090330

Dagen började väldigt segt,  och det är väl som alla andra måndagar antar jag. Men jag har överlevt, och för att inte låta alltför negativ så har eftermiddagen faktiskt varit riktigt bra :). Solen tittade fram, och vi spenderade hela eftermiddagen ute med barnen.

Jag slutade 16.00,  och gick därefter raka vägen hem. Hemma började jag genast ta itu med klädeshögen som låg innanför dörren på mitt rum. Tvätta var med andra ord min sysselsättning i någon timme, i och för sig hann jag med att betala räkningar, käka, duscha och stryka lite medan tvättmaskinen gjorde sitt . Duktig jag är :P.

Nu blir det inte mycket gjort fram till att det är dags för sängen, Spårlöst klockan 21.00 är det ända som är planerat. Annars inget annat. Vad gör ni ikväll ?!


Helgen 27-29/3 !!!!

Så var det ja, jag höll på att glömma. Jag skulle ju berätta om min helg. Som förövrigt var riktigt lugn, men ack så trevlig :).

fredagen hade jag egentligen bokat in en biljett ner till Hudik, men jag ångrade mig och bokade in en filmkväll med Cicci, Gabriella och Nina istället. (Hemma hos Cicci)  Filmkvällen blev dock ingen filmkväll, utan en prata-uppdatera-varandra-kväll istället. Vi tjejer kan :). Efter att vi hade smällt i oss massa chips/godis och pratat några timmar begav jag mig hemåt. Gabriella och Nina likaså. Tack för en mysig kväll tjejer !!!!!


Nina, Gabriella och Cicci. Prata de kunde dem :).


Popcorn, chips och godis. Ett måste på en tjejkväll :).


Jag och Gabriella fick i uppdrag att köpa godis, och det lyckades vi med vill jag lova :P.
Ett godisarmband, eller ett kompisarmband som vi kallade det, till oss alla :). 


I lördags fick jag skjuts ner till Hudik, utav mina kära föräldrar. Tack !!!! (kom ner redan vid 11-tiden). Eftermiddagen spenderade vi bara hemma, inget märkvärdigt hände. Jo, en sak !!! Jag, eller ja, vi såg världens bästa film. Gran Torino. Jag vill bara se den om och om igen, såååå bra film. Se den !!!! På kvällen var Peter på middag hos en arbetskamrat, så jag, E och E pysslade på hemma hela kvällen. Innan vi alla somnade som tre utslagna hjältar, i sängen.

Söndagen började med en djup suck, från mig. !!! Jag ville ju ha FINVÄDER !!!! (det var snöblandat regn).  Vi hade nämligen planerat in en heldag i Hassela. Men efter att ha velat i två timmar bestämde vi oss för att åka ändå, och tur var väl det . För vi hade det suuuupermysigt :).( vi klarade oss från regn hela dagen)  Efter några timmar i backen avslutade vi dagen med en god middag, på resturangen på Hassela Hotell.  Sedan bar det av hemåt.....
Min helg var väldigt trevlig !!!!


grymt nöjd att jag äntligen har fått åka slalom.

Spegel spegel på väggen där, säg mig vem som vackrast i landet är !?

Enligt mig var mitt nyrenoverade rum färdigt, men jag insåg ganska snabbt att det var något jag saknade. En spegel, För vem klarar sig utan en spegel egentligen ?!  Men eftersom jag inte har hittat just den spegeln JAG vill ha, så har det uteblivit. Men härom dagen stod den bara där, på en hylla, rätt framför ögonen på mig. På Ö&B, ja ni hörde rätt, på Ö&B!!!!!  Hur stor är chansen att man hittar en riktigt snygg spegel på Ö&B egentligen?! Jag gjorde det i alla fall, och nu är den MIN. Bara MIN :). 


som ni ser har den inte kommit upp på väggen ännu.
(den ska sitta ovanför byrån, ni får se resultatet senare)
Vad tycks ??? :)

I morgon !!!!

Söndag var det ja, och jag har haft en riiiktigt bra dag. Men även en riktigt bra helg :). Hur har ni haft det ?! Jag kom precis hem, och ska precis hoppa i säng. Så med andra ord, ni får en vad-hände-i-helgen-berättelse i morgon.. Jag är nämligen fööör trött för att skriva mer nu.  Ha en bra måndag gott folk !!!!

Sommar !!!!!!!!!!


Tre underbara sommarklänning, alla är från asos.


www.nelly.com
www.asos.com
www.h&m.com
www.scorett.se
www.nilson.com
www.zoovillage.com
www.indiska.com
www.lindex.com

Dessa sidor brukar få mig att inspireras, när det gäller både kläder, skor, väskor, smink osv osv.
 Har ni några bra sidor att tipsa om ? :)

Freeeedag =)

Vilken dag !!!! En helt galet bra dag :). Började jobba 07.30 och slutade 16.00. All personal har varit på plats idag, så rutiner och grupparbeten med barnen som vi vanligtvis gör några dagar i veckan har kunnat avverkas. Äntligen !!! Att jag har varit på superhumör hela dagen gjorde saken ännu bättre. Plus att vi blev bjuden på en god kaka av en förälder :P.

Nu har jag precis avnjutit en god middag här hemma, idag serverades det Fläskfilé i sweet and sour sås, ris och en stor sallad till det.. Vi började med en toast också :). Om en stund blir det kaffe och mammas äppelpaj och vaniljsås. Jag får ta en långpromenad sedan tror jag =).

Senare ikväll, närmare bestämt vid 20.30 ska jag befinna mig hemma hos Cicci. Jag, Gabbi, Nina och Cicci ska ha filmkväll :). Det blev med andra ord ändrade planer, för jag skulle ju egentligen åka till Hudik. Jag åker dit i morgonbitti i stället.


Vad gör ni ikväll ?! Ska ni se finalen i Let´s Dance !?! Vem tror ni vinner ?!


 

"Can you keep a secret, can you keep a secret...Iiiiim in looooove with you"(Malena Ernman - La Voix) Ha ha. Jag och Anna, min ena arbetskamrat har gått och gjort en parodi på den låten heeela dagen, plus gjort fula moves. Mia som också jobbade med oss idag bad oss hålla tyst efter några gånger :P. Ha ha.. Men vi körde på ändå, såååå jäkla roligt !!!!!! (svårt att förstå hur skoj det var kanske, eftersom ni inte såg oss :).


Pinsamt Sundsvall !!!!

Jag glömde berätta en sak !!!! Inget viktigt egentligen, men oerhört pinsamt. Enligt mig !!!  E.M.D var ju på besök i Sundsvall som sagt. Och besöka en liten stad, ett rätt litet shoppingcenter innebär inte ett så himla stort framträdande. Det känner ni kanske till. Men man tycker ändå att det lilla ska bli bra, för att alla ska bli nöjda. Ha Ha, det blev det dock inte ikväll. E.M.D entrade scenen, och började genast framföra en utav deras låtar. Alone tror jag den hette, kan det stämma ?!. I mitten av låten börjar ljudet krongla, och musiken hördes inte alls. (sången hördes dock). När det var dags för deras melodifestivallåt händer samma sak, ljudet kronglar...igen... Så varken Alone eller Baby good bye  framförs på ett fullständigt sätt.  Allt tack vare ljudet som inte funkar. Killarna skrattade, och såg minst sagt väldigt obekväma ut. Så kvällens framträdane i Sundsvall blev en flopp. ha ha. Typiskt Sundsvall !!!!!!!!!!!!!!

Intresseklubben antecknar :P.

I morgon lovar jag er lite bilder, kanske också några fräscha vår/sommartips :).

090326

Nu är jag hemma !!!! Efter en fullspäckad, men vääldigt trevlig dag. Jag har ju som sagt varit ledig, och det var skönt vill jag lova :). I morse när jag steg upp, vid 10.30 kastade jag genast iväg ett sms till Cicci, och hörde med henne om hon också var ledig. Det var hon, vilken tur :). Så vi bestämde oss för en fika på stan, som blev en lunch istället. Gabriella, Mattias, Nina och Fanny mötte också upp oss. Trevligt !!! När den vegetariska lunchen, och lite skvaller på Åhlens var slukad kollade vi runt på stan en stund, innan vi skiljdes åt. Men jag och Nina fortsatte ut mot Birsta, där vi bara blev kvar en kort stund. Sedan gasade vi hem.

Efter middagen mötte jag upp Mamma, Madelene, Elise, Jennie och Elsa på Birsta. (ett evigt rännande på Birsta). Det var ju en tjejkväll på schemat =). Lite shopping till småtjejerna blev det, men inte mycket mer än så. En titt på E.M.D som dagen till ära besökte Sundsvall blev det också. Småtjejerna blev nöjd i alla fall :) ( vi äldre också i och för sig). Innan vi bagav oss hemåt bjöd mamma oss alla på fika, på Charm. Snällt :).

Nu är jag åter hemma igen, och jag ska snart hoppa i säng =). En arbetsdag väntar !!!!
Vad har ni gjort !?


Fantastisk dag !!

