Pierre Robert - Sport Collection !!

Jag köpte en ny sporttopp från Pierre Robert´s sport collection igår. Slet faktiskt upp kartongen och invigde den på gårdagens bodycombat-pass, och den föll helt i min smak. Den går självklart under kategorierna för vad en sporttopp ska klara av. Riktigt skön och snygg, pluspoäng för det. Har ni testat den?
 
Jag köpte den på Willys för 199:-
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Invigda skor, cardio och styrka !!

Nyinvigda skor och jag måste säga att jag är imponerad, inte en enda känning av skavsår eller likande. Dom nya löparskorna (se måndagens inlägg) sitter verkligen som gjutet på fötterna :). Underbart !!!
 
Tisdagens pass på gymmet känns fortfarande av i benen, så tydligen fick jag till det riktigt ordentligt. Sådant gillar jag :). Styrkedel ben är ju faktiskt favoriten. Vilka är dina favoritmuskler?.
 
30 min på löpbandet
- 5 min 8km/h, lutning 3
- 10 min 10km/h, lutning 5.
- 10 min 9km/h, lutning 6.
- 5 min 8km/h, lutning 3.
 
Styrkedel ben:
- Leg extension 8x4set
- Benpress 10x4set
- Insida lår (maskin) 10x3set
- Utsida ben (maskin) 8x4set
- Stående vadpress 10x3set
- Grodhopp 15x3
- Bulgariska utfall 15x3set (på vardera ben)
 
+ Plankan 1 min x 2set
 
 
 
Morgonens uppladdning
 
/ M A R I
 
 

Summering och resultat av min träning !!

Fy så trist väder det är !! Jag brukar då inte vara den första som klagar över vädret, snarare tvärtom, och jag håller mig faktiskt till "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder". MEN, igår var till och med jag med på noterna när det gällde klagomål. Fy !!! Regn åt alla håll och kanter och iskalla stormvindar. Ge mig snö, sol och - 5 grader istället. Detta är ju inte ens roligt. Så, nu fick jag ur mig det också :)
 
Annars har jag det bra, veckan har sprungit förbi som vanligt och det har hunnits med en del träning. Det har dykt upp andra saker emellanåt, vilket jag inte alls ogillar, men träningsveckan känns sådär. I mina ögon i alla fall. Men jag tar nu nya tag för en ny träningsvecka. ♥
 
Onsdag - Powerwalk 35 min
Torsdag - Vila
Fredag - Löpning (i Sundsvall) 40 min + styrkedel: mage och biceps.
Lördag - Fartlekar (i Sundsvall) 30 min.
Söndag - Vila
Måndag - Vila
Tisdag - Löpning på löpbandet 30 min + styrkedel: ben (se upplägg imorgon)
Onsdag - (idag) Vila
 
 
 
Nog för att vissa veckor känns sådär, men träningen verkar ge resultat iaf..
 
/ M A R I
 
 
 
 

NIKE-skor kan man aldrig få för många av :)

För knappt en vecka sedan anlände ett par Nike-skor jag klickat hem, dom satt som en smäck och kommer användas flitigt till vardags och kanske under en del gymbesök. Men tro inte jag var nöjd där, i helgen blev det ett par nya löparskor från samma märke. Som sagt, NIKE-skor kan man aldrig få för många av :).
 
Vilket är erat favoritmärke?
 
 
 
 
/ M A R I
 

Vilodag, en ny vecka och med den kommer nya möjligheter !!

Igår söndag blev en sådan där skön vilodag då jag gjorde ingenting, njöt av stillheten och närheten av familjen. Sådant man behöver då och då !! Men desto mer taggad blev jag för den nya veckan som kommer med massa härliga träningsmöjligheter. Hänger ni med mig? Att veckan går in i en ny månad känns också härligt, faktiskt riktigt mysigt. Ja, december månad är en enda stor mysmånad. Kärlek !!
 
Vad har ni på schemat i veckan?
 
