#TeamStockholm - Träning nr. 4 !!

I lördags var det dags att träffa det glada gänget i #TeamStockholm igen, vi var fem träningssugna tjejer som slöt upp vid Tantolunden klockan 11.00. Alla laddade för ett hårt träningspass, vi visste nämligen redan innan att inslag av militärträning skulle komma. Och i efterhand, gud så kul vi hade det =). Såhär hade Johanna fixat det för oss:
 
Uppvärmning: Jogg, sidohopp höger, sidohopp vänster, höga knän och snabbare jogg. Vi höll på i cirka 10 minuter.
 
Löpteknik: (ett återkommande och väldigt viktigt inslag i just löparträning). Det blev 10 minuter blandat med låg skipp, hög skipp, hälkickar och sprättsteg. Allt 4x 20 meter.
 
Efter detta delade vi in oss två och två. Vi fick agera varandras motstånd, springa bakåt och framåt, hoppa grodhopp, gå skottkärra, köra bicepscurls med kroppsvikt och avslutningsvis spurter i 30 meter x 7, med cirka 5-10 sekunders vila. Detta x 2.
 
Ett annorlunda upplägg mot för hur passen senaste gångerna sett ut, men variation är jag inte främmande för. Tvärtom. Det var riktigt roligt. Militärträning är något jag absolut skulle kunna fortsätta med. Någon i Stockholm som vet om det kör igång något liknande nu på våren?. Vore tacksam för svar !! :)
 
Nästa träning tillsammans med #TeamStockholm är söndagen den 5 maj, klockan 11.00 på samma plats. Alltså, Tantolunden. Alla är välkomna. KOM !!!
 
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Summering av en vecka som varit !!

Det har varit jobbrelaterande möten, ännu mer jobb, träning, persisk mat, sol, #teamstockholm träning x2, rensning, städning, tvättning, shopping, mys, kärlek, vänskap, migrän och mycket mer under veckan/helgen. En vecka/helg som jag är mycket nöjd med, på alla fronter. Nu blickar jag istället fram emot en ny vecka med bara fyra arbetsdagar, hujeda mig så skönt det ska bli. Jobba bara fyra dagar skulle jag snabbt vänja mig vid :)
 
Hur har er vecka/helg varit?
 
Såhär såg träningen ut:
Måndag - Löpning 8 km.
Tisdag - Gym: Rygg/biceps
Onsdag - #TeamStockholm-träning, upplägg Här
Torsdag - Löpning 7 km
Fredag - Vila
Lördag - #TeamStockholm-träning. Se upplägg imorgon.
Söndag - Löpning 8 km
 
Ännu en vecka med massa löpning. Det går bra nu :) Grymt !!!
 
 
 
Idag bjuder jag på en suddig spännisbild :)
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 
 

Muggkaka - Vaniljdröm !!

Alltså, förlåt !! Jag kan inte få nog. Dessa muggkakor håller på att ta över mitt liv, kanske inte riktigt så haha, men dom återkommer med jämna mellanrum under veckorna/helgerna, dock i olika skepnader och smaker. Den ena godare än den andra. 
 
Att detta ens är nyttigt har jag svårt att förstå, men riktiga proteinbomber är vad det är. Tackar och bockar för det, annars skulle jag ha ett rejält beroende att råda bot på. Är det bara jag, eller är det fler som tycker att dom är fantastiskt goda?
 
 
Denna blev det till mellanmål igår:
 
1 portion.
15 g havregryn
10 g proteinpulver (kan bytas ut mot mer gryn)
1 krm kanel
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver (äkta)
1 msk stevia strö
1 msk soygurt vanilj
2 msk äppelmos (lågkalori)
1 ägg
2 msk vatten
 
Topping:
2 msk jordnötssmör
2 1/2 msk vatten
Granola (hallon kakao)
Riven kokos
 
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan resten, vispa ordentligt. Smörj sedan en kopp/mugg med kokosolja och häll i smeten. Micra på full effekt i cirka 1,5 minut, om inte kakan är fast så kör en stund till. Häll sedan upp kakan på ett fat, och låt den svalna en stund. Topping, blanda jordnötssmöret och vattnet, bre det sedan som "smör" över kakan och strö granolan och kokosen ovanpå. Ät och njut ♥
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

#TeamStockholm - Kortintervaller !!

Innan jag berättar om onsdagens pass med de glada gänget i #TeamStockholm, tänkte jag passa på att påminna er om att nästa träning är IDAG. Bättre sent än aldrig, men har ni tid och hinner ni ta er till Hornstull (Tantolunden) till klockan 11.00, så gör det. Snälla!! Du kommer inte ångra dig :). Gå med i #TeamStockholm på facebook och ni hittar där massa peppande och träningsglada tjejer, ni hittar också träningstider och upplägg på sidan. Häng på vetja !!
 
 
Onsdagens pass såg ut såhär:
 
Uppvärming: Löpning 1,5-2 km.
 
Passet delades in i tre olika delar, teknik, intervaller och styrka. Effektivt och det är under ett sådant pass man inser att man hinner med riktigt mycket på bara 60 min. Jobbigt var det !!
 
Teknik: Låg skip, hög skip, hälkickar och sprättsteg. Detta körde vi i intervaller, 20 meter x 4.
 
Intervaller: 150meters intervaller, där vi sprang nästintill max men inte fullt och vilade i 30 sekunder x 4. Efter 4 intervaller vilade vi i 2 minuter innan det var dags igen. Vi upprepade detta 2 gånger till, så när intervallerna var över hade vi sprungit 12st 150meters intervaller. (baksida lår har ömmat rejält efter dessa, svettigt).
 
Styrka: 10st armhävningar - 15 squats - 1 min planka x 3.
 
Enligt mig ett riktigt effektivt pass, som känns än idag (läs: i baksida lår).
Är det någon av er som testat uppläggen jag lagt upp?
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Kung Markatta, Ecoliving och Raw Bite !!

