Jag flög fram !!

Nästintill ensam på gymmet klev jag upp på löpbandet, ökade declinen (lutningen på bandet) till 2 och började uppvärmingen som fick vara i 8 minuter. Ökade farten succesivt och insåg efter sisådär 10 minuter att kroppen bara älskade att få röra på sig. Allt stämde perfekt idag. En galet skön känsla efter att ha varit på djupet i ett par dagar. Krämade ur det sista ur benen med några styrkeövningar också.

45 minuter löpning
Decline 2
Speed 10km/h

Benpress 90 kg 3x10
Vadpress 30 kg 3x10
Benstreck 45 kg 3x10

Det var just detta jag behövde. Förhoppningsvis är jag tillbaka nu !!!

Jag önskar härmed er en trevlig kväll. Vi hörs imorgon =) Puss
/ M A R I
Snöööö, springa och utgång ikväll !!

Men hallå !! Vad är detta ??? Snö har jag hört talas om att det heter.. Men i slutet på Mars ??? Helt klart inte omöjligt om vi ser till vilken månad det är. Men det är inte okej !!!!

Jag börjar komma upp till ytan igen, sakta men säkert. Men jag skulle behöva en kick i baken, motivationen är som bortblåst. Till allt. Idag ska jag försöka ta mig till gymmet, springa av mig lite energi, som tror det eller ej skriker att få komma ut. Sedan blir det en sväng förbi H&M och försöka hitta något snyggt att ha på sig, det blir utgång ikväll nämligen. Vilket verkligen är på tiden !!!!!!!

Vad gör ni idag?!

..en gammal bild, från 2011 tror jag..

/ M A R I


Takida - You Learn !!
Jag behöver ingenting säga. Lyssna bara...

/ M A R IStadium = galet bra !!

Jag bara älskar att fynda ♥ Nedsatt i pris 1 gång, 2 gånger och 3 gånger. Sedan var den min :) Det kändes inte helt rätt att köpa en vinter/skid-jacka när jag först såg den, så jag struntade i känslan av att den bara skrek mitt namn. Häromdagen när fina Christine meddelar att den ännu en gång är nedsatt i pris blev suget efter att köpa den ännu större, men jag var fortfarande tveksam. Men jösses vad jag fortfarande tyckte den var snygg. Men när hon sedan, i nästan samma mening berättade att Stadium har 25% på allt i butiken var saken klar...färgen gör sig inte riiiktigt rättvis, den är lite mörkare i färgen..
Jag vill till FJÄLLEN !!!!!!!!


/ M A R I


Hockeykväll !!

Jag vet inte vad som håller på att hända, men min kropp bara strejkar från allt. Allt känns som en enda lång uppförsbacke. Antingen håller jag på att bli sjuk, eller så har tidsomställningen tagit kol på mig. Något knas är det i alla fall..... Hur reagerar ni på tidsomställningen?

Djurgården-Örebro på kanal 10, klockan 19.00. Ikväll blir det soffläge kan jag lova er !!..det hade inte spelat någon roll, för vart jag än hade lagt mig så skulle jag ha somnat..
Här är det Elsa som lagt sig i tefatet för en liten vila.


/ M A R II´M BUSY !!

Torsdag igen och jag tycker av någon konstig anledning att tiden bara försvinner, allt jag skulle vilja hinna med hinns inte med. Men det gäller att prioritera har jag förstått. Och visst, det är inget jag mår dåligt av. Jag har nog för många bollar i luften samtidigt bara :).

Denna veckan har inte alls gått i träningens tecken, och jag har behövt det. Veckan började med halsont och jag tyckte mig nog känna att jag behövde lite vila, trots att den ömmande halsen försvann innan jag ens hann blinka. Så massa annat trevligt har hänt istället, och det gör mig bara ännu mer gladare och motivationen till att snöra på mig löparskorna igen stiger till skyarna. Love it. Hur har er vecka varit?!

Förresten, härom dagen klickade jag hem två halsband. Jag bara älskar dom !!


www.imbusy.se

/ M A R I
En kväll på Stureplan !!

När vi ändå var där så lyxade vi till det med Mc Donalds mat :). Sedan blev det Titanic i 3D, på Bio Park på Sturegatan. Jag vet inte vilken gång i ordningen det var jag såg filmen igår, men jag måste nog snart börja räkna på båda händerna tror jag. Innan gårdagen har filmen Titanic varit en av dom bästa filmerna jag sett, men efter att ha sett den i 3D så vet jag att det är den BÄSTA filmen jag sett. Tänk, du kunde nästan krama Jack (Leonardo) på riktigt ;) Men ja, för att summera kvällen. Filmen var bättre i 3D. Se den !!!

Annars hade jag och Karin en toppenkväll !!!
/ M A R I
Titanic i 3D !!

Ibland bara händer det. Jag hade helt glömt bort att jag klickat i att jag var med i en tävling, en tävling om att kunna vinna två biljetter till förhandsvisningen av Titanic i 3D. När jag öppnade mailboxen när jag kom hem igår kväll visade det sig att jag vunnit. Som sagt, ibland bara händer det. Shit vad kul !!!!!!!!!!!!!

Så ikväll blir det en exklusiv förhandsvisning av filmen, på Biografen Park på Sturegatan. Guld värt ju :)

Kan samtidigt passa på att säga att jag kammade hem vinsten av en bok häromdagen också, bild kommer på den när jag fått hem den :).
/ M A R IKafferep en tisdagskväll !!

Puts väck, ja och med det menar jag att min ömmande hals var puts väck imorse när jag vaknade. Gissa om jag blev glad :). Tror dock att omställningen till sommartid har med allt att göra, jag är helt knäckt. Orkar knappt kliva upp på morgonen, känner mig sjukt seg. Någon som känner igen sig?. Men i alla fall, det har varit en bra tisdag.

Kvällen spenderades hos finaste Christine. Det blev en tallrik yoghurt, en kopp kaffe och massa surr. En helt fantastiskt bra kväll. Tack vännen !!! ♥

Jag har valt att vila från träningen i ett par dagar, behöver leta reda på motivationen igen samt hinna med andra saker...
..en bild tagen i lördags..


/ M A R I

Lindex ger mig beslutångest !

Båda tröjorna skriker mitt namn. Men vilken färg ska jag välja? Hjälp mig !!
(Lindex 299:-)


/ M A R I


Träna vid förkylningssymptom?

Jag är nog inte ensam, om att tycka att det är svårt att dra gränsen vid vad som är sjukdom eller inte. Jag tar mig själv som ett exempel; Kroppen är pigg men halsen ömmar, så jaha? Ska jag träna eller ska jag vila?! Vad är rätt och vad är fel?!. Jag tror helt klart det handlar om sunt förnuft, som det gör i mycket annat. Men självklart ska man vara försiktig, risken är bara att det blir värre. Men jag kunde inte ge mig själv något vettigt svar, så jag googlade fram det. Här nedan följer en intervju med Lina Martinsson, som svarar på Fitnessläsarnas frågor om medicin....."De flesta har någon sorts spärr i kroppen som talar om när man inte mår tillräckligt bra för att träna. Man låter i regel bli när man har hög feber, halsfluss eller öroninflammation. Ibland kan dock gränsen mellan frisk och sjuk kännas lite luddig. Om man "bara" är snuvig, har hosta eller lite ont i halsen känns det inte lika självklart att skolka från träningen. Lina Martinsson, som svarar på Fitnessläsarnas frågor om medicin, är just nu barnledig från läkartjänsten vid Södersjukhuset i Stockholm. Hon medger att det kan vara svårt att bedöma om man är träningsduglig eller inte, men tror att många går över gränsen medvetet.