Redan när jag traskade iväg till jobbet vid 06:45 i morse sken solen, okej, den var på väg upp i alla fall. Men, vilken fantastisk start på dagen :). Ännu bättre skulle den bli !!!! En lugn och skön dag på jobbet blev det, och arbetstid till 13.00 bara. När jag insåg att jag med all säkerhet bara skulle gå hem och sätta mig, och inte göra någonting bestämde jag mig för att promenera bort till syster äldst istället. Och där har jag spenderat hela eftermiddagen/kvällen, med syster och tre utav mina fem underbara syskonbarn. Visst låter det härligt ?!  Som sagt, ännu bättre skulle det bli. För nu när jag kom hem fick jag för mig att jag var ledig i morgon, jag kollade direkt upp det. Ja, det stämde !!! Jag är LEDIG i morgon. Huuur skönt som hellst ju :). Så jag hoppas på lika underbart väder som idag, så jag äntligen kan avnjuta en lååång promenad i vårsolen. Någon som vill haka på ?!

Saker att göra dem kommande dagarna:
Torsdag:
Ledig. Tjejkväll med mamma, Madelene, Elise, Jennie och Elsa. (vad vi ska göra blir bestämt i morgon)
Fredag: Jobb, 07.30-16. Sedan raka vägen ner till Hudik.
Lördag: Vi har bestämt att ta det så lugnt som möjligt, för att orka med allt som komma skall på söndagen.

Söndag: Upp med tuppen för att avnjuta en heldag i Hassela, med diverse skidåkning, badning, bastning osv. Plus födelsedagsmiddag, Peters pappa fyller år.  Sedan raka vägen hem, och ladda för en ny vecka.

Jag kom på en sak,  jag måste skärpa mig när det gäller bilder. Jag lägger ju knappt upp några bilder nuför tiden, och hur skoj är det med bara text ?! Skärpning damen !!!!!!!!!!

Sussa gott, vi hörs i morgon. Och kom ihåg, jag är LEDIG :P.


Grymt !!!



Meeen såå fint det blev :). Testa själv med era egna bilder.. www.photofunia.com

Shopping på TEAM SPORTIA och Birsta City =)

Nu är mina shoppingnerver nöjda för några dagar framöver :).  Vi började på TEAM SPORTIA,  där jag inhandlade vind/vattentäta ytterkläder. (Märket, Didrikson). Perfekt att ha på jobbet nu i vår, när snön har tinat och det är blött. Dem funkar också bra till mycket annat, eftersom kläderna "andas". Jag är sååå nöjd  :).  Inne på Birsta City blev det ett överkast, två prydnadskuddar och en makeup-remover. Samtliga grejer från Åhlens !!!!



1295:-, från märket Didriksons.


Makeup-remover 65:-, från L´OREAL.


Överkast 895:- och två prydnadskuddar 375:-/st. Åhlens


090324

Fjälltoppar, nypistade backar och after-ski. Exakt det hade jag velat avnjuta idag, eftersom vädret har varit så jävla härligt !! Ca 5 minusgrader, och stråååålande sol. Hur skönt låter inte det ?!. Me like :). Men, jag jobbade ju som sagt. Och dagen har faktiskt gått utmärkt, synd dock att det fortfarande är två av mina kollegor som är sjuka, så det är minst sagt full fart på dagarna. Men vädret gjorde min dag idag kan jag säga :). Grymt !!!!

Antingen är jag för trött, eftersom jag fortfarande småskrattar åt en rolig händelse som skedde här hemma nyss. Eller så var det banne mig förjävla roligt :). Såhär lyder det;  När jag, mamma och pappa nyss kom hem efter en sväng på Birsta sprang både jag och mamma uppför trappen, för att tävla om vem som hann in på toaletten först. Ja, båda var nödiga. Synd, jag förlorade !! Men jag vill nog lova, jag var mest nödig. Nästan så jag övervägde att gå till grannen. Men jag fick den briljanta idén att jag skulle sätta mig på (barnens) potta.. Ja, jag var jäääääättekissis !!!!!  Men när jag greppade tag i pottan som stod inne på toaletten slog det mig, - Mari skärp dig, du kan inte kissa på en potta. Du är snart 23 år !!! Håll dig förfan !!!!! (att jag skippade kisseriet på pottan visste dock inte min kära far om) Så nyss, när han skulle hoppa in i duschen ropade han på mig. "Mari, du kan väl förfan tömma pottan om du har kissat i den".  Genast bryter jag ut i väääärldens skratt, HA HA HA HA HA !!!!!! ( Jag hade nämligen fyllt pottan med vatten, för att rengöra den från lite damm. Så den stod med andra ord fylld med vatten) HA HA HA HA HA HA !!!! Det var väl roligt va ??! :)


090323

Började jobba 09.00 i morse. Men när jag vaknade och tittade ut genom fönstret ville jag bara lägga mig och dra något gammalt över mig. För vet ni, det SNÖADE !!!!!!!!!! Jag svor en lång ramsa och gjorde mig i ordning, för en dag på jobbet. Visserligen har min dag varit riktigt bra, för jag har varit på strålande humör. Men snö, varför ?!?! Jag trodde ju att det skulle bli vår nu. Att det har varit plusgrader och töat massor dem senaste dagarna, medförde ju bara massa is. Eftersom minusgraderna har hittat tillbaka. Suck.  Så jag och barnen på jobbet har lekt "bambi på hal is" hela dagen. Ta mig utomlands.. Men aja, negativa snöklubben har avslutat sitt meddelande nu.  Hur har NI haft det idag ?!


Angående min cancerknöl jag berättade om igår. Nu är den blå !!! Jag ringde i desperat tillstånd till sjukvårdsupplyssningen för någon timme sedan, och berättade om min utomjordning som håller på att bygga bo inuti min kropp. Men jag fick samma svar som mamma gav mig, "Det är med all säkerhet en senknut, som du lätt kan massera bort själv. Men återkom om du får besvär med den". Varför lyssnade jag inte på mamma (?), då hade jag ju sluppit sitta i telefonkön som varade i 25 min. Typiskt mig !!!!!

Efter jobbet åkte jag direkt till Jennie och Markus, på middag. Eller ja, huvuduppgiften var att vara barnvakt. Ni vet, syrran är ju Bamsegympaledare (och Markus jobbar till 18.00 varje dag), så Edvin måste ju ha barnpassning i två timmar varje måndag. Jag, mamma och pappa går på rullande schema kan man säga. Och idag var det min tur :).  Vi har läst böcker, byggt med duplo, ritat och haft vår egna gympalektion. En väldigt mysig och lugn måndagskväll med andra ord.

Nu är jag hemma och ska strax slå mig ner i soffan, för att traditionsenligt kolla på Spårlöst. Sedan blir det sängen, och min skönhetssömn. Natti Natti gott folk :).



Färgblindhet !!

När jag och Nina var på väg hem från basketmatchen började vi prata om färgblindhet, hur nu vi kom in på det ämnet vette sjutton. Men vi båda kom fram till att ingen av oss hade gjort ett färgblindhetstest. Varken jag eller Nina visste med andra ord om vi var färgblinda eller inte. Så direkt när jag kom hem googlade jag på Färgblindhet, och gjorde testet som dom hade. Och vet ni, jag var INTE färgblind. Sicken tur va :).  Vi konstaterade också att dem som är färgblind har mindre chans att utbilda sig till vissa saker, såsom elektriker, polis, pilot osv... Lite tråkigt då något av dessa yrken kanske är ens stora dröm. Men aja, jag tänkte att ni också kunde göra testet, så här kommer det;





Kan ni se siffrorna ?!




I ren panik skrek jag nyss "Jag har fått en cancerknöl"!!!!!!!!!! Ja det är sant, or not. Vilken tur !! Det visade sig bara vara en senknut, som förövrigt är lika stor som en golfboll typ. Gissa om jag blev rädd !! Tur att jag har en sjuksyrra till mor. Men hur fasiken får man bort den ?!

Facit: 25, 6, 45, 29, 56, 8

Dagen efter..............

Vaknade upp vid 10-tiden !!! Jag låg kvar i sängen en stund, och kände efter hur jag egentligen mådde. Och surprise, jag mådde riktigt bra faktiskt :).(trodde jag).. Så jag hoppade upp och fixa i ordning lite frukost,  men när jag väl skulle inta den goda gröten jag gjort så insåg jag, att jag nog inte mådde så bra ändå.. ha ha. Jag ställde fint undan gröten och hoppade ner i sängen igen. Vid 13-tiden testade jag med samma kliva-upp-procedur, och gjorde mig ny gröt. Och vet ni, denna gången slank den ner :) Mums !!!! Jag mår fortfarande hyffsat, eller ja, jag är aptrött. Men men,  det var de värt :).

Vid 16-tiden pallrade jag mig nedåt stan, jag hade ju tydligen lovat Nina att följa med på Basket. Saints (damerna) spelade en viktigt slutspelsmatch...Och jag är inte den som är den, så jag följde med :).  Dem förlorade tyvärr matchen, och det innebar sluspelat för säsongen. Tråkigt !!!! Nu är jag hemma i alla fall, och mer än att sitta här eller vid tv:n kommer jag nog inte göra. Sova vore en bra idé också, men det får vi ta sedan :). Har ni haft en bra helg ?!

Party Party =)

Jag hade glömt bort hur roligt det faktiskt kan vara när man går ut,  som ni förstår,  min kväll med tjejerna igår blev riiiktigt bra :). Här kommer lite bilder....








Kvällen bjöd på massa skratt, och massa goda drinkar :).
Oscar var stället för kvällen, och vi hade grymt trevligt som ni kan se här ovan. Efter en mumsig måltid på Kebabcity med Nina, gasade jag hem med en taxi. Så vid 04.30-tiden dök jag ner i sängen.....

Senaste, Juldagen !!!!

När jag sitter här och tänker efter, eller ja, jag skrev det tidigare också. - Jag har banne mig inte varit ut och festat sedan Juldagen, jag har i och för sig varit på middagar och så. Men inte Festat som är i att gå ut på krogen, så denna kväll ser jag verkligen fram emot. Jag är såå laddad !!!!! Visst, föväntningar och sådant skit ska man inte ha, det brukar oftast sluta dåligt då. Men nu när det var såå länge sedan, så måste jag ha liiiite förväntningar. För vad skulle kunna gå snett, jag menar, jag har ju underbart sällskap med mig :)


Cicci, Nina och Lina. Vilken tur jag hade, som hittat ett kort på dem alla tre :)

Just nu håller jag på att göra mig i ordning, och kors i taket, jag kommer till och med ihåg hur man sminkar sig :) ha ha. (tjejproblem).   En kall har jag öppnat också, det gäller att tjuvstarta. "Kom aldrig helt nykter till en förfest", det är mitt festmotto :).  Men i alla fall, jag ser fram emot kvällen. Shake ya bompa !!!!!!!!!! 


Såhär såg jag ut sist jag var ut, på Juldagen med andra ord.
Kameran är laddad, så jag lovar er massa bilder i morgon.

Tack och hej, leverpastej !!!!
Ha en bra kväll där ute.......

Ni får kalla mig lat....

...men det skiter jag fullständigt i !!!! Jag sa ju tidigare, att jag inte skulle göra ett skit idag. Eller ja, " ta det lugnt innan festligheterna började" om jag ska ta det ordagrant. Och lugnt har jag tagit det,  har legat i sängen till nu. - Nej, jag har inte sovit :). Jag har kollat på tv och funderat över livet. Sånt där man bara måste få göra ibland. Kom dock inte fram till något vettigt, ha ha. Men tänkt har jag ju gjort nu i alla fall :). 

Solen tittar fram bakom molnen, det är ca 7 plusgrader och jag inser mer och mer för var minut som går, att våren faktiskt kommer att hitta till Sundsvall i år  :).

Lina, en tjej jag gick tillsammans i gymnasiet med ringde nyss, och gissa om jag blev förvånad, men väldigt GLAD ?!. Vi har inte pratat med varandra på år och dar känns det som. Men lilljäntan meddelade mig att hon också skulle med ut ikväll, och det tyckte jag var mer än rätt :). Kvällen ser ut att kunna bli toppen !!!!

Märtha, tack för tipset !!! Min stockholmsjänta tipsade mig om ett Rosévin för några veckor sedan, och jag var inte sen med att testa. (provsmakade för någon helg sedan) Och såhär i efterhand kan jag inte annat än att rekommendera det till er andra också :). Sååå gott !!!! Tack !!!!! Rotari är namnet, och ser ut såhär;


(detta ska jag smaska på ikväll)

Tooodelooo på er, nu ska hoppa in i duschen och göra mig ren och fräsch. Ska inte iväg förrän vid 19-tiden, men då är ju duschen avklarad i alla fall :). Hej sålänge...




Lördag kallas det för !!!

Klev upp vid 07.30, för att snällt ställa iordning frukost och säga hejdå till P, som skulle gasa ner till Stockholm för en kryssning till Åbo. (med några kunder). Kul !!!!! Men, vet ni ?! Jag lade mig i sängen igen, och somnade om. Det är de jag kallar helg :). Sköönt !!!!!  Nu är jag vaken igen, och har precis lusläst tidningarna som varje morgon kastas ner i brevlådan, dock var det inget skoj att läsa om. men men....  Vad ska jag hitta på nu då ?! Tror det blir en lugn dag, innan festligheterna sätter igång. Jag, Cicci och Nina ska nämligen ut och skaka rumporna ikväll :). Alla tre konstaterade att vi inte varit ut och festat sedan Juldagen, så vi tyckte med alla rätt att vi skulle festa idag :). Det kommer säkert blir skoj !!!!!!  Vad gör ni en dag som denna ?!

Igår blev det lite shopping på Birsta, och sedan Take Away mat.(kinamat). På kvällen sysselsatte vi oss med Så Ska Det Låta på 1:an (Måns Zelmerlöv säger jag bara :P.) och slutet på Let´s Dance. Tråkigt att Morgan åkte ut, jag hejade ju på honom :(. Vem håller ni på ?!  Kvällen blev inte alls sen,  för jag somnade i soffan vid 23-tiden. :)

Det är fredag mina vänner :)

Det blev en sen uppdatering idag, men jag har haft fullt upp sedan jag klev upp vid 09-tiden. Elsa sov här i natt nämligen,  och detta innbär, fixa frukost, hjälpa henne att duscha, pyssla, byta om, borsta tänder, läsa böcker,göra lunch... osv...osv.. Mamma har också varit hemma i och för sig, så vi har kunnat hjälpt varandra alla tre. Tur det, eftersom jag inte är riktigt hundra ännu. Men magsjukan har jag tackat och vinkat adjö åt, så den behöver vi inte vara rädda för längre :). (har liiite feber och känner mig fortfarande hängig dock).  Vad gör ni idag !?


Nu sitter jag och inväntar skjutsen (P), som ska ta mig ut till Birsta för lite shopping. Me Like :). Annars är inget planerat. Det blir en lugn hemmakväll i soffan, med P.   Och i morgon, OM jag orkar blir det lite galej med Cicci och Nina. Men som sagt, jag får se om jag orkar...... 






Jag bara älskar dessa två låtar :)

44 snabba frågor =)

1. När gick du upp idag?
Klockan närmade sig 09.30.

2. Diamanter eller pärlor?

Pärlor, vita.

3. Senaste filmen du såg på bio?

Män som hatar kvinnor.

4. Favorit Tv-program?
Brottskod försvunnen och CSI

5. Vad åt du till frukost?
Ett glas blåbärssoppa.

6. Vad är ditt/dina andranamn?
Elisabeth

7. Din favoritmat?
Kyckling, helst tillagad på ett asiatiskt vis.

8. Vilken mat gillar du inte?

Pölsa och leverbiff

9. Vilken är din favorit CD för tillfället?
Lyssnar sällan på skivor, men det ska vara den nya Dance-skivan jag köpte på väg till Paris.

10. Vilken bil kör du?
Svarar som Cicci, (Mo)bilen

11. Vilken är din favorit macka?
Lingongrova med kalkon på

12. Vilka mänskliga karaktärsdrag kan du bara inte med?

De som ljuger, dåliga förlorare och torrbollar som inte tål skämt.

13. Vilka är dina favorit kläder?
En mjuk och skön vardagsklänning med strumpbyxor till.

14. Om du fick åka vart du ville, vart skulle du åka då?
Thailand eller Franska Rivieran

15. Favorit klädmärke?
Peak Performance eller Tiger Of Sweden, om jag måste välja. Tycker H&M funkar fint också.

16. Vart vill du dra dig tillbaka?
Till stugan på sommrarna,  såå skönt. Koppla av och känna lugnet,  bättre ställe finns det inte.

17. Favorittid på dagen?
Öh?! Vilken fråga, men jag får svara 03.00, för då sover jag som skönast.

18. Var är du född?
Sundsvalls BB

19. Vilken är din favorit sport att se på?
Fotboll eller Hockey

20. Vem tror du inte svarar på dessa frågor?

Hm, ingen aning hurru du.

21. Vem tror du svarar först?
Jill :)

22. Coca Cola eller Pepsi?
Coca Cola såklart !!!!

23. Fotboll eller ishockey?
Nu kom vi till det där igen !! Fotboll......

24. Är du en morgonmänniska eller nattuggla?
Morgonmänniska helt klart.

25. Pedikyr eller manikyr?
Manikyr.

26. Några spännande nyheter att berätta för oss?
Nix, inte vad jag kan komma på.

27. Vad ville du bli när du var liten?
IT-Konsult.

28. Bästa barndomsminnet?

Finns sååå många, så jag väljer att inte berätta !!!! Min barndom har massa underbara minnen som jag aldrig någonsin kommer att glömma.

29. Varit i Afrika?
Nix pix

30. Nånsin rullat in någon i toapapper?
Ha Ha, ja faktiskt.

31. Varit med om en bilolycka?

Nej !!! *Peppar peppar*

32. Favoritdag i veckan?

Onsdag eller fredag.

33. Favoritblomma?
Orkidéer och Liljekonvaljer.

34. Favorit snabbmatsrestaurang?
Gonzalos (tror det stavas så) dem serverar en grym kycklingsallad.

35. Äger du en cykel?
Yes, en blå :)

36. Vem fick du senaste mailet ifrån?
Min svåger Markus.

37. I vilken affär skulle du helst vilja utöka ditt kreditkort?
MQ eller Scorett

38. Läggdags?
Om en vila på någon timme räknas, så, Ja !!!!!

39. Vems svar är du mest nyfiken på?
Har ju inte ens bestämt vilka jag ska utmana, så lugna ner dig ett kilo =)

40. Senaste personen du delade en middag med?
Arbetskamraterna på dygnetrunt förskolan (potatisbullar)

41. Vad sysslar du med just nu?
Jag svarar på massa dumma frågor för tillfället, sedan ska jag lägga mig och vila en stund. För nu är all energi slut..igen !!!!..

42. Favoritfärg?
Rött och svart

43. Hur många tatueringar?
Inga.

44. Hur många utmanar du?
Caroline, Jill, Elin och Erika :).

Magsjuka dag 2

Är hemma från jobbet idag, och det kanske ni redan har förstått. För vem orkar egentligen med en arbetsdag när man har magsjuka ?!. - Inte jag i alla fall...... Jag har precis vaknat, efter 14 timmars sömn !!!!  Det var galet länge sedan jag sov så länge, men jag tror det var behövligt. Nu är jag utvilad i alla fall, men känner mig inte alls kry. Toalettbesöken har blivit färre, men jag är helt utmattad. Så nu får det bli sängen igen, och kanske någon tråkig serie på tv:n. Vad visas på tv den här tiden på dygnet egentligen ?!  Ha en bra dag mina vänner !!!!!!!

Misshandel är tydligen helt okej ?!

Hej och välkommen till "onsdagssnack" med, Mari !! Dagen till ära ska vi prata om den pågående misshandeln, inom hockeyn.  I mitt tycke är detta fruktansvärt !!!

Om ni alla har varit uppmärksammad så har slutspelet i Elitserien och kvalspelet i Allsvenskan påbörjats för några veckor sedan, och alla är vi spända av förväntan för vilket lag som i år ska få bära guldhjälmarna respektive kliva upp i Elitserien. Men, en sak verkar vi blunda för, ja just det, misshandeln som pågår under matcherna. 

Se bara på Leksandsspelaren Antti - Jussi Niemi, som i förrgår fick en rejäl tackling, som i värsta fall hade kunnat tagit hans liv. Lyckligtvis, om man nu kan skriva så, klarade han sig undan med tre ansiktsfrakturer. Och som tidningarna utger, lämnade han sjukhuset redan igår.  - Men det som skrämmer mig är att, fula tacklingar, knytnävslag osv..osv....är helt acceptablelt inom denna sport.  "Misshandel är tydligen okej ?!" - För enligt mig är detta ren misshandel, som för länge länge sedan skulle ha förbjudits, inom sport.

Om vi nu ska se det från en annan synvinkel,  samtidigt som vi fortsätter med tisdagens fruktansvärda tackling. Om nu fallet var så att, Antti - Jussi Niemi hade haft galler på sin hjälm. Hur och vad tror ni resultatet av tacklingen hade blivit/varit?! Jo precis, tacklingen hade med all säkerhet inte resulterat i tre ansiktsfrakturer och en färdigspelad säsong för Antti - Jussi Niemi. Men nu var fallet inte så, han bar inte galler.

Det jag ville säga med detta var, varför i all sin dar andvänder inte spelarna galler på hjälmarna ?!. Jag kan inte för hela världen förstå vad som skulle vara ett problem, med att bära galler.

Och om vi ser det från Mathias Tjärnqvist´s (som utdelade tacklingen) sida. Vad fick han för "straff" egentligen?! - Jo, två matchers avstängning.  I ett sådant här fall borde man (enligt mig) stängas av för spel resten av säsongen. Jag citerar rubriken igen; " Misshandel är tydligen okej?!",  i detta och i många andra fall verkar de som det. Man får ju inget straff.

Kom ihåg !! Detta fall är bara ett av fler tusen fall som uppdagats i media, inom hockeyn. Men när ska ska det få ett slut ?! För NÄR blev missahandel okej ?!  - Jag tycker detta är fruktansvärt, och överväger faktiskt, med hela mitt hjärta för att sluta följa sporten. Något som jag tycker är tråkigt, för jag har länge tyckt att hockeyn varit en väldigt underhållande sport. Men det jag just nu inser när jag läser och ser sådant här på tv:n är att, missahandel Vs sport inte klingar så fint i mina öron !!! - Få ett slut på detta tack, så att jag kan forsätta följa min favoritsport.

Tack för mig, och jag hoppas läsningen var intressant och kanske fick upp ögonen på några där ute.

Kommentera och berätta gärna vad ni tycker om detta ?!

Här kan ni se tacklingen:   http://www.aftonbladet.se/webbtv/sport/article4660569.ab


Fan fan fan !!!!

Eftersom magsjuka har varit ett faktum dem senaste veckorna på Förskolan där jag jobbar, så har jag bönat och bätt snällt till den högre makten, att jag skulle slippa magsjuka !!!!!!!!!!! Och som jag redan visste, det finns ingen högre makt. För vet ni, jag har fått MAGSJUKA. Fan Fan Fan !!!!!!!!! Finns det något värre än magsjuka egentligen ?!. Och varför just nu, solen skiner som aldrig förr och plusgraderna har hittat till norr, plus att snön sakta men säkert tinar bort. Jag har till och med plockat videkissar med barnen idag ;). Ja som ni förstår, jag vill kunna passa på att njuta av det vackra vädret. Men magsjukan försatte mig i en dålig situvation på jobbet idag, så det var bara att knalla hem. Suck !!!!!!!  Men men, nu är det blåbärssoppa och blåbärspuré som gäller för mig några dagar... Har ni klarat er från magsjukan som härjar runt om i landet !?




Dagens...



Min outfit, dagen till ära :).

Sorry lorry !!!!

Ni har saknat mig, ja, jag förstår det !!!!! :P. Jag har verkligen inte haft tid att blogga dem senaste dagarna. Det har varit full fart från morgon till kväll hela helgen, plus igår och idag. Men, nu är jag tillbaka :). Älskar när dagarna är fullspäckade, men idag tog min energi slut. Så idag när jag kom hem från kvällens möte, ville jag bara gråta. - Jag är helt slut !!!!! Ikväll har jag faktiskt varit så ego att jag har stängt av mobilen, stängt in mig på rummet och bara gjort saker JAG har velat göra. Såå skönt. Och det får bli en tidig kväll ikväll också... (Om någon har testat ringa, så vet ni nu varför jag inte har svarat.) 

Min helg bestod till mesta del av massa födelsedagsfirande, E fyllde nämligen 9 år.  Fixa och dona inför kalas är ingen lätt match alltså, skoj är det i och för sig. Men det tar verkligen all energi från en. I stället för att skriva exakt vad jag har gjort så summerar jag helgen såhär. - Den har varit mysig och väldigt givande.

Igår måndag !!! Då var det tillbaka till arbetet igen, och det gick som det gick. Faktisk riktigt lugnt, men det blev en lååång dag. 08.00-16.00 + 16.30-20.00. Direkt efter jobbet åkte jag till Cicci och hälsade på, där planerade vi lite inför vår kommande Åre-resa, över en kopp kaffe. Riktigt trevligt att träffa henne. När jag kom hem vid 22.30-tiden slog jag igen mina gröna och somnade direkt.... Jag var dötrött.

Idag har också varit en förvånadsvärt lugn dag, fast två kollegor fortfarande är sjuk. Men efter en dag på en förskola är man ändå väldigt, trött !!!!  Och som sagt, det har varit full fart sedan förra veckan. Så lite sömn och en kort dag i morgon känns som väldigt bra just nu...

Tur att jag har lite skoj att se fram emot, jag menar, det är ju det som får än att orka med dagarna :).
3-5 April, Paula och Andreas kommer och hälsar på.
23-26 April, Åre-resa med gänget.
Jag skulle egentligen ta en trip ner till Stockholm i helgen också (lördag-söndag), men jag tog beslutet idag, att hoppa över den resan. Ekonomin sa ifrån nämligen. =(




Lista

Listan stal jag från Cicci :)

Brukar du komma i tid
: Jag är alltid i tid, gärna fem till tio minuter innan bestämt.
Vad hade du i din mun senast:  En kakbit som vi i personalen blev bjudna på, av en förälder.
När mår du bra: När jag och alla i min närhet mår bra. En god bit mat med trevligt sällskap är också en höjdare.
När blev du fotad senast: Förra helgen, på festen jag var på.
Hur känner du dig nu: Lite trött, men absolut inte lika irriterad som jag har varit de senaste dagarna.. Jag mår bra i alla fall.
Kan du laga mat: Om jag måste så kan jag, men jag är ingen mästerkock.
Vad pluggar du: Ingenting för tillfället. Men kaaanske till hösten =)
Vad tycker du om fötter: Jag avskyr fötter, det är min största fobi.
Är du smart: Hm, beror ju på vem som avgör det. Men om JAG ska avgöra, - inte är jag IQ-befriad i alla fall.
Vad har du på dig: Strömpbyxor, min nya klänning + tröja. Ska på kalas :)
Är du aktiv i skolan: Jag går inte i skolan just nu, men jag är och har varit väldigt aktiv. (i alla fall på Lillsved)
Vad saknar du: Jag är nöjd med det jag har, så jag saknar ingenting. Inte just NU i alla fall. Men liite sol vore på sin höjd =)
När och varför grät du senast: När jag kollade på Spårlöst i måndags, det var sorgligt.
Var det pinsamt att svara på det: Öh ?? Varför skulle det vara pinsamt att berätta varför och när man grät senast ?!?!
Hade du en bra kväll igår: Stressigt var det, men shoppingen förgyllde min kväll.
Din favoritdryck på morgonen: Juice och Proviva.
Vad ska du göra i sommar: Jobba, sola, njuta, festa och kanske åka utomlands.
Är du nöjd med ditt liv: Jajjamen !!!!!!!!!
Vad vill du jobba som: Finns mycket jag skulla vilja göra, men inom de sociala. En dag ska jag bli Socialchef =)
Har du tråkigt just nu: Skitskoj att blogga ju !!! Men mer än så är det inte just nu.
Vad gör livet värt att leva: Den kärlek man får var eviga dag av dem nära och kära.
Vad i livet ångrar du: Om jag skulle ångra massa saker skulle jag inte kunna leva, det jag har ångrat här i livet har jag istället dragit lärdom av. Alla gör sina misstag, ni vet !!!!!!
Är du musikalisk: Jag är icke tondöv i alla fall. Gitarr vore roligt att lära sig spela också.
Vad lyssnar du på för musik: Allt som är trallvänligt, men Lars Winnerbäck vinner aaaaalla gånger =)
Kategoriserar du dig själv i någon stil: Jag kör mitt eget race.
Är du bortskämd: Dem säger det. Jag är ju minstingen :P
Är du trött: Ja, man brukar vara det efter en arbetsdag.
Vad gör du imorgon: Inga planer faktiskt, men Peter är på möte hela dagen. Så jag får underhålla mig med E och E :).

Din första
Operation:
Har aldrig opererat mig.
Första piercingen: Hål i öronen.
Första bästa vän: Marie
Första priset: Någon av alla fotbollscuper jag har deltagit i.
Första sporten du började på: Fotboll. (började när jag var 6 år)
Första husdjuret: Hamster. Sedan har vi haft två hundar.
Första semestern: Spanien
Första konserten: Jag är dålig att gå på konserter, så jag kommer faktiskt inte ihåg.
Första kärleken: Kärlek för mig är inte någon tonårskärlek som man var tillsammans med några veckor, bara för att-vara-tillsammans-skull så jag får svara Peter på den här frågan. (inte min nuvarande pojkvänn, utan mitt ex som också han heter Peter.)

Favoriter:
Filmer:
Braveheart och Changeling.
Tvprogram: Tittar sällan på Tv, men det ska vara Spårlöst och OC i sådana fall då.
Musik: Lars Winnerbäck, det sa jag ju förut :)
Drink: Mojito och Dennis (en drink i Turkiet)
Kroppsdel (på kille): Ögonen och händerna.
Sport: Fotboll Vs Innebandy. Fotboll vinner =)
Plagg: Jeans eller strumpbyxor, kan inte bestämma mig =)
Skola: Säger som min vän Cicci, Lillsved !!! Finns inget bättre......
Bok: P.S I Love You

Just nu:
Äter du:
Nix.
Dricker du: Nix
Ska du: Göra mig klar och ta en Taxi till tågstationen.
Lyssnar du på: Traktorn som skottar utanför.
Väntar du på: Att listan tar slut någongång, jag får brottom snart.
Tittar du på: Det skulle vara dataskärmen då, inte tangenterna i alla fall :P (datanörd)

Vad du föredrar (motsatta könet):
Läppar eller ögon:
Ögon
Kramar eller kyssar: Kramar
Kortare eller längre: Längre
Snygg mage eller snygga armar: Snygg armar
Busig eller lydig: Busig


Ha en bra helg nu :)

Shopping !!!!





1. Aprikosfärgad långärmad tröja. Gina Tricot 149:-
2. Svart klänning, som jag har valt att ha över den aprikosa tröjan. VILA 399:-
3. Prydnadskudde. Indiska 179:-
4. Massa Hello Kittyprylar (till Emilia som fyller år). H&M 299:- för allt.
5. Långt halsband med tre stenar. SNÖ (Fanny) 399:-

Sådär gott folk, här har ni min shopping från gårdagens besök på Birsta City :).

(observera !!! Klänningen och tröjan tillsammans gör inte sin rättvisa på bild, men det blev riktigt snyggt på)

Fredag den 13:e !!!!

Godmorgon !!!! Här är man som vanligt uppe med tuppen. Börjar 07:30. Min dator vägrade starta igår (pga någon uppdatering) när jag kom hem från Birsta,  och detta är svaret på varför jag inte kunde uppdatera min shopping :(. Men om jag hinner i eftermiddag, innan jag åker till Hudik =) ska jag med all säkerhet kasta in bilderna. Jag måste rusa nu, men håll i hatten idag gott folk, för ni vet väl att det är Fredagen den 13:e !?!?!?!?!? Ha en bra dag....

Övertid !!!!

Att ta på sig övertid och ställa upp när personal saknas vet jag en som är väldigt duktig på. Det är nämligen, JAG !!!!!!!!!.. Det blev 3 timmars övertid idag också, pga samma bortfall på personal som under gårdagen. Och vi får inte ta in någon vikarie, det är helt sjukt !!!!  Inte undra på att barnen gråter, slåss och är allmänt snurriga. Dem får ju aaaaldrig den uppmärksamhet dem BEHÖVER på en Förskola. Vi hinner inte helt enkelt.  Det är tragiskt, för det är ju för deras skull vi personal är där. Aja nog babblat om detta, jag har redan kört denna historia på jobbet en gång. ha ha. Ja, jag är irriterad !!!!!!!!!!!!!!! 

Och vad passar inte bättre än lite shopping, när man är arg. Super !!!! Jag har tvingat med mig syskonen Eriksson/Högbom till Birsta ikväll.  Jag har till och med klargjort för dem att jag inte tänker besöka några som hellst barnrelaterade butiker ikväll. Jag, eller rättare sagt VI ska BARA besöka butiker med VUXENrelaterade saker, sa jag :)  Och det med basta. hi hi hi. Bra deal va ?! Men ack så nödvändigt.

Nu ska jag hoppa i andra kläder och lägga en ny make up. För såhär kan jag ju inte se ut. Usch och fy !!!!! Jag lovar att jag ska visa er senare, vad jag shoppade ikväll  :). Puss och Hej !!!!!



Jag ser inte så munter ut.........


Sleep tight !!!

Nyss hoppat in genom ytterdörren, eller ja nästan i alla fall. Jag har hunnit att duscha också. Har ingen ork alls att skriva något längre, eller mer intressantare inlägg än detta. Jag är så rackarns trött nämligen,  så jag får härmed önska er en god natts sömn och en bra dag tomorrow.  Puss på era näsvingar (som Caroline skulle sagt) !!!!!!!

Fuck, nu höll jag på att glömma en sak. Jag måste ju berätta,  att Timrå VANN ikväll !!!!! :) :) :) :) Det står nu 3-1 i matcher till Timrå, så om dem vinner morgondagens match blir det raka vägen till semifinal. Mot vilket lag (?) Det är fortfarande oklart.   Men vinsten ikväll satt så jäkla bra, nu kommer jag sova gott.. Hejdå !!!

Kaos med stort K !!!!!

Vet inte om jag ska skratta eller gråta faktiskt !!! Kaos är bara förnamnet för vad det har varit idag, på jobbet.  När en personal är sjuk, en är på utbildning och två andra slutar tidigt (13.00) kan det inte annat bli än, kaos. Och det bör tilläggas, barngrupperna var fullsatta idag. suck. Så JAG, den villiga själen som egentligen också slutade 13.00 erbjuder mig att jobba över. (7-13 7-16.30)  Men vad fick man för det ?!  Men i alla fall, jag har mestadels bara sprungit fram och tillbaka på de tre avdelningar idag. Just för att fylla upp tomrum, och låta mina kollegor ta ut sina lunchraster m.m m.m. (Jo, jag fick också lunchrast). Men att ens yttra sig om att man kanske ska börja fundera på vikarier, som snabbt och enkelt kan hoppa in i sådana här situationer är ju meningslöst. Dem drar ju bara in på personal överallt ändå !!!!!!!!!!!! Stod i tidningen igår att dem ska dra in 100 olika lärartjänster i Sundsvall. - Ja, det är helt sjukt !!!!!!!!!


Nu sitter jag och velar om jag ska åka till syster och kolla på hockey eller ej, vet faktist inte om jag orkar !!!!! Men samtidigt är jag föör rastlös för att sitta hemma, och göra ingenting.  Hallåååå, kan någon bestämma åt mig ????????

" Icke picke pö bodde påå en ö, ön börja brinna, alla börja springa, utom icke picke pö föör han var reeedan döö" .    *Pekar på en liten lapp där jag skrev  "Åka till syster"??*  HA, jag ska åka till syster. Tack för hjälpen !!!!!! Hejdå.


Ordkiss.

Eftersom jag aldrig tidigare sagt det. Det snöar, fortfarande !!! Och jag börjar bli riktigt förbannad. Hur gör man ?! Går det att trycka upp vädergudarna mot väggen och förklara att jag inte vill ha någon mer snö ???

Förpackningen är upptinad. Alltså, jag är duschad. (frös nästan arlset av mig innan)  Och jävlar vad skönt det är att duscha,  speciellt efter en dag blandat med massa äckliga baciller och massa snöbollar innanför jackan.  Förresten, tänk vad jag är lyckligt lottad !! Jag kan ta en dusch vaaarje dag, tänk er, alla har inte möjlighet till det. Så hädanefter ska ni uppskatta er dusch lite mer.



Nej jag är inte sponsrad av, Body Shop. Okej, man skulle nog kunna tro det. Men det är så enkelt som att jag ÄLSKAR deras produkter,  jag kan helt enkelt inte få nog utav dem.  Sa jag att jag uppskattar mina duschningar ?!

Pengar, så var det ja. Och ja, det är bra att ha. Speciellt om man vill shoppa loss i Body Shops butiker. Det var egentligen inte det jag ville ta upp, utan jag ville säga. Fan vad skönt det är att ha ett jobb, slita häcken av sig på dagarna, och ja. Helt enkelt för att glädja sig åt den summa pengar som varje månad dyker upp på kontot. Roligast av allt är ju att ha pengar kvar när månaden är slut.  Märkte ni att jag INTE sa något om shopping ?!

Var det någon som sa utlandet ?! Jo, mamma nämde det. Och nej, jag var inte sen att haka med i samtalsämnet. En utlandsresa med la familia till hösten planeras (till Cypern). Och den ska bokas snarast möjligast. Men, jag känner mina systrar. OM dom ska med, så lär vi inte boka förrän en månad innan avgång. Typiskt dem.  I alla fall, det jag ville säga eller rättare sagt, fråga. Är det någon som är sugen att hänga med ?! Jag är öppen för förslag, och jag SKA utomlands i år vare sig ni vill hänga med eller inte. Förresten, jag kanske ska till Las Vegas också :P. Coolt.

Barbie är för töntigt, en bok är för äldre barn. Ja, vad sjutton köper man åt en som fyller 9 år ?!. Jag som dagligen tar hand om barn, och som booorde ha någon koll har istället nada fantasi, för att just komma på vad jag ska köpa. Måste inhandla en present, innan fredagen. Så, HJÄLP !!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu har jag babblat om ingenting alltför länge, så om ni nu har läst allt får jag be om ursäkt. Jag vet inte vad som flög i mig. ha ha.






Jag pallar inte !!!!

Idag har varit en helt okej dag. Började jobba klockan 09.00, och spatserade direkt in på ett möte som väntade. Så inte förrän vid 12-tiden kom jag ut till barnguppen. Måste erkänna att det ibland kan vara riktigt skönt, att slippa "ta hand" om barnen var eviga timme man är på jobbet. Men i alla fall, min dag har varit bra och eftermiddagen har vi spenderat ute i snön. Nu är jag hemma.

Ja jag vet, jag tjatar var eviga dag om den förbannade snön. Men idag var det droppen alltså, jag pallar inge mer snö. Det har nu snöat i två dagar, konstant !!!!!!! Och inte har det slutat heller, jag blir gaaaalen. Jag ÄLSKAR verkligen snö egentligen, jag är ju norrlänning. Men när Mars månad har anlänt och snön har legat på marken sedan i början av november, kan man inget annat än att börja bli LESS !!!!! Vädergudarna får mer än gärna strö lite vårkänslor över oss jordbor nu. För jag snöar inne snart...

Katt i koppel ?! Jag har då alltid trott att katter (utekatter) gick fritt ute och gjorde sina behov osv, och att innekatter gjorde sina behov inomhus osv. För det är väl så det är tänkt, eller ?! Det jag vill komma till är, jag förstår inte hur man kan komma på tanken att sätta på en katt ett, KOPPEL?? Gör man sådant ??? Är det ens lagligt?! Jag hade då aldrig sett det, förrän idag. Fast i och för sig, man kopplar ju hundar. Är det samma sak ?! Aja. whatever !!!! Ordbajs rakt igenom.

Nu ska jag banne mig unna mig något gott. Tror det får bli en morot idag,  för ni förstår gott folk. Jag går den slanka linjen nu. Jag strör en förbannelse över allt nyttigt...


Puss mina blåmesar :)

Spårlöst !!!!

Sådär då har jag gråtit en skvätt, jag är bara fööör blödig. Men att hålla sig borta från tårar är svårt, när man kollar på Spårlöst. Det måste vara de absolut seriösaste och mest eftertänksamma program som någonsin gjort. Jag bara älskar det !!!!! Kollade ni ?!

Eftersom Spårlöst visades ikväll åkte jag och mamma hem innan hockeymatchen mellan Timrå och HV 71 var slut, så resultatet vet jag inte ännu (kan iofs gå in och kolla på någon sida på nätet, men jag orkar inte)  !!!!  Men en långpromenad i snöyran hann vi i alla fall med, plus maaaassa bus med Elsa och Edvin. Angående snön, nu i två dagar har det snöat, igen. Och ja, ni tror rätt, jag börjar bli riktigt less nu !!! Snart är det mitten på Mars och snödjupet är mer än en meter.  Snödriverna går inte ens att beskriva hur stora/höga dem är. Det är helt sjukt !!!!!!   Som ni kanske förstår, efter att ni har läst detta, är att jag lääängtar efter våren. Vad har ni för väder ?!

Nu ska jag hänga tvätt och sedan lägga mig, en ny dag inväntar och den ska jag som alla andra dagar, ta med storm :). Sov gott !!!

Uppdatering angående Hockeyn; Timrå vann med 5-4 (efter förlängning)

Då var det måndag igen då !!!!

Första dagen på veckan är avklarad, och jag känner mig riktigt nöjd efter 7 timmar på jobbet. Kom nyss hem, men ska snart kila iväg igen. Som sagt,  långpromenad och hockeykväll med/hos syster väntar.  Känner mig inte alls sugen egentligen, jag skulle bara vilja sitta i soffan här hemma, eller göra saker och ting som man varken orkar eller hinner med på veckordagarna. Men jag hade tydligen bestämt med Jennie redan förra veckan, (vilket jag inte kommer ihåg), så det är bara att gasa iväg och göra som jag lovat :). (ganska trevligt att umgås med syster och kolla på hockey också). Hur mår ni idag då?! 

När jag påbörjade detta inlägg slog det mig att det var länge sedan jag bloggade om något riktigt relevant,  för dem senaste inläggen har bara typ handlat om mitt jobb eller annat jag pysslar med på dagarna. Och hur roligt är det att läsa om något sådant egentligen, kanske till en viss del, men det blir lätt uttjatat. Så NI får gärna tipsa mig om något jag ska blogga om, det kanske är något speciellt ni vill veta, eller ja, tipsa mig om VAD som hellst. Hjälp mig gärna, för jag börjar få en riktig bloggtorka!!!!!!!!!!!!  

Hörs senare ikväll, för nu åker jag till syster !!!!!
So long....


Jag skrek rakt ut !!!!!

JÄVLAR vad jag blev rädd för en liten stund sedan !!!!!!!! Pappa skulle fylla på gas i en tändare,  och råkade väl spilla ut lite gas på diskbänken. För när han skulle testa tändaren, genom att tända den flammade det upp massa lågor över hela diskbänken. Det var bara tur att ingenting tog eld.  Shit, jag höll på att skita på mig. Jag skrek rakt ut, och skraj för eld som jag är började jag nästan gråta. Jag blev så förbannat rädd !!!!!  

Nu ska jag slita mig från datorn och gå och lägga mig. Ha en bra dag i morgon !!!

Måndag-
Jobb, 09-16. Långpromenad plus Hockeykväll med/hos syster.
Tisdag - Jobb, 09-16. Inga andra planer.
Onsdag - Jobb, 07-13 plus 13-16:30 på den andra förskolan.
Torsdag - Jobb, 07-14. Inga andra planer.
Fredag - Jobb, 07.30-14. Inga planer.



Tre av allt !!!

Jag har blivit utmanad, igen !! :) Så nu innan det är dags för sängen blir det " Tre Av Allt" !!!!


♥ Tre jobb jag har haft: Förskolelärare, personlig assistent på en skola (i sthlm) och butiksbiträde på Wedins (i sthlm.) 

♥ Tre platser jag har bott på: Sundsvall, Stockholm och.. hm.. Sundsvall

♥ Tre saker jag gillar att se på TV: Sportarrangemang, Bygglov och Barnsjukhuset.(gillar inte att kolla på tv)

♥ Tre favoriträtter: Wookgrönsaker och nudlar, Kyckling med ris och Grillat med diverse goda tillbehör.

♥ Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu: I sängen, Thailand och på en massagebänk.

♥ Tre personer jag utmanar: Cicci, Elin och Erika.

Recension !!!

Lovade ju att återkomma med en recension efter några dagars användning, angeånde Maybelline´s Colossal Volume Mascara.  För att jämföra den med Maxfactor´s False Lash Mascara var denna mycket bättre. Men ingen höjdarmascara.  Som den förra var också denna lätt att applicera på fransarna, och den klumpar faktiskt ingenting. Vilket jag gillar. Den enda nackdelen jag kan hitta med denna mascara är nog att borsten är liiite väl stor, men den är helt klart bättre. Jag rekommenderar faktisk denna !!!!! Den får 4/5 i betyg av mig. Även den här mascaran är en, "vardagsmascara". Men, YSL´s volymmascara kommer nog alltid förbli min favorit. Vilken är er favorit ?!



Jag börjar bli gammal !!!!!

Jag förstår inte, men jag är helt säker på att det har med åldern att göra. (ha ha). Jag orkar nämligen inte med att festa längre, jag blir ju helt utslagen dagen efter.  Orkar knappt sitta upprätt, och nej, jag drack faktiskt inte sååå mycket. Men som sagt, jag tror jag börjar bli gammal. ha ha. Som ni kanske förstår så festade jag igår, och idag är jag heeelt UTSLAGEN !!!!! Jag har inte varit något vidare sällskap alls, men en sak till, jag mår hur bra som hellst men skulle kunna somna vilken sekund som hellst. Är det bara jag som är en amatör, eller känner ni också såhär dagen efter ?!

Min helg;
- I fredags åkte jag som sagt ner till, Hudik. Väl framme blev jag bjuden på en hemmagjord plankstek, som förövrigt var det godaste jag någonsin ätit. Efter middagen blev det soffan för hela slanten, och Let´s Dance. Jag somnade i soffan vid 22-tiden, så mer än så blev det inte den kvällen....

- På lördagsförmiddagen gjorde vi INGENTING !!! Vi vaknade vid 08-tiden, då klev vi upp och käkade frukost, och sedan lade vi oss igen.För att kolla på filmen, Changeling. Jag har sett den redan, men den filmen är så ruskigt bra så det skadar inte att se den fler gånger. Vid 12-tiden när filmen var slut var det dags att göra sig iordning för eftermiddagens/kvällens fest, i Sundsvall. Hos Peters kusin, Ulrika. När vi anlände dit vid 16-tiden blev det lite allmänt skvaller och fixande med mat osv. När de andra som också skulle göra oss sällskap under kvällen hade kommit hugg vi in på middagen, som igår kväll bestod av en jättegod soppa. När middagen var undanstökad blev det Melodifestivalen, och sedan Singstar plus kvällens efterrätt, Gino.  Efter några timmar med micken i näven hoppade vi ner i badtunnan, och de varma (46 grader) vattnet. Sååå skönt ;). Och vet ni, jag eller rättare sagt allihop, slängde oss i snön. MEN, idag ångrar jag mig. Jag slängde mig nämligen ner i snön FÖRST.  Skare och en blöt kropp var inte den bästa kombinationen kan jag säga, för jag har skärsår över hela armarna och benen idag. Svider gör det kan jag lova, men men. Vi hade en supertrevlig kväll i alla fall, och vi kom inte i säng förrän vid 05-tiden. Vad gjorde ni igår ?!


  


- När jag och Peter kom upp vid 11-tiden i morse, var frukosten redan serverad och jag måste säga att det var den godaste frukosten på väldigt länge. Fast jag var trött och egentligen inte alls sugen på mat vid den tidpunkten. Därefter blev det soffan, och jag måste erkänna att jag somnade om ganska snabbt. gäsp. Vi tackade för oss vid 15-tiden, och åkte därefter raka vägen till syster och svåger på middag. Jag kom hem för inte alls så länge sedan, så nu ska jag göra iordning lite inför morgondagen, och sedan har jag tänkt hoppa ner i sängen. Är sååå trött !!!! 




(Vi hann med lite Singstar med barnen ikväll, innan det var läggdags.)


Svar !!!!

Ni kommer väl ihåg min frågestund igår,  jag fick faktiskt nååågra frågor, och dem lyder som följer;


Vart är dina bilder på P ?!
- Ha ha, ni är bra nyfikna !!!! :).  Om jag ska vara ärlig så har jag faktiskt inga bilder på honom,  jag får ju äran att kolla på honom varje helg. Så, JAG klarar mig i alla fall, men Ni verkar vara riktigt nyfikna :).

Är Peter från sundsvall din pojkvänn?!
- Som sagt, ni är bra nyfikna :). Peter kommer från Hudik,  anledningen till att jag åker till Hudik var och varannan helg med andra ord :).

Hur gammal är du ?!
- Jag fyller 23 år, i Maj.

Nästa frågestund vill jag gärna se meeer frågor, så klura på några redan nu vetja, för ni kastar ju inte direkt ur er frågor menar menar jag..hihi :P.

Trevlig helg på er !!!

Helgen säger "HEJ"!!!!!

Gaaah, äntligen helg !!! Jag har precis avverkat sista arbetsdagen denna veckan, och jag hälsar helgen hjärtligt välkommen :).  Idag har varit en bra dag, en liten barnaskara befann sig på förskolan, så vi har kunnat göra saker och ting vi i vanliga fall inte kan eller hinner med när vi är fullt hus. Efter massa pyssel och bus var alla nöjda och belåtna, efter en bra dag, till och med jag :). Nu har jag precis duschat, och packat färdigt. Tåget till Hudik går vid 18.00.  Tror minsann att jag måste skaffa mig ett körtkort och en egen bil inom en snar framtid,  att åka tåg var och varannan helg börjar bli riktigt jobbigt. men men :).

Min helg kommer bjuda på lite mys (ikväll) och fest (imorgon), vi är nämligen bjuden på fest hos Peters kusin.  Vilket ska bli riktigt trevligt :). Riktigt länge sedan jag festade nu.....




Slutspelshockey !!!

Jaha gott folk, då var slutspelshockeyn igång. Som förra året möter Timrå återigen HV 71 i slutspelet, och som ni redan vet vann HV 71 Elitserien förra året. Så, hur kommer det gå i år tro ?! Kvällens match vann Timrå, med 2-1. En riktigt spännande och innehållsrik match. Sådant gillar vi !!!!  Timrås spel var bra ändå från start fram till tredje perioden, då HV 71 tog fart och fick några riktigt vassa målchanser. Men Timrå var det starkare laget ikväll, och lyckades snyggt hålla resultatet.  Nu laddar vi om till på lördag, då vi spelar på bortais. (Jönköping) - Jag tror och hoppas på att Timrå fortsätter som dem spelade ikväll,  om dem gör det kan det bli riktigt bra. Och förhoppningsvis räcker det ända till final :). Men man ska inte ropa hej ännu, det är många matcher kvar, så nu gäller det att fokusera och kämpa.   Vilket lag håller ni på ?!

Nu ska jag återgå till min packning, som förövrigt börjar bli en tradition på torsdagarna. Ha Ha !!!!! Sedan blir det sängen, för ännu en arbetsdag inväntar.  Men, sedan är det HELG !!!!!!  :)

Frågestund !!!

Medan jag är hos syster och svåger och kollar hockey (Timrå Vs HV 71) får ni i uppdrag att ställa massa frågor, om vad som hellst (!?). Jag svarar när jag är hemma senare ikväll :).



Mascara-test !!!!!

 

Är jag lika lättlurad som många andra ?!  Media har vunnit matchen, för jag har inhandlat dessa två mascaror. Endast för att se om dem verkligen är SÅÅÅ BRA som media säger.  Max Factor´s False Lash Effect Mascara har jag redan testat i och för sig, och recensionen lyder;  Helt okej mascara, som är lätt att applicera på fransarna och lämnar inga klumpar efter sig. (liiite klumpigt och kletigt i början dock). Men "False Lash effect",  trodde ni ja. Inget mirakel hände på mina fransar i alla fall. Jag kallar den "Vardagsmascara".  Denna mascara får 3/5 i betyg av mig.      Idag inhandlade jag Maybelline´s The Colossal Mascara.  Så i morgon ger jag den en match, och återkommer efter några dagars användning med en recension.

Lämna gärna kommentarer !!!  vad tycker ni om dessa mascaror ?! Använder ni dem ?!


090305

Idag var en bättre dag, i alla fall jämfört med gårdagen. suck, vill inte ens tänka på det.  Men idag har det istället varit galet mycket barn, eller egentligen inte, men renovering pågår på ena avdelningen så vi är två avdelningar på en avdelning just nu. Med andra ord, det är sjuukt mycket barn, överallt !!!!!  Under luncherna är vi ca 30 barn, som alla ska få mat i sig. Ja ni kan tänka er vilket kaos det blir, men vi har överlevt, och det är tack vare oss personal :P.  Men detta medför att man är rätt trött på eftermiddargarna, eftersom det blir mer barn att se efter osv. pust och stön.  Jag slutade 13.00 idag också, så jag fick lämna kaoset tidigt. Det tackar vi för :).  I eftermiddag blir det rätt lugnt, funderar skarpt på att lägga mig och vila en stund nu. Innan det är dags för middag och hockeykväll hos syster och svåger. Jag måste hinna färga håret också.  Vad gör ni en dag som denna ?! =)

Finbesök !!!

När jag kom hem efter jobbet vid 13-tiden kastade jag på mig andra kläder och gjorde mig iordning för en trip till stan, med mamma och Elise. Elise är nämligen här på besök ikväll/inatt, hon har som många andra sportlov denna veckan så hon ville så gärna sova över här en natt. Självklart får hon det, och det passade perfekt idag då mamma är ledig i morgon och jag kommer hem vid 14-tiden. Men i alla fall,  på stan hade vi fått i uppdrag av syster Madelene att shoppa nya kläder till Elise.  På cirkus 1,5 timme hade vi shoppat Jeans, långkalsonger, en långärmad tröja och en tuff t-shirt. Plus att jag hade en tunika här hemma (från Zara i Paris) som också den var till Elise. Gissa vem som var nöjd/stolt efter besöket på stan ?! :)  Innan vi tog bilen hem hoppade vi in på "Filmkväll" och hyrde tre filmer (Bratz, Den magiska leksaksaffären och Eviga ögonblick), två till Elise och en till mig. Så ikväll har vi myst i soffan med en utav filmerna (Bratz), plus lite gotta. Fast det inte är lördag :P.........








......
Nu sover Elise (efter att ha somnat på ett ögonblick), så nu har jag duschat och plockat undan lite här hemma. Det är så mysigt när mina syskonbarn är här på besök. Me like :).   Innan det är dags för sängen blir det lite tv-tittande. Något skoj som visas ?!


Detta fick jag med mig hem från stan, ett måste inom en snar framtid insåg jag idag när jag såg att utväxten var grotesk.







Sidan kan inte visas......

ERROR, SIDAN KAN INTE VISAS !!!!!!!!  - Så står det i min hjärna, när jag tänker tillbaka på min arbetsdag idag. Detta får med andra ord bli mitt inlägg om min arbetsdag, orkar inte dra upp allt här på bloggen. Ni får fråga om ni bara måste veta, vad som gjorde mig så förbannad idag !!!!!! 


En rätt billig livförsäkring !!!!

När jag vid 16-tiden kom hem mötte jag en rastlös mor vid köksbordet, så då var det bara att vända på klacken, för jag blev nämligen medtvingad till Birsta (om jag ska vara ärlig så var det inte så svårt att tvinga med mig) :P.  Stadium blev vårat första offer, både jag och mamma är nämligen ute efter nya ute/skidkläder. Jag letade och letade efter någon ny snygg skiddress, men jag måste tyvärr säga att det mesta från säsongen redan är utplockat. synd. Så jag får helt enkelt vänta till nästa säsong, eller så får jag slå till på en snygg skiddress i Åre :P (ska ju dit i April). Mamma hittade inte heller något. Men, innan vi lämnade butiken kom jag på att en skidhjälm borde inhandlas, så jag hoppade genast iväg till hjälmhyllan, och se vad jag köpte...........



..... en livförsäkring, en rätt billig sådan också !!!!  En sådan här borde ALLA som åker skidor/bräda bära,  och då menar jag verkligen ALLA. Många anser nog inte att det är så viktigt, eller rättare sagt, jag tror att många inte bär hjälm för att dem inte tycks passa i den. Men, i dagens läge finns det riktigt snygga hjälmar faktiskt. Se bara på den här som jag köpte, och jag passar riktigt bra i den  :). Så gott folk, ut och köp er en billig livförsäkring NU. (i alla fall om ni spenderar många timmar i backarna på vintrarna).  Den dagen ni ramlar, men klarar er utan en ända skråma har ni med all säkerhet er hjälm att tacka !!!! Hjälmen jag köpte är från märket Peak Performance och kostar 1499:- . (glajjerna hade jag redan hemma).

Använder ni hjälm när ni är ute i backarna?!

Efter Stadium blev det ett besök på Team Sportia, men inte heller där fann vi något. Så efter att ha avverkat 2 timmar, i två butiker beslöt vi oss att åka hem. Men, först köpte vi med oss varsin kycklinsallad.. Mums :P.  Salladen är nu uppäten, jag är nyduschad och nu sitter jag och slötittar på Bygglov. Vad gör Ni ikväll ?!



 

Extraknäck som kokerska !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Började 09.00 även idag,  och slutade 16.00. Men dagen artade sig inte som den brukar, för när jag kom till jobbet fick jag redan innanför dörren höra att våran kokerska var sjuk, (hon hade stukat foten). Och detta innebär att någon av oss barnskötare får rycka in i köket,   och JAG var den utvalda idag. Hur fan ska det här gå tänkte jag. ha ha. Men innan jag lovade något klargjorde jag för alla att jag VÄGRADE vara själv i köket, hur fan lyckas man på ett BRA sätt att laga mat åt nästan 40 barn, plus psersonal?! Jag fick med mig en kollega in i köket, efter många om och men. He he :P.  Så med andra ord, min dag har spenderats i ett kök. Hur skoj låter det egentligen, jag som är vääärdelös på att laga mat.(?) Men allt gick väldigt smärtfritt faktiskt,(tror att jag har min kollega att tacka för det) men mat fick vi :). Och det smakade faktiskt riktigt bra :) Weeeeiiii !!! Sedan på eftermiddagen var det ju mellis, så då slängde jag ihop en yougurt (något enklare). Jag lyckades faktiskt riktigt bra med den, för innan jag ens hann blinka hade barnen ätit upp den. :P(dom hade inget annat val)  Men ett jobb som kokerska är INGET jag skulle drömma om, jag var helt slutkörd när jag kom hem. pust och stön. Men lite miljöombyte brukar vara bra ibland har jag hört, så jag får väl säga att min dag har varit helt, okej !!!!!


Längtan efter sommaren...

...är total. När jag nyss smörjde in mig med Brun-utan-sol insåg jag hur mycket jag egentligen längtar efter sommaren, bara tanken av att slippa smeta in sig i något klet som oftast luktar blääää är underbar, ja tänk er att istället får lägga sig på en strand och lapa massa sol. Jag tycker det låter mycket trevligare !!!! Visst, jag är inte tvungen att kleta in mig i Brun-utan-sol, men när jag insåg att jag är blekare än mjölet i mjölpåsen var det dags att göra något. Det är konstigt det där egentligen, varför känner man sig fräschare när man är brun ?! Aja nog om detta, jag ser fram emot sommaren i alla fall. Jag är dock rädd för att den inte anländer en på ett tag, eftersom snön fortfarande ligger som ett tjockt täcke på marken. Och plusgraderna är far away.  Ta mig utomlands någon...

På den här bilden har jag i och för sig varit utomlands, men min bränna är inte långt ifrån en "svensk-sommar-bränna". Jag läääängtar till att få bli brun igen !!!!!!!! ♥




Nu är den där vit/beiga/gråa rutan med igen, HUR tar jag bort den ???? HJÄLP !!!!!!!!!!!

Nyrenoverat !!!

Sådär gott folk, nu är ääntligen nästan allt färdigt. Som ni redan har läst så har jag renoverat mitt rum, och resultatet blev enligt mig riktigt bra. Och jag är supernöjd :). Det har tagit sin tid dock, men är man noga och vill att allt ska vara tiptop, så tar det tid. Jag har väl egentligen min kära far att tacka, han har gjort grovjobbet men jag har självklart varit där och pekat, berättat och visat hur det ska vara. :)  Tada, så här blev det;










Just nu är det bara lite, lite finlir som saknas, såsom ett nytt överkast, några prydnadskuddar till sängen och en snygg sänglampa, allt detta har jag förövrigt redan hittat men inte hunnit inhandla.  Annars är så gott som allt klart. Och då är frågan,  vad tycker ni ?! :)  Jag är nöjd i alla fall !!!!!!

Ni som använder Picasa !??!

När jag laddar upp bilderna från "Picasa" här på bloggen blir det alltid en vit/beige ruta runt bilderna, som vägrar försvinna när bilden blivit publicerad ?! Varför ?! Hur tar man bort den ?! Det ser ju ugly ut.. Vore tacksam om jag fick lite hjälp :)  Puss

090302

Vaknade upp vid 08-tiden och gjorde mig klar för att gå till jobbet, kände mig faktiskt riktigt pigg när jag promenerade iväg. Men dagen har ändå varit seg och jag har varit aptrött,  hur det nu kan komma sig när jag som sagt, vaknade upp pigg och utvilad, och helgen var den lugnaste på väldigt länge. Men i alla fall, arbetsdagen är slut och nu kan jag koppla av och ladda batterierna för ännu en arbetsdag imorgon. Hur har ni haft det?!   Som alltid annars blir måndagskvällen lugn, lite tv-tittande och mys i soffan får helt enkelt räcka.



Ni kommer väl ihåg,  jag och Märtha var och shoppade i fredags. :) Här är mina fynd;



Skor från Scorett, 750:-
False Lash mascara (Max Factor) 155:-
Löspuder från Make Up store ca 200:- (?)

Veckan !!!

Veckan som kommer har jag inget speciellt inplanerat, förutom jobb såklart. Så, om ni har något skoj på G vill jag gärna vara med :).

Måndag. Jobb, 09-16.
Tisdag. Jobb, 09-16.
Onsdag. Jobb, 07-14.
Torsdag. Jobb, 08-16.
Fredag. 07-14.

I morgon efter 16.00 kan ni ta del utav mina bilder på mitt nyrenoverade rum, så håll utkik :).

So long......

090301 - Män som hatar kvinnor

Åter hemma i Sundsvall igen, efter en jättemysig helg. Temat i helgen har varit SNÖ !!!!!!!!  Fredag- Jag kom ner vid 19-tiden,  när skjutsen anlänt gasade vi hem och dukade fram massa gotta, inför Let´s Dance. (ett måste på fredagar). YEEES !!!! Äntligen åkte Carl-Jan ut...en äcklig gubbe det där... Fredagen fortsatte i ett lugnt tempo, och jag hoppade i säng väldigt tidigt. Lördag-  Redan vid 08-tiden var jag uppe på benen, och i full färd med att packa iordning grejer för dagens äventyr. En heldag i en enorm pulkbacke var det tänkt, och så blev det. Fan vad skoj det är att åka pulka.. Efter ca fyra timmar med pulk/madrassåkning, en klarblå himmel, ca 5 minusgrader och diverse grillning begav vi oss hemåt. Väl hemma blev det lite lek med fyrhjulingen i snön, och sedan raka vägen in till middagsbordet. Mysigt.  Kvällen blev lugn, och vi alla var väldigt trötta så vi halvlåg i soffan mest hela tiden. Melodifestivalen fick sig en omgång också, sedan var det bums i säng. Söndag- Ännu en tidig morgon, då en till utedag väntade oss. Jag älskar sådant här. Vid 14-tiden tog jag och Peter bilen upp till Sundsvall, vi handlade diverse teknikprylar på Elgiganten innan det var dags för kvällens nöje. Bio. Som ni kan läsa här ovan så har jag haft en riktigt bra helg, även denna vecka :).  Vad har ni pysslat med ?!



Kvällens biofilm blev  "Män som hatar kvinnor".  - Av en större del av filmen försökte jag intala mig, "det är bara en film", "det är bara en film"........ Men dessvärre vet jag att just det som filmen handlar om tyvärr händer vissa i det dagliga livet, och det skrämmer mig något så fruktansvärt. De senaste filmerna jag har sett har jag tyckt varit riktigt bra, och då pratar vi om RIKTIGT bra, men den här filmen satt djupa spår i mitt hjärta och jag tycker ALLA borde se den. ALLA. Jag citerar från en recension " Förväntningarna är högt ställda på Män som hatar kvinnor. Man blir inte besviken. Rollsättningen är perfekt och tempot högt upprivet. Och det är precis så läskigt som man fruktar och hoppas" - Jag kunde inte ha skrivit det bättre. Den får fem stjärnor av fem möjliga. SE DEN !!!!!!!!!!!!!

RSS 2.0