Stockholm.

Fullt upp men hur trevligt som hellst var bara förnamnet för vad vi hade igår, och detta resulterade i uteblivna blogginlägg. Men håll i er, nu ska jag berätta :).

Lördag !
Igår vaknade vi upp vid 10-tiden, skönt med en liten sovmorgon. Medan vi tjejer gjorde oss iordning fixade Ricard fram en stor och mycket god frukost, Vilken kille =).   Klockan var väl ca: 13.00 när vi anlände till Stockholm City och vi han knappt blinka innan shoppingen var igång. ( Mari; Pumps, strumpbyxor och ett halsband. Caroline; Sidenklänning, strumpbyxor och läppglans.Josefine; Läppstift.)  När vi köpt det vi var ute efter satte vi oss ned på Tures och fikade lite, Latté och en Lussebulle fick det bli dagen till ära ;).     Efter ett antal besök i olika butiker, en fika och lite skvaller var det dax att åka hem, Fest !! stod härnäst på schemat och ni vet ju hur låång tid det kan ta för tre tjejer att göra sig iordning, så det var bara att gasa hem ;)  Fest innebär inte bara gott om tid för styling utan också, bra musik, snygg outfit, glatt humör, trevligt sällskap och självklart något gott att dricka =) Allt detta var ordnat, och jag kan såhär i efterhand säga att kvällen var GRYM !!!  Vi förfestade här hemma hos Ricard. Anna O och två arbetskamrater till henne kom också på besök, Trevligt =).  Förfesten var inget annat än väääldigt trevlig.  Kvällen fortsatte vi senare inne i centrala stockholm, på Village.
Goda drinkar, massa trevliga människor, en praktvurpa, dans och grym musik var bara några få grejer som roade oss under lördagskvällen =).   Josefine och Ricard avslutade kvällen lite tidigare, ingen aning där dock men jag och Caroline fortsatte vår kväll på dansgolvet iallafall. Vid sisådär vet inget exakt klockslag 06.00 avslutade vi vår kväll, lagomt till första pendeltåget ;).   Klockan 07.00 dök jag ned i sängen..... Skål på er !!!!!   Som ni kanske redan förstår hade vi en GRYM kväll !!!


Söndag !!
Ca 11.00 slog jag upp mina trötta ögon, möttes direkt av en dunkande huvudvärk som lyckligtvis försvann efter lite cola.(men den återvände efter några timmar)  När alla i huset vaknat till liv gick vi med sega steg till närmaste pizzeria. mums !!!  (var dock svårt att få i sig maten,lämnade hälften)  Men håll med mig, efter en sådan grym kväll står man nästan ut med att må lite dåligt, men shit, såhär illa var det länge sedan jag mådde. haha.   Vid 16.00-tiden åkte vi in till city för att vinka adjö till Caroline som skulle åka hem till Göteborg igen.   Nu har jag precis diskat och plockat undan lite efter gårdagens fest,  Josefine och Ricard klampade nyss in genom dörren med en stooooor godispåse och en cola, så nu ska vi mysa lite =).  


........När jag kommer hem efter min vistelse i Lund lovar jag er massa bilder.


We have arrived

15:30 var den beräknade tiden att anlända och eftersom det inte blev några som hellst förseningar kom vi fram i rätt tid :). Bra jobbat SJ ;).   Under resans gång sysselsatte vi oss med den ena och det andra, skvaller, godis, musik, Josefines snarkningar ;) ..m.m...   När vi väl var framme i sthlm konkade vi iväg med våra tunga väskor till pendeltåget, som skulle ta oss hem till Ricard i Södertälje :).   

Nu är klockan 19.00 och vi har precis skickat iväg Ricard för att handla lite tacostillbehör, godis, popcorn samt för att hämta en extrasäng. Snälla tjejer  ;).   Mysoutfiten åker strax på och sedan blir det till att ta det lugnt och ladda för morgondagen :).


Vad gör ni idag ? =)


Caroline, synda synda !!!!!!!!!

Stockholm Here I come :)

Sådär, nu är både jag och mina väska redo för en trip till stockholm och sedan vidare till Lund =).  Vaknade före väckarklockan i morse faktiskt, så jag har hunnit med en promenad också, Duktigt va ?! =). Det ska bli riktigt skönt att komma bort en stund !!! Nu ska jag göra iordning frukost och sedan gasa till ICA och köpa lite färdkost ;). 
Om vi inte hörs mer idag så önskar jag er en jättetrevlig fredag !!!  =).


Caroline, jag försökte få tag i dig igår men du vääägrade svara, jag undrar om du kan ta med dig din locktång. Då skulle Mari blir glad ;). Ring något. Ses sen. Puss

Semesterplanering.

Nyss hemkommen från systers hus. Där lovar jag att dom kommer trivas hur bra som hellst, både invändigt och utvändigt är det toppenfint. Allt är nyrenoverat och i toppskick,  ljusa fäger i varje rum, stor tomt, grym planlösning, stort dubbelgarage, nära till lekpark för barnen..osv..Grymt helt enkelt !!!!




Kors i taket, men jag har faktiskt packat klart . Det ni ;)   Har nyss pratat med Josefine, planerat lite för morgondagen, vad vi ska hitta på osv :). Tåget avgår från Sundsvall 12:11.  Vid 15:30 när vi anländer till sthlm åker vi direkt hem till Ricard och lämnar väskorna, sedan blir det lite shopping i något närliggande köpcentrum. Kvällen blir nog väldigt lugn och Idol har jag tvingat dom att vi måste se :P.  Vid 23-tiden anländer Caroline till sthlm så då åker vi in och hämtar henne :). Sedan blir det godnatt !!!  Lördagen är inte direkt planerad, men shopping och fest är väl huvudämnena för dagen.
Jag ska försöka uppdatera er om vad som händer där nere :).        Nu ska jag borsta tänderna och lägga mig och kolla på tv, sedan blir det sängen.   GodNatt !!!!!!




Bilder.


Hur snygg är inte den här grabben :).


Mosters äldsta busfrö =).


Lite mörk bild, men bra söt är dom =).


Grimaser var ett måste tyckte dom =).


....även här =).



Elise och Alvin i bilder från dagens barnpassning.
Här poppar vi musik i min säng.. Det såg ut som om en bomb hade slagit ner i min säng efteråt hehe :).
Älskar mina småtroll !!

Barnvakt.

12.00 kom Ida hit, vid 13.00 kom Elise och vid 14.00 kom Alvin.   Snacka om att dom kom på löpande band. 12.00 serverade jag Ida lunch, när Elise kom (från skolan) vid 13.00 fick hon mellis och detsamma fick Alvin när han anlände vid 14.00 (från dagis).  Tur att jag är van, eftersom det ser nästan likadant ut på jobbet, men Madelene har det såhär (ensam) varje dag. pust och stön.  Jag har som ni kanske redan förstått varit barnvakt idag. Madelene och Fredrik har nämligen varit och skrivit på alla papper inför köpet av huset.  Flyttlasset går i helgen, så det är mer än full fart kan jag säga. Så då är det självklart att jag ställer upp att vara med barnen. =)

Vi har haft Lilla Melodifestivalen här hemma.=)  Sjungit och dansat hela eftermiddagen, jag blir riktigt imponerad faktiskt, både Elise och Alvin har taktkänsla och lätt att lära sig texter, så nästan all musik jag spelade kunde dom sjunga med i. För att vara 6 och 4 år gamla tycker jag det är väldigt bra gjort. ( Melodifestivalskivan gick varm om och om igen.)  Jag har haft en riktigt mysig dag !!!

Nu har precis middagen serverats, barnen fick pannkaka och vi vuxna fiskgryta och potatis.  Det smakade väldigt bra med mat efter att ha lekt hela dagen =). Nu ska jag strax byta om och åka och kolla på huset dom har köpt, sedan hem igen och koncentrera mig på min packningen.  (känns som att jag sa något om det igår också.) 

.....Återkommer med några bilder sedan.


Shake ya bompa



Christine, jag har äntligen hittat den :).
Älskar den här låten !!!

Uppe med tuppen.

Klockan 08.00 slog jag upp mina gröna, eller rättare sagt så flög jag upp som en projektil klockan 08.00, jag var nämligen helt säker på att brandlarmet tjöt men det var hemtelefonen som ringde, och gissa var den låg (?), jo under min huvudkudde. hur nu den kunde hamna där.   och innan jag hade hittat den så hann pulsen bli riiiktigt hög..ha ha. Men nu är jag vaken iallafall :).

Gårdagens tema "packning"  gick sådär, iallafall för min egen del. Hemma hos syster gick det bra.  Jag packade inte en pryl igår, hm. Hur ska detta gå tänkte jag när jag vid 23-tiden lade mig för att sova ?!  Men vet ni, Jag och Josefine har nu på morgonen bestämt att vi åker ner till stockholm i morgonbitti, istället för idag.  Så idag måste jag ju hinna packa, håller ni inte med mig ?! :).



Hej hopp sålänge.


Idag.


Ida 1,5 år.
Busigare och sötare tjej får man leta efter, mosters egna charmtroll.


Alvin 4 år.
Ja ni ser, vi fick celebert besök av Spindelmannen =).


Ida 1,5 år.
Eftersom dagens ämne var "packning" passade moster på att stoppa ner Ida i hennes väska.
Jag gick runt med henne sådär ett tag och jag kan säga er, hon tjiknade av skratt.
=)


Alvin 4 år.
Spindelmannen i egen hög person börjar bli trött tror jag (!?)


Mari 22 år :P
Att sitta och slappa i en fotölj har jag absolut iiiinte tid med.




Dessa bilder är i från dagens besök hos Madelene och Fredrik. (Elise var hos en kompis.)


Nu har jag precis smörjt in mig med Brun Utan Sol, färgat håret ( blev som många gånger innan väldigt bra.), filat naglarna och startat en maskin med tvätt.
Jag är på god väg hurrni :P.

Hur ska jag hinna med allt ?!

Klockan är 16:23 när jag inleder detta inlägg och jag sitter fortfarande hemma hos syster. Och vet ni, jag har inte gjort någonting av det jag tidigare skrev att jag skulle (måste) göra, eller jo iofs, jag har inhandlat diverse saker som saknades. Men INGET mer från listan !!!  Tror ni att jag kommer hinna med allt ?! =).  - Jag är tveksam, men jag ska göra så gott jag kan, för i morgon måste allt vara färdigt.!!     Nu ska jag sätta mig till bords och äta, sedan måste jag skyyyynda mig hem.
Hejdå !!!

Vad har ni gjort idag ?! =)


Fixa och trixa

Nyss vaknat efter 2,5 timmes sömn i min ääälskade säng.. Dessa 2,5 timmar var dom skönaste timmarna i mitt liv, (nästan).   Jag var sååå trött när jag kom hem !!. Jag bäddade ner mig i soffan på jobbet igår vid 01.00-tiden, och väckarklockan ringde vid 05.00. Suck.  Men som jag sagt tidigare, det var bara att hoppa upp och se glad ut. gäsp!.

Idag är det en dag då mycket ska hinna med att göras, en veckas "semester" väntar mig. Det vill säga, jag måste;

- Packa
- Tvätta
- Färga håret
- Fixa naglarna
- Boka diverse tågbiljetter som inte är bokade
- Stryka
- Inhandla lite saker jag såg fattades ( deoderant, shampoo, balsam, hårfärg, brun utan sol. m.m)

Jag är säker på att jag har missat något, men som ni ser har jag saker att göra hela dagen, + att jag ska passa Elise, Alvin och Ida en stund när Madelene packar och fixar inför flytten i helgen. Pust.  

Bäst jag sätter igång genast !!
Hörs senare.


Tjejen med koll.

Här sitter jag i lugnan ro och läser Aftonbladet, pratar med några vänner på msn och njuter av att det är 1,5 timme kvar innan jag börjar jobba. Men något slog mig precis, börjar jag verkligen jobba klockan 18.30?? Jag kollade agendan och vad tror ni, jag börjar ju kl 18.00. Shit, jag fick genast mycket brottom, jag har inte hunnit byta om, jag har inte packat "nattväskan" och jag har inte käkat middag. Hur jag har tid att skriva ett inlägg här vet jag inte heller. Haha, men det är ju bra att man har koll menar jag. Det är en j*kla tur att jag bara har 2 minuter promenadväg till jobbet också. Måste skynda nu !!


Hörs i morgon gott folk !!

Mari och Josefine.

Ja, vila var det tänkt att jag skulle göra men det var i princip helt omöjligt att varva ner och desto svårare hade jag att ligga still. Det bara sprudlar massa energi om mig, så jag får helt enkelt hitta på något annat. Därför tänkte jag berätta för er vad jag och Josefine hittade på för mys igår =). Låter väl bra va ?!




Josefine mötte upp mig vid busshållplatsen i vackra förorten, Matfors =). I blåst och kyla spatserade vi in på ICA för att inhandla diverse saker vi ville smaska på under kvällen.  ( Gurka, Tomater, Oliver, Sorbe(kaktus/lime), Holidaydip, Keso, Cremé Bonjoursås(vitlök/örter), Ägg, Hårdbröd, Paprika, Skärgårdsallad och Vita bönor.) Sedan promenerade vi hem till Josefine,  vi började direkt att tillaga middagen som igår bestod av; Tortellini(fyllda med spenat), när den kokat klart rörde vi i Cremé Bonjoursåsen och till detta åt vi skärdgårdsallad + skivade tomater, oliver och gurkbitar. Sorbe(kaktus/lime) fick bli efterrätten. Jag lovar er att middagen/efterrätten smakade mer än bra :).   Sedan tände vi massa ljus, tog varsitt täcke och kröp upp i soffan och kollade på tv, skvallrade lite (ja ni vet, sådär som vi tjejer bara kan göra), kollade på lite bilder från Josefines utlandsresa,  planerade lite inför Min, Josefine och Carolines stockholmsresa ( till helgen). Innan vi vid 01-tiden gick och lade oss drack vi en kopp te och åt varsin rostad smörgås. GodNatt!!   Kort sagt,  vi umgicks och hade det suuupermysigt hela dagen/kvällen, sådär som tjejkompisar måste ha/göra ibland :).  

I morse slog jag upp mina gröna vid 11-tiden, smög ut från sovrummet och tassade in på Toaletten (jag var nämligen helt säker på att Josefine fortfarande sov i rummet intill), men kors i taket, hon VAR vaken :) GOD MORGON, MARI !!!!!!    Vi gjorde iordning en god frukost Fil, flingor, skivade tomater/Gurka, Ägg, Grönt Te och hårdbrödsmörgåsar med Keso.   Vid 13-tiden var det dax för mig att åka hem. Tack vännen för en jättemysig dag/kväll, detta måste vi snart göra om !!!! :).  Vi saknade dig Caroline !!!!




Vårat inköp på ICA.


Underbara Josefine !


Dukat och klart för middagen.


Självklart ska Lucifer också få en god middag.
Han smaskade i sig räkor =)


Som sagt, ljus är ett måste.


Jag framför tv:n.




Åh vad jag längtar !

kom nyss hem efter en suuupermysig dag/kväll hos Josefine, min stjärna.  Packade nyss upp min lilla väska och nu tänkte jag lägga mig och vila en stund, jag ska jobba inatt som sagt. 18.30-08.00. Jag är inte sugen för fem öre, men vad gör man inte för lite kosing ;).   Jag står nog ut natten ska ni se, nätterna innan har ju gått superbra plus att jag har en veckas resa framför mig som jag bara längtar efter sååå mycket =)..

.....Jag berättar senare med bilder och text vad jag och Josefine gjorde igår, så håll utkik :).

Jaha, man kanske ska byta om ändå.

Dagen till ära tänkte jag klä mig fint, ta en promenad till affären och köpa något gott och sedan åka iväg, hem till Josefine. Men hm, tror jag får tänka om faktiskt!. Ute stormar det och snön yr runt runt.  Jag skojar inte, men det är till och med snö på husväggarna..haha.
Så ja, dagens klädval får jag ändra och promenaden till affären struntar jag blankt i. Men Josefine, dig struntar jag inte i :).

Josefine har bjudit hem mig på en liten tjejdag/kväll, det blir bara jag och Jos iofs, men ack såå mysigt vi ska ha det.  :).
Vi får se vad vi hittar på, men lite shopping på ICA Matfors blir det iallafall =).  Jag fick till och med äran att få stanna kvar över natten,  visst är hon snäll ? =).  Mer trevliga tjejdag/kvälls-detaljer får ni kanske senare idag.  Nu ska jag byta om och packa min lilla väska =).

Detta händer:
Måndag. Mysdag/kväll med Josefine.
Tisdag. Jobb, 18.30-08.00.
Onsdag. Ledig. Färga håret och tvätta.
Torsdag. Packa. Jobb, 18.00-08.00.
Fredag. Åker till Stockholm =).
Lördag. Shopping och fest i Stockholm med Josefine och Caroline.
Söndag. Bakisdag + en bio kanske.
Måndag. Åker till Lund =).


...Ni får bilder från min och Josefines dag/kväll i morgon =)


Åh jag är så glad.

Jag har vaknat upp på ett strålande humör idag,  innan jag ens han få upp ögonen i morse dansade jag runt ett varv i vardagsrummet. Ja, man skulle nästan kunna tro att jag vunnit högsta vinsten på Lotto. Så är är inte fallet dock, men GLAD är jag :).  Det bara spritter i kroppen !!!!  Är inte denna känsla underbar ?!  Jag ska verkligen ta vara på detta glada humör och göra något riiiktigt vettigt utav denna dag..   Meddelar er senare vad jag har/ska hitta på :).





Myyys med ljus.

Det bästa med den här årstiden är att man kan tända MASSA ljus. När mörkret faller in brukar jag alltid tända ljus (hellst doftljus), och vips så är det både ljust (igen) och väääldigt mysigt.  
Nästan barnsligt enkelt hur man kan förvandla en mörk och kall dag/kväll till något varmt och väldigt mysigt istället.
Håller ni inte med mig ?! :)








Nu ska jag fortsätta min kväll med kvällens Wallander-film :)
(Luftslottet)


Birsta, Stan, Waynes och Ming Palace.

Gasade iväg till Birsta City var bara förnamnet för vad vi gjorde, eller Märtha gjorde :). När vi parkerat bilen och skyndat oss in i värmen besökte vi endast fyra butiker, H&M, VILA, Lindex och Indiska. Vi hittade inget av värde, eller jo förresten, jag köpte underkläder, Bh med tillhörande trosor. Såå fina.(kritstrecksrandigt).   Sedan åkte vi ned på stan istället, i hopp om att hitta något roligt men vi gick raka vägen till Waynes och satt oss med varsin kopp kaffe, det var verkligen pricken över i:et en sådan här dag. ( det är nämligen riiktigt kallt ute.)  När vi suttit där och värmt oss ett tag gick vi till Ming Palace för att avnjuta en god middag (kinamat).  Riktigt trevligt ställe där man alltid kan vara säker på att få god och bra tillagad mat.  Tack för maten ! Nu körde vi vidare till Husse och Özgur´s café ute i Birsta ( ett evigt flängande ha ha),där blev vi bjuden på varsin kopp Te. (Rooibos). Varma drycker är helt klart ett måste sådana här dagar.  När klockan var 18.00 och det var dax att stänga Caféet skjutsade Märtha hem mig.   Eftersom jag hade dragit på mig en dunkande huvudvärk skulle det bli skönt att få komma in och koppla av en stund,  men tji fick jag,  två (underbara) ungar (Elsa och Edvin) öppnade dörren och slängde sig i min famn ( ska jag skratta eller gråta tänkte jag ). Jag ville ju KOPPLA AV ! Ha ha.   Jag socialiserade mig med Jennie och Markus en stund innan det var dax för dom att åka hem. 
Nu har jag tagit en Ipren, satt mig till rättasängen och fixat fram lite fika :).

Jag och Märtha hade en trevlig dag iallafall, och det är juh huvusaken :)
- Vad har ni gjort ?!

Pärondryck, hembakad pepparkaka och en vetelängdsbit. Gott !! :)




 


Update.

God morgon, eller jag kanske ska säga God eftermiddag =) .

Gårdagen blev, hm......ja, väldigt lugn. Hann aldrig Josefine och Ricard,  orsaken var en alldeles för lååång sovmorgon.. Tycker ni jag ska tro på det ? :P  Men iallafall, min lördag spenderade jag hemma, och jag tog det väldigt lugnt, kollade på Tv, tvättade, mumsade på nybakade pepparkakor, lyssnade på julmusik, (måste försöka trycka i mig lite julkänslor.), listan kan nog göras väldigt lång så jag slutar nu, men jag hade en bra lördag iaf. =)



Vaknade vid 09.00 idag och jag bestämde mig faktiskt för att direkt sticka ut på en löprunda, shit vad hurtig jag är :P. Sprang runt här i Granloholm i cirka 45 min, sedan höll jag på att förfrysa rumpan, (hur nu den kan bli kall när man är ute och springer.) så då sprang jag raaaka vägen hem :). Nu har jag ätit en kombinerad frukost/lunch, Havregrynsgröt(linfrön och russin), två smörgåsar(kalkon och keso), ett glas juice, två ägg och en apelsin :).Låter väl ganska gott va ? =).

Märtha ringde nyss och frågade om jag hade lust att åka till Birsta en sväng, Har jag någonsin tackat Nej till ett sådant erbjudande ? :P.  Jag ska bara göra mig klar, byta om och ringa två samtal. Sedan gasar vi iväg :).

Bananer hjälper..

..Mot baksmälla !   Nu har jag äntligen fått det svart på vitt,  läste nyss på http://www.aftonbladet.se/  hemsida att bananer är bra mot baksmälla.  Jag brukar faktiskt  ALLTID äta bananer dagen efter, och jag lovar att det funkar perfekt. Och gott är det !  Så testa ni också =).

Att slänga i sig en pizza eller någon annan typ av snabbmat är alltid lika lätt att göra dagen efter,  men hur bra är det egentligen ?! Och hur bra mår du efter en flottig pizza !?  Ät något nyttigare istället, och som är betydligt bättre för kroppen.  - Efter egen vetskap så lovar jag att du snabbare är  "med i matchen" igen, efter en nyttig måltid.


Själv brukar jag alltid försöka "leva" dagen efter som en helt "vanlig" dag.  Jag äter alltid frukost, och den här dagen är jag extra noga med att få i mig en frukost som innehåller mycket B och C vitaminer ( tur att jag visste det innan aftonbladet skrev det =). ) Vätska försöker jag i mängder hälla i mig, både vatten, juice och om det finns hemma, Ramlösa :).   Självklart blir det en "bra" middag också,  det är väldigt viktigt att återsälla balansen i kroppen efter en kväll ute på krogen med massa goooda drinkar :).

Så, nu har hälsocoachen talat =)
 Hur brukar ni spendera "dagen efter" ?!

Direktlänk till artikeln !

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/viktklubbse/article2716214.ab






Pepparkakor.

22 November och Familjen Eriksson/Hammarström/Högbom tyckte det var hög tid att baka pepparkakor idag.
Själv tycker jag det är liiite väl tidigt, (jag har ju ingen julkänsla ännu) men Madelene med familj ska flytta in i deras nya hus nästa helg och efter det fanns det tydligen ingen tid över, så vad göra liksom =)
Men jag valde att stanna hemma faktiskt, orkar inte bli neddrängt i mjöl som jag blev förra året hehe.( ja ni vet, småsyskon får stå ut med om ALLT.) så jag överlåter det där till syskonbarnen i år Tihi :P.    Men en sak kan jag säga er, mammas egna pepparkaksdeg är supergod :P. (provsmakade innan dom åkte iväg)







Magnus Carlsson - När en stjärna faller


My name is Saturday.

Godmorgon!  Hur mår ni ?! =).  
Jag vaknade vid 09.00 och var sådär härligt klarvaken som jag alltid brukar vara när jag har fått min prinsessömn..  Nu på morgonen har jag gjort en helkroppspeeling, fräschat till mina naglar, ätit frukost och läst STJag bara älskar lördagar :)


Lördagen ska få äran att visa mig vägen idag faktisk, har inga direkta planer förutom att träffa Josefine och (pojkvännen) Ricard (som är på besök från stockholm.) Men eftersom dem med största sannorlikhet fortfarande sover så får jag passa på att göra lite "måste-göra-på-lördag-grejer" innan jag möter upp dom.  Hur ska ni spendera er lördag ?!


