Sätt upp ETT mål !!

Många är vi ambitiösa och tror att vi klarar hur mycket som helst, att ha många bollar i luften samtidigt skadar väl ingen(?). Tror du, innan det är försent. Du blir frustrerad, övertränad och löper större risk för skador om du sätter för stor press på dig. Koncentrera dig hellre på ETT mål som du ska nå under en viss tidsram, när du nått det målet och känner dig nöjd,  kan du ta nästa mål. Så jag tänkte här och nu ge dig några förslag, på några tips/mål som säkert du och många andra kämpar för där ute. Bring it on :Mål -> Att bli mer uthållig
SÅ GÖR DU: Långpass ökar din uthållighetsförmåga, bränner fett och gör att de kortare löppassen känns lättare. Se till att varannan helg sakta ner på ditt vanliga långpasstempo med en minut per kilometer, och spring i stället 2-3 kilometer extra. Och på långpassen helgerna däremellan: Korta ner lånpassen till halva distansen.

Mål -> Springa din första tävling
SÅ GÖR DU: En kommande tävling ger mening åt varje träninsgpass. Förbered dig genom att gradvis öka längden på ditt långpass tills du känner att du utan problem skulle klara tävlingsdistansen. Har du möjlighet, pröva att springa en bit av tävlingsbanan, särskilt någon av de tuffare bansträckorna.

Mål -> Att komma i ett par jeans som blivit förtrånga
SÅ GÖR DU: Ju längre du är ute och springer, desto mer kalorier förbrukar du. Brukar du normalt springa i 20 minuter, lägg till ett par "gå springa gå-sekvenser", där du går en minut och springer en minut och går en minut igen. Fortsätt med det tills du kommit upp i 45-60 minuter. Avsluta alltid med 10 minuter lugn promenad. De dagar du inte springer, promenera upp emot 60 minuter.

Mål -> Att löpa kontinuerligt under en månad
SÅ GÖR DU: Planera fyra träningspass för varje vecka. Spring exempelvis 30-45 minuter på tisdag och torsdag, löp lite längre på lördagen, och lite kortare på söndagen. Du behöver inte få dåligt samvete om du missar ett träningspass. Se bara till att inte missa nästa.

Information från Runners World
/ M A R I


Kommentarer
Postat av: MYMiC

skitbra tips igen! :D

2011-05-17 @ 17:07:33
URL: http://mymic.blogg.se/
Postat av: F A N C Y

Svar. Jo det är super! Gjort något skoj idag?

2011-05-17 @ 18:24:58
URL: http://fanzo.blogg.se/
Postat av: Sandra

Bra tips! Tycker det är så kul just nu att följa min väns väg mot Startskottet hihi. Man blir själv pepp också tycker jag :)SVAR: Usch då, jobbigt med knutar i ryggen. Inte skönt.

2011-05-17 @ 19:05:00
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: jennifer

svar: tack! kramoh vilken motivation du gav mig nu

2011-05-17 @ 20:36:26
URL: http://ruckis.blogg.se/
Postat av: stina

jätte bra tips!

2011-05-17 @ 21:03:37
URL: http://rackabam.blogg.se/
Postat av: Hanan & Rana

checka in vår blogg gumman!OBS!

Fin blogg!

Annars allt väl? :)

2011-05-17 @ 21:37:45
URL: http://dubbelw.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0