Det händer att jag köper nytt, provsmakar, recenserar i det tysta för mig själv och tänker sedan att jag ska visa er. Men jag glömmer liksom av mig, men nu ni, nu ska ni få många godbitar i ett och samma inlägg. Håll till godo :)
 
 
Först och främst, till er alla som älskar att botanisera i matvarubutiker så kan jag tipsa er om Hemköp vid Hornstull, där dom nyss byggt om. Hade det inte varit för träningen med #TeamStockholm i onsdags så hade jag nog varit kvar där inne fortfarande. Oj oj så mycket trevligt dom hade. Har ni varit där?
 
Trött, frissigt och bångstyrigt hår får nog många efter en lång och kall vinter. Minst sagt jag i alla fall, och att jag burit mössa en hel del har nog inte gjort saken bättre. Tvärtom. Så fukt och annat skonsamt mot håret har jag försökt mig på att leta fram här på vårkanten, men tycker mig inte alls bli särskilt nöjd. Därför ville jag, efter att ha läst så otroligt mycket bra om hårprodukterna på www.ecoliving.se ge dom en chans. Har ingen som helst erfarenhet av dessa grejer, endast positiva ord från andra kunder. Så vi får se hur det blir, för jag har nämligen bara testat shampoot och balsamet en tvätt. Så en mer ordentlig recension av detta får ni lite längre fram.

Har ni någon erfarenhet av Ecoliving?
 
Kung Markatta och Raw Bite har nog ingen missat vid det här laget. Märket Kung Markatta gör otroligt bra grejer enligt mig, och att det är ekologiskt gör saken bara ännu bättre. Vilken är er favorit därifrån?. Vet inte om det är nytt, eller om jag bara missat det, men att Kung Markatta gjorde godis viste jag inte. Så två påsar åkte med hem, var bara tvungen att testa. Rent, fräscht och otroligt gott smakade det. Om det är bättre än "vanligt" godis har jag ingen aning om (vilket jag tvivlar på), men ändå smakade det "rent" på något sätt. Svårt att förklara. GOTT var det i alla fall, och det är ju huvudsaken :)
 
Raw Bite, ekologiskt, 100 % naturliga och råa ingredienser. Mer behöver jag kanske inte säga??. Underbar nötbar som faktiskt är på topplistan just nu. Coconut och Raw cacao är favoriterna. Din favorit?
 
(nej, detta är inget sponsrat inlägg. Helt på mina villkor. Vill bara ge er bra tips).
 
Shampoot och balsamet finner ni på www.ecoliving.se
Kung Markatta och Raw Bite finner ni i välsorterade matvarubutiker.
 
 
 
Raw bite - Coconut, Djungeldjur - Mjuka skumdjur med fruktjuice från ekologiska frukter, Snacksmix Choklad - Gojibär, sojabönor, nötter och russin. Tummen upp för allt detta :)
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Nytt från Sportamore och sponsring från Vitamin Well !!

I fredags kom det ett paket från Sportamore som jag några dagar tidigare hade klickat hem. Korta tights och ett snyggt linne inför sommarens alla träningstimmar utomhus kan man inte få för många av :). Detta blev det:
 
Linne från Reebok
Tights från Newline
 
Riktigt nöjd är jag!!
 
 
 
 
 
Inte nog med detta, tidigt förra veckan fick jag ett mail från Vitamin Well. Någon dag senare stod detta utanför min dörr:
 
 
 
 
Sponsrad med denna goda dryck gjorde mig riktigt glad, och här och nu kan jag passa på att rekommendera den nya smaken Melon. Himmelskt god !!
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Muggkaka - Mintkyss!!

Dessa muggkakor (som jag förövrigt oftast gör i en skål) kommer få mig att tappa fotfästet snart, för himmel och pannkaka så goda dom kan bli. Detta är helt klart favoriten just nu, oavsett smak, färg eller konsistens. Enkelt, proteinrikt och en smaksensation för hela mig.... Hur bra kan det bli liksom?
 
I söndags blev det en ny variant, men grunderna lades från ett annat recept:
 
 
1 portion.
1 skopa proteinpulver (choklad)
1 rågad tsk kakao
2/3 tsk bakpulver
1/2 dl vatten
2 brutna rutor (i småbitar) mörk choklad med mintsmak, 70% -ig.
1 msk äppelmos (lågkalori)
1 tsk akaciahonung
 
Blanda ihop alla ingredienser, häll i smeten i en skål/mugg och micra på full effekt i cirka 1,5 min. (Denna variant blev riktigt kladdig, men vill ni ha den mer kompakt är det bara att micra den ytterligare några sekunder). Sedan ringlade jag soygurt (vanilj) över och toppade med hallon och en ruta mörk choklad med mintsmak.
 
Hoppas det ska smaka :)
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

#TeamStockholm - Backintervaller och löpteknik!!

I lördags var det dags för den andra gemensamma träningen med #TeamStockholm, och för er som är ny här inne kan ni läsa mer angående detta under det HÄR inlägget. Denna gången dök det upp några nya ansikten, och det var strålande roligt att träffa och träna tillsammans med dom alla. Nästa gång kanske du också vågar komma?
 
 
Löpteknik och backintervaller var lördagens plan, och såhär såg det ut.
 
Uppvärmning: Jogga fram och tillbaka på gräset, med några fartökningar, sidohopp åt de båda hållen och höga knän.
 
Löpteknik: Låg skipp, hög skipp, hälkickar och sprättsteg. Dessa repeterade vi ett par gånger (under cirka 12 minuter). Riktigt kul och väldigt nödvändigt. Visste ni att löpteknik är lika viktigt att få in i schemat som rena löppass?. Har ni funderingar kring begreppen, googla gärna och läs mer om det.
 
Backintervaller: Vi sprang snabbt uppför, inte max, men nästan. Vilade där uppe i någon sekund och joggade sedan neråt i behagligt tempo. Dessa intervaller sprang vi i 12 minuter. 12 minuter är riktigt lång tid när det gäller sådana här saker....jobbigt !!
 
När vi avslutat backintervallerna var det dags för jägarmarsch runt en del av parken där vi höll till. Detta går till på följande sätt: Alla springer på ett led, den sista personen spurtar om alla och hamnar då först i ledet, sedan är det den andres tur och så fortsätter man om och om.
 