Alone.

.Jaha, här sitter jag solo i soffan och filurar på vad jag ska hitta på. Klockan är iofs 23.00, så ja, sova kanske är en bra idé(!?)   För att sitta här ensam fungerar inte riktigt, dötråkigt ju och jag som är full med energiiiii !!.  Har ni några bra tips på vad man kan göra ensam en fredagskväll, klockan 23.00 ?!


Idol har jag i vanlig ordning kollat på iaf, Anna fick tyvärr lämna Idol efter dagens fredagsfinal.  Jag skulle hellre velat se Johan fått åka hem, börjar bli lite småless på honom. Men men, sålänge Kevin är kvar är jag nöjd :).




Innan jag säger Hej för idag tänkte jag bjuda er på en myyysig låt =)




Kurt Nilsen.

Älskade fredag.

Nu är Mari nöjd och belåten, jag har äntligen fått träffa Josefine. Som ni alla kanske inte vet har hon varit nere i Oman där hennes pappa numer bor och arbetar. Jag fick berättat för mig vad hon gjort, träffat för människor, ja helt enkelt hur hennes resa har varit där nere, för under en månad hinnar man med rätt mycket och hon verkade ha haft det helt underbart :). Ååh så roligt det var att träffa dig vännen! 

Vi tittade in i några butiker innan vi satt oss ned på Waynes och pratade över varsin kaffe. Vi blev nog där i 1,5 timme, vi hade nämligen mycket att uppdatera varandra om som ni förstår =).  Efter Waynes köpte vi varsin godispåse som vi genast slängde oss över hihi, sedan gick vi runt på stan och tittade lite mer, jag är ute efter ett par skinnhandskar, men jag hittade tyvärr inga som föll mig i smaken för tillfället. jag inväntar nog med detta inköp tills jag åker ner till sthlm nästa helg.  Det enda jag fick med mig hem var  rakblad och tandborstar, tråkiga inköp, men nödvändiga  :).  Nu var det dax att tänka på refrängen, så vi skiljdes åt och bestämde oss för att träffas i morgon igen  :).



När jag kom hem stod en Kycklingsallad och väntade på mig på köksbordet, mina föräldrar känner verkligen till mina fredagsvanor :P.  Mätt och belåten har jag nu hittat reda på min godispåse igen.;) Som ni vet, på fredagar fåår man unna sig något gott :). 



Nu ska jag krypa upp i soffan med min godispåse och en Loka Citron.
Mums :).
Vad har ni gjort idag ?!

Se upp, lavinfara.

Ja vad annars ska man akta sig för när man befinner sig i fjällen. passa er för han som kraschar trollen också iofs Ha Ha ;) .   


Ni som spenderar mycket tid i fjällen, kolla hitåt. Detta är viktigt att veta !

- Temperaturen, snön och vinden är tre orsaker till att laviner utlöser sig.
- 80% av alla laviner sker dagen efter hård blåst eller kraftigt nedfall.
- De flesta lavinerna utlöser sig i en backa i 25-45 graders lutning.
- Snön lägger sig alltid på läsluttningen ( Därför bör man undvika att åka på denna sida då chansen för en lavin är väldigt stor.)
- En lavin kan komma upp i 200 km/h.

Olika typer av laviner.

- Lössnölavin, utlöser sig ofta i brant terräng och lägger sig som ett "päron".
- Snöflakslaviner, ett helt snötäcke bryter loss, denna lavin dödar flest med människor.

Chansen att det finns överlevande.

- Efter två timmar är chansen väldigt liten att det finns någon överlevande.
- Efter trettio minuter är det få som fortfarande lever.
- Efter femton minuter överlever nio av tio personer.

Här kommer några Tips.

- Var noga med att följa skidanläggningens regler och tips.
- När ni åker offpist så försök att åka en och en, stå aldrig på samma ställe då detta påverkar snön och utlöser eventuella laviner.
- Ha alltid en spade med er.
- Skriv ett färdmeddelande som ni lämnar till exempelvis receptionen på anläggningen.
- Ge dig aldrig ut på egen hand, ha alltid en kompis med dig.

Ja, vad gör man när en lavin har gått då?!

Det första man ska göra efter en lavin gått och man vet att en person eller flera är försvunna är att observera. Vart var hon/han sist ? Syns någon stav/skida? Var "tog" lavinen personen?   När man börjar leta personen börjar man alltid längst ned vid lavinens slut. - Så börja med andra ord inte sökningen med att Larma skidanläggningen/SOS.

Söksystem.

- Stavar, stick ned framför egna fötter med ett mellanrum på cirka tre till fem meter.
- Transiver, funkar som både sändare och sökare. Kostar mellan 2500-4000kr.
- Recco, en diod som är insydd i de flesta skidkläder. Fungerar som en sändare.
- Lavinhundar, de mest effektfulla söksystemet.


Om ni har denna vetskap om lavinfaror så är ni med största sannorlikhet säker ute i backarna.
Men kom ihåg,  självklart händer olyckor även den bäste
Var rädd om er !!




Jag brukar kalla det för Helg.

..Precis vad som infaller sig idag, Helgen :). På något konstigt sätt är alltid helgen välkommen, vare sig man arbetar på vardagarna eller ej.   Solen tittar fram bakom molnen, det är ca 2 minusgrader och alldeles vindstilla. Vad kan bli bättre än en dag på stan med Josefine då, ska strax ringa och väcka henne :).

Som det ser ut just nu blir även denna helg väldigt lugn,  men som sagt, jag är inte den som är den så jag får helt enkelt se vad som faller mig in :). Vad sa ni göra ?!




Haha, det är skrattretande.  Som ni alla vet har GIF Sundsvall åkt ur allsvenskan. 
 Jag läste ST (igår) att dom tagit kontakt med Dr Phil, haha. Dom var alltså tvungen att kontakta någon "superhjälp" pga deras kris.    Ja om man kontaktar Dr Phil, då har man verkligen kris. haha. förlåt att jag skrattar, men jag kan inte låta bli.     Kanske dax att lägga ner istället.   Vad säger ni ?!



Min dag/kväll.

Började ju som sagt att jobba 13.00, innan dess tog jag en kaffe hos min äldsta syster.  De få timmarna jag avverkade på jobbet var smärtfria, tiden gick med andra ord väääligt snabbt.   Direkt efter jobbet, vid 16.30 åkte jag, mamma och pappa bort till Jennie och Markus i Bergsåker. Middagen serverades där,  det är alltid trevligt när man helt spontant blir bjuden på en god middag hos syster och svåger  :). Laxgryta, potatis och en stor fräsch sallad hade syster byggt ihop :).
Gott !!

Vid 19-tiden var vi hemma. Dom senaste timmarna har jag fördrivit bakom datorskärmen, jag har iofs tvättat också, plus gjort lite pappersarbete jag berättade om i morse. Då var torsdagen förbi och nu inväntar jag glatt fredagen, i morgon blir det en date med Josefine. =). ( nu kan varken jobb eller något annat stoppa detta, för jag bara måååste få träffa henne..NU..)  =)

Sov gott !!

Astrid Lindgren



Astrid må vara den mest fantastiska människa som någonsin levt här på jorden.
Hon är och kommer föralltid förbli min Idol.


Citat från Astrid i egen hög person.

" Jag har inget emot att dö, bara inte i morgon, jag har en del jag skall göra först "

"  Jag vill inte skriva för vuxna. Jag vill skriva för en läskrets som kan skapa mirakel. Endast barn skapar mirakel när dem läser "

"  Man skall leva livet så att man blir vän med döden "

Är hon inte underbar så säg ?! :)

Helikopter.

... Just precis, klockan 08.00 dånade en helikopter förbi över oss (hördes dock mer som om den skulle köra in i huset), och den fick mig bokstavligen att hoppa upp ur sängen. Värre saker har man ju blivit rädd för, men det var sjukt vad högt den lät.  Detta är nog den ända nackdelen med att bo granne med sjukhuset. Men jag vaknade ju iaf, och jag fick en anledning att kliva upp och ta en promenad :). 5 minusgrader, mörkt och ett lätt snöfall. * Brrr*  Men vad är bättre än en morgonpromenad !? =).     ( Nu är klockan 10.02, det är 4 minusgrader, ett tunt snötäcke ligger på marken och solen skiner :) Lovely !!!!

Idag jobbar jag mellan 13.00-16.30, sedan har jag fått i uppgift att göra lite pappersarbete hemma. betald sådan. Så jag klagar inte ;).




Måste bara uppmärksamma er!! Om ni får konstiga/oskrivna sms eller liknande från mig är det bara för att min mobil är trasig.  Den lever sitt egna lilla liv om man säger så. hehe. det ska alltid vara något som krånglar=(








Det blev inga julklappar

Kvällen har jag spenderat med min äldsta syster, Madelene. Vi bestämde redan i förrgår att vi skulle träffas idag och börja den evigt lååånga julshoppingen tillsammans (f*n vad jag tjatar om den hela tiden haha). Vid 17.00-tiden kom hon och hämtade mig och vi gasade ut till Birsta City,   Julklappar var det frågan om (trodde vi iaf),  vi gick faktiskt mest och kollade på saker till oss själva men när vi för andra gången gick ut från Åhlens ( då med varsin påse åt oss själva  )frågade jag Madde  - Hur många julklappar har vi köpt? Svar: Ingen alls !  ( Vi hade då varit på Birsta  i 1,5 timme ).Så vi gjorde upp en plan,  vi skulle först sikta in oss på julklappar åt barnen. Vi spatserade till nästa Butik, H&M. Där gick vi raka vägen till Barnavdelningen,  ( jag har bestämt att jag bara ska köpa kläder åt barnen i år, leksaker har dom redan så det räcker och blir över). Efter 30 minuter inne på H&M´s Barnavdelning gick vi vidare utan någon påse och utan något julklappsköp.  ( det där med julklappar var svårare än vad jag trodde). Lindex barnavdelningen fick också ett besök, men de besöket gav inte heller någon utdelning.  Klockan var nu 19.30 och Birsta City stänger 20.00. Vi skrattade åt oss själva och konstaterade att det inte skulle bli så mycket julklappsköp denna kväll.  Jag köpte ett par nya strumpbyxor iallafall ;).

Kvällen har annars varit lugn, och det gillar vi :).
I morgon skulle jag egentligen träffa Josefine och Cicci men jag åkte på att jobba istället, lite synd men roligt när lönen kommer ;). Så Josefine och Cicci får jag möta upp efter jobbet istället, hoppas det är Ok !?
Sov gott alla när och kära !!



Vad är en vinter utan en snygg mössa :)

             

             

                                                          



Eftersom jag i förra inlägget pratade om vintern tänkte jag bjuda er på en liten mössmodevisning ;).
Ni som känner mig vet att jag ääälskar mössor, hm ja av någon konstig anledning. Men en mössa används oftast när det är svinkallt ute, när man åker skidor eller helt enkelt har en dålig-hår-dag och varför inte då piffa till sig med en snygg mössa istället. Mösslagret här hemma ökar för varje år, shit snart får dom sluta tillverka mössor, för jag köper nya varje år och det resulterar i översvämmning i mösslådan..Men vad att göra liksom ;).   I Love It !!!

1. Svart basker som jag fått efter min mormor.
2. Vit/röd randig mössa 200kr, Åres egna mössor. (köpt i butiken Hanson)
3. Brun/Beige randig mössa 299kr, köpt på Peakaffären i Åre.
4. Rosa mössa (kom ej ihåg priset),  köpt på Twilfit.
5. Vit/svart randig mössa 159 kr, köpt på Stockholm Design.

Vad är det som avgör om det är vinter eller ej ?

Vi pratade om detta på morgonfikat i morse. Ja vad är det som avgör detta egentligen ?!  November månad är snart slut och då anländer december månad,  redan i november brukar man väl säga att det är vinter.  Men avgör verkligen månaderna om det är vinter eller ej ?!.  Vi resonerade också i om det inte var snön som avgjorde detta, med andra ord, det är vinter när snön har kommit och graderna står stadigt under nollstrecket på termometern. Men stämmer detta då?!
Ja, som sagt. vad är det egentligen som avgör detta ?!

Jag var tvungen att kolla upp det, och jag fann denna information;


"Eftersom vinter ser så olika ut i olika klimatzoner saknas en allmänt erkänd definition. Ett förslag är att vintern på Norra halvklotet omfattar december, januari och februari. På Södra halvklotet är det juni, juli och augusti som brukar räknas som vintermånader. Man kan också säga att vintern är perioden mellan lövfällningen och lövsprickningen eller den tid då det mer än bara tillfälligt brukar ligga snö på marken. i Sverige definierar SMHI vintern som den tid när dygnsmedeltemperaturen stadigvarande är under 0 graderstrecket. ( Meteorologisk vinter)."


Om nu detta stämmer så var med andra ord vårat resonemang på jobbet inte helt borkastad tid. Men jag tror dock att vi människor resonerar detta olika, och så kommer det nog alltid förbli.

Jag däremot anser att när snön ligger som ett täcke över marken, minusgraderna står stadigt och december månad har anlänt avgör om det är vinter eller ej. Annars har jag svårt att kalla det för vinter.

Vore roligt att veta hur ni resonerar, så kommentera gärna :)


Elisabet.

Onsdag, klockan slog precis 13:23 när jag började skriva detta inlägg. Jag har redan avverkat mina fina timmar på jobbet,  det var egentligen tänkt att jag skulle jobba natt idag, men jag avböjde det fint och jobbade dagtid istället :).
Smart tänkt va ? :)

Jag kom med andra ord hem för inte så länge sedan,  har hunnit fått i mig lite frukt och delat några meningar med mamma innan hon promenerade iväg till jobbet.  Förresten, mitt favoritbröd var bakat när jag kom hem. Allt detta bestyr bara för att jag har Namnsdag idag, är hon inte för snäll..  Weeiii :)  Så efter jag skrivit klart ska jag provsmaka.

Alla ni som heter Elisabet i förnamn eller mellannamn, Grattis på Namnsdagen :)


Tystnad.

Middagen är avklarad, barnen har fått kvällsfika och tystnaden har anlänt. Det är underbart när systrarna med familjer är här på besök, jag får härja med barnen och snacka av mig lite med systrarna/svågrarna. Men när dom har gått hem för dagen/kvällen är tystnaden som blir efter dom oerhört skön :). hehe.  

Förresten, min nya outfit satt som en smäck, nu är det bara ett snyggt långt silverhalsband och ett par nya pumps som fattas.  Ser fram emot kvällen då jag får använda kläderna :).
Kanske redan nästa vecka, då jag och Josefine drar ner till stockholm för att träffa vår stjärna, Caroline :).










Edvin i flanellpyjamas, han må ju vara den sötaste 2-åringen i stan :)



Tisdag

Vaknade vid 08-tiden och hoppade faktiskt direkt upp ur sängen,  jag kände mig riktigt utvilad :).
Gjorde en stoor frukost som jag länge satt och mumsade på, så himla mysigt när man kan ta det lugnt och bara njuta av morgonens timmar. Det bästa av allt var ju att jag var ledig idag :).

Vid 10.30 tiden åkte jag och mamma till Birsta för att kolla lite, det var ju som sagt dax att börja köpa julklappar.
Idag blev det inhandlat två fina julklappar, julklappspapper, snören och ettiketter,  annars blev det inte mycket mer gjort på Birsta.  Det blev en snabbis på IKEA också, därifrån blev det en till ljusstake ( likadan som jag köpte för några veckor sedan) samt väldoftande ljus :).

Jag var dock inte riktigt nöjd efter dagens besök på Birsta, så jag åkte ned på stan en sväng också.. Där hittade jag ena julklappen, plus en ny outfit till mig själv ;).  Var bara tvungen att unna mig själv något.. Hihi :). Sedan bar det av hemåt igen.




Nu sitter jag här på mitt rum och tar det lugnt, utanför dörren är det livat värre. Alla mina fem syskonbarn är här på besök. Shit, det låter verkligen som att en heel förskola är här..haha. Men men, numer är jag ganska van vid detta :).
Middagen serveras om en stund, tror faktiskt det serveras Lax och Potatis här idag :) Mums !!



Dagens inköp;





Röda doftljus 39 kr,  från IKEA.
Svart presentpapper 29 kr,  från Lagerhaus,
Lila och blåa snören 10 kr st,  från Lagerhaus
Namnettiketter 10 kr st, från Lagerhaus.




Klänning 299 kr, från Zara.
(Julklapp till Elise)



 

Fodralklänning 198kr, från H&M
Till mig skälv =)



Kofta 499 kr, från MQ
Till mig själv :)



Armband 59 kr, från H&M




Känner mig riktigt nöjd efter dagens inköp =)
Nu ska jag äta middag.






 


Fotbollsgalan och SEAL.

Om ni inte redan visste så fick Zlatan ta emot Guldbollen vid kvällens fotbollsgala. Vilket jag tycker är helt rätt !!
Jag har dock väldigt svårt för Zlatan som person, eller ja rättare sagt hans attityd.  Men om man läser igenom vad priset verkligen innebär går det inte att komma ifrån att Zlatan är den värdiga vinnaren. 
Vad tycker ni ?!

Kvällen har varit lugn, jag har om jag ska vara ärlig inte gjort mycket vettigt ikväll utan mest halvlegat i soffan och slötittat på tv:n. Riktigt skönt :).

I morgon är jag ledig och jag ska försöka komma iväg till Birsta, jag måste helt enkelt börja inhandla julklappar nu och om jag har turen med mig i morgon får jag träffa Josefine också Weeei :).  Godnatt.  





SEAL - CRAZY

Vad vill ni att jag bloggar om ??

Satt och funderade förut vad jag skulle blogga om idag, oftast blir det bara "Dagens-Händelser-uppdatering" eller "Dagens-shopping-uppdatering".  Och i många fall av tio är det dötråkigt att läsa,  för mig är det dock en terapi att skriva av mig lite, vad det än handlar om.       Därför tänkte jag att Ni mina Kära läsare ska få bestämma vad jag ska blogga om i morgon, så släng fram era förslag nu :)   Jag väntar nyfiket !!!!




Angående min kväll då jag var så upprörd.

Detta ska dock inte få förstöra min kväll som det gjorde sist,  men fallet om den lilla pojken som blev misshandlad till döds kommer föralltid göra mig upprörd.

Ni måste läsa detta !

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3787539.ab   

Åh vilken dag :).

Måndagar brukar inte vara mina favoritdagar,  antingen är jag fortfarande trött efter helgens festligheter,  barnen på förskolan är mer vilda än tama (eftersom dom har vilat upp sig under helgen),  jag önskar att helgen bestod av en till ledig dag, för jag han kanske inte med allt jag önskat göra under helgen.. Ja ni vet hur man brukar resonera på måndagarna :).

Men denna måndag har inte varit som alla andra,  jag är utvilad efter en lugn helg, jag har haft ett glatt humör hela dagen, barnen höll sig någorlunda lugn hela dagen, jag blev erbjuden ett jobb efter Jul/Nyår, jag fick underbara komplimanger av några föräldrar och sist men inte minst, när jag kom hem låg det ett Vykort och väntade på mig, kortet kom från Oman, med andra ord från Josefine :).

Weeeeeiiii  !!!!  Jag är så glad :)



" Hej Gumman !
Vi sänder här massor av sol till dig från oss i Oman!
Temperaturen håller sig stadigt runt 40 grader och man
får kämpa för att lyckas med att ligga och pressa.  Något
som antagligen inte skulle vara något problem för dig min
lilla pepparkaka ! :)  

Jag saknar dig. Vi ses snart.
Hälsa familjen.
Kramar från Josefine med familj i Muscat."




Tack vännen !
Vi ses i veckan, och du
kan vänta dig en stooor kram
från Din Pepparkaka :)










Helgen är slut. Sophie Zelmani

För att summera min helg som varit sätter jag ordet LUGNT som rubrik.  Jag har njutit av en välförtjänt vila,  jag har bara gjort saker som jag just i stunden kommit på att jag vill göra och sådant tycker jag är så himla skönt. Tycker inte ni det ?!  Jag har gått runt i myskläder, varit osminkad och bara vilat upp mig heela helgen.. Så nu kommer jag ta V.47 med storm :). 









Sophie Zelmani har så mysiga låtar.
Lyssna och mys :P

Utelek.

ag Gårdagen var en riktigt bra dag, jag var på toppenhumör hela dagen och jag njöööt av att bara få vara hemma och dona hela dagen. Man behöver sådana dagar ibland faktiskt. =)
Jag myste i soffan hela kvällen.Tittade på Stjärnor På Is, Svensson Svensson, Brottskod Försvunnen och medan mumsade jag på ostkrokar  =)   (åh det var länge sedan, men såå gott )









Vaknade vid 10.30 idag (åh vad skönt med en sovmorgon), jag han dock inte mer än att stiga upp ur sängen innan Madde ringde och frågade om jag skulle följa med till Jennie. En utedag med barnen stod på schemat, och jag är inte den som är den så jag följde med :).  Vi började dagen med lunch, som bestod av makaroner och korv sedan kastade vi på oss kläderna och gick ut.   Vi promenerade till en lekpark där vi roade oss i 1,5 timme, sedan gick  vi hem igen med väääldigt trötta barn, vi fikade lite och sedan åkte jag hem igen. :).... Och nu sitter jag här !!!!

Snön ligger faktiskt kvar på marken, det är ca 3 minusgrader och solen har skinit hela dagen.En riktigt härlig vinterdag, såå mysigt :)..



Edvin och Alvin skottar utanför dörren, såå fint det blir :)


Elsa påpekar att hennes kära mor Jennie tog väldigt lång tid på sig.
hehe, ni skulle hört utlägget hon hade =)


Alvin roar sig i rutschkanan.
(stavas det så?)


Elsa uppe i klätterställningen.


Elsa och Alvin, av någon konstig anledning skulle tungorna visas på varje bild =)
Men dom är lika söt för det.


Edvin är utslagen efter en dag ute=)


...några sekunder senare sov han =)

(Ida låg och sov i vagnen och Elise roade sig med pappa Fredrik på annat håll )

En rolig låda.

Igår när vi rensade bland kartonger och dyligt under trappen dök en låda upp som det stod " Maris Grejer" på, nyfikenheten steg mig över öronen så jag slängde mig på kartongen. Jag älskar att kika bland gamla saker man gjorde/hade när man var liten.  I den här kartongen fanns allt möjligt, brevpapper, ritblock, teckningar som jag gjorde när jag var liten, bokmärken, en liten hemmagjord bok (det var en berättelse om en prins. haha), det roligaste fyndet var ett kollage, med utklippta bilder på massa snygga killar. Vilka påhitt man hade när man var yngre  :) Håller ni inte med mig ? :)

Här kommer mitt fina konstverk ;)
Jag hade faktiskt riktigt bra smak redan då måste jag erkänna, håller ni inte med mig ? :P



(blixten ställde till det lite.)
Haha, ja vad ska man säga.
Jag tycker dock det fattas en person på kollaget ;).




 


Ni får en lista, i brist på annat =)

Fyra arbeten jag har haft i mitt liv
- ICA Ettan.
- Wedins Accent i Farsta.
- Polstjärnans Förskola.
- Karlavagnens Förskola.

Fyra filmer jag kan se om och om igen
- Brave Heart.
- Barnen i Bullerbyn.
- Nothing Hill.
- Nyckeln Till Frihet.

Fyra städer jag har bott i:
- Sundsvall.
- Stockholm.

Fyra teve-serier jag gärna ser:
- OC
- Prison Break.
- One Three Hill.
- Sjukhuset.

Fyra ställen jag vill åka till:
- Las Vegas.
- Thailand.
- Nya Zeeland.
- Åre ;)

Fyra webbsidor jag besöker dagligen:
- Bloggar.
- Aftonbladet.
- Skistar.
- Google.

Fyra favoriträtter:
- Flygande Jacob.
- Tacos.
- Wook.
- Kyckling och Ris.

Fyra ställen där jag trivs:
- Sommarstugan.
- Åre.
- Hemma.
- Utomlands, gärna med en god drink i handen ;).

