Första dagen på veckan..

Godmorgon alla läsare !! Hur mår ni idag ?? =)  Med mig är det i alla fall bra.  Jag har nyss vaknat,  13 timmars sömn var nog väldigt behövligt,  för jag har verkligen sovit som en stock.   Idag bjuder Sundsvall på ca 7 minusgrader, solsken, vindstilla och maaaassa snö.   Hur bra låter inte det här ?!   =) Dagen kommer spenderas hemma faktiskt,   ska försöka komma ut på en långpromenad också. Mellandagsrean som egentligen var planerad idag, den får fint vänta. (tror dock att allt av värde redan är slut).   Vad gör ni en dag som denna !?   Nu ska jag hoppa in i duschen, sedan får det blir en film..    Vi Hörs Senare !!!!


Lady Gaga - Poker Face
Julen 2008´s låt....




Mätt och belåten !!

Kom hem för en stund sedan, efter en god middag och trevligt sällskap vid min sida.  ( Elin, Maria, Caroline och Emma ).
Jag beställde "Entrécote Ceasar" med pommes och till det drack jag en stor Cola. ( grillad entrécote med tryffel och bearnaisesås, som garnerades med babymörötter, tomat och minimajskolvar )  Vi lyxade till det med en efterrätt också, Glasskulor med noisettesås. Gott !! =).  Men jag blev alldeles FÖR mätt.....

Nu har jag precis bytt om och slagit mig till ro i sängen,  känner att jag är galet trött så John Blund anländer nog strax. Att lägga sig nu känns som att det kan vara ett väldigt smart drag från min sida... -Gäsp !!!!   

Imorgon. Får se vad dagen har att erbjuda, det pratas om Mellandagsrea med tjejerna. Men jag får se, vore skönt att vara hemma en dag också......  Sov Gott !!!


David Gray - Babylon




Jag är på banan igen...

Efter en dusch och lite frukost/lunch är jag på banan igen. Känns skönt !!    =)
I dag har jag inte gjort mycket vettigt,  mest latat mig. Men nu ska jag byta om och åka ned på stan, ska nämligen äta en bit mat med Elin, Maria och Caroline =) Det blir trevligt !!!  Men i morgon är det jag som tar en låååång powerwalk.


Gabriella, denna är till dig =)




Julens alla bilder =)

Jag har varit lite dålig på att blogga dem senaste dagarna, men jag har varken haft tid eller ork. Men nu ska jag skärpa mig =) !!!!.  Jag har ju redan delat med mig utav bilderna från Julafton, så nu tänkte jag fortsätta.
Här kommer Juldagen och Annandagen;


Juldagen !!!    ( en oförglömlig kväll )























Caroline och Gabriella..





















Drycker i alla dess slag...





















Emma och Caroline..





















Snyggingar =)





















Caroline och Caroline, på Stadshuset ..


Cicci...


Jag och Caroline..


Grym musik och ett enormt dansgolv, vad kan bli bättre ?? =)


Jag och sötnosen =)


Annandagen !!! 
( spenderades i stugan med familjen )



Barnen är ute och åker skidor..

Edvin visade stolt upp sina skidor,  mallgrisen =)

Ida vägrade kliva ur pulkan.

Stugan....

Pulkåkning var dagens huvudämnde, skoj =)

Mina kära svågrar leker =)..

Systrarna...



Bilderna får tala för sig själv, men som sagt, den senaste veckan har varit den bästa på väääldigt länge !!!








Söndag + Lördagens Festbilder !!! =)

Jaha, då var det söndag !!! Och Julens alla festligeheter börjar lida mot sitt slut.  Endast Nyår kvar.   Jag kan nästan inte med ord beskriva hur roligt jag har haft det den senaste veckan. Helt sjukt !!!!   Allt blir banne mig toppen när alla vänner är på hemmaplan..Det är så jag vill ha det !!!....

Igår blev det en trevlig kväll hemma hos Caroline. Där blev jag och Gabriella bjuden på mat;  Kycklingfilé, Bulgur, Sallad och Carolines egna Tzatziki...  Tack vännen, för en jättegod middag !!!....  Carolines lillasyster Jill och två vänner till henne gjorde oss sällskap under kvällen. För att inte glömma, Märtha kom också förbi. Trevligt !!!! =)   Vid 22.30-tiden skjutsade Märtha ned oss till stan och vi gasade direkt in på Oscar,  som fick bli kvällens ställe.  
Även denna kväll blev riktigt bra...




Caroline, kvällens värdinna.


Damerna samtalar, om något riktigt roligt ser det ut som =)


Jill och Lisa.


Caroline och Gabriella. Visst är dom snygga ?? =)


Gabriella klunkar i sig ölen. " Jävlar vad bra det här ska bli"


Caroline ser lite busig ut,  något på gång ?? =)


Jill, vad har du nu gjort ??????? 


Gänget är samlat =)


Småfisarna =)



Caroline
,  jag har en bild som jag tjuvtog på dig igår, inne på Oscar. 
Hojta till så ska du få den =) Ha Ha



Update !!!

Jag tänkte fatta mig kort idag, är nämligen lite stressad  !!!   Jag börjar med Juldagen.  Kvällen började som sagt här hemma hos mig,  sedan gasade vi ner till Jocke, på Förfest.  Vid Välkomnades med ett glas Champagne =). Kvällen hos Jocke fortsatte till ca 21:30, då vi sedan gled ned till Stadshuset.  Som sagt, jag ska fatta mig kort !! Vi hade en GRYYYYM kväll !!!   Annandagen. Vaknade vid 12 när syster ringer och säger att dom är på väg, för att hämta mig... PANIK !! Vi skulle ju åka till stugan,  och det hade jag helt glömt bort !!!  Fort upp och packa en väska,  sedan bar det av. Dagen spenderade vi i pulkbacken. Sedan blev det god middag och massa mys med familjen, heeela kvällen.   NU har jag precis kommit hem (från stugan), och nu är det omladdning som sker. För ikväll är det Fest, igen !! Middag och trevligt sällskap hemma hos Caroline väntar =). 

I morgon ska jag berätta mer, plus dela med mig utav alla bilder som blivit tagna =) Så håll ut !!!!


Festen är igång !!!

Den här kvällen kommer förmodligen bli en utav dem bästa på väääldigt länge, alla mina kära vänner är hemma, plus många andra som jag ser fram emot att träffa, hela stadshuset är öppet, ALLA ska dit och jag är på grymt humör =)
Kan det blir bättre !?!  

Nu ska jag sätta fram lite gott, som jag ska bjuda tjejerna på....
Vi Hörs I Morgon !!!!



Min Julafton, i bilder !!!

Jag Älskar att kolla på bilder,  att få möjligheten att minnas tillbaka hur mysigt/trevligt/roligt jag hade det...Sådant är Guld värt !!! .. Detta innefattar inte bara Julafton, utan alla andra roliga händelser också....Men idag tänkte jag dela med mig av, lite bilder från Min Julafton;  



Innan Kalle Anka fikade vi lite...


...Vi vuxna fikade också.. ( Markus, Jennie, Madelene, Fredrik och Pappa)


Ida äter upp alla kakor, så Jennie måste lägga fram fler  =)..


Alvin och Elsa.. Kalle Anka är mycket spännande =)


Tomten kom fram bakom husknuten, och alla vi andra följde efter... 


Tomten delar ut paket..


Barnen satt uppradade framför tomten...


..Hejdå tomten, vi ses nästa år =)


Min kära mor och min ena syster, Jennie...


Mamma fixar och Ida har picknick, på legoplattan =)


Julmat fanns det gott om..Någon fler än jag som fortf. är mätt ???


Barnen hade tur som fick ett eget bord...


..medan vi vuxna samtalade vid det större bordet =)


Varning !! Paketöppning pågår...


...Familjen Hammarström/Eriksson hade det dem gjorde.


Ser ni Ida någonstans ??? =)


Julgodis och Kaffe,  sedan sa jag Hejdå !!!!! 


Det ser ganska mysigt ut va ?? =)

Det blev ett par bilder, men då har Ni med andra ord haft något att göra en stund =)
Jag önskar er en fortsatt trevlig dag, nu ska jag göra mig klar för kvällens äventyr !!!!

Juldagen !!

Hem från jobbet kom jag vid 08.20-tiden. Hoppade direkt ned i sängen, och nu är jag vaken. Eller rättare sagt, jag har precis vaknat =) !!!!    Dagen är fullspäckad med massa festligheter.. Vid 17-tiden kommer Gabriella, Caroline och Caroline hit.. Här tänkte jag bjuda dem på lite gott ( Vad säger jag inte ;),  när vi umgåtts och gjort oss iordning det sista åker vi ned till Förfesten. Som i år faktiskt är mitt i stan =). ( lämpligt avstånd, då Stadshuset också ligger mitt i stan ).   =)   Annars är inget annat direkt planerat, utan vi alla hoppas på en oförglömlig kväll !!!!    


...Håll utkik på min blogg lite senare, tänkte lägga upp lite bilder från mitt Julaftonsfirande !!


Mina Julklappar !!!

Jag har varit riktigt snäll i år !!!!  Jag hade inte ens önskat mig något speciellt. Men, jag fick jättefina klappar ändå, och jag är så Nöjd !!!!!  Här kommer dom;


=)




Hudvårdsprodukter + ett litet nagelmanikyrkit....


Canadatofflor och Haglöfsväst....


Inramade kort på Elsa, Edvin och Ida.....


Ljusstake och en underbar glasskål...


Digitalkamera + 4GB minneskort.
Helt klart bästa klappen =)




Då var allt över....

Jag har haft en jättemysig dag !!!  Busat med barnen,  fikat, spelat spel, varit ute och hälsat på tomten, ätit god mat, kollat på Kalle Anka,  öppnat julklappar, umgåtts och myst med familjen heeela dagen.... Vi har haft det underbart !!!   Vid 20-tiden tackade jag för mig, och begav mig till jobbet.  Där jag nu sitter....Barnen somnade innan dem ens han komma innanför dörren, vid 20.30-tiden.  Så nu har jag bytt om och plockat fram lite julgodis, som jag hade med mig.  På tv:n har nyss "Tomten Är Far Till Alla Barnen" slutat, och nu hoppas jag på att någon bra Film snart ska börja... Jag slutar 08:30,  i morgonbitti !!  

Fick ni några fina Julklappar ?!  Jag blev suuuupernöjd i alla fall =)
( Ni får se i morgon )




Jag i fotöljen, på jobbet !!!




Min Julstrumpa...

Min Julstrumpa har blivit stulen i år ( av några småtroll),  så jag fick helt enkelt försöka rädda Julen med en, raggsocka. Och vet ni, det GICK !!! Titta......





....vad som fanns utanför min dörr i morse !!!!!   På lappen kan ni läsa;

" God Jul Lilla Gumman !!!
Dina Julklappar är så fantastiskt stora i år, så dom ryms inte i denna lilla strumpa. 
Men lite Gott och en Taxiresa hem från staden imorgon natt, ryms väldigt bra !!

Puss och kram // Mamma och Pappa".



Men, hm. " Puss och Kram // Mamma och Pappa"........... Är det inte Tomten som delar ut Julklapparna ?????? Aja, det tål att funderas på, för nu ska jag fortsätta min dag.   Jag önskar er ALLA en riktigt ;






Granen är klädd !!!

Nu är Granen klädd, Julgodiset är framme, Julskinkan är grilljerad, BingoLottos Uppesittarkväll står och går i bakgrunden, Håret är färgat och Jag är fortfarande på sprudlande humör  =)... Detta är för bra för att vara sant....


Ikväll återstår det bara att slå in dem sista klapparna,  när jag har gjort det ska jag lägga mig.   Kommer ni ihåg när man var liten,  - Sista natten innan Julafton var alltid årets lääääängsta natt. Man kunde knappt somna,  man bara väntade på att få kliva upp, kolla i Julstrumpan och hoppas på att Tomten lämnat något =)    Numer stressar man in i det sista,  och tillslut somnar man ovaggad i sängen när småtimmarna har anlänt.....

Vi hörs i morgon, och då har jag förhoppningsvis årets första Julklapp, att visa upp för er =)



GodNatt !!!!






Buuuuus =)

Så här roligt hade jag, Elsa och Edvin idag =)















Det är svårt i ord att beskriva hur roligt vi hade =)
Men mycket skratt och bus blev det....
...bilderna får tala för sig.

- Love -


Mari köper Julklapp till sig själv, vaarje år =)

Nagelmanikyren hos syster lämnade ett fantastiskt resultat.  Håret har jag inte hunnit färga ännu, men det ska strax ordnas. Tur att jag har mamma som ställer upp som frisör...  Annars har jag idag fikat med en nära bekant till familjen samt köpt lite bra-att-ha-grejer. Men bäst av allt är att jag har köpt en Julklapp, till MIG SJÄLV och hämtat ut min MOBIL ( som har varit på lagning )      =)   







Bra-att-ha-grejer !!!!
Ljusrosa ögonskugga, ljusrosa läppglans
samt en vit inliner
Min Julklapp !!!!
Ett silverarmband, från märket SNÖ
Min mobil !!!!
Äntligen, nu känner jag mig "hel" igen


=)




Tisdag !!

Dan före dopparedan !!!  Och jag är på ett sprudlande humör =).   Solen skiner,  det är ca 2 minusgrader,  vindstilla och snön är kritvit... Lovely !!!  Det ända som jag har planerat under dagen som måste göras, är ; Nagelmanikyr (hos syster) och Hårfärgning.. Annars har jag bara tänkt göra det som faller mig in för stunden.. Älskar sådana dagar !!!

Vad gör Ni dagen före Julafton ?!









Mysig måndagkväll

Jag, Cicci och Nina hade en jättemysig kväll tillsammans igår.  Nina hade med sig pepparkakor (som var jättesöta), glögg  + en till kaksort som hon hade döpt till " Ante-Kakor" ( efter hennes pojkvänn ). ha ha =).  Varför vet jag inte..... Film var det tänkt att vi skulle se, men vi hade fullt upp med att prata i munnen på varandra. Så filmen uteblev =).  Men ack så trevligt vi hade...    Vid 23-tiden bar det av hemåt, sedan stupade jag i säng.


Vintercrocs

Jag har sett något riiiktigt fult  !!!!  Alla har ni ju sett och hört talas om "Foppa-Toffeln". Men att det nu även finns en "vintermodell" hade jag ingen aning om, men banne mig så fula dem var !!!  Kunde knappt hålla mig för skratt...  Jag ska dock erkänna att jag faktiskt äger ett par, men INTE i modell "vinter"...dem skulle jag ALDRIG få för mig att sätta på mig..











Tofflorna är riktigt bekväma, men så långt som att flanera runt på stan med dem skulle jag inte gå....
( Det var nämligen en kvinna som Julshoppade i ett par sådana här (ovan) idag, på stan )

Vinterbilder !!

Lovade er att jag skulle ta några bilder idag.. Dock har det varit så dåligt väder här idag, så många av bilderna blev riktigt tråkiga.. Men här kommer två stycken i alla fall =).  Såå mysigt med massa snö.....











Nu är jag redo...

...att fira Jul !!!   Dagens att-göra-lista är avklarad. Så nu kan jag slappna av, och jag känner mig riktigt nöjd över årets Julklappsköp =)   Idag var det Alvin, Edvin, Ida, Mor och Far som det skulle handlas till.. Jag fann det jag letade efter....

Nu har jag precis kommit hem, har också hunnit få i mig lite mat. Som idag bestod av Makaroner och Korv =).  Ikväll ska jag till Cicci och kolla på film, Gabriella hänger också med. Trevligt =) !!!  





Skjorta och Slips, Till Alvin.


Skjorta, Till Edvin.


Klänning, Till Ida.


Fina kläder va !!? =)
Allt är köpt på EXIT !!!

Mor och Far ska få ett Presentkort, på Entré Sundsvall !!
(där man kan köpa diverse konsertbiljetter osv...)

Snöööö =)

Nyvaken !! Och förhoppningsvis håller jag mig vaken resten av dagen =). Känner mig faktiskt riktigt pigg och ännu bättre, uutvilad !!!  Filmen jag skulle se igår somnade jag ifrån, så ikväll får jag ge den ett försök till.. Är det någon av er som har sett den ?! 

Förresten, det har kommit MASSA snö !!!! =)  I morse när jag tittade ut genom fönstret utbrister jag: åååh vad mycket snö det har kommit inatt.. Äntligen !!!! ( från köket slänger mamma ur sig ) - INATT ??? Det snöade hela eftermiddagen/kvällen, IGÅR !!!   Hm, vart höll jag hus någonstans ????????   Men fint är det i alla fall... Drygt 3 dm kom det igår, + att det fortfarande låg snö kvar sedan innan.... Myyys =)...

...Ska försöka ta några bilder !!!!



Idag är det måndag. Och det innebär att det är TVÅ dagar kvar till Julafton.  Någon mer än jag som tycker att det här året har gått i raketfart ?!  Dagen är planerad på följande sätt; Jag ska ned på stan (igen), och inhandla dom 5 sista julklapparna. Sedan ska jag försöka se om vi tjejer kan träffas och umgås lite,  (dem flesta har kommit hem till Sundsvall nu =). Ikväll blir det som sagt, Film !!!!!   Vad gör ni en dag som denna ?!




Mys med knäck och pepparkakor.

Idag har jag inte varit duktig på att blogga,   min söndag har varit ett svart mörker nämligen. Så jag har helt enkelt inte orkat !!! Jag har legat i soffan hela dagen,  mest kollat på fotboll, halvsovit och legat och beklagat mig. ha ha. Illa, Mari !!!   När klockan slog 21.00 tog jag mig i kragen, steg upp ifrån soffan och gick raka vägen till sängen. Bra Mari !!!! Nu ligger jag här, bedvid mig har jag ett fat med knäck och pepparkakor, till det dricker jag mjölk självklart laktosfri och nu tänkte jag slå igång nya Arn-filmen.  Risken att jag somnar innan filmen ens har börjat är riktigt stooor, men jag gör ett försök i alla fall =).   Målat naglarna har jag hunnit med också !!!







Vi hörs i morgon !!!

Smaklöst !!!

Jag tror klockan var 04.30 när jag kom hem inatt, så jag har i princip nyss vaknat. Hejdå med den söndagen... Kalasbra vet jag inte heller om jag mår, haha. Men jag hade roligt igår, och det är huvudsaken. Eller hur ?! =)  Idag ska ingenting hända,  kolla på en film och dricka vatten får bli det jag gör.  jag mår verkligen greger    Har ni något roligt att berätta ? =)


Jag måste få dela med mig, av något smaklöst. 

( Jag står i baren,och en kille som står vid min högra sida börjar småprata lite.)

Killen i baren. - Du ser ut att vara rik, så kan inte du bjuda mig på en drink?
Jag.  Hm, vad får dig att tro att jag är rik?
Killen i baren. - Du har både Chanelglasögon, D&G-Klocka och en Kaméring.
Jag. Jaha, och då är man rik eller ?
Killen i Baren. -  Ja det är väl klart !!!

( Jag går ut på dansgolvet )  Men hallå !!  Måste man vara rik för att kunna bära snygga lite dyrare smycken?!
Gillar inte alls när folk påstår saker som dom egentligen inte har med att göra... och ännu värre, med en främling.



( Även denna gång står jag i baren, jag pratar med en kollega till min far ) 

Vi samtalar om allt möjligt, men mest om företaget Permobil. När vi stått och pratat en stund kommer det en kvinna och knackar mig på axeln. 
Kvinnan. - Det är ingen idé, han har 2 barn och en fru hemma?!
Jag. -  Ingen fara !! Jag vet att han har familj...  
(Rycker lite försynt på axlarna medan jag ler )

Tycker det är väldigt konstigt !!! Nuför tiden kan man inte ens stå och prata med en bekant ( av det manliga könet )innan andra får för sig att man står och raggar.   Är inte det väldigt underligt ?!




Det var fest igår...

Vilken kalaskväll !!!!  Gabriella hämtade upp mig vid 20-tiden, därefter gasade vi hem till Johan. Där var det förfest =). Bra musik, trevligt sällskap, gott vin, kortspel, skratt, intressant samtalsämnen och mycket mer gjorde vår förfest kalasbra !!!



















Efter förfesten skjutsade vi hem några killar, sedan fortsatte jag och Gabriella vår kväll på, Aveny !! Där kvällens Liveband var, Musikpoliserna =). (grymma poliser som vet vad BRA musik är).  En större del av kvällen spenderade vi på dansgolvet,  som vi förövrigt ägde :P.    Barhäng och några öl blev det också, bara för min del dock. Gabriella körde !!  Vid sisådär 01-tiden tappade vi bort varandra, ovanligt !!! (nej) haha..   Men jag fortsatte i alla fall min kväll, på dansgolvet !!!! Gabriella, vad gjorde du ?? =) 1,5 timme senare sprang vi på varandra igen, då var det dags att hämta ut jackorna. Och vad tror ni hände sedan?!  Bilen gick raka vägen till MAX !!! (usch)   Efter den icke så goda måltiden skjutsade Gabriella hem mig, och sedan var det GodNatt !!!  

Tack för en trevlig kväll vännen =)  ♥

























Det var min och Gabriellas trevliga kväll.
Nästa gång får ni hänga med =)


Jag laddar för fest !!


http://www.youtube.com/watch?v=6wsCZ7Ft_Z8
(den gick inte att lägga in som video,
men ni mååste lyssna på den)
=)









Ha nu en fortsatt trevlig kväll, vi hörs.
Vi ses i dimman =)

Mari är trött !!

Jag sa ju att lördagen skulle bjuda på storstädning, och det är bara förnamnet för vad dagen har bjudit på. Shit, jag är helt slut !!!  Vid 09-tiden ringde (syster) Madelene och väckte mig. - Är du redo?! Jag sov när hon ringde, men jag var snabbt ur sängen. På med kläderna och skynda iväg. 09.30 var jag på plats, i radhuset där Madelene och hennes familj tillfälligt bodde, när dom väntade på att få flytta in i Nya Villan.. Storstädningen var igång..  Vi gjorde allt ni kan tänka er som har med städning att göra,  man måste vara noggrann. Speciellt när en ny familj snart ska flytta in... Timmarna gick, och snart var klockan 14.00. Då klampade Fredrik och barnen in,  med sig hade dem Kinamat =) .Vilka tror ni blev glad ?! Maten gjorde susen, sedan var det bara att sätta igång igen... Toaletten på övervåning var det sista vi gjorde för dagen. Övervåningen är heeelt klart....MEN....Vi har nedervåningen kvar att städa !!!  Jag har precis kommit hem !!
Visst har vi varit duktiga ?! =)


Nu ska jag ta en liten tupplur, sedan duscha och ladda inför kvällens utgång.  Jag, Gabriella och Cicci är damerna som ska ut =). Vi börjar med förfest hemma hos Gabriellas tremänning (syssling). Sedan blir Aveny nästa anhalt !!! Lovar att ni ska få massa bilder i morgon, från kvällens utgång...









The Reason

Nu ska jag sova !!!
Lördagen kommer att bjuda på, storstädning och utgång =)
Berättar mer om det i morgon.
GodNatt !!!


I´m Back !!

Min shoppingrunda började vid 14:30, och slutade NU. Jag kom precis hem !!!!   Hur orkar man egentligen gå runt i butiker, i hela 6 timmar ?! Jag vet inte ens om jag själv kan svara på det..   Men när jag är ute efter något så letar jag tills jag finner något, vare sig det tar 1 timme eller som idag, 6 timmar.  Efter att ha varit på stan i 2 timmar beslöt jag mig för att ta Shoppingpendeln ut till, Birsta City.  Dom bjöd på resan =).   Där spenderade jag resten av eftermiddagen/kvällen. Madelene kom också dit, och gjorde mig sällskap. Skönt, då slapp jag att gå ensam. Vi siktade in oss på alla klädesbutiker,  både jag och Madelene var nämligen ute efter nya kläder. Tror ni att vi hittade något ?!.. Svar: NEJ !!! Less är bara förnamnet för vad jag blev...  Är modet konstigt i år, eller är det jag som är kräsen, någon villig själ som kan svara på det ?!   6 timmar på stan/Birsta helt i onödan med andra ord !!!!     Men att umgås med äldsta systerna var i alla fall trevligt =).   Vad har ni gjort  idag ?!  (Jag köpte iofs ett skärp, en ny film och lite godis)






ARN, Riket Till Vägens Slut.
Nougat.
Pingvinstång
(mango)
Skärp. (129kr, på Lindex)

Ganska bra shoppat av mig, för att bara varit ute i 6 timmar  !! =)




Weeii, jag kan ha uppsatt hår nu =)



Juldagen väntar !!

När jag nu ändå är i gång, med att berätta om Min Jul så kan jag lika bra berätta om dagen som kommer efter, Juldagen. =)  Juldagen är min och mina kära vänners "Heliga" dag, eftersom dem flesta är utflugna till andra städer, så passar vi denna dag på att umgås.   I år kommer dock en viktig person fattas, Josefine !! Hon firar nämligen Jul/Nyår med sin familj i Oman. Den lyckosten ;).Saknar dig!  Vi brukar göra oss i ordning tillsammans, ladda inför kvällen med något gott att dricka samt skratta åt gamla minnen.osv.  Vanligtvis och även detta år är vi alla bjudna på en trevlig Förfest, sedan brukar kvällen fortsätta på Sundsvalls Stadshus. Där det i vanlig ordning är "återvändarfest". ALLA är där !!!!!!!!!!!  Fråga Josefine, hur galet roligt vi hade det förra året ? :P.  Denna kväll ser jag verkligen fram emot !!!! 


Detta är dem underbara tjejerna, som i år kommer förgylla min kväll !!



 
Caroline och Gabriella.

 
Caroline och Marie.


Jenny och Emma.


Tjejer, är ni laddade ?? =)

Jag kommer med all säkerhet återkomma med grymma bilder och smaskiga detaljer,  Så Håll Utkik =)

Skriv gärna och berättade vad Ni/Du brukar göra, på Juldagen !!!!

Jag fick en present i går =)

Jag fick en present i går !!
Det ser dock ut som någon har en BAKtanke med detta.  =)




Riktigt bra grejer.

Hon vårdas i ett duschrum !!

Jag har nyss läst Sundsvalls Tidning, som jag gör varje morgon.  Nu i ett par veckor har jag slagit igen tidningen, och rest mig upp från köksbordet i ett icke välmående skick. Det är mycket som har berört och gjort mig irriterad på sista tiden...  ( Detta läste jag idag )


Ester, som snart fyller 90 år har dem senaste dagarna vårdats på Sundsvall Sjukhus för Vinterkräksjukan.  Eftersom det inte finns några "vanliga" vårdrum över har hon,  placerats i ett DUSCHRUM !!!!!   Där vårdpersonalen i vanliga fall hämtar sängkläder, handdukar osv...  Golvet i rummet lutar för att ordna ett fall mot golvbrunnen... Detta medför en stor skaderisk...  Ester själv säger " Jag föredrar att hellre ligga här inne, alternativet hade varit korridoren"..   Jag blir vansinnig..  Det som stör henne allra mest, är när hon ska gå på toaletten. Som då finns i samma rum, men utan väggar....  Ester - " Det är inte sjukvården det är fel på, utan Landstinget" !!!!!  Helt sjukt att det har gått så här långt, att vårdpersonalen måste tvingas hysa in patienterna i Sjukhusets förråd..... 


Men vi ska vara nogrann med, det är inte Sjukhuspersonalen som det är fel på !!!  MEN, att läsa en sådan här sak en dag och dagen före läsa om ett förbannat Äventyrsbad som kostar flera hundra miljoner att bygga, gör mig UPPRÖRD och minst sagt ARG !!!!!!!  

Här är dagens artikel !!!
http://www.st.nu/nyheter/lokalt.php?action=visa_artikel&id=786964&nav_section=2&nav_order=2&nav_part=2


Min Jul !!!

Jag frågade er häromdagen, om vad Jag skulle blogga om. En enda person lydde mitt ord, att komma med några förslag. Tack, Martin =) !!   Av förslagen jag fick har jag nu bestämt att berätta om, Vad som jag tycker är Bäst med Julen samt vad Jag och min Familj gör på Julafton, traditioner osv.   Håll i er, här kommer det =)




När Julaftonsmorgonen har kommit till dörren brukar jag alltid mötas av en Julklapp, i Julstrumpan. Som i alla år under Julen, hängt bredvid min säng. Precis som det var när jag var liten.  När den första Julklappen är öppnad och vi i familjen önskat varandra en God Jul, och ätit en stor frukost tillsammans ( numer är det bara Jag, Mamma och Pappa som äter denna frukost tillsammans) gör vi oss redo för att fortsätta fira Julen,tillsammans med systrarnas familjer.  Vid 11-tiden brukar vi alltid sluta upp med dem andra, då börjar vi med en Grötlunch. Och kanske är det någon av oss som hittar en mandel i gröten.......

Eftersom vi i vår familj i alla år varit omringade av barn under Jul,  så brukar vi efter barnens önskemål hitta på saker.  Men något som blivit till en tradition dem senaste åren är, pulkåkning. Om vädret tillåter, så går vi alltid ut efter vår Grötlunch och åker pulka. Om önskemål finns så brukar vi bygga en stoooor snögubbe också....

När vi kommit in brukar barnen få börja öppna sina julklappar, i lagom mängd.  Men självklart kommer tomten med några också.. Vi vuxna brukar dricka Glögg och äta Pepparkakor, medan barnen roar sig med sina nyöppnade klappar.  Vid den här tidpunkten brukar det ofta vara dags för Kalle Anka, som i vår familj är ett Måste, varje år.  Vi radar upp oss i soffan, äter lite Julgodis och myyyyser tilsammans....  ( Vissa kanske till och med tar sig en tupplur )  

Efter Kalle Anka brukar vi hjälpas åt att göra iordning Julbordet, som oftast varje år är ett stort/långt buffébord. Dem som inte hjälper till med maten brukar leka med barnen, och självklart efter deras önskemål.  Många gånger av tio så blir det ett sällskapsspel, eller någon form av Julpyssel.   På vårat Julbord brukar detta finnas, Julskinka, Janssons, Sill, Potatis, Köttbullar, Prinskorv, Leverpastej, Ål, Rödbetssallad, Gravad Lax, Rökt Korv, Ägg, Senap.m.m.. Efterrätt; Glass eller något avancerat bakverk. Dryck; Julmust, vatten, Lättöl, Snaps. ( Aldrig något starkare än snaps.)

När Julbordet är avklarat och alla är mätta och belåtna, brukar vi sätta oss tillsammans och spela ett sällskapsspel, eller om några vill, ta en promenad. Kan behövas efter en sådan måltid..   Vad tror ni att det är dags för nu, just precis.. Tomten...  =)... Gröten är självklart placerad ute på trappan.  Tomten går några varv runt huset, kollar in genom fönstrena, och ser sådär lagomt mysig ut. När han väl har kommit in sätter han sig på en stol, oftast mitt i rummet. Hellst så att alla barn kommer åt honom.. Ja nu vet ni vad som kommer hända någon timme framöver, Julklappsutdelning.
När tomten tackat för sig och spänt fast sig på släden, med all sina renar brukar barnen få leka med sina nya leksaker. Sedan brukar det oftast vara dags för sängen....GodNatt alla kära barn !!!!

Vi vuxna brukar spara våra klappar till att barnen har gått och lagt sig. Som sagt, denna dag är Barnens dag. Och nästan allt sker efter deras önskemål.   Vi öppnar en Julklapp i taget, så alla får se vad man får....
Nu brukar det bli Julgodis, Intressanta samtalsämnen i soffhörnet,  Något sällskapspel om någon orkar..osv..Vi umgås helt enkelt, och det är de Julen är till för !!!!


I år kommer vi fira Jul hos, Jennie och Markus. Där också två utav Markus bröder kommer att vara, med deras familjer.  Vi blir sammanlagt ca 20 personer, varav 10 stycken är barn. =)  Jag Älskar Julen !!!


Nu tackar jag för mig, och hoppas att ni också kommer få en lika underbar Jul som jag. =)










Grannen, som kommer på besök !!

Måste berätta något roligt. ( Fast roligt kanske är dumt att säga, det beror lite på hur man ser på saken)

Vår närmaste granne, en nyinflyttad äldre dam som är, 85 år.  Dom senaste veckorna har hon kommit och knackat  på dörren här hemma hos oss, ett X antal gånger. Hon har nämligen fått för sig att det är någon som har en nyckel hem till henne,  för hennes dörr har tydligen varit olåst ett par gånger. ( kan det möjligtvis vara hon som har glömt att låsa kanske?! )  Hon kommer hit och är orolig med andra ord.  Varje gång hon kommer så har hon alltid något nytt att berätta, eller något som tynger henne.)

Idag när hon knackade på hade hon en Julblomma med sig. Så här löd samtalet, mellan henne och mamma.
Knack Knack ( det knackar på dörren, mamma går och öppnar )
Tanten - Heej, hur är det ?!
Mamma - Jo det är bara bra, hur är det själv ?!
Tanten - Jo tack, jag mår bra. Det är skönt att äntligen vara hemma igen ( hon har varit hos hennes son i ett par dagar)
Tanten - Jag har köpt en Julblomma till er,  som tack för att ni har tagit in min post, dem dagarna jag har varit borta.
Mamma - ( Mamma kramar om tanten) Åh, tack så mycket., Vad gulligt av dig !!!
Tanten - Sköt om er och ha en bra helg.
Mamma - Tack detsamma! ( sedan stänger hon om sig och går upp till oss andra på övervåningen)

Mamma  kommer upp och visar oss blomman och brister sedan ut i ett litet skratt. Det roliga med det hela är, vi har  INTE tagit in någon post. Tanten har inte ens bett oss att göra det !!!!  Lite komiskt är det allt !!  (Jag tror minsann att det är någon som börjar bli lite dement.)  


Vi får se vad nästa besök har att bjuda på !!

Dagens Julklappsköp !!

Så, nu är jag mätt och belåten. Dagen till ära så hade vi middagsgäster, Jennie, Markus, Elsa och Edvin var här.. Trevligt =) !!!  Middagen bestod av Kassler och ris, till efterrätt fick vi Glass med Hallon. Gott !!!  

Jag skulle ju visa er vad jag hade shoppat idag,  kika nedan =) !!!
( Det blev tre julklappar, så nu har jag bara 4 kvar  =))




249 kr, på Zara.


 


Presentkorten är på 300 kr.




Här kommer lite fler bilder, som nyss är tagna.












 


Hemma nu !!

Jag har nyss kommit hem, men jag ska precis sätta mig till bords. Maten är klar !!! Jag återkommer lite senare, då ska jag visa er vad jag har shoppat idag samt skriva och berätta för er vad som på Julen är speciellt, för just oss våran familj.
Så håll koll på min blogg lite senare =)

Jag tipsar om en bra Julskiva !

Häromdagen förnyade jag min samling utav Julskivor, i år fick det blir denna. Och jag är mer än nöjd !! =)


" Our Christmas "
- Sanna Nielsen, Shirley Clamp och Sonja Aldén -
179 kr, på Rocks..




Hejdå !!
Nu ska jag på stan.



God Morgon !!

Idag har jag vaknat på tog för sent, skit också !!! Men jag hade tur som blev väckt... Tack !!! Jag har nämligen massor jag måste hinna med idag, på min Lediga dag!! Så jag ska fatta mig kort, för jag måste strax sätta igång.
Hoppas ni har det bra ?!

Anledningen till att jag har massor att göra idag är att jag skjutit upp allt, och tänkt, "Jag Hinner, det är mååånga dagar kvar till Julafton"  Men nu är inte fallet så, Mari !!! Skärpning !!! Det är 6 dagar kvar, men 5 om man nu inte räknar med självaste Julafton.  Jag har 7 Julklappar kvar att inhandla, och jag har som sagt ingen aning om VAD jag ska köpa. Jag har massa annat som ska göras också. Bara några få exempel är, Hjälpa Madelene att storstäda deras hus, som dom tillfälligt bodde i medan dom väntade på den nya Villan.  Fixa en outfit till Julafton/Juldagen. Färga/Klippa håret. Städa här hemma. Smida planer för Nyår. osv.. Mellan allt detta ska jag jobba tre dagar också !!!!  

Good Luck !!!


Jason Mraz - I´m Yours.




Saldo

Åh vilken härlig känsla !!!  

Har ni någonsin dragit ut på att kolla erat saldo på banken,  för att ni varit oroliga över att ni haft alldeles för liiiite pengar kvar, innan nästa lön kommer ?!   Just det problemet har jag haft nu i några dagar, men jag tog mitt mod till mig ikväll !!!! Jag har nyss kollat, och vilken skön känsla.  Dem sju resterande dagarna som är kvar, innan lönen kommer är RÄDDADE !!! Mer därtill också =).  Jag ska unna mig något fint i morgon. 


Så här Glad Blev Jag =)







GodNatt !!! 

                                                                                                                                  
                                                                                                                      

The Pregnant man

Tittade nyss en sväng på dokumentären, About the pregnant man !!!   Jag vet faktiskt inte vad jag ska tycka om detta ?! Thomas, beslutade sig för att byta kön, då han redan i tidig ålder visste att han föds i "fel" kropp. När "övergången" blev av behöll han sin livmoder, för att ha kvar förmågan att bli gravid. Han opererade bort brösten och behandlade sig därefter med testosteron.    Han lät sig insemineras med sperma från en donator då flickvännen (Nancy),  drabbades av en sjukdom som ledde till att hon var tvungen att operera bort sin livmoder.  

Denna graviditet har resulterat i stor uppståndelse, både i media och i den lilla byn, där dom bor.  Om den uppmärksamheten dom fått, och som dom berättar om i kvällens dokumentär är, positiv eller negativ kan jag tyvärr inte svara på. Jag har nämligen väldigt svårt att ställa mig på någons "sida" i denna fråga.  


Vad säger ni,  är det dom gör rätt eller fel ?!  


Som sagt, Thomas har ju en gång varit kvinna !!  Och det är ju vi som "vanligtvis" föder barnen. Men nu lever hon ju i en "mans" kropp....Är det då rätt ?!    
Ingen idé att jag snurrar vidare i detta,  jag kommer ändå inte fram till någon personlig åsikt.  Men det jag frågar mig själv är, vem ska barnet kalla för "mamma" och "pappa", för det är ju "pappan" i fråga som fött barnet????  Men i själva verket är det är ju egentligen mamman som ska föda barnet..  Hmmmmm!!!!!!!!!


( haha, vad jag yrar )

Dagens Fotografier.

Jag har nyss kommit hem efter att ha varit på en jättefin Julkonsert, på Elise´s skola. Sticksjö Skola.
Dem framförde ett flertal Julvisor,  många som jag aldrig någonsin hört faktiskt. Dem var jätteduktiga !!
Efteråt bjöd föräldragruppen på Fika, PepparkakorLussebullarChokladrutor och Kaffe/saft.
  Nu är det slutfikat för min del !!!!!!   Jag sprang tyvärr ifrån kameran =(













                                                                                                                                                                                                 
                                                                                                                                                                                           
                                                                                                                         



Såhär ser mina julklappar ut i år !!

I år har mina Julklappar fått den stora äran, att få vara Svarta, med Lila presentsnören =).  
När jag kom hem från jobbet vid 13-tiden stod mamma i köket,och gissa vad hon gjorde ?! Bakade, IGEN !!
( Jag frågade om hon hade tänkt öppna ett Café eller så, för dom senaste dagarna har hon inte gjort mycket annat än, bakat. )

=)






     



Älskar doften av nybakat bröd. ♥

Våldtäktsman blir läkare !!

Läste nyss att en man i Västsverige, som innan blivit dömt för våldtäkt på sin fru samt för grov misshandel av sitt eget barn, har fått rätten att ta ut sin Läkarlegitimation. Får det gå till såhär ?!   Samtidigt bedömdes han för att vara kraftigt psykiskt sjuk, och det ansågs också finnas en risk för att han skulle kunna begå nya allvarliga brott. - Dom menar alltså att denna mannen ska kunna få anställas som Läkare !!!!!   Han borde redan direkt efter domen blivit avstängd från Läkarlinjen, enligt mig. Men Icke !!!!!  Vart är världen på väg !? Snart är det tillåtet att göra vad som hellst, utan efterföljande konsekvenser !!!

Vad Tycker Ni Om Detta ?
Kommentera gärna.



Här Kan Ni Läsa Hela Artikeln !!!
http://www.gt.se/nyheter/1.1406044/blev-lakare-trots-valdtaktsdom


Jag gör åter ett försök !!

Kommer ni ihåg ??  För några veckor sedan frågade jag er, om vad NI ville att jag just skulle blogga om.
Men ni var dåliga att komma med några önskemål, så Idag ska ni åter få en chans.  KOM IGEN NU  =) !!!!!!!


Laleh - Live Tomorrow




                                                                                                                                                                             
                                                                                                                                               

God eftermiddag/ Elvis Presley

Jag har nyss kommit hem efter 6 timmar på jobbet.....   



Nu ska här göras lite nytta;



♥ Slå in julklappar.
♥ Betala diverse fakturor.
♥ Dammsuga.
♥ Tvätta.
♥ Boka tågbiljetter.
♥ Gå på Julkonsert,  på Elise´s skola. 




Poppa musik måste jag också göra =)


 




Klockrent !!


Min eftermiddag/kväll !!

Vid 13-tiden kom Madelene och hämtade mig, efter det hämtade vi upp mamma på hennes jobb. Men henne skjutsade vi direkt ned på stan, Hon skulle till frisören !!!.  Jag, Madelene och barnen åkte hem till dem i stället. Syster  fick paket ( hon blev jätteglad ), och jag blev bjuden på Födelsedagsfika. ( Bullar, kakor och kaffe.) Vid 15.30 var det dags för mig att åka till jobbet. ( Kvällen var lugn )    Nu är klockan 00:25 och jag har varit hemma en stund,  ingen magsjuka har jag fått heller, Skönt !!! =)   


Nu har Linserna kommit  =)




Sunes Jul !!! Den bästa Julkalendern som någonsin visats =)
En klassiker !!! Minns ni ?? =)






Ha ha

Bilder !!!

Här kommer bilderna jag lovade er, från madrassåkningen/Glöggkvällen.(dom är dock liite mörka)
Observera !! Dom är stulen från Elins blogg..Hi hi :P







Ida och Linnea, Vad långt ni kom =)





Jag ska alltid vara värst, här försöker jag surfa nedför backen.
Gick sådär måste jag faktiskt erkänna !!!





Ida. Smart som hon är så lånade hon en snowracer, av de andra barnen i backen.
Och hej vad det gick !!!!! Weeeeii =)




Maria, Linnea och AnnaMaria, hemma hos Elin !!





