Året var 2012 !!

I skrivande stund sitter jag med en stor kopp te i min hand och funderar över hur året har varit, och trots att allt inte har varit en dans på rosor, för vilket år är helt perfekt? så sitter jag här med ett stort leende på läpparna och blickar tillbaka på allt det som varit. Kolla bara här:
 
 
Året var 2012 !!
 
Mitt liv. Året började med ett stämpelkort på Karolinska/S:T Eriks - ögonsjukhus, där jag åkte in och ut för undersökningar och diverse tester, för att i största grad kunna utesluta att jag hade MS. När jag genomgått sömnlösa nätter, undersökningar, checkat av typ alla läkare på Karolinska sjukhuset, gjort ryggmärgsprov, hjärnröntken, gråtit floder och funderat kring livet miljarder gånger kom det positiva beskedet, jag hade inte MS. Där släppte jag en sten och livet kunde sakta men säkert återgå till det "normala". Men värk och en liten färgnedsättning på ena ögat är något jag får leva med. Mitt liv skulle till att förändras i April också, men endast till det positiva. Jag träffade min livs kärlek, David. Trodde inte innan dess att det gick att älska någon så mycket, men nu vet jag :) ♥. Våren, sommaren och hösten rullade på i ett behagligt tempo och jag har fyllt dagarna med saker/människor jag älskar. Det var inte förrän nu i nov/dec som min kropp sa stopp, då dagarna på jobbet fyllts med massa stress och konflikter. Men kroppens signaler hann förvarna mig i tid, så jag avslutade terminen på jobbet med en veckas sjukskrivning. Så i skrivande stund är jag inne på min andra lediga vecka och en till återstår. Jag laddar batterierna och hoppas kunna komma tillbaka på jobbet, lika positiv som jag brukar vara.
 
Träning. 2012 skulle visa sig vara ett riktigt bra träningsår för mig, redan i januari sparkade jag igång med en utmaning, "träna varje dag hela januari". Jag lyckades och insåg samtidigt att träning är en himla viktig del i mitt liv, vilket den alltid varit men i år på en helt annan nivå, och sedan dess har det varit så. Jag har prioriterat, planerat, vänt och vridit för att få in träningen i mitt liv, på den nivån jag velat ha den. Jag har också där lyckats !! Jag har utvecklats både i kropp och knopp, synliga resultat som får mitt leende att bli ännu större :), en sjuk livsglädje har omfamnat mig och jag har nog också insett vad som är min passion här i livet. Träning !!!
 
Kost och hälsa. Hälsan låg på en rätt låg nivå när jag åkte in och ut på sjukhus, men det är förståeligt. När det positiva beskedet kom vände sig allt till det bättre och så skulle det förbli, till i nov/dec i alla fall. Men i överlag har jag mått oförskämt bra. Kosten, där har jag med min IBS-mage experimenterat och faktiskt lyckats hitta en riktigt bra form att följa. Mycket har hänt där kan jag säga. Jag älskar att äta och fem mål om dagen, frukost, mellanmål, lunch, mellanmål och middag (kanske ett kvällsmål) passar både mig och min kropp exemplariskt.
 
- Det jag i alla år har sagt att jag ska bli bättre på är att kunna lyssna på mig själv, ta till mig signalerna som kroppen sänder ut och kunna säga nej utan att få dåligt samvete. Detta är något jag jobbar med varje dag, och framåt går det. Men det kommer vara något jag under år 2013 också måste jobba med.
 
- Det som också fått mig att se framåt, leva och förstå saker och ting bättre är min familj, mina vänner, min pojkvän och alla andra i min närhet som sprider positiv energi omkring sig.
 
Glöm inte att ni alla är värdefulla !!
 
Gott Nytt År önskar jag er.
 
 
 
 
 
/ M A R I
 

Tumregel för halsont !!

"Man skall alltid vara mycket försiktig med att träna när man har känningar av halsont eller riktigt ont i halsen. En tumregel som man aldrig bör gå ifrån är att; så länge förkylningen sitter i näsan så går det bra att träna lite försiktigt. Så fort det rör sig ner mot halsen skall man ta det mycket varligt.

 

Träna aldrig om förkylningen går mot halsen. Går förkylningen från hals mot näsa och snuva kan det vara okej med lätt träning men det är så klart formen för varje enskild individ som avgör om man bör träna. Känn alltid efter ordentligt först innan du bestämmer dig för att träna under en förkylning."

 

Idag är det jag som får lyssna på denna tumregel.. Blää !!!

 

Vad gör ni en dag som denna?

 

Igår blev det 7 km löpning, bus med Edvin och Ida på Drakborgen och eftermiddagsfika hos Maria med fam. ♥

 

 

 
/ M A R I
 
 
 
 

8,5 km löpning och några timmars shopping !!

8,5 kilometers löpning och några timmar på Birsta (köpcentrum) gör att benen värker sådär härligt skönt idag. Jag hade vilat från allt som hade med träning att göra i tre dagar, till igår då det var dags att rasta benen igen. I dubbel bemärkelse måste jag nog påstå. Jag började dagen med en sådan där kolossalt bra runda som jag faktiskt kommer kunna leva på några dagar :) Nollgradigt, klarblå himmel, lagomt hårda vindar, pigga ben, många julmotionärer i spåren, nyplogade vägar, peppande musik, frisk luft och en runda på 8,5 km. Allt kändes perfekt !!! Dagen fortsatte på Birsta där jag, ena syrran och mamma avverkade några timmar, gående in och ut från alla butiker (visar min shopping i ett annat inlägg). Som sagt, det värker sådär härligt skönt i benen idag.
 
Hur såg er fredag ut?
 
Idag blir det en till runda utomhus i spåret, samt fika hos barndomsvännen Maria och sedan lek med två syskonbarn på Drakborgen (lekland) här i Sundsvall. Full fart :).
 
Trevlig lördag ! ♥
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Efter tre dagar med vila !!

Efter tre SKÖNA vilodagar är jag mer än laddad för att ge mig på träningen igen. Benen skriker efter att få röra på sig och jag längtar riktigt mycket efter att få komma ut och andas frisk luft, skingra tankarna och bara låta löpstegen ta mig framåt. Men först blir det uppladdning med frukost och kaffe :). ♥ 
 
Har ni tränat här i mellandagarna ?
 
Tre vilodagar har bestått av, bio, goda middagar, mys med familjen, utgång, julgodis, lunch/fika med barndomsvänner, shopping, soffläge med en ny bok i handen och sist men inte minst massa kärlek till David som mellanlandade här en dag efter sitt julfirande uppe i Piteå, för nu sitter han nämligen snart på ett flyg till Thailand där han blir i två hela veckor.
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Ett galet benpass !!

Det är inte förrän idag jag känner att mina ben känns "normala", ni anar inte vilken träningsvärk jag har haft. Trapporna i lägenheten här hemma har till och med varit ett problem (läs:stort problem) haha :). Men herre så passet i söndags levererade.. Vissa gånger får man verkligen till det :).
 
- 30 min på löpbandet (lutning 3)
Utfall med vikt ovanför huvudet, 10x5set.
Höga hopp med hopprep (höga hopp med knäna uppdragna mot hakan) 50x3set
Benböj i smithmaskin 8x4set
Tåhävningar i smithmaskin 15x4set
Grodhopp 20x4set
Leg extension 8x4set
Benpress 8x4set
 
Eftersom tiden fanns blev det latsdrag 10x4set, två magövningar och plankan 1minx3set också.
 
Känns skönt att ha kunnat leva på ett sådan pass i veckan :) grym känsla !!!
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Två vilodagar med massa annat skoj !!

Hej och hå vad tiden går snabbt när man har roligt. Eller hur är det man brukar säga?. Dagarna flyter i samman och jag har egentligen ingen större koll alls på vilken dag det är, jag bara är och njuter till max. Här i Sundsvall har det blivit två vilodagar med massa andra underbara ting inplanerade.
 
Igår var vi alla på bio tillsammans, vi såg Sune i Grekland, och jag kan säga er att jag vek mig dubbel av skratt ibland. Se den om ni får möjlighet :). Gårdagen bjöd även på den traditionsenliga utgången, och trots att jag inte alls intog så mycket alkohol känner jag att jag lever idag. Men men, vi hade väldigt roligt :).
 
Idag blir det också vila, en heldag med familjen är inplanerad och vi alla har nog tänkt att bara ta det lugnt, för maten är caterad och inga större planer är på schemat. Men det absolut bästa är nog att David kommer hit :). Vad gör ni en dag som denna?
 
 
 
En powernap innan festligheterna senare på kvällen drogs igång...sådant är viktigt ;)
 
 
En öl på Oscar, gott gott =)
 
 
Kön in till Restaurang Oscar där vi var på kvällen...
 
 
Många bilder va ?? ;)
 
/ M A R I
 

Julafton i bilder !!

9 km löpning i vacker natur med snö som vräkte ner.
 
 
Sedan gjorde jag och föräldrarna oss iording för att åka till ena systern, där vi skulle fira dagen.
 
 
Där bakom dörren som står på glänt var det glada barn som öppnat sina klappar, mätta magar, kärlek, värme och en massa frid
 
 
Fem underbara barn hade precis varit ute och träffat tomten, som i år kom till den levande elden utomhus.
 
 
Barnen i vår familj samt grannfamiljens barn var ute tillsammans och träffade tomten. Myys !!
 
 
Sedan dukades det upp för julmiddag. Oj oj så mätt magen blev :)
 
Barnen fick ett eget bord nära intill :)
 
Stillhet och längtan.
 
Massa klappar blev det också :)
 
 
Tack Julen 2012 för denna gången ♥
- Idag är det bio med (nästan) hela familjen och den traditionsenliga utgången med tjejerna :)
 
Vad gör ni?
 
/ M A R I
 

Julaftonslöpning !!

...snön lyser vit på taken. Endast Mari (tomten) är vaken. Ungefär så känns det !! Innan klockan slog 07 var mina gröna ögon uppspärrade likt ett barn på ja, självaste julafton. Varför liksom? Aja, julaftonsmorgonen är här och jag har tagit tag i dagen och hittills bara myst.
 
Innan jag och andra delar av familjen ska åka till min ena syster, där vi ska spendera dagen ska jag ut och röra på benen. En löprunda i några minusgrader kan nog sätta ribban för denna underbara dag. ♥
 
Hur firar ni Julafton?
Har ni några traditioner ni slaviskt måste följa?
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 

Gratis träning på Friskis i Jul plus instagrambilder !!

Just nu: Sallaten görs i köket, jag dricker mitt morgonkaffe, julmusiken gör oss alla sällskap, snöflingorna yr utanför fönstret, träningskläderna är framtagna för dagens pass, julafton och allt vad det innebär står för dörren och jag bara njuter av allt. Kärlek ♥
 
Att Friskis här i Sundsvall har öppet hus under hela julen kom ju verkligen som en överraskning, helt klart väldigt bra om ni frågar mig :). Så dagens pass blir på gymmet, och idag är det benen som ska få sig en omgång.
 
Hur går det med alla julbestyr ??
 
- Jag har klippt mig, ätit ost och kex, premiärätit julskinka med mammas egna senap på och ätit massa goda frukostar.
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Löprunda 1 i Sundsvall. Check !!

Bilresan till Sundsvall med Carolina igår gick jättebra, mycket trafik och under vissa stunder gick det bara 70 km/h. Men vad gör det när sällskapet är topp 10 :). Kvällen spenderades hemma hos föräldrarna, där också ena syrran med familj var. Middag, mys, godsaker och hjältegalan. En mycket bra dag/kväll !! Vad gjorde ni?
 
07.00 imorse ringde alarmet, då var det dags att stiga upp och byta om. Löparkläderna låg framme och efter 15 min med påklädning och lite annat så var jag ute. Mötte upp Carolina vid "Ryggisspåret" här i närheten och påbörjade dagens pass. Jag med löparskor och Carolina med skidor. Nysnö, oplogat, - 5 grader, tidig morgon, tyst, andetag och hejarop från Carolina. Cirka 5 km senare var jag åter hemma och slängde mig in i en varm dusch. Vilken fantastisk start på dagan va ?? :)
 
Tränar ni i helgen?
 
Annars är planerna:
- Köpa julklappar
- Klippa mig
- Prova ut nya glasögon
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Frågestund hela dagen !!

Tvättade kläder, städade lägenheten (älskar att komma hem till ett rent hem), tränade, var till jobbet och hämtade lite saker, drack kaffe med Carolina, tatuerade mig med Karin, åt middag med Karin, packade väskorna,  rensade skafferiet, betalade räkningar och slängde massa sopor. Att jag klev upp innan 07 igår kan jag idag säga var en väldans tur. Hade aldrig hunnit allt annars.
 
Idag däremot känns det skönt att ha allt detta gjort och kunna få släppa taget om Stockholm för ett tag, och åka till norr för återhämtning och massa kärlek. Kommer förmodligen inte vara så aktiv här varken idag eller imorgon, så jag tänkte faktiskt passa på att ha en frågestund, ni läsare blir ju faktiskt bara fler och fler, så någon/några frågor måste ni nog ha. Eller? :)
 
Svaren kommer på lördag eller söndag. Så fråga nu, jag vet att ni kan :).
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 
 

Bendödaren !!

- 30 min löpning (lutning 3)
* Benböj i smithmaskin 10x4set
* Tåhävningar i smithmaskin 15x4set
* Utfall med vikt ovanför huvudet 15x3set
* Benpress 8x4set
* Insida/utisda lår 12x4set
* Leg extension 8x4set
 
Anar redan en träningsvärk som heter duga, men då vet jag att jag lever :).
 
Kanske hade världens mysigaste kväll hemma hos Carolina igår, helt underbart att få umgås med någon. Efter att ha varit ensam i några dagar (läs: sedan i söndags) vilket jag har behövt, var det oerhört skönt att ha en vän nära. Fisksoppan får du gärna bjuda på igen, en riktig 10-poängare :). Det blev kaffe och rocky roads också. Smida planer är vi också bra på, likaså denna gången. Men det tar jag i ett annat inlägg :).
 
Vad gjorde ni igår?
 
 
 
 
/ M A R I

 

En veckas träning !!

Inte trodde jag att det skulle bli såhär, och än mindre trodde jag att jag skulle hamna mitt i denna obehagliga situation. (läs inläggen lite längre ner så förstår ni vad jag pratar om). Veckan som gått har verkligen inte varit som vanligt, jag har spenderat dagarna hemma, med att göra ingenting. Denna gången känns det annorlunda, det spritter inte i kroppen på samma sätt som när jag är hemma i "vanliga" fall för sjukdom och inte gjort något på ett par dagar. Nu känns det faktiskt helt okej att göra ingenting, samtidigt som det är en underlig känsla. Hm, det är svårt att förklara men ja, jag tillåter mig att känna så.
 
Snart åker jag till norr och laddar batterierna, jag längtar  ♥
 
 
Veckan som var såg ut såhär:
 
Torsdag - Löpning 50 min + tre olika magövningar.
Fredag - Löpning 25 min. Styrkedel: Rygg/biceps/axlar
Lördag - Löpning (utomhus) 45 min + 15x3set bulgariska utfall.
Söndag - Löpning 25 min (utomhus).
Måndag - Löpning 25 min. Styrkedel: Ben/triceps
Tisdag - Löpning 20 min. Styrkdel: Rygg/biceps/axlar
Onsdag - Löpning 30 min. Styrkedel: Ben/bröst/mage
 
 
Jag har myst med tända ljus, kaffe, varma filtar, tv, frisk luft och jag har också fått öppna första julklappen.
Davids föräldrar hade stenkoll på vilken affär jag gillar mest, det blev ett presentkort på Stadium :)
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Celsius, direkt hem till mig !!

 
 
Är man inte med och tävlarvinner man aldrig, har ni hört någon säga så? Jag säger det rätt ofta, men är för de mycket sällan med och tävlar om saker och ting. Denna gången tog jag tummen ur och var med i en tävling, ja se, jag VANN !!!! Wiiiee :). Får ett flak med Celsius hemskickat till mig, hoppas dom hinner komma innan jag drar norrut bara. Har ingen erfarenhet av denna dryck, men ska givetvis skriva och berätta vad jag tyckte i ett senare skede. Har ni någon erfarenhet?
 
/ M A R I
 
 

Under Armour och Nike !!

Att besöka Stadium om man heter Mari kan bli väldigt farligt men framför allt väldigt dyrt. Jag älskar butiken!
 
Denna gången blev det ett linne från Under Armour och två par löparstrumpor från Nike. Mycket nöjd tjej :)
 
 
 
 
 
/ M A R I

 
 

9 km löpning i stormen !!

Jag vaknade upp hos David igår, fick i mig en god frukost, bytte om till träningskläder, velade fram och tillbaka om jag skulle åka till gymmet eller åker hem och byta om till löparkläder. Jobbigt problem, eller hur ?? :). På t-banan mot Lidingö bestämde jag mig för löpning, kändes som det var länge sedan jag trampade snö och andades in frisk luft. Senaste passen har ju varit på gymmet.
 
Jag hade läst innan på både facebook och aftonbladet att storm väntades, hm...hinner jag tänkte jag? Jodå, ut till 0-gradig kyla, grå himmel och lätta vindpustar blev det. Efter 5 km började dock vinden ta fart och en stark motvind blev ett faktum. Ta en genväg och komma hem snabbt?? Nej nej, det blev 4 km till i motvind. Satte verkligen min vilja på prov där, och hej vad det gick. Snömodd, motvind, 9 km och lätta steg. En GLAD tjej steg in genom dörren och satte check för dagens pass.
 
Tränade ni i går?
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 

En utsliten tjej !!

Varken förkylning eller annan sjukdom var anledningen, men fredagen spenderades hemma. En utsliten tjej valde att vila helt enkelt. Jag vill oftast vara alla till lags, hjälpa och finnas till. Avskyr när folk blir drabbade bara för att jag valt att säga nej eller inte just den stunden är tillgänglig. Det kallas att vara för snäll har jag hört, men denna gången fick min hälsa gå före, vilket den alltid borde göra. Trots att det var/är ett väldigt jobbigt beslut !!! Ångest deluxe, men jag bara var tvungen...
 
Jag avbröt min dag med ett härligt träningspass, vilket är typ det enda jag har ork till just nu.(konstigt nog)
 
- 20 min löpning
Latsdrag 5x4set (sjuuukt tungt)
Stående rodd (smala) med stång 8x4set
Stående rodd (breda) med stång 10x3set
Sittande rodd 8x4set
Axelpress med stång 10x4set
Bicepscurls med stång 12x4set
Lyft till haka med stång 8x4set
Armhävningar 15x3set (alla på tårna)
+ 3 magövningar
 
 
Idag lördag blir det träning och annars väldigt lugna sysslor. Vad ska ni göra?
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Jag bara sprang, sprang och sprang !!

Ibland när saker känns tungt vänder jag mig gärna till någon jag har nära, för att prata, ta emot lite värme och kanske gråter jag en skvätt också. Alla har perioder i livet då saker känns tungt, det kanske har hänt något eller man kanske bara har en dålig dag. Då är det som jag skrev ovan, så himla viktigt att man har någon att vända sig till. Jag har oerhört många fina människor i min närhet, och jag har sällan problem att berätta hur jag mår eller känner för saker och ting. MEN, denna gången vände jag mig inte till någon, jag använde mig utav löpningen. Jag bara sprang, sprang och sprang. Både tid och rum försvann. Det enda som fanns var musiken i mina öronon, löpstegen och mina andetag.
 
Vet ni, när jag klev av löpbandet efter 50 minuter kände jag mig så otroligt lättad. Det tunga som låg och tyngde ner mina axlar var som bortblåst, jag gick hem med en rätt skön känsla i kroppen och tackade ödmjukt mig själv för att jag älskar löpningen så mycket.
 
Hur skingrar ni tankarna när saker känns jobbiga??
 
 
 
 
/ M A R I
 
 

När kroppen skriker efter träning !!

Tre dagar utan ett enda träningspass, och ni rynkar säkert på pannorna nu och tänker "men det är är väl inte så hemskt, det är ju bra att vila ibland". Jag vet mycket väl att vila är bra, för att se resultat, vila musklerna och få lite distans till saker och ting. Jag tillåter min kropp den vilan den behöver, när den behöver den. Men jag är inställd på att få motion, mer eller mindre varje dag och utan den skriker jag. Vilket jag faktiskt snart gör !!! :)
 
Jag pratar om planering och prioritering, men denna gången fick träningen läggas åt sidan, hur mycket jag än försökte att få in den i schemat. Julfest, aw med kollegor och Luciaspel på jobbet har istället gått före, vilket har varit fantastiskt trevligt. Men, idag SKA jag träna !!!
 
Lustigt hur kroppen kan skrika efter något så pass mycket !! Känner ni så ibland?
 
 
 
 
Vad sägs om en löprunda i denna vackra miljö? :)
 
/ M A R I
 
 
 
 

Veckans träning och ett juligt mellanmål !!

Mitt mål har varit att hinna med att träna så mycket som möjligt, trots ett välfyllt schema med ditten och datten. Så himla typiskt nu innan jul, men jag tycker jag har lyckats. Det gäller att planera !!
 
Hur gör ni för att hinna med det ni ska?
 
Onsdag- Promenad 45 min (pass inställt pga snökaos)
Torsdag- Löpning 30 min. Styrkedel: Rygg/biceps/axlar
Fredag- Löpning 20 min. Styrkedel: Ben/mage/triceps
Lördag- Vinterlöpning 45 min.
Söndag- Crosstraining 55 min.
Måndag- Vila (Julfest)
Tisdag- Vila (aw/inflyttningsfest hos kollega)
Onsdag- (idag) Löpning 30 min. Styrkedel: Ryg/biceps/axlar
 
 
 
 
- Min favorit just nu-
Kesella, en skvätt naturell yoghurt, cashewnötter, clementinklyftor och pepparkakskrydda
 
/ M A R I
 
 
 
 

Vissa helger är bättre än andra !!

Tycker inte ni det?. Helgen som var blev en av dom bättre helgerna på väldigt länge, trots att dagarna inte bestod av så storslagna grejer. Men det är kanske sådant som verkligen betyder något, egentligen. Eller hur ?. Jag och David spenderade hela helgen tillsammans, utan måsten och stress. Vi har ätit lunch på söder, promenerat i vintersolen, ätit lyxiga långa frukostar, legat i soffan och samtalat, lagat god mat, kollat på två bra filmer, druckit flera koppar av mitt nya chaite, njutit av en löprunda (bara jag), ätit gotta, halvdött på ett crosstrainingpass (bara jag), tänt andra ljuset i adventsstaken, slagit in paket och njutit dagarna långa med massa julmusik. Det kallar jag livskvalité !! Jag kommer leva länge på den här helgen ♥
 
Men nu är en ny vecka igång och den innebär massa andra saker. Hänger ni med mig? :)
 
Bjuder här också på massa bilder från dagarna som varit:
 
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Crosstraining på SATS !!

En läsare frågade mig om hur crosstrainingpasset som jag går på på söndagar funkar, och självklart ska hon få reda på det. Jag antar att passen är uppbyggdaolika sätt, men de passet jag går på funkar såhär:
 
- Passet är uppdelat i 8 stationer, där det finns två övningarvarje station, som oftast är det en pulshöjande och en styrkeövning. Man kör dessa övningar två gånger (varannan gång i 45 sek), med 15 sek vila mellan övningarna, vilket innebär att du spenderar cirka 4 minuter på varje station innan du byter till nästa, där det väntar två andra övningar. Högintensiv träning när den är som bäst, om du frågar mig :). Stationerna/övningarna kan se ut som följande:
 
1. Upphopp på låda / Bulgariska utfall
2. Idioten / Stående rodd med stång
3. Skridskohopp / Axelpress med stång
4. Plankans possition men du "springer" med benen / Plankan
5. Upphopp (gränsle med dopp med rumpan) på en stepbräda / Fällkniven sittandes på en stebräda
6. Höga knän / Russian twist med vikt
7. Burpees / Armhävningar
8. Upphopp / Jorden runt
 
- Ett högintensivt pass som ger snabba resultat. Grymt bra är det !!! Har ni testat?
 
"Om du känner dig febrig eller väldigt trött/hängig imorgon så är det ingen fara, passet är enormt krävande och sätter igång din kropps förbränning på max" Brukar instruktören avsluta passet med.
 
Jag brukar halvdö efteråt, men denna hatkärlek älskar jag :)
 
 
 
Ett härligt citat får också följa med :)
 
/ M A R I
 
 

Årstiden hindrar mig inte !!

Nej, tvärtom. Den lockar mig ännu mer !! En löprundaoplogade gångvägar, några få minusgrader som får en att springa fortare bara för att hålla värmen, frisk luft, vacker natur, d-vitamin när den är som viktigast och grym konditionsträning är ju mycket mer spännande/givande en 45 minuter på ett löpband. Vad väljer ni?
 
Gårdagens löprunda var magisk bokstavligt talat. Jag som alltid är uppe i ottan klev ut genom dörren, påklädd och klar för en runda vid 08-tiden. Solen höll på att gå upp, himlen var klarblå, termometern visade några få minusgrader, jag hade min nya mössa och mina nya vantar på mig (byxorna tyckte jag var lite för varma för att använda igår), vattnet låg spegelblank på sjön och stoppet på Gateau innan jag var hemma satte frukosten på en lyxig nivå. Hur underbart?
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Två riktigt bra pass inleder jag helgens bloggande med !!

Återigen är en vecka förbi och snart kan vi räkna ner på allvar, till både julafton och nyår, tänk så snabbt det går!!. Tycker mig minnas att året 2012 nyss började. Det är mycket som hänt, men det tar jag under ett annat inlägg. Helgen är kommen i alla fall, lördagmorgon och jag sitter med en stor kopp kaffe och njuter av tända ljus och underbart sällskap. När frukosten och kaffet lagt sig till ro tänker jag inviga mina nya löparkläder som anlände i onsdags, det ser jag fram emot. Jag visar er sedan :)
 
Hur ser er dag ut?
 
Torsdagspasset: (ett riktigt tungt pass)
- 30 min löpning, lutning 2 på 10km/h
Latsdrag 8x4set
Sittande rodd 10x4set
Ryggresningar 10x4set
Stående rodd (bred) med stång 10x4set
Stående rodd (smal) med stång 8x4set
Militärpress 10x3set
Axelpress i maskin 10x3set
Drag till hakan med stång 10xset
Bicepscurls med hantlar 10x4set
 
Fredagspasset:
- Löpning 25 min, lutning 3 på 9km/h
Squats med vikt 10x4set
Utsida/insida lår 10x4set
Bulgariska utfall med hantlar 12x3
Utfallsgång med vikt 45sek x3set
Benpress 8x4
Avslutade med jumping jacks 30x2set, höga knän 45sek x3set
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Ofrivillig vila och ett bra tisdagspass !!

Att det rådde snöstorm (läs:KAOS) i onsdags här i Stockholm har nog ingen gått miste om, säkert inte ens ni som inte bor här. Men storm och metervis med snö ställde till det helt, för väldigt många i alla fall. Att jag både bor och jobbar på Lidingö tackade jag väldigt mycket för denna dagen. Någon läsare som drabbades mer? Den ofrivilliga vilan från gymmet blev istället en promenad (all trafik stod stilla) hem, i snömodd och oplogade gångvägar. Jag tyckte helt klart att det var prioritet att ta mig hem innan det blev för sent. Istället blev det pyssla-om-sig-själv-kväll, en varm kopp te, tända ljus och mys i soffan...
 
För att ändå prata lite träning så kan jag säga att jag fick till ett riktigt effektivt styrkepass i tisdags. Jag skulle äta och julbaka med Carolina senare på kvällen, men ville gärna träna innan, så jag effektiviserade passet och fick till det ordentligt. Träningsvärken sitter fortfarande kvar faktiskt !!!!
 
10 min uppv. på löpbandet. (11 km/h)
- Leg extension 8x4set (aktiv vila: benböj med vikt)
- Grodhopp 15x3set (aktiv vila: dips mot bänk)
- Benpress 8x4set (aktiv vila: upphopp)
- Insida/utsida lår 10x3set (aktiv vila: bulgariska utfall)
- Stående vadpress 8x4set (aktiv vila: jumping jacks)
 
- Sedan dog jag lite !!!! Men Carolinas enormt goda pastarätt fick mig att vakna till liv igen :)
 
Idag ska jag försöka få till onsdagens tänka styrkepass, rygg/biceps/axlar. Vad tränar ni?
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Tjurruset 2013 !!

Det gäller att vara ute i god tid, både för att få plats och ha något att träna för. Anmälan är gjord och jag är taggad för att delta i nästa års mest skitiga löparfest. Ska ni med?
 
Tjurruset 2013 - Lördag den 5:e oktober.
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 

En vecka med träning har passerat !!

Just den här månaden brukar vi ha fullt upp, klappar ska köpas, knäcken ska kokas, pepparkakorna ska bakas och önskelistan ska skrivas. Ja det är en himla hets under december månad, lite synd tycker jag, då den enligt mig ska mysas igenom. Eller har jag fel? Stressa är inget jag är bra på, så jag lägger det åt sidan, men myst med julbak, julmusik och advenstljus har jag gjort. Helt i min takt !! ♥
 
Träningen är inget jag i första taget lägger åt sidan, speciellt inte denna årstiden då kroppen behöver det som mest. Så ja, återigen har en veckas träning avverkats och jag är inne i ett flow som heter duga :) Magiskt !!
 