Nagelmanikyr

Just precis vad jag har sysslat med nu ett bra tag, det tog längre tid än jag trodde faktiskt. Men ska man vara fin får man lida pin, som en vis person engång sa..haha :)  Men ack så fint resultatet blev. * Nöjd !! :)

Från
www.nagelforum.se fick jag dessa suveräna tips.
(sidan bjuder på riktigt många bra tips,så ta er en titt.)

  • Tvätta händerna noga med tvål och nagelborste. Torka noga.
  • Ta bort gammalt lack
    Fila till önskad längd och form. Polera eventuellt upp ytan med en polerare (ej om tunna eller mjuka naglar)
  • Massera in nagelbandskräm (olja eller balm går också bra) på varje finger. Låt verka ett par minuter (detta för att mjuka upp nagelbanden inför nästa steg).
  • Putta försiktigt upp nagelbanden med en orangepinne.
  • Torka rent.
  • Tvätta med remover en gång till för att få bort alla oljor från nagelplattan (annars fäster inte lacket)
  • Lägg på underlack (för att lacket ska fästa och för att skydda mot missfärgningar)
  • Lägg på färgat lack, minst 2 lager. Börja vid nagelbandet, i mitten, och dra ner åt den fria kanten. Därefter likadant på sidorna. 3-4 drag brukar räcka. Överarbeta inte lacket. Se till att ha en marginal kring nagelbandet på 1 mm.
  • Lägg slutligen på överlack (för att lacket ska sitta bättre och för glans).
  • När allt är torrt: smörj in händerna med en handkräm av god kvalitet!
  • Bättra på med snabbtorkande överlack varannan dag, för extra hållbarhet.


  • - För att få ett riktigt bra resultat krävs tålamod och gott om tid.
    - Istället för att boka tid hos ett proffs kan du få till ett riktigt bra och snyggt resultat av det produkter du har hemma.
    (för jag antar att alla tjejer har, nagellack, fil, remover, nagelsax och handkräm hemma.)

    Detta använde jag;





    - Remover från Åhlens, med Vitamin E.
    - Nagellack från märket Depend. (soft rosa)
    - 4-stegsfil från Kicks.
    - Handkräm från märket Elizabeth Arden.
    - Hand/nagelolja från märket Arnica. (specialbeställt)
    - Pinne för att peta upp nagelbanden. ( vet ej var jag köpt den)




    Resultatet av dagens nagelmanikyr;








    Nå vad tycks ? :)



    Uppdate. 19.00
    Efter önskemål får ni en bild i färg också.








    Lördag 15 Nov.

    Jag har pysslat på här hemma en stund redan, då jag vaknade klockan 08.00. Fint att man alltid får en välförtjänt sovmorgon. hm, eller hur det nu var med den saken. Hehe.  

    Återigen faller snön här i sundsvall,  men i morgon regnar det väl. Men jag ska faktiskt ta vara på den här dagen och njuta av den vita snön som lagt sig som ett täcke över marken, ska ta en långpromenad med andra ord, kanske kikar förbi hos Madde och Fredrik också så jag får utlopp för mitt barnasinne ;).
    Julklappar slog mig, ja jag ska nog börja snart. Eller rättare sagt i morgon. Ringde nyss runt till systrarna och frågade vad dom önskade sig, ingen önskade sig något JÄTTESPECIELLT, men det  fanns några enstaka saker dom skulle kunna tänka sig. Men jag vet tyvärr inte om jag kan förverkliga vissa önskningar, men jag ska göra så gott jag kan..hehe. (se nedan, så förstår ni)

    Madde. Kaffekoppar, jättefina vita från Indiska (jag har sett dom)
    Fredrik. Platt-Tv. Ja med min feeeta lön är det inget problem ;). Tv-spel ville han också ha.
    Elise. Prydnadskuddar från Indiska plus en stoor häst från Lekplaneten. (gossedjur)
    Alvin. Riddarborg plus massa riddare til borgen.
    Ida. Varken Madde eller Fredrik visste något, men med min fantasi och grymma smak hittar jag säkert något ;).

    Jennie. Hudvårdsprodukter från Body Shop eller någon fin klänning/tunika.
    Markus. Skjorta, parfym eller spel till x-boxen. (mina svågrar är som barn)
    Edvin. Pippifigurer.
    Elsa. Spel, barbie eller en liten kartong att förvara sina brev i ( ha ha)

    Mamma och pappa har jag inte frågat ännu, så deras önskningar återkommer jag med.
    (jag undrar när någon ska fråga vad jag önskar mig ha ha)



    Idag blir det en pyssla-mysa-göra-vettiga-saker-dag !!!!!
    - Nagelmanikyr.
    - Hjälpa pappa nere i hallen.
    - Hemma-Spa.
    - Promenad.
    - Rensa ut lite saker från studiematerialet från Lillsved.(ligger just nu och skräpar under sängen.)

    Min lördag kommer bli sååå bra..
    Hejdå.

    Det går verkligen toppen för mig..

    Denna kväll var INTE min kväll kan jag säga.. Lyckades med alla möjliga saker.

    1.  Brände popcorna.

    2. Brände även andra popcornpåsen. ( sedan fanns det inga fler påsar =(

    3. Spillde ut ett glas med Cola över mammas nya vita duk..sorry:(

    4. tjabblade till mobilen, så nu funkar den sisådär kan jag säga.

    5. Fick en kallsup när jag skulle tvätta av mig sminket. ( hur man nu lyckas med det )

    Ja kvällen var ju iallafall händelserik måste jag säga :).

    Idol tyckte jag var riktigt bra ikväll,   tippade faktiskt redan innan att Robin E skulle få åka, och se man på vilket rätt svar jag hade :P.  Kevin och Annas duett var suuuper :).


    Nu ska jag sova, hoppas ni alla har haft en trevlig kväll =)

    Ahlgrens toppade med marabou

    Jag är mätt och belåten efter en riktigt god middag och nu har jag dukat fram lite gotta inför IDOL som börjar om 5 min =).   Vilken tycker ni är bäst ?!  Jag håller troget på Kevin och Alice iaf. =).  

    Ahlgrens bilar toppade med Marabou/Digestive-bitar :).
    Morötter, gurka och dip får fixas i pausen =)

    Hej sålänge !!!

    Regn och rusk.

    Ja det är bara förnamnet för vad det är,   jag lurade verkligen mig själv när jag nämde att gårdagens snöfall verkade ligga kvar. Tjena mittbena att den gjorde, idag har det regnat, regnat och åter regnat. Mitten på november och vädret är så suuurt.  Nu ska det vara snö och några minusgrader. Men icke i sundsvall. !!!!!!!  Nog surat om det, jag har haft en trevlig dag iaf :)  Hur har er dag varit ?!

    Märtha
    inhandlade ett par röda pumps,  dom var inget annat än suuupersnygga. Sedan hade hon tydligen köpstopp. ha ha. Jag, hm ja vad shoppade jag. Kommer nästan inte ihåg för jag fick med mig såå mycket hem. :)
    Håll i er, nu kommer det en lååång lista..... Depend´s manikyrset inhandlade jag.. Inget mer ;).  Ha Ha.
    Jobbigt lååång lista va ? :)    (urp)   Men naglarna ska få sig en omgång ikväll, det kommer bli strålande :).
    Vi han med en fika på Barista också,  det är ju fredag så jag unnade mig faktiskt en god pecannötspaj och till det drack jag två koppar kaffe.  Riktigt gott :).





    Ska snart äta middag, idag bjuder mamma och pappa på fiskgratäng och potatis plus en stoor sallad :).
    Ikväll ska vi smaska på lite Ahlgrens bilar, morötter, gurka och dip och om jag har tur blir det ett glas vin till också.

    Nu ska här tändas lite ljus, så vi hörs senare.




    Har ju glömt att berätta..

    .. Det blir ingen resa till stockholm för mig.   Skulle ju annars ha varit på väg redan,  men det blev lite struligt och ja jag hade  rättare sagt ingenstans att bo. Helt sjukt,  har aldrig ens behövt fundera var jag ska bo när jag ska ner, syster har ju bott där nere i över 10 år.  Men nu har dom flyttat upp till Sundsvall, och det innebär Inget Boende För Mari.. Flytten drog med sig både fördelar och nackdelar :).. Hi hi. Men jag överlever ändå ska jag berätta, det går ju fler tåg ner till stockholm :P. 


    Får se vad jag hittar på i helgen,  Idag ska jag iallafall försöka åka ner på stan en sväng och titta lite :). Vet dock inte om jag vågar mig ut idag faktiskt, det är skridskobana på sundsvalls gator idag. Regn och Minusgrader, det har aldrig varit en bra kombination. Dom varnar oss till och med på radion, tipsar oss att hålla oss inomhus. Gaaah jag som vill gå på stan ;).

    Åh, jag vill ha värme.

    Nyss berättade jag hur mysigt det var när snön föll, hur skönt det var när kylan bet sig fast i kinderna och hur mycket jag längtade efter skidsäsongen, och visst håller jag fast vid det fortfarande men efter att jag nyss kollat igenom bilderna från min och Paulas Turkietresa i våras kände jag en liten längtan efter värme faktiskt. 
     Ligga på stranden och steka sig i solen, smutta på en kall drink och dansa hela natten.  Det är inte mycket som kan slå detta faktiskt ?! :)    

    Jag bjuder självklart på några bilder från resan :).
    31/5-8/6 - 08.



    Ordet var "STEK"


    Väntar på flyget som ska ta oss till sverige.


    Kleopatrastranden, niiice =)


    Röd som en kräfta och förbannat sugen på chips.
    En vanlig eftermiddag i Turkiet ;).


    Tror det var efter 13 redbull/vodka.
    ha ha.


    Det dracks öl innan resan ner, på Arlanda.


    Grymt.


    Utsikten från vår favorit restaurang, Elite.



    Första middagen i Alanya.


    Eftermiddagspromenad.


    Innan utgång.
    Paula, kom du ihåg alla fläckar vi bråkade med på min klänning.
    haha.


    På denna balkong satt vi varje kväll och svullade i chips och godis.
    Blev några groggar där ute också ;).


    Stranden is the shit.


    Vågorna var sjuukt stora under de sista dagarna.
    Badförbud !!!!


    Visst blir man sugen på en resa när man tittar på dessa bilder ?! =)
    Tror vi snart får boka in en till resa tjejen :)


    Artistry

    Jag berättade ju för er om den där kvällen då jag skulle på ljusparty, eller jag trodde det skulle vara ett ljusparty. he he.
    Det var ju information om hur man startar ett eget företag på internet, hur man lätt tjänar extrapengar osv. Ja ni kommer kanske ihåg =). Från detta företag som denna familj informerade om fanns det en uppsjö av olika produkter att inhandla. Allt från kosttillskott till våtservetter. Ni fattar :).   Jag och mamma kollade på en duschcreme och en skrubbkräm, från samma serie. Just den kvällen blev det inga affärer, vi tyckte helt enkelt produkterna var lite föör dyra.    
    Men gissa, i morse när jag kom hem står dessa produkter på min säng och väntar plus en handtvål och mirakelservetterna  :).  Man skulle kunna tror att det redan är julafton !!!!








    Mini Wipes - Mirakelservetter som tar bort alla sorters fläckar.
    Funkar också perfekt att torka munnen på ungarna.

    Handtvål  

    Artistry skrubbkräm -  Luktar helt underbart.

    Artistry löddrande Body wash - Även denna luktar lika underbart.

    Eftersom jag aldrig använt produkterna lämnar jag betygen åt sidan en stund.
    Återkommer självklart med mer information.

    Servetterna har jag dock provat och som jag skrev ovan; dom tar verkligen bort alla sorters fläckar.



    Torsdag.

    Natten på jobbet gick bra,  känns sådär lagomt att jobba mellan 18.00-06.30.   Jag släckte lampan sista gången vid 02.30, sedan blev det en liiiten vila där innan jag steg upp vid 05.45. shit, hur orkar man egentligen..!?!.
    Nu har jag sovit någon timme här hemma och jag känner mig riktigt utvilad faktiskt, skööönt :).

    Usch, jag haaatar verkligen småkryp. Det går löss på jobbet, och jag kan säga att jag inte gjorde annat än att klia mig i håret igår kväll.. Så fort jag hör ordet så kryper det i kroppen på mig, jag vet att det är psykiskt..  Men usch och fy för småkryp, jag ska låta mamma kamma igenom mitt hår sedan. Håll tummarna för att jag slipper dom små äckliga sakerna. 





    Åh, det var så mysigt när jag steg upp i morse och kollade ut genom fönstret. Stora snöflingor dalade ned mot marken och det bästa av allt är, snön verkar ligga kvar =). Mysigt hurrni, jag börjar ana en vit jul i år ändå :). (jag ska kanske inte säga för mycket).

    Förresten, apprå på jul. Jag kikade i en inredningskatalog igår och blev riktigt inspirerad faktiskt, dom  hade inrett lägenheten i bara vita och silvriga julsaker, nog fanns det någon enstaka röd pryl, Men visst låter det riktigt fint?!  Tänk er en jul utan massa röda saker,  vore riktigt fint och nytänkande tycker jag så jag ska faktiskt ta saken i egna händer och inhandla lite vita och silvriga julsaker.     Inredningsbutikerna här istan har nog också tagit efter denna trend, för numer glittrar det mesta julsakerna i vitt och silver, istället för rött.  Eller, ni kanske föredrar en röd jul ?! :)  







    Idag är en sväng på IKEA med mamma inplanerad,  jag behöver och jag  tror även mamma behöver inhandla lite mer ljus. Dom brinner ju upp så fort, jäkla ljus :).   Vid 16-tiden ska jag hämta upp Elsa och Edvin på dagis, får se vad vi hittar på. Men lite mys och bus finns det alltid tid för ;).    Vid 19.00 drar Timrå igång igen efter elitserie-uppehållet, så om jag har tur blir jag bjuden på middag och hockeykväll hos syster.. Weeeii :)


    Shit, idag blev det ett långt inlägg.. Hoppas ni behagar läsa allt ;).

    Birsta City.

    Kom nyss hem efter en sväng på Birsta City med Madde, Elise, Alvin och Ida. Började med mellis på Café Charm, barnen smaskade på varsin skinksmörgås och jag och Madde drack varsin Latte..sedan kollade vi runt i näästan alla butiker, helt otroligt att barnen orkade med detta. Men dom är uthålliga :). Elise visade mig några saker hon önskade sig i julklapp, måste ju säga att jag blev lite förvånad, det var inte Lekplanetens största barbiehus eller något liknande precis utan hon pekade ut tre prydnadskuddar från Indiska.(lila, rosa och ljusgrå)...Haha hon är 6 år och kollar redan på inredningsprylar, vet inte alls vem hon är lik ;).  Men bra smak har hon må jag säga, för exakt samma kuddar har jag spanat på ett tag :).   Alvin pekade dock ut en stoooor riddarborg han ville ha plus massa legogubbar.
    Ja vi får se vad moster hittar på :).  


    Nu ska jag strax bege mig till jobbet, fick börja en timme tidigare, kl 18.00 istället för 19.00.
    Men det innebär lite mer pengar, och det har ju ingen dött av precis. ;).  

    Ha en fortsatt trevlig kväll så hörs vi i morgon.





    Lugn, bara lugn.

    ..Ja nu har jag lugnat ner mig.. Men förbannad är bara förnamnet för vad jag var igår kväll, men nio timmars sömn gjorde susen, annars hade jag nog varit fly förbannad idag också. Men det funkar ju inte,  jag som alltid annars är Glad :).

    Godmorgon förresten =).  Hur har ni det idag ?!
    Jag har juh som sagt hela dagen till godo att hitta på något vettigt/skojigt. Jag har faktiskt redan påbörjat det jag har planerat för dagen, med andra ord att städa :).  Visst är jag duktig?!  Märtha fick hoppa in och jobba idag också, så då passar jag på att göra lite nytta här hemma istället innan jag börjar jobba Kl.19.00.    

    Stockholm var det ja,  åker ner på fredagmorgon och åker förmodligen hem på söndag. har inte bestämt mig vilken dag det blir ännu.    Planerna för helgen är inte heller riktigt spikade, men jag har bestämt att  Paula ska bli mitt byte under helgen. Så se upp damen :) Weeeiii !!!!  Ska försöka passa på att träffa några andra från Lillsved också.
    Christine, kom ner vetja ?! :).


    Nu ska jag göra iordning lite frukost och sedan fortsätta med städningen.
    Hejdå.



    Upprörd eller rättare sagt förbannad!!!!!!

    En titt på Aftonbladets hemsida innan jag lägger mig tänkte jag skulle passa fint, men jag hinner inte ens få upp sidan innan jag blir riktigt upprörd eller rättare sagt riktigt förbannad.  Just detta hände inte i sverige iofs, men det spelar mig F*n ingen roll, jag måste avreagera mig här på bloggen ändå.     Läs !!!!! detta och jag lovar er att ni om 2 minuter är lika upprörd som jag är just nu.   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3747570.ab    



    Det är helt sjukt,  på åtta månader har socialen besökt dom 60 gånger, jag upprepar 60 gånger men INGEN har "ryckt" in.  Hur f*n kan man "gå förbi" en 17 månader bebis som har likartade skador som efter en bilolycka och ingenting göra. Sådant missar man bara inte, hur j*vla manipulerad man än blir.  


    Nu står det banne mig klart och jag tänker inte ens fundera en sekund till,  jag ska bli socionom och visa ALLA hur f*n man beter sig när barn/ungdomar far illa.
    Såhär får det bara inte gå till, vare sig det handlar om sverige eller något annat land !!!!!

    Vi hörs, jag måste sova.

    Kaffefull..haha

    ..Ha ha, helt sjukt. Kan man bli full på Kaffe?!  Snurrar i huvudet, ja banne mig lika som det gör efter för många drinkar på krogen.  Blev kanske för många koppar kaffe på Barista ikväll, men vi hade juh trevligt iaf :),. Eller hur, Märtha ? =)
    I brist på annat tog vi en sväng med bilen också, haha vilka muppar vi är :)  Men nu är jag hemma....


    Min dag på jobbet var helt okej,det var full huggning från det att jag kom dit tills jag gick hem. Men det är väl så en dag på jobbet ska vara antar jag, Eller har jag fel ?! =).   

    I morgon
    ska jag återigen träffa Märtha,  får se vad vi hittar på. Jag jobbar natt i morgon, börjar kl. 19.00 så jag har heeela dagen till godo =).  Weeeeiii :).


    2008, Zara Larsson.



    Sov gott !!!!

    God kväll

    Idag har jag inte mycket att skriva om faktiskt, min dag har varit helt tom på aktiviteter. Men rätt skönt med sådana dagar också.  Jag har iofs gjort en nödvändig grej, hämtat ut min klocka. Kostade dock 500 kr, så det var ju jätteroligt..Men nu är den äntligen åter på min vänstra handled. Me Like :).

    Skulle juh egentligen ha träffat  Märtha, men när det var dax ringde hon och sa att hon skulle jobba. Tråkigt. Trevligt  för henne iofs, klirr i kassan ni vet ;).  Men vi ska göra ett till försök i morgon kväll, efter jobbet, så håll tummarna för oss :).









    Åh vad gulligt, jag måste visa er.

    Igår kom Jennie och barnen förbi en stund och hälsade på, av någon konstig anledning började vi prata om väskor och jag nämnde väl att jag behövde en ny.   Sedan var det inget mer med det, vi fortsatte samtalet, fikade och sedan åkte dem hem.

    Idag, eller rättare sagt för en liten stund sedan kom dom på besök igen. Gissa vad Elsa hade med sig, jo en väska, till Mig :)., En väska gjord av papper och handtaget är gjort av presentsnören.  Snacka om att dom små öronen tar in mycket, för samtalet om väskorna var inte Elsa delaktig i. 



    Hur sött är inte detta ?! :)
    - Love -



    Måndag, morgon. + Musiktips????

    Sitter här och fixar mina naglar, filar, putsar och målar =) Det blir så fint så.
    Nyss vaknat förresten, hoppade direkt in i duschen och peelade mig, sedan lade jag en ansiktsmask, smörjde in mig med Body Butter medan hårinpackningen fick värka...  Man känner sig så himla ren och fräsch efteråt :): Me Like !!!!

    Idag står en träff med Märtha på schemat, tror dock att det inte blir någon spinning för min del :(. Vaknade med halsont  igen, så jag tror det är bäst jag skippar den. Vill verkligen inte bli sjuk.  Men träffa Märtha kan jag göra ändå :)

    ----------------------------------------------------------------------------------------------


    Kom och tänka på en sak förut när jag tryckte igång musiken på datorn.
    Finns det någon bra sida där man kan hitta MASSA musiktips,  för varje gång jag ska ladda ner något får jag hjärnsläpp och kommer aldrig på låtens titel eller artistens namn.?! Någon som kan hjälpa mig ??? :)






    Den här är för övrigt grym =)

    Bandy.

    Tänk er ett svettigt omklädningsrum, nyslipade skridskor, ett gäng laddade damer, hårt knytna skridskor, adrenalinet pumpar, taktiksnack, uppvärmning på nyspolad is och kylan kryper in genom utrustningen. Detta kanske låter lite konstigt för er som inte vet. Men sådant här kan jag faktiskt gå runt och längta efter ibland, minns när man tränade 4 gånger i veckan plus match varje vecka, och detta höll jag på med i ca 8 år. Grymt är bara förnamnet för hur det var på den tiden. Shit, jag vill spela Bandy igen.

    Paula berättade att dom behövde förstärkning i damlaget nere i Falun, gissa om jag blev sugen ?! :)
    Vad säger ni, jag kanske ska dra ner och gästspela en säsong ?!



    Åter i sundsvall.

    Vid 17-tiden klev jag ur bilen här hemma i sundsvall, resan gick bra så vi alla är nöjda och belåtna :).
    Innan vi åkte hem blev det en promenad och en snabbis in på Peak-butiken, pappa skulle inhandla en fleecejacka men storleken fanns ej så han får glatt traska ner på stan här hemma istället. Typiskt !!!!!

    Ikväll har jag inte gjort så mycket, vi mumsade i oss varsin sallad när vi kom hem, sedan har jag hunnit med en dusch, packat upp väskan, rensat bort lite skor (*gråter),  pratat med Märtha i telefon och ja typ inget mer :). 
    John Blund börjar närma sig faktiskt, så ja en tidig kväll tror jag faktiskt passar perfekt idag.


    Veckans planer.
    Måndag. Rensa bort kläder/skor m.m i hallen. Träffa Märtha, spinning och fika =).
    Tisdag.  Inga planer.
    Onsdag. Jobb, 19.00-08.00.
    Torsdag. Åker till sthlm.
    Fredag. Flanerar nog runt på sthlms gator :).






    Morgon i Åre.

    Elva är klockan och jag har redan varit ute och promenerat i morgonsolen, ätit en stor grötfrukost (gröt med russin och linfrön, smörgås (med kalkon på), ägg, och ett stort glas juice), duschat, klättt mig och firat Farsdag.. Det gäller att ligga i hurrni :).
    Hur mycket har ni hunnit göra denna söndagsmorgon ?! :)

    Gårdagskvällen spenderade vi här i stugan med en god middag, efterrätt, ett glas vin, en långpromenad och sedan satt vi i soffan hela kvällen, kollade tv, spelade kort och bara njöt :). Jag gjorde kväll vid 00-tiden, efter en kalasbra dag.



    Såhär roligt hade jag igår ;).


    Kvällspromenaden igår.


    Söndag, det betyder hemfärd.  Vet inte exakt när vi åker, men vi ska först packa ihop, städa undan, ta en promenad, ta en sväng förbi byn igen,  skulle jag tro =).   Men helst av allt skulle jag vilja stanna några dagar till. 
    Även idag skiner solen och det är ca 4 minusgrader,   det enda som jag tycker verkligen fattas denna morgon är 2 m snö och nypistade backar :).  Då skulle ALLT  verkligen vara på topp !!!!!!!















    Härliga bilder från min morgonpromenad.









    Åre, tårta.

    Farsdag i morgon och det innebär paket till pappa och en mumsig tårta =) Självkart är det fixat.
    Jag har köpt ett par rejäla handskar åt honom som han fick välja ut i dag, inne i butiken Hanson.

    Eftersom vi vill passa på att njuta när vi väl är här så är tårtan redan provsmakad faktiskt, eller mamma och pappa har smakat den. Jag gillar inte tårta så jag fick vara utan :(.  


    Tjusigt värre =)

    Nu ska jag hjälpa mamma att förbereda middagen, som idag består av Flygande Jacob och ris :)
    Min dag har varit riktigt bra.

    Åre, Bilder.










    Vår stuga.
    Vi bor i lägenheten på övre våningen till vänster.

    Eftersom att jag njuter så måste ni också få göra det, så därför har jag tagit några härliga bilder åt er under dagen som ni kan njuta av här ovan. 
    Visst har vi det mysigt ?! :)

    Åre,Norrmän och shopping.

    Klockan är 14.51 och vi har precis kommit tillbaka till stugan. Som sagt började vi med en promenad runt om i stugbyn här i Tegefjäll, sedan tog vi bilen in till byn där vi har flanerat runt, kollat runt i butikerna, fikat på Åre Bageri, Mums :), ja det är väl typ det man kan göra inne i byn en sådan här dag. Innan vi åkte hem tog vi en sväng till Duved och kikade, promenerade runt bland stugorna och njöt av solen som värmt oss hela dagen.. Så himla fint ööööverallt :).  Jag önskar mig en egen stuga i julklapp, är det okej ?! :). 

    Det är inte bara jag, mamma och pappa som hittat hit i helgen utan Norrmännen har också hittat till Åre,  det pratas Norska vart man än vrider örat.  Låter lite mysigt faktiskt hi hi :)  Norrmän kan verkligen det där med shopping, jag och mamma han nästan inte med i deras shoppingtempo. Haha.  Men dom passar väl på när dom kommer till Sverige,  för om man jämför priserna i Sverige och priserna i Norge förstår man Varför.   

    Jag har verkligen världens snällaste mamma och pappa :).  Jag fick en "underställsväst" från märket Haglöf, som kommer passa fint ovanpå underställströjan och under skidjackan i vinter. Jag fick också en houdtröja från märket Houdini som kommer värma mig under de kalla vinterdagarna. Riktigt fina grejer. Åhh vad glad jag är :).





    Väst från märket Haglöf.
    800kr från Friluftsliv/Äventyrsbutiken.


    Houdtröja från märket Houdini.
    1500kr från Friluftsliv/Äventyrsbutiken.


    Jag återkommer med fler bilder i ett nytt inlägg.








      

    Åre.

    Det är nästan svårt att beskriva med ord vilken underbar morgon det är,  solen skiner (solen gick precis upp bakom bergen), inte en moln på himelen, det är ca 5 minusgrader, en stor grötfrukost är serverad och jag är på toppenhumör.  Detta bör egentligen upplevas för att man ska kunna förstå... Hur låter detta tycker ni ? :)   


    Dagens planer har inte riktigt skridit till verket ännu faktiskt, men efter frukosten vet jag att en promenad väntar.  ÅreByn kommer med största sannorlikhet också att få ett besök, kanske det blir en fika på något mysigt café eller varför inte lite shopping,   jag ska faktiskt försöka hitta någon fin Farsdagspresent så butikerna måste besökas ;), För ni har väl inte glömt bort att det är Farsdag i morgon ?! :)  Lunchen och middagen vet jag inte riktigt vart den serveras, men förhoppningsvis blir det något gott, kaanske på någon mumsig restaurang hi hi :).    Spelar egentligen ingen roll hur vi styr upp dagen, för det är bara fantastiskt att få vara här.
    Nästa gång måste Ni följa med upp :)


    Nu ska jag sätta mig till bords och avnjuta en god frukost.
    Vi hörs senare :).




    Ja det är bara att njuta..


    Trevlig utsikt man har från soffan :)

    Åre.

    För ca två timmar sedan kom vi fram till Åre (Tegefjäll).  Det är 4 minusgrader,  snödiset från snökanonerna ligger tät över byn, folk glider omkring i snygga vinterkläder, stämningen är redan på top =) annars har jag inte hunnit sett så mycket annat ikväll, för det är verkligen kolsvart ute.  För att vara en helt "vanlig" helg har många andra också hittat hit, vilket jag tycker är toppen. Det är så mysigt när lamporna lyser runt om i stugorna :).

    Jag, mamma och pappa har precis avnjutit en god middag och idag serverades Tacos =).
    Mätt som jag är har jag slagit mig ned i soffan under en filt,  tänt massa ljus och slagit upp ett glas vin.
    Hur bra låter inte det ?! :)

    Nu ska ni få fortsätta med era fredagssysslor, vad nu det kan vara ?! =) För jag ska nämligen göra detsamma här, och det blir bara massa mys =)




    Swisch sa det på vägen hit =)


    Mums =)


    Fleecetröjan är på, ett måste i fjällen =)

    Besök hos frisören.

    Jag är åter från besöket hos frisören, som alltid blir jag riktigt nöjd när jag går till Sara.  Toppade och tunnade ur håret rejält denna gång,  men hm jag vet inte om det syns faktiskt. Har så sjukt mycket hår på huvudet att en urtunning knappt märks. Men det var iallafall skönt att fräscha till sig lite, och nöjd blev jag  :).

    Väskan är packad och jag inväntar färden som ska ta mig till Åre :). 
    Vad gör ni idag ?!


    Vet ni, till veckan ska jag åka ner till stockholm. Weeeiii =)
    Jag längtar så himla mycket, Paula ska också åka ner så vi ska träffas och det ser jag verkligen fram imot.
    Eller hur tjejen ?!:)  Jag hoppas jag hinner träffa så många som möjligt nu när jag åker ner, det var väldigt länge sedan jag träffade mina vänner där nere.
    Berättar mer om resan senare =).


    (Ni får se en bild på frisyren lite senare)


    My Name is Bond, James bond.

    Jaha då har man sett den nya Bond-filmen också, samt smaskat på lite karra =).
    Om man gillar Bond-filmerna kommer man gilla den här också, samma "standard" som de flesta av filmerna. Full fart från början till slut, Bond hämnas, hoppar runt på taken, träffar brudar, skjuter folk, går på Fina fester. Ja ni vet hur det brukar se ut. En sevärd film enligt mig.   Jag ger filmen tre * utav fem.










    Trötter, men ska iväg igen.

    Kom nyss hem från jobbet,  det var en livad kväll men det funkade fint ändå :). Jag är dock dödstrött och skulle bara vilja krypa ner i sängen och sova men jag ska strax hoppa i andra kläder och bege mig ner till Filmstaden. Shit vad jag ränner runt hela tiden...pust och stön.. Ha Ha :)

    Vi hörs senare. Jag Lovar att jag ska uppdatera er om något roligare snart =).




    Redo för bio.
    Hej svejs.

    Mumma.

    ..Vad är inte bättre än god mat och trevligt sällskap =). Har nyss tryckt i mig Thaimat med Elin och Maria som sällskap.
    Mumma ;).  Nu ska jag strax klä mig i något bekvämare som passar jobbet bättre,  jobbar fram till klockan åtta sedan blir det Bio. Tur man har lite att göra menar jag ;).   Återkommer med en recenssion om filmen senare ikväll.


    I morgon börjar dagen hos frisören, dax att klippa bort de slitna topparna och det ska bli så skööönt, älskar att bli ompysslad :).
    Vid 14-tiden åker vi till Åre,  vi får se vad helgen bjuder på där uppe men jag lovar att helgen kommer bli underbar.
    - Självklart uppdaterar jag er om vad som händer där uppe. 


    Varför smetar man på sig hundraelva lager foundation, femtielva lager kajal och vitt läppstift på det???.
    Är det snyggt ??  Ha Ha Ha.

    Återkommer senare...

    Julklappar

    Ska man börja köpa Julklappar snart kanske !?.  Mamma och pappa har börjat för några veckor sedan vet jag, för inne i deras sovrum står det redan två kassar med massa julklappar,;)   (jag lovar att jag inte har kollat om något paket var till mig. hi hi.)   Ja det gäller att vara ute i god tid. 

    Då är frågan, ska Jag också börja snart kanske ?!
      Förra året var jag redan klar vid den här tiden, just då var det riktigt skönt men i efterhand saknade jag faktiskt hysterin som infaller Varje år innan jul...  Nu har jag dock ingen aning om vad folk önskar sig, jag har inte bestämt Vilka jag ska handla till eller hur Mycket jag ska handla för,  jag har ingen julkänsla,  det finns ingen snö och det är ingen julhysteri ännu.   
    Jag börjar nog att ta reda på vad alla önskar sig, sedan får nog inhandlingen vänta några veckor till.  I år Vill jag trängas med alla människor.   Jag tycker liksom det hör till :)    Hur tänker ni göra, har ni redan börjat ?! :)  





    Vi fick fint besök igår kväll.

    Nyvaken och faktiskt riktigt pigg, konstig efter att jobbat natten. Men jag är juh Super-Mari ;)

    Igår kväll vid 20.00-tiden kom det fem politiker från stockholm på besök på jobbet, men vilken ära hurrni. ha ha. :) Om jag inte är helt ute och cyklar kom dem faktiskt  från Regeringen. Deras uppdrag var att kolla hur verksamheten hos oss fungerar. Det blev en hel del frågor och vi svarade i den mån vi kunde :).  Allt detta för att dom senare ska kunna argumentera VARFÖR just en sådan här verksamhet är Viktig.. Osv. Med andra ord var dom FÖR denna verksamhet och inte MOT som de flesta politiker i sundsvall är.  Det ska sparas och det ska sparas, men spara in pengar på någon annan verksamhet för guds skull.

    Jag har precis duschat och påbörjat min make-up, men det går segt :)  Jag ska nämligen möta upp Elin och Maria på stan för att äta en Lunch tillsammans. Hörde något om Taihmat och det klingar faktiskt riktigt  fint i mina öron :)

    Vid 15-tiden börjar jag jobba igen, slutar vid 20.00-tiden. Snabba ryck här hurrni :) Då blir det raka vägen till Filmstaden, jag ska se nya Bond-filmen :) Weeeiii !!!!  Någon som sett den ?? =)


    Snart blir det jobb.

    Jag har precis packat min lilla "nattpåse" som jag ska ha med mig till jobbet ,jag måste ju ha med tandborsten och lite ombyte nu när jag ska jobba natt. :). Känner mig som en liten flicka som ska sova över hos en kompis he he :)


    När vi dukat fram middagen på bordet och satt oss till rätta för att börja äta knackade det på dörren, Ha ha, ja gissa om inte syster 2 (Jennie), Elsa och Edvin stiger in genom dörren precis. Mina systrar kan verkligen de där med att passa in mattiderna här hemma :).  Ytterligare tre tallrikar flög upp på bordet och köket blev genast smockfullt,   jag smög in till vardagsrummet istället och satt mig. Mycket lugnare här ute ;).  


    Nu ska jag surpla i mig den goda soppan som serverades idag, mumsa på det hembakade brödet och sedan bege mig till jobbet.       Så ha en fortsatt trevlig kväll mina nära och kära. Vi Hörs I Morgon !!!!

    3 av mina älskade syskonbarn är på besök.

    Nyss klampade Madde, Elise och Ida in genom dörren,  nu hade dom tur för jag och mamma hade precis dukat upp lite mellanmål :). Yougurt, russin, banan och juice. Dom andra tre ligisterna var inte sen med att sätta sig runt bordet och mumsa på allt det goda.  




    Ida


    Elise


    Bilderna får tala för sig själv.
    Jag har juh redan miljoner gånger berättat för er att mina syskonbarn är de mest underbaraste.
    (Alvin har inte kommit från dagis ännu,därav utebliven bild från honom.)


    Nu ska jag plocka fram lite "ritgrejer" och lägga till min estetiska sida ;).
    Hörs sen.

    Förkylningskit.






    Sinova. Traditionellt använt för lindring av symtom i näsan och dess bihålor.
    1 tablett 3 gånger dagligen.

    Bafucin. Vid ont i halsen och svalgrodnad i samband med lindriga infektioner.
    1 tablett varannan timme.

    Esberitox. Traditionellt använd för lindring av symptom vid förkylning.
    1-2 tabletter 3 gånger dagligen.

    Apelsin. Rik på C-vitaminer och smakar mumma ;).

    Hejdå förkylningen ;)

    Mirakelpiller(?)

    Godmorgon godmiddag godkväll.  Vaknade med halsont idag :( känns mindre roligt eftersom jag INTE har tid att vara sjuk nu,  men vem har tid med det egentligen ?!.  Börjar jobba klockan 17.30 i eftermiddag  och går av i morgonbitti klockan 07.00, med andra ord blir det en lugn dag här hemma innan jag går till jobbet. Ska strax ta en promenad bort till Apoteket på Sjukhuset och inhandla lite Kan Jang, Halstabletter, jag ska också försöka hitta några mirakelpiller som gör mig frisk på "två röda".      Någon som har något/några bra Tips ?!?   :)



    Vad tycker ni om valvakans resultat inatt, var det rätt kandidat som vann ? :)
    Enligt mig var det helt klart rätt person som vann.

    Vargsången

    Åh mysigare Godnattvisa kan man inte hitta.





    Godnatt mina kära, vi hörs i morgon.

    Smart grej.

     När jag kom hem idag hade mamma inhandlat en ny möbel, eller vad jag nu ska kalla det för. Shit, den var riktigt behändig faktiskt.   Innan har barnens leksaker tagit plats i bokhyllan och det har enligt mig sett väldigt rörigt ut,  men nu kan vi gömma dom. Weeeiii =) SKÖNT




    Mjuk för rumpan att sitta på, perfekt när man är hela familjen och helt ok design.
    Med andra ord en ganska praktisk "möbel".



    Och vad hittar vi om vi lyfter på dynan, jo massa leksaker.:)
    Är det inte hur bra som hellst ? :)



    Jag tror också jag ska inhandla en sådan, det finns alltid något skrot att gömma undan.

    Den finns att köpa på Åhlens, men priset har jag ingen aning om.








    Min dag.

    Tisdag den 4:e november är förbi och jag är helt klart nöjd med dagen. Jobbat mellan 09.00-17.00,  det har varit en relativt lugn dag, om nu en dag på en Förskola kan vara lugn. Ha Ha, Ja ni vet vad jag menar :) !!!!  Kom hem och slog mig till ro en stund innan jag mötte upp Anna för en kvällspromenad, det är alltid lika skönt att röra på sig efter en arbetsdag, nog för att jag sällan sitter still på jobbet men det är bra skönt att få frisk luft samt utbyta några ord med en Vän. Ikväll annalyserade vi några andra människors liv, haha jag nämner inga namn. Men det var faktiskt ett roligt samtalsämne :).  Nu är jag duschad och fräsch och jag tänker fortsätta min kväll i soffan. 




    Lilla jag är på väg ut på en promenad, hm, visst ser det ut som om jag biter mig fast i jackan ?!
    Blir väl helt till mig när jag ska få träffa Anna, så jag måste bita tag i något.. Weeeei :)
    Ha Ha.


     


    Shit, jag ser verkligen fram imot skidsäsongen.

    Medan jag pratat med nära och kära på msn och försökt varit social med mamma har jag kollat runt på massa underbara bilder från olika skidanläggningar.  Jag blir riiktigt sugen på att glida nedför backarna nu, känna kylan bita tag i kinderna,  känna adrenalinet pumpa i kroppen. Kanske till och med lyxa till det med en liten "smörklick".  Skämt och sido, jag ser verkligen fram imot säsongen. 

    Till helgen ska jag upp till Åre juh, det hade jag nästan glömt bort, hur nu det gick till. !?!
    Jag ska verkligen passa på att andas in den friska luften som finns där uppe, ta långa promenader och blicka upp mot backarna där jag om några månader njuter av skidåkningen,  ta vara på varje sekund jag har att spendera i byn,  lyxa till det med lite Åre-shopping och god mat. Hur bra låter inte detta ? :)

    Endast för er skull ska jag bjuda på några foton jag tagit när jag varit i fjällen och åkt skidor..



    Bydalen/Höglekardalen 08. Skidinstruktörsutbildning.


     


    Backarna i Bydalen/Höglekardalen 08.
    ( några mil utanför östersund)


     


    En tidig morgon i Åre 07.


     


    Bydalen/Höglekardalen 08.
    Skidinstruktörsutbildning.


     


    Bydalen/Höglekardalen 08.
    Skidinstrukstörsutbildning.
    Denna bild har jag "lånat" av Cicci O, var tvungen att ta med den.
    Hoppas det är ok tjejen ? =)




    Nu förstår ni kanske varför jag ÄLSKAR fjällen, detta får man bara inte gå miste om.
    Bilderna ovan "berättar" verkligen hur underbar fjällen är. På Riktigt.


    Med detta vill jag önska er en trevlig morgondag och en god natts sömn för nu ska jag lägga mig.
    Sov gott !!!





     


    Grymma tofflor.



    Slippers. 199 kr på DNA.
    Finns i färgerna svart, rosa och vita.

    Shit, hade helt glömt bort dessa tofflor. Hur grym är dom inte ?! :)
    Vad är en mysig hemmakväll i soffan utan dom här tofflorna liksom, man får banne mig inte missa att köpa dom:)
    Ett måste i höst/vinter, dom rosa blir mina på torsdag. :).


    Hemma.

    ..Kom nyss hem efter en arbetsdag, dagen har varit som många andra dagar på jobbet, TOPPEN !!!! Trivs så himla bra, jag vet att jag tjatar om det hela tiden men jag går till jobbet med ett leende på läpparna och jag går hem från jobbet med ett leende på läpparna och det tåls att upprepas faktiskt, för den känslan är enorm. Ja för det är väl så det ska kännas, eller ?! :).  Önskar dock att jag kunde "ta" med mig mina kollegor till mitt framtida jobb,  för det är ju inte riiiktigt det här jag "vill".  Men samtidigt är det ju bra att "förnya" sig då och då, men jag kommer sakna dom. Aja nog om detta, jag trivs på jobbet iaf och nu vet ni det :P


    Bokade nyss in en lunch med Elin på torsdag, det är ju min lediga dag :). 
    Får se var vi hamnar,  vi kanske ska lyxa till det lite för ovanlighetens skulle.. hm.... Weeeeiii :).

    Ska göra iordning en shake nu, det får bli min middag idag. hi hi :) Orkar inte tillaga något annat, mamma är hos syster och är barnvakt och pappa är på After Work med jobbet + hockey.. Vissa har det bra hurrni :(.  






    En kväll i soffan

    Nu är jag åter, jag har legat i soffan ett par timmar och bara latat mig. Kändes som det behövdes idag =) Men nu ska jag rycka upp mig en sista stund och göra lite pappersarbete inför jobbet i morgon, sedan blir det raka vägen till sängen.

    Måndag den 3:e nov i morgon, och ja snart är det Jul. Någon som fått julkänslor ännu ? Jag kan inte påstå att jag fått några mysiga julkänslor,  men jag hoppas dom kommer snart. Tända ljus, knäck, glögg, risgrynsgröt, doften av hembakade pepparkakor, Kalle Anka, julhysteri, mysiga dagar med familjen... Ja och massa mer. Men åh så mysigt det ska bli :).  För att inte glömma nyfikenheten på alla paket under granen, hihi jag blir som ett barn när det kommer till ämnet "Julen" :).  Blir inte ni det ? :)   Förresten, är det någon fler än jag som fortfarande får paket i en julstrumpa på julaftonsmorgonen ? :)











    Veckans lista :
    Måndag. Jobb, 07.30-16.00.
    Tisdag.   Jobb, 09.00-16.30.
    Onsdag. Jobb, 18.00-08.00.
    Torsdag. Ledig.
    Fredag. Jobb, 07.00-13.00. Åker till Åre vid 14-tiden.

    En skön vecka med endast jobb inplanerat väntar mig, och det ska bli skönt faktiskt.  Jag har inte tänkt göra något annat utvöver detta faktiskt...   Vad händer hos er mina vänner ?! :)


    Sov gott !!


    Årets Fest !!!!

    Jag anlände vid 19.30-tiden och blev sjukt överraskad utav en såå seriöst fixad fest,  måste berätta, innan jag gick in möttes jag av en kille hängandes i trädet med ett rep runt halsen. Hur läskigt är inte det !?!? Nedervåningen var smyckad till tusen, spindelnät, massa tända ljus, spindlar, rökmaskin ( så det såg riktigt kusligt ut när man kom in.). Bålen hade dom gjort iordning i en stor svart tunna, med kolsyreis så det rykte ur tunnan. Övervåningen var avstängd på grunt utav en mordutredning, haha ja jag skojar inte. En människas konturer hade ritats upp på golvet med hjälp utav tejp, sedan hade dom stängt av rummet med avspärrningsband.  Toaletterna på övervåningen var dränkt utav blod, samt att någon skrivit med sitt blod på spegeln, "Help Me".. Scaryyyyy !!!!!  Kvällen fortsatte i en grym takt, dans, goda drycker, läskigt sällskap ja you name it :).  Det här var helt klart årets hittills bästa fest, tråkigt för er som inte var där bara..

    Här kommer mina läskiga avtryck från kvällen, så håll i er.












































    Som ni ser var kvällen helt obeskrivligt grym.
    Vid 02.30-tiden fortsatte kvällen på en efterfest i stan och kvällen slutade vid 03.30-tiden med en klädhängare i handen.
    haha. Anna vi är sjuka.







    Lite cred till mig faktiskt.

    .. Efter århundradets bästa fest är man inte speciellt sugen på att kliva upp kl.07.00 dagen efter. Men jag ska berätta en sak för er, just precis det gjorde jag. På ostadiga ben pallrade jag mig iväg till jobbet vid 07.30 i morse. Haha, jag kan säga att det inte var en vacker syn, hoppas ingen såg mig !!! :)  Klockan 13.00 var mina timmar avverkade (fick gå en timme tidigare..undra vad det kan ha berott på haha.) och jag tog då mina seeega ben och gick hem, ja ni kan ju gissa en gång på vad ni tror jag har gjort sedan jag kom hem !?!?! :) Haha Jo, jag har SOVIT !!!!! Men om jag ska vara ärlig så mår jag huuur bra som hellst idag faktiskt, men jag är bara förbannat trött..

    Jag ska i ett nytt inlägg berätta om Festen och bjuda er på lite Bilder, men jag måste få i mig något ätbart först. Hi Hi, så ni får fint vänta :).

    Ett ljus i sorgens mörker.

    Allhelgona. En helg för stillhet, minnen och gravsmyckning med tända ljus.
    Jag hoppas fler än jag låter den här helgen ägnas åt minnen och saknad av människor i sin närhet som gått bort. Jag tänker iallafall göra det och närmast mig står mina mor och far-föräldrar som gick bort för ett antal år sedan.  Efter dom lämnades ett tomrum som är med ord svårt att beskriva,  men jag är ett stolt barnbarn som fått haft så nära relation med både mina mor och far-föräldrar. Tyvärr får/har många andra inte det......Tack för den tid jag fick med er... // Yngsta barnbarnet.







    ______________________________________________


    Nu har jag precis målat mina naglar svarta som natten, ser förskräckligt ut men vad gör man inte ha ha :).
    Ska snart lägga en make-up, byta om och få i mig lite middag innan jag beger mig till festen.
    Tror faktiskt jag ska tjuvstarta med en öl redan nu,   eller vad tycker ni ?? :)



    Jag har löst problemet.

    ..Just precis, så nu vet jag vad jag ska klä ut mig till ikväll. Men ni får fortsätta vara nyfiken för ni får inte veta...hihi.., I morgon kommer bilderna från kvällen, så ha tålamod :).

    Jag har nyss varit på stan och inhandlat diverse saker som behövdes inför kvällen. Jag är riktigt festsugen och kvällen kommer med all säkerhet bli GRYM :). Synd att inte just du kunde vara med !!!!  Vad skall Ni ha för er ikväll ??

    Ska hoppa in i duschen så det är gjort, sedan ska jag bara ta det lugnt i soffan en stund. Måste ju ladda ordentligt =).
    Vi hörs senare.








    En härlig dag i Granloholm :)




    Glömde säga en sak,  jag tror jag förträngt det eftersom jag ska på fest. Men jag ska jobba i morgon.haha.
    Men aja, dom får skylla sig själv för dom vet att jag skulle ut ikväll :P.



    Min fislisa ringde igår, Caroline med andra ord. Jag, Caroline och Josefine ska ta en helg i sthlm nästa löning har vi bestämt, så nu gäller det att planera in lite festligheter. Och ni där nere, håll er hemma den helgen :). 

    RSS 2.0