Idag börjar ett nytt kapitel !!

Idag springer jag innan frukosten. Vilket är första gången på fyra dagar jag gör något ansträngande över huvud taget (om inte bära kartonger och springa upp och ned i trappor räknas i och för sig?). Jag har njutit, kroppen har behövt vila. När kroppen är uppe i något, eller rättare sagt, när kroppen är beroende av något så är det svårt att acceptera att bara låta bli det den avgudar som mest. Men jag vet att vila var det enda rätta. Jag har njutit !!
 
Idag flyttar jag. Idag fylls en släpvagn av både mina och Davids grejer, en släpvagn som tas med till andra sidan stan. Till vår nya, gemensamma lägenhet. Där ett nytt kapitel ska påbörjas. Jag gör detta med spänning !! Jag ser fram emot varenda dag här framöver.
 
Idag lägger jag till en till SATS-anläggning på mitt gymkort. I och med att jag flyttar så kommer jag inte kunna träna på SATS Lidingö på helgerna, så tanken är att träna på SATS Lidingö på veckorna, då det passar perfekt att gå ner direkt efter jobbet (riktigt skönt att ha träningen gjord när jag sedan sätter mig på t-banan hem). På helgerna blir det istället SATS Liljeholmen jag kommer befinna mig på, nära och bra. Spännande även det, att få träna på ett "nytt" ställe. Jag återkommer med en recension :)
 
Idag kommer mina föräldrar hit. Flytthjälp och likaså en bil behövdes. Att ha föräldrarna på besök gör mig ingenting, det var länge sedan. Jag har saknat dom !!
 
Idag händer mycket. Många nya intryck och mycket på samma gång, men det blir bra. Det känns bra!!
 
Vad gör ni idag?
 
 
 
 
Jag laddar inför flytten med detta idag. Mums :)
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Vila ! - Säger kroppen min !!

Två vilodagar har gått !! Jag vaknar då upp på den tredje dagen (igår) med yrsel och migrän, yrseln kan jag typ jämföra med att åka karusell. Virvelvinden ni vet. Jag som hade tänkt göra massa annat. Men, jag stryker ett sträck över allt och gör som kroppen säger, - Vila !!
 
Istället för att avverka dom planerade träningspassen och allt annat som ska göras tar jag och vilar i soffan och ser på tv, vilket inte alls hör till vanligheterna. Vad gör ni gärna sådana här dagar?
 
 
 
 
Mycket på jobbet, massa saker som ska fixas innan flytten och en tjej som inte alls tål speciellt mycket stress är nog orsaken till detta. Jag försöker blicka framåt och intala mig samtidigt om att nästa vecka blir lugnare, då jag, David och alla saker är på ett och samma ställe, och inte på två olika ställen... Lugn är vad jag skulle behöva !
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 
 
 

Nutri Nicks barer !!

En bar rik på fibrer, lågt kolhydratinnehåll och sötad med stevia. Låter onekligen väldigt bra måste jag säga, eller vad säger ni?
 
I helgen dök jag på Nutri Nicks barerna inne på Life och kunde efter att ha sett dom inne hos andra bloggare inte låta bli att testa. 15 respektive 21 kronor och väldigt god smak. Helt klart värt priset över förväntan smakade dom. Som nyttigare godis en lördagskväll, Ja !! Men efter ett träningspass? Njaa, det smakade lite för mycket godis för att jag skulle tycka det var okej att trycka i mig en sådan efter ett träningspass. Men 4 stjärnor av 5 möjliga får dom i alla fall.
 
Har ni testat?
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 

Ett efterlängtat benpass !!

Benpassen har inte blivit många då jag lagt mycket fokus på löpningen den senaste tiden. Jag menar, springa med tunga ben efter hårda benpass är inte att föredra, så dom älskade benböjen, utfallen och marklyften har fått vänta. Men det har inte gjort så mycket. Tror minsann att den senaste löpningen väger upp det ordentligt :)
 
I måndags bröt jag mönstret och drog av ett härligt benpass, med få övningar men många set istället. Att jag går lite konstigt och har väldigt svårt att ta mig upp från sittande position är nog beviset på ett lyckat pass :)
 
Benböj i smith / Sumosquats med stång x6
Tåhävningar / Utfallshopp x5
Hängande benlyft x4
Benspark / fria benböj x5
Dropset i benpress (fyra sänkningar)
 
 
 
Här kommer bilderna från Gotland.
 
 
 
 
 / M A R I
 
 
 

Personbästa på 5 kilometer !!

Gotland levererade kan jag meddela. Med besked dessutom :). 12 underbara kilometer som ni kan läsa om här på lördagsmorgonen och sedan söndagens runda som också skulle bli helt jäkla magisk. Jag vandrar fortfarande omkring på moln. ♥
 
Inte långt efter att jag hade vaknat bestämde jag mig för att maxa 5 kilometer. Jag hade innan söndagen länge velat testa, men den rätta känslan var liksom inte där. Men i söndags var dagen, dagen då känslan fanns där. Då jag ville testa att slå mitt förra personliga rekord, som då låg på 23.24 minuter, vilket var tiden jag sprang Vårruset på i år. I maj närmare bestämt. Så jaha, söndagen 25:e augusti 2013, tror ni jag tog ett nytt personligt rekord?.
 
- Svaret finns i rubriken!! :) Jag värmde upp med cirka 1 kilometer löpning. Sedan stannade jag till, pustade ut och slog igång Runkeepern. Jag sprang iväg. Märkligt nog kunde jag ana ett rekord redan efter några hundra meter, det kändes liksom så jäkla bra. Jag vågade dock inte ta ut något i förskott. Så jag la all fokus på att andas och lägga löpstegen rätt, och om något rekord inte skulle tas så hade jag lovat mig själv att inte bli besviken. Efter 2,5 kilometer talade kvinnan i runkeepern om att jag låg på en väldigt bra hastighet. Den ville jag hålla. Så jag fortsatte att fokusera. Efter drygt 3,5 kilometer började det kännas i kroppen att hastigeten låg på cirka 4.34 min/km. Men jag bet ihop. Här kom jag faktiskt på mig själv, med att jag log ett brett leende för mig själv. Jag skulle klara det!! Fattar ni vilken känsla? Den känslan tog mig om än snabbare fram. Gotland, havet, båtar och andra förbipasserande motionärer han jag liksom knappt reflektera över, all fokus låg på löpningen. Strax innan 5 kilometersträcket så jublade jag YES högt för mig själv. Med en sjukt larvigt härlig känsla i kroppen stannade jag efter 5 kilometer löpning, och kunde därmed konstatera att jag tagit mitt egna personliga rekord. Klockan stannade på 21.25 minuter.
 