 
 
Min söndagsfrukost som var riktigt mysigt och långdragen ♥
 
/ M A R I
 
 
 
 
 

Löpning i Sundsvall, och det känns så otroligt bra !!

För någon vecka sedan trode jag aldrig att några löpsteg inom den närmaste framtiden skulle tas, eftersom jag hade så fruktansvärt ont i knät. Att gå uppför/nerför i backar var till och med svårt, så ja, ni kanske förstår?. Men efter att ha trotsat det onda under lördagen förra veckan kände jag hopp, hopp om att faktiskt kunna springa dom där underbara stegen igen.
 
Vet ni vad, idag söndag tar jag den 6:e rundan på en vecka och knät vill knappt kännas vid. Är det inte helt fantastiskt?.  
 
Idag innebär också en tågresa tillbaka till Stockholm, men först tänker jag njuta av den här dagen.
Vad gör ni?
 
Lördagen:
- Julbak med mamma
- Spel med barnen hemma hos ena systern
- Tacomiddag
- Myskväll med Elsa och Edvin som var på besök
- Lunch hemma hos syster äldst
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

6 km löpning och instagram från min fredag !!

Redan på torsdagkväll hade jag bestämt mig för en löprunda innan frukosten på fredagmorgon. När det inte hör till vanligheterna (då jag inte hinner det på vardagarna) så trodde jag inte att min kropp skulle orka det, på tom mage. Men det gick över förväntan. Jag möttes av några få plusgrader, riktigt pigga ben, en vacker soluppgång, barn på väg till skolan, tunn glänsande is på sjön jag sprang runt, änder som smaskade på sin föda och ett lugn som jag faktiskt bara tycker norrland kan bjuda på... Rundan blev 6 km lång och frukosten smakade mycket godare än i vanliga fall.
 
Dagen bjöd annars på, lunch med Caroline, botanisering på ICA Maxi, skoköp på XXL, mumsig middag och senare mys med några av syskonbarnen,. ♥
 
Idag börjar vi morgonen likadant som igår.
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Träning på annan ort, mys och mellanmålstips !!

Medan ni (dom flesta iaf) är på jobbet och sliter de sista timmarna, innan den underbara helgen infinner sig spenderar jag fredag, lördag och söndag hos mina föräldrar/syskon i Sundsvall. Underbart med en ledig dag, och framförallt underbart med familjen i närheten. Som jag har saknat dom alla !! ♥
 
Träningskläderna är nerpackade och jag har tänkt att njuta av den klara luften och dom norrländska skogarna medan jag är här uppe. Det ska bli löpning för hela slanten. Jag är laddad. Jag vill ut, nu nu nu !!!!
 
Har ni träning på schemat i helgen?
 
 
Passar på att  bjuda er på ett mellanmål också:
 
Kvarg, keso, cashewnötter, blåbär och en liten skvätt naturell yoghurt.
 
/ M A R I
 
 
 

Instagram och samtidigt drar jag till Sundsvall !!

 
 
- Vardagslyx bestående av goda frukostar
- Mumsiga smothies till mellanmål
- Film och popcornkväll
- Blombud av David på min namnsdag
- Pysselkväll med kära vänner
- Träning
- Morgonpromenader till jobbet.
 
Dokumenterar man saker och ting, så inser man snabbt att man hinner med väldigt mycket på knappt en vecka. Underbart faktiskt ♥ Och lägga till lite mys och pyssel i vardagen gör bara allt ännu bättre.
 
Just denna veckans höjdpunkt är nog blombudet och att jag om några timmar sätter mig på tåget upp till Sundsvall, om jag längtar. Ni anar inte !!!!
 
Vad är er höjdpunkt denna vecka ?
 
/ M A R I
 
 
 
 

En veckas träning och lite annat !!

Förra veckan lämnade jag en enormt bra träningsvecka bakom mig, helt sinnessjukt bra faktiskt :). Den har gett resultat och jag är samtidigt så sjukt pepp på allt just nu. Kanske att det finns lite höst-det-är-mörkt-trött-skulle-vilja-vara-ledig-känslor, men dom får dränkas med massa härligt uppfriskande träning. Och ja, det hjälper enormt !! Så jag får nog säga att jag är enormt nöjd med denna veckan också...
 