– Grundregeln är att man inte ska träna om man har feber eller någon form av förkylningssymptom. Om man har varit förkyld men fortfarande dras med till exempel lätt hosta, kan det vara okej att träna om man tar det lite lugnare, säger hon. Har man spänningshuvudvärk kan det rentav vara bra att träna, eftersom ökad blodcirkulation i nacke och axlar kan göra att huvudvärken släpper.

– Ibland kan det dock vara svårt att veta vilken sorts huvudvärk man har, så man får vara beredd att avbryta träningen om kroppen säger ifrån. Man kan också prova att dricka mycket vatten eftersom vätskebrist är en vanlig orsak till huvudvärk, säger Lina.

En kropp som samtidigt utsätts för infektion och fysisk träning får svårt att uppbringa tillräckligt med energi för att klara båda. Kroppen prioriterar naturligt immunförsvarets kamp mot infektionen, vilket gör att träningseffekten blir väldigt låg. Immunförsvaret distraheras samtidigt av den fysiska ansträngningen och får svårare att rå på infektionen. Bland det värsta som kan hända om man tränar med en infektion i kroppen är att man drabbas av hjärtmuskel- eller hjärtsäcksinflammation. Båda påverkar hjärtats förmåga att slå och kan ge bestående men. Vill det sig riktigt illa kan det leda till döden.

– Trots riskerna finns det folk som tar värktabletter för att ta ner febern och bli av med förkylningssymptomen – och sedan går till gymmet. Symptomen i sig kanske inte är så allvarliga, men de berättar att allt inte är som det ska i kroppen. Man lurar alltså kroppen att känna sig frisk, men infektionen .nns fortfarande kvar, säger Lina.

Många tror att det är skonsammare att styrketräna än att ta en löprunda i skogen om man är lite halvkrasslig, men det är snarare tvärtom.

– När man styrketränar blir man ju inte andfådd på samma sätt som när man springer eller utför annan lågintensiv träning. Däremot utsätter man hjärta och muskler för plötslig ansträngning och kraftfulla blodgenomströmningar. Styrketräningen sätter igång en tillväxtprocess i musklerna som kan pågå i flera dagar, och den processen distraherar immunförsvaret. Dessutom utsätter man ju de andra som tränar på gymmet för smittan och det är inte särskilt trevligt, säger Lina.

Hon tycker dock inte att man ska undvika gymmet när man är frisk, av rädsla att smittas av någon som tränar sjuk.

– Det vore att gå för långt, vi utsätts ju för bakterier och virus överallt. I en lokal med normal rumstemperatur tar det 20 minuter innan alla som är där har utbytt samtliga luftvägssmittor med varandra. Vi brukar drabbas av förkylningar med jämna mellanrum, oavsett om vi är ute bland folk eller mest sitter hemma.

Forskarna tror att sjukdomsperioderna behövs för att lära upp immunförsvaret. Den som tränar regelbundet bygger upp ett naturligt motstånd mot bakterier och virus. Om man övertränar blir effekten den motsatta och man drar lätt på sig förkylningar och andra infektioner.

– Få människor klarar att träna varje dag, oavsett om de varierar mellan olika träningsformer och muskelgrupper. Det är viktigt att vila kroppen emellanåt och ge sig själv tid att känna efter hur man mår, säger Lina."

(Magazine Fitness)


Vad tycker ni gällande detta?


/ M A R ICitron och vatten !!

Uscha, idag har varit en seg dag. Har räknat ner timmarna sedan imorse, men självklart tickar klockan bara långsammare när man gör så. Bläää. Vaknade med halsont imorse också, en av anledningarna till att Premiärmilen kändes seg igår kanske. Eller?. (är iofs sjukt nöjd över min prestation ändå). Jag kilade in på affären och köpte två citroner med mig hem efter jobbet, en klok person (läs: Caroline) har sagt att massa citron och vatten ska göra underverk. Så nu kör vi. Jag tänker inte blir sjuk.......

Hoppas er måndag har varit mer underhållande?!


Träning inställd.


..bilderna är tagna i lördags, men jag såg precis likadan ut idag..


/ M A R IMusik och träning hör ihop !!
Swedish House Mafia vs. Knife Party - Antidote
Bob Sinclar ft. Pitbull - Rock The Boat
Daniel Adams-Ray - Gubben i lådan
Calabria - Destination Unknow
Cee Lo Green - Fuck You
Maroon 5 - Moves Like Jagger
Norlie & KKV - När jag går ner
Den svenska björnstammen - Vart jag mig i världen vänder
Takida - You Learn
Takida - The things we owe
Cascada - Everytime we touch
Katy Perry - Firework


Det finns otroligt mycket bra musik, som passar i träningssyfte, så jag skulle kunna göra listan längre.
Men jag stannar här. Nu är det er tur, ge mig era favoriter ???


/ M A R IPremiärmilen på Norra Djurgården, i bilder !!


Peppade igång hemma med en bra och stadig frukost, och hög musik, fortsatte sedan vidare till Norra Djurgården där jag och många andra hejade fram vinnaren i tävlingsklassen (han sprang 10km på 30 minuter), blev då smatidigt ännu mer taggad till att själv så ställa mig vid starten och värma upp. PANG och så var loppet igång, 54 minuter senare var jag i mål, svettig, insmord i massa D-vitamin och snuskigt nöjd. Hem kom jag och där dog jag på sängen ett tag, innan det blev en stoooor sallad och massa vatten. Klämde en stor kexchoklad också. Vilken dag att minnas. Snart är jag i spåret igen !!!!!


/ M A R I


Summering av veckans träning !!

Måndag: Vila
Tisdag: Cirkelfys 55 min
Onsdag: Löpning 1,2 mil
Torsdag: Vila
Fredag: Löpning, intervaller.
Lördag: Powerwalk 35 minuter
Söndag: Premiärmilen (10km) med över 4000 andra på Norra Djurgården.

Ännu en vecka med lite smått och gott har rusat förbi, men det är väl så det ska vara antar jag. Känner mig sjukt nöjd, speciellt med dagens prestation på Premiärmilen. Kändes segt enligt mig, men klockan visade något annat faktiskt, kom in i mål på 54 minuter. Så ja, nästa gång då kroppen förhoppningsvis känner sig piggare, tar jag milen under 50 minuter.

Nu blir det Bandyfinalen mellan Sandviken-Villa Lidköping !!! Kollar ni??


/ M A R I
Laddar inför Premiärmilen !!

Allt blev snurrigt på grund av att vi skulle ställa om klockan imorse, så jag har varit uppe innan tuppen och ja, gjort ingenting. Helt klart väldigt skönt, om ni frågar mig i alla fall :). Men jag börjar bli trött igen.. Får se om jag tar en nap innan jag drar iväg sedan. Batterierna måste ju vara laddade.

Idag är det Premiärmilen som står på schemat. 
 


..nu laddas det för fullt här hemma..

/ M A R I

Timrå IK vann mot Djurgården !!

Hemma i soffan. Efter en förbaskat trevlig dag !!!! Detta måste jag göra om snarast möjligt.... Jag och Kristina möttes upp här på Lidingö, tog oss tillsammans till Globen City där vi traskade runt i lite butiker, kollade kläder, skrattade åt dåliga skämt, åt sushi, drack en öl och bara njöt av den härliga lördagen. Strax innan matchstart bytte vi Globen City mot Hovet.... Djurgården-Timrå IK var igång. Bortamatch, över 7000 i publiken, en enorm stämning, taggade supportrar från båda lagen, långa köer, you name it. Allt detta i en enda stor och härlig känsla som gav mig rysningar. Hockey Live, när den är som bäst.