Trots en trött kropp så dansade jag runt hela dagen, vilken ren och skär lycka.
 
Vill man så kan man !!
 
 
 
 
 
Om denna känsla håller i sig, så bådar det gott inför Tjejmilen om 1,5 vecka :)
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Summering av en vecka som varit !!

Supertusingar. Personbästa. Gotland. Träning. Födelsedagsfirande. Jobb. Mycket har hänt, på bara en vecka. Helt otroligt vad mycket man hinner. Bara man vill. Jag är fantastiskt nöjd med veckan som varit, på alla plan. Helgen på Gotland med födelsedagsfiranden, löpning och bara lugn var precis det jag behövde avsluta veckan med.
 
Nu tar jag steget in på en helt ny vecka, en vecka med massa nya möjligheter. En vecka som dessutom kommer påbörja ett nytt kapitel. För på lördagmorgon går flyttlasset till den nya lägenheten. Småsaker återstår innan allt kan checkas av, men så är det väl alltid vid en flytt? Men annars är det i princip bara att flytta in för att sedan kunna vända blad, till ett nytt kapitel i mitt och Davids liv.... Spännande !!
 
 
Träningen som veckan har bjudit på har sett ut som följande:
Måndag - Rygg/biceps på nyrenoverade SATS Lidingö, läs om passet här
Tisdag - Vila
Onsdag - Supertusingar med denna fina tjej. Läs om intervallerna här
Torsdag - Cirkelpass på gymmet. Här kan du läsa mer.
Fredag - Vila
Lördag - 12 km löpning på Gotland. Inlägget finner ni här.
Söndag - Personbästa på 5 km :) Läs om rundan imorgon !!
 
Hur har er vecka varit?
 
 
 
 
 
Har fler bilder att visa er, men då jag i skrivande stund (detta är ett tidsinställt inlägg) sitter på båten hem till Stockholm går inte internet så snabbt, så att ladda upp bilder är att glömma. Men dom kommer här i veckan =)
 
 
/ M A R I
 
 
 

12 km på Gotland !!

Ibland bara faller stegen sådär läskigt perfekt, det känns liksom som att jag flyger fram. Jag vill inte sluta springa. Det är inte någon idé att ens försöka förklara med ord hur det känns, det måste helt klart upplevas för att begripas. Men en sak är säker, och det är att jag fortfarande svävar på moln efter gårdagens runda...
 
Gotland. Tidig morgon. Hav. Båtar. Tystnad. Klarblå himmel. Strandpromenad. Tolv kilometer. Fjäderlätta steg. Mycket mer än så behöver jag inte skriva, morgonen var den bästa på väldigt länge. Denna morgon kommer jag "plocka fram" när löprundorna hemma i Stockholm blir gråa och kalla. Magiskt !!
 
Lördagen på Gotland fortsatte sedan med att strosa på "stan" (läs: innan för murarna), lunch hos Davids föräldrar och en biltur till Lickershamn. Efter lite vila på hotellrummet och ombyte blev det 30 respektive 60-årskalas på Munkkällaren (vilket är anledningen till att vi är här i helgen).
 
 
 
Längst strandpromenad där jag sprang igår.
 
 
Idag söndag startar jag dagen liksom igår, men om rundan blir lika bra återstår att se :) Vad gör ni?
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Du är unik !!

Du är unik. Glöm aldrig det !! Genom media, vid fikabordet på jobbet och samtal med grannar, vänner och släktingar propageras vi ständigt av olika budskap som berättar om hur vi borde träna, vad och hur mycket och vilka resultat vi borde sikta på. Samtidigt påminns vi om vad, när och framför allt hur mycket vi borde äta. Men allt blir så fel.
 
För mitt i all denna mediahysteri glömmer vi ofta bort att ingen annan människa har samma förutsättningar som just Du. Då pratar vi om genetik, träningsvana, hur "träningsbar" just din fysik är, mental styrka och praktiska förutsättningar som hur mycket tid du väljer att lägga på träningen och hur din livsstil ser ut. Det handlar också om prioriteringar, om hur högt du prioriterar träningen i förhållande till familj, vänner, jobb och andra fritidsintressen. Allt detta varierar med all säkerhet från år till år eller period till period, beroende på "vart" i livet du är.
 
Så med det här inlägget vill jag att ni, speciellt du som känner igen dig i vad jag talar om, vilket jag vet att många gör påminner er själva om att DU är unik. Ingen annan människa är som du. Och när det gäller träning, låt er inte (försök i alla fall) luras av andras smarta och välutformade träningsprogram, för det bästa träningsprogramet är just det program som är utformat efter dina individuella förutsättningar och tänkta mål. Utgå från det när du planerar ditt träningsår och jag lovar dig att du kommer få dom bästa resultaten.....
 
Du är unik. Glöm aldrig det !!
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Torsdagsträning - Cirkel !!

Det behöver faktiskt inte vara så komplicerat. Din egna kropp som vikt kommer du långt med, och jag blir lika förvånad varje gång, över hur trött jag faktiskt kan bli när jag kör med bara min egna kropp som vikt. Ibland kan denna typen av träning påverka mig mer dagen efter, en vad ett pass med fria vikter/ i maskiner gör. Nog för att det kanske inte just är känslan dagen efter jag är ute efter, men ni fattar ?? :)
 
Hur som helst, denna träning gillar jag skarpt och jag älskar att lägga in den i schemat då och då. Variation vet ni ju vad jag tycker om :).  Att det går att vara ruskigt effektivt med sådana här pass är också bara positivt. Passet som ni kan läsa om nedan, inklusive uppvärmningen tog mig cirka 55 min. Lyxigt värre att ha avverkat träning, dusch och mat innan klockan slagit 18.00 en vardag.
 
