Majbrasa i Duved !!

Sedan sist jag skrev, vilket inte var för så himla länge sedan har vi hunnit få i oss en god middag, druckit lite vin och varit och kollat på en majbrasa i Duved. Såå himla mysigt, synd bara att det regnade. När vi kom hem vid 21-tiden däckade barnen (helt förstårligt efter en hel dag på badet) så nu har vi vuxna haft lite vuxentid. haha, det lät ju seriöst.!!!! Jag känner att jag håller på att somna snart, så jag har faktiskt lagt mig i sängen. Vet inte vad det är, men jag kan inte vara vaken länge på kvällarna längre. (antar att det har att göra med mina tidiga mornar på vardagarna.)..men men.. I morgon har vi faktiskt ännu inga planer, Fredrik är laddad för skidåkning så vi får se vad vädret säger. Men det vore hemskt att åka härifrån utan att ha åkt skidor faktiskt. Men som sagt, vi får se. Om det fortfarande regnar är i alla fall jag tveksam....




Lugnet före stormen i eftermiddags...




Ida och jag..



Fredrik, Madelene, Mamma, Alvin, Ida och Elise...



Ida och Elise, det ser lite ruggit ut..



Madelene och Ida..



Majbrasan i Duved..



Alvin. Börjar någon bli trött måntro??





Sov Gott !!!




En dag i Åre By !!

Vi är åter hemma i stugan, jag, mamma och pappa i alla fall. Dom andra fem är fortfarande på badet, där dom har varit sedan 12-tiden. Jag gissar på att det kommer hem några hungriga och trötta barn/vuxna om en stund. Så mellanmål är på G, bäst att förbereda liksom :). Annars har det varit en trevlig dag på byn, vi har botaniserat i alla butiker och fikat på Holiday Club. Mer än så har vi inte hunnit med, men allt detta tog sisådär fem timmar så vi är alla nöjda. Ikväll blir det en sväng till Duved där vi ska kolla på en majbrasa, hoppas att det är uppehåll bara. Det har nämligen regnat från och till hela dagen.... Annars blir det mys i stugan och självklart en god middag :).
 






100430 och det regnar i Åre !!

Men usch för vädret, detta hade jag inte alls beställt. Jag hade däremot beställt sol, plusgrader och grym skidåkning. Men det kan jag glömma för tillfället, regnet vräker ner och det ser väldigt grått och trisst ut. Usch!!! Så idag blir det ingen skidåkning, men vi får se hur morgondagen ser ut. Hoppas!!! Idag blir det bad i stället, i alla fall för barnen och Fredrik. Jag, mamma, pappa och Madelene gör nog byn i stället... Vi hörs senare och då förhoppningsvis med lite bilder !!!!

Mys i Åre !!

Då hade en hel kväll och nästan en hel eftermiddag spenderats i Åre, och jag mår som en prinsessa. Älskar verkligen fjällen. Kan ångra mig ibland att jag inte har säsongat här uppe, det hade varit grymt. Det är väl i och för sig inte försent ännu, men det finns mycket annat som går före just nu... När Madelene och có kom fram blev det middag direkt, Fredrik hade pysslat ihop en supergod lasagne. Så alla var nöjda och glada efter den goda måltiden. Sedan har det bara blivit massa mys, en promenad har vi hunnit med också. Nu tänkte jag lägga mig och ladda för morgondagen, för om vädret tillåter (det regnar för tillfället) så ska vi upp på Åreskutan och åka skidor. Som jag längtar :). Annars får vi se vad det blir, men skidåkningen är prioritet 1.

Vi hörs i morgon !!!!





Framme i Åre !!



Nu är vi framme i Åre, jag, mamma, pappa och Alvin anlände för cirka en timme sedan. Madelene, Fredrik, Elise och Ida kommer om någon timme. Jag sitter för tillfället i soffan och myser, och om det inte hade varit för att soffan är brun hade jag helt klart tagit med mig den hem. Det är en riktigt oj-jag-råkade-somna-för-att-soffan-var-så-skön-soffa. Djup och mjuk. Me like :). Så jag tror faktiskt att jag ska ta en powernap, det är jag värd. Vi hör senare..

/ M


Åre !!

Hej och hå. Då var man nyvaken och nyäten. Nyvaken är kanske fel uttryck, då jag blev väckt av telefonen vid 07:15. Min söta systerson Alvin ringde och frågade (men han frågade aldrig) lite försynt om han fick åka bil med oss upp till Åre (?). Saken vara bara den att hans kära far tillslut fick fråga, eftersom Alvin pratade om masssa annat och glömde bort den huvudsakliga frågan. Haha, sötnöt. Men i alla fall, självklart får han åka med oss.

Igår gick den som vi kallar för "Röda faran" upp till Sundsvall, och shit vilken galen resa. Helt klart bland den roligaste resan på länge. Vi kan toka oss något galet jag och Märtha. När vi kom till Hudik började det spåra ur på riktigt, sååå jag skrattade. Men resan gick ju i alla fall i världens fart, inte bara i hastighet utan för att vi sjung och tokade oss hela resan. " Köra bilen, Köra bilen, köra bilen. Tuta, tuta. Plocka äpplen, plocka äpplen. Veva, veva.". ha ha ha.. Vid 22-tiden var vi framme i Sundsvall och då blev det lite fika med föräldrarna för att sedan säga natti natti..