Onsdag - Promenad 45 min
Torsdag - Bodycombat 55 min
Fredag - 25 min löpning. Styrkedel: rygg/biceps/axlar
Lördag - 40 min löpning. Vackraste löprundan i år.
Söndag - Crosstraining 55 min
Måndag - Vila
Tisdag - Uppv. 10 min på löpbandet. Styrkedel: Ben (med aktiv vila mellan seten)
Onsdag - 30 min löpning. Styrkedel: En genomkörare för hela kroppen
 
Nöjd?? - Ja !!!
 
 
 
 
Här kommer lite bilder från veckan som varit
 
 
/ M A R I
 
 
 

Vilodag, och vad händer då??

Mycket handlar om träning, och hur passen/känslan under/efteråt känns. Mycket pepp, resultat och inspiration bjuds det också på, men vilan då??. Ja, den som är så himla viktig, för att jag över huvudtaget ska se några resultat eller orka med så mycket träning som jag faktiskt klämmer in under en vecka. Självklart är vilan viktig och den finns med under varje vecka, men jag kanske inte säger så mycket om den. Varför vet jag inte, men nu tänkte jag berätta.
 
Vilodag, och vad händer då?
- Igår då jag faktiskt hade en vilodag var exempelvis ett besök på Olearys tillsammans med David inplanerat, för att äta god mat och se Timrå möta Rögle (jag hejar på Timrå), andra dagar planerar jag in att göra ingenting, och det är något jag tycker varje människa borde göra någon gång i veckan, eftersom vardagen och allt annat kräver så himla mycket av oss. Passa på att handla, umgås med goda vänner, se film, planera ett nytt träningspass, längta till nästa träningspass, prata med familjen och mycket mer är också saker jag försöker hinna med en sådan dag som denna. Ja, kort och gott, under mina vilodagar händer lite gott och blandat.
 
Nå, vad gör ni under era vilodagar?
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Nytt från Craft och Nike !!

 
 
Klickade hem lite nytt inför vintersäsongen (som förövrigt börjat redan) i helgen. Ser fram emot att få testa :)
 
www.sportamore.se
 
Hur ser er vintergarderob ut?
 
/ M A R I
 
 
 

Vinterlöpning !!

Igår tog jag kanske årets vackraste löprunda, jag är fortfarande alldeles varm i hjärtat. Trodde inte alls att jag skulle älska vinterlöpning så pass mycket som jag insåg att jag faktiskt gör, helt obeskrivligt.
 
Klockan slog 08.00 när jag var påklädd och klar och termometern visade - 4 grader. Alldeles perfekt !! Då säkert många i min närhet fortfarande låg och sov så var tystnaden ett faktum, det enda jag hörde var knarret under skorna och mina andetag. Andas in frisk/kall luft, vakna till liv, planera dagen, njuta av naturen som nu är så vacker, svettas, skingra tankarna och bara vara, följa löpstegen och längta efter en god frukost. Ja, man hinner mycket under en 40 minuter lång löprunda :) ♥
 
Nu blir det Crosstraining !!
 
Har ni tränat i helgen?
 
 
 
En bild från förra årets besök i Åre
 
/ M A R I
 

Nytränad, nyäten, nybäddad säng osv osv !!

Skjuta upp saker och ting brukar jag inte vara så pigg på, jag brukar försöka få alla måsten och allt inplanerat gjort på utsatt tid. Gör man det så underlättar det för andra saker, men veckan som gått har inneburit en hel del annat, så tvätten och mina måsten här hemma har liksom uteblivit, och jag har överlevt ändå. Men igår fick jag lov att ta tag i det, och jag måste nog säga att helgen startade väldigt bra ändå, trots att den spenderades i tvättstugan/med dammtrasan i ena handen. Kolla här: Nytränad, nyäten (thaimat), rentvättade kläder, renbäddad säng, nystädad lägenhet, massvis med ljus och med ett så himla vackert vinterlandskap utanför fönstret. Hurrni, det var inte så pjåkigt va ?? :)
 
Hur startade er helg?
 
Idag blir det löpning, julmarknad på Skansen och glöggmys hemma med David. ♥
 
 
 
 
/ M A R I
 
 

RSS 2.0