Eller vad säger ni?
 
Onsdag- Cykel 25 min. Styrkedel: Ben !
Torsdag- Promenad 40 min.
Fredag- Vila
Lördag- Löpning 8 km. Styrkedel: Ben, mage och rygg.
Söndag- Crosstraining 55 min.
Måndag- Löpning 9 km.
Tisdag- Vila
Onsdag- (idag) Löpning, hade tänkt 10 km.
 
Hur ser det ut för er ?
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Löparstrumpor !!

www.runnersworld.se listar dom de bästa löparstrumporna. En superbra artikel om ni frågar mig, eftersom skillnaden att springa med vanliga bomullsstrumpor och löparstrumpor är så enormt stor. Använder ni löparstrumpor? Efter att jag köpte första paret har jag aldrig kunnat sluta, inte ens under gymträning åker "vanliga" strumpor på.
 
I artikeln skriver dom såhär: "Till skillnad mot vanliga bomullsstrumpor är löparstrumpor tillverkade i funktionsmaterial som minskar friktionen och håller fötterna torra och svala. Löparstrumpor är i regel också höger- och vänstermärkta. Det beror på att de är anatomiskt utformade så att de inte ska vecka sig, utan tvärtom sitta så tajt som möjligt mot foten.För att strumporna ska sitta och fungera bra finns löparstrumpor oftast i betydligt fler storlekar än vanliga strumpor. Var därför noga med vilken storlek du väljer - om strumporna veckar sig bör du testa en storlek mindre.Löparstrumpor är också förstärkta kring hälen och under trampdynorna, det vill säga där de slits mest och där man oftast drabbas av skavsår. Det är också bra om strumporna är tunna över fotryggen, då det gör att foten lättare håller sig torr."
 

 

 
/ M A R I
 
 

Löpning - Plötsligt händer det !!

Ja, så brukar det lyda när trissreklamen drar förbi. Och så lät det också när min löprunda i lördags drog förbi, kanske inte just "plötsligt så händer det", utan mer känslan av att det plötsligt händer. Invecklat värre, men lyckoruset och glädjen som infann sig i lördags går nog att jämför med en trissvinst. Minst sagt !! :)
 
Mer än tre veckor utan ett enda löpsteg har fått mig att bli frustrerad, många gånger. Men jag har försökt haft tålamod, vilket jag är imponerad över mig själv att jag fixat. Jag menar, ni vet ju vad jag tycker om löpning !!. Men så i lördags, då var det dags. Jag chansade, det fick bära eller brista. Hurrni, det bar !!! 8 km löpning utan smärtor i knät och med ett riktigt bra tempo som fick mig att le resten av helgen :)
 
Lycklig tjej??? - JA !!!!
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 

Har fått hem mina NIKE-skor !!

Klickade hem ett par skor från www.zalando.se i början på veckan, och i torsdags anlände dom. Med en nyfikenhet som ej går att beskriva, på hur dom såg ut i verkligheten och om dom verkligen skulle passa skyndade jag mig till posten för att hämta ut dom. Skyndade mig sedan hem, rev upp kartongen och slängde på mig skorna...Vad tror ni, passade dom?
 
Oj oj så sköna säger jag. Perfekt storlek och förmodligen skönaste skorna jag haft på fötterna.
 
Jag är sjukt nöjd :)
 
 
 
 
/ M A R I
 
 

Tröttheten tog över igår !!

Träningsväskan var packad och medtagen på jobbet, för att snabbt och enkelt kunna traska ner till SATS efter avslutad arbetsdag. Men när dagen led mot sitt slut tog tröttheten över, ögonen gick i kors och kroppen bara skrek efter att få komma hem. Jag lydde order och åkte hem !!! Helt klart inte vanligt mig, men igår gick det bara inte. Istället blev det 1,5 timme i sovande ställning, het soppa med nybakat surdegsbröd, citronvatten, tända ljus, nötter och x-factor.
 