Idag bär det av till Åre som sagt och det ska bli gudomligt skönt, frisk luft och fyra dagar i mitt paradis. Förhoppningsvis blir det massa skidåkning och en och en annan öl :). Så nu måste jag fixa det som ska fixas innan vi åker, räkningarna ska betalas, jag ska göra mig i ordning och skidorna ska fram. Får ej glömma att deklarera också.

Ha en bra dag, så hörs vi senare. / M



I Åre för exakt ett år sedan.





Hej stressmage!!!

Ska försöka hinna med att skriva ett inlägg innan jag somnar, jag är helt slut som människa. Är det såhär det "verkliga" arbetslivet ser ut !?! Ja, jag antar det. Det är bara tisdag men det känns som att jag har jobbat en hel vecka, min kropp strejkar. Så det ska bli skönt att åka iväg med familjen och bara koppla av, mysa och göra sådant jag älskar att göra. Angående mitt hektiska schema, igår var det föräldramöte. (18.30-19.30). Detta resulterade i att jag kom hem vid 21.30 !!! Drygt 14 timmar på jobbet är det nog ingen som jublar över. Inte jag i alla fall. Idag var det Vårmaskerad. (18.00-19.30). Jag kom hem vid 20:45 tiden, så idag blev det drygt 11 timmar på jobbet. 9 timmar övertid på två dagar, bra jobbat Mari. Ja, ni kanske förstår att jag känner mig trött. MEN, i morgon efter jobbet gasar jag och Märtha upp till Sundsvall och på torsdag åker jag och en del av familjen upp till Åre. Så nu ska jag ladda batterierna ordentligt, och fjällen är ett bra ställe att göra det på.. Önskar att jag hade något betydligt mer intressant att uppdatera er om, men just nu är det bara jobb. Så ni får nöja er med det... (inläggen som kommer när jag är i Åre kommer med all säkerhet bli lite roligare).

När jag kom hem ikväll blev det till att packa det sista och nu ligger jag i sängen, redo att hälsa John Blund välkommen. Ha en bra dag i morgon / M

I morgon kanske jag berättar lite om mina och Paulas planer också, så håll utkik :).






Laktosbomb !!

Fy bubblan vad jag har ont i magen, kan såhär i efterhand konstatera att det inte alls var bra att stoppa i mig glass på vår utflykt idag. Ni vet, glass innehåller laktos och jag är laktosintolerant. Jävligt bra jobbat Mari !!!!! Är huvudet dumt får kroppen lida som det så fint heter.. Jag får helt enkelt försöka bota värken med ett hett bad. Nog om det.... Dagen har varit trevlig, men Mari har gått i slowmotion idag. Vet inte om det har att göra med att jag inte gjort någonting den här helgen, eller jo det har jag, motionerat och myst. Men trött är jag ändå.. Nog om det också... Vi gasade iväg förut i alla fall, destinationen är fortfarande hemlig för ni måste ju gissa. Men sega är bara förnamnet för vad ni är :). Skärpning !!!! En kulinarisk lunch, glass och en liten promenad senare åkte vi hemåt. Men först blev det ett stopp i Forum Nacka, som att vi inte hade varit där förut. Men det är alltid lika trevligt :).  Det blev en kaffe och lite botanisering inne på Media Markt. Stod och suktade efter en systemkamera, men tyvärr är jag värdelös på sådant där. Så när jag köper en måste jag nog ha med mig experthjälp, någon som fint kan ställa upp ???. Efter Media Markt åkte vi hem, i och för sig blev det några besök i några andra butiker också. Jag är ute efter en vårjacka nämligen, men det är tydligen helt omöjligt att hitta en som duger. Allt är beiget och ni som känner mig vet att jag vantrivs i beiget. Så Nej Tack !!!!!! Alldeles strax ska någon av oss ställa sig och steka köttfärsen, det blir tacos idag. Nu var det ett tag sedan det serverades här hemma faktiskt, så det ska bli smarrigt :). Efter middagen blir det ett hett bad som sagt, sedan soffläge och batteriladdning inför en ny vecka. Det blir en halv vecka för mig, men både på måndag och tisdag är det föräldramöte på kvällen. Så det jämnar ut sig ändå. Jag åker ju till Åre på torsdag, med en del av familjen. Men jag åker upp till Sundsvall redan på onsdagkväll.. Så hej med Stockholm ett par dagar :). Nej nu får det bli mat....













Gissa stad ????

Nu får ni slå era kloka hjärnor ihop, vilken stad ska jag och Märtha åka till idag ?!?!





Den som gissar rätt ska få en stooor kram av mig :).

Ha nu en bra dag, så hoppas jag på att någon gissar rätt.




Titanic !!

Har käkat en god middag, varit på en promenad och bara slappat ikväll. Är helt slut, trött med andra ord. Så en tidig kväll får det bli för i morgon har vi planerat att åka på Gröna Lund, om vädret tillåter. Men dom säger ju att solen är här för att stanna nu, så vi får hoppas på det :).

Vi har också sett klart på Titanic som vi började se igår, och det må vara den absolut bästa film som någonsin gjorts. Jag vet inte hur många gånger jag sett den men jag blir lika berörd varje gång, så även denna gången fällde jag några tårar. En tragisk men ack så vacker historia.... Kärleken mellan Rose och Jack är så underbar, sann kärlek kallas det för. Så för att sluta detta inlägg lika fint bjuder jag på My Heart Will Go On.






Ray Ban Aviator !!



