Min kväll !!

Kom nyss hem efter hockeykvällen hos syster och svåger.
Jag och pappa mötte två underbara småtroll i dörren som båda ville kramas och pussas. Hur underbart är inte det ?!
Kvällen började med lite mys i soffan med Elsa och Edvin, när hockeyn började bänkade vi oss i tv-rummet. Till och med mina småtroll satt stilla, trogna Timrå-fans :P.  Matchen slutade 3-1 till Timrå, en i överlag väldigt tråkig match men skönt med ännu en vinst. På torsdag möter dom Modo borta, ska bli ett sant nöje att se den derbymatchen.
I första periodpausen bjöd Jennie oss på Te och smörgås, mums :). 

Nu halvligger jag i sängen och tar igen mig efter en lång dag, ska försöka fixa iordning mitt CV innan jag somnar också för nu är det  dax att börja söka jobb. Någon som har något tips på lediga jobb?! 




Edvin myser i soffan, flanellpaymasen är på också :)


Syskonen Högbom, sååå söta!!!


Jag, Elsa och Edvin.

Fin mamma man har, hon kastar ut oss.

Dagen har varit riktigt bra, som jag berättat för er tidigare så är det alltid lika roligt att komma tillbaka till jobbet. ( jobbar som vikarie på en förskola,för ser som inte vet..). Tiden bara sprang förbi idag, helt plötsligt var klockan 16.30 och då tog jag mitt pick och pack och spatserade hemåt och där väntade maten på bordet, så nu är jag mätt och belåten. Sicken tur jag har va ?? :)
Om en stund sticker jag och pappa till Jennie och Markus,syster och svåger)  Timrå spelar ikväll och det får vi inte missa plus att mamma har slängt ut oss ikväll så vi hade helt enkelt inget val. haha. Hon skulle tydligen få besök av några "tanter",  bjuda på fika och ja ni vet skvallra som bara "tanter" kan :P ( hoppas hon inte läser det här haha, sorry mamma. ) men dom får säkert en trevlig kväll.

Veckans att-göra-lista;
Tisdag. Jobb 09.00-16.30. Hockeykväll.
Onsdag. Jobb 09.30-16.00. Massera en kund på kvällen.
Torsdag. Ledig?!
Fredag. Ledig?!
Lördag. Jobbar natt.
Söndag. Jobbar natt. 
Fullt ös hurrni :)


Hejdå, återkommer senare när hockeyn är slut



Jobbet kallar

Godmorgon gott folk.
kl är 08.35 och jag sitter redo för en ny dag på jobbet, termometern har tagit sig under 0-strecket så idag blir det mössa och vantar på när man är ute med barnen. *brr*.... Slutar 16.30 och därefter blir det Hockeykväll hos syster i Bergsåker. Timrå Vs Luleå, jag håller tummarna för ännu en vinst. :). 
Vad hittar ni på idag ?!

Hörs senare.

Totalt j*vla nöjd

Dagens skattjakt gick som en dans faktiskt, gick runt på alla möjliga affärer och provade jackor men tillslut blev Zara min räddande ängel. Hittade kappan jag letat efter i år och dar, den är såå snygg :). Äntligen !!! Letandet fortsatte och då var det skor som skulle hittas, det blev ett par ankleboots på Din Sko. ( mot min vilja egentligen eftersom Din sko i vanliga fall är i min mening värdelös.) Men dom var snygga och får helt enkelt duga i höst/vinter.  Så min vända på stan blev riktigt lyckad ( och dyr, men det får jag leva med). !!!! Ni får bilder på mina inköp senare.

Sedan blev det en sväng till syster också, slapp vara barnvakt faktiskt eftersom Markus är sjuk. Men middag serverades och det tackar jag för.  Kom precis hem och ska strax ut på min powerwalk, måste bara förbereda mig mentalt först :).

Dom duger va ? :)


 


Håll i er, här kommer bilderna :)





Här ovan ser ni några av backarna.



Chokladfabriken


Alla hade hittat till Höstmarknaden,


Morgonbild från balkongen.


Som sagt, snö på fjälltopparna. Ser ni ? :)


Min säng på övervåningen.


Torget i Åre, tror jag skymtar mor och far på trappan också :)


Husen nedanför Torget.


Vägen mot Åre-fjällby, känner ni igen er tjejer? ;)


Fina höstfärger.


Lördagens outfit.(personen som fotade var inget fotogeni precis, men skit samma) :)




Nästa Sundsvalls city, se upp för dörrarna dörrarna stängs.

Nyss fått i mig frukost, duschat och donat har jag redan hunnit med så nu kan jag sätta fart med dagens planer. Gött :).
Planerna för dagen ser ut som följande; En tur på stan ska avklaras först, skulle behöva ett par höst/vinterskor ( var hittar jag det ?), en vinterjacka skulle också behöva inhandlas. Så nu ska jag iväg på skattjakt :). ( men mitt konto kommer inte gilla det här känns det som.) men det är nödvändiga saker och måste köpas innan det är för sent. Annars blir lilla jag utan :).  I eftermiddag ska jag och pappa vara barnvakt, måndagens tradition faktiskt. Jennie är ledare för Bamse Jympa och den börjar 17.00, Markus slutar 18.00 varje dag så ja man får helt enkelt ställa upp för laget :).
Powerwalken får bli efter barnpassningen, ser verkligen fram emot det eftersom helgens mat-intag har blivit enormt.HAHA.. Men denna gång blir det inte någon skönsjungande Mari som tar "ryggis"-spåret utan det får bli den vanliga turen runt Sticksjön. :)


Ska ringa och försöka få upp Märtha ur sängen nu, kan blir ett svårt moment men värt att försöka för ensam på stan vill jag ju inte gå :).  Tror ni att jag lyckas ??

Hörs senare !!!


Sticksjön !!


Fjällräven




Lång rejäl damparka med värmande syntetfyllning. Slitstarkt och vattentätt yttertyg med förstärkning på armbågar. Tvåvägsdragkedja, justering nertill. Avtagbar fleecefodrad huva med syntetpälskrage. 7 fickor
Här i sundsvall finns den att köpa på Naturkompaniet för priset 2.999kr.
( Jag vill ha en mörkgrön. )

Hem till sundsvall, sedan direkt till Olearys.

Är på hemmaplan igen, åkte från Åre vid 14-tiden efter våra ärenden. Tröjan och bootsen lät jag vara faktiskt, var inte helt säker så jag skippade det helt enkelt. Men det blir fler Åre-besök, så shoppingen där uppe kan vänta. Men jag är nöjd efter en supermysig helg iallafall och det är huvudsaken.

Kalaset i Östersund blev ett kort kapitel, men jättetrevligt att träffa släkten. Gott fika bjöds det på också =).
Sedan gasade vi hemåt, hoppade av i stan för då vankades det middag på Olearys med tjejerna. Elin, Maria, Ida, Linnea och Anna-Maria. Trevligt trevligt, men nu ska det bli skönt med en god natts sömn i sin egen säng och en härlig sovmorgon i morgon. Morgondagens planer står på noll och jag hoppas det förblir så faktiskt, men en lååång powerwalk ska bli av iallafall för efter den här helgen har man väl gått upp några kilon.haha ( kommer vara mätt i flera veckor framöver. )


Kolla in min blogg i morgon för då lägger jag upp bilderna från helgen :).
God natt !!!!


Snö på fjälltopparna.

Vaknade vid 09.00 och klampade ner till undervåningen, yrvaken som jag är kliver jag ut på balkongen och tar lite frisk luft. Gissa vad jag möter, jo SNÖ.:). Fjälltopparna är täckt med snö, regnet igår kväll resulterade i snö med andra ord. Och gissa vem som blev glad. Jo JAG :). Nog för att jag inte tror denna snö kommer ligga kvar så länge till, men det var riiiktigt länge sedan jag såg snö i september månad och förhoppningsvis blir det snart mer snö så man kan åka skidor.

Frukosten är avklarad och städningen är påbörjad, finns inte så mycket att städa dock men fräscha till efter sig måste man ju, och jag ska göra detsamma med mig själv. Fräscha till mig alltså :).

När vi är klar åker vi in mot stan och avklarar våra ärenden, mamma hade också några tydligen. (pappa gav ifrån sig en suck) HAHA. Sedan bär det iväg mot Östersund för tårtkalas, ja jag sa ju det man gör banne mig inget annat än äter på sådana här resor.. haha.

Om vi lyckas komma hem till sundsvall i någorlunda tid ska jag möta upp Elin och Maria nere på stan. Får se vad vi httar på, dom skulle på Oscar och käka tydligen. ( men mat lockar inte just nu.fy bubblan.)

Hur har eran helg varit ?!




Broken, Holiday Club, Dahlboms sedan hem.

Nu har jag precis kommit hem efter att besökt på några krogar i byn.
Middagen på Broken med mamma och pappa var väldigt god,(trevligt att få umgås med mor och far också) jag tog Honey Mustard Chicken, stekt kycklingbröst med honungssenapsdressing, pommes och sallad. ( Riktigt gott.) till dessert blev det  Banana-split. :).  Efter middagen mötte vi upp pappas kollega på Holiday Club, där blev det några öl och massa skitsnack. Vid 22-tiden drog sig dom äldre hem och jag och Sara fortsatte till en förfest i närheten av torget. ( halvnykter och människor som inte tilltalade mig ett dugg fick mig att vilja åka hem), men jag hakade på ut en stund iallafall. Dahlboms blev första stoppet, sjukt mycket folk och ett jäkla drag men sängen lockade för mig ändå. (vad tråkig jag är). Country Club fick bli sista besöket, men när vi kom till kön och insåg att vi inte orkade något mer så åkte jag och Sara hem. Sitter nu i soffan och lyssnar på regnet som smattrar mot taket (dötrisst med regn ju, men men). Krypa ner i sängen och sova ett par timmar låter som en bra idé va !?!. Min kväll blev supertrevlig och jag ser redan fram emot nästa besök i Åre.


Förresten, vad är det för fel på tjejer som måste höras jämt, skrika sig hesa på förfester och vifta ja ni vet sådär fånigt med armarna. haha, jag förstår inte !!!

Senare idag åker vi hem, men först ska mina köpa-åre-tröja och kolla-på-bootsen projekt avklaras, sedan är jag nöjd,
Kalas i Östersund ska också hinnas med, ( mammas kusin fyller år ) så vi stannar där på vägen hem. Full fart hurrni :).

Sov gott.

Vi hörs senare.


Middag på "Broken"

Tillbaka till stugan efter ett besök på marknaden, det var riktigt mycket att se faktiskt  plus att vi kollade in i alla butiker. Finns såå mkt snyggt !!! Jag inhandlade en ny mössa, ett nyckelband med Åres logga på och lite choklad från chokladfabriken. Mums. Hittade ett par riktigt snygga boots också som jag blev riktigt sugen på, att det var halva priset på dom var inte heller dåligt. Men hm, funderar tills i morgon, är liiite osäker faktiskt.   Ska jag köpa dom ?
Eftersom det är långt ifrån säsong här är det riktigt roligt att det ändå är så mycket folk, hela byn är faktiskt full. ( många fräscha grabbar har hitta hit också), var bara tvungen att säga det..Weeeii :)

Ikväll är ett bord på Broken bokat, får se vad jag beställer från menyn. Just nu orkar jag inte ens tänka på mat, tycker man inte gör annat än äter när man är borta på sådana här resor. haha. Men jag tillåter det den här helgen :).
Tror jag ska försöka få tag i Sara nu och frästa hon med ett besök på Holiday club ikväll. Låter väl trevligt ?! :)




Snygg mössa va?
Blir dock numer kallad "polkagrisen" av min far, men det är det värt för mössan är grymt snygg enligt mig.

Godmorgon Lördag, Höstmarknad i Åre.

Efter mitt sista inlägg igår fortsatte min kväll fram till klockan 01.30.  Pappas kollega Lennart och hans familj som också anlände igår kom upp till oss på besök. Vi åt och drack, vin, ost, kex, whiskey(bara för gubbarna), chips och snittar hela kvällen, men det blev riktigt trevlig måste jag säga, fast kvällens samtalsämne var företaget Permobil. :)( Pappa och Lennart jobbar där.) Sedan var det hopp i säng, för idag blir det ett fullspäckat schema.



08.30, vaknar jag upp av att mamma duschar i badrummet under mig, men lika bra det så man hinner med allt som dagen har att erbjuda.
Frukosten som bestod av, gröt, bröd, ägg, juice och en frukt serverade pappa. (kors i taket att han kan vara så nyttig).

09.56, sitter här och bloggar i väntan på att badrummet ska bli ledigt, min kära far hann före. *morr*
Sedan blir det en snabbdusch och  sedan på med varma kläder, för termometern har stannat vid 6 graders sträcket.*brr*

När vi alla är klar ska vi ta en promenad bort mod Duved, sedan tillbaka ( detta är ca 6 km fram och tillbaka).
Lunchen serveras här i stugan, (får se vad vi hittar på.) sedan beger vi oss ner till Höstmarknaden som för övrigt sträcker ut sig över hela  Åre byn, så vi behöver inte vara rädd att vi missar något :).  Helgen till ära har butikerna här i Åre rea också, så en påse eller två får jag nog med mig hem. 

Ikväll ska vi gå ut och äta och senare gå ner till Holiday Club,  tydligen massa gallej där ikväll. Vi slår kanske följe med  Lennart, frugan och dottern Sara. Annars får nog bara vi tre det trevligt också, meddelar er senare vilken resturang det blir.  Nu är badrummet ledigt så jag måste avsluta mitt inlägg.
Ha en bra dag, för det ska jag ha :).


Tjing


Skål till er

Nu har vinet, osten och kexen åkt fram.
Kom på en sak, jag tänkte prata med pappa om han kan hyra den här stugan över Nyår, så om det är någon som är sugen på att följa med så säg till , kommer inte kosta många kronor isf?!





Tända ljus och utsikt mot fjällen.

Nu har vi landat i Åre, kom iväg lite senare än vad det var tänkt men nu har vi installerat oss i stugan iaf och jag har letat fram en filt, mina nyinköpta duntofflor och hoppat ner i fotöljen vid fönstret som vätter ut mot den härliga naturen, mörkret har hittat hit så man ser inte så mycket just nu men jag tar bilder i morgon så får ni se :). ( Har dock glömt min usb-kabel hemma , så ni får tyvärr vänta med bilderna tills på måndag, hoppas det är okej?!.)  

Fick mig ett gott skratt efter att vi stannat och handlat i Bräcke ( en håla i världens ende ), jag iklädd mina svarta Tiger lackskor ( med söta rosetter vid tårna), stuprörsjeans, ny fräsch jacka, sminkad, fräsch frisyr och en lila halsduk klampade jag och mina föräldrar in på ICA. ( Observera att mina föräldrar också såg riktigt uppklädda ut ). Väl inne på affären möts vi av de andra kundernas blickar som får både mig, mamma och pappa att tveka några sekunder, men vi fortsätter mot frukthyllorna med alla ett leende på läpparna. Vid frukten checkar en kvinna in min kära mor från topp till tå och snart klämmer hon fram en svag lite fråga, - Var har du köpt din jacka?  H&M svarar mamma och kvinnan säger -jaha och går sin väg..Haha, men H&M finns väl överallt ?! Eller ?!   Kändes som man besökte en annan planet. Morgondagens rubrik på den lokala tidningen lyder "Utomjordingar gjorde intrång på ICA i Bräcke".  
Var vi fööör uppklädda för deras smak, eller vet människor 15 mil norr om sundsvall inte vad mode är ?!?!

Nu ska jag plocka fram lite ost och kex, lite vin till skulle nog också vara gott :)
Hörs i morgon.


Just Dance




Hör på mina vänner,  i helgen ska ni Just Dance !!
:)

Snart åker jag till Åre

Äntligen fredag !!!
Sov som ett rövhål i natt ( ursäkta uttrycket) pga min hosta som snart tar död på mig, men det är bara att le och se glad ut för snart är jag i Åre. :). Väskan är packad och jag är snart klar, nu är det bara mamma och pappa som ska komma hem från jobbet sedan åker vi. Skynda skynda !!!


Detta händer i Åre i helgen;

http://www.holidayclub.se/whatson/hostmarknad/index.html

Så ta en titt...



Hörs senare gott folk.


Torsdag 25 sep.

Kom hem vid 17-tiden efter en lång och seg dag på jobbet och insåg snabbt att jag varken hade tvättat eller rotat fram några "Åre-kläder" tills i morgon, jaha tänkte jag och satte igång hann dock inte långt innan jag insåg att det var dööötråkigt, så jag hoppade i några vettiga kläder och åkte ner på stan istället :). Hi Hi. Där nere blev det lite shopping faktiskt,( Jag som skulle "hålla" i pengarna. och ingen lön har jag fått), men shopping kan man helt enkelt inte få för mycket utav. Eller vad säger ni ? :)  Jag kom hem med en mörklila tunika från Vero Moda, mascara från märket Lancomé, mössa från H&M, leggings också dom från H&M och ett par "hanky panky" trosor från Twilfit.  Känner mig riktigt nöjd :).  I morgon påökas ju bankkontot så vem vet,  jag kanske hittar något fint i Åre också :) ( För er som inte vet, jag åker till Åre i morgon.)  Vad ska ni göra i helgen ?!



Åre var det ja, i morgon vid 14-tiden åker jag, mamma och pappa till Åre. En lugn och avslappnad helg väntar, med långa promenader, kabinliften upp till toppen, god mat, god dryck, höstmarknad ( tydligen en stor tillställning, så förhoppninsgvis är det mycket folk där uppe), shopping.m.m. 
Jag tar med mig den bärbara, så ni kan följa min vistelse i Åre under helgen.

Sov gott !!


Något värt att tänka på

Först när man är trygg i sig själv vågar man ge av sig själv.
Självförtroende och självkänsla är grunden för detta.

Människor som känner sig trygga har större möjlighet att känna empati och tolerans och att vara generösa på olika sätt.

Självkänslan stärks av bekräftelse, uppmärksamhet och uppskattning. Genom detta ges en positiv bild av vem man är och därmed skapas en trygg identitet.

Mår en människa bra behandlar det även andra människor med respekt och värdighet.

Ett gott självförtroende är en nödvändig förutsättning för ett kreativt tänkande och lustfyllt lärande.

Kan människan lita till sin egen förmåga, bemästra sin kropp och förstå sina tankar och känslor har det lättare att förstå sin omvärld.

Självtillit når en människa om det har utvecklat både självkänsla och självförtroende.


Fundera en stund, men visst stämmer det jag skrivit ?!

IKEA

Efter jobbet åkte jag, mamma och pappa till IKEA för en liten shoppingrunda. Me Like !! :)
Blev lite gott och blandat faktiskt. Se nedan:





Den här lampan står nu fint i mitt fönster, bredvid min vackra orkidé.





Den här runda goa lampan ska få stå nere i hallen när renoveringen är klar.

Dofta gott ska det också få göra.
Ett TIPS; Lägg en doftpåse i ditt linneskåp, lovar att sängkläderna kommer lukta mumma.
( Välj då en doft som inte är för stark )




I morgon väntar en ny dag på jobbet, så nu blir det läggdax.
Sov gott !!!!
Tjing Tjing.

Haha, vilken kväll

Haha.Jag måste får berätta ( kan nästan inte hålla mig för skratt )!!!! Jaha, jag skulle ut på min dagliga powerwalk, klockan var väl slagen några minuter efter sju..Denna gång skulle jag testa spåret runt "Ryggis", stoppade i hörlurarna och sedan var jag igång. Efter ett varv började det bli riktigt mörkt, skogen omringade mig, dimman tätnade och om jag ska vara ärlig så var det lite läskigt. Men detta stoppade inte mig, så jag ökade farten och höjde volymen för att komma hem snabbare..  Jag hörde verkligen INGENTING förutom musiken som dunkade i mina öron.  Helt plötsligt springer ett gäng grabbar om mig, ja ni kan ju  gissa vad som händer. Jag skriker som en stucken gris, blev sjukt rädd. Trodde nästan jag skulle skita ner mig.. haha. Men värst av allt, då jag höjde volymen på musiken så började jag samtidigt sjunga högt för mig själv till nästa låt, ja helt enkelt för att inte känna mig så ensam. Men f*n, det var ju inte de bästa låtvalet att sjunga högt mitt ute i skogen tydligen, för låten som just  då dunkade i mina öron när killarna sprang förbi var Lena Ph`s - Det gör ont. HA HA. PINSAMT !!!!  Jag vek snabbt  av hemåt vid nästa avfart, detta för att vara säker på att inte stöta på killarna igen. haha.. Aja, Jag får se det positivt, killarna fick ju ett roligt slut på kvällen iaf :P.


Otrohet

Samtalsämnet i personalrummet kretsade runt otrohet idag. Otrohet blir mer och mer "vanligt" i dagens samhälle och folk verkar acceptera det mer och mer. Partnern förlåter den andre och allt går vidare, men kan verkligen allt bli som förut och kan man verkligen förlåta någon som varit otrogen!?!  I mitt huvud är det helt obegripligt iallafall. Vad tycker ni? Men om otrohet blir mer och mer vanligt i dagens samhälle, ska man då lita på sin partner till 100% !? - Vi diskuterade det och kom fram till att man nog ALDRIG kommer kunna lite på en annan människa till exakt 100%, hur mycket man en älskar personen vare sig det är mamma, pappa, syskon, flick/pojkvänn, bästa vännen osv för vissa saker kommer helt enkelt alltid vara osagda.  Men hur ska man veta om sin partner är otrogen?! Vad gör han/hon egentligen efter jobbet? Är det sant att han/hon sov hos bästa polaren i lördags? Talar han/hon verkligen sanning när han/hon säger att han/hon ALDRIG skulle kunna vara otrogen?!. Shit, om man dagarna i ända skulle gå runt och fråga sig själv dessa frågor skulle man ju bli helknäpp. Men alltså, frågan som jag letar svar på och som jag förmodligen aldrig kommer få svar på är: Kan man verkligen LITA på sin partner ???    Hur ser NI på det här, kommentera gärna !?! Tycker det är en mycket intressant fråga.

Jag anser själv att otrohet är något som ingen borde få uppleva, lägre kan man helt enkelt inte sjunka och jag skulle aldrig kunna förlåta.. Nog för att man inte kan styra över sina känslor, men den dagen man träffar någon annan och inser att han/hon är den "rätta",  gå då hem och berätta sanningen för din partner i stället, innan du hoppar i säng med den andra.Snälla !!!






Regina Spektor - Samson



Kan helt enkelt inte sluta lyssna på den här låten.
Den är såå fin !!!

Måndag. 22.40

Kvällen spenderade jag i soffan hos Jennie och Markus, Timrå Vs Frölunda. slutade med vinst för Timrå efter förlängning. Ett yngre fräschare Timrå har tågat in i elitserien i år, ser stundtals mycket bra ut synd att dom har en tendens att slappna av för mycket i slutet av perioderna bara, deras boxplay får dom nöta på också annars ser det bra ut. Hoppas på en bra säsong från Timrås sida...Eller vad säger ni som kollar på matcherna ?? . Nästa hemmamatch blir att följa på läktaren faktiskt, pappa har fixat biljetter redan.Weeeei :).  I morgon blir det jobb, 09.00-18.00. Blev heldag i stället för dom ynka timmarna på eftermiddagen och det tackar jag för.  



Resultatet efter promenaden.
Mamma och jag hade ett långt samtal angående framtiden osv, så jag glömde bort att fota. Blev EN fin bild iaf :)
Sticksjön, ligger bara ett stenkast från mig.





God Natt !!!

Bilder från helgen i Uppsala












Bilderna ovan är bevis på att vi gjorde annat än att bara festa  :P.
Uppsala har verkligen jättemånga fina parker och gott karra.:)


Bilderna nedan, förfest hos Gabriella och utgång på Saluhallen.
Grymt trevlig kväll !!!
























Måndag den 22 september.

Äntligen har solen kommit tillbaka, idag är det en riktig höstdag. Ca 10 grader, solen skiner och höstfärgerna har hittat hit. Myyys :). Nyss städat mitt rum, badrummet samt dammsugit hela övervåningen så nu ser det fint ut, luktar mumma gör det också.. Ett städtips från choachen; När ni skurar golven tar ni en skvätt sköljmedel i vattnet istället för sopa, doftar mycket godare och skyddar bättre mot smuts. Nu vet ni det också :).  Efter städningen ska jag ta en långpromenad och kameran ska också få följa med idag, så himla fina färger ute nu och det måste fotas. Ni får se resultatet senare.   I eftermiddag ska jag försöka få med mig mor på någon färgaffär, färg och spackel ska inhandlas för nu ska jag börja med mitt rum. Längtar tills det är klart :).  Timrå spelar mot Frölunda ikväll, så vid 19-tiden sitter jag hos syster bänkad framför tv:n. Stör EJ !!!! :P  Nä nu ska jag ut, här går det inte att sitta. Hejdå !!!!


Veckans To do lista;
Måndag - Städa. Hockey.
Tisdag - Plugga teori med Jos. Jobb 16-20
Onsdag - Jobb, 07.45-16
Torsdag - Jobb, 09-17
Fredag - Ledig. Åker till Åre med mor och far.





Uppsala fre-sön

När jag kom fram i fredags vid 13-tiden mötte Marie upp mig ( hon hann med sig ändå) på centralen, sedan hoppade vi in på ett litet gulligt fik i stan och åt lunch. Varm macka med lax , helt sjukt gott. Efter lunchen spatserade vi runt på stan, jag var ju tvungen att se vad dom hade att bjuda på. Två par strumbyxor blev det iaf, samt en fin klänning till Elise.
Marie visade några smultronställen också, Uppsalas utbud av parker är oslagbara faktiskt. ( varför finns inte sådant i sundsvall).   Marie lärde mig också att man INTE skulle vingla runt på gatorna, för cyklisterna skulle man akta sig för och detta tog jag snart på största allvar efter att nästan blivit påkörd sisådär ja, miljontals gånger. Ha Ha !!!! 
Vi bestämde oss för att satsa på utgång på lördagen, så fredagskvällen skulle bli lugn och mysig bestämde vi men tror ni vi lyckades ???? NEJ !!! Vid 22-tiden kom en korridorkompis till Marie in och frågade om vi skulle med ut, ett sådant erbjudande kan man bara inte tacka nej till. Så på med festoutfiten, sedan var vi igång. Vi hamnade på ett ställe som heter Escobar,  ett litet hak där vi mest hela kvällen satt och pratade och drack öl..NICE !!!.Jaha, lördagen spenderade vi i soffan med varsin karra-påse, en stor tillbringare med vatten och filmen  Björn Bröderna rullade fint i dvd-spelaren.
Jenny och Emma var ju också på besök i Uppsala, så helt klart skulle vi träffa dom. Så igen, på med festoutfiten, klampa in till Gabriella på förfest och sedan var det PARTY !!!!  Marie drog på sig huvudvärk under kvällen så hon promenerade hem, men jag är inte den som är den så jag hakade på dom andra ut. Saluhallen var stället för kvällen och lyckat blev det, mycket folk, grym musik, stora dansgolv/lokaler och god öl :). Vid 03-tiden sa jag godnatt och försökte skärpa till mig, för nu skulle jag ju hitta hem också...SJÄLV.. haha. Men lokalsinnet var på sin plats den kvällen, så inom någon minut var jag hemma . *nöjd. Tackar ödmjukast för vägbeskrivningen och en grym helg/kväll tjejer !!!! 

Söndag blev en göra-så-lite-som-möjligt dag, började med en två timmars tågresa iofs, men den sov jag igenom så det var inga problem :). Nu har jag hoppat ner i sängen och ska snart försöka ta igen mina förlorade timmar. Så sussa gott folket !!!!


P.S Jonas du skulle varit med i lördags, Marie bjöd mig på några lyxvarianter från charkdisken. Tror du skulle gillat detta.Hi HI.. :) Miss ya. D.S

Bilder från helgen kommer i morgon.


Home Sweet Home

Anlände till Sundsvall vid 16-tiden, resan gick undan eftersom jag somnade strax efter avgång..Två kvällar med alkohol och evigt dansande tog musten ur mig. Man börjar bli gammal !! HaHa.
Hann inte ens hem innan jag skulle iväg på nästa äventyr, barnkalas. Elise fyller 6 idag, så det blev tårta och god middag med familjen plus några vänner till Madelene och Fredrik...Nyss hemkommen, hoppade nyss  i myskläderna och slängde mig i soffan och här ska jag ligga resten av kvällen kan jag lova :).   Kan tänka mig att ni vill veta mer om helgen, men jag tänkte vara social med mor och far en stund först så jag återkommer med diverse bilder och skvaller.


Here I come :)

Väskan är färdigpackad och jag är redo, nu är det bara min kära mamma som ska bli klar hon är nämligen så snäll så hon ska skjutsa mig till Tågstation :) 10.11 går tåget mot Uppsala, ska bli riktigt roligt.  Idag är en vända på stan planerad, får se om Uppsalas utbud är något. * Håller tummen* sedan hörde jag talas om något vin, så det blir väl lite mys ikväll. Får se det som en uppladdning för morgondagen helt enkelt :). Uppdaterar er om vad som händer där nere..
Ha en bra helg gott folk..

Åh vilken underbar överraskning

Torsdag den 18 sep blev tillslut en alldeles underbar dag, skulle ju som jag meddelade er i morse ha en "fixa och dona" dag, började lite smått med mina sysslor men hann inte mycket mer än att riva ut mina kläder i garderoben förrän Caroline ringer och säger att hon är i sundsvall.( hon bor och jobbar i gbg numer) Skojar ni om jag blev glad. Weeeeiii :)
Hon uppmanade mig att hoppa in i duschen och göra mig klar, för här skulle det visst bli en shoppingtur på Birsta :). Och jag är inte den som är den, så jag var klar på ett ögonblick sedan bar det iväg.
Efter en sväng på IKEA gick vi över till Birsta City och glodde på kläder, skor, smink m.m. Jag inhandlade Apotekets nya ansiktsserie, ett armband och ett par örhängen.Detta kommer bli fin fint till helgens PARTY !!!  Caroline shoppade loss på en suuuuperfin lila tubklänning från VILA,(den satt som en smäck), armband, tavla och tillhörande ram, doftpåse, underkläder och ja säkert något mer men minnet sviker mig haha. Självklart var vi tvungen att uppdatera varandra om saker och ting som hänt så vi hoppade in på ett fik och satt oss, det blev en Latte och en bulle som jag snabbt mumsade i mig :P. Åhhh glädjen att se Carro gör mig helt tossig, sprallfian min :).  Sedan när jag kom hem stod middagen färdig på bordet,  och det var inte vilken middag som hellst utan min favoritmat ( Wookgrönsaker, nudlar och kyckling). Sicken förbaskat underbar dag :).  Hade varit trevligt att göra Elin och Maria sällskap med lite resturangmat också, men jag åkte på världens mensvärk när jag kom hem. Men någon Ipren gör säkert susen.








Nu har myskläderna åkt på och hockeymatchen mellan Timrå - HV71 spelas på TV,  godisskålen har åkt fram också ser jag. Ingen hockey utan karra.... :).



Fixar och donar

Nyss vaknat efter ett par timmars sömn i min säng, jobbade som sagt natt igen. Nu är jag ledig fram tills på tisdag, så det  ska bli skönt att vila upp sig lite. Idag blir det en liten "fixa och dona dag",  tvätta kläder är prio 1,  måste ju ha fräscha kläder nu när jag ska göra Uppsala osäkert :). Ska även försöka rensa min "sportgarderob", efter tiden på Lillsved åkte allt in i garderoben i en ända röra. Hittar banne mig ingenting nu haha. Säkert mycket som kan skänkas bort också. Sedan har jag tänkt åka ner på stan och inhandla lite underkläder och smink, måste även fräscha upp detta. Så om någon vill följa med mig så ring !?! :). Min lilla resväska ska packas också, försöker denna gången att inte få med mig så förbannat mycket, jag har nämligen en tendens att ta med mig halva garderoben när jag ska någonstans.. Någon som känner igen detta eller ?? :P.   Ikväll ser det ut att bli en middag på någon resturang med Elin, Maria och några till jag inte kan namnen på men det blir nog trevligt ska ni se. Timrå har deras premiärmatch ikväll också, ska försöka hinna se den om inte det så håller jag tummarna för en vinst iaf. 


Marie måste ju vara stans gulligaste, igår ringde hon och sa att hon var tvungen att stanna längre på skolan i morgon pga någon redosvisning så hon skulle inte hinna möta upp mig på Centralen i uppsala. Men vet ni, hon hade ringt till sin kära bror och frågat honom snällt om han kunde möta upp mig i morgon och visa mig vägen till Marie så jag slapp stå där ensam på Centralen och vänta, hon skulle även ställa fram fika m.m så jag kunde ta för mig när jag kom fram. Hur snällt är inte det !!!! Me like :)


En dusch och lite lunch väntar nu.
Tjing Tjing !!!






Godmorgon världen



Slog upp mina gröna för en timme sedan drygt,  efter en natt på en hård och obekväm soffa på jobbet lockade verkligen min säng här hemma. Dessutom, den var nybäddad. :). Hinner inte med mycket till nytta idag heller, börjar jobba igen vid 16-tiden, sedan slutar jag i morgonbitti kl. 07.30. Hem och sova, och ja samma procedur igen. Känner mig som en hamster som springer i hjulet, dax att börja lagra mat i kinderna också tror jag. haha. 
Vädret är inte det bästa idag heller, lockar att hoppa ner i sängen någon timme till men en promenad och lite styrketräning blir det innan. Duktigt va ??? ;).  Nu ska jag återgå till min frukost som står och väntar på mig här bredvid, men ha en bra dag där ute så återkommer jag senare.











P.S Här kommer svaren på min lilla "Mjölk-fråge-stund" igår. D.S
1. svar: b
2. svar: c
3. svar: c
4. svar: a
5. svar: c
6. svar: a
7. svar: c
8. svar: b

Verkar inte som någon fått alla rätt,  så fikat går oavkortat till mig själv med andra ord :)

Alla som bloggar, passa på att sträcka ut en hjälpande hand.

"Childhood och Vattenfall vill främja debatten om utsatta barn i världen. Därför ger vi dig möjlighet att kommentera alla inlägg i vår blogg - dessutom skänker Vattenfall 20 kronor för varje inlägg du gör i din egen blogg som länkar till uppdragbarn.se. Pengarna går oavkortat till Childhoods verksamhet. Använd gärna våra bilder på din blogg och tipsa dina vänner om detta"

Jag länkar självklart till denna sida, http://www.uppdragbarn.se . Gör det ni också, 20 kr är mer än vad man tror.





Tracy Chapman




Tracy Chapman, spelas i min stereo varje dag.
Helt galet bra sångerska.
Njut :)

Vad kan du om mjölk??

1. Hur många liter mjölk dricker vi i sverige per person och år?
a.
90 L
b. 100 L
c. 110 L

2. I vilket land dricker man mest mjölk?
a.
Sverige
b. Norge
c. Finland

3. Hur många näringsämnen innehåller mjölk?
a.
14 av 18
b. 14 av 22
c. 18 av 22

4. Mjök och mjölkprodukter är vår rikaste källs av..?
a.
Kalcium
b. A- och D-vitaminer
c. Jod

5. Hur stor andel av det dagliga rekommenderade intaget av kalcium får du i dig om du dricker 5 dl mjölk?
a.
65%
b. 70%
c. 75%

6. Ett av de mest kalciumrikaste livsmedel förutom mejeriprodukter är:
a.
Broccoli
b. Morötter
c. Jordgubbar

7. Hur många portioner vitkål måste du äta för att få i dig motsvarande mängd kalcium som i 5dl mjölk?
a.
5
b. 7
c. 9

8. Vad är det rekommenderande intaget av kalcium per dag för en gravid kvinna?
a.
1200 mg
b. 900 mg
c. 600 mg


Alla rätt motsvarar en fika med mig, så gnugga era geniknölar nu :P

Snurrig i kolan

Helt galet snurrig av allt som har med teorin att göra,  läst igenom hela boken idag samt gjort ett mindre vägmärkes-test.
Ganska roligt faktiskt om jag nu måste vara ärlig ;).Så hela dagen har gått till att plugga, känns skönt att ÄNTLIGEN kommit igång med detta faktiskt.. Jag och mamma har även en deal, så jag har press på mig också..*suck.men men, det måste bli gjort.. Tur att jag kan köra bil iaf, annars hade jag haft det problemet över mig också..haha..Men visst är jag duktig Josefine ?! :P   Ikväll är det Elitserie-premiär så tyvärr måste jag lägga bort böckerna någon timme nu. Sorry lorry men hockeyn måste ses :).


Såhär har min dag sett ut !!!!





Veckans att-göra-lista;
Måndag - Plugga teori
Tisdag -  Plugga teori. Ringa några samtal. Jobb, 16.30-7.30
Onsdag - Plugga teori. Jobb, 16.00-08.00
Torsdag - Plugga teori. Ledig
Fredag - 10.11 går tåget till Uppsala :)

Jippi, veckan ser huuuur rolig ut som hellst :) (not)

P.S Under rubriken "Grymma tips till er där ute som gillar att cykla/spinna" har jag lagt till ett till hett tips. Tack Christine :)

Andra uppdateringen ligger under rubriken "Lördag" där jag lagt upp några bilder från lördagskvällen..D.S


Release me



 
God morgon
Idag ska jag bre ut mina teoriböcker över hela sängen och gosa ner mig under täcket och plugga.
Så idag får ni roa er själva, men självklart återkommer jag senare:)
Jag lämnar efter mig en låt som ni kan njuta av medan jag pluggar.
Bye Bye

Waynes

Nu har traditionen med en söndagsfika återupplivats, denna gång var min kära barndomskompis Elin med. Alltid lika trevligt att träffa henne, det finns alltid något att uppdatera varandra om. Så kul att skvallra lite :) Eller hur ?!  Till veckan blir det en middag tillsammans med henne, Maria ska också med har vi bestämt.  Så himla glad att vi börjat träffats igen, nog för att det är några veckor mellan gångerna men det får vi helt enkelt ändra på :)
Haha, måste berätta. När vi hade satt oss ner och smaskat lite på varsin chokladboll kommer det in två killar som är utklädda till, ja håll i er..Pirater..Kunde bara inte annat än skratta, varför i all sin dar klär man ut sig till Pirater en söndagskväll och går och fikar på Waynes. ????? hahahahahaha.. Galet är bara förnamnet !!!!


Elin


 




Helgen var då förbi och jag känner mig riktigt utvilad så nu är det bara att se fram emot en ny vecka :).
Uppdaterar er om vad som händer.
Godnatt !!!

P.S I Love You

Måste säga att jag gjort ett stort misstag, man ska helt enkelt inte både läsa boken och se filmen.
I somras läste jag ut boken på bara några timmar, men ville sedan bara ha mer utav den. Man blir bokstavligen "fångad" av den. Så bra var den. Idag såg jag filmen, men det skulle jag låtit bli. Nu är den härliga känslan jag hade av boken totalförstörd, filmen var stundtals riktigt lik boken men det var för mycket som inte var sig likt. Ja det blev kaos helt enkelt.
Så ett tips;  Bestäm dig innan, boken eller filmen !?! INTE båda delarna iaf..



Författare Cecilia Ahern



Gerry och Holly lever ett perfekt liv tillsammans, de är lyckligt gifta och bor i Dublin med nära släkt och vänner.
En dag händer det ofattbara, Gerry går bort efter en tids sjukdom. Holly förlorar sin bästa vän, mannen hon älskar.För evigt.   På ett sätt finns han kvar,  "listan" han har gjort till Holly lotsar henne genom sorgen och visar henne hur livet trots allt rymmer både tårar och skratt. Efter dom 10 breven försvinner han för evigt.  Detta är en varm berättelse om att hålla fast, våga släppa taget och lära sig älska igen.   ( Den bör läsas )




Lördagen

Måste erkänna att jag är en stolt moster åt mina 5 syskonbarn,  finns ingen bättre känsla än när man besöker någon av systrarna och barnen kommer springandes in i min famn och vill kramas. Helt galet underbart !! Över till gårdagen då, var ju som sagt barnvakt åt Ida, minstingen av dom alla. Hon är 1 år. Hon har aldrig varit ifrån Madde och Fredrik en längre stund faktiskt, så jag fick vara försökskaninen och det gick hur bra som hellst. Inga problem alls. Moster Mari kan hon ;).Kvällen innehöll en promenad till Sticksjön där vi matade fåglarna, sedan till kiosken för att lämna tillbaka en film, sedan hem igen och Ida fick bada lite innan det var dax för kvällsfika och godnatt.  Efter att hon somnat vid 20-tiden fixade jag fram lite godsaker som Madde hade köpt åt mig, vilken lyx va.;) Sedan blev det mys i soffan hela kvällen, somnade där och vaknade upp vid 03-tiden då Madde och Fredrik klampade in. Det blev en mysig lördag hemma hos syster med andra ord, helt okej :).




Lite äldre bild, men söt som socker är hon :)



Mums med kex :)



Nybadad, sötare unge får man leta efter.


Anna Bergendahl




Jippi, nu har jag lärt mig att fixa en musikvideo till bloggen ;). Fick ta min kära vän Caroline till hjälp, har länge funderat på hur man gör haha. Men nu ni ska jag i framtiden dela med mig av bra musik :).
Eftersom IDOL nyss börjat så bjuder på en skönsjungade Anna Bergendahl. Heelt sjukt bra !!
Tack Carro :)

Detta händer inom kort.

God eftermiddag. kl är slagen 14.15 och jag sitter fortfarande som en slashas i mina myskläder. Dax att putsa fjädrarna lite tror jag :).  Det blir en lugn helg för min del, var tänkt att gå ut men känner inte alls för det den här helgen. Istället ska jag jobba ett par timmar ikväll, sedan se efter min minsting Ida när Madde och Fredrik är på fest. Får se vad vi hittar på för något bus. I morgon ser det också ut att bli lugnt, kanske en bio med Josefine :). Märtha ska du med ??  Riktigt skönt med sådana helger.


Min äldsta systerdotter fyller  6 år i veckan, så det blir barnkalas och allt som detta hörtill. Ett evigt present-köpande känner jag, men ganska kul. Dock finns det sååå mycket fint att köpa till barn så det ska nog inte vara några problem. Hittade den här Tunikan på Lindex, skulle nog passa min äldsta rödtott väldigt bra. Vad tycks ??






Planerna i veckan är att jobba, ska försöka hinna med något spinningpass också.
Nästa helg ska jag åka ner och besöka Marie i uppsala, biljetterna är bokade och klar.  Ska bli jättekul att få se hur hon har det. Dåligt av mig att inte varit där tidigare med tanke på att hon har pluggat ett par år redan, men bättre sent en aldrig som någon vis person sa :).
Hoppas hon ger mig en guidad tur genom stan, kanske hinner med något trevligt uteställe också :)
*Längtar.






Snodde en bild från någon av hennes nollningar ;)

Vad gör ni med Sundsvall egentligen ????

Jaha då var det klart, det blir en högbro över sundsvallsfjärden samt en ny E4 mellan Myre (en liten håla) och sundsvall.
Detta kommer kosta 4 miljarder kr. Sjuuukt mycket pengar med andra ord och jag finner bara nackdelar med allt detta.
När bron är klar kommer större båtar inte ta sig in i sundsvall, folk som kommer med bil tar då vägen över bron istället för att åka igenom sundsvalls stadskärna, detta medför enligt mig mindre turister i stan. Ville ni inte få in mer folk till stan??? Hur tänker ni??? Brobygget kommer även drabba folk och deras hus,  folk får lämna sina hus och vissa får leva med ett evigt bullrande från trafiken. Antalet hus som kommer lösas in är runt 40 st.   Visst kan jag hålla med om att det kommer bli mindre trafik i stan och mindre föroreningar osv, och visst det är jättebra. Men förstör inte sundsvall är ni snäll !!! Hur tänker ni gott folk som bor i stan?? Dessutom kommer man få betala en broavgift varje gång man kör över bron. Blir irriterad bara jag tänker på det.    Nu när jag väl skriver ska jag också poängtera att våran "fina" hamn inte längre kan kallas en hamn. Den skulle göras om så folk kunne vistas i hamnen, fik skulle öppnas, ett promenadstråk skulle göras, någon resturang skulle öppnas m.m. Men som det ser ut nu vill man inte ens besöka hamnen, istället smäller man upp ett stort cementhus som blir till Bolagsverkets fördelar.  När man förut kom söderut in i sundsvall såg man hamnen och Casinot och dess fina byggnad  men det första man nu ser är ett FULT cementhus och hur trevligt är det ?!. Även hamnen kommer påverkas av brobygget, båtar kommer längre inte komma in i hamnen utan kommer få lägga till i Tunadal och där finns det ska jag säga INGENTING att se plus att det tar 20 minuter därifrån in till stan, istället för dom kanske 200 meter som det är från hamnen.


Jag anser själv att sundsvall har en stor potential till att bli en trevlig stad, men just nu förstår jag inte alls vad som försigår.   För att dra mer turister till stan som kommunen vill tycker jag istället att en stor och inbjudande hamn skulle göra sitt. Restruranger, glassbarer, cafeér, promenadstråk, små butiker, grönområden, en större båthamn så båtar utifrån kan lägga till och avnjuta en stund i sundsvall osv. Om detta skulle finnas skulle mer folk vistas i stan också, både turister och invånarna i stan för stadskärnan ligger som sagt ca 200 meter från hamnen.Detta skulle dra folk kan jag lova och jag vet att jag inte är ensam om att tycka det, frågar man vilken som hellst i sin omgivning säger dom något i den stilen jag skrivit ovan.    Detta är något att tänka på Sundsvall, men tyvärr är det väl nu redan försent.


Någon som håller med mig eller ???

" One Last Thing "

Cyklade som sagt iväg och hyrde en film, alla filmer jag skulle kunna tänka mig se var dock redan uthyrda. Men letade reda på den här filmen.          






" One Last Thing "
Om du hade en sjukdom och visste att du skulle gå bort inom en snar framtid, vad skulle din högsta önskan vara då?!
Tonårskillen i den här filmen har drabbats av cancer och går och väntar på sin "dag", men utav en välgörenhetsorganisation får han en sista önskan. Tro det eller ej, men hans önskan är att få spendera en helg med en supermodell. Detta förstoras upp och han blir lite utav en "kändis" där borta samtidigt som han går och "väntar".
Kolla in filmem så får ni se fortsättningen.


Enligt mig var den väl helt okej, den får 3 stjärnor av 5.
Lite flummig ibland, men jag fällde några tårar faktiskt.
Helt klart en "fin" film.

Vilka är ni egentligen ???

Nu har man hunnit med ett par blogginlägg sedan man startade för några veckor sedan, riktigt skönt att få skriva av sig lite och dela med sig av saker och ting. Men som en kompis på hennes blogg frågade för ett tag sedan, vilka är ni egentligen som läser mina inlägg ?!?! Mina närmaste vänner vet jag läser den flitigt, men statistiken för läsande ökar för var dag som går så fler än mina vänner måste ju läsa den. Eller ?!   Så hojta till vetja när ni läser den, vore kul att veta vilka ni är :). Ha det så bra.



Åh mina skor kostar bara 599 kr nu.

Hur länge kan man tråna efter ett par skor egentligen utan att köpa dom???? Hittade ett par Lacoste-skor på Stadium sist jag var på stan men var för snål för att köpa dom. Kostade 899kr förut och jag vet att jag inte kommer använda dom allt för mycket så jag tyckte det var onödiga pengar, men skorna skulle vara schysst när man vill ha en snygg avslappnad stil.   Jag har kollat på dom miljontals gånger ska ni veta :). . Men vet ni vad, i morse när jag öppnade ST är det en annons från Stadium. Gissa vilka skor som är på rea`??? Kostar endast 599 kr nu.
Jag måste köpa dom omgående!!!!


Finns även i Vitt
Snygga va ?? :)


Jaha då var det helg igen då.

Kom precis hem efter en dag på jobbet, helt sjukt men jag bara älskar att vara där. Men nu är det helg och Mari ska koppla av, undra bara vad man ska hitta på?! Mamma och pappa har lämnat mig ensam för att istället åka till stugan, men jag då???. Tror jag ska pyssla om mig själv lite ikväll, kan behövas ibland. Först en cykeltur ner till stan för att hyra en bra film, sedan hem och ta en varm dusch med lite peeling sedan gosa ner mig i soffan. Kanske ett glas vin också för att festa till det riktigt. :) Fast vin och popcorn lät inte som en höjdare ?!?!. Men en trevlig hemmakväll blir det iaf.
Trevlig helg på er.

Grymma tips till er där ute som gillar att cykla/spinna.

Lilla jag har kommit in i en riktigt härlig cykelperiod, har tagit långa cykelturer nu varje dag den här veckan. Riktigt skönt faktiskt och dessutom grym träning. Jag har väl alltid tyckt om cykling i en mildare grad, både utomhus och i en spinningsal, men nu blir det mest utomhus och det är så j*kla roligt.. Jag passar på så länge det är väder för det, sedan får jag återgå till spinningen. Lillsved är nog även här boven för mitt nya intresse, efter Spinninginstruktörsutbildningen fick både jag och mina vänner på skolan mersmak. När man lärt sig att bli "ett med cykeln" får man så mycket mer utav sin cykling. För att komma dit behövs det en bra och avslappnad  position på cykeln,  ALLT påverkas av din position på cykeln. Ex, konditionen, tekniken, stilen, rörelseförmåga m.m. Något alla som cyklar borde lära och tänka på !!!
För att underlätta för er kan jag här ge er några bra tips.


SADELN
Höjdled, när du sitter på din sadel och har foten på pedalplattan i "bottenläge" ska dit ben "nästan" vara rakt.
Längdled, när du sitter med båda fötterna på pedalerna i "jämnhöjd" ska du ha en rak linje mellan centrum på pedalen och ditt knä. Om inte detta riskerar du att få ont vid längre turer.
Styrhöjd, styret ska vara mellan 5-10 cm högre än sadeln. ( Men detta justerar man ofta efter sin förmåga )
Längd mellan sadel och styre, använd dig av din underarm för att få de bästa resultatet. Man brukar säga att en underarm´s längd mellan sadel och styre är det bästa. Viktigt också att du har lätt böjda armar under hela turen.( Detta är en smaksak och även detta justeras efter sin förmåga eller ryggproblem osv.) 

TEKNIK
Rundtramp,  Viktigt att tänka på att både trycka ner det ena benet samtidigt som du drar upp det andra, detta för att få en så jämn och kraftöverförlig effekt som möjligt. Tryck ner hälen djupt och känn sen hur baksidan av låter arbetar tillsammans med höftböjaren när du drar upp.  För att detta ska fungera maximalt så krävs ett par bra spinning skor, sådana köper du på en välsorterad sportaffär nära dig.   Tänk nu - Tryck - dra..osv. =) 


Ta dig nu till närmaste gym och testa detta under ett spinningpass, lovar dig att efter några pass har du redan fått mer utav din träning. Sist men absolut inte minst. Glöm ej,  Uppvärmning, vätska, nedvarvning, stretching, bekväma kläder och självklart en bra kost. 


Christine är även hon skadad från Lillsved, hon kom med ett till tips som lyder:)
Viktigt att spänna magen under passet, man ska kunna släppa styret utan att falla.





Bara att fråga om ni behöver hjälp med något. 











 

Ett supertips för er med torra ögon.

Jag har länge gått och haft besvär med torra ögon, ja det känns som dom är fyllda med grus eller något liknande. Dom är torra helt enkelt. Men när jag testade "Tears Naturale" som mamma tvingade på mig försvann besvären bara på någon dag. Det räcker med en droppe i varje öga en gång om dagen. Riktigt skönt !!  Så nu slipper jag gå runt och "snurra" på ögonen som mamma tycker jag gör hela tiden, samtidigt får man en väldigt fräsch känsla i ögonen. Ja, ett HETT tips till er där ute med torra ögon. :).  Finns att köpa på ett välsorterat Apotek.






Pudersnö, Slalom, Åre, Chamonix. Jag vill !!!!

Ja ni vet, nypistade backar, nyvallade skidor, utrustningen sitter som den ska, solen värmer, pudersnö som viner omkring en, liftköer, den höga pulsen, afterski..osv.. Det är ju verkligen det här som gör vintern till en årstid.
Eller vad säger ni ???



Nyhet! Dessa skidor kommer med största sannolikhet bli en av de mest populära plank denna vinter. Twin-tip med full all-mountain kapacitet. Extremt mångsidig och är riktigt riktigt bra även i pisten. Funkar i praktiken till varenda sluttning du kan tänka dig.




























Till detta behövs också, pjäxor, stavar, hjälm och slutligen ett par snygga goggles :).

                         



( Bilden på Goggles ville inte komma upp )


ÅRE




CHAMONIX




Blir helt till mig när jag ser sånt här.
Min nuvarande skidutrustning ska säljas den här säsongen och bytas ut till något liknande på bilderna.
Alperna vill jag besöka, deras offpiståkning lär inte vara annat än grym.  Efter skidinstruktörsutbildningen jag gjorde i våras fick jag verkligen mersmak för offpiståkning, går inte att beskriva känslan med ord hur det är att flyga ner i offpisten.GRYMT !!!. Ni borde testa, Men se upp för lavinfarorna innan ni ger er ut !!!!!   Några besök i åre är redan inplanerade i år och till våren, ska ni med ??
Ni tror säkert att jag är knäpp som bloggar om sånt här i september månad, snön lär ju inte synas till än på ett tag men jag ser verkligen fram emot skidsäsongen i år.    Förresten, vad säger ni om utrustningen ??


All utrustning hittade jag på www.skistore.se , ta gärna en titt för det fanns riktigt fräscha grejer.

Norrland möter Italien



INVITO - italiensk á la carte meny









 Ikväll blir det ett besök hit.
Har hört att maten ska vara av den högsta klassen, så jag håller tummarna :).
Någon som kan tipsa om något gott ??
Idag händer inte mycket annat, nyss vaknat efter några timmar skön sömn i min egen säng. Att ligga på en hård soffa på jobbet är varken lockande eller skönt.




Märtha
, jag hörde talas om någon fest !?!
Var ?
När?
Hur?

 

Brist på beröm gör svensken sjuk.

Läste en artikel i Dagbladet på jobbet i natt som fick mig att stanna upp och tänka lite faktiskt.
" Fått beröm av chefen??
Jasså, inte. Då hör du

kanske till de många

som blir sjuk av jobbet."
Dom skriver att nästan var femte svensk anser att jobbet påverkar deras hälsa negativt.
Lika många får skuldkänslor när dom stannar hemma för eventuell sjukdom.osv.  Efter en undersökning vid företaget "Kelly Services" då närmare 1000 personer fått samma frågor kom det fram att den främsta orsaken till ohälsa var bristen på beröm från chefen. Övertid, för höga förväntningar och brist på erkännande från arbetsgivaren var flera faktorer som orskade medarbetarnas ohälsa, stress och sömnlösa nätter.. Om detta verkligen stämmer tycker jag det är riktigt förj*vligt.   De personer som fick frågorna anser att arbetsgivaren ska ha ansvar för att bidra till medarbetarnas hälsa och friskvård. Men ja, är inte det en självklarhet ???  Om inte arbetsgivaren har möjlighet till detta anser jag att en hälso/friskvårdutbildad person ska anställas. För stress och ohälsa ska inte finnas på ett företag,  medarbetarna ska istället  vara välmående och trygga på företaget.   

Så om ni ska bli chef, tänk på detta !!!!!



Nu blir det födelsedagskalas för mamma, sedan jobb. Tjo hej :)


Ska inte butikspersonalen kunna sådant??

Jag klampade in på Åhlens i stan i förmiddags för att köpa en ny mascara samt ett fräscht nagellack. Efter att ha letat i sisådär fem minuter efter någon som jobbar där får jag äntligen hjälp. Trodde jag !!!!!! Eftersom mascaran jag brukar använda inte finns att köpa i sundsvall var jag ju tvungen att prova något nytt. Så det jag frågade löd ungefär. Jag skulle vilja ha en mascara som ungefär motsvarar YSL-mascaran ( den jag brukar använda). Mascaran får inte vara klumpig, men den måste ge ett snyggt resultat snabbt, gärna att man lätt kan bygga på den och få en snygg volym på fransarna..  När jag sagt detta till kvinnan får jag till svar, - Detta kan inte jag så bra, så hör med min kollega där borta ( hon pekar på en tjej ).  Jag frågor helt enkelt henne också, men vad tror ni jag får till svar ???? Jo exakt samma fras - Detta kan inte jag så bra.  Trodde personalen på en sådan stor butik skulle kunna sånt här, men ack så jag bedrog mig. Jag tackade för hjälpen (som jag egentligen inte fick) och kilade iväg. Utan mascara och nagellack.  Sånt här får bara inte hända, jag blir vansinnig. Skulle inte ni bli det ???
Har detta hänt er någongång ?????



Veckans to do;

[ X ]  Köpa present till mamma. Jobb 17-08
[    ]  Födelsedagskalas för mamma. Jobb 19-08
[    ]  Ledig.  Hemligt uppdrag på kvällen ;) ( Om ni har tur får ni veta )
[    ]  Jobb 07-16
[    ]  Jobb 09-17.30. Filmkväll med Josefine ( Har planerat in det utan att ens fråga henne, snäll kompis ;)

Ganska lugn vecka, men mer tillkommer säkert. Skönt att jobba lite iaf .. Mari Glad :)


Jag återkommer i morgon med vidare information.

Renovering

Det kan ju inte finnas något roligare än att renovera och sedan får inreda efter smak och tycke. Planerna är nedprintade på papper och jag och mamma känner oss nöjda.( Pappa fick snällt sitta och lyssna ) :P.  Nu är det bara att ringa en som fixar allt, detta kommer bli så bra.:) Hallen och mitt rum ska göras om, Hallen kommer bli vit med en stilren inredning och fräscha färger kommer att dyka upp lite här och var . Trappan upp till lägenheten kommer även den bli vit, trappstegen kommer få nya mattor i någon matchande ljus färg.  Utrymmet under trappan kommer användas till sko/klädes förvaring.  Mitt rum ska målas om och de nuvarande möblerna ska ut, det blir en naturvit färg på väggarna samt en fondvägg i någon snygg färg. ( Har varken valt färg eller vilken vägg som ska målas.) Kom gärna med något förslag ?!  Inredningen kommer bli ljus och även där en stilren känsla.   Här är några smakprov på vad som kommer infinna sig i mitt nya rum :). 





                      
 












Den vita spegeln kommer sitta fint på väggen, ljus kan man aldrig få för mycket av, orkideer är ett måste i fönstret och filtar likaså, dock inte i fönstret ;).   Ser fram emot att få se resultatet. Håll tummarna :).






Jag stavar B-A-K-I-S

Orkar inte skriva ett inlägg egentligen, är dödstrött och knäet värker.  Gårdagens fest hull f*n på att spåra ur tror jag, vi skulle först gå en sväng på Oscar och kolla läget men tror ni jag kommer in eller ????? Fick nästan en chock,  du är för UNG så tyvärr. Men kära nån, har gått på Oscar utan problem sedan jag var 17 år. Men nu när man snart har åldern innen funkar det f*n inte. Jag blir så less !!! ( Åldersgräns 23 år ).Hjälpte inte ens att vi var ett sällskap på nästan 8 personer,( alla andra hade för övrigt åldern inne) men synd för er för ni förlorade massa gäster på det där. Puckon !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Så vi tog några elefantkliv upp till Aveny i stället. Men Grattis, där kom jag in iaf.    Kvällen fortsatte...hm ja faktiskt bara med mig själv för några gick tillbaka till Oscar och vissa tappade jag bort där inne i dimman,  Men lika glad var jag för det, dansade runt där med mig själv och hade sällskap av min goda drink som troget höll mig i högerhanden hela kvällen.  Måste säga att vi hade väldigt trevligt :P.        Sen till en annan sak,  vi hittade en liten barnvagn på vägen ner till stan ( varför vi tog den med oss vet jag inte) som vi självklart skulle testa. Jag är inte den som är den, så jag satt mig fint i vagnen haha ( vill inte ens veta hur det såg ut ) Stefan brassade iväg med mig och vagnen..men vet ni vad som händer, ett gupp kommer i vår väg. Gissa vem som flyger som en projektil rakt fram ??????????? så nu har man fina sår på knäna, sviiiiider som f*an gör dom också. (Jag  ville ju bara vara Caroline för en stund ) hahahaha.. (förlåt, jag var tvungen)..Aja, kvällen slutade lyckligt iaf för jag tog mig hela vägen hem själv vid 03-tiden. Jippi !!!!!!    Nu ska jag lägga bort datorn och gömma mig under täcket ett par timmar. God Natt på er..


Tjillevippen

Sunshine

Igår kväll var jag ju på bio med mamma, Jennie och Madelene. Vår söta mor bjöd oss alla tre på bion samt på valfritt tillbehör. Snäll mamma man har :).  Gissa vad jag smaskade i mig?! Biopopcorn och Ramlösa såklart :) .
Mamma Mia - Helt klart en mycket sevärd film,  glädje, humor, sång, kärlek, sorg, grymma skådespelare..osv. Allt fanns med i filmen. Om man gillar ABBA´S musik blir allt mycket bättre,  skådespelarna i filmen sjunger låtarna helt utan problem.Riktigt imponerad !!!! Blev också riktigt imponerad att Pierce Brosnan kunde sjunga, han trodde jag för alltid skulle förbli James Bond men i Mamma Mia klarade han rollen som killen Sam utmärkt. Vilken MAN !!!! 
Om ni gillar Musikaler och ABBA så ska ni helt klart se filmen. ( Förresten, vem gillar INTE ABBA ?! ).


Skådespelare ;

Peirce Brosnan - Sam Carmichael
Stellan Skarsgård - Bill Anderson
Colin Firth - Harry Bright
Amanda Seyfreid -  Sophie Sheridan
Meryl Streep -  Donna Sheridan

ABBA
Tidslös musik helt enkelt, hur bra som hellst.



 








Discomusiken 

går varm i högtalarna och jag förbereder mig smått för kvällens fest. Naglarna är målad, outfiten är vald och solen skiner så nu kan jag sätta mig i soffan och slappna av en stund, måste bara klura ut en bra inflyttningspresent också. Fick nämligen nyss veta att det var en inflyttningsfest vi skulle på, tur man har koll hurrni :P. Någon som vet en bra present man kan fixa ihop lite snabbt ?!
Bilder från kvällen kommer senare !!!!

Presenter och Lycka.

Lyckan blev ju total när jag kom tillbaka till jobbet idag,  en av kollegorna gav mig världens kram och tyckte det var så himla roligt att jag var tillbaka. Barnen var nog också lika glad, fick mååånga kramar under dagen. Till och med att det var några föräldrar som sa att det var kul att se mig. Shit vilken dag !!  Man blir ju alldeles varm i kroppen, så himla kul att höra sånt. Tänk om man fick höra detta varje gång man kom till jobbet, man skulle ju sväva på moln 8 timmar varje dag varje vecka.. Sedan tycker jag också att det är toppenkul att komma tillbaka,  trivs så himla bra med mina kollegor...  Lyckan är gjord, min helg har börjat på topp och bättre kommer det bli :).



Min kära mor fyller 57 på tisdag till veckan, så jag har spånat lite på vad jag ska köpa till henne. Tror jag hittat det rätta, eftersom hon färgar/slingar håret regelbundet så blir det en korg med diverse lämpliga hårvårdsprodukter som jag tror passar henne perfekt.




     
Ger vård för färgat hår

När du kostat på ditt hår en ny färg, så måste du också vårda det hemma på bästa sätt! Annars är det ju bortkastade pengar.

Hela familjen Color Protect skyddar och vårdar färgen i ditt hår.
Color Protect Locking Spray 'låser' fast färgen i ditt hår, och förlänger dess varaktighet. Solrosextrakt ger ett solskydd som hindrar att färgen mattas.





 


Mode och styling är naturligt sammankopplade, håret är den viktigaste accessoaren i modet. Eftersom modet ändrar sig så snabbt som det gör, så måste självfallet styling produkter följa denna utveckling och dessutom ha en teknologi som verkligen ger de rätta förutsättningarna.
Techni.art har ett komplett sortiment för alla styling behov och resultat.




Detta får nog duga för damen. Eller vad tror ni ?!
Ni vet ju alla att man vill vara fräsch i håret, finns inget värre än att ha en Bad-Hair-Day.  Men det många gör är att köpa billiga hårprodukter som inte alls gör mycket för håret, klandrar absolut inte er som köper sådant. Men om man nu vill vara fräsch i håret och att fräscheten ska hålla i sig, varför då inte investera i "bra" produkter som gör håret en tjänst.


Produkterna och medvarande text har jag funnit på Sax och Kam´s hemsida.
Gå gärna in dit och läs mer, finns många bra tips.

Mamma Mia

Igår mötte jag upp Cicci och Jos för en lunch på Baugetterian, för att sedan bege oss till Birsta. Men den där lunchen skulle jag  ha skippat,  fy f*n vad mätt jag blev. Salladen var nog i strl XL, med alla möjliga smaskigheter. Peter och Elisabeth kan det där vill jag lova, men gott var det iaf. Stans bästa Baugett/sallads bar iaf. Sååå gott !!!! Men jag tror att all min energi gick åt att smälta maten igår, så igår kväll ramlade jag ner i soffan med världens huvudvärk och låg kvar där hela kvällen.  Bra jobbat Mari :).



Idag blir det jobb, så nu sitter man redo för att snart bege sig till jobbet. Börjar inte förräns vid 11, men finns lite vettiga grejer att göra här hemma först,  mitt tvättberg växer för var dag som går nämligen. Mamma och pappa har flyttat hem igen ifrån stugan så tydligen går deras tvätt i första hand, så jag får snällt vänta.(Men jag passar på när dom inte är hemma :P) Efter jobbet idag blir det lite mys i soffan framför tv:n, sedan vid 21.tiden ska jag, mamma, Jennie och Madelene gå på bio. Tänkte se "Mamma Mia" och självklart smaska på biopopcorn :)  Ni får en recension senare ikväll om hur filmen var :)..



Drömmar

Någon som kan tyda drömmar, kontakta mig omgående isf !?!  Har drömt så bisarra drömmar på slutet att jag nästan blir rädd för mig själv när jag vaknar på morgonen, vågar inte ens berätta vad jag drömmer för då hamnar jag väl på psyket någon dag.  Idag vaknade jag alldeles kallsvettig kl 07.00, helt sjukt.  Var tvungen att ta en promenad i friska luften och rensa tankarna lite, drömmarna lixom förföljer mig. Gaah jag blir tokig.   Så nu har man gjort det ena och det andra på morgonen, gäller att vara snabb i starten hurrni :). Idag ska jag och Jos (Josefine) träffas,  blir en vända på Birsta tror jag sedan en kopp kaffe kanske, vi har mycket att uppdatera varandra om.   Angående min vandring efter höstkläder, tror att jag hittat jackan jag vill ha. Men måste beställa den isf, någon annan som behöver beställa något från ASOS,  frakten blir ju billigare :P.  Hojta till om det är så !?!





Vad tycks ??


Tror jag har fattat grejen

... Försökt ignorerat grejen men nu går det banne mig inte, ja Mari det ÄR höst !!!!!  Det är nu man måste ta tag i garderobsdelen med andra ord,  sommarkläderna åker ut och in med nya grejer. Men jag måste shoppa först isf :).  Kom på igår att jag måste ha en jacka fortast möjligt, men var hittar man en sådan. Var nog in på alla butiker i stan som säljer jackor, men fanns det någon som föll mig i smaken. Nepp nepp !!!! Någon som vet var det finns snygga jackor, för jag mååååste ha en NU ????? Sedan måste ju mysiga hösttröjor inhandlas, nya skor/stövlar, jeans ja hela rubbet :). Men sundsvalls utbud är inte det bästa måste jag säga, men men det får la gå ändå.   Ska springa in i duschen nu, för sedan blir det en shoppingtur på stan med Märtha. Tjing Tjing !!!   





19:30. 
Blev hämtat av Märtha för en tur på stan vid 12-tiden,  pallrade oss igenom ett par affärer innan två sega tjejer stannade på Coffe House för en lunch det blev en god Kycklingsallad för mig. Mums. 
Sedan fortsatte vi får shoppingrunda, som inte blev någon shoppingrunda för min del. Hittade INGENTING !!!! Märtha shoppade lös på två par Jeans iaf,  tack vare mig ;).
Får fortsätta min långa vandring efter höstkläder en annan dag. Nu är det dax att gosa upp sig i soffan för att se Säsongstarten på IDOL. Kommer bli kul :).


                                                                                                 















Vädret tillåter inte mina planer !!!

Korv också, idag skulle ju allt det nya börja men tji fick jag för regnet verkligen ööööser ner och det blåser småspik.Det var ju idag jag skulle börja, ja ni vet med mitt träningschema och kostschema. Kostschemat kan ju påbörjas, men jag blir så less. Alltid när man planerat och är såå peppad till det är det alltid något som korvar till sig. Så ja jag börjar fundera, istället för dom där hantlarna, skivstången, outfiten och skorna jag skulle köpa så  får jag väl inhandla en plastbåt, åror, gummistövlar och ett regnställ i stället för det här suger verkligen. 
Nu ska jag på ICA MAXI med min kära mor och inhandla lite nödvändigheter till hemmet,  kanske slår till på en badring också om dom finns kvar :P.  Tjing Tjing !!!


Äntligen !!!!

Berättade ju för er att jag köpt en ny dator, skulle beställa ett nytt Mobilt Bredband också men dom har varit sååå sega med leveransen. Bättring hurrni !! :) Men IDAG kom grejerna, jihaaaaaa så nu kan jag sitta vart jag vill och surfa. När man är utan internet märker man verkligen hur beroende man är av att kunna gå ut och kolla lite,  hur sjutton klarade man sig förut när inte internet fanns, någon som kan förklara det !?! :P  Aja, hej på er nu ska jag undersöka mina fina dator :)

Träning på schemat igen.

I sommar har jag verkligen bara latat mig,  träningen la jag på hyllan efter tiden på Lillsved.Fy skäms Mari !!!!! Visst har jag tränat i sommar, men om man tänker tillbaka på hur mycket vi tränade på skolan så skäms jag nästan idag. !!! Men nu blir det ändring med det,  här ska börjas träna igen och det med basta.  I morgon ska jag pallra mig till Stadium och inhandla hantlar, försöka få tag i en bra skivstång samt ett par nya springskor och kanske någon fräsch outfit . Nya fräscha grejer, sedan kör vi. Eftersom jag inte kommer bo kvar här i stan så länge till anser jag att det är onödigt att binda upp sig på något Gym, så jag gör mitt egna lilla gym hemma ist tills den dag jag flyttar.   Ikväll blir det till att koka ihop ett lämpligt och effektfullt tränings/kostschema, tur jag kan sådant sedan drar jag igång på onsdag.    Perfekt också att man fortfarande kan köra kondition utomhus, finns inge värre än att gå/springa på ett löpband. Lovely att ta en löprunda ju :)      Känner mig jättepeppad faktiskt, ska bli jättekul :)  Önska mig Lycka Till gott folk !!!!!


RSS 2.0