Hunden Gizmo fick också vara med.




YSL - Mascara

Vad vore en dag utan min, YSL - Mascara !!
Då jag har testat måånga olika märken, men helt fastnat för denna, har jag svårt att vara utan den. Den lämnar en maximal volym, den är lätt att arbeta med och böjer upp fransarna. Den luktar gott också =) 
Resultatet blir faktiskt alla gånger, Riktigt bra !!

Min är dock snart slut, och då den inte finns att köpa här i Sundsvall får jag helt enkelt klicka hem den.
Ingan annan mascara duger, inte för mig i alla fall  !!!
  

Är det någon fler än jag som använder den ?!  =)
 
Priset varierar lite, i Butik får du ge runt 200 kr för den.











Någon där ute som har andra YSL - Produkter att rekommendera mig om ?!

Magsjuka !!

..Just precis, Magsjuka !!!  Den härjar på Förskolan,  både personal och barn är sjuka. Detta innebär alltså, jag behöver inte jobba inatt. Skönt !! Men jag ska ta kvällsarbetet istället, 16.00-23.00. Men magsjuka, hur roligt är det, egentligen ?!?
Det blir att "bada" i Desinfektionsmedel ikväll, jag vägrar bli sjuk  !!!!!

Jag har precis gjort mig iordning för en Födelsedagsfika hos, Madelene !!!
Hon kommer bli suuuuperglad för min present,  det kan jag redan nu lova er =)
Hittar tyvärr inte möggarna på Indiska´s Hemsida, där dom är köpt !! Hade varit roligt att visa er.



- Jag kollar ut genom fönstret, vädret tilltalar mig inte ett dugg idag. När jag för någon dag sedan berättade hur vackert det var, njöt jag verkligen. Men, nu är det några få + grader och snön börjar tina.  Allt är grått och trisst !!! Skulle inte Julen bli, VIT !?!?!?!






Christina Augilera
                                                                                                                                                                       
                                                                                                                                                                   

Madrassåkning plus Glöggafton =)

Vilken tur att jag har barnasinnet i behåll =) !!! Jag, Elin, Ida och Linnea började kvällen på Högoms Kullarna, där vi svischade ner för backarna, på varsin madrass. Snön var dock inte den bästa idag, då det har töat och regnat lite. Men det var i alla fall roligt, så länge det varade. Maria och AnnaMaria anlände lite senare också.   Efter lite madrassåkning promenerade vi hem till Elin,   där blev vi serverade Pepparkakor, Lussebullar, Chokladgodis ( kom ej ihåg vad dem hette), Julmust och Glögg !!!!  Efter att vi småpratat, skrattat och mumsat i oss vårat fika var det dax att bege sig hemåt, klockan var då 21:30.    Tack för en jättemysig kväll, tjejer !!! =)

En sådan här kväll saknar jag verkligen min (mobil) kamera, jag VILL fotografera. Jag ska försöka tigga lite bilder i morgon, av Elin och Maria. Vill juh visa er !!!   =)   



Tisdag i morgon, och det innebär att det är 8 dagar kvar till Julafton. =) Det innebär också, jobb. 18.00-07.30 !!! Samt födelsedagsfika hos min syster ( Madelene), som fyller år i morgon.   Vad ska ni göra ?!






Såå fin låt !!
SovGott
                                                                                                                                                                                                
                                                                                                                                                                                            

Grattis Märtha !!!

Märtha, Grattis På Födelsedagen !!!
Hoppas du haft en bra dag ?!

=)



- Kramar, från mig =)

Julgranen fick nästan mig att bryta ihop !!!

Storstäda, Julkonsert på Alvins Förskola och Glögg kväll,  Just precis vad som skulle göras/hända idag ! Jag fick dock ställa in städningen och Julkonserten, blev nämligen inringd på jobb. På min Lediga dag !!!!  Vid 10-tiden anlände jag och fick genast i uppdrag att klä julgranen. Som förövrigt (nästan) fick mig att bryta ihop, förbannade granjävel. Den välte två gånger, kulor sprack, granen vägrade stå rakt, barnen slet och drog i den, stjärnan på toppen ville inte sitta kvar, julkulorna var fula och jag blev mer och mer irriterad. haha. Men tillslut stod den still, dock inte lika rakt som jag ville ha den. " Lutande Granen i Granloholm" döpte jag den till !! Vacker blev den inte heller !!! Ha ha.....( Nästa år är det Förskolan som införskaffar en NY Gran !!!! )

Annars har dagen faktiskt varit bra, vi har haft Luciafirande för föräldrarna. Så eftermiddagen var intensiv, men timmarna bara flög förbi. Föräldrarna/syskonen blev bjuden på lussebullar/pepparkakor också, bakade av barnen. Mysigt !!!! 
NU är jag hemma, klev faktiskt nyss in genom dörren.      Jag ska strax byta om för att åka till Elin, Glöggkväll hemma hos henne väntar. Det ska bli mysigt att umgås och fika lite !!!! 

......Ska försöka ordna så ni kan få lite bilder, från kvällen !!!!


Innebandy VM, Svenska Hjältar och Wallander.



Började eftermiddagen med att följa matchen mellan Sverige - Finland. Innebandy VM. Final !!!
Första perioden började lite tråkigt, efter redan några minuter låg Sverige under med 0-4. Det såg mörkt ut en längre tid, men redan under de första minuterna i andra perioden började Sverige göra mål. 0-4 blev 5-4, 5-4 blev 6-4 men sedan kom Finland igång igen. När det var några få minuter kvar av matchen kvitterade Finland, och det stod då 6-6. Förlängning med andra ord. Finland var dock de lag som lyckades göra första målet. Matchen innehöll allt, riktigt spännande !!! Grattis Finland !!!!



Svenska Hjältargalan började 20.00.  Det berörde mig verkligen att se alla människor som gjort något uppoffrande, så som till exempel räddat människor från att brinna inne,   kommit "tillbaka" efter en fruktansvärd olycka som resulterade i en arm och två ben färre.osv. osv.  Jag önskar verkligen att människor som gjort något liknande som dessa fick mer uppmärksamhet i media !! 

- Skulle ni vågra rycka in om någon ni såg blev till exempel misshandlad? 



21.00 var det dax för Wallander. Kvällens film var, Hemligheten !!  Jag har redan sett alla Wallanderfilmer, men jag har absolut inga problem att se dem igen, då jag älskar dessa filmer. =)   Vad tycker ni ?!



Som ni ser har min eftermiddag/kväll gått ut på att kolla på tv !! En helt vanlig Söndag för att vara, Mari :)
Vad har ni gjort för trevligt ?!

I morgon är det måndag, igen !! Veckorna bara flyger förbi och år 2009 närmar sig med stormsteg.  Morgondagen ser ut som följer;   Storsädning hemma, Julkonsert på Alvins Förskola samt Glöggkväll hemma hos Elin. ( om vädret tillåter ska vi åka lite pulka/madrass också) =)






Innan det är dax för sängen tänkte jag bjuda på en bra låt, Tiger Lou - Oh Horatio !!!

Sov gott !!
                                                                                                                                                                                                                                                                          


Smycken, så vackra !!

Efter att en vän tipsat mig om denna sida, www.kyssjohanna.se har jag ett flertal gånger varit in och kollat. Och jag säger bara det, det finns så underbart vackra smycken !!!  Kolla ni också, jag lovar att ni är fast efter bara några få sidvisningar =) 


Dessa två armband är jag helt förälskad i, om man nu kan bli förälskad i smycken!!
Kanske detta är två potentiella Julklappar, till mig =).
 



                  
         
        


Vad tycks ?!


Min dag !!

Idag har jag slutfört systrarnas Julklappar, nu är det bara Fredrik, Mamma, Pappa, Alvin, Ida, Elsa och Edvin som jag ska handla till. Känns inte så bara iofs, för jag har ingen som hellst aning om Vad jag ska köpa. Tycker att jag har hållt på med dessa förbannade Julklappar rätt länge nu, men Vad köper man egentligen till personer som redan har ALLT !!!!
Hjälp mig Gärna !!!!!!  

Jag
, Mamma och Pappa har varit på Birsta City !! Där var vi inte ensam vill jag lova, helt galet långa köer, överallt !!!
Efter två timmar tackade vi för oss och åkte hem, vi stannade i Driven på Mc Donalds först iofs.   Usch och fy säger jag bara, gillar verkligen inte maten där !!!!

Fick förövrigt en jättefin komplimang av en främling inne på Vero Moda idag ;) !!!!
Mer sådant, tack !! :P





Brun utan sol + Solarium !?!?

Jag insåg en sak  i morse när jag kollade mig i spegeln, jag är verkligen likblek !! Så innan Jul måste jag fräscha till mig, men jag har en fundering. Är det någon av er som kombinerat Brun Utan Sol med att Sola Solarium ?! Funkar sådant, eller blir det bara fläckigt ?!  

Kommentera gärna !!!! 





                     


Bakning !!!

Jag vaknade till doften av nybakta bullar,  det luktade verkligen huuur gott som hellst =). När jag steg upp för att kolla vad som stod på möttes jag av ett kök fullt med massa bakverk, det gäller att vara ambitiös hurrni !! Mamma har nu på morgonen bakat bullar, chokladgodis, vetelängder, chokladsnitt och knäckJulen är räddad skulle jag vilja påstå =) !!
Önskar att ni kunde känna doften som just nu ligger tät över hela lägenheten !!   
         
  

          


Filmkväll, The Mist !!

Markus var iväg och hyrde film som sagt, "The Mist" blev det !!!!  Jag har dock sett den två gånger redan, men filmen är helt klart värd att se. Så det skadade faktiskt inte att se den en gång till,  nog för att jag exakt visste vad som skulle hända, samt hade full koll på när jag skulle vara beredd på att gömma mig bakom kudden ;).... Men men, som jag skulle sagt - Vad Att Göra Liksom =) !!!
Har ni sett den ?!


The Mist !
Genre: Skräck

En vanlig höststorm trodde de flesta, men i spåren av stormen kom en dimma, en dimma så tjock att man inte ser fötterna nedanför sig. David Drayton med sin 5-årige son Billy blir när dimman anländer instängda i ett snabbköp tillsammans med de andra panikslagna byborna. Varför kommer ingen hjälp? Varför kommer ingen som går ut tillbaka?




Proppmätt + gamla bilder !!!

Efter att ha suttit hemma och tyckt synd om mig själv en stund var jag tvungen att ta mig i kragen, att sitta hemma ensam på Lucia går bara inte =). Jag bjöd helt enkelt in mig själv till Jennie och Markus, på middag. Vilken tur jag hade, för min favoritmat serverades dagen till ära. Flygande Jacob !!! =).   Nu är jag mätt och belåten, barnen har precis somnat och Markus gasade nyss iväg för att hyra en film, hoppas det blir en bra sådan !!! Vad har ni gjort idag ?!! 



Kolla, jag hittade lite gamla bilder på systers dator. 




2006.Stockholm-Haninge.
Tro det eller ej, men det är på självaste Julafton.


2006.
Madelene (äldsta syrran) och Elise.


Gabriella, hm. Troor att det är på hennes födelsedag.


2006.
Jag, Blond. Det visste ni inte va ? =)


Caroline,jag har dock ingen aning när detta foto är taget.
Caroline, Vet du ??



2007.
Det är skidåkning på gång, i Dalarna.


Caroline och jag, tror att det är på kräftskivan för två år sedan.


Shit, vad man förändras med åren !!!!
Känner knappt igen mig själv på dessa foton.




Färgade linser !!

Eftersom ni varit så dåliga på att ge mig förslag på vilken färg jag ska välja så fick jag ta saken i egna händer, nu har jag valt färg själv , samt klickat hem linserna...  Skärpning hurrni  !!! :P

Colors Shapphire Blue

Det här ska bli roligt att testa =)




Lucia !!!

Jag hade ställt väckarklockan på 06:45, jag tänkte ligga och lugnt få vakna till liv innan LuciafirandetSvt började. Ett lugnt uppvaknande vet jag dock inte om jag fick, 06:45 ringer väckarklockan som beräknat, men jag får en smärre chock, melodin lät som om att ett världskrig var pågång att bryta ut. ( tror den förbannade vibratorn på mobilen orsakade delar till detta också), så jag flög upp ur sängen. Lade mig iofs lika snabbt igen !!! Sedan njöt jag av ett fint Luciafirande, detta höll på i drygt en timme, och sedan somnade jag om =).  MYS !!!!  

Vid 10:45 slog jag upp mina gröna igen,   och vet ni vad jag möttes av ?!  Ett jättefint litet Luciatåg, som bestod av mina fem kära syskonbarn.  Dom radade upp sig framför tv:n i vardagsrummet och tog ton.   Ja, man kan bara inte vakna upp på ett bättre sätt.. =) Dom var huuuuuur söta som hellst, önskar jag kunde visa er !!!   ( Lucia, Elsa. Tärna, Elise. Tomte, Alvin. Pepparkaksgubbe, Edvin. Tomtenisse, Ida.)    Jag bara ler !!!!!!!!  =)   ♥♥♥


Luciafirande i Globen, 2007 !!!!!
Vackert och väldigt maffigt.






Det är nu jag börjar känna att Julen närmar sig, när Lucia skrider fram med sitt följe. Så vackert, så pampigt, så underbart. En tradition som följt mig genom alla mina år på denna jord, och förhoppningsvis fortsätter det så.
Jag har en gång ( om man inte räknar alla gånger när jag var liten) fått bära Luciakronan. Detta var på Gymnasiet, skolan var nyöppnad och jag var första Lucian. Vilken Ära !!! 
Det kommer jag aldrig glömma.

Har ni varit Lucia vid något speciellt tillfälle ?!


Il Divo

Jag tänkte avsluta kvällen lika mysig som den varit, och vad passar inte bättre då än med en fantastiskt mysig låt.




Lyssna och njut
GodNatt !!!!


Grattis, Kevin !!!

Jag får glatt men samtidigt med tårarna i ögonen (vilken tönt jag är) säga, GRATTIS KEVIN !!! Helt klart en värdig vinnare. Men Alice, hon gjorde det också väääldigt bra. Jag lovar att hon kommer gå långt !!!!  
Då är det ett år kvar,  orkar jag vänta tro ???? =)








Ikväll har jag bara suttit i soffan och slappat, det är ju de Fredagar är till för. Eller Hur ?? :). Elsa och Edvin var här några timmar också,   så lektanten Mari har även idag varit i farten. Som jag sa,  jag ska börja extraknäcka som barnvakt snart, och det kommer bli DYYYRT !!!! ;).   I morgon är det Lucia,  och jag ska förhoppningsvis, om jag orkar pallra mig ned till GA-Kyrka vid 18-tiden och njuta av Sundsvalls Lucia och hennes följe.  Det kommer bli mysigt =) !! Ska ni på något Luciafirande ?!  




Elsa, snyggaste tjejen i stan ;). 
                                                                                                                                                                                                                                           

Alice och Kevin

Först och främst måste jag säga, reklampauser borde avskaffas. Paus i en spännande final förstör verkligen heela stämmningen !! Alice och Kevin, det är IDOL-FINAL 2008 !!! Vad säger ni, ska Alice eller Kevin vinna ?! Jag har dock efter kvällens framträdanden väldigt svårt att avgöra, båda finalisterna har verkligen levererat i kväll.. Men om jag måste nämna någon.... hm......Jag måste nog säga,  Alice !!! Hon är strået vassare ikväll. Men efter att ha följt alla Fredagsfinalerna har jag faktiskt svårt att se Alice vinna IDOL 2008. Kevin har verkligen det, och han har vecka efter vecka bevisat att han är en Stjärna.  

Nu ska jag avsluta detta inlägg, och med det säger jag, Andreas Carlsson =) !!!!!





Teckningar !!!


Dagens konstverk =)






Elsa har gjort en Labyrint, man börjar vid den svarta pricken i vänstra hörnet. Genom att "gå" igenom labyrinten ska man tillslut finna Tomtens Gröt, som tydligen ska finnas någonstans, Vart berättade hon inte.
Lycka Till att hitta Gröten !!!! =)






Med min hjälp har Jag och Elsa  byggt ihop en alldeles underbar snögubbe.
Visst är den fin ? :)
Såhär kreativ blir man när man har barnbesök =)



Jag ska snart börja extraknäcka som barnvakt,  det kommer bli dyrt vill jag lova :)

Meeen, hallå !!!!

Sundsvall täcks med snö, och snart kommer man varken ut eller in.  Men det jag nu undrar över är, vart har alla plogbilar tagit vägen !?   Jag tog mig nästan inte fram på gatorna idag,  det har med andra ord kommit sjuukt mycket snö här idag. Enligt mig är det supermysigt, Julen kommer bli Vit, men den enda nackdelen med detta är att dom inte plogar gatorna.  Jag antar att dom äldre tvingas stanna inne en sådan här dag, Ska det verkligen behöva vara så ?! Skärpning !!!

Som ni kanske redan förstår så har jag varit nere på stan, jag har hämtat ut biljetterna till Juldagens FestStadshuset samt inhandlat en Julklapp, en skjorta till Markus.  ( Vit/blå-randig från MQ.)   

Ikväll Sitter Jag Säkert, i soffan !! Det är Idol-Final, och den får jag inte missa. Som många andra och även jag tror, Kevin kommer vinna !! .   Nu ska jag börja med middagen, som idag består av Fläskfilé, Klyftpotatis, Gelé och till det en stoor sallad.   
  
Vi hörs senare !!!

 


Ha aldrig dåligt samvete....

Alla och till och med jag brukar någongång känna en känsla av dåligt samvete, ja när vi smäller i oss all mat/godsaker under Julen. Men nu behöver ni ALDRIG mer ha dåligt samvete, jag har nämligen hittat den bäst skrivna listan någonsin ;).



Tänk såhär istället, när ni smäller i er mat/godsaker under Julen !!

♥ SILL - Ger din kropp omega-3, E- och D-vitamin samt kalcium.
♥ LAX - Fet fisk blir man inte fet av. Omega-3 minskar risken för hjärt-kärlsjukdomar.
♥ GRÖNKÅL - C-vitamin, fibrer, antioxidanter för hjärtat. Säg vad det INTE innehåller !!
♥ TOMTEGRÖT - Mineraler och vitaminer finns i ris. Fulländat med lite bär på toppen.
♥ APELSINER - Bidrar med C-vitamin och andra nyttiga antioxidanter.
♥ RÖDBETOR - B-vitamin sägs skydda mot hjärt-sjukdomar och cancer.
♥ ÄGG - Det är inte mycket som saknas i ägg. Mättande och fullt av vitaminer och mineraler.
♥ JANSSONS - Potatis innehåller C-vitamin, och anjovis är lika med omega-3.
♥ CHOKLADPRALINER - Ger dig prima julhumör och antioxidanter.




Bättre lista kunde inte göras va ?!
Så smäll i er nu, tänk på att det bara är Jul en gång om året =) !!!!



Godnatt, torsdag !!!

En tidig morgon resulterade i en lugn kväll, och det är inget jag alls klagar över. Jag har varit helt galet trött ikväll.
I eftermiddag var jag barnvakt åt Ida ett par timmar,  som ni märker är lek något som ständigt finns med i min agenda. Men det kanske ni redan har uppfattat ?!?   Just nu ser jag dock bara fram emot helgen, som också den ska bli väldigt lugn. Vad ska ni göra?!   Med detta vill jag tacka för mig och önska er en god natts sömn, VI Hörs !!! =) 



Den här lilla filuren fick min eftermiddag att flyga förbi.
 Visst är hon söt ?! =)





Jag behöver er hjälp.....

Jag har länge funderat, men inte riktigt tagit mig för att beställa några. Men nu innan Jul, och alla dessa festligheter som väntar så tänkte jag slå till, på Färgade Linser  !!!!   Jill och Caroline brukar använda sådana, och jag tycker det verkligen är urläckert.  Tack för tipset, mina damer =).  Det är nu Ni kommer in i bilden, vilken färg ska jag välja ?! =).
Gå gärna in på www.fargadelinser.com  och kolla, och självklart ska ni efteråt ge mig några förslag !!!




Caroline, vanligtvis en tjej med blåa ögon men som snabbt och enkelt blir brunögd.
Riktigt snyggt !!



Hoppas det är ok att jag lånade en bild, vännen ?! =)
 

  


Twilight

Jag har ju glömt att berätta om filmen, Twilight !!!
Den här filmen har inte kunnat undgå mig precis, och jag tror faktiskt inte ni heller har missat den..Eller ??.. Tidningar skriver om den, Tv gör reklam för den, vänner säger att jag måste se den,  ALLA pratar om den !!!! Så när jag var i Lund passade vi på att se den,   och jag ångrar mig inte en sekund såhär i efterhand !!!
Det var, ja jag tror faktiskt att det var en utav de bästa filmer jag någonsin sett.
Jag blev som förtrollad där jag satt i biosalongen !!!!

Jag måste köpa böckerna också, kan verkligen inte släppa den här historien !!





Någon fler än jag som är helt såld ??
Till er som inte sett den, ni MÅSTE se den !!!





                                                                                                                                                                                                                                        

Update.

Sorry,  bloggandet hanns inte riktigt med igår.  Men nu är jag tillbaka :). 

Gårdagens Julkonsert på Elsa och Edvin´s Förskola var verkligen jättemysig,   barnen stod/satt på en granbädd, ljuslyktor stod tända över hela gården, snön föll lätt från den svarta himmelen och barnen sjöng jättefina Julsånger :).
Efteråt åkte vi som sagt hem till Jennie och Markus för att bli bjuden på en Grötmiddag, jag vill dock inte kalla gröt för middag, men gott var det iallafall :).  Pepparkakor och glögg blev det till efterrät, sedan gasade jag, Madelene, Elise, Alvin och Ida hem till dem..När vi hade duschat och slängt barnen i säng festade Jag och syster till det med lite Julmust, popcorn och en film... "Match Point" ....=) !!!!   Har ni sett den ??

Vid 06.20 ringde väckarklockan i morse,  Upp Och Hoppa !!!!! Jag gjorde iordning barnen medan Madelene dukade fram frukosten, redan nu var det full fart !!!  Sedan skulle utekläderna på, gympapåsar skulle packas, tänder skulle borstas.. osv osv osv... Haha, vilka sjuka dagsrutiner man verkar ha när man är tre-barnsmor. Men jag måste säga,  det verkar vara riktigt mysigt =) !!!


Nu är jag iallafall på hemmaplan,  ska strax hoppa in i duschen och sedan försöka göra lite nytta, så som att städa kanske ;).




Någon som vet hur man gör så att bilderna inte blir så suddiga ??
(fotograferar med datorns kamera)

Lars Winnerbäck och Miss Li



Lars Winnerbäck och Miss Li - Om du lämnade mig nu



Nu har jag precis gjort mig klar inför Julkonserten.
Jag berättar senare hur den var.
Efteråt bjuder Jennie och Markus på middag, tydligen vankas det Julgröt =).

Efter middagen åker jag direkt till Madelene,  eftersom Fredrik är i stockholm gör jag Madelene sällskap.
Snällt va !? =).






Kallt och jag har fortfarande yrsel.

Idag visar termometern 10 minusgrader, kylan har veeerkligen hittat hit nu. Men ack så fint det är när snön gnistrar på trädgrenarna.. Tycker inte ni det ?! :)  Jag skulle ha jobbat idag, men stannade hemma pga yrseln som vägrar försvinna, men nu efter flera timmars sömn  Känner jag mig faktiskt lite bättre !!!
Det blir en lugn dag hemma med andra ord, innan jag ska iväg vid 15-tiden. Julkonsert på Elsa och Edvin´s Förskola väntar.. Utomhus är det tänkt, så långkalsonger, mössa, vantar och en stoor halsduk får åka på :). Brrrr !!!!






Mycket att se fram emot....

Julen börjar närma sig, då brukar också agendan fyllas på i snabb takt.  Här nedan får ni några smakprov på vad
som komma skall dom närmaste dagarna/veckorna :). 



Onsdag, 10:e December.
Julkonsert på Elsa och Edvins Förskola.
Myskväll med övernattning hos syster (Madelene).

Måndag, 15:e December.
Julkonsert på Alvins Förskola.
Glöggkväll hos Elin.

Tisdag, 16:e December.
Födelsedagskalas, Madelene fyller 34 år.

Onsdag, 17:e December.
Julfirande på Elise´s skola.

Onsdag, 24:e December.
Julafton och allt vad det innebär med familjen, hemma hos Jennie och Markus.
Jobb. 20.00-08.30.

Torsdag, 25:e December.
"Spegelsalen blir norrlands vackraste dansgolv, och nedervåningen blir Sundsvalls coolaste klubb. Massor av barer, flera entréer och musik för alla smaker gör er Juldag så bra som det kan bli!.
Bokade biljetter idag, kvällen kommer förhoppningsvis blir lika bra som förra året =).

Fredag, 26:e December.
Middag med familjen (tradition),  antingen här hemma eller i stugan.


Lucia och Nyår har jag fortfarande inget inbokat, men ett vackert Luciafirande i någon kyrka resp. en grym Nyårsfest vore trevligt :).  Jag är öppen för förlslag med andra ord, så nu väntar jag på något skoj från er sida :).
Åre på Nyår, vad säger du, Caroline ?! =)

Mellan alla inplanerade aktiviteter ska jag också hinna med att träffa mina utflugna vänner som återvänder hem under Julen :).



Det ser ut att kunna bli en trevlig och rolig månad :)





Stadshuset i Sundsvall.








- 14 grader och lågt blodtryck !

Som rubriken berättar, det har alltså varit - 14 grader här idag. Detta gjorde att vi hade en "inne-dag" på jobbet, vi har målat, haft gympa, lekt och sjungit julsånger. Riktigt mysigt =).   För min egen del har det också varit skönt att ta det lugnt inomhus. Då jag är född med ett ovanligt lågt blodtryck brukar vissa dagar inte riktigt vara "mina" dagar, denna dag var en sådan dag.    Jag har mest gått runt och känt mig yr, haft hjärtklappning och varit väldigt trött. Ja ni har säkert varit med om det själv, när ni har rest er för snabbt eller varit dålig i maten, då brukar det svartna för ögonen och man känner sig svimmfärdig.....
Så har jag känt mig hela dagen!!!!!  
Lågt blodtryck är ofarligt, men påfrestande för kroppen då man är på jobbet och har massor att göra. Man ska hellst lägga sig ned och vila, men hur lätt är det när man jobbar på en Förskola :).
Nu har jag iallafall lagt mig,  i sängen med ett stort glas vatten bredvid mig, i hopp om att snart må bättre.

Hoppas ni haft en bra dag !? =)



Önskelista !!!

Nu har det länge varit prat om vad jag ska köpa till alla andra, men nu över till vad JAG önskar mig :).
Egentligen ingenting speciellt, men jag har fått tvingat fram några önskningar. Mamma och alla andra i familjen tjatar nämligen.   Något av detta kanske vore något :). 




Från topp till tå behandling
"Ryggmassage, insmörjning av väldoftande aromaoljor över hela kroppen. Oljorna får verka i värmefiltsinpackning. Under tiden får du en avstressande behandling i ansiktet, rengöring, peeling, dränerande massage med aromaoljor, vårdande mask och avslutningsvis en närande dagkräm"

 
 


             




Detta ser väl ut att kunna bli en bra önskelista ?? :)

Julklappar och en stenåldersmobil.

Efter en seg start i morse och miljontals funderingar på att strunta i att åka kom jag tillslut ned på stan, var väl där vid sisådär 14-tiden. Märtha gjorde mig sällskap =)
Innan vi satt oss ned och fikade på "Tant Anki Och Fröken Sara" han jag med att inhandla diverse Julklappar, denna gång till Systrarna.    Mobilen vinkade jag adjö till inne på Telia, som jag berättade, den ska in på lagning. En lånetelefon fick jag som tur var, men haha, det var den fulaste mobilen jag sett på väldigt länge. Hädanefter får jag gömma mig när jag ska prata i telefon, såå gräslig var den. 10 låånga arbetsdagar skulle det ta att laga den, och f*n ta er om det tar längre tid. =).  Men vad att göra liksom ;).       Vi tog en sväng till Birsta City också, där fortsatte jag att inhandla systrarnas julklappar.  Jag fick med mig fyra jättefina ljuslyktor också, till mig själv :). Märtha, Tack för Tipset !! =).

Nu har jag landat hemma, fixat och trixat lite med julklapparna, bytt om och slutligen slagit mig ned i soffhörnet med bärbara i knät :).   Vad gör ni idag ?!

Systrarnas julklappar.
Eftersom Madelene och Jennie vägrar berätta vad dom önskar sig får jag helt enkelt lägga min bästa sida till,
Fantasi kallas det =).  Två röda lådor, (köpta på Lagerhause) ska fyllas med lite "Gott och Blandat", så som hudlotion, ansiktsmask, Te (Green Mango), ögonskuggor, mascara.....Mer ska det bli, men jag har inte hunnit köpa allt !! Har ni några fler bra förslag på vad jag kan fylla lådorna med ?! =).   Hoppas inte systrarna läser detta !!!!

Eftersom mobilen, och då med andra ord också min kamera är på lagning så får ni klara er utan bilder ett tag framöver. Hoppas ni överlever :).






I morse innan jag tog mig ut i snöstormen.







Gone, Gone, Gone

Medan jag gör mig iordning får ni lyssna på en bra låt.
 
Elin Sigvardsson - Gone, Gone, Gone
 


Julklappar och en trasig mobil.

Vid 23.30 tiden igår när jag tänkte lägga mig slog det mig, ja just ja, jag har ju lite att stå i innan jag lägger mig. suck. Min mobil ska in på lagning idag, så kontaker och diverse bilder/musik skulle läggas över på datorn, sängen hade jag glömt bädda så det var bara att riva fram nya sängkläder,  men till råga på allt så låg det ett STORT berg av nytvättade kläder på sängen. suck igen. Jag är inte den som slänger ned kläderna på golvet frivilligt heller, så jag vek ihop kläderna och hängde/lade in allt i garderoben. Klockan slog nog 01.15 när jag var klar med allt detta..   Jag som redan vid 23.30 var dödstrött !!!


Nu är jag iallafall vaken, vaknade vid 09.30.  Snön vräker ned här idag, och det är väl cirka 5 minusgrader. Med andra ord, solen skiner inte och det känns sådär lagomt roligt att behöva gå ut. Men idag ska jag ned på stan och fightas med alla andra som letar julklappar.. :). Önska mig Lycka Till !!!!!   Hur går det med julklappshandeln ?! =)






Mysigaste söndagen på länge.

Jag och Madelene började dagen med en Barngudstjänst i Selånger Kyrka.   Elise och Minior-gruppen hon är med i  hade säsongsavslutning, och det avslutas alltid med en "julkonsert".  Det bjöds på mysiga julsånger, fina dikter, dans, julspel och solosång. Allt detta av barnen själva.  Efter gudstjänsten serverades det fika, smörgåsar, grillad korv, glögg, pepparkakor och saftJag fick en riktigt mysig början på dagen faktiskt.  Jag går inte ofta i Kyrkan, vid högtider så som bröllopp, dop, Lucia osv blir ju endast dom gångerna man besöker någon kyrka.. Men jag måste faktiskt erkänna att det kan vara riktigt mysigt att gå på sådana här gudstjänster som jag var på idag. Speciellt vid den här tiden på året. Håller ni inte med ?!.  

Vid 13-tiden gasade vi hem från kyrkan, hem till Madelene och Fredrik Vi tyckte vi kunde fortsätta vår mysiga dag tillsammans, nu när den redan hade börjat så bra =).    Medan Jag, Madelene och Fredrik drack glögg, lyssnade på julmusik och småpratade passade  Elise och Alvin på att åka lite skidor ute på gården,  Ida sov sött i sin vagn.    Vid 16-tiden anlände mor och far också, middagen blev nämligen serverad hos Madelene och Fredrik idag  =). Inflyttnings/söndagsmiddag med andra ord !!.    Vid 18.30 åkte vi hem, och nu sitter jag här med ett leende på läpparna, min dag har verkligen varit suuupermysig.

13 minusgrader, 3 dm snö,  klarblå himmel, solsken och vindstilla.  Gnistrande snö på trädgrenarna,  glimmande adventsljusstakar,  människor som jäktar runt på stan i hopp om att hitta de rätta julklapparna,  dova ljud av julsånger och barn som längtar efter "doppare dagen".    Detta bjöd sundsvall på idag !!!





Lucia och hennes följe hittade fram i år igen.

Elise och hennes kamrater framför en fin julsång.


Tomten har ett vakande öga på er, kom ihåg det.


Alvin kopplar av framför tv:n efter några varv i spåret med skidorna.


Madde och Fredrik fixar middagen.


Ida hittade en perfekt sittplats, i bokhyllan.


Ida och Jag.


Elise laddar för Vasaloppet.


Jag och Alvin.

Puss puss =).



Nå vad säger ni, det ser ut som jag har haft det rätt mysigt va ?! =)






Bye Bye Jos !!!

Igår blev det inte många inlägg, hade faktiskt ingen aning om vad jag skulle blogga om, så jag struntade helt enkelt i att uppdatera. Hoppas ni har överseende med det :) !!! 

Men som jag skrev igår, jag skulle umgås med Josefine och Caroline var planerna. Jag träffade dock bara Josefine igår, Caroline var nämligen sugen på Fest men dessvärre var varken jag eller Josefine sugen, så jag drog på mig mysdressen och hälsade på Josefine hemma i Matfors istället. Caroline och hennes kära systrar bestämde sig för en utgång ändå, och jag behöver nog inte ens fråga om dom hade roligt, trion Vikström har nämligen alltid roligt tillsammans..Eller hur ?  :)  Jag och Josefine däremot tog det lugnt hemma hos henne, mumsade i oss popcorn, naturgodis och släckte törsten med Julmust/Ramlösa. " Stjärnor På Is" blev kvällens sysselsättning plus lite tid bakom datorn.  Vid 22-tiden tackade jag för mig och gav Josefine en stooooor kram, vi kommer nämligen inte träffa varandra förrän i Januari.   :(
Vännen, sköt om dig och ha så roligt i Oman. Jag kommer sakna dig  !!! - Love -




Mums med naturgodis, men skålen ser dock ganska tom ut ;).


Nörd som jag är så tog jag med mig min egna dator, ha ha.
Väntade dock ett viktigt mail !!!!!


Lucifer sov sött under hela kvällen, visst är han söt ?! :)




Lars Winnerbäck - timglas




6:e December/ Skidor Tillsalu.

Jag har precis fått min efterlängtade sovmorgon, känner mig rätt utvilad och redo att promenera igenom lördagen =). Frågan är, vad ska jag hitta på?  Det var på tal om att Jag, Josefine och Caroline skulle hitta på något, men vi har ännu inte bestämt något så jag får fint vänta tills någon hör av sig. Weeeiii !!! =). Josefine åker nämligen tillbaka till Oman på måndag och Caroline tillbaka till Göteborg, så nu eller rättare sagt idag mååååste jag passa på att umgås med mina Flickor.


Om det är någon som är intresserad av att köpa slalomskidor så hör av er, jag har nämligen ett "skidpaket" tillsalu !!!




Skulle jag verkligen orka ?!

Ofta har olyckan redan skett när man på allvar verkligen förstår hur mycket ens nära och kära betyder för en. Om jag ska vara ärlig så funderar jag sällan på hur det skulle kännas om någon i min närhet blev sjuk eller gick bort. Nej. Jag tror helt enkelt inte att jag vågar,  jag har nästan aldrig varit med om den känslan. Och det är jag samtidigt väldigt tacksam över. Men självklart har jag någongång tänkt, men snabbt därefter känt ett starkt obehag och genast bytt tankar. Skulle jag verkligen orka?!.....Jag har växt upp i en frisk och stabil familj, där sjukdomar och dödsfall varit få. Ja jag är lyckligt lottad. Men en dag kommer det hända, och frågan är bara när ?! Om några år eller kanske redan i morgon ?? Dessa frågor gör mig vettskrämd. 

Ni kanske funderar varför jag sitter och skriver om sådant här, men igår när jag kom hem och kramade om min far insåg jag verkligen hur mycket han och alla andra i min närhet betyder för mig. Min far har en längre tid haft väldigt högt blodtryck och med hjälp av olika mediciner förhindrat allvarliga skador. Men för någon månad sedan var han på återbesök hos sin Läkare, han fick klart för sig att medicinerna inte längre hjälper honom. Detta har medfört honom ett antal undersökningar hos Läkaren dem senaste veckorna, men ingen förklaring har framgått.    Varför jag reagerade just såhär igår när jag mötte honom var för de olika maskinerna som var kopplade till hans hjärta, samt en självgående blodtryckspump som satt fastklistrad på honom.  Ja i min mening såg det riktigt otäckt ut - Jag tyckte helt enkelt synd om honom, och kände ett obehag rusa genom min kropp.   

Med min vetskap känner jag till att ett väldigt högt blodtryck kan ställa till det riktigt rejält, ja i värsta fall leder det till....................vill inte ta ordet i min mun, men ni förstår.   Det jag också vet är att min farfar hade samma sjukdom, han drabbades tillslut av an hjärtinfarkt som senare blev hans..........ordet.     Jag vill inte tänka tanken, men den har just passerat.

Min far har ännu inte fått några provsvar, men vi alla hoppas på att det är något som snarast möjligt kan behandlas med enkla hjälpmedel.    

Jag var bara tvungen att få ur mig dessa tankar, och det lättaste är att skriva ned dom.


After Eight

Efter en vecka på resande fot ska det faktiskt bli skönt att mysa på hemmaplan,  med det säger jag inte att jag har haft tråkigt utan tvärtom, men ni vet säkert vad jag menar.( ? ) Idol börjar om 10 minuter, finalen börjar närma sig och jag sitter självklart bänkad nörd,  jag har precis rotat i skåpen efter något gott, och se vad jag hittade. After Eight . - Det var länge sedan !!!  =)




Min fina "serveringsvagn" fick jag äntligen användning av också.



Nu ska jag återgå till min mysiga hemmakväll !!

En mysig dag.

I morse när jag vaknade var jag inte alls på humör,  jag ville bara somna om. Men självklart pallrade jag mig upp och gjorde mig iordning för en dag på jobbet. Med dödströtta steg promenerade jag iväg, men så fort jag steg in på jobbet ändrades genast mitt humör. Jag möttes av julmusik, massa tända ljus och doften av tomtegröt. Hur mysigt låter inte detta !? :). Jag pratade lite med mina kollegor innan jag dukade iordning för frukosten, idag bjöds det på tomtegröt och smörgåsar med julskinka på. Me Like =). Efter samlingen var det bestämt att vi skulle baka pepparkakor. Vi släkte ned på avdelningen, tände ljus och njöt av skönsjungade julmusik.  Eftermiddagen spenderade vi ute i snön, gjorde snöänglar, byggde snögubbar och snölyktor. Min dag bytte verkligen riktning. Efter en supermysig "juldag" på jobbet har jag äntligen fått en dos av julkänslor spridda över mig.  Älskar detta !!!!!




Middagen är nyss avklarad och nu sitter jag i soffhörnet under en filt, myser med tända ljus och jag hör ett dovt ljud av julmusik i bakgrunden. Jag hoppas ni får/haft en lika mysig fredag som jag !!!! =).



Dag 3 ( söndag )


På väg till Centralen för att vinka adjö till Caroline.


Söndagen blev "bildlös", kanske lika bra det iofs ;). Vi gjorde inte mycket annat än kollade på tv och beklagade oss.ha ha. Men vi hade en grym kväll att blicka tillbaka på iallafall :P.

Tack mina underbara vänner för en oförglömlig weekend i stockholm =)
- Love -

Dag 2 ( Lördag )


Frukost.


Josefine på pendeln, in mot stooora staden.


Thaimat och cider,  uppladdning för kvällens fest =). 


När vi tjejer gjorde oss iordning för en dag på stan fixade Ricard frukost, han är bra snäll =)
Vid 12-tiden begav vi oss in på stan för att shoppa lite, vi mötte också upp Jenny för en fika. När vi gjort våra ärenden på stan skyndade vi oss hem. Men.Först inhandlade vi dagens middag, Thaimat. Mums!!!! Mat i magen är ett måste när kvällen bjuder på fest =).





Josefine, Caroline, Emelie och Anna.


Lite suddigt. Ricard, Josefine och Emelie.


Tror damerna gillar att fotografera =)


Ricard. Hm, vad har du i munnen ???? :P


Christian och Ricard, på Village.


Jag på väg in på Village, ser lagomt glad ut hehe =)




Då var festen igång, vi började kvällen med förfest hemma hos Ricard. Förfestspel, skratt, champange och ett grymt gäng förgyllde vår förfest,  Vid 23.30 tog vi en taxi raka vägen in till stan.  Vi klampade in på Village och fortsatte vår kväll där( vi hade inget annat val då inträdet kostade 240kr), och ja som ni läste i ett tidigare inlägg blev kvällen riktigt lyckad och väldigt sen/tidig, eller vad jag nu ska kalla det för ;).  Grymt helt enkelt !!!!

 

 



Dag 1 ( Fredag )




Underbara Josefine gjorde min tågresa till en "toppenresa".


Jag är förväntansfull.


Två snygga tjejer med varsin Ramlösa, precis vad som behövs för att en tågresa ska bli toppen =). 
Vi var laddade för en helg i stockholm tillsammans. 






Jag visar glatt upp Ricards lovikavant(ar)e som blev mina heela kvällen. Ricard hade visst snålat med värmen tror jag ;).


Josefine i telefon med Caroline (som just då satt på tåget.)


När vi anlände tog Ricard glatt emot oss, vi kopplade av i soffan, bytte om till mysdressen och avnjöt sedan en god middag, Tacos. Kvällen fortsatte i ett lugnt tema. Vid 23:30-tiden fick vi förstärkning från göteborg, Caroline med andra ord :). 



Charmtrollet Caroline.

När vi tjejer hade hunnit skvallrat lite och klockan tickat över midnatt var det dax att lägga sig, mer skoj inväntade oss.



Det blev inte så många bilder tagna under fredagen, men resan hade bara börjat så mer skulle det fotas =).
Hold on.........


 

Lund - Sundsvall

Jaha, då var en veckas "semester" avverkad, tiden går alldeles för snabbt.
Idag ska jag fördriva 8 timmar, på ett tåg. Känner mig inte alls motiverad faktiskt. Varför !? Det kan ni ta och fundera på en stund ;). Nu ska jag göra mig iordning och packa ihop mina saker.


Ska berätta mer om resan senare samt lägga ut lite bilder..

RSS 2.0