike Training Club (sjuuuukt jobbigt) och slutligen 30 minuter Zumba.

  Leendet var stort när sista låten började. Vilken känsla att träna tillsammans med så mycket människor. The Nike Blast 2012 gav mig mersmak. Helt klart.

  När dem flesta gick ner i Globen Arena för att kika på och kanske köpa kläder, till ett bättre pris, passade jag och Christine på att kila iväg. Våra magar skrek efter mat. En superrolig kväll blev det!

  Goodiebag. Nyckelband, t-shirt, shampoo/duschkräm, tandkräm, deoderant, armband, två nummer av Fitness gratis, NTC-appen gratis, nikepåse och en vattenflaska.

  Lite smått och gott. Det tackar jag för :)


  / M A R I

  (jag hade inte möjlighet att fota, men jag ska leta reda på några bilder.)


  Summering av helg och träning !!

  Måndag: Löpning och backintervaller, 45/10 minuter.
  Tisdag: Cirkelfys i 55 minuter, med fokus på överkropp.
  Onsdag: Intensivpass 55 minuter.
  Torsdag: Promenad till och från jobbet 30+30 minuter. Plus magövningar hemma.
  Fredag: Vilodag
  Lördag: Löpning i 55 minuter. 30 minuter zumba, 30 minuter Sh´Bam och 30 minuter Nike Training Club (under Nike Blast i Gloven).
  Söndag: Intensivpass 55 minuter.

  En sjukt bra täningsvecka lämnar jag bakom mig. Jag lämnar även Utmaningen bakom mig, så nu är det upp till mig själv att ha disciplin att ta mig iväg. Men det ska jag väl klara?. Veckan som kommer börjar med en vilodag faktiskt, känns som att min kropp behöver det efter helgens träningstema.

  Hur ser er kommande vecka ut?.

  Efter detta inlägget ska jag försöka få fram någon middag, kanske detta? Sedan blir det att göra ingenting.

  ..blodpudding, keso och grönsaker..


  / M A R I
  Intensivpass. Pepp pepp !!

  Men så kul vi hade på Nike Blast igår, svettigt och inspirerande. Helt klart. Berättar mer om kvällen imorgon, så glöm ej att kika in då :).

  Jag ville sova inatt men inte min kropp, den var uppe i varv efter tre hårda pass på Globen, så det jag vill komma fram till nu är att jag inte har sovit så bra inatt. Jag har snurrat runt och känt att kroppen arbetat på högvarv. En rätt okej känsla i alla fall, men sova hade jag behövt. Men men. Jag tog några extra koppar kaffe nu på morgonen, så Intensivpasset ska jag nog kunna hålla mig vaken under.

  ..jag igår innan jag begav mig till Globen..

  / M A R I  Tidig uppstigning, så då åker jag och tränar !!

  Vid 01-tiden stängdes mina ögon och jag hoppades på att få sova några extra timmar. Jag brukar som ni redan vet, stiga upp väldigt tidigt. Men visst, det skulle ske denna morgonen också. Fast jag gick och lade mig sent, sent för att vara mig. Men 07.00 öppnades ögonen, jag var klarvaken och utvilad. Upp och hoppa, njuta av en varm kopp kaffe medan himlen utanför bjöd på en klarblå nyans och dem iskalla - 16 graderna. En morgonpromenad är inte att prata om, så jag åker in till löpbandet istället. Men först en god frukost!

  Ska ni träna idag?

  ..springer i det här idag..


  / M A R I

  Första vilodagen på väldigt länge !!

  Återigen en kall och snöig dag. Varför kommer snön nu? Den hade kunnat komma i december. Men visst, jag måste samtidigt erkänna att det är rätt mysigt ändå. Denna dagen, fredagen den 3:e Januari är och förblir en dag jag ALDRIG kommer glömma, mitt självförtroende steg upp till skyarna. Nyfiken blir ni, men jag tänker inte berätta något....

  Idag är också första vilodagen på väldigt länge, från allt som har med träning och hälsa att göra. Känns konstigt på något sätt, men väldigt skönt också. Jag har letat mig upp i soffhörnet, med tända ljus överallt i lägenheten, en varm kopp te och lite smågodis. Vilken fredagskväll va?

  Imorgon blir det istället rätt mycket att stå i, städning, träning och sedan Nike-event på Globen med Christine. Detta kommer bli roligt. Vad gör ni i helgen?
  ..jag idag..


  / M A R I


  Footway - Palladiumskor !!  Jag vann ett presentkort värde 500:-www.footway.se för några veckor sedan. Spanade direkt in dessa skor, vilka jag har kollat på och provat i butik ett x antal gånger redan innan jag vann. Men nu kunde jag inte låta bli, när jag nästintill fick dem gratis. Lyckades vänta tillräckligt länge på att använda presentkortet också, så jag fick dem faktiskt på reapris. Perfekt ju =). Beställde dem i måndags och igår var dem på plats hemma hos mig. Det kallar jag service. Nöjd?? - JA !!!!!!  / M A R I  Tulpaner och fruktsallad !!

  Tänk att en så simpel liten blomma kan vara så vacker. Jag bara älskar tulpaner ♥ Köpte mig en bukett i söndags, och tänk så jag njuter varje gång jag sitter vid köksbordet och äter. Köpa blommor till mig själv borde jag göra oftare. Igår passade jag på att avnjuta en fruktsallad och en kopp te vid bordet också. Med Lars Winnerbäck i bakgrunden. Mysfaktorn var hög.


  Hur gör ni er vardag lite mysigare?

  / M A R I


  Utmaningens sista dag !!

  Kallt, kallt och åter kallt. Den kallaste dagen på väldigt länge, helt klart. -12 grader känns som ungefär - 20 i denna staden. Rent ut sagt svinkallt har det varit. Men överlevt har jag gjort. Solen strålade på eftermiddagen också, så vi klarade av en timme utomhus med barnen. Sedan blev det in till värmen. En bra dag ändå, fast jag blev utan min sovmorgon imorse (pga planering/utvärdering med kollegorna).


  Dagens träning. En kall promenad till jobbet blev det imorse, snabbare har promenaden dit aldrig någonsin gått tror jag. Jag vaknade till liv och kände mig nöjd att jag pallrade mig iväg. Pulkåkning och bus i en snöhög fick upp flåset en aning på eftermiddagen. Sedan bar det av hemåt igen, även denna gången till fots. Skönt. Styrkerträning hemma och en varm (läs:kokhet) dusch räddade mina kalla kropp.

  Måste bara poängtera. Idag är det sista dagen på Utmaningen för min del, gissa om jag känner mig stolt?. Träning varje dag i 31 dagar. Det är inte alla som har den möjligheten eller ens orkar att följa ett sådant schema. Jag gjorde det och jag är imponerad av mig själv. Denna Utmaning har inneburit en hel del, ett humör som varit på topp hela tiden, en pigg kropp som bara skrikit efter mer att göra samt 4 kilo minus. Grattis och en klapp på axeln till mig själv ♥  Tro inte att jag kommer lägga ned allt som har med tränig att göra nu, tvärtom. Jag kommer köra vidare, och faktiskt försöka få till någon aktivitet varje dag. Har nämligen svårt att tro att jag kommer kunna låta bli.  / M A R I

  Jeans från H&M !!
  Två par nya jeans från H&M.
  Svarta höga stuprörsjeans och blåa i en rak modell.
  Dem sitter som en smäck :)


  / M A R I

  The Nike Blast 2012 !!  Det lönar sig att vara med i tävlingar har jag märkt :). För ett par veckor sedan var jag in på Veckorevyn.com och anmälde mig, som deltagare i tävlingen om biljetter till The Nike Blast 2012. Gissa vad som hände?. - Jo. Jag vann. Två VIP-biljetter till lördagens kvällsevent, där man får testa på olika träningsformer, bli fotad av en fotograf och shoppa vårens nikenyheter till ett bra pris. Plus att man får en goodiebag från Nike. Hur låter inte detta?. Grymt skulle jag säga. Tackar ödmjukast för att jag vann.  / M A R I
  Utmaningens 31:a dag !!

  Badhuset hela förmiddagen med barnen, och ja. Ni vet redan vad jag tycker om det! Men dagen har varit fantastiskt bra ändå =). Jag liksom bara hoppar runt av glädje, faktiskt inte av någon speciell anledning. Men det är en magisk känsla........


  Dagens träning. Igår var sista dagen på Utmaningen egentligen, men jag valde att förlänga den med två dagar eftersom jag missade två på grund av ett tight schema i helgen. Så fortsättningen följde ikväll, då det blev ett nytt och grymt bra intensivpass. Att kroppen ömmade efter gårdagens mördarpass var ett faktum, men jag körde på rejält bra ändå. Skönt.  / M A R I  Sport-bh från H&M !!
  Jag köpte inte bara två par jeans igår, jag fick med mig en vit sport-bh hem också.

  Vilket märke är er favorit när det gäller sport-bh?.


  / M A R I


  RSS 2.0