 
Passet:
Uppvärmning, snabba 10 min på löpbandet
- Benböj med pinne ovanför huvudet
- Armhävningar
- Dips på bänk
- Plankan
- Liggande ryggresningar med roddrag
- Cykelsitups
- Rotation med vikt
 
Detta till utmattning x4
 
Avslutade allt med en tabataintervall:
- Höga knän
- Utfallshopp
 
Som sagt, saker och ting behöver inte alltid vara så komplicerade...
 
 
 
 
 
Trevlig helg på er. Själv drar jag till Gotland över helgen :)
 
 
 
/ M A R I
 

Supertusingar på löparbana !!

Igår var det återigen dags att mötta upp Johanna för ett träningspass tillsammans. Lika trevligt varje gång :). Det var lite ont om tid, så ett effektivt intervallpass blev planen. Supertusingar närmare bestämt.
 
Uppvärmningen som blev cirka 1 km tog vi under en transportsträcka till en närliggande idrottsplats. Löparbanor är perfekta underlag för intervaller. Har ni testat? Supertusingar som intervallerna vi körde heter, går till som följande; Du springer 100 meter, vilar 30 sek, springer 200 meter, vilar 30 sek, springer 300 meter, vilar 30 sekunder, springer 400 meter och därefter vilar du 2 minuter innan du gör om allt igen. Intervallerna ska du försöka springa i så högt tempo som möjligt, men inte på max då du måste kunna orka hela vägen.
 
100 m - vila - 200 m - vila - 300 m - vila - 400 meter - vila 2 min x 3 blev det för oss. Alltså 3 km, och i mångas öron är inte 3 km så himla mycket, jag och Johanna konstaterade att det är i vanliga fall typ uppvärmningen. Men lägger man upp det som ovan, så kan 3 km vara jäkligt jobbiga...
 
Svettig, trött och hungrig tackade jag för mig och åkte hem till Lidingö igen. Hoppas vi ses snart igen kära "granne" :)
 
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Förkyld !! men är det okej att träna ändå?

Semestrarna har för många övergått till vardagliga ting, jobb, skola etc. Dessa tider betyder också många gånger, förkylningar och andra liknande sjukdomar som kroppen gärna greppar tag i när man beblandas med alla baciller på mer nära håll igen. Känner jag er och framför allt mig själv rätt så har ingen av oss tid att vara sjuka, för vem har det egentligen?. Här och nu hade jag faktiskt tänkt att skriva om just det där fenomenet, att träna i samband med förkylningar. Så min fråga till er är: - Hur långt anser Du att en förkylning kan gå, innan du bokar av ett träningspass?
 
Givetvis känner vi våra egna kroppar bäst, och vi alla resonerar säkert olika. Men jag personligen tycker att det funkar att träna trots att jag har en lättare förkylning. Jag kanske tar det lugnare för stunden, men ibland, om jag inte inbillar mig så kan jag tycka att förkylningen avtar när jag försöker hålla igång som vanligt. Känna efter och klaga känns som att det bara gör det värre.. (någon som känner igen sig?). Min tumregel, som säkert många av er också har densamma, är att inte träna när febern tar vid eller för den delen, inte träna när man medicineras. Där går liksom gränsen. Men snorig näsa, lite halsont eller hosta. Nej, det är inget som stoppar mig. Självklart är det olika från var gång, men detta brukar funka för mig...
 
Jag som jobbar med barn brukar just i dessa förkylningstider vara extra noga med att tvätta händerna och andas in så mycket frisk luft som möjligt. Sådant gör susen, *peppar peppar* och är självklart tips jag kan rekommendera :).
 
Men för att prata om er, hur resonerar ni? Skriv gärna ner och berätta !! tipsa också om dina bästa huskurer mot förkylningar :).
 
 
 
 
Andas in frisk luft spexande på en sten har jag hört ska vara riktigt bra ;)
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 
 

Rygg/biceps på nya SATS Lidingö/dalénum !!

Som jag berättade så slog nyrenoverade SATS Lidingö/Dalénum upp dörrarna i helgen, men helgen var fullspäckad så det var inte förrän igår jag kunde kika in och beskåda vad dom gjort. Ljusare lokaler, större ytor, fler maskiner/fria vikter, en mer välkomnande entré och en större shop var det jag kunde se hade förändrats. Mer är på gång (renoveringen fortsätter med andra ord) och den tänkta löparbanan på 100 kvm ser jag fram emot. Sjukt kul att få möjlighet att träna på ett nästintill nytt gym. Lite lyxigt sådär :).
 
Måndag och det innebär rygg/biceps:
 
Uppvärmning 5 min löpband.
- Rörlighetsövningar för överkroppen i cirka 5 min. (försöker verkligen få in mer sådant)
 
Latsdrag / Bicepscurls med hantlar x4
Stående rodd (bred) x5
Stående rodd (smal) / Hummercurls x4
Raka marklyft x5
Ryggresningar med viktplatta / Crunches i TRX x3
Enarmsrodd med hantel / sneda situps på pilatesboll x3
 
Redan igår kväll visste min rygg om att den levde, det tar på att öka vikterna. Men kul är det :) kvällen fortsatte med tema städning och idol här hemma. Äntligen något skoj att titta på igen:)
 
 
 
Mina favoritskor var självklart med :)
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 
 

Summering av en vecka som varit !!

Idag går startskottet för första dagen på hösterminen 2013. Skolan börjar för barnen och i mitt fall sätter jobbet igång på allvar. Några som går på från semestern idag? Tiden tycks inte vilja sakta ner, tvärtom. Allt går så fasligt snabbt. Men jag vill inte riktigt ännu tänka på dom kalla höst/vinter-dagarna, jag är liksom inte klar med sommaren ännu och för den delen, jag hoppas sommaren inte är klar med mig. Men trots det så går startskottet för höstterminen idag, så nu kör vi !!
 
Veckan som var blev en bra träningsvecka också, med lite ändring och små nedgångar här och där. Men jag körde på och är sjukt nöjd över vad jag skramlat ihop....
 
Måndag - Rygg/biceps
Tisdag - 7,5 km löpning med Johanna. Läs mer här!
Onsdag - Axlar/mage
Torsdag - Löpning 9 km. Läs om rundan här!
Fredag - Vila
Lördag - 6,5 km morgonlöpning med David
Söndag - 8 km löpning innan frukost
 
I helgen mina vänner öppnades dörrarna till ett nyrenoverat SATS Lidingö/Dalénum, jag har inte hunnit varit där, men idag tänkte jag skåda resultatet. Som tydligen ska vara väldigt bra. Lokalerna har utökats med 1000 kvm, där cardioavdelningen blivit större, gruppträningssalarna blivit fler och dessutom ska gruppassen utökas och en 100 kvm stor löparbana bjuda in till massa härlig löpning. Hur låter inte detta? - Som himlen om ni frågar mig :)
 
Ha en toppenbra dag nu !!
 
 
 
 

Bland annat så har lunch på jobbet (läs: i skolmatsalen) intagits, lek på klippblock i väntan på lunch på Högberga Gård med kollegorna avverkats och dessutom checkades löpning med en vän av. Ja, mycket skoj hinner man med :)
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Stretcha, ska man eller ska man inte?

Många tycks vara överrens om att stretching är något man inte behöver utföra, om man har god (läs:normal) rörlighet i samtliga muskler. Vilket många över ungdomsåren inte har. Dessutom ska man stretcha lagom, för överrörlighet kan leda till skador och annan smärtproblematik. Att stretcha efter träningen har visat att många inte får någon träningsvärk, medan vissa inte känner någon större skillnad. Men vad är rätt, egentligen? Finns det människor som är över ungdomsåren som har fullgod rörlighet i alla muskler?
 
Man ska självklart utgå ifrån vad som är bäst för sin egna kropp, men i detta fallet vill jag veta hur ni resonerar/gör? Stretchar ni regelbundet, eller bara ibland? Om ni stretchar, när stretchar ni i sådana fall?. - Personligen gör jag det mer sällan än vad som egentligen är bra tror jag (utifrån vad min kropp säger), så har ni några underbara tips att komma med, som skulle få mig att göra det lite mer regelbundet så tar jag gärna emot dom.....
 
En liten notis.: - Visste ni att det ofta råder en viss skillnad i rörlighet, på vänster respektive höger sida av kroppen? Är skillnaden alltför stor kan det påverka din teknik i träningen negativt... Tänk på det när du väljer bort rörlighetsövningarna i din träning.
 
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 
 

Bygga upp pannbenet !!

Alla förutsättningar för en lyckad löptur var på min sida i torsdags. Vädret var toppen, benen ville springa istället för det planerade bröst/triceps-passet på gymmet, tiden fanns och jag kände att jag verkligen ville. Trots detta så fanns den där känslan inte där, när jag tog dom första löpstegen. Allt kändes jobbigt, benen var tunga och löpningen i sig var för stunden inte alls något som är typ det bästa jag vet, tvärtom. Jag ville avbryta och gå hem.
 
Vända om och gå hem är inte riktigt min melodi (hur mycket jag än ville) ska ni veta, så efter cirka 5 kilometer sprang jag fortfarande. Benen var tunga och soffan hemma lockade mer än någon annan gång. Bygga upp pannbenet var något jag fick fokusera på istället, för det var typ så jag kände i torsdags, att det var jag och pannbenet som var ute och sprang. Jag har aldrig någonsin ångrat ett träningspass och inte denna gången heller, trots att allt kändes skit. Så efter 9 kilometer stannade jag utanför porten hemma, klappade mig själv på axeln och kände mig sådär lagomt nöjd.
 
Jag vet inte, men sådana här rundor kanske behövs ibland, för att verkligen uppskatta det underbara lite mer vid andra tillfällen. Eller vad säger ni? Jag hoppas att mitt pannben blev lite tjockare också, för snart tränger kylan igenom kläderna och då behövs pannbenet ännu mer.....
 
Kör ni vidare när känslan är dålig (givetvis ska man stanna om kroppen tar skada), eller vänder ni om och tar igen allt en annan dag?!
 
Igår var det vilodag från allt och det tackar kroppen för idag, för alldeles strax sticker jag ut och tar en runda. Sedan blir det fix och trix i lägenheten :) Vad gör ni?
 
Jag passar på att önska alla löpare i Midnattsloppet lycka till också :)
 
 
 
klunka en celsius och sticka ut, det är fina grejer på lördagsmorgnarna =)
 
 
 
 
 
/ M A R I

 
 
 

Vad är okej att göra på ett gym, egentligen?!

Jag går dit för att svettas, för att ägna mig åt det jag älskar att göra allra mest, - träna !! jag går också dit för att låta endorfinerna dansa tango i kroppen och för att ladda kroppen med den energi jag behöver, för att orka med alla vardagliga ting... Detta är några anledningar till varför jag spenderar tid på gymmet!! Sedan finns det självklart människor som ser detta med helt andra ögon, för vi alla är ju olika och så kommer det alltid vara (vilket är en jäkla tur). Turas om om vikter/maskiner, trängas bland andra eller till och med byta övning för att någon annan sitter på samma maskin (eller liknande), det gör mig inte ett skvatt. Men när icke träningsrelaterade saker försiggår på gymmet blir jag lite smått irriterad...
 
Så då är min frågan, för att rada upp några få funderingar. Är det okej att använda omklädningsrummet som något sorts uppehållsrum? Är det okej att prata i telefonen (högt) samtidigt som du sitter och trampar på cykeln? Eller för den delen, sitta i stretchrummet och prata om den gångna helgens äventyr? - Jag kanske överreagerar, men sådant här stör mig något så fruktansvärt. Jag skulle kunna försöka "blunda" och bara strunta i det, men tyvärr, det går bara inte.
 
Jag antar att det inte går att göra något särskilt åt saken, då alla inte tänker lika, men jag måste lyfta frågan i alla fall och se om någon annan håller med mig? Någon av er kanske rent av har varit med om samma, och dessutom sagt/gjort något åt saken? Berätta gärna vad då i sådana fall !!
 
 
 
 
 
 
 
/ M A R I


Aminosyror och onsdagspasset !!

Fokus på styrketräningen fortsätter, resultaten haglar in och jag tackar MM Sports för aminosyrorna jag klickade hem för några dagar sedan. Fokus och återhämtning, vilken enorm skillnad jag känner. Både under och efter passen. Lite halleluja moments över det hela :) Grymt !!
 
Dricker ni aminosyror? Hur tycker ni i sådana fall att dom påverkar er?
 
Efter lite omkastning i schemat så föll lotten på ett axel/mage-pass igår. Vilket jag inte alls sörjde över, tvärtom. Riktigt bra blev det !!
 
Uppvärmning: 10 min på löpbandet.
- Rörlighetsövningar för överkroppen i cirka 5 min.
 
Axelpress med stång x4
Böjda axellyft med hantlar / raka hantellyft (framåt) x4
Sittande axelpress med hantlar / raka hantellyft (åt sidan) x4
Drag till hakan x4 /
Framåtlutande axellyft (åt sidan) x4
 
Russian twist 25x4
Crunches i TRX 25x4
Benlyft 25x4
 
(100 av varje med andra ord. Och ja, träningsvärk i magen är att vänta.)
 
Idag blir det bröst/triceps :) vad kör ni ?
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Kvällslöpning med en vän !!

Att säga att det inte finns tid för träning är inget argument man kan lura mig med. Vill man så kan man !! Planering är A och O, och är tid för en vän på schemat så är ju träning ett perfekt sätt att slå två flugor i en smäll. Träna OCH umgås med en vän, två underbara ting. Svårare än så behöver det ju inte vara, eller? Som sagt, vill man så kan man !!
 
Igår spenderade jag och Johanna tid tillsammans,  i "hennes" kvarter som faktiskt är "mitt" nya kvarter. Vi kommer bli grannar, (nästan, det är typ en tunnel som skiljer oss åt) och två träningstokiga tjejer kan ju innebära flera löprundor här framöver :) Väldans kul i alla fall !! Gårdagens runda blev cirka 7,5 km som vi båda förvånades över, gick väldigt snabbt. Fina områden, nya områden, vatten, fantastiskt sällskap... En riktigt bra kväll !!
 
Tack tjejen  :)
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 
 

Nytt från MM Sports !!

Klicka hem och invänta paket är då bland det bästa jag vet :). Trots att jag vet vad som kommer i paketet så är det alltid lika roligt att hämta ut paketet, och sedan få gå hem och klämma, känna och prova. Denna gången blev det en beställning på MM Sports och vill man ha snabb leverans så kan jag varmt rekommendera denna sidan.
 
BCAA XX.
Jacked Fuel.
Mega Shake.
Lifting Straps.
 
Fyra finfina grejer kom med i paketet och jag är spänd av förväntan över att få testa allt. Någon av er som har erfarenhet av dessa grejer? Vore kul att veta vad ni tycker :).
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Summering av en vecka som varit !!

Första veckan på jobbet efter semestern, check. En vecka fokuserad på styrketräning, check. Shopping, fix, montering, planering till nya lägenheten, check. Endast sju dagar, men ändå har så mycket hunnits med. Jag är grymt imponerad, men ligger det planering bakom så brukar det mesta funka. Eller vad säger ni?. Veckan har varit bra, dagarna på jobbet gick lättare än vad jag trodde, träningen gick super, trots att den knappt innehöll någon löpning alls ;) och helgen har inneburit massa fix. Så här och nu för jag in i kalendern, att första veckan i augusti var riktigt bra. Hur var er vecka? Bra? Dålig?
 
Träningsmässigt så har passen fokuserats på styrketräning, av den anledningen att jag ville vila benen från löpningen några dagar. Kan tänka mig att det behövs ibland!?. Trots det så har träningen varit lika fantastisk ändå, kroppen och alla dess muskler har fått jobba, riktigt hårt och tro mig, det känns. Dålig känsla?? Nej nej, tvärtom. Jag älskar den :). Så hädanefter kommer jag fortsätta lägga fokus på styrkan, just för att vila benen lite (kommer absolut inte sluta springa), samt för att få in styrkepassen som rutin i schemat. Jag har nämligen haft en tendens att skippa styrkan för löpningen istället, bara för att jag tycker löpningen är mycket "enklare" och mer "tillgänglig", om ni förstår vad jag menar (?). Men nu är det ändring på det :).
 
Såhär har veckan sett ut:
Måndag - Axlar/mage
Tisdag - Rygg/biceps
Onsdag - Ben, se passet här
Torsdag - Bröst/triceps
Fredag - Vila
Lördag - Löpning 7,5 km.
Söndag - Olika löpintervaller under en sträcka på cirka 7 km.
 
Riktigt nöjd, och jag är mer än taggad för att greppa en ny vecka på gymmet =)
 
 
 
 
 
 
Spenderat tid i gymmet, pausat i soffan i nya lägenheten och ätit massa god mat.. ja det är saker som hunnits med under dom närmaste dagarna :)
 
 
/ M A R I
 
 
 

En touch av banan, choklad och mandel !!

Ibland blir det bra, andra gånger inte alls bra och vissa gånger blir det sådär bra så att smaklökarna dansar tango på tungan. Denna gången blev det smaksensation. Och blir det så pass bra att smaksensation är ett faktum så bjuder jag gärna er på det goda. Gillar du smakerna av banan, choklad och mandel så ska du kika på receptet nedan... Smaksensation var det, kom ihåg det :)
 
För 1 portion behöver du:
1/2 banan
1 1/2 msk Body Science casein (double rich chocolate)
1 dl kokosmjölk
2 msk lättkvarg
1 (rågad) tsk mandelsmör (jag använder kung markattas osaltade)
1 msk vatten
 
-Börja med att mosa bananen med en gaffel, tillsätt sedan (i samma skål) caseinet och kokosmjölken. Rör om till att du fått en jämn smet (blir det möjligtvis torrt så tillsätt lite vatten). Låt detta stå i frysen en stund. Medan den härliga banan/choklad-krämen gottar till sig i frysen blandar du kvargen, mandelsmöret och vattnet i en skål. Rör om till att du ser att mandelsmöret inte klumpar sig längre.
 
När du gjort detta häller du upp "mandel/kvarg-smeten" i skålen du ska servera i, ta sedan ut banan/choklad-krämen du har i frysen och klicka ut den, gärna som en glasskula (men det gick inge vidare hos mig) uppe på toppen av "mandel/kvarg-smeten. Sedan kan du äta och njuta :)
 
Detta har gjorts i repris två gånger denna helgen, herre så fantastiskt gott det är :)
 
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

En hel vecka utan löpning !!

Ingenting har kretsat kring löpning den här veckan, sånär som på uppvärmningarna på bandet, men jag räknar inte in dom minuterna på löparkontot. Veckan har istället handlat om styrketräning, och det är inte helt dumt det heller, för jag har fått till sådana där oförskämt bra pass och jag rent ut sagt älskar det. Trots att repsen är få och seten många. Jag har faktiskt inte ens saknat löpningen, och ni alla vet ju vad jag tycker om den, eller hur?. Efter den här veckan är kroppens alla muskelgrupper ordentligt genomarbetade istället, och idag lördag när jag slog upp mina gröna kände jag den där mäktiga känslan, den känslan när nästintill alla delar på kroppen ömmar sådär alldeles lagom mycket, inte alls så det är jobbigt eller gör ont... Det är härligt, då har kroppen fått jobba :)
 
Så för att bryta veckans trend med styrketräning så ska jag alldeles strax bege mig ut på veckans första löprunda. Om den blir kort, lång, långsam eller snabb. Det vet jag inte, det får visa sig. Idag springer jag bara för att det är så fantastiskt härligt och för att löpning alltid börjar dagen så otroligt bra  ♥
 
Vad tränar ni en dag som denna?
 
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Fem saker ni inte visste om mig....

För att bryta träningsinläggen för en dag så gör vi såhär idag, ni får ta del av fem saker ni inte visste om mig :) Hur känns det?? Okej hoppas jag :) Nu kör vi.....
 
 
* Det absolut första jag gör när jag kliver upp på morgnarna, oavsett dag, tid eller plats är att tvätta ansiktet med kallt vatten och smörja in mig med en fuktgivande kräm, därefter dricker jag alltid ett glas vatten. Detta har jag gjort så länge jag kan minnas tillbaka. Riktigt skönt, och framför allt väldigt uppiggande och gott. Gör det ni med vetja :)
 
* Min last här i livet är Digestivekex. Finns det sådana kex i min närhet så är dom innan du hinner blinka uppätna, utan ost eller med, det spelar ingen roll. Så jäkla gott är det !!! Helst av allt vill jag doppa dom i ett glas med kall mjölk också. (eftersom jag nu har varit utan sötsaker ett tag, så har jag faktiskt inte ätit digestive på länge, bra jobbat va?? det är ju ändå min last här i livet liksom.)
 
* Jag är pedanternas drottning, och den tronen har jag suttit på länge. Till viss del jobbigt och det är något jag måste jobba på, men jag AVSKYR när det är stökigt.
 
* Jag har spelat fotboll i 17 år, vilket var mitt liv i några år, allt kretsade kring fotbollen. Jag skulle bli proffs :)
 
* Tondöv eller ej, det får andra avgöra, men jag älskar att sjunga. Letar ofta upp texter på internet och sjunger med i låtarna jag lyssnar på. Likaså när det är musikprogram på tv:n, jag sjunger alltid med. Att spexa och riva av någon gammal låt på vardagsrumsgolvet brukar också kunna höra till vanligheterna ;).
 
 
Så hörrni, mätta och belåtna?? Eller vill ni ha mer :) fråga på i sådana fall...
 
 
 
 
..icke träningsrelaterat inlägg??? sorry alltså, men bilder när jag är vardagsklädd finns det inte många av.
 
Idag är det VILODAG hörrni :)
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 
 
 

Ett svettigt benpass !!

Lite barn på jobbet resulterar i relativt korta dagar, vilket i sin tur betyder mer tid för träning ;) Hur bra liksom? Men det är riktigt skönt att kunna avverka träningen direkt efter jobbet och faktiskt kunna hinna med annat på kvällarna också. Det är kvalité :) Gillart !!! Nästa vecka blir det annat, så det är bäst att passa på..
 
Gårdagen bjöd på ett svettigt benpass, ett pass som till en början inte alls kändes bra, men jag bet ihop och mitt i allt så vände det och blev hur bra som helst. Ett bra avslut på en bra dag.
 
Denna gången tog jag återigen inspirationen från Jessica. Den tjejen verkar veta exakt hur jag gillar att träna :)
 
Såhär såg det ut:
 
Uppvärmning: 10 min på löpbandet
 
12st djupa knäböj med stång / Step up på hög bänk med vikt (10/ben) x4set
Utfall i smithmaskin (10st/ben) / 10st upphopp x4set
12st benspark / 15st höftlyft med rullindrag på pilatesboll x3set
12st baksida lårcurl / Jägarsits maxtid x3set
 
(detta var Jessicas upplägg)
 
Jag själv lade till:
Tåhävningar i smithmaskin / sumosquats x3
Benlyft liggandes på golvet / situps på pilatesboll x3
 
 
Svetten rann och magen kurrade, kände mig väldigt nöjd :) Idag kör jag bröst/triceps.. Vad kör ni?
 
 
 
 
Mitt nya linne från NIKE invigdes också :)
 
 
/ M A R I
 
 
 

Formen och tips på en god middag !!

I våras märkte jag att jag "stod still" i träningen, allt flöt i och för sig på väldigt bra men resultaten uteblev. Ni vet, kroppen vänjer sig snabbt med vad den gör. Så för att "sätta igång" kroppen igen så har jag under dom senaste månaderna ökat vikterna och seten under mina styrkepass. Chockat kroppen lite. Jag har legat runt 6reps x 5set, lite olika beroende på övning och muskelgrupp såklart. Alltså, jag har kört ganska tungt. Det har inte varit enkelt ska jag säga er, för i början hade jag väldigt svårt med att antalet reps var så få, allt gick så snabbt liksom. Men det jag också märkte var, att kroppen vaknade till och ganska snabbt visade att detta byte gav resultat. Mycket har hänt sedan jag ökade...
 
Ibland bara måsta man totalchocka kroppen...
 
Har i nuläget bara en bild på hur ryggen ser ut, men det får duga för denna gången. Det kommer kanske några fler under veckan :).
 
 
 
(mörkt, suddigt och väldigt svårt att ta en bild på sig själv)
 
Hur gör ni när det är dags att "sätta igång" er kropp ?
 
 
 
Efter tunga styrkepass är det sjukligt gott med rejäla måltider också. I måndags blev det detta:
Benfri karré med ett täcke av kvarg/sambal oelek-röra, keso, sötpotatis och blandsallad. - Sjukligt gott !!
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Tjurruset i Karlstad, en överraskning av en vän !!

Ledtråd 1. Du behöver ett glatt humör
Ledtråd 2. Vi två kommer hänga hela helgen
Ledtråd 3. Du kommer få åka i min nya fina bil
Ledtråd 4. Packa ner sovkläder och neccesär
Ledtråd 5. Du kommer behöva utekläder, vi kommer sova inne men vi ska inte till fjällen :)
Ledtråd 6. Mjölksyra och champagne
Ledtråd 7. 6 4 8
Ledtråd 8. 6 4 9
Ledtråd 9. Mjölksyran kommer du få av nr. 648
 
Ledtrådarna har varit knappa, men jag har gjort allt i min makt för att ta reda på vad som gömmer sig bakom dom. Nyfiken som jag är så kan jag inte med vetskapen om att något ligger och väntar, bara strunta i det och inte tänka på det, haha....skittråkigt. Men jag blir som galen :). Jag har googlat på siffrorna, jag har kläckt olika idéer om vad det kan tänkas vara (utan framgång), jag har funderat och bett David här hemma hjälpa mig haha... men utan framgång där också :).
 
Det var när min kära vän skrev detta  -"Eftersom du "klantat" bort din kopia så har jag fixat originalet", som det började klarna lite för mig... Jag letade snabbt fram en hemsida som visar alla lopp som går här i Sverige, då jag redan visste att det gällde helgen 13-15 september så scrollade jag snabbt ner till alla tävlingar i september. Tjurruset lördagen den 14 september, i Karlstad. Kunde det vara så? - Jag sms:ade och fråga. Mycket riktigt, jag hade rätt ;).
 
(för att klargöra, när hon säger att jag "klantade" bort en kopia så menar hon att jag förra året anmälde mig till Tjurruset här i Sthlm, men glömde betala och min startplats gick till någon annan. Så hon tyckte det var synd att jag inte hade fått springa loppet, eftersom jag velat.)
 
 
 
 
 
 
Så hörrni, jag ska alltså springa Tjurruset, årets skitigaste lopp den 14 september i Karlstad. Någon fler som ska göra det? Mitt i alla ledtrådar så dök det också upp att SPA på Selma Lagerlöf SPA ingår i denna överraskning....  Att få umgås med en väldigt kär vän en hel helg, springa årets skitigaste lopp och få koppla av på ett SPA. Hur låter inte det mina kära läsare?
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Summering av en vecka som varit !!

För fyra veckor sedan var jag vid den här tiden på väg till jobbet, för att avverka dom sista timmarna innan semestern tog vid. Den känslan glömmer jag aldrig. Sedan dess har jag tagit vara på ordet lugn, badat, solat, tränat, umgåtts med min familj, med vänner, traskat runt i bikini, njutit av sena kvällar, ätit grillat, druckit rosé, gjort det som fallit mig in, renoverat, skruvat, planerat inför flytten, strosat runt i skogen, bara varit och mycket mer. Mycket hinner man med, men tiden tycks gå så snabbt ändå.... Idag, efter fyra veckor är jag på väg till jobbet, men denna gången för att påbörja höstterminen...  Tack för denna semester, den har varit ljuvlig ♥
 
Börjar någon av er också jobba efter semestern idag?
 
- Helgen som varit har inneburit sol, bad, renovering, träning och lite renovering till. Men vet ni, bara mosaiken (den sätts idag) i köket är satt, elektrikern dragit om elen och diskmaskin/ugn är installerad så kan vi så smått börja flytta in :) Hur låter inte det?
 
Tiden för träning har varit knapp (vilket inte syns nedan) då det varit mycket i lägenheten. Men jag har tryckt in träningen på mornarna, och då har det funkat fint:
 
Måndag - Intervaller, se här
Tisdag - Ben, se upplägg här
Onsdag - Aktiv vila, då ett förråd på söder skulle tömmas.
Torsdag - Vila
Fredag - 10 km löpning
Lördag - En cirkel på gymmet, se här
Söndag - 5 km löpning, samt rygg/biceps på gymmet
 
Hur lägger ni upp träningen i veckan?
 
 
 
Bad på Långholmen, middag med kärleken på Olearys, Lidingö klockan 07 en tidig morgon, massa sol... Ja lite gott och blandat har hänt dom senaste dagarna. Häng med mig på Instagram också vetja, Mimmi44 heter jag där. Är lite mer aktiv med bilder där :)
 
 
/ M A R I
 
 

Intervaller medan alla andra sov !!

Att stiga upp tidigt är absolut inget jag har svårt med, tvärtom. Sovmorgon är däremot något jag anser att jag har fått när jag vaknar 08.00. (knäpp?? nej, jag är född sådan). Kan värka jobbigt ibland, då jag ofta vaknar långt före alla andra och är dötrött vid 22-tiden, men ska man se det från den ljusa sidan (som man alltid ska göra) så hinner jag med rätt mycket, dagen tas verkligen till vara på.... Någon som känner igen sig?
 
Ordbajseri är något jag också tydligen är bra på haha :)
 
Häromdagen vaknade jag till liv vid 06-tiden, och klarvaken som jag var så var det omöjligt att somna om för en stund. Jag smög upp, bytte om, bläddrade igenom en tidning medan jag klunkade i mig en Celsius. Solen hade inte gått upp ännu, allt var tyst. Jag hade bestämt mig för intervaller, har gett mig fan på att minst ett sådant pass ska göras i veckan, och så blev det. Jag tog första löpsteget, och där var jag iväg. Det var jag och Lidingö, inget annat. Jag värmde upp på en runda på cirka 2 km, stannade sedan till och pustade ut en stund. Ni anar inte hur skönt det är att vara helt ensam ute på gatorna. Backintervaller, det blev ruscher upp för en brant backe x8. Solen hade nu snart traskat ovan trädtopparna och den träffade min panna, som snabbt blev blöt av svett. Jag tog en transportsträcka på cirka 1,5 km. Stannade ännu en gång till, torkade svetten och andades någon minut. På min vänstra sida låg nu vattnet spegelblankt och doften av hav fick mig att rysa. Intervaller mellan lyktstolpar, snabba ruscher från en lyktstolpe till en annan, lugn jogg mellan nästa x8. Klockan hade kanske slagit 07.00, då mötte jag första motionären som hejade så glatt. Intervaller mellan lyktstolpe, snabba ruscher från en lyktstolpe till den tredje efter, lugn jogg till nästa stolpe x5. Här hade ett svalkande dopp varit behövligt. Jag var inte klar, jag ville ha mer. Steg ner på en brygga precis intill vattnet, satte igång tabataappen och körde igång. Tabataintervall, dips på bänk - armhävning mot bänk - höga knän. Andades i 2 minuter och njöt av utsikten (se nedan). Jag tog en till. Tabataintervall, plankan - plankan med benindrag - plankan med rotation.
 
Sittandes på bryggan njöt jag sedan av en lugn stund och den härliga känslan som sprider sig i kroppen efter ett mycket lyckat träningspass. Dagen var igång och den började på bästa tänkbara sätt. Har ni aldrig varit ute innan allt vaknar till liv, då uppmanar jag er att göra det. Det går inte med ord att beskriva hur underbart det är ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

En cirkel på gymmet !!

Vet ni? Nu är det bara idag och imorgon kvar, innan allvaret börjar igen. Frågor på det? - Nej !!
 
Gårdagens 10 snabba km känns i benen idag, men det hindrar mig inte från att gå till gymmet, så strax bär det iväg :). Idag är jag faktiskt inte alls sugen på att bara lyfta och räkna reps/set, idag kör jag en cirkel istället. Faktiskt ihopsatt av Jessica. Jag körde denna för några månader sedan och gillade den skarpt. Testa vetja, mycket effektivt !!
 
 
 
 
 
 
Jag byter ut pinnen mot en stång med vikt idag, plus att jag gör x4 istället. Känner mig pigg (förutom lite ömma ben), så det är bäst att passa på :)
 
Vad tränar ni idag?
 
 
/ M A R I
 
 

Endast tre övningar, men så grymt bra ändå !!

Status för nuläget följer: Jag spyr på allt pysslande i lägenheten snart, skruvar hit och skruvar dit, pyssel hit och pyssel dit. Men mitt i allt så gillar jag det, för det kommer bli jättefint när det blir klart..... Annars äter jag gott, myser hemma på kvällarna, solar när solen tittar fram, svettas på gymmet och planerar inredning med David..... Hur ser det ut hos er, full fart? Eller är det lugna gatan?.
 
I tisdags var jag på gymmet senast, därefter har jag haft två vilodagar. Så skönt ♥  Men passet på tisdagen lades upp som så, att jag la fokus på tre övningar, som jag ville köra riktigt tunga. 100 reps av varje ville jag uppnå också. Det blev svettigt och benen skakade som asplöv när jag traskade hemåt. Riktigt impad över att tre övningar kan få till det så förbaskat bra...
 
Benböj i smith x5
Utfall med stång x5
Benpress x5
 
Jag delade upp seten om fem på varje övning (20 reps i varje set alltså), med en mikrovila efter tio reps. Sjukt jobbigt !! Men just detta passade mig enormt bra... Kör någon av er någon liknande? Lite kul att experimentera.
 
 
 
 
Bilden är tagen för någon vecka sedan, men outfiten var densamma i tisdags :)
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Vad ger träningen oss, egentligen?

Att vi ska svettas och andas tungt. Att vi ska känna oss ordentligt trötta efteråt. Att bli starkare, mer uthålliga, smidigare. Kanske att träningen ska ge mer synliga muskler, att vi ska gå ner i vikt eller komma i en viss storlek. Håll med mig, det är ju främst sådana saker vi använder som mottstock när det gäller resultat och framgång i träningen. Eller hur?. Och eftersom tiden för träning oftast är begränsad, så tror jag att just dessa fysiska aspekter är enklast att fokusera på.....
 
Att träning får en att må bra och att orka med våra vardagliga saker, det vet vi alla stämmer....
 
Men det vi (i alla fall jag) ofta glömmer är att det finns andra aspekter, som kan vara minst lika viktiga att lägga märke till. Många gånger är den fysiska träningen, oavsett typ också en mental träning. Vi lär oss att vi kan mer än vad vi egentligen tror. Att det finns en vilja av stål och att vi har fokus och disciplin nog för att kunna utföra det vi planerat. Träningen kan också vara om jag får kalla det för, en meditation i rörelse, en värdefull egentid och ett mycket effektivt sett att minska vardagsstressen...
 
Det ÄR jättelätt att förankra sig hårt i att träningen ger snygga välsvarvade kroppar, att dom där extra kilona måste för allt jag förmår försvinna innan ett visst datum osv. Och visst, så är det. Träning ger välsvarvade kroppar och med en bra kosthållning och motion så går du ner dom där önskade kilona. Men, det jag vill efter att ni har läst detta är att vakna till, och faktiskt påminna er (för jag vet att ni som jag, redan vet) att träning ger så himla mycket mer......
 
Är du medveten om hur träningen påverkar såväl kropp och själ så har du motivationsdepån fylld för resten av ditt liv. Glöm aldrig det !!
 
 
Ville bara skriva av mig, tankar florerar och jag tycker det är tankvärt.. vad har ni för tankar?
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 

RSS 2.0