Nu är det dags, förhoppningsvis. Har suktat efter dessa ett tag nu, så jag borde ta tag i saken och köpa dom. Eller så önskar jag mig dom i födelsedagspresent helt enkelt, också ett smart drag ;).



Rock´n Roll som jag och Märtha skulle ha sagt !!
(förra sommaren fick det bli ett par från H&M, men dom tog jag sönder på någon dag.)



Per Gessle mfl. gjorde oss sällskap vid frukosten !!

" Jag sitter ensam kvar och hör varje tåg, jag visslar hallå vid ett ringlande spår"

" Jag går och fiskar ååhh ååhh ååhh och tar en tyst minut, åker ut, ut och fiskar ååhh åhhh ååhh, en chans att andas in, andas uuut" 

" Schalalalalalalalaaaaaaa" 

Jag blir bara matt av att tänka på hur sjuka vi två är. (jag och Märtha alltså). Det blir bara värre och värre !! Om någon skulle se oss skulle dom omedelbart skicka in oss på någon sluten avdelning. Detta är ju skrämmande. Men förbannat roligt. Vi har sedan vi slog upp våra ögon (vid sisådär 08-tiden) gjort narr utav Per Gessle mfl, Per fick sig en rejäl omgång kan jag säga. Detta borde upplevas för att förstå hur roligt allt är, det går inte att beskriva med ord. Men vi skrattar så vi håller på att ramla av stolarna ibland. Antingen är vi sjuka eller så är det vårkänslorna som spökar, för båda är förjäkla glada och oförskämt positiva. För att inte tala om när vi sätter igång Skrattlägret med Örjan Lax, detta videoklipp får ju bara inte missas. " akta jag gör en klarinett utav lillhjärnan din", "I skratt I skratt". Om ni inte har sett detta så gå omedelbart in på youtube och sök på Örjan Lax. Förjäkla roligt är vad det är.... Nu ska jag göra något vettigt utav denna dag, kanske sjunga en trudilutt för grannarna. Vad säger ni " Jag sitter ensam kvar och hör varje tåg, visslar hallå vid ett ringlande spår" haha, jag dör. Hej på er, ha en bra dag.

I morgon blir det Gröna Lund, jag hoppas på att samma sällskap som i morse hänger med. Det är rätt kändistätt här hemma för tillfället :). Schalalalalalalaaaaaaaaaa





ha ha ha ha



Gårdagen !!!

Blev inget inlägg igår, det var fullt upp från morgon till kväll så jag orkade knappt sätta igång datorn. Kan vara skönt att slippa teknikens värld ibland. Arbetsdagen gick i alla fall super, mitt jobb blir bara bättre och bättre. Mina kollegor är klockrena och underbara. Kvällen spenderades hemma, först blev det en god middag och sedan en härlig kvällspromenad. Promenaden slutade med att jag blev delägare i en cykel, haha. Hur konstigt nu det än låter, men så är det. Den står för tillfället på balkongen, men där blir den inte långvarig. Ett lås och sedan åker den ut på loftgången. Vi klagade lite över grannen ovanför för en annan granne, och hon var inte sen med att spatsera upp och fråga vad hon höll på med. Men nej det var inte hon, absolut inte. Nehe, vem är det då som slänger ner massa saker på vår balkong/loftgång???? Jag menar, hon bor ju längst upp. I sådana fall är det Karlsson på taket som flyttat in ovanför henne. Varför inte bara be om ursäkt och säga att det inte ska hända igen. Nog om det nu. När vi kom in blev det film, vi såg Titanic. Eller ja, vi såg inte klart hela. Vid 22-tiden spatserade vi i säng, helt slutkörda.










Men blä vilket grått väder !!

Jaha, då var torsdagen över. Och hej vad dagarna går, tycker mig minnas att jag sagt det tidigare någongång. Men veckorna bara flyger förbi. Får la se det positivt, det är nästan helg hela tiden :). Idag har jag suttit på möte hela förmiddagen och en bit in på eftermiddagen, så jag har knappt spenderat någon tid med kidsen. Men det kan vara skönt det också ibland, lite distans och variation förgyller bara vardagen. Mötet gick alla tiders och jag fick äran att vara sekreterare, "du är ung och flyger över tangenterna" var deras kommentar. Haha, vad hade att jag var ung med saken att göra. Men men, en bra text blev det i alla fall :).

När jag kom hem blev det grekisk sallad och Loka till middag, huur gott som hellst !!!! Efter middagen trotsade vi regnet och tog vår kvällspromenad, som vi numer gör (nästan) varje kväll. Frisk luft kan man inte få för mycket utav. Skönt värre !!!! Nu blir det en dusch och lite hänga-tvätt-pyssel. Sedan får det faktiskt bli sängen, känns som att jag behöver lägga mig tidigt ikväll.

Morgondagens planer är väldigt diffusa fortfarande, ska ju jobba helt klart. Men sedan är det helg, så något trevligt måste ju hittas på. Vad vet jag inte, jag får la se.

NU: Dusch !!!



Nypromenerad.

Det snöar !!!

Jadu, det är mitten av April och det snöar. Vad säger man ??? Ingenting skulle jag säga, inte ens en kommentar är det värt. Bläää !!!! Dagen har i alla fall varit till en belåtenhet, jag börjar känna mig piggare och jag kom faktiskt hem utan huvudvärk idag. Igår var det inte nådigt vilken huvudvärk jag hade och vi ska inte tala om hur trött jag var. Men nu är det skönt att jag börjar bli piggare. 