Trots den enorma powernapen så somnade jag vid 22-tiden. Trött tjej eller?
 
Idag är jag däremot mycket piggare, och redo för att entra gymmet. Dit blir det en löprunda !! Tror minsann att knät är villig att samarbeta :). Lycka !!!
 
Vad gör ni i helgen?
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Tankar kring kosttillskott !!

Ja, och så var de det där inlägget om proteinpulver eller andra kosttillskott. Jag har inte så mycket att säga egentligen, men jag lovade ett inlägg, så självklart ska jag hålla det också.
 
- När det kommer till att stoppa i sig preparat (alvedon, ipren, vitaminpiller osv) i ren allmänhet så har jag aldrig varit något stort fan av det. Jag har istället tyckt/trott att kroppen själv kan ta hand om det. Och så vitt jag vet så har jag klarat mig väldigt bra. Har det kommit till receptbelagda saker osv, så ja, självklart har jag tagit det då. Men det jag vill säga är att jag hellre stoppar i mig saker som jag verkligen vet vad det är, än saker som jag faktiskt inte riktigt kan kontrollera.Och när det nu kommer till just kosttilskott så tycker jag likadant. Jag har faktiskt aldrig testat om jag ska vara ärlig, sånär som på några proteinbars jag käkat. Hur märkligt det än låter !! Men jag är lite smått emot sådant måste jag nog säga, och då menar jag inte att jag tycker det är fel att andra tar det. Jag har bara inte velat, utan jag tror att kroppen klarar sig bra utan.
 
Kroppen behöver protein, det vet vi nog alla. Vare sig man tränar eller inte. Vi vet nog mycket väl att protein (och självklart annat också) behövs för att bygga muskler, vilket det i detta fallet kanske handlar om, då vi faktiskt pratar om träning. Proteinpulver är ett enkelt sätt, då shakern mer eller mindre alltid går att ta med och den är skakad och färdig på nolltid. Men jag har inte riktigt förstått mig på det där, istället äter jag (exempelvis)min kesella, mina ägg och min keso (får i mig protein i matväg varje dag också) och det tycker jag räcker för mig. Och jag är övertygad om att det funkar lika bra !!
 
Så summeringen är: Jag och kosttillskott går inte riktigt hand i hand !!
 
Men är någon villig att övertyga mig om att exempelvis proteinpulver är mycket bättre, så är jag nog villig att testa? Men då ska det verkligen vara någon som kan övertyga mig :)
 
Hur tänker ni kring kosttillskott?
 
 
 
 
/ M A R I
 
 

Mördade mina ben igår !!

När det står "ben" på schemat så bara längtar jag lite extra på att få komma ner till gymmet, tänk så barnsligt roligt det kan vara med styrketräning för ben. Men TUFFT !! Igår fick jag till ett riktigt bra pass. Ni kanske vet hur det känns när benen knappt bär dig ut från gymmet? Så kändes det igår, och då vet jag att träningen tagit.
 
Cykel 30 min, med hårt motstånd. (redan där dog mina ben)
- Leg extension 8x4set  
- Benpress 15x4set
- Grodhopp 10x3set. Aktiv vila då det blev 20x3set squats (med min egna kroppsvikt).
- Sumosquats med kettlebells 10x3set
- Bulgariska utfall med hantlar i vardera hand 12(på varje ben)x3set
- Djupa upphopp på stepbräda
 
Vinkar glatt åt träningsvärken som kommer komma :)
 
- Idag koncentrerar jag mig på konditionen.
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Summering av en veckas träning och nya skor från NIKE !!

En riktigt bra träningsvecka har passerat, och den kommande ska bli minst lika bra har jag tänkt. Förutom träning och allt vad det innebär så har kvällsföreläsning, middag på restaurang, allt för hälsan-mässan, hotellfrukost (fast hemma), städning, tvättning, mys, frisk luft, sol, jobb och andra rätt tråkiga vardagssysslor passerat med en racerfart. Veckan har varit innehållsrik och väldigt härlig ♥
 
Onsdag - 30 min på cykel. Bodypump 55 min.
Torsdag - 25 min på cykel. Bodycombat 55 min.
Fredag - 30 min på cykel. Styrkedel: Ben
Lördag - Powerwalk 45 min. Magövningar 15 min.
Söndag - Crosstraining 55 min.
Måndag - 25 min på cykel och 15 min på löpbandet. REN lycka att knät höll under löpningen. Styrkedel: Rygg/biceps/axlar.
Tisdag - Vila
Onsdag - Cykel 30 min och 15 min på löpbandet (jag skyndar långsamt med löpningen). Styrkedel: Ben.
 
När man klämmer en sådan bra vecka så får man faktiskt klicka hem ett par skor :)
 
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Hur jag orkar med min träning !!

Jag fick frågan om jag inte kunde lägga upp lite recept på vad jag äter, alternativt märke på proteinpulver etc jag använder, för att orka med all min träning. (Inlägg om proteinpulver kommer senare) Självklart kan jag göra det svarade jag då !!
 
Vi kan börja såhär, för att orka träna och orka träna så pass mycket som jag gör så krävs det en vilja av stål samt att man tycker det är förbaskat roligt och det är precis vad jag har/tycker. Utan detta så kommer man ingen vart !! MEN, för att kroppen ska orka så krävs det också att man proppar kroppen med massa energi. Detta gör du med hjälp av en varierad och balanserad kost. Hade du frågat mig för några år sedan så hade jag aldrig svarat såhär. Med en varierad och balanserad kost får du inte bara massa energi, du blir gladare och mår mycket bättre också (sömn spelar in en stor del här också). Tro mig, jag vet. Men i alla fall, har man kommit så långt är det egentligen bara att börja experimentera, och med det menar jag, att du i princip kan tillaga vad som helst. Då kommer vi till ett till, MEN !! Här gäller det att du får i dig allt du behöver för att orka, kolhydrater, protein, fett, vitaminer osv. Utan detta kommer varken du eller jag orka tänka på ordet träning...
 
När jag säger varierad och balanserad kost tänker jag såhär, exempelvis:
Frukost (Gröt med frukt och bär i, ägg/keso/kvarg)
Mellanmål (Kvarg/ägg eller yoghurt)
Lunch (Ris/potatis/pasta, kött/fisk/fågel och grönsaker)
Mellanmål (banan/keso eller en äggsmörgås)
Middag (Kött/fisk/fågel, grönsaker och ris/potatis/pasta)
(under middagen prioriterar jag proteinet, men har oftast en liten kolhydratkälla med)
Krävs det ett kvällsmål, så ska du självklart äta det. Där ska du tänka - protein !!
 
- Jag dricker som helst vatten till alla måltider.
 
Då jag inte hemskt gärna står i köket så blir det sällan att jag följer smaskiga recept från någon kokbok (jag försöker ibland), utan jag kör på känsla och lite utifrån vad jag har hemma. Men hörnstenarna, kolhydrater, protein, fett och vitaminer följer mig slaviskt. - Annars hade jag aldrig orkat följfölja mina träningspass !!!
 
Jag hoppas att du nöjer dig med mitt svar, fast det inte blev så många recept att ta efter  ♥
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Celsius, fungerar det egentligen?

 
 
 
"Celsius® har utvecklat en hälsosam och uppfriskande dryck som förbränner kalorier utan att ge avkall på smaken. Celsius® är utvecklad för att vara en riktig bra funktionell dryck för människor som gillar smaken hos läsk, effekten av energidryck eller kaffe men som inte vill ha de där extra kalorierna eller kemikalierna som finns i dessa drycker. Som ett komplement till en hälsosammare diet och en del av ett hälso- och träningsprogram, rekommenderar vi  Celsