Löpning på landet, näsan mot solen och snart i Riksgränsen !!

Ja jag vet inte hur jag ska formulera mig egentligen. Men att vara redo för löpning vid 07.15, gå ut, mötas av solen som precis klättrat ovanför trädtopparna, andas in frisk luft, ta första löparstegen på härligt knarrande snö, lyssna på fåglarna som kvittrar, vända om efter 3 km och ta mig tillbaka (blev en runda på cirka 6 km alltså), för att klämma ur det sista ur benen i härligt jobbiga back och höga knän-intervaller. Bara efter detta var jag mättad av massa underbara ting, men det skulle fortsätta. Frukost åts sedan tillsammans med nyvakna familjemedlemmar, en lång dusch för att få bort massa svett avslutade morgonstunden inomhus, all annan tid spenderades utomhus, med näsan i solen, musik, glada skratt, lek, två sköna powernaps, tidningsläsning och påskgodis. En magisk dag tillsammans med de jag älskar mest, en dag jag helt klart sent kommer glömma. Tänk er, att så lite kan göra så mycket. Påskmiddag, spel, ännu mer påskgodis och bara massa mys satte punkt för min påskafton.
 
Hur spenderade ni er Påskafton?
 
När ni läser detta sitter jag på ett tåg, med all säkerhet i Luleåtrakten någonstans. Om några timmar, efter redan 10 avverkade timmar på tåget är jag och Carolina framme i Riksgränsen. Där vi i en vecka ska göra det vi båda gillar allra mest, åka slalom och njuta av naturen. Har ni varit där? Hur internetuppkopplingen fungerar där uppe har jag ingen aning om, men datorn är med, så jag hoppas kunna uppdatera er om vad som händer.
 
Trevlig söndag på er !! ♥
 
 
 
 
Lite bilder från gårdagen
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Löpning på norrländsk mark !!

Redan innan klockan hade slagit 09.00 hade jag igår varit ute och sprungit 7 km, ätit en otroligt god frukost, på egen hand anordnat ett hemmaspa, med peeling och allt annat som det innebär. Klockan 10.00 satt jag hos min äldsta syster och drack te. Ja, det är att vara effektiv måste jag säga :). Men i ärlighetens namn så gillar jag detta enormt, jag hinner med så otroligt mycket.
 
Att springa på norrländsk mark var härligt. Klockan var inte mycket, så jag var i princip ensam ute, sånär som på en annan motionär och några hundägare. Men tystnaden, de tomma vägarna, den klara kalla luften och solen som stack upp bland träden gjorde mig alldeles varm inombords. Själva löpningen gick också väldigt bra, men igår var det allt runt omkring som betydde något. Springer ni på annan mark i helgen?
 
- Idag vaknade jag upp ute på vårat landställe, dit vi hela familjen kom igår. Mys !! En hel dag med massa möjligheter står för dörren, och senare (läs: mycket senare) idag packar jag mig in på ett tåg och börjar den långa resan mot Riksgränsen. Men först ska jag passa på att njuta av all tid tillsammans med familjen ♥
 
Hur ser er Påsk ut ?
 
 
- Bästa frukosten på länge. Egenplockade svarta/röda vinbär, apelsin, kanel, kesella och naturell yoghurt.
- Morgonbild på himlen som strax därefter blev klarblå.
- Sundsvalls egna blandning i systers äldst underbara kopp.
- Favoritmellanmålet numer. Apelsiner, kesella, granola (hallon och kakao) och kanel.
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Känslan efter Premiärmilen !!

Bättre sent än aldrig, men vet ni, jag har ju helt glömt att berätta för er om Premiärmilen som jag sprang på Norra Djurgården i söndags. Så jag lämnar några ord kring detta i dagens inlägg istället.
- Först och främst var det inte ens tänkt att jag skulle springa, men när en bekant blev sjuk och då erbjöd mig hennes startplats gratis kunde jag inte tacka nej. Att hinna träna inför och kunna vara förberedd på det planet var inget att oroa sig för, det var istället min kliande hals som kunde ha ställt till det. Men jag kom iväg :) Jag hade laddat med bra mat både dagen innan och till frukost, så jag kände mig otroligt pigg. Väl på plats sken hela jag upp i ett leende, jag rent ut sagt älskar sådana här tillställningar, människor är så glada, peppande, inspirerande och spänningen och laddningen som man nästan kan ta på under en sådan här tävling är underbar :). Söndagen bjöd på en kall morgon och jag hann tyvärr bli väldigt kall strax innan start, inte bra alls, men jag tänkte att det fick jag lösa med ett högt tempo redan från början. Jag kände mig faktiskt riktigt pigg, så ett högt tempo från start kändes inte alls dumt. Starten gick och vet ni, i samma veva skingrade sig molnen och solen kom fram, och så förblev det resten av loppet. Gissa om jag blev överlycklig?? :). Med väldigt pigga ben gav jag mig iväg och från en början var det väldigt mycket omspringande och sicksackande, men redan efter 1 km så kunde jag njuta av varenda steg jag tog. Magiskt. Och ja, för att göra berättelsen kort så kan jag med endorfiner, folkfest, leenden, sol, inspiration, peppande ord, pigga ben, svett, vårkänslor, 10 km, motivation för fortsatt springande säga att jag inte alls ångrade att jag sprang.
 
Min klocka jag sprang med visade 49 minuter, men loppets klocka visade 52 minuter så jag vet inte vilken jag ska rätta mig efter faktiskt, men ni vet på ett ungefär vilken tid jag gick i mål :).
 
Snart blir det att anmäla sig till ett annat lopp, det återstår att se vilket det blir :)
Någon som utmanar mig?
 
- Annars har jag det bra här i Sundsvall, bussresan hit gick fint och strax efter att jag anlänt var jag plats på Birsta (köpkvarter). Det gäller att passa på ;). Men en bikini för SPA uppe i Riksgränsen var ett måste, och på första butiken hittade jag en som satt som en smäck, skicklighet eller tur, det är frågan?? ;). Sedan var det jag och soffan resten av kvällen. Idag blir det träning och sedan fortsatt mys i stugan med familjen.
Hur spenderar ni denna långa fredag ?? :)
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Egenkomponerat pass på gymmet !!