Av någon konstig anledning så längtade jag till vårat landställe idag, jag hade velat krypa ner under en filt i soffan, myst framför kaminen och se mina kära föräldrar sitta i varsitt soffhörn och lösa korsord. Det är trygghet det !!!. Jag kan tänka mig att det är det tråkiga vädret som påverkar mig, men mysigt hade det varit i alla fall. Sluppit alla måsten och bara fått mysa. Jag vill !!! (tror det är någon som längtar hem en smula.)

Ikväll blir det lugna gatan här hemma, ska bara mysa i soffan och kolla på tv. Sådant får man göra med gott samvete när det är sådant här väder...

NU: Dusch !!!

EFTER DUSCHEN: Halv Åtta Hos Mig och Draknästet..!!!



Sushi, långpromenad och nu Arn.!!!!

Jag bestämde att sushi skulle serveras till middag idag och sååå jag njöt, allt åkte ner. 12 bitar försvann i ett naffs :). Nu är jag nöjd för ett tag framöver, det får inte ätas för ofta. Men bubblan vad gott det var.

Efter middagen blev det en kvällspromenad, en runda som tar cirka 40 minuter. Helt perfekt !!! Nästa vecka blir det till att börja springa i stället, men då blir det två eller tre varv, i stället för ett. När är det Vårruset här i Sthlm, någon som vet ??

Såg precis att Arn sänds på tv, kors i taket att något vettigt visas. Så nu ska jag kika vidare. / M



Duscha !!






Kom på den briljanta idén att ta ut en fotölj på balkongen, så där har jag suttit i solen någon timme. Helt galet underbart. Fräknarna börjar komma fram också, det betyder att det är vår/sommar på gång :). Men det som just nu är mest underbart är att jag har duschat håret, haha det låter ju lite konstigt kanske. Men då jag absolut inte fick blöta såret rådde läkaren mig att skippa att duscha håret ett par dagar. "Du får vara ofräsch ett par dagar". Kul. Men jag har lyckats hålla mig, men idag var det kris på hög nivå kan jag säga..uscha.. Jag skulle ha vägrat gå till jobbet i morgon om jag inte fick duscha håret idag. Men nu är det gjort och gissa hur föbannat skönt det var. Så nu kan jag med gott samveta känna mig sjukt fräsch :). ha ha..

Det blev ingen promenad i Nacka Naturreservat idag, Märtha var tvungen att åka och jobba. Så vi får helt enkelt ta det en annan dag, solen är ju här för att stanna har jag bestämt så vi har många dagar sol att avverka :).

Nu ska jag torka håret och byta om så jag är redo när M kommer. Det blir nämligen sushi idag, så vi ska åka iväg och köpa det när hon kommer hem. Det är jag dagen till ära som har bestämt dagens middag. Weeeeeii vad gott det ska bli :).




Kings & Queens + Make Up Store !!

Fick hem lite grejer från Forum Nacka igår, observera att det bara var måsten. Inget blahablaha!!!!!!! ;)



Kings & Queens body milk, med en doft utav kanel och apelsin. Nästintill ätbart, så gott luktar den. Ögonbrynspenna samt en cover all mix (min bästa vän) från Make Up Store.



Jag avslutar detta inlägg med ett skrattläger...
 


Detta är så jäkla roligt, skrattade igår så jag höll på att ramla ur sängen.

"Akta så jag inte gör en klarinett av lillhjärnan din"



Nacka Naturreservat !!!

Efter 2,5 timme vid frukostbordet sitter jag nu och tar min dagliga bloggrunda. Alltid lika trevligt när folk uppdaterar :). Som ni vet är jag hemma idag också, men jag börjar känna mig redo att återvända till jobbet igen. Så idag laddar jag batterierna till max. Solen skiner och humöret är på topp också, så bättre kan det faktiskt inte bli.

Efter att Märtha pluggat klart ska vi ta en sväng till Nacka Naturreservat och ta en promenad. Kameran ska få åka med också, så förhoppningsvis har jag massa fina bilder att bjuda på senare i eftermiddag. En systemkamera vore något...har länge velat ha en sådan.. så nu funderar jag skarpt på att spara ihop till en sådan. Jag får ju räkna med 12000kr, men det ska jag nog fixa :). Jag kanske kan få ett bidrag i födelsedagspresent, vad sägs om det mamma och pappa ???. En fotokurs vore något också, jag har gått Foto A på gymnasiet men mer kunskap inom foto skulle jag inte tacka nej till.


Rikard gick helhjärtat in i fixandet av fruktsalladen.



Linus, Fanny, ? och Lion.




Joakim och Emma.



Röka vattenpipa är ett säkert kort när man kommer hem till J och R. Här är det Fanny som testar.



Rikard gick helhjärtad in i allt han gjorde under kvällen, bra kämpat :).

En trevlig kväll hos Josefine och Rikard.







En del av släkten är samlad i Hammarbyhöjden, för att se Markus lira fotboll.





Fotboll, släktingar och Forum Nacka !!