Lördagens pass avslutades med ett gäng plankor och squats med upphopp.
 
Planerade gemensamma pass med #TeamStockholm:
Onsdag den 24/4 klockan 18.00
Lördag den 27/4 klockan 11.00
Mötesplats: T-bana Hornstull och vi håller till vid Tantolunden
 
Kommer du?
 
 
 
(bilder lånade från Johanna).
 
 
/ M A R I
 
 

Summering av en vecka som varit!!

Har ni varit med om detta, att ni sätter er ner på söndagskvällen, andas ut och börjar ladda om batteriet för en ny vecka medan ni samtidigt funderar på hur den gångna veckan varit när ni helt plötsligt inser att ni knappt minns vad ni gjort?. Eller är det jag som börjar bli senil helt enkelt?  - Jag var med om detta igår.
 
Fick sätta tankevärksamheten på full effekt för att minnas, dagarna har liksom bara gått i ett och jag har glidit med och gjort allt i turbofart. Hm, stressad eller går veckorna sjukt snabbt? Aja, jag kom fram till att det har varit en bra vecka i alla fall, mycket regn men många härliga stunder. Hur var er vecka, eller har ni glömt bort vad ni gjort? :)
 
 
Träningen kommer jag ihåg i alla fall, för den har jag nedskriven.
Måndag - Ben på gymmet. Se upplägg här
Tisdag - Crossfit 60 min (teknik och en amrap)
Onsdag - Vila
Torsdag - Löpning 7 km
Fredag - Vila
Lördag - 4km x 2. 60 min träning med #TeamStockholm (se upplägg imorgon)
Söndag - Promenad 60 min och Crosstraining.
 
 
Bjuder på lite helgbilder från Instagram:
 
 
1. Pestolax med gosallad. (favoriträtten just nu)
2. Texas Classic på Texas Longhorn
3. Davids öl och mitt mineralvatten på Melanders Fisk (medis)
4. Träning med #TeamStockholm (se fler bilder imorgon)
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 
 

Aktiv lördag och tips på mellis i farten!!

Att lördagen var aktiv kan ingen ta ifrån mig. Himmel vad mina ben fick jobba, och det kändes igårkväll. Benen i högläge och rumpan i soffan hela kvällen. Det var jag värd!! 
 
En tidig morgon med gofrukost, David i närheten och nyhetsmorgon började dagen på bästa sättet i alla fall, sedan blev det bland annat detta:
- Löpning till (4 km) träningen med #TeamStockholm-gänget
- 60 min hård träning med tjejerna (läs: löpteknik, backintervaller och styrka)
- Promenad/löpning hem (4 km) 
- Promenad till söder (cirka 3 km), för att strosa i affärer och njuta av vårsolen
- Promenad i Hammarby Sjöstad, för att sedan hamna cirka 4 km bort för en middag.
- Sedan hem och halvdö i soffan
 
Förstår ni nu hur skönt det var att ha benen i högläge???? :)
 
Det riktigt bra träningsupplägget Johanna gjort får ni av mig i veckan, för nu blir det att ladda inför söndagens bästa, Crosstraining på SATS. Vad gör ni en dag som denna? 
 
 
Ett litet tips bara innan jag beger mig iväg. - När dagarna går i ett, eller när monstret i mig (jag blir ett om jag inte får i mig mat/mellanmål i rätt tid) håller på att dyka upp så är sådana här bars en gudagåva. Tack!! säger jag, för dom har räddat både mig och min omgivning ett flertal gånger kan jag säga :). Men i alla fall, igår testade jag för mig en ny sort, som jag läst mycket om och som tydligen ska vara helt okej att käka trots att det typ smakar godis. Det är denna jag talar om: 
 
Enligt mig, mycket god och innehållsförteckningen säger att den innehåller bra grejer. Sådant gillas :)
Har ni testat?
 
 
 
(eftersom jag slängde i mig den så hann jag aldrig fota, så bilden är lånad)
 
 
 
/ M A R I 
 
 

#TeamStockholm - Träning nr. 2 och hallonröra !!

Klockan 11.00 vid Tantolunden är det samling, för den andra träningen tillsammans med #TeamStockholm. Av säkra källor så är det backintervaller och löpteknik på schemat. Lördagen kan ju inte börja på bättre sätt :). Är ni vakna och absolut inte har något planerat, dra på dig träningskläderna och kom förbi. Alla träningssugna är välkomna. Nå, vad säger ni? - Jag är tokladdad i alla fall :) Nu kör vi !!
 
 
Annars då, jo jag har gjort det igen. En sådan där himmelsk god röra som kan få vem som helst på fall. Hallonröra döper jag denna kärlek faktiskt. Ljuvligt gott ♥
 
Denna kärlek lite smått frusen en varm sensommarkväll kan jag tänka mig bli riktigt bra.
 
Att den är löjligt enkel att göra gör absolut ingenting. Enkelt är som oftast väldigt gott. Eller?
 
1portion
150 g kvarg
70 g frysta hallon
Sötas med stevia eller honung (jag valde honung denna gången)
 
Mixa ihop röran och toppa med valfri topping. Just nu är min favorit Pauluns Granola (hallon och kakao).
 
Vilken topping är er favorit?
 
 
 
 
Proteinbrödet (ärtprotein) kommer från COOP. Sanslöst gott det också :)
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Löpning med kvalité !!

Långdistans, intervaller, fartlekar, kortdistans, skingra tankarna-runda, löpteknik osv osv. Det spelar egentligen ingen roll hur, men som oftast har jag tänkt en tanke kring hur löppassen ska se ut innan jag beger mig ut. Inte jämt, men ganska ofta. Trots tankar kring hur det är tänkt att se ut så bestämmer jag mig oftast efter drygt 1 km, då jag vet hur pigga benen känns. Jag går lite efter att inte ha för höga förväntningar när jag sticker ut, för då, men inte alltid blir det bara en misslyckad runda. Det är bättre att känna efter, och sedan avgöra. Enligt mig i alla fall... jag vet inte hur ni resonerar?
 