Det är dumt att fråga om jag sov skönt i natt, för jag var mer död än levande kan jag säga er. Efter en heldag på jobbet (alltså igår) med stängning kom jag hem till ännu ett fullspäckat schema som inte skulle avslutas förrän vid 22-tiden, då gick mina ögon i kors och det var ingen idé att fortsätta. Lägenheten skulle städas (reser aldrig iväg utan att storstäda), kläder skulle tvättas, räkningarna behövde betalas och väskan skulle packas till brädden full. Det tog sin tid, och ja... nästan allt var klart när jag dök ner i sängen. Aja, det blev gjort i alla fall och detta innebär också att jag kan ta det lugnt här hemma nu på morgonen, innan jag åker in till Centralen och sedan vidare mot Sundsvall. Hur var er onsdag?
 
 
I tisdags skulle jag möta upp David på gymmet, och eftersom jag slutar så pass mycket tidigare än honom så visste jag att tiden på gymmet skulle bli lång. Inget mig emot, men det gäller att fylla ut varje minut en sådan gång.
 
Såhär gjorde jag:
- Uppvärmning på löpbandet, 7 min på 10km/h
- 1-minutersintervaller i 15 min. (här dröp jag av svett)
- 300 hopprepshopp
- 100 hopprepshopp / benböj med kettlebells / drag till hakan med kettlebells / utfallshopp. x 3 varv
- Situps på pilatesboll / benlyft liggandes på bänk / plankan x 3 varv
- Jumping jacks / höga knän / utfallshopp x 2 varv
- Tåhävningar / in och utsida lår / sumosquats med vikt x 4 varv
- Hantellyft framåt / höftlyft på pilatesboll x 3 varv
Avslutade sedan med 300 hopprepshopp och en lång stretch.
 
Känns det idag ? - Ja !!!
 
Idag ser jag fram emot att få löpa på norrländsk mark :) vem hänger med?
 
 
 
 
Dagens frukost ♥
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Banan/blåbär-scones !!

När tiden finns har det på sistone blivit väldigt vanligt att jag ställer mig i köket och rör ihop olika saker, för det mesta bara säkra kort, då jag inte vill bli besviken eller för den delen uttala mig som någon mästerkock/bagerska. I lördags använde jag mig av detta receptet ,men denna gången adderade jag 1/2 dl kokosmjöl och 1/2 dl blåbär. Vilket enligt mig blev väldigt gott, kanske en aningens lite kladdigare konsistens men med smör, kalkon och paprika på så löste sig allt :) Testa ni också !!
 
Woohooo, imorgon är jag ledig och sist men inte minst, jag åker till Sundsvall :)
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 
 

MM Sports och Sportamore !!

Klickade hem ett par nya tights i helgen, jag kunde inte låta bli när sportamore hade helgrea på massa fina saker. Var ni in och kikade?. Lördagen bjöd även på ett besök på MM Sports på Sveavägen här i Stockholm. Där hade jag kunnat handla mycket vill jag lova er, men kom därifrån med nytt proteinpulver och några Celsius. Nöjd och belåten var jag, efter välförtjänt shopping :)
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Summering av en vecka som varit !!

Veckan har gått i rasande fart, men jag personligen har traskat runt i någon sorts dimma. Jag har liksom inte hängt med i svängarna, trots att veckan i största allmänhet har varit riktig bra. Ja, varför detta vet jag inte?!. Veckan/helgen som har inneburit massa vila, ett härligt lopp och andra trevligheter fick dimman att skingra sig lite, och nu ser jag fram emot en ny vecka som innehåller en hel del. Jobb måndag, tisdag och onsdag sedan åker jag upp till Sundsvall för att fira Påsk med familjen, lämnar gänget på Påskaftonskvällen dock, för då bär det av till Riksgränsen. Där jag ska vara en vecka med bästa Carolina :). Yeah vad allt ska bli roligt !! Nu en summering:
 
Hur såg er vecka ut?
 
Måndag - Vila
Tisdag - Rygg/axlar + mage
Onsdag - GRIT PLYO
Torsdag - Vila
Fredag - Vila
Lördag - Löpning 6 km
Söndag - Premiärmilen på Norra Djurgården, 10 km.
 
En rätt lugn vecka som kroppen behövde, och som faktiskt gett plats åt massa annat. Skönt !!
 
 
 
 
Såhär såg det ut på Lidingö i lördags, rätt skönt att springa i dessa förhållanden :)
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Premiärmilen idag, och jag är laddad !!

Av säkra källor så är banan saltad och plogad för bästa tänkbara underlag, så vi som ska starta är riktigt bortskämda måste jag säga. Strålande sol, några ynka plusgrader och massa publik lovas också. Bättre kan det ju inte bli, eller vad säger ni?!.
 
Jag laddade upp med mat på Mamas and Tapas igår, en riktigt trevlig kväll som jag hoppas går i repris snart igen. Sömn och en härligt stor frukost har nu intagits också, en enklare lunch och en Celsius kommer ätas/drickas innan start. Nu kör vi :).
 
Vad gör ni idag?! Ni kanske är ute på Norra Djurgården och hejar ??
 
 
 
 
 
 
 
 / M A R I
 
 

Två vilodagar...och jag har känt mig sådär !!

Det började med en kliande hals i torsdags, men jag var ändå väldigt pigg så att jobba och orka med sådant var inge problem (jag vilade självklart från träningen), det blev dock värre på fredagen då jag helt hade tappat rösten på morgonen plus att fram på eftermiddagen värkte varenda del i kroppen, jag vill bara hem och lägga mig i fosterställning. Jag tog mitt förnuft till fånga och traskade hemåt, eller nej, jag tog bussen denna gången faktiskt. Orkade inte gå helt enkelt. Hemma sov jag, jag sov lite till och därefter blev det sängen för natten vid sisådär 22-tiden. Influensan? - Jag trodde det !! Men.....
 
Idag vaknar jag upp och mår sådär oförskämt bra igen. Vad hände liksom? Har ni haft något liknande? Var det bara något som gick över väldigt snabbt, på grund av min vitaminhysteri dessa två dagar eller var det bara två vilodagar med ofantligt mycket gott som jag behövde?. Ja, ger ni mig svaret på detta så blir jag glad :) Glad över att jag orkar uträtta det jag hade planerat idag är jag också, för vem har tid att vara sjuk egentligen. Idag blir det bikinijakt, proteinpulverjakt och sedan middag ute med David och mina kusiner med respektive. Hur trevligt?
 
Vad gör ni?
 
 
När det ändå är lördag så bjuder jag på en smaskig smoothie jag drack igår
- 1/2 banan
- 1 plommon
- 1 msk kokos
- 1 dl havremjölk
- 1 msk kesella
- 1 dl blåbär
- 1/2 skopa proteinpulver
- 1 tsk kanel
 
Mixa allt och dekorera med valfritt tillbehör, jag valde Pauluns Granola (Kakao & Hallon)
 
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Premiärmilen i år igen och en himmelskt god Vitamin well !!

Tanken var inte att springa i år faktiskt, eftersom jag gjort det två år i rad och tycker mig kunna banan och allt runt omkring. Jag har velat lite måste jag erkänna dock. Men härom dagen flaggade en bekant på facebook om att hon var/är sjuk, och kan med andra inte springa vilket hon hade tänkt. Det hon då ville var att bli av med startbeviset, och ni kan ju gissa vem som har det i sina ägor just nu?? - Jo, jag såklart !! Jag springer i år igen, vilket faktiskt inte alls känns så dumt när jag tänker efter. Inspiration, motivation, löparglädje, folkfest och mycket mer. Ja det kan jag inte bara missa :). Så har ni vägarna förbi Norra Djurgården på söndag vid 13.30-tiden så kan ni alltid komma förbi och heja på mig :).
 
Ska någon där ute springa?
 
Det har pratats och skrivits så otroligt mycket om den svenska vitamindryckern Vitamin Well på slutet, och då tänker jag mest på den steviasötade. Bra eller dålig? Jag hade ingen aning fram till för några dagar sedan då jag köpte mig en, med grape/apelsin-smak. Det tog inte lång tid innan den var uppdrucken jag kan säga er, riktigt god enligt mig. Säkert kan det bli ett helgsubstitut när det då är trevligare att dricka något annat än vatten till middagarna. Kanske testar jag en annan smak nästa gång, och ja, vilken smak ska jag ta ? 
 
 
Nu önskar jag er en bra fredag ♥
- Jag startar den med ett besök på gymmet.
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 

GRIT PLYO på SATS Lidingö !!

" GRIT PLYO är uppbyggt av rörelser som ökar din spänst. Du använder en steplåda och ibland även en viktplatta för att öka intensiteten och belastningen. Drivande musik får dig att ta din träning till en ny nivå. Bli starkare, snabbare och mer explosiv med GRIT PLYO. Serierna är 30 minuter långa och uppdelade i två grenar med olika fokus."
 
- Så skriver SATS om passet jag testade för första gången igår. Jag gick dit med noll förväntningar, jag ville testa något nytt och framför allt få en liten "spark i röven" eftersom min trötthet infann sig långt innan klockan slagit 17.30. Instruktören är känd i mina ögon då det är samma kille som håller Crosstraining-passet på söndagar, så jag hade full koll på att det var en bra instruktör i alla fall, och bara det är ett plus i kanten. 5 minuter in i passet var jag genomsvettig och jag log med hela kroppen. 30 minuter med högintensiv intervallträning helt i min smak. OJ så jobbigt och roligt det var. Är helt klart supernöjd över att jag traskade in och testade. Nästa vecka kör jag igen :).
 
Ni som tränar på SATS, har ni något annat pass ni tycker jag borde testa ?!
 
 
Idag laddar jag för löpning med inslag av backintervaller. Vad pysslar ni med?
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Krämig smothie och en kopp te !!

Söndagens mellanmål blev ett perfekt mellanmål, ett sådant där moment där jag skulle vilja inta varje tugga en gång till :). Trots att det var så simpelt. Jag tog vad som fanns, vilket blev 1/2 blodgrape, 2 msk kesella, 1/2 skopa proteinpulver, 1/2 banan, 1 näve blåbär, en nypa kokosflingor och sista skvätten ur havredrycks-tetran. En salig blandning men oj vilken bra kombo det blev. Till detta drack jag en varm kopp te, med smak av lime. Me like ♥
 
Mellanmål är alltid roligt att variera, ge mig lite tips ? :)
 
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Långdistans på söndagar, vägen mot ett ev. halvmarathon (?).

Crosstraining på SATS var något som återkom väldigt flitigt i schemat förut, varje söndag faktiskt. Men de senaste söndagarna har det passet legat så dumt till, så jag har fått prioritera bort det. Helt klart väldigt synd, eftersom jag rent ut sagt älskar det passet. Men istället har det efter ingen speciell eftertanke alls, blivit långdistanslöpning på söndagarna, just för att det går att springa när som på dagen. Perfekt när man har fullspäckat schema.
 
Som jag skrev igår, jag förvånas varje gång över hur långt mina ben kan ta mig, och inte blir det sämre direkt, tvärtom. Mina ben känns piggare än någonsin. Och där någonstans under min 14 kilometersrunda som förövrigt kändes oförskämt enkel (trots ett bra tempo) dök "halvmarathon" upp i huvudet. Vad tror ni?. Jag känner att min löpning har utvecklats så enormt bra på sista tiden, så detta är något jag borde klara av, om än inte bara ha något att sträva efter. Ska jag? Lördagen den 14 september går loppet av stapeln, här i Stockholm...
 
Har ni anmält er till något lopp?
 
 
Känslan efter ett sådant lopp skulle med all säkerhet kunna jämföras med känslan efter ett SM-GULD. Jag och en kollega var och såg Bandyfinalen mellan Hammarby-Sandviken i söndags, Hammarby vann med 9-4. Vilken känsla, vilken match.... Och ja, den känslan skulle jag vilja känna :).
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Summering av en vecka som varit !!

Jag ler fortfarande med mitt bredaste leende över hur min helg har varit, den har varit fantastisk på alla sätt och vis. Trots att inget jättestorslaget har hänt. Jag är fylld med inspiration, pepp, frisk luft, motion, kärlek, vänskap, god mat, skratt och givetvis massa sol. Den gör verkligen underverk. Att det nu är måndag gör mig ingeting, tvärtom. Detta är ju början på en ny vecka som jag ska se till ska bli riktigt bra..Hjälper ni mig med det?
 
När jag ser tillbaka i kalendern ser jag att det har blivit väldigt mycket löpning, inget mig emot, men jag förvånas varje gång över hur långt mina ben egentligen orkar ta mig. På mindre än sju dagar har mina ben sprungit 36 km och genom promenader tagit mig drygt 20 km. Ja, de där långa benen jag tar med mig överallt om dagarna är bra underbara...Läs om min långdistansrunda imorgon..
 
 
Veckan som var såg ut såhär:
Måndag - Löpning 2km x2 (till och från gymmet) ABSolution på SATS.
Tisdag -Crossfitpass (av Jessica.)
Onsdag - AMRAP (se upplägg här )
Torsdag - 10 km löpning.
Fredag - Vila
Lördag - Löpning 8 km + 15x3 armhävningar, 20x3 crunsches, 30x3 ryggresningar, 20x3 squats.
Söndag- Löpning 14 km.
 
Jo, det känns i benen. Så efter jobbet idag blir det hem och vila !!
Hur börjar ni er vecka ?
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 

Den friska luften gör en helt slut !!

Sa jag att jag hade en helt fantastisk lördag eller ?. Kanske inte här, men typ överallt annars :). Jag har nog nämnt det förut men jag säger det igen, ibland krävs det absolut inte mycket alls för att en dag ska bli helt underbar. Håller ni inte med mig?
 
Igår lördag började jag dagen med en magisk löprunda som innebar, soluppgång, minusgrader, pigga ben, klarblå himmel, peppande musik och en runda på 8 km. Frukosten därefter smakade så otroligt gott, om än inte lite godare än vanligt, på grund av löpningen. Dusch, fix, kaffe, nyhetsmorgon och bloggläsning byttes sedan ut mot en promenad till Carolina för att direkt gå vidare till vårat planerade lunchställe, där det blev golunch, kaffe, planering av vår resa och sedan några timmar i solen på ett sittunderlag. Härligt mör i kroppen efter både löpning och massa frisk luft blev en powernap och sedan skidor på tv:n en bra syssla. Kvällen bjöd på film, god middag och även där väldigt trevligt sällskap :). Tror ni jag var nöjd när jag gick och lade mig?  - Glad, boostad och lycklig var orden.
 
 
Vad gjorde ni?
 
- Idag blir det träning och sedan SM-Finalen i Bandy mellan Hammarby-Sandviken på plats i Friends Arena. Vilken helg jag har haft :)
 
 
 
 
Bilder från gårdagen
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

En vilodag, en lördag och två filmtips !!

En fredag i soffan, med vila som tema övergick till tvättning, vilket jag för stunden tyckte var jätteklokt eftersom jag då skulle slippa göra det idag eller på söndag. Varför inte liksom, jag hade ändå inget planerat ?!. Men, efter första omgången nere i tvättstugan gick ena maskinen sönder vilket då först innebar att jag var tvungen att tvätta om en maskin, samt invänta varje omgång i den fungerande maskinen för att slå på en ny. Hm, jaha....detta blev till ett evighetsjobb.. Inte direkt vad jag hade tänkt mig från början. Men efter många om och men så var tvätten ren, plus att ett nystädat golv här i lägenheten fick sig en omgång av massa tvättmedel som jag så förbannat opassande skulle spilla ut... Jag var inte alls bitter när jag gick och lade mig !!
 
Idag är det lördag och den innebär inte massa tvätt och tvättmedel på golvet, den har istället påbörjats med en löprunda på 6 km och nu en god frukost med Nyhetsmorgon som sällskap. Senare blir det en långpromenad med Carolina och lite planerande för vår kommande resa till Riksgränsen. Hur skoj kommer inte det bli ?? :). Jag ska försöka hinna med ett pass på gymmet också hade jag tänkt...är sugen på att lyfta tungt idag...
 
Hur spenderar ni er lördag?
 
 
Film är det många som passar på att se när helgen tar vid, och vad passar då bättre än två bra filmtips. Två helt fantastiskt filmer, på olika sätt, som jag varmt rekommenderar er att se. Sett?
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Crossfit och AMRAP !!

Som jag berättade förra veckan så hänger jag med på Jessicas Hälsoresa och det innebär just nu helvändningar i mitt vanliga träningsschema, nog för att jag också har planerat in löpning och något annat pass utifrån vad jag själv vill hinna med. Men jag utgår från att alla pass Jessica lägger upp ska hinnas med, minst en gång. (Hon lägger ut två olika pass varje vecka, som man ska utföra minst en gång. Helt beroende på hur ofta man vill träna varje vecka). Denna veckan har jag än så länge bara hunnit med ett pass från Hälsoresan, men det andra är planerat för morgondagen. - Annars har ett löppass, en AMRAP och löpning till och från SATS för att träna ABSolution också avbockats i veckan. Ikväll däremot tänker jag och min ömmande kropp spendera kvällen i soffan och se semifinal 2 i Gladiatorerna :) Gör ni mig sällskap?
 
 
Hur börjar ni er helg?
 
 
 
 
Bild 1. Crossfitupplägg av Jessica
Bild 2. En AMRAP av min vän Karin
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Svar på era frågor !!

Det blev ett par frågor vid tisdagens frågestund och jag ska givetvis ge er svar på dessa, här kommer dom:
 
 
Vad har du för topp tre låtar i din träningsspellista?
- Oj, jag som älskar massa låtar :). Men, de tre som jag lyssnar väldigt flitigt på när det gäller träning är Timbaland - Throw It On Me, Muse - Uprising och ItaloBrothers - Put Your Hands Up In The Air. :)
 
Vad har du får mål med löpningen just nu?
- Målet med löpningen 2013 var att ta milen under 50 minuter, och det har jag lyckats med :) Jäkla nöjd är jag !! Så just nu har jag inget mål faktiskt, men funderar kring något eventuellt lopp jag kan anmäla mig till. Något långt/jobbigt som jag kan få "bita" ordentligt i skulle det då gärna få vara.
 
Vilken är din favoritövning vad gäller styrketräning?
- Stående rodd är en övning jag jublar efter varje gång jag utfört, där får jag enormt bra kontakt med musklerna.
 
Vad är det allra godaste du vet?
- Denna frågan var svårast att svara på, så jag dröjde kvar med den till sist. :) Men efter att ha funderat kring detta så måste jag nog säga mamma smörgåstårta till sist...ingenting går upp emot den.
 
Vilka är dom bästa löparskorna enligt dig?
- Eftersom jag i alla år har sprungit, tränat, spelat och gått i märket Nike så har jag givetvis ett par löparskor därifrån också. Just nu springer jag i ett par Nike Lunarlon. Riktigt sköna och passar min fot perfekt. Men har försökt lova mig själv att nästa par skor ska bli ett par från Asics. Varför vet jag inte, men har hört bra om det märket :) Jag är ingen expert, men jag rekommenderar dig att testa skor utefter DIN fot, inte efter vad andra tycker eller rekommenderar. Det är himla viktigt !!
 
Hur länge har du löpt regelbundet? Du är ju i så väldigt bra form vilket är enormt imponerande, så hur lång tid har det tagit att bygga upp det? Några bra tips för att förbättra sin kondition? (mer än hård konditionsträning varvat med intervaller!)
- Tack får jag börja med att säga, sådant värmer :). I den formen jag är i nu har jag aldrig varit, men idrott har varit en stor del av mitt liv. Har spelat fotboll, bandy och innebandy i många, många år och jag tror att grunden har lagts i samband med detta. Kondition är en färskvara, men jag tror att den ligger där och gömmer sig och lätt kan plockas fram när så behövs. Men det krävs tålamod, och det är just något jag har. Jag slutade med alla idrotter och insåg rätt snabbt att jag måste sysselsätta mig med något annat, för sitta still går inte om man heter Mari. Och där kom löpningen in i mitt liv, varför just löpning vet jag inte. Men jag insåg rätt snabbt att det var en form som passade mig riktigt bra. Så är det även idag !! Jag har sprungit mer eller mindre regelbundet i cirka 3,5 år. Tålamodet, små delmål och viljan har tagit mig dit, och självklart känslan efter ett avslutat pass. För att hamna där jag är i dag så krävs det återigen, att man har tålamod och en vilja av stål. Konditionen tar sin tid att bygga upp, och det gäller att inte ha för bråttom. Då ledsnar man snabbt. För att förbättra den är intervaller ett riktigt bra tips, men man får absolut inte glömma rygg, bål och benstyrka också. Det är inte bara kondition och benstyrka som krävs för att bli en bra löpare. Så en allsidig träning, gärna styrketräning blandat med löpning tror jag på. (styrketräningen har gett mig otroligt bra resultat på löpningen)
 
Äter du nått litet innan morgonlöpningen eller springer du på tom mage? 
- Är jag redan hungrig innan jag sticker ut brukar jag stoppa i mig en halv banan och ett glas vatten. Annars brukar jag bara hoppa i kläderna och bege mig ut. Har lärt kroppen att vänja sig vid det, och det funkar utmärkt :).

Har du någon tanke och speciellt intag på kvällen innan du har morgonlöpningen?
- Beroende på hur långt jag har tänkt att springa brukar jag tänka efter lite redan dagen innan. Är ett längre pass planerat så brukar jag äta ett rätt sent kvällsmål för att slippa vara hungrig när jag sticker ut. Men annars tänker jag nog inte så mycket på det. Det är bara att tuta och köra :).
 
Hur långt innan äter du innan ett löppass?
- Springer jag på helgerna så blir det oftast morgonlöpning, så då finner du svaret ovan. Men är löprundan under veckodagarna så brukar ett mellanmål cirka 1,5 timme innan rundan intas. Jag springer gärna inte med för mycket mat i magen, känner mig klumpig då. Jag äter gärna en rejäl middag efteråt istället.
 
Vad äter du innan/efter ett konditions-/styrkepass?
- Innan morgonlöpning: Antingen ingenting, eller så en halv banan och ett glas vatten. Innan eftermiddags/kvälls-löpning: Ett mellanmål 1,5 timme innan, då varierar mellanmålen ofta från dag till dag. Men ett hett tips är kesella, fun light Rasberry (stevia sötad) och russin :) Mums !! Efter avverkade pass blir det ofta en rejäl måltid, och där äter jag gärna kyckling (läs: det äter jag flera ggr i veckan) fisk eller kött. Alltid med sallad, kesellasås och ris, bulgur eller pasta. (kolhydratskällorna serveras alltid i fullkorn).
 
 
Jag svarar utefter ifrån hur jag upplever saker, och hur allt funkar bäst för mig. Jag tipsar, inspirerar och vägleder mer än gärna men ni får inte glömma att det är just Dig du måste följa för att få resultat och komma dit du vill. Alla är vi olika...
 
Ha en bra torsdag fina ni ♥
 
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 

Proteinpannkakor !!

Tänka sig att jag skulle fastna i det där pannkaksträsket, jag som inte ens gillar pannkakor. Eller ja, "vanliga" pannkakor gillar jag inte. Men dessa underbara, magiska, mättande, ljuvliga och helt otroligt goda proteinpannkakorna kan jag inte få nog av. Jag rent ut sagt avgudar dom (om man nu kan avguda pannkakor?). Men ja, ni kanske förstår vikten av hur mycket jag faktiskt gillar dom?. Gör ni inte det så tycker jag ni genast ska ta fram stekpannan och kasta ihop detta:
 
 
1/2 dl havregryn
1 skopa proteinpulver (jag har med chokladsmak)
1 tsk bakpulver
1 tsk kakao
1 tsk kanel
2 ägg
3 msk kesella
2 msk osötad äppelmos
 
Mixa ihop allt till en smet och stek sedan i en liten stekpanna, cirka 1 min på varje sida.
- Till det serverades skivad banan och handplockade blåbär. Självklart väljer ni själva efter smak :)
 
 
Är ni ute efter fler fantastiska recept så tycker jag att ni ska besöka den här tjejen .
 
Nå, fram med stekpannan och tillaga. Lämna sedan en kommentar om vad ni tyckte :)
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 

Frågestund hos mig !!

I många fall av tio så ställs det frågor i kommentarsfältet som jag självklart svarar på, men som då många av er missar att ta del av. Så jag tänker faktiskt göra som jag hintade om i söndags, - köra en FRÅGESTUND !! Jag har redan fått in några frågor som jag har börjat svara på, så medan jag gör det, kan ni andra fråga vidare :). Okej??.
 
Ni frågar och jag svarar, enkelt va ?? Nu kör vi :)
 
 
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Summering av en vecka som varit !!

Hej och hå. Då var helgen över igen och måndagen och en ny vecka har istället tagit vid. Hur var er helg? - Min har inneburit besök av min ena syster med hennes familj, vilket självklart har varit supermysigt. Mys, pussar, gotta, goda middagar, melodifestivalen (dom såg den live), shopping, löpning, kramar, bus, skratt och mycket mer. Tack för denna gången !! ♥ Nu är det istället annat att blicka fram emot, en jobbvecka och förhoppningsvis grymt bra träning. Självklart annat bus också. Jag kan samtidigt börja räkna ner inför min och Carolinas vecka i Riksgränsen. Tummen upp för det :) Men nu var det summering ja, här kommer den: 
 
Måndag - Cirkelpass (se första bilden)
Tisdag - Löpning 8 km (högt tempo)
Onsdag - Löpning 6 km + 100 armhävningar, 200 situps och 300 squats (10 varv)
Torsdag - Cirkelpass (se andra bilden nedan)
Fredag - Vila
Lördag - Morgonlöpning innan frukost, 6 km.
Söndag - Morgonlöpning innan frukost, 6 km.
 
Nöjd?? - Ja !!! 
 
Hur såg det ut för er ?
 
 
 
 
 
/ M A R I 
 
 
 

En frågestund, eller vad tycker ni?

En lördag fylld med massor av allt resulterade i en trött tjej. Gänget (har besök i helgen) gjorde sig iordning för att se Melodifestivalen live, medan jag stannade hemma och gottade mig av lugnet. Lite trist då jag vet att många hade skoj på olika håll, men ja.... tröttheten tog över helt enkelt....Men annars, - En löprunda bockades av, gofrukost intogs, spel på ipaden spelades, Sigtuna besöktes (oj sicken mysig liten stad, har ni ej varit där så tycker jag ni ska åka dit), lördagsgodis köptes, Solna Centrum traskades igenom, take away-mat plockades upp och sedan blev det tyst och tomt här... Hoppas ni också hade en fin lördag ♥ 
 

Idag söndag är planerna ännu inte skrivna, vi får se vad som händer. Men jag ska gymma eller avverka en löptur, eller kanske både och? Vi får se :)  Vad gör ni?
 
Vad säger ni om en frågestund här ?
 
 
 

Lite bilder som jag tog igår 

 
 
 
/ M A R I 

 
 
 
 

Två träningspass, lördag och jag har besök !!

Träningen den här veckan har verkligen gått riktigt bra, vilohelg (förra helgen alltså) och ett helt annat schema har nog gjort sitt tror jag. Och jag gillar det. Det känns i kroppen att jag har tränat annat, eller i alla fall andra övningar och med ett annat upplägg, vilket troligtvis är väldigt positivt. Härligt är det i alla fall !!
 
Två dagar återstår av denna veckan och idag har träningen redan bockats av, vaknade tidigt som vanligt och begav mig ut och sprang. Så magiskt skönt att ha det gjort, och frukosten som jag älskar smakar gudagott efteråt. Att jag har besök (läs: ena systern med familj) gör att det funkar bättre med morgonträning också, så dagen kan utnyttjas till annat. Vi får se vad vi hittar på :) Men ett som är säkert är, att jag ska pussa och krama på två småtroll vid namn Elsa och Edvin ♥
 
Vad gör ni i helgen?
 
 
Pass 1. Löpning. - Fick till 8 riktigt snabba km i tisdags. Sådär löjligt snabba att jag nästan trodde jag skulle lätta och flyga iväg. Kanske inte riktigt så, men känslan var enormt skön. Tryck i benen kan jag lova att jag hade. Avslutade med trappintervaller...sådana där sega trappor som suger musten ur benen när man går uppför till och med..
 
Pass 2. Ett cirkelpass avverkades i onsdags, gjort av Jessica . Se nedan: 
 
 
 
 
 
Elsa och Edvin :) 
 
 
 
 
/ M A R I

 
 
 

Vinnaren i tävlingen är.....

Hade jag fått bestämma hade alla i tävlingen vunnit ett sportarmband. Många fina motiveringar ramlade in och jag fick tillslut blanda namnen och dra en lott för att få fram en vinnare....
 
Och vinnaren är Alexandra !!! här kan ni kolla in hennes blogg , ett STORT grattis till dig. 
 
 
Hennes fina motivering löd: "Hade jättegärna fått ett nytt sportarmband då mitt gamla är härligt indränkt i svett och utslitet i kardborrbanden. De här var dessutom bra mycket snyggare än mitt nuvarande."
 
 
 
Denna snygging kommer snart hem till dig :) 
 
 
 
 
 
 
/ M A R I 

 
 
 

En lista till folket !! :)

Ibland är det barnsligt roligt att fylla i sådana här listor, varför vet jag inte riktigt, men det är bara så. Håller ni inte med mig ?? :) Hittade en som cirkulerar runt bland massa bloggar nu, så jag tar också tillfället i akt och fyller i den.
 
 
1. Vad ville du bli som liten? - Vad ville jag inte bli höll jag på att säga, men nästan så var det. Jag ville nog testa på det mesta. Allt som var roligt :) Men fotbollsproffs var hett där ett tag, likaså brandman. Men ja, fotbollskarriären är på hyllan och min sjuka respekt för eld skulle aldrig tillåta mig det yrket.
 
2. Vad är du idag? - På papper är jag Idrottsledare, men arbetar som Fritidspedagog.
 
3. Vart vill du helst resa? - Tro det eller ej, men jag har faktiskt inget sådant där ställe som jag bara MÅSTE åka till. Jag är ofta nöjd med det mesta när det gäller resor, bara byta miljö och njuta av annat är tillräckligt. Men lära sig surfa någonstans vore ballt, har ni något förslag på vart jag ska göra det?
 
4. Var ser du dig själv om 5 år? - Helt ärligt så avskyr jag den frågan, då jag faktiskt inte kan planera så långt framöver och för den delen så vill jag inte ens veta. Varför inte leva i nuet liksom ;). Men okej, jag kommer med all säkerhet befinna mig i någon bransch där jag arbetar med människor då jag är helsäker på att det är de jag vill, men vart vet jag inte. Jag bor gärna nära natur och vatten, självklart tillsammans med David :). Träning, häls och allt vad det innebär hänger också med på ett hörn... forever....
 
5. Rött eller vitt? - Rött !!
 
6. Sommar eller vinter? - Sommar när jag befinner mig i Sthlm och vinter när jag får spendera tid i fjällen. Hm.. klokt svar, eller hur ?? ;)
 
7. Skog eller hav? - Men förtusan, ni gör det inte lätt för mig :). Jag tar allt på den, allt som har med natur att göra älskar jag.
 
8. Vad gör dig ledsen? - Blödig som jag är så kan jag gråta för det minsta lilla, MEN....det som gör mig vansinnig och ofta får mig väldigt upprörd och ledsen är orättvisor. Sådant är jag allergisk mot.
 
9. Vad är det bästa du vet? - Den varma kärleken jag kan ha/få till/från så mycket.
 
Så, nu är det er tur :)
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Hälsoresan 2013 är igång !!

Underbara bloggaren Jessica kickade igång en Hälsoresa i måndags, dit man får anmäla sig och då också ta till vara på hennes träningsupplägg, kosttips, motivationstips osv osv (gå gärna in och läs) för att kunna följfölja resan. Allt är givetvis gratis !! Det är bara du som kan sätta gränserna.....
 
Jag har faktiskt anmält mig och min resa började som så många andras, i måndags. Så ja, nu får vi se vart detta bär iväg. Men peppande och inspirerande är det helt klart !! Jag kommer om jag känner mig själv lägga in lite mer eller kanske till och med färre pass än vad Jessica lägger upp, allt beroende på hur jag känner. Men jag ska försöka följa hennes upplägg till punkt och pricka. Ja som sagt, i måndags startade jag och passet såg ut såhär:
 
Det jag gillar med dessa upplägg är att man kan utföra dom vart som helst. Gött :)
 
Är någon av er med?
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 

Summering av en vecka som varit (en dag senare) !!

Eftersom jag tvingade tävlingen före i kön igår så kommer veckans summering idag istället. Men det gör, kan jag tänka mig ingenting :). Hur går det för er, är ni inne i ett flow eller går det segt? Här hos mig blev det som en nystart igår, behövde de där vilodagarna i helgen kände jag. Sådant stärker faktiskt enormt mycket !! Så nu är jag piggare än någonsin och fulladdad med massa gooooda kolhydrater ;). Men Mari, slut på snacket nu......
 
Här kommer veckan:
Måndag - Löpning + backintervaller 20/20 min.
Tisdag - Rygg/axlar + mage
Onsdag - Löpning 13 km + en heldag ute med massa bus
Torsdag - Vila
Fredag - Vila
Lördag - Vila
Söndag - Powerwalk 50 min + 50-100-150 (armhävningar, fällkniven och squats)
 
Ja, som ni ser så blir det mycket löpning nu. Och det är något jag starkt gillar. Solstrålar och barmarks-löpning slår det mesta måste jag säga :). Idag tisdag siktar jag också in mig på ett löppass. Vad tränar ni ?
 
 
 
Jag var förmodligen coolast på Lidingö i söndags, med mina solbrillor ;) 
 
 
 
 
/ M A R I 
 
 

Tävla om ett sportarmband !!

Förra veckan vann jag ett sportarmband inne hos Jenny och i fredags fick jag hem det praktiska bandet som jag faktiskt gett till David, då jag motiverade att vinna det åt honom. Alltid kul att vinna tävlingar. Eller hur? 
 
Nu är det däremot DU som har chansen att vinna ett sportarmband till din iphone eller samsung . Det du behöver göra för att vara med i tävlingen, är att motivera varför just DU ska vinna. Motiveringen vill jag att du lämnar i detta inlägget och det ska vara mig tillhanda innan klockan 18.00 på torsdag. Vinnaren dras under torsdagskvällen och kommer upp här på bloggen på fredagmorgon.Skriv också vilken modell och färg du vill ha så kommer den sedan hemskickad till dig. 
 
Så vässa fingrarna och skriv, för vem vill inte vinna denna praktiska sak, som passar den som älskar att springa/promenera med musik i öronen. 
 
 
 
Denna kom hem till mig. Perfekt passform och väldigt skönt matrial. 
 
 
 
/ M A R I 
 
 
 
 

Hälsohelg !!

Vi, och ja jag tänker säga Vi för jag vet att detta inte bara innefattar vad jag tycker eller gör, utan jag vet att många är rätt överrens om det jag tänker skriva om. So lets rock´n roll !!
 
- Det pratas om Hälsa och då pratas det gärna om, dieter, träningsupplägg, kostscheman, muskler, resultat, antal träningstimmar per vecka, uppehåll från sötsaker, vem som springer 5 km på kortast tid, hälsoresor, utmaningar, deff-perioder osv osv.. och all ära till detta, för ja vissa (absolut inte alla) är väldigt hälsosamma (i mina ögon). Ja ni vet, för att kroppen ska må bra behöver människan motion och en kost som gynnar kroppens välmående. Det är vi överrens om va?. Men är allt det andra Hälosamt egentligen, självklart till en viss del, i lagoma mängder. Men när ska vi prata om att bryta rutiner, skita fullständigt i det där träningsupplägget som står nedskrivet på papper, eller att en näve godsaker faktiskt kan vara bra ibland, eller för den delen strunta blankt i om du failade på kostschemat efter två dagar?? Den frågan ställer jag mig själv ibland, för jag som så många andra pratar oftast om allt det andra, det som är så inrutat och som varje människa tydligen "måste" följa. Missförstå mig inte när jag säger "måste".. Men visst, jag tror givetvis att människan behöver rutiner, mål att sträva efter osv men samtidigt tror jag att man ibland måste helt se förbi allt det där. Bryta allt som har med rutiner och "måsten" att göra....
 
Så i helgen har jag eftersom jag i vanliga fall följer mitt träningsupplägg, kosttänk och annat liknande helt struntat blankt i allt detta. Jag har gjort helt tvärtom och ingenting har varit mot min vilja, utan för att JAG ville det. Allt sker i lagoma mängder i mitt liv, jag tror det funkar bäst så. Och ja, även detta skedde i lagoma mängder. Men jag har njutit till max av allt jag gjort/stoppat i munnen...jag har njutit fast det inte handlade om träning, bra kost osv...
 
Så min fråga är, när ska vi börja prata om allt detta, för jag anser att även detta är Hälsosamt ?!.
 
Vad är era åsikter?
 
Så jäkla viktigt !!!
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 

Superkvinnan talar !!

Nejdå, superkvinna är väl att ta i. Jag är lika mänsklig som alla andra och var dag är den andra olik. Mycket här på bloggen är positivt och väldigt klämcheckt, och det är faktiskt inget påhitt eller trix för att få er läsare att tycka om det jag skriver lite extra mycket. Ofta är det väldigt glatt och positivt runt omkring mig, så därav alla positiva inlägg,  jag gillar helt enkelt inte att se negativt på saker plus att den senaste tiden kantats av väldigt mycket glada ting. Hur underbart som helst faktiskt !! Men jag är som sagt mänsklig, jag har också mina dagar, sådana dagar då jag egentligen bara vill stänga in mig och inte komma ut på flera dagar. PMS skulle man kunna kalla det för, men nej...inte denna gången. Denna gången var det migränen (säger man så?) som tog ett stadigt grepp om mig istället. Så torsdagens arbetsdag avslutades redan efter lunch och gårdagen spenderades hemmavid.. Kroppen har fått VILA och oj så den har hurrat för det. Kärlek och värme har David gett mig, så det har nog inte gått någon nöd på mig egentligen, mer än att huvudet nästintill sprängts ibland.... De två dygnen hemma har också inneburit mycket tänkande, helt otroligt så långt man kan spinna vidare på saker och ting. Fast vet ni, jag tror på ödet och någonstans mitt i allt så tror jag att jag behövde dom här dagarna hemma....
 
Jepp, jag behöver också skriva av mig ibland. Jag är lika mänsklig som ni !! ♥
 
Idag lördag mår jag däremot mycket bättre, huvudet värker inte, kroppen känns utvilad efter massa timmars sömn och en god (läs:enormt god) frukost har precis intagits tillsammans med mannen i mitt liv.
 
Lördagen bjuder på träning och senare lite galej med Josefine + två tjejer till.
 
Vad gör ni idag ?
 
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

13 km löpning efter ändrade planer !!

Frisk luft kan man aldrig få för mycket av, den stärker både det ena och det andra i kroppen. Det är vi väl överrens om ?. Frisk luft är något jag varje vecka får väldigt mycket av, då jag har ett arbete där jag spenderar timmar utomhus varje dag, plus att jag och min själsfrände Löpningen spenderar mycket tid utomhus tillsammans. Hur härligt är inte det? Men i onsdags var det en sådan där dag då jag spenderade hela dagen utomhus, boostade liksom kroppen med massvis av frisk luft och det kändes på kvällen vill jag lova (tror att löprundan gjorde sitt också), men den där känslan är oslagbar. Hettande kinder från en värmande sol, en kropp full med positiv energi, lukten av grillrök i håret och på kläderna, solglasögon, massa människor i rörelse, fågelkvitter, en behaglig trötthet som man känner efter en heldag ute, längtan, frihet och mycket mer.... Detta är något jag aldrig kommer sluta älska ♥
 
Efter allt detta underbara under arbetstid var jag bara tvungen att ändra mina gymplaner, stänga in sig en dag som i onsdags gick bara inte. Så ja, det fick bli löpning istället. Benen kändes faktiskt väldigt tunga från början (inte konstigt då jag redan promenerat 7 km), hade liksom inte det där flytet jag ofta får till. Men jag fortsatte, ville se om det gick över. Vad tror ni? - Efter 3 km var det som att jag flög, jag ville inte sluta springa. En full kissblåsa fick mig dock att sätta punkt. Men efter en en heldag ute i vårsolen och avslutningsvis 13 KILOMETER LÖPNING kunde jag inte annat än le resten av kvällen....
 
Sjukt så härligt det känns att löpningen flyter på.
Tro ni det kan ha att göra med att jag sprungit hela säsongen?. - Vilket jag aldrig tidigare gjort !!
 
 
Trevlig helg fina ni och titta in på måndag vetja, för då blir det tävling här i bloggen :)
 
 
 
 
Bilder från i onsdags
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

RSS 2.0