Sådär, då börjar jag återvända till det normala. Känner mig mycket piggare, men det blir en vilodag till. Läkaren beordarde mig att vila, så jag får väl lyda order helt enkelt. Idag har jag däremot orkat med en hel dag med massa aktiviteter. Först fotboll, min ena kusins son spelade som sagt. Mot Giffarna. (Hammarby-GIF). Hammarby vann med 11-0, haha vilken ren utklassning. En ren jäkla lekstuga. Markus nätade två gånger, helt klart en riktigt duktig fotbollsspelare. Det var jag, faster, farbror och mina två kusiner med familj som var och kollade. En liten släktträff med andra ord :). Efter matchen blev det fika hemma hos ena kusinen, och sedan gasen i botten hem. Märtha ville gå en sväng i Forum Nacka och det tackar jag aldrig nej till. Efter någon timme där gasade vi hemåt och fixade käk, sedan blev det en långpromenad och nu sitter jag utmattad i soffan efter en mycket trevlig dag. Känns i och för sig att inte allt är hundra, men snart är jag på banan igen :). På tisdag lägger jag i en högre växel, för då blir det jobb igen. Längtar !!!! Nu ska jag kika på Inte Utan Min Dotter, sedan får det bli godnatt.

Bilder kommer i morgon, orkar inte lägga upp dom nu. Hej !!!!




En kväll i Hammarbysjöstad !!

God Morgon på er !!! Här är jag vaken med tuppen, riktigt skönt faktiskt. Hade en supertrevlig kväll igår hemma hos Josefine och Rikard, fast jag var lite låg men jag försökte hålla ett högt tempo. Så gott det gick !! Det var både nya och gamla ansikten där, mycket trevligt. Älskar att träffa nya människor !! Vid 22-tiden tackade jag för mig och begav mig hemåt, mot sängen.. Nog om det, Tack för en jättetrevlig kväll Josefine och Rikard. Hoppas ni hade det roligt på krogen också, när jag väl hoppas en massa så kan jag hålla en tumme för att du Josefine mår bra idag :P. (?).

Idag ska jag iväg och kolla på när min ena kusins son spelar fotboll, i Hammarbyhöjden. Dom möter Giffarna nämligen, så kusinen tyckte det var läge för mig att hänga med. Så ja, varför inte. Faster och Farbror kommer och hämtar upp mig vid 09.30, sedan bär det av mot höjderna. Får la se om norrlandslaget tar hem matchen ;).

Nu ska jag göra mig i ordning och få i mig en snabb frukost. Återkommer senare, då med bilder från kvällen hos Josefine och Rikard. / M




Lördag 17:e April !!!

Sådär, då hade man gjort lite nytta också.(diskat och plockat undan lite). Nu sitter jag utmattad i soffan och varvar ner lite. Jag känner att kroppen inte riktigt orkar med, eller rättare sagt huvudet. Kroppen orkar säkert, men huvudet skriker "SÄTT DIG NER OCH VILA MARI". Men när det finns saker att göra är det svårt att bara sätta sig ner och strunta i allt. Eller är det kanske det jag ska göra, strunta i alla måsten och verkligen vila. Aja, nogpratat om det.

Igår blev det en lugn kväll hemma, i soffan. Vi dukade fram lite grönsaker och dipp och slökollade på Talang. Men jag börjar inse att det bara är massa crap. Usch så dålig underhållning egentligen. Vi övervägde att slå på en film i stället, men den var inte heller av värde..ha ha. Lyckat!!! Men det blev en trevlig kväll ändå...

Idag vaknade jag vid 08.30, kände mig utvilad och väldigt pigg. Märtha hade redan tagit sin runda runt Årstafältet och dukat fram frukost när jag steg upp, hon är duktig hon. Hon har precis åkt till jobbet, så nu tänkte jag vila en stund och ladda för kvällen. Nej, jag ska inte ut. Det var tänkt att jag skulle gå ut ikväll, men jag kan inte tycka att det är okej att dricka massa alkohol när man har hjärnskakning. Så det blir en nykter tillställning för mig, får se hur länge jag orkar med allt. Annars är det bara att åka hem !!!

Nu ska jag lägga mig och vila en stund, sedan ska jag fundera ut hur jag ska lyckas duscha. Jag får nämligen inte blöta ner såret i pannan, limmet löses upp av vatten tydligen. Så ja, det får bli att tejpa och pyssla med en krompress helt enkelt. Kul. Hej på er / M



Sol ute, alltså inget bloggande inne men hjärnskakning har jag fått !!!

Just precis varför jag inte har bloggat på ett tag, det finns så mycket annat att göra nu när vädret har varit så underbart. Jag hoppas vädret håller i sig, men jag ska skärpa mig med bloggandet. I promise !!!!!

Tiden jag har varit borta från bloggen har mestadels bestått utav jobb och massa mys, härligt värre. Dagarna på jobbet har flygit förbi i samma takt som innan, väldigt snabbt alltså. Det är nu man älskar jobbet som mest, när man kan spendera hela eftermiddagarna ute i solen med barnen :). Underbart !!! Jag har gjort massa annat roligt också, men mitt huvud är inte riktigt med mig idag så jag orkar inte tänka efter vad jag har gjort. Huvudsaken är att jag vet att jag har haft en trevlig vecka :).

Angående mitt mörbultande huvud, jag ska berätta. Igår när jag var på väg hem från jobbet tog jag några raska steg inne på centralen, för att hinna med tåget som gick om någon minut. (tro inte att jag hann med tåget). Folk är som galna när det är rusningstrafik, och än mindre väldigt otrevliga. Men i alla fall, över till det som hände. Dörrarna som man passerar där nere ibland går att öppna åt båda hållen, jag kom från ena hållet medan en kille kom från andra hållet. Han öppnade dörren med en väldig kraft, det han nog inte visste eftersom han förmodligen hade väldigt brottom var att jag kom från andra sidan. (han såg mig med andra ord inte). Så han slänger upp den stora ståldörren i huvudet på mig, oj tänkte jag och mumlade för mig själv att det gick bra. Men när jag spatserade vidare i min raska takt kände jag att något rann ner för min kind, och nej det var inte tårar. Utan det var blod. Hade fulla händerna med blod efter någon sekund. Så jag sprang fram till några som jobbade där, dom tre herrarna jag gick fram till utbrast i kör "oj". Sedan var det omplåstring och en stunds vila inne på deras kontor. Illamåendet började krypa fram också och huvudet dunkade. Hm. Hjärnskakning tänkte jag. Efter en stund kom Jens och hämtade upp mig på centralen och vi gasade mot akuten ute i Haninge. När det väl var min tur hade illamåendet tagit över men jag stapplade in med svaga ben på rummet, där jag hoppade upp och lade mig på britsen. Efter lite rengöring, pyssel och frågor gick jag ut från akuten med ett limmat jack i pannan och hjärnskakning. Ja, det var som jag trodde med andra ord. Kul. Att jag har hjärnskakning och ett limmat jack i pannan grämer mig inte så mycket, utan det som grämer mig mest är att killen som kastade upp dörren inte hade mage att stanna och fråga hur det gick. Nej, han sprang vidare. Tur att vi svenskar är så trevliga menar jag. Men aja, jag är mörbultad och beordrad att ta det lugnt. Så jobbet får vänta ett par dagar, tur i oturen ett det är helg. Slipper kasta iväg massa arbetsdagar med andra ord.

Nu ska sluta babbla och köra igång en tvättmaskin i stället, sedan får det blir soffläge. Hej på er / M




SL förstörde min dag !!!!!!!!!!!!

Jag hade egentligen tänkt bjuda på ett väldigt intressant inlägg om olika personligheter jag möter varje dag på tunnelbanan. Men för tillfället lägger jag ner den tanken, orkar inte helt enkelt. Jag är irriterad och sjukt trött. En sådan bra dag slutade med att jag svor en ramsa för mig själv, den var lång kan jag lova er. När jag var på väg hem stannade tåget vid Karlaplan och dom meddelade att alla tåg mellan Karlaplan och Zinkensdamm stod stilla. Vilken tur att jag måste åka just den sträckan. Ersättningsbussar skulle sättas in, men inte fan såg jag röken utav några ersättningsbussar. Så jag spatserade från Karlaplan ner till Stureplan, där måste ju någon buss gå tänkte jag. Men icke, så jag fortsatte ner mot T-centralen. Men ingen ersättningsbuss i sikte. JÄVLA SKIT SL !!!! Hur svårt kan det vara att få ut ersättningsbussar när det väl händer något sådant här, speciellt när rusningstrafiken är som värst. (?).  Jag filurade en stund och fick den briljanta idén att åka till Fridhemsplan och ta bussen till Liljeholmen, men det var fler än jag som hade varit så smart. Jag var inte ensam att vänta på bussen där med andra ord. Jag fick hoppa på en buss mot Hornstull tillslut, för att än en gång byta resväg. Denna gång till T-bana, tur hade jag. För i Hornstull gick tåget till Liljeholmen. Så ja, nu är jag hemma.. 2,5 timmar sen ungefär, om man räknar efter när jag egentligen brukar vara hemma. Som att jag inte hade promenerat nog idag, vill inte ens veta hur långt jag promenerat.Det värker i mina ben. Suttit är ingenting jag har gjort i alla fall, så jag har lagt benen i högläge nu. Det behövdes kände jag. !!!!! Så nu vet ni det, ni antecknar hoppas jag. Men jag blir sååå jäkla irriterad. Hoppas bara att jag kommer till jobbet i morgon, jag öppnar nämligen. Men det får bli ett senare problem.

Annars har vi spenderat dagen i Aspudden, vid en stor lekpark. Ett paradis för barnen :). I morgon blir det en dag på fritids, vi ger oss med andra ord inte ut på någon utflykt. Lite rast och vila måste vi nog ha, innan en vanlig skolvecka början igen. Aja, nu ska jag se hockeyn och svära åt SL lite. Hej på er / M




Uppdatering: Läste precis på www.aftonbladet.se att det var en person som hade blivit påkörd av ett tunnelbane tåg. Någon förklaring till olyckan finns inte. Så visst, det är jättetråkigt. Aldrig roligt när sådant händer. Så jag borde nog ta tillbaka några svordommar jag spottade över SL förut. Sorry !!!!!








Humlegården och Gamla stan !!!!

Måste börja med att säga att jag älskar mitt jobb..och det är en underbar känsla kan jag säga er !!! Dagen har varit helt underbar, men jag är mer än slutkörd för tillfället. Helt tom i huvudet och fötterna värker. Vi begav oss mot Humlegården vid 09.30, där stannade vi och lekte och käkade lunch. För att sedan fortsätta mot Gamla Stan, observera att vi promenerade från Humlegården till Gamla Stan. Det blir en bit, plus att man har massa barn att hålla koll på. På vägen stannade vi och kollade så att högvakten skötte sig och vi vinkade glatt till Drottningen också, som gled förbi i en blänkande merzedes :). När vi väl kom till Gamla Stan gick vi runt och kollade på olika byggnader och besökte några små butiker. Ett stopp för en välbehövlig glass gjorde vi också. Mysigt !!! Efter besöket i Gamla Stan skulle vi egentligen låta barnen åka upp i Katarinahissen, men den var tyvärr avstängd. Så vi promenerade upp för alla trappor i stället, upp till Söders Höjder. Där vi blickade ut mot den vackra staden :). Allt detta tog ett par timmar, så tänk er att klockan nu var 14.00. Då begav vi oss hemåt, efter en toppenbra dag. Alla var nöjda och glada under hela dagen. Såå underbart !! Efter 5 timmars äventyr var både vi vuxna och alla barn trötta i både fötter och huvud. Så ja, det är därför jag är helt slutkörd. Men ack en sådan härlig känsla !!!