Men i alla fall, igår var tanken att träna rygg/biceps på gymmet, då jag tyckte det passade fint när det ändå regnade och stormade ute. Jag laddade för det hela dagen, skrev upp lite övningar jag inte fick missa och kände mig riktigt pepp. MEN, molnen sprack upp och solen tittade fram vid 18-tiden, lägligt till att mötet på jobbet var slut. Gymmet kändes långt borta i detta nu, och så förblev det. Jag traskade hemåt, bytte om och gav mig ut och sprang istället. Det blev inga förberedelser, urdålig matuppladdning (läs: en smörgås och pumpakärnor), snabba vändningar och inga tankar alls kring hur passet skulle läggas upp.
 
Hur tror ni det slutade? - Jo, hörrni. Passet blev av bästa kvalité!! Lätta steg, skrytsamt bra tempo, larvigt bra låtar i öronen, sol i ögonen, 13 grader (trots att klockan var 18.30) och andra underbara tankar snurrandes i huvudet gjorde detta till ett grymt avslut på en annars väldigt bra torsdag.
 
Trots snabba vändningar och noll förberedelser så kan det mesta bli hur bra som helst, bara man vill :)
 
- Jag är sjukt tacksam över mig själv, som lärde mig springa (på riktigt) där för drygt 4 år sedan !!!
 
Vad har ni för relation till löpningen?
 
 
 
 
 
Helgens planer; Fredagslöpning/mys med David, träning med #TeamStockholm på lördag, Crosstraining på söndag och där emellan allt så vill jag njuta av solen som tydligen ska vara framme :) Vad hittar ni på?
 
Trevlig helg !!!
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Hårt benpass resulterar i brutal träningsvärk !!

Rumpan känns ihopdragen, sätta sig på huk/ned på golvet tar sin lilla tid, vilket då också krånglar till mina toalettbesök, de få trappstegen jag egentligen gått sedan i måndags har varit i likhet med att bestiga berg, leka kull med barnen har också bara varit att glömma....behöver jag säga att jag har TRÄNINGSVÄRK i benen?? - Nej, det trodde jag inte heller :).
 
Varför liksom? Jo, för att jag ÄLSKAR det!!
 
Benpasset såg ut som följer:
Uppvärmning: 2 km på löpbandet
Utfallsgång med viktplatta 30x 4set
(tåhävningar under vilan)
Utfallshopp 25x 4set
(tåhävningar under vilan)
Baksida lår i maskin 8x 5set
(squats med hopp under vilan)
Insida lår i maskin 12x 4set
Benspark där jag ökade vikterna med 10 kg under 3 set, sista setet låg på 6 reps. TUNGT !!
Avslutade med 10 squats med hopp, 15 sumosquats med kettlebells och 20 utfallshopp.
 
Träningsvärken är befogad :).
 
- Idag kör vi kvällsmöte på jobbet och sedan vilodag !! Vad gör ni?
 
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Banan och choklad-glass med en gnutta vanilj !!

Läsa recept och rätta sig efter "säkra kort" när det kommer till matlagning och bakning har jag varit expert på förut. (är väl det fortfarande, till en viss del). Varför misslyckas när man kan lyckas liksom? Ja, så har jag tänkt. Men allt eftersom tiden har gått så har jag vågat mig på det där ordet, - misslyckas!! Det är inte så farligt som det låter. Det har gällt både mat och bakning. Jag experimenterar och testar. Lyckas gör jag, för det mesta, faktiskt. Glad blir jag då, och överlycklig när jag gör något så gott som nedan:
 
Ser att många gjort liknande under dem senaste dagarna, både på bloggar och instagram. Men det jag gillar mest, är att jag höftade ihop receptet själv, och himmel vad gott det blev. Med det sagt så finns det alltså inga riktiga mått att gå efter, då jag tog lite av vad som fanns. Men på ett ungefär så såg det ut såhär:
 
1 portion.
Äggvita (den ska vispas)
Kesella
Kakao
Bananpengar (frysta)
Vaniljpulver (äkta)
Steviadroppar
 
Mixa allt och ät med valfria tillbehör. Kärlek!!
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

#TeamStockholm - Söndagsträning !!

Som ni alla säkert redan vet så var jag iväg och träffade alla glada tjejer i #TeamStockholm i söndags. Första gemensamma träningen var nämligen planerad. Och hurrni, himmel vad roligt det var att träffa alla. Detta kommer bli en riktigt bra vår, och kämpa för vinst kommer vi göra. Energidepåerna var till bredden fyllda efter träningspasset, som Johanna lagt upp åt oss. Såhär såg det ut:
 
Trappintervaller och Tabataintervaller.
Uppvärmning - 1,5-2 km löpning.
 
Trappintervall 1 - Varje trappsteg hela vägen upp och jogg ner. (cirka 55 trappsteg)
Trappintervall 2 - Vartannat trappsteg upp och jogg ner.
 
Därefter delade vi upp oss, ena gruppen startade med trappintervaller medan den andra startade med tabataintervaller. Såhär såg det ut;:
 
Trappintervall 3 - Trappan vi körde i bestod av cirka 50-55 trappsteg, uppdelade i 7 trappavsatser med en liten platå emellan. Vi körde 1 upp- 1 ner, 2 upp- 2 ner, 3 upp- 3 ner osv. Idioten fast i trappor med andra ord. Hänger ni med?. Denna intervall körde vi med avstamp på varje trappsteg.
Trappintervall 4 - Lika som ovan, men med avstamp på vartannat trappsteg.
 
Svettigt? - Ja!!
 
Tabataintervaller:
Plankan
Squats med hopp
 
(För er som inte vet, så funkar tabata efter följande: 1 tabata = 4 min totalt. 20 sek aktivitet - 10 sek vila x 8).
 
Ett svettigt, roligt och varierande pass som avslutade helgen på ett fantastiskt sätt.
På lördag är det dags för nästa träning, hänger ni på?
 
 
 
 
 
Malin Nylén, grundaren till B.A.B.Y och maken Mårten var också på plats och hejade på oss :)
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Summering av veckan som varit!!

Det var inte länge sedan vi började en ny vecka!! Nej, veckorna går fortfarande lika snabbt, men det var desto längre sedan jag skrev ett sådant här inlägg. Men som ni säkert redan vet så rullar träningen på riktigt bra, sånär som på en vecka i Riksgränsen där fokus låg på annat, men där också träning och andra träningsliknande aktiviteter fick plats. Denna veckan har fokus legat på konditionsträning, som ni kan se nedan så är löpning ett hett ämne just nu :)
 
Veckan som varit:
Måndag - "Veckans utmaning" sattes på schemat. Se upplägget här.
Tisdag - Löpning 8 km. Årstaviken, på den södra sidan.
Onsdag - Vila
Torsdag - Löpning 7 km, i sällskap av David.
Fredag - Vila
Lördag - Löpning 8 km, innan frukost.
Söndag - Träning, med fokus på löpning med #TeamStockholm. Läs mer om det imorgon!
 
Ja, mycket löpning som sagt, och det ska jag säga er, det känns. Både i benen och i magen. Kroppen skriker efter mat, konstant. Galet. Men säkert väldigt behövligt.... Har ni börjat fått in mer löpning på schemat? 
 
I veckan ska jag försöka få in mer "rena" styrkepass. Det behövs också!! Ingen som har någon rolig (läs: sjukt jobbig) träningscirkel att dela med sig av?
 
 
 
 
Ja, mat var det. I stora lass. Me like :)
(Entrecote, blandsallad, broccoli, morätter och kesellasås)
 
 
/ M A R I
 
 
 

#TeamStockholm - Första träningen!!

Lördagen spenderades på bästa sätt. Morgonlöpning i regnet, gofrukost, storstädning, vårshopping (se jacka nedan) med David, mys i soffan, film och härliga lördagskänslor. Hur hade ni det?
 
 
Men idag söndag lägger vi lite mer fokus på det här:
Under detta inlägget kan ni läsa mer!! Men idag är det första träningen tillsammans med de andra teammedlemmarna i #TeamStockholm. Det ska bli otroligt roligt att träffa alla. Ni vet väl, att det inte bara är vi tävlande som är välkomna på träningarna. Alla kan komma och göra oss sällskap. Träffas gör vi vid T-banan Hornstull klockan 12.00 idag. Så, har ni inget för er, häng med.
 
Har ni tränat i helgen?
 
 
 
 
Jacka köpt på MQ. Jag dör av längtan till det är dags att använda den. Älskar den !!
Första gången ni inte ser mig i träningskläder också kanske, eller ?? :)
 
 
/ M A R I
 
 

Åsikterna är många !!

"Äh, vad tråkig du är som inte dricker", "Du som tränar kan ju äta hur mycket godis som helst", "Hur kan du ge dig ut på en löprunda när det är glashalt och minusgrader?", "Springer du när det regnar, varför det?", "Shit, vad duktig du är", "Går du på någon diet eller?", "Träna inte för mycket."
 
 
Ja, åsikterna är många och fler finns det. Men jag gids inte att skriva alla. Några av dessa hör jag dagligen, kanske inte varje dag, och inte alla samtidigt. Vissa flera gånger än andra. Vad handlar det om? Jag vill inte framstå som en "duktig tjej" när jag tränar 5-6 gånger i veckan, jag gör det inte för att få höra att jag är duktig, jag gör det för att jag MÅR BRA av det. Inget annat. Att jag i vissa sammanhang väljer bort alkoholen är för att jag VET att jag mår bättre utan den, och att jag kan ha roligt ändå. Men andra gånger väljer jag att ta ett glas, för att jag tycker det är gott. Men att höra att jag är tråkig bara för att jag inte dricker, tycker jag är otroligt onödigt. Jag väljer, inte ni. Jag stannar där med att argumentera emot alla åsikter jag hör och tar emot. Men jag förstår liksom inte varför? Är människor avundsjuka? Känner ni igen det här?.
 
- Jag började tänka på detta i morse, när jag begav mig ut på en löprunda. "Springer du när det regnar, varför det?" var det första min granne sa till mig när jag mötte henne vid porten. Vad svarar man på det liksom?. - "Ja, det är klart" fick hon till svar och sedan traskade jag iväg. Är regn ett hinder? Nja, skulle inte påstå det, tvärtom skulle jag nog säga. Jag ÄLSKAR att springa när det regnar. Friskare luft får man leta efter. 8 km senare var jag hemma, och urnöjd över att jag gav mig ut. Inget väder kan stoppa mig.
 
Vad jag vill ha ut av detta inlägg vet jag inte, jag var bara tvungen att skriva av mig. För jag börjar faktiskt bli trött på allas åsikter, kring hur mycket, när, varför jag tränar/inte dricker alkohol/inte äter vissa grejer osv.osv.. Vad svarar man människor som kläcker ur sig sådana här kommentarer?
 
Nu ska här duschas i alla fall, sedan möta upp David för eventuellt lite vårshopping :)
 
Vad gör ni?
 
 
 
 
 
/ M A R I
 

Muggkaka - Jordnötschoklad !!

Jag har gjort det igen!! Förgyllt kvällsmålet med något himmelskt gott. Smaklökarna älskar mig extra mycket denna veckan kan jag med säkerhet säga :). En muggkaka med smak av jordnötschoklad (och lite banan), kan den kombon över huvud taget misslyckas? - Nej, jag tror inte det!!
 
Annie , tjejen jag hittade receptet hos, vet hur man gör. Inne hos henne blir man aldrig missnöjd :).
 
 
Ingredienser:
1,5 dl havregryn
1 msk kakao
1 msk jordnötssmör (eller annat nötsmör)
1/2 banan
1/2 tsk bakpulver
1 ägg
1 msk keso
 
Blanda allt med en mixer i en bunke. Smörj sedan en kopp med kokosolja, i med smeten och micra på full effekt i två minuter. Vänd sedan muggen upp och ner på en tallrik, servera med valfritt tillbehör. Jag serverade med keso, blåbär och lite av pauluns kakao och hallon granola.
 
Annie serverade med hallon, keso, lite av pauluns hasselnöts granola, mandlar och en bit mörk choklad.
 
Garnera kakan efter tycke och smak, ni kommer inte bli missnöjda :)
 
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

8 km vid soliga Årstaviken !!

Glädjen är total när jag numer inte behöver stressa mig hem för att hinna komma ut och springa, innan solen går ner. Springa i mörker går fint det med, jag har ju gjort det hela vinterhalvåret, men vårsolen som värmer kinderna är ju oslagbar. Morgon som kväll. Och visst håller ni med mig, en runda i kvällssolen kan väl helt klart vara bland det bästa som finns, eller?.
 
I förrgår hade jag packat med mig löparkläderna för en planerad runda runt Årstaviken när jag anlänt hem till David. - Att många andra motionärer var ute, att solen lyste och att vinden nästintill var stilla förgyllde nog denna rundan mest av allt, för mina ben var helt på andra tankar, oj så segt det gick. Huvudet var med men benen ville massa annat, men jag stretade emot och tog med dom runt på en 8 km runda ändå. Trots sega ben så ångrar jag mig självklart inte, allt annat var fantastiskt.
 
Igår, mitt i veckan var det vilodag. Herre min tid så skönt det var !! ♥
 
OBS!! Jag såg att länken i gårdagens inlägg inte stämde överrens med den blogg jag egentligen ville länka till, så jag gör ett nytt försök,  HÄR kommer länken igen.  :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Kladdig chokladproteinmuffins!!

När det gäller mellanmål, kvällsmål eller vad jag nu väljer att kalla det för i samanhanget, vet jag och säkert alla ni andra också att det finns oändligt mycket att välja på. Oändligt många sätt att göra det på. Och nästintill alldeles för många valmöjligheter för att jag ska kunna hålla mig på banan. Jag tycker det är enormt roligt att testa nya grejer, men lika mycket älskar jag de säkra korten, som jag vet aldrig kan gå fel. Men, i måndags testade jag på något nytt. En kladdig chokladproteinmuffins blev det. När första skeden nådde tungan bjöd smaklökarna upp till en glädjedans. Chokladigt och sådär ljuvligt kladdigt var det. Mums!!
 
För er som inte vet så hittar man alltid oslagbara recept inne hos Sanna . Det var också där jag hittade denna smarriga skönhet. Testa, eller så går ni in och letar reda på erat favoritrecept.
 
 
För 1 portion.
1 skopa proteinpulver (choklad)
1 rågad tsk kakao
2/3 tsk bakpulver
1/2 msk stevia strö (jag tog bara en nypa)
1/2 dl vatten
 
Blanda samman alla ingredienser i en skål som tål att vara i en Micro. Micra på full effekt i cirka 25-30 sekunder. Kakan har en tendens att "resa" sig under tiden, så håll koll när den står i micron. Är det som så att den "reser" sig så öppna bara luckan och låt den sjunka ihop, och kör sedan igång micron igen. Micra den inte för länge, den ska vara kladdig.
 
Tips!! Krossa valfri choklad och stoppa i smeten innan ni micrar.
 
Jag toppade med cocos och en matsked jordnötssmör. Himmelriket direkt :)
 
 
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 

Veckans utmaning med #TeamStockholm !!

Läste ni gårdagens inlägg så vet ni vid detta laget att ni också kan ta del av "veckans utmaning" som coacherna lägger ut inför varje ny vecka. Denna veckan handlar det om att testa sig själv, såhär ser det ut:
 
Tester!!
1. Hur snabbt kan du idag springa 5 km?
2. Hur många situps klarar du på en minut?
3. Hur många armhävningar klarar du på en minut?
4. Hur länge klarar du av att stå i plankan?
 
Har ni koll på er själva? Om inte, tryck in detta i veckan och testa er själva.
Är ni med?
 
Jag checkade av alla fyra tester igår under mitt träningspass faktiskt. Och det gick strålande måste jag säga!! Så jag har faktiskt bestämt att jag ska ta upp denna utmaning om fyra veckor igen, för att se var jag ligger då. En utmaning i utmaningen på något sätt :). Såhär blev gårdagens resultat:
 
1. 5 km - 26.49 minuter
2. 49 situps på en minut
3. 34 armhävningar på en minut (varav de första 16 var på tårna)
4. 3,5 minut i planken (jäklar i min låda vad jag kämpade, detta är min svaga punkt, men jag bet ihop)
 
Eftersom jag bara jämför med mig själv så är jag himla nöjd. Ska bli spännande att se hur jag ligger till om fyra veckor :)
 
 
 
Tummen upp på det.
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 
 

#TeamStockholm Vårruset !!

Vårruset som vi alla nog är väldigt bekanta med har sina startskott den 27:e och 28:e maj här i Stockholm i år, vilket brukar bli en hejdundrande fest, med både löpglada tjejer och massa annat roligt runt omkring. Ska ni springa?.
 
I år händer något nytt, så häng med nu. I samarbeta med B.A.B.Y och Vårruset anordnas ett "körslaget fast med löpning", där olika städer bildar team och tävlar mot varandra, under de dagar vårruset har sina lopp. Stockholm bildar två team, med Johanna och Veronica i spetsen. Dom båda Stockholmsteamen kommer ses som ETT enda team. Träningar, peppning, utmaningar osv kommer coachas av de båda tjejerna. Men när det är dags för vårruset så springer/tävlar teamen på olika dagar.
 
Teamen består av samanlagt 6 personer, som är noga utvalda av coacherna. Men det som är så bra i detta nu, är att ni ALLA kan vara med, trots att alla inte får plats i teamet för själva tävlan. Går man med i Facebooks-gruppen #TeamStockholm  så kan alla ta del av "veckans utmaning", träningstider (där ni självklart får medverka), tips och annan härlig inspiration för er egen fördel.
 
Tävlingen går ut på, och jag citerar Johanna.
"Tävlingen går ut på att få den bästa gemensamma lag-tiden OCH att "ragga" så många betalande deltagare som möjligt till Vårruset i Stockholm. Vi kommer att ha ett eget tält på fältet under själva lopp-dagen. Börja gärna värva medlemmar redan nu men be dem vänta med anmälningen till loppet tills vi fått information om exakt hur anmälningen ska gå till för att vi ska kunna tillgodose oss dem som "våra".
 
Och för att reda ut varför jag skriver detta inlägget, så kan jag härmed säga att jag är en av de 6 (egentligen 12) tävlande i #TeamStockholm. Wooohoo :). Jag kommer tillsammans med fem andra glada tjejer coachas, i huvudsak av Johanna . Vi tävlar tisdagen den 28:e maj, och då vill jag att ni ALLA ska vara där och heja. Vet ni med er att ni ska, eller tänker anmäla er till Vårruset så kan ni höra av er, så fixar jag så att du/ni blir en av oss. Ni vet, ju fler värvade deltagare ju större chans har vi att vinna :). Så kom igen nu kära läsare !!  
 
Jag kommer varje vecka, fram till tävlingen lägga ut en "veckas utmaning", som coacherna delger oss. Så snöra skorna och häng med, för nu kör vi :).
 
Frågor på det??
 
Vill ni läsa mer om tävlingen, så gå in här:
www.varruset.se
www.thebabynetwork.se
http://www.facebook.com/groups/624883507527784/
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Första våriga milen !!

Från att ena dagen stå på skidor med snö så långt ögat kan nå omkring sig, till att andra dagen springa på bar mark med vårkänslor upp över öronen är galna kontraster. Att det utspelar sig i samma land är ännu mer galet. Tycker inte ni det?.
 
- När väskorna var uppackade när jag kom hem igår var jag bara tvungen att springa en runda, mest för att röra på mig efter massa stillasittande och få andas in vårluften som Sthlm bjöd på. Gud så underbart med vår. Eftersom benen inte sprungit sedan förra lördagen blev det ett glädjetjut från dom när jag tog de första stegen. Gissa om den första riktiga vårlika rundan var underbar? -Minst sagt svarar jag !! Ett som jag vet är säkert, är att det kommer bli mycket löpning här framöver :) Me like !! Rundan stannade på härliga 10 km och utmaningen (läs mer om den imorgon) var avklarad för denna veckan.
 
Nu blir det frukost och sedan mitt efterlängtade (läs: jäklar vad jag har längtat) Crosstraining-pass på SATS :)
 
 Vad gör ni ?
 
 
 
 
Från den ena dagen till den andra
Torsdag i Riksgränsen
Lördag på Lidingö
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 
 

Längdskidor på Bottenviken !!

Så då börjar semestern lida mot sitt slut, det som är kvar är en flygresa hem till Stockholm och eftermiddagen samt morgondagens sysslor. Skönt att ändå få vara på hemmaplan ett tag, innan vardagen sätter igång igen. Tro inte att jag inte haft det bra, när jag säger att jag ser fram emot rutiner och vardagliga saker igen, för en bra semester har jag haft. En av dom bästa någonsin faktiskt !! Fjällvärlden slår mig med häpnad varje gång, jag älskar den...
 
Dagarna här i Töre har bjudit på väldigt mycket, men ändå väldigt lite. Hur nu det går ihop (?). Bastat, legat med näsan i solen i flera timmar, läst, sovit, sett Töre under en två timmars långpromenad (herre vad skönt det var att röra på benen), skrattat, åkt längdskidor ute på Bottenviken i två timmar, ätit god mat och skrattat oss dubbel. Mycket hinner man på två dagar. Jag har haft det toppen här!!
 
Angående längdskidåkningen, jäklar vilken mersmak jag fick. Aktiva två timmar som faktiskt känns ordentligt i kroppen idag. Jag hade helt glömt bort vilken bra träning det är. Mer sådant till Mari, tack :). Att solen strålade från klarblå himmel gjorde åkningen ännu bättre. Har ni åkt mycket längd i vinter?
 
Semester, frisk luft, slalom, vänskap, längdskidor, träning, äventyr, sömn, god mat, svett, sol och mycket mer. En välfylld tjej lämnar nu norr för att återgå till vardagen. Kommer aldrig glömma denna resan !! ♥
 
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Träning trots semester på annat ställe !!

En veckas semester och tankarna har varit på helt andra saker än planering av träning osv. Egenkomponerade gympass eller löprundor som ska springas har liksom inte ens funderats på, vilket jag faktiskt tyckt varit väldigt skönt. Men aktiv som jag är så klarar jag liksom inte av att vara helt stilla, hela tiden, trots att kroppen på något vis ändå är på semester. Så morgnarna här i Riksgränsen har faktiskt börjats med träning, inte löpning som mina morgnar ofta börjar med, utan gymträning. Jag har inte haft någon som helst eftertanke när jag tränat, utan mest för att få röra på kroppen och svettas litegrann. Det har funkat riktigt bra och jag känner mig nöjd, och än mer längtar jag efter ett riktigt hårt pass på SATS. :)
 
 
Måndag:
Cyklade 20 min.
Situps på pilates boll 3 set.
Bicepscurl med hantlar 3 set.
Jumping jacks 100 x3.
+ 4 timmar slalomåkning
 
Tisdag:
Uppvärmning 10 min på cykel.
Utfall med hopp 25x3.
Jumping jacks 50x3.
Höga knän 50x3.
Dips på bänk 12x3.
Russian twist med vikt x3set.
+ 3 timmar på stormäventyr i snön
 
Onsdag: Slalomåkning (läs: mest off pist-åkning) i 6 timmar.
 
Torsdag:
Uppvärmning 10 min på cykel.
Upphopp.
Dips på stol.
Axelhäv.
Situps.
Rygglyft
(Samtliga övningar utförs under 3 min med följd av 2 min vila innan nästa övning utförs. Gör så många du orkar på varje övning.)
 
Fredag:
Får se vad vi hittar på =) men något blir det säkert.
 
Lite gott och blandat har jag fått till i alla fall.. Men just nu är inte detta det viktigaste, utan det viktigaste är att jag har kopplat av och njutit av min semester. Nu spenderas två dagar i Töre, hemma hos Carolinas föräldrar, innan vi åker till Stockholm igen. Jepp, det stämmer, vi åkte från Riksgränsen igår.
 
Hur har er träning sett ut i veckan?
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

INSTAGRAM !!

 
 
Torsdag och än är inte semestern slut, men jag tänkte påminna er om att jag har Instagram, där ni hittar mig som Mimmi44. Just denna veckan är jag mer aktiv där än någon annanstans också. Så häng med vetja :)
 
Är det vår i andra delar av landet?!
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Konsten att göra ingenting, men ändå ha det så otroligt bra!!

"Men vad bra vi har det" är en replik vi ofta har repeterat för varandra här uppe. Det spelar ingen roll vad vi har gjort, det bara är så. Vi har det toppen, och det är vi otroligt tacksamma för. Ta igår som ett exempel, vi hade kunnat deppa ihop totalt, eftersom det var storm och allt i skidväg eller andra fjällsysslor var helt uteslutet. Allt var stängt. Men, läsa tidningar, prata, lyssna på musik, titta ut i tomma intet, dricka kaffe och bara vara gick hur bra som helst det också. Deppa ihop, varför det? Här som vi har det så bra. Just det, konsten att göra ingenting är så himla viktig, och otroligt viktig att lära sig tycka om. För oj så man uppskattar allt annat sedan. Där har vi också ett exempel från gårdagen. När stormen hade lugnat sig klädde vi på oss och gav oss ut på äventyr. Vi klättrade i enorma snöberg, slängde oss i djupsnö, fotade galna bilder, och kiknade av skratt efteråt, vi försökte lära oss (framförallt mig) att stå på händer, vi ropade av glädje över att solen helt plötsligt dök upp (för att i nästa sekund försvinna), vi pulsade i djupsnö och mycket, mycket mer. Tre timmar utomhus och efter dessa simpla grejer var vi enormt glada. Vilka minnen för något så spontant och enkelt. Har ni lärt er det, att göra ingenting? Om inte, försök.. Ni kommer älska allt annat lite extra mycket efter det.
 
Hur har er vecka börjat, har ni Påskledigt?
 
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

En lista, direkt från fjälltopparna !!

Idag blir det en lista dagen till är :) Hoppas den ska smaka...
 
 
När vaknade du imorse?
- Klockan var strax innan 07 när jag vaknade, som vanligt typ, trots semester :)
 
Vad var det första du tänkte när du vaknade?
- Jag tänkte, "hoppas att det är sol så vi kan njuta av en till dag i backen" :)
 
Har du ringt nån imorse, vem och vad sa ni?
- Jag har inte ringt någon, ingen som vill bli ringd vid den tiden i alla fall ;).
 
Vilket humör är du på?
- Är på strålande humör. Semester i 6 dagar till, och jag befinner mig där jag trivs som mest, i fjällen !!
 
Har du ont någonstans?
- Lite smått i vaderna efter slalompjäxorna, annars mår jag finfint :)
 
Om du fick välja vad som helst att äta just nu, vad är du då sugen på?
- Tacos, hur man nu kan vara sugen på det vid den här tiden på dygnet (?). Men hotellfrukost blir bra, ska sgtrax kila ner.
 
Vad köpte du när du drog ditt kort senast?
- En Ceasarsallad, igår när vi käkade middag.
 
Vilken var den första hemsidan du gick in på på internet?
- Knappade mig precis in på, ja ni behöver inte ens fundera, - facebook :) Går det att leva utan det eller?
 
Vad ska du göra ikväll?
- Ikväll vet jag inte, vi tar liksom dagarna som de kommer här i Riksgränsen, men middag på Grönan och resten lugnt. Man blir rätt mör av att vara ute hela dagarna.
 
Vilken är den första låten du sätter på idag?
- Idag blir det Dougal And Gammer - When I Close My Eyes. Låten som spelas varje morgon, mer pepp går det ej att bli :)
 
Vad gjorde du för exakt en vecka sedan, den här tidpunkten?
- För exakt en vecka sedan, hm.. Jag satt nog och käkade frukost, för att sedan traska iväg till jobbet.
 
Tror du att du kommer få en komplimang idag, för vad?
- Inte direkt så jag har sådant på känn, men det ska vara föra att jag är grym i slalombacken då ;)
 
När fotade du något senast, och vad?
- Sist jag fotade var igår, när kameran gick varm uppe på fjället. Vilka bilder jag fångat !!
 
Har du gjort av med pengar idag, på vad?
- Nix, idag har jag inte hunnit. Men kostnaden för att hyra turskidor eller skoter blir nog nästa gång jag drar kortet. Jäklar vad bra jag har det här :)
 
Om du sträcker ut ditt ben rakt ut, vad snuddar du vid då?
- Stegen som leder upp till Carolinas säng. Nödvändigt ont att veta, eller ??
 
Vad har du på dig idag?
- Just nu bara hotpants och linne. Men annars blir det en heldag i skidkläder !! Rätt soft att gå runt så hela dagen, underställ och mössa. Ja, det skulle jag kunna vänja mig vid :).
 
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Riksgränsen !!

Utvilad tjej efter inte alltför mycket sömn på tåget. Snö och fjälltoppar så långt ögat kan nå. Några få minusgrader. Lätt snöfall. Genomcyklad kropp i hotellets gym. Nyfiken på vad dagen har att erbjuda. Skoter eller skidor?.
 
Ja, hur underbart det är att äntligen vara här är svårt att beskriva med ord. Ni måste se allt för att fatta :) Men helt fantastiskt är det. Kolla bara här, detta ser jag utanför hotellfönstret:
 
 
 
 
 
Som ni förstår så kommer jag kanske inte vara jätteaktiv här, med smarriga och väl genomtänka inlägg osv, jag kommer nog istället bara uppdatera er om vad som händer här borta. Hoppas ni hänger med, för det kommer bli mycket bilder :)
 
Ha nu en bra dag alla fina ♥
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

RSS 2.0