Kan med glädje säga att Timrå IK vann :). Sjukt härligt att kunna applådera laget när nästan alla andra i arenan var Djurgårdare.....


/ M A R IDjurgården - Timrå IK på Hovet !!

Denna helgen fyller jag med massa sport. Detta om Mari själv får välja :). Djurgården-Timrå IKHovet vid 16-tiden idag. Med en kollega. Imorgon blir det Premiärmilen, sedan hem och se Bandyfinalen som spelas i Uppsala.

Finns det någon fler än jag som älskar sådant här?!..och ja, Timrå är självkart laget jag håller på..

/ M A R I


Ljuvliga lördag !!

Nu var det länge sedan jag vaknade en lördag, och kunde njuta av nuet och bara vara. Så idag tänker jag göra det. En lång dusch, mysiga kläder, frukost, en stor kopp kaffe och Nyhetsmorgon. Soffan är min fram till att jag sticker ut på dagens äventyr....

Vad gör ni idag?..glöm inte att njuta av nuet..

/ M A R I


Löplabbet !!

Ännu en fredag är förbi, och idag har det varit vår på RIKTIGT !!!! Solglasögon, människor sittandes med en glasstrut i handen, fullsatta uteserveringar i stan, fågelkvitter, massa plusgrader och vårblommor som bara ploppar upp här och där. Är det någon fler än jag som kallar detta magiskt ? Jag gör det i alla fall.

Listan med några punkter som skulle göras idag är avverkad, jag passade också på att fylla på den med några fler. Storstädning, tvättning och bädda rent i sängen. Så nu sitter jag här, i en nystädad lägenhet med en nybäddad säng som bara skriker efter mig. Underbart att ha detta gjort innan helgen drar igång på allvar.

Dagens träning. Hade tänkt en vilodag, men fyllde kvällen med gårdagens uteblivna pass istället. Löpning, med betoning intervaller. Backintervaller, 8 snabba ruscher uppför en lång backe och småjogg nedför. Maxlöpning mellan 2 lyktstolpar, och småjogg mellan 1 lyktstolpe. Så höll jag på i drygt 5 minuter. Trappintervaller, 40 trappsteg och 5 vändor upp och ner, i en (galet) brant backe. Sedan joggade jag ur kroppen det sista, under den kilometern som var kvar. Ett härligt fredagspass :)

Nu är det helg !!..denna passade jag också på att hämta ut idag..på söndag smäller det :)

/ M A R IAmanda Jenssen - Dry My Soul !!Här kommer den igen. Men jag kan inte få nog.


/ M A R IMin lååånga torsdag !!

Orkade verkligen inte skriva något igår, jag kom hem så pass sent från jobbet, på grund av missförstånd mellan två föräldrar (hade två barn kvar en timme efter stängning med andra ord), så när jag väl kom hem slängde jag mig bara ner i soffan och kollade på matchen mellan Rögle - Timrå Ik.... Somnade ovaggad i sängen vid 22-tiden. En dag på jobbet mellan 07.30-18.30 tar på krafterna....... Tyvärr blev gårdagens träning inställd också, eftersom jag inte hann med passet. Surt !!!!


Idag fredag händer lite allt möjligt.
- Jobb
- Hämta nummerlappen till Premiärmilen
- Träning
- Tvättning

Vad ska ni göra?

..igår kunde mina kära Ray Ban´s plockas fram..


/ M A R IPeak Performance !!Eftersom min resväska gick sönder på hemresan från Kreta förra hösten, har jag ett tag varit ute efter en ny väska. Men inte hittat den jag vill ha. NU har jag hittade den !!! Den finns självklart på Stadium :).
Så denna snygging står högst upp på min önskelista för tillfället.


/ M A R I

Signaler då kroppen säger ifrån !!

Träning är hälsosamt, det vet vi alla. Eller hur? Men blir det för mycket av det goda, så ger det bara negativ effekt. Men hur vet man när kroppen säger ifrån egentligen?. Det är som oftast bara DU själv som kan svara på den frågan, men vad ska man gå efter.!? Här nedanför följer 6 tecken på när du bör lyssna på din kropp, och faktiskt lägga in en viloperiod i ditt schema.


-Du känner plötsligt en större motvilja mot att ge dig ut och träna.
-Du är konstant öm i kroppen.
-Du känner dig ofta trött utan att ha en egentlig anledning.
-Det tar längre tid för dig att återhämta dig än normalt.
-Du känner dig deprimerad.
-Din styrka och uthållighet är på tillbakagång, även om du tränar mycket.


Detta är lika viktigt som det är att veta att träning är hälsosamt.

Jag tror personligen att signalerna då kroppen säger ifrån, skiljer sig från individ till individ. Men dessa 6 tecken är helt klart en väldigt bra vägledning....


(iform)


/ M A R IVärme och 1,2 mil !!

Dagen kickstartade vid 06.30, då jag glatt hoppade upp ur sängen och gjorde mig iordning. Denna positiva känsla kom självklart av att solen tittade in genom fönstret. Oj oj så mycket härligare det blir med sol. Jag tog en rask promenad till jobbet och sedan var onsdagen igång, och så har det flutit på. Vilken U N D E R B A R dag. ♥

Hoppas din dag har varit lika bra?


Dagens träning.
Som sagt, en rask promenad startade min dag, och den var cirka 30 minuter lång. Med solen i ögonen och Lars Winnerbäck i öronen ;) (ha ha så fyndigt). Sedan blev det 1,2 mil löpning i kvällssolen, gissa om jag njöt ?. Viljan att fortsätta fanns där, men jag avslutade rundan när den var som bäst, och nu känner jag att kroppen är redo inför söndagen. Yeah :)..såhär ser det ut ikväll.
..apelsin, äpple, nötter, kvarg och kanel..


/ M A R IFördelar med att träna utomhus !!

Vi stänger gärna in oss på gymmen, med alla andra svettiga och härliga människor. Och nej, det är absolut inget fel med det, tvärtom. Men jag tror att vi lätt glömmer bort hur många fördelar det faktiskt finns, med att träna utomhus, här följer några:


-Du behöver ljuset och tillsammans med den friska luften gör den under mot vintertröttheten.

-Det är gratis att träna utomhus men det kan vara värt att investera i ett par ordentliga löpskor; kvalitet och pris hänger samman.

-Att springa i kuperad terräng är bra för din koordination, kondition och för dina fotleder.

-Naturen hjälper dig att rensa huvudet och bearbeta dagens händelser.


Självklart finns det oändligt många fler tips på varför man ska/bör träna utomhus, i alla fall någon gång i veckan. Men jag tänkte bara hjälpa er på traven... Så ut och njut nu, frisk luft är underbart !!!!!!!!!!!


/ M A R ICirkelfys på gång !!

Måste nog erkänna att jag haft tröttmössan på idag, men tycker ändå jag har fått massa saker gjorda. Skönt faktiskt !! Kallt, blåsigt och trist väder har Sthlm bjudit på idag också, detta gör saken inte bättre. Håller tummarna på att värmen kommer imorgon, för så har tidningarna sagt. Ska man tro på det?.

Hur har er dag varit?

Dagens träning.
Tisdag igen, och det innebar cirkelfys på schemat. Mördarpasset som jag hellre vill kalla det för. Aj aj vad ont jag kommer ha i morgon. Men jag älskart :)
..innan träningen ikväll.... dags att klippa luggen kanske ???


/ M A R I
Lidingöloppet, 30 km !!!

Premiärmilen 10 km går av stapeln nu på söndag, och jag är med för att starta våren på bästa sättet med massa andra motionärer. Men jag är sugen på fler utmaningar !!! Så igår anmälde jag och Carolina oss till Lidingöloppet, 30 km (29:e september). Ingen enkel match, så här och nu måste ett bra träningschema läggas upp. Detta kommer jag gå in närmare på när det finns ett schema att följa...

Nu hoppas jag att ni är med och peppar oss :)

..en härlig runda.. ;)

/ M A R IBonusbränn kalorier !!

Tänk så oerhört lätt det är, att faktiskt ta till vara på att du kan förbränna lite extra under dagen. Då gäller det också att du tar alla chanser du kan. Gå i trapporna, lek med ungarna, välj lunchrestaurangerna några kvarter längre bort, hoppa av bussen några hållplatser bort. Så himla enkla medel, eller hur? Detta klarar vi alla av......


Här kommer det några fler tips:

- Upp och stå.
Du bränner tre gånger så mycket kalorier som när du sitter, och det är dessutom snällt för rygg och axlar.

- Promenera mera.
Förutom att du får en stunds gratis lågintensiv träning visar forskning att du blir mer kreativ när du promenerar. Hjärnan påverkas positivt av fysisk aktivitet.

- Drick grönt.
Grönt te innehåller bland annat koffein som ökar förbränningen, fungerar avstressande och anses också ha en aptithämnande effekt.

- Stresa ner.
 Höga adrenalinnivåer leder till övervikt - inte minst farlig bukfetma. Ta djupa andetag och försök varva ner.

- Mumsa mellanmål.
Äter du för sällan sjunker förbränningen. En jämn blodsockerbalans ger en bra hormonbalans när det gäller förbränning.

- Sugen på snacks.
Straffa dig inte om du ätit något onyttigt. Låter du bli att äta sjunker ämnesomsättningen och blir sämre.

- Förlora fjärren.
Göm fjärrkontrollen så att du måste resa dig ur soffan och byta kanal. Du får igång cirkulationen i kroppen och piggnar till.

- Sussa sött.
Förbränningen ökar om du sover bra. En god natts sömn får kroppen att utsöndra både tillväxthormoner och fettförbrännande hormoner.


(google)


/ M A R ILite tryck på mina axlar och hela kvällen blev förstörd !!

Snö !!!! Vad hände där liksom?? Ja, det var det första jag tänkte när jag vaknade och såg att det snöade imorse. Var det inte nu alla vårkänslorna skulle komma och ta mig med storm?! Hm, ja konstigt var det i alla fall. Men måndagen har varit bra ändå......


MEN, på eftermiddagen blev det galet. För min egen del måste jag tillägga !! Jag bad en kollega trycka lite på mina axlar, bara för att jag kände mig stel och nacken ömmade lite. Allt kändes genast bättre och jag studsade vidare till nästa arbetsuppgift. Men när fritids tog vid började jag må illa och frysa likt jag hade feber. Ingen feber konstaterade jag, då jag inte alls tänkte på att jag faktiskt fått lite massage. Massagen var/är alltså boven i dramat. Jag har sovit i 2 timmar, duschat kokhett i 1 timme och druckit litervis med vatten sedan jag kom hem.....Hm, tänk vad en massage kan ställa till med. Men jag anar att detta var välbehövligt. Detta ställde tyvärr in dagens träning också./ M A R IBli klokar med löpning !!

Jag älskar sådan här läsning ;)


Nu är det bevisat - du blir smartare av att springa. Konditionsträning stimulerar hjärnan till att skapa nya hjärnceller, visar forskning från Cambridge i Storbritannien. Redan efter bara ett par dagars träning har det vuxit fram 100 000-tals nya celler, visar försöken. De extra hjärncellerna gör dig bättre på att minnas och håller hjärnan ung och spänstig. Enligt tidigare forskning behöver du träna minst tre gånger i veckan i minst 30 minuter för att få de positiva effekterna. Och pulsen ska upp som under exempelvis löpning och cykling. Vanlig styrketräning räcker alltså inte....

Vad säger ni ?


/ M A R I
En ny vecka och söndagens shopping !!

Måndag morgon och jag är redan på jobbet, uppe innan tuppen och sedan iväg på en rask promenad. Rätt skönt att börja dagen så, andas in frisk luft och fundera lite över den kommande veckan. ♥

Igår spenderade jag hela eftermiddagen på stan med två underbara tjejer. Vi kollade in massa kläder, shoppade lite (se nedan) och åt sen lunch på ett av Gallerians alla caféer. Hur trevligt som helst hade vi, detta måste göras om...... Kvällen spenderade jag i soffan och i tvättstugan. Hur var er söndag?


Kaffe nu och sedan är veckan igång på riktigt. Ha en bra dag !!!
..lila linne från Warp, randig tröja från Gina Tricot och hårspray från random hårsalong....fråga mig inte om hur många klockar jag har, för jag tänker inte svara.. ;) Denna kommer från Warp..
(den är mörkröd, inte orange som bilden visar)


/ M A R I
Summering av veckans träning !!

Måndag: Löpning 45 min.
Tisdag: Cirkelfyspass 55 min.
Onsdag: Intensivpass 55 min.
Torsdag: Vila
Fredag: Rask promenad 30 min.
Lördag: Promenad 2 h, runt Djurgården.
Söndag: Löpning 55 min.


En rätt skön vecka med lite varation på träningschemat, känns ärligt talat inte som jag har tränat så många pass som jag egentligen gjort. Men med variation funkar allt enkelt !!! Nu är det en ny vecka på gång, och fokus kommer ligga på löpning......  Vad har ni för tankar kring den nya veckan?!


Idag söndag blir det någon timme på stan med en kollega, får se vad vi hittar på, en långpromenad i solen var tanken. Men vart är solen?! Det blir nog bra ska ni se.

Hörs sen !!!!!
/ M A R I

En lördag i mitt liv !!

Hej på er !!! Har inte orkat lagt ned så mycket tid på bloggen dom senaste dagarna, har haft annat att tänka på. Men ja, just nu känns det helt okej så jag bjuder på ett lördagsinlägg. Ska försöka vara tillbaka på riktigt på måndag, några förslag på något spännande inlägg?

Föräldrarna har varit på besök sedan i torsdags, men alldeles nyss vinkade dom adjö och jag är så tacksam som man kan vara, för att dom kom hit. Älskar er ♥

Idag blir det en lugn lördag, jag ska in till stan och traska runt Djurgården och ta en kaffe med en vän. Annars funderar jag på att hyra en film och mysa ned mig i soffan. Men imorgon måste jag ta tag i löpningen ordentligt, då är det exakt en vecka till att jag står i startpossition för Premiärmilen. Kommer ni och hejar på mig ? :)


Vi hörs sen !!/ M A R I
Gipsy Kings - Bamboleo !!
Lite musik såhär på lunchtid behövs =)

/ M A R IJag är kär, i ett par skor !!


Träningsskor med 76 individuella sensorer som är mjuka och anpassar sig till underlaget. Sulan har en lägre profil än andra träningsskor vilket ger bättre respons och känslan av att träna barfota. Förstärkningar på sulan vid häl och framfot ger bra grepp och kontroll på alla underlag. Ovandelen i ventilerande syntetmaterial är smidig och har bra andasförmåga.


Jag har fått färgnoja, all färg som skriker rakt ut älskar jag. Dom här vill jag ha !!!!!

/ M A R IEn lååång dag !!

Det blev en lång dag. Jag var på jobbet strax efter 07.00, på grund av föräldrafrukost (en uppskattad variant av föräldramöte) och sedan var det min stängningsdag också, så 17.30 traskade jag ned till parkeringen där mamma och pappa stod och väntade.... Helt klart finns det en stor chans att jag kommer somna ovaggad ikväll :).

Hur har er dag varit ?

Dagens träning.
Idag vilar jag från allt, har föräldrarna på besök och det tänker jag njuta av.


..en ny färg varje vecka..


/ M A R IKära föräldrar på besök !!

Efter mina samtal med föräldrarna angående mitt besök på S:T Eriks Ögonsjukhus igår, beslutade dom att åka ned hit till mig. Sällskap kan göra mig gott för några dagar !!!!! Ingenting finns planerat, men solen ska stråla, så kanske några mysiga promenader i stan vore något. Vad säger ni?

Jag har fantastiskt underbara människor omkring mig. Tänk så jag älskar er ♥

/ M A R I
Löparskor, en viktig fråga !!

Dessa fem punkter önskade jag satt på varje löpares kylskåp, vissa måste nämligen höra detta några extra gånger, för att faktiskt inse hur viktigt det är med riktigt bra skor. Så skriv ut och sätt upp på kylskåpet =).1. Köp skorna i en butik, där personalen vet något om löparskor. Det är långt ifrån fallet med alla sportbutiker. Fråga efter personen med störst expertis.

2. Ta på skorna och spring en tur på löpbandet medan du blir filmad. Det är det enda sättet som du kan se om skon stödjer perfekt.

3. Köp inte bara samma modell som förra gången. Det sker en konstant utveckling av de olika modellerna och därför kan en ny version av samma löparsko faktiskt ha ändrat sig så pass mycket att den inte längre är den bästa skon för dig.

4. Alltför många kvinnor köper löparskor med ögonen, men färgen ska på intet sätt påverka vilken sko du köper.

5. Ett klassiskt misstag som många kvinnor gör är att köpa skor som är för små. Löparskorna ska vara cirka ett nummer för stora..

..inte världens snyggaste skor som jag skådat, men ack så sköna, just anpassade efter MINA fötter..

/
M A R IEn underlig dag !!

Solen har strålat, fåglarna har kvittrar, termometern har visat 11 plusgrader och jag har hela kroppen full av vårkänslor. Men ändå är saker och ting lite upp och ned just nu, så all denna värme från våren delas med underliga känslor. Men det är bara att vänta.......


Dagens träning. Jag var på väg att vända hem, efter 1,5 timme hos läkarna på S:T Eriks Ögonsjukhus. Men jag peppade mig själv och gav mig iväg på ett intensivpass, tänka på annat och svettas kopiösa mängder räddade min kväll. Det tackar jag för !!!!
..mitt paradis..

/ M A R ISpring baklänges då och då !!

Intressant läsning, som jag faktiskt ska ta till vara på. Nästa runda får innehålla lite baklängeslöpning.


När du springer baklänges använder du musklerna på ett annat sätt än när du springer framlänges. Vid baklängeslöpning stärker du benens baksidor, speciellt låren. Genom att stärka dessa muskler minskar du risken att överbelasta anklar, knän och höfter.

Ökad styrka och förbränning:
En undersökning från Harvard University visar att du gör igång på upp till 30 procent mer energi vid baklängeslöpning jämfört med vanlig. Utöver det stärker också förmågan att löpa längre fram på foten.

Om du är sugen på att testa baklängeslöpning ska du sörja för att ha ett helt jämnt underlag och undvika trafikerade vägar. Kan du springa på en strand är det optimalt eftersom sanden ger dina lårmuskler ännu lite mer utmaning.

Börja med små etapper; du kan till exempel börja med att lägga in 3 gånger 50 meter baklängeslöpning i din vanliga runda.

(google)

/ M A R I
Löparset från SOC !!
Fyndade ett löparset från märket SOC igår, på Stadium. 399:- för båda delarna. Grymt bra !!

/ M A R ISolen i ögonen !!

En rätt lugn dag på jobbet, likt tisdagar brukar vara, så jag har inte så mycket att säga om dagen. Den har varit solen och fiiiin :).

Gjorde ni något roligt?


Dagens träning.
Cirkelfys som alltid på tisdagar, jag bara älskar att ha sådana mördarpass inplanerade i schemat. Jag har liksom något att se fram emot, och likaså idag, jag har peppat hela dagen och hej vad det gick bra. 55 minuter varav 10 minuter var rörlighet, och det var lika jobbigt det med. Träningsvärken kommer med brevbäraren imorgon :).

Har ni något träningspass i erat schema, som återkommer varje vecka?!

..en gammal bild, men idag fick mina Ray Ban åka fram.. :)

/ M A R I
Dåliga vanor och ordet "förbjuda" !!

Ibland är det små, vid en första anblick obetydliga synder, som bromsar viktnedgången.

Jag är inte den som gillar ordet "förbjuda", för jag tror saker och ting bara blir värre när man går in i ett "förbud-tillstånd". Försöker man äta hälsosamt och få in ett par träningspass i veckan är man på en god väg, men nedanstående text är jag faktiskt beredd på att hålla med. Är det just viktminskning man är ute efter så måste vissa ätbara saker tas bort, det vill säga, förbjudas. Och kanske får man lägga till ett extra träningspass också...En liten förändring i de dagliga rutinerna kan få allvarlig inverkan på vikten. Ofta handlar det om förändringar som inte är direkt relaterade till viktnedgången. Det kan vara ett nytt jobb som gör att vägen till och från arbetet blir kortare, en ny vana att ta en caffè latte med väninnorna eller något helt annat.

Lösning:
Om viktminskningen avstannar efter en period då kilona rasat, är det en bra idé att sätta sig ner och gå igenom dagsrutinerna. Skriv upp vad som händer under dagen – försök få med allt. Genom att dokumentera all fysisk aktivitet och allt du äter får du möjlighet att reflektera över om något förändrats sedan du började med viktminskningen.

Har något förändrats?
Ta också en titt en vecka eller fjorton dagar tillbaka i tiden. Har perioden präglats av onormalt stort socialt umgänge, långa arbetsdagar med förskjuten måltidsrytm eller försummad träning? Eller har det varit så dåligt väder att du inte haft lust att träna.

Ofta finns det en förklaring till att vikten inte längre minskar i samma takt som tidigare. När du kommit så långt gäller det att hitta en lösning. Det räcker kanske att strukturera upp vissa punkter, eller kanske behöver du helt enkelt tänka till och välja en ny strategi med mer motion eller mindre portioner för att kompensera aspekter i vardagen som du inte kan ändra på.


Vad tycker ni om ordet "förbjuda?"

/ M A R I


Neurologmottagningen på Karolinska Sjukhuset !!

För cirka en månad sedan vaknade jag upp av en fruktansvärd smärta bakom höger öga, smärtan ledde till tårar och en sömnlös natt. Efter några Ipren kändes det bättre och jag traskade iväg till jobbet, men än var det inte över. Smärtan kom tillbaka och jag blev akut skickad till S:T Eriks Ögonsjukhus. Där det konstaterades att jag hade synnervsinflammation. Och en sådan måste tydligen utredas, så jag fick en remiss till Neurologmottagningen på Karolinska sjukhuset.. Jag var där igår !!

Jag fick träffa en läkarstudent som gjorde ett x antal övningar och prover på mig, allt ifrån att att gå rakt på ett streck till att känna efter kroppens alla reflexer och känselområden. Därefter hamnade jag hos en specialist på detta område, där också tre läkarstudenter satt med. Hon gick igenom proverna och de övningarna jag tidigare gjort, och ja, synnervsinflammation det har jag. Det var ett som var säkert. Men vart kommer den ifrån? Det var ju det som var frågan. Eftersom nervsystemet är stort finns det stor chans att inte inflammationen sitter i ögat, utan helt enkelt någon annanstans i kroppen. Eller att något annat håller på att ske i nervsystemet. Jag kom dit för att jag trodde att orsaken till inflammationen skulle fastställas, men jag fick inget svart. Jag måste fortsätta utredningen, så en remiss till en hjärnröntken och en remiss till att göra ett ryggmärgsprov väntar. Alla dessa prover, röntkenbilder osv sker för att vara på den säkra sidan, att jag inte har MS. 

Hm, känns sådär när man tänker på det. Men ja, nu är det bara att vänta !!!!! / M A R I


 


Den har kommit !!

Jaaaaa som jag har jublat inombords idag. 12 plusgrader, sol och vårjacka på. Hur skönt det är kan jag knappt beskriva med ord. Jag skulle vilja göra som Ronja gör i filmen, gå ut och skrika ett vårskrik. Gaaah så fantastiskt detta är. Så, då hade jag släppt ur mig det....Dagen har varit helt okej, kort dag på jobbet idag. Gick nämligen efter lunch, på grund av ett inbokat besök på NeurologmottagningenKarolinska Sjukhuset (läs mer om det imorgon). Men som sagt, vädret gjorde min dag !!!


Dagens träning: Tog en nap när jag kom hem vid 14.30 tiden, och den satt där den skulle kan jag säga. Gud så behövligt det var. Men i alla fall, löpning stod på schemat och jag stack iväg, med solen i ögonen =). Benen kändes superfräscha dom första 3 kilometrarna, men sedan sa det pang bom och benen ville inte alls sammarbeta. Jag kilade in på en genväg och bestämde mig för att pressa kroppen på några intervaller den sista biten, och ja, det kändes okej. Ge mig någon dag så är jag i fas igen..... Rundan landade på 5 km.
Idag blev det underställströja, väst och vantar. Mössan fick stanna hemma. Det är våååår :)

/ M A R I


Köpt från Stadium !!


Denna blev min i lördags. Och jag älskar den redan !!!Dessa skulle också passa perfekt, så dom får bli mina när lönen kommer.


Vårkänslorna börjar närma sig :)

Hur klär ni er i vår?


/ M A R ISjöhistoriska Museet !!

´


Syster Madelene med familj spenderade helgen nere hos mig, och såå myysigt vi har haft det. ♥
Bus, tidiga morgnar, barnprogram, sol, mys, shopping, melodifestivalen, god mat, glass, Olearys, Sjöhistoriska Museet, Ikea och såå mycket mer höll oss sysselsatta under helgen. Tack kära ni !!!!

/ M A R I


Summering av veckans träning !!

Måndag: Vila
Tisdag: Promenad 30 minuter och Cirkelfys.
Onsdag: Promenad 30 minuter och 8 km Löpning.
Torsdag: Vila
Fredag: -
Lördag:
-
Söndag: -

Träningen har legat lite på hyllan denna veckan faktiskt, jag har prioriterat annat och det är jag glad för.


Här och nu vinkar jag adjö till en helg som varit en av dom bästa. Syster äldst med familj har varit på besök och vi har haft det underbart. Bilder får ni imorgon.

Veckan som kommer ser ut att vara oplanerad faktiskt, men jobb och träning är huvudsakerna än så länge. Jag ska försöka fokusera på löpningen, för om 2 veckor är det Premiärmilen. Och jag har tänkt att få till en riktigt bra tid. Så nu måste tyglarna stramas åt :).

Hur ser er kommande vecka ut?

/ M A R IKändistätt vid Globen !!

6.30 slog första barnet upp ögonen, sedan dess har det varit full fart. Men ni känner ju mig, kliva upp innan tuppen är inget problem. Vi har med andra ord hunnit med hur mycket som helst idag !! Först mys, frukost, barnprogram, ett besök i Lidingö Centrum för att sedan kolla in lite hus och annat där syster med familj tidigare bott. Sedan käkade vi lunch och laddade för lite shopping, vi hann dock bara med Stadium, innan det var dags för halva gänget att gå på genrepet på Melodifestivalen. Vi andra hamnade i Sickla, för ännu mer shopping. På inte mindre än butiken Stadium haha, förvånad??? :).

Nu har vi landat hemma för lite vila, vi drar snart vidare till Olearys nämligen. Melodifestivalen kommer kollas där ikväll. Det kan bli bra =). God mat blir det i alla fall......

Vad gör ni idag?

Kan säga att Ranelid såg väldigt lugn ut inför kvällen, han tog en taxi och stack iväg från globen vid 16.30-tiden. Inte alls nervös och stressad med andra ord...... Några andra kända ansikten sågs också :) 

 ..haha, sponsrad av Stadium???...


/ M A R I
Amanda Jenssen - Dry My Soul !!Idag startar vi dagen med denna galet snygga kvinna.


/ M A R IDetaljer från dagen !!Det var ett tag sedan, men idag fick den gröna härliga klockan och mina converse åka på. Me like !!

Fredag och jag sitter uppkrupen i soffan, med en skål med godis i knät, ett härligt doftljus är tänt på bordet, Lars Winnerbäck spelas i bakgrunden och jag kollar samtidigt runt bland massa fina bloggar. Mysfredag !! Men, den blir lite extra mysig om någon timme, för då kommer syster äldst med familj hit. Raka vägen i säng blir det nog, men mysigt med besök ♥


Hur spenderar ni er helg?

/ M A R I
Fredag och jag älskart !!

Igår var en bra dag, på många olika sätt. Först Mästerkatten I Stövlarna i 3D med klassen, sedan en härlig eftermiddag utomhus med massa bus och kvällen spenderades hos mina vänner Mahsa och Rickard. Tänk att en sådan bra dag kan ge såå bra känslor i kroppen. Kanske att vårkänslorna börjar komma?!  ♥

Vad gjorde ni?


Idag är det fredag och jag älskart. Känslan sitter kvar och jag ska njuta av den hela dagen. Syster äldst med familj kommer ner ikväll också, bara det är ju fantastiskt.


Måste jobba nu.

..krama träd har jag hört ska vara bra.. ;)

/ M A R I
Amanda Jenssen - Happyland !!
Medan jag, kollegorna och barnen är på filmhuset och gästspelar som jury för Mästerkatten I Stövlarna så bjuder jag på denna. Riktigt bra !!

/ M A R IProgressiv löpning !!

Ville bara dela med mig av denna intressanta text. Och jag håller med, för att utmana sig själv och faktiskt göra kroppen beredd på ett hårt och långt arbete så måste detta göras. Det ger resultat, jag vet !!!- På denna löprunda ska du springa 5 kilometer (eller mer) i ett sträck, men du ska skruva upp tempot. Du ska börja försiktigt och ta i lite extra för varje kilometer. Har du en löparklocka kan du hålla koll på tempot under vägen och kan justera hastigheterna på rundan mycket exakt.

Det mest optimala är att du ökar farten med cirka 10 sekunder per kilometer varje gång du har sprungit en kilometer. Den första kilometern ska du springa så den känns lätt och avslappnad. Den sista kilometern ska helst avslutas i hårt tempo.

Ändamål
Denna runda startar lätt men slutar med att du pressar dig ganska mycket. Det ger en effektiv konditionsträning. Samtidigt är turen perfekt för att stärka dig mentalt för din halvmaraton. Du vänjer dig nämligen i tanken på att en löprunda hela tiden blir tuffare och tuffare. Du får dessutom en bra tempokänsla i kroppen, som kan göra det enklare för dig att hitta ditt rätta tempo på den viktiga dagen.


Om du har tillgång till en löparklocka så kan du ta detta som ett exempel:
1:a km i lugnt tempo - 5:37 min/km
2:a km i jämnt tempo - 5:27 min/km
3:e km i snabbt tempo - 5:17 min/km
4:e km i hårt tempo - 5:07 min/km
5:e km snabbast möjligt (nästan) - 4:55 min/km

Ha så kul :)
(google)

/ M A R ILöpning ute i stormvindar !!

Gaaahh så kallt det har varit, inga minusgrader dock, men blåsigt och riktiga havsvindar. Riktigt sådär att det har gått igenom varenda klädesplagg, men vi andades in lite frisk luft med barnen på eftermiddagen ändå, men gick rätt snabbt in igen för massa andra roliga aktiviteter. En riktigt bra dag !!!!

Har ni blåst bort idag?


Dagens träning.
Morgonen bjöd faktiskt på sol, plusgrader och en ytterst liten vind som jag knappt märkte av. Så jag tog en rask promenad till jobbet, den tar cirka 30 minuter. Helt lagomt på morgonen. Har ni möjlighet att promenera till jobbet? Nu ikväll har det blivit löpning, denna gången också med sällskap. Jag börjar faktiskt uppskatta det där med att springa tillsammans med någon. Det blev en runda på 8 km, i både hård medvind och hård motvind. Rätt kämpigt med det sistnämnda faktiskt. Men jag är nöjd :).

Tränar ni gärna med någon, eller tycker ni det är bäst att träna själv?

..efter mat och en varm dusch ska jag slå mig ned och läsa denna..

/ M A R I
Inredningsbutik i Sundsvall !!

Idag bryter jag träningstrenden mot lite annat, var bara tvungen att visa er detta!!


Jag hade aldrig varit där, men Carolina tog mig dit. Och jag måste tillbaka snart igen !!!! Gillar man inredning och just den lantliga, vita och romantiska stilen som jag gör, så ska man absolut besöka detta ställe. ♥

Hjälp mig ni som bor i Sundsvall, vad heter inredningsbutiken på Sjögatan??

Det finns självkart liknande butiker, överallt, i varje stad och kanske flera stycken av samma genre. Men denna var speciell...Kolla :
"KÄRA KUNDER !! ♥ Slå er ner en stund och avnjut en kopp kaffe å liten kaka. Kom ihåg Carpe Diem!!"
Detta söta stod det på en tavla, som stod på en bänk mitt i rummet. Vackert !!

Hade jag kunnat så hade jag flyttat in där nere i källaren :)


/ M A R I


Bilder från ett par dagar i norrland !!

Besök i Sundsvall !!
Mys, pulk/madrass-åkning, korvgrillning, sol, plusgrader, fågelkvitter, godis, melodifestivalen, bus, kramar, pussar, goda middagar, sol, promenader, spel, godsaker, frisk luft, långa stunder vid frukostbordet, vasaloppet, och ännu mera bus..... Detta är kärlek !!! Jag älskar er alla ♥

/ M A R I
En kall men underbar dag !!

Jag blev mött med öppna armar när jag kom tillbaka till jobbet imorse, fast jag bara var borta en arbetsdag. Har man underbara kollegor eller? Saknad hade jag varit i alla fall. Och detta har jag levt på länge idag. ♥ Annars har det varit en kall men solig dag, helt fantastiskt faktiskt...... Tårtkalas på förmiddagen med alla eleverna blev det också, då generalsekreteraren från Barnfonden var på besök, med sällskap av några politiker och Raoul Wallenbergs halvsyster. Finfint besök alltså !! Detta på grund av att vi vann pris i Raoul Wallenbergs anda för någon månad sedan. Pengarna vi vann går direkt till en uppbyggnad av en skola i dom fattiga delarna av Mali (afrika), så idag överlämnade vi en av byggstenarna med vår skolas logga på, som ska muras in i en av väggarna. Otroligt fin tanke om ni frågar mig !!!!


Dagens träning. Idag blev det cirkelfys på friskis, sådär sjukt jobbigt så alla muskler i hela kroppen skakade när jag gick ut därifrån. En galen kick som både jag och min kropp älskar !!!

Hur har er dag varit ?
..efter en powerwalk i helgen..


/ M A R ILöparjacka från SOC !!Denna skönhet hittade jag på Stadium igår. Hm, köpa??

/ M A R INewlines nya skokoncept !!

Newline, som är mest kända för sina löparkläder, lanserar under våren ett helt nytt och unikt skokoncept.


Newlines nya skokoncept bygger på:

- Individuellt anpassningsbara skor för varje individ och fot – genom tillbehör som monteras in i skon efter behov.
- Personlig anpassning av stötupptagning – utifrån vikt och underlag.
- Personlig anpassning/korrigering av pronation – utifrån ev. snedställning i steg.
- Personlig anpassning av hålfot/passform – utifrån fotvalvets höjd.
- 6 modeller lanseras under våren 2012.
- Pris på ISPO Best Hardware Innovation 2011.


Några exempel på modeller:

Pacemaker – lättvikts tränings/tävlingssko – för neutral löpare till lättare pronation. 12 mm drop Tå/häl för normal fotisättning och ”rullning”.
Hot Sauce – lättviktsracer för tävling och snabba pass 12 mm drop Tå/häl för normal fot isättning och ”rullning”.
Exact Change – träningssko för löpare som behöver extra stabilitet. 4 mm drop tå/häl för en mer framfots landning.
Nada – minimalistisk "barfotasko" med 0 mm drop tå/häl. 99 gram.


www.runnersworld.se kan ni också se en film om skorna. Mycket sevärd !!!! Jag blir otroligt nyfiken på detta koncept, och måste givetvis prova skorna. Kanske dom blir mina nya favoriter.

..snygga, eller hur?..


www.runnersworld.se


/ M A R IEn måndag i Sundsvall !!

Slog upp ögonen vid 07-tiden, men valde att vända mig om och somna om. Hur underbart, på en måndag dessutom?. Då vi alla var vakna, vid sisådär 08.30 blev det en lång frukost med föräldrarna, och sedan en stor kopp kaffe i soffan, med Nyhetsmorgon på tv:n. En ren lycka !!!! ♥ Hur ser er favoritmorgon ut?

Mötte sedan upp Carolina för en lunch på stan, det blev favoriträtten sushi. Ännu en lycka :). Vi småkollade i några butiker innan vi slog oss ner igen, denna gången för en kaffe. Tänk att det alltid är så trevligt att umgås med Carolina. Tack för idag ♥


Dagens träning. Vilodag på måndagar har börjat bli till en vana, får se när den bryts. Men just nu passar det väldigt bra i schemat. Laddar istället både kropp och själ för mördarpasset imorgon.

Hur många minuter tränade ni idag?/ M A R IAmanda Fondell - All This Way !!
Kan inte komma undan med att jag älskar den här låten, Amandas röst gör inte saken sämre heller.

/ M A R IVältränad eller otränad, när svettas man som mest?

Hur är det egentligen, svettas man mer om man är vältränad eller om man är otränad?! Jag lovar att det har blivit många diskussioner om detta ute i landet. Men här nedan reder vi ut frågan:


Studier visar att din kropp får bättre förmåga att reglera kroppstemperaturen efter hand som du kommer i bättre form. Det sker genom att du svettas kraftigt så att svettpärlorna på huden närmast suger upp överflödig värme, och därmed undviker du att försämra din prestationsförmåga. Därför kommer du att uppleva att du svettas mer än en otränad person. Din inre termostat fungerar bättre.

I gengäld är kroppen motsvarande snabb när det gäller att minska svettproduktionen när kroppstemperaturen är tillbaka på cirka 37 grader. Som vältränad svettas du inte heller mer än nödvändigt, kroppen blir generellt bättre på att hålla rätt temperatur. Kort sagt: När du är i bra form svettas du mer när du tränar, men mindre alla andra tider på dagen.

Det kan finnas individuella avvikelser, eftersom svettproduktionen också beror på din fettprocent, din klädsel och antalet svettkörtlar.- Och ja, jag är faktiskt villig att hålla med !!!

Vad säger ni?

..detta märke är härligt att svettas i..


/ M A R ISummering av veckans träning !!

Måndag: Vila.
Tisdag: Cirkelfys 55 minuter.
Onsdag: Intensivpass 55 minuter.
Torsdag: 7 km löpning.
Fredag: Vila.
Lördag: Powerwalk 30 minuter, samt en heldag ute med pulk/madrassåkning.
Söndag: Spinning 55 minuter.

Lämnar en skön och bra träningsvecka bakom mig. Nu blickar jag istället framåt och laddar till vad som komma skall :).

Har ni något roligt planerat?


Idag söndag har haft ett sporttema rakt igenom. Förmiddagen spenderades framför tv:n, då det självklart är tradition att se Vasaloppet. Kollade ni? Sedan blev det några timmar utomhus, med pulk/madrass-åkning och lite bus. Solen höll oss sällskap även idag, hur underbart som helst. När vi kom in blev det skidor på tv:n igen. Och senare på eftermiddagen trampade jag mig igenom ett spinningpass. En riktigt bra dag, med ett härligt tema  ♥


..här satt jag och kollade på Vasaloppet hela förmiddagen..


/ M A R IEn magisk dag utomhus !!!

Morgonen började med en 30 minuters powerwalk och den bjöd på sol, fågelkvitter och 6 minusgrader. När jag kom tillbaka var en härlig frukost framdukad, åh så gott det smakade. Hela familjen var samlad också, vilken underbar känsla. ♥ Bättre start på dagen går det nog inte att få. Eller vad säger ni?

Sedan åkte underställ och täckkläder på för en dag utomhus. Pulk/madrass-åkning, promenad, korvgrillning, sol, kaffe, mer pulk/madrass-åkning, högläsning i solen, bus, kramar, pussar, powernap i solen och massa kärlek.

En magisk dag utomhus som började vid 09-tiden och avslutades vid 14.30 tiden. Nu blir det mellanmål, skidåkning på tv:n och mys i soffan resten av dagen/kvällen ♥
..bilder tagna under dagen, med mobilen..


/ M A R I
På väg mot norr !!

En rätt seg fredag lämnas bakom mig och jag ser verkligen fram emot att komma upp till Sundsvall, andas in frisk luft, varva ner, promenera, busa med syskonbarnen (shit vad jag saknar dom) och bara njuta av att vara med familjen. Det är kärlek det !!! ♥

Vad gör ni ikväll?


Dagens träning.
Idag vilar jag från allt som har med detta att göra. Musklerna vill ta det lugnt och likaså jag, eller?. Hm, hade nog gärna hunnit med en promenad i alla fall. Men idag var det tight. Så, tyvärr !!!!

..jag för någon dag sedan..


/ M A R ITräning på löpband kan vara roligt !!

Snart börjar inomhussäsongen för löpning lida mot sitt slut (för mig i alla fall), men än finns det säkert vissa som väljer löpbandet framför löpning utomhus. Här nedan följer lite roliga tips på hur du kan förgylla din tid på bandet:
Den målmedvetna.

 • Spring lugnt på bandet i 5–10 min.
 • Ställ in hastigheten till ditt måltempo för ett framtida motionslopp (vill du t ex springa 10 km på 50 min ställer du in bandet på 12 km/h.).
 • Spring så långt du kan utan att gå helt i kvav. Kom ihåg att ställa in löpbandet på 1 grads lutning, så att du kompenserar för det uteblivna luftmotståndet.


 • Den avancerade.

 • Börja med 5–10 min lugn uppvärmning. Därefter springer du följande utan paus:
 • 4 min i ett tempo som motsvarar ditt måltempo för nästa motionslopp (vill du t.ex. springa 10 km på 50 min. springer du i 12 km/h).
 • 4 min i samma tempo men med 2 graders lutning på bandet.
 • 3 min där du ökar tempot med 1 km/h och bibehåller lutningen.
 • 3 min där du bibehåller tempot men ökar lutningen till 4 grader.
 • 4 min i ett tempo motsvarande till måltempo för nästa motionsopp (vill du t ex springa 10 km på 50 min ställer du in bandet på 12 km/h).
 • 2 min löpning utan lutning, där du minskar tempot med 2 km/h.
 • 2 min där du ökar tempot med 3 km/h.
 • 1 min där du ökar lutningen till 4–6 grader.
 • 1 min där du ökar tempot med ytterligare 1–2 km/h.
 • 5-10 min lugn nerjogg utan lutning.
 •  

  Den gränsbrytande.

 • Jogga lugnt i 10 min.
 • Spring 4 x 4 min med 2 min ståpaus mellan varje. Den första intervallen springer du en aning snabbare (ca ½ km/h) än ditt normala löptempo.
 • Öka tempot gradvis för var och en av de följande intervallerna, så att du under den sista känner att du pressar dina gränser. Undvik dock att springa så hårt att du tar ut dig fullständigt.

 • ..efter en härlig löptur för några veckor sedan..

  / M A R I  Bästa löpningen på länge !!

  Återigen har det varit en slapp dag på jobbet, vilket jag har tyckt varit fantastiskt skönt idag. Detta på grund av att jag vet att sportlovet börjar lida mot sitt slut, och snart är dagarna fyllda till bredden igen. Så idag har jag tagit till vara på varje lugn stund, bara suttit ned och spelat spel, samtalat med barnen, pysslat och varit på en kort promenad med några barn, bara för att få lite frisk luft. En grå och trist torsdag, om vi ser till vädret, men på många andra sätt har den varit strålande bra.....


  Dagens träning. Trodde aldrig att en löprunda kunde bli så bra, som den ikväll. Med en träninsgvärk som heter duga kunde jag knappt ana att trycket i benen kunde bli så P E R F E K T !!! Dessa endorfinkickar är som balsam för själen. Sällskap kvällen till ära fick jag också, helt klart behövligt ibland, och att föra långa konversationer samtidigt som vi sprang i ett riktigt högt tempo, trodde jag inte heller var möjligt. Men så var det. Kvällen avslutades alltså på ett magiskt sätt. Kärlek till detta ♥


  ..jag idag..


  / M A R I
  Löpning och andning går hand i hand !!

  Det är inte bara under träning detta är viktigt egentligen, det gäller även i det dagliga livet, och ger man det en chans och lägger ner extra koncentration så tror jag att man kommer få en oanad effekt på många olika saker. Det vi pratar om är andningen, och eftersom vi nu har pratat väldigt mycket om löpning så tänker jag fortsätta där. Här nedan följer fyra heta tips på hur du ska tänka när det gäller andningen i din löpträning..:


  1. Börja din löprunda med att andas in genom näsan, och andas ut genom munnen. Då värmer du upp inandningsluften om vädret är kallt och näshåren filtrerar bort förorenade partiklar.

  2. När du inte längre kan andas genom näsan, andas då genom munnen. Då får du ny luft och extra energi.

  3. Håll en fast rytm så att du andas in på ett bestämt antal steg och ut på ett bestämt antal, det ger dig ett bra flyt.

  4. Visualisera hur din inandning nästan suger dig framåt genom luften, medan din utandning går ut på baksidan av kroppen som flamman från en raket som skjuter dig framåt i en explosion. Det hjälper dig att springa snabbare och mer obesvärat.


  Från min egna erfarenhet så kan faktiskt ett helt pass gå förlorat om jag inte får ordning på andningen.
  Hur är det för er?
  / M A R I


  One Direction - One Thing !  Denna morgon bjuder jag på en skön låt.


  / M A R I  RSS 2.0