Efter jobbet åkte jag och mötte upp Emma, för en fika vid Fridhemsplan. Det blev en snabb kaffe eftersom caféet stängde strax efter att vi kom dit, men det var mycket trevligt ändå. Fick också veta att en fest är inplanerad, så den 17:e ska jag och tjejerna slå klackarna i taket. Eller ja, vi skulle faktiskt socialisera oss på en lounge. Vuxenpoäng till oss :).

Efter en dusch och lite käk har jag landat i soffan, ska försöka hålla mig vaken ett tag till. Sedan stupar jag nog i säng, gissar på att jag kommer somna innan jag lägger huvudet på huvudkudden. I morgon vankas det också utflykt, men det berättar jag mer om i morgon :).


Grannfejden nästa !!!

När är det läge att ringa socialen ??. Kanske lite att ta i, men snart går jag en trappa upp och buntar ihop alla som bor där uppe. Hellst i ett så litet knippe som möjligt, det vore perfekt om dom fick plats i sopnedkastet också. Nu är det fan nog, om jag inte hade varit så kinkig när det kommer till sådant, så skulle jag för länge sedan gått upp och fixat detta. Eller i alla fall tagit ett allvarligt snack med dom som bor där uppe. En 2:a, två föräldrar och två små barn. Är detta bra egentligen ?! För övrigt så är barnen vaken 24/7, och nej jag skojar inte. Dom lever rövare på nätterna, på dagarna, på mornarna, på eftermiddagar.. Ja you name it. Jag börjar lacka ur faktiskt !!!! För att inte glömma alla trevligheter vi får nedkastat på våran balkong, det är alltid något nytt. Man blir alltid lika överraskad.. Kol från grillen, keramikbitar, snören, skjortor, skurvatten..osv.... Detta är några saker som dimpt ner som gubben i lådan på balkongen. Ja, ni förstår. Jag börjar lacka ur på riktigt.. Kan någon ge mig tillstånd till att få gå upp och bunta ihop dom???




Förjäkla härligt alltså !!!

Vad säger man, fågelkvitter, inte ett moln på långa vägar, 12 plusgrader, massa sol, en dag utomhus, varma känslor i kroppen, blommor som blommar..osv...Jag skulle säga, äntligen är VÅREN här !!! Och nu är det på riktigt.... Vet ni vilken underbar dag jag har haft, den har varit helt enastående  :). Helt otroligt !!! Började 08 i morse, vaknade av att solen strålade in genom köksfönstret och så har det fortsatt. Solen har strålat på oss hela dagen. Mari är lycklig helt enkelt :). Förmiddagen gick åt till att sitta inne och pyssla och leka med barnen, i och för sig har dom skött sig själva en hel del. Så vi personal har kunnat slappna av lite, alltid skönt. Eftermiddagen spenderade vi utomhus, gick in en snabbis innan jag begav mig hemåt. Men det har varit så förbannat härligt, inte ens jackan har varit på. Sköööönt !!! Kan säga att det hettar på kinderna också, kanske att det är lite färg på gång :). Äntligen !!! När jag åkte hemöver blev det ett stopp i Liljeholmen också, en ny mascara och ett vårigt nagellack behövdes. Äntligen har jag hittat ett mintgrönt lack. Detta kan inte blir bättre!!

Unnade mig ett välförtjänt hemmaspa när jag kom hem också, också det förbannat skönt. Känner mig som en ny människa :). Våren är bra härlig !! Nu ska jag torka håret och sedan slänga mig i soffan för lite tv-tittande, tror jag ska unna mig lite lack på naglarna också. Det hör våren till :). Haha, det blev ett evigt tjat om våren i detta inlägg men ni håller säkert med mig, denna årstid är underbar...Eller hur ?!.



Sommaren 2009.





Otur !!! Men jag är tillbaka i Stockholm iaf..

Bussresan gick alla tiders, tror faktiskt att det var den mest smärtfria bussresan jag någonsin gjort. Tror det kan ha att göra med att snittet på ålder i bussen låg lite över 25 plus att trafiken rullade på hela vägen, så det kändes helt okej :). Jag slapp gamla tanter med fotsvett med andra ord.... Alltid trevligt när man kan prata med den som sitter bredvid också, resan går liiite snabbare då måste jag säga. Aja, nu är jag hemma i alla fall...Kom hem vid 18-tiden. Men den lilla stund jag har varit hemma har inte gått något vidare, jag är otursförföld tror jag. Så nu ska jag sitta still i soffan, toalettbesök och några steg till sängen får endast göras. Annars har jag nog inte livet i behåll efter den här kvällen !!!!! (så illa kanske det inte är..men men...). Det började när jag skulle öppna Lokan, den hade visst legat och gosat till sig i väskan, så när jag öppnar sprutar det ut Loka över hela köksbänken. Hejdå med den !!!! Sedan skulle jag hälla upp lite nötter, påsen gick sönder så då var det helt plötsligt nötter över hela köksgolvet. Kul att jag hade dammsugit fem minuter innan. Tröskeln var ivägen också, så lilltån fick sig en smäll....igen....!!! Som sagt, nu ska jag sitta still i soffan :).

Vi hörs i morgon =) / M








5 April 2010. Åter i Stockholm om några timmar !!!

Blä vad vemodigt det är nu igen, vill stanna några dagar till. Men icke, jobbet kallar i morgon så det är bara att inställa sig på jobbet klockan 08 i morgonbitti. Får tänka på att jag snart åker upp igen, om sisådär tre veckor faktiskt. Då blir det Åre i fyra dagar. Jippi :). Men annars har jag haft en supermysig helg med familjen, som alltid.

Nu är det fyra dagar på jobbet att se fram emot, vilket kommer bli bra. Barnen har ju påsklov så det blir massa roliga utflykter och dyligt på fritids i stället. Mys !!! Får hoppas på att det blir bra väder bara, just nu ser det inte så lovande ut. Det snöar för tillfället här hemma i Sundsvall. Blääää !!!! Trodde allt att det skulle bli vår nu, men tji fick jag....

Nu ska jag packa ihop mina saker och byta om, sedan bär det av. Vi hörs på bussen eller senare ikväll när jag är hemma =). / M



Tänk vad roligt det kan vara att fotografera !!!


När familjen är samlad är vi 12 personen, och självklart måste alla ha varsin handduk. När badrummet blev renoverat blev det också ordning på våra krokar.














♥♥♥♥



Onykter av kaffe??? Glad Påsk i efterskott !!!!

Mm, jag har den känslan nu. Usch !!!! För mycket kaffe och dåligt intag av mat är ingen bra kombination, det känns dessvärre som jag har druckit två flaskor vin i stället. Vilket jag inte har, men blä vad jag mår illa. Kanske dags att käka lite helt enkelt. Nog om det, Glad Påsk lite såhär i efterskott får jag säga också. Mitt internet ville inte riktigt vara med ute i stugan, så därför har bloggandet uteblivit. Jag har i och för sig inte haft lust eller tid till det heller, men det var en bidragande orsak till det i alla fall. Jag och min kära familj har haft en supermysig helg vid vårat landställe...♥ Tänker inte ens rabbla upp vad vi har gjort, allt har helt enkelt varit toppenmysigt. Kärlek !!!

Nu är jag hemma i stan igen, så nu funkar allt som har med teknikens värld att göra. :). Marie åkte precis hem, efter att ha varit här på besök. Vi har suttit och hinkat i oss kaffe i några timmar, därav mitt illamående. Munnen har gått på oss i ett också, så snurrig och torr i munnen är jag.Kul. Men det var trevligt med besök i alla fall, som sagt, det är alltid lika trevligt att umgås med Marie. Nu sitter jag och inväntar dagens middag, som blir så enkelt som kycklingsallad. Det känns som att smalmat är något att börja inta efter den här helgen, bläää vad man äter under årets högtider. Skämmes banne mig !!!!!

I morgon bär det iväg hem till Stockholm igen, jag åker vid 12.30. Skönt att ha några timmar i Stockholm också, innan det är dags att kliva upp och jobba igen. Men som sagt, jag har haft en supermysig helg med min familj.

Jag har lite bilder att visa också, men dom laddar jag upp senare..

/ M





2 April 2010 !!

Det har varit full fart sedan jag åkte till Sundsvall igår efter jobbet, så jag har verkligen inte hunnit skriva något. Men nu har jag en ledig stund, så jag passar på :). Som sagt, jag åkte till Sundsvall igår efter jobbet. Vi åkte vid 17-tiden och anlände till Sundsvall vid 22.30, usch vilken lång resa det blev. Innan Tönnebro var det och jag skojar inte, säkert en mil lång kö och det stod still mer eller mindre hela tiden. Annars rullade väl allt på som vanligt !!! När jag kom hem blev jag mottagen med öppna armar, mamma och pappa ville krama om sin lilla dotter. ♥ Hann inte mer än att slänga i mig lite käk innan det var dags att sova, efter att ha varit vaken i mer än 20 timmar är man rätt trött. I alla fall jag !!!!

Idag hade jag ju tänkt ta en välförtjänt sovmorgon. Men jag vet nog inte vad det är längre, för jag vaknade vid 07.30 och var klarvaken. Hm. !!!!!!!!!!! Det blev frukost och sedan lite slapp, innan vi åkte till Madelene och Fredrik för en fika. Där blev det lunch också, man tackar :). Tyckte det var dags att hälsa på Elin lite också, så sagt och gjort. Där blev jag bjuden på fika, det är ett evigt fikande måste jag säga. Men det är trevligt :). Annars busade vi med Oliver och skvallrade lite. Mysigt !! Tack för att jag fick komma förbi en stund ♥. När det var dags att hem passade Elin på att gå ut med Gizmo också, så jag fick sällskap halva vägen.

Nu sitter jag som en slapphöna i soffan och kikar på innebandy, Warberg - Storvreta. Ikväll när mamma har jobbat klart åker vi tre ut till stugan och i morgon förmiddag kommer resten av familjen också. Det ska bli sååå mysigt!!! Nu ska jag kika vidare på innebandyn, men vi hörs later... / M




Jag på nyår.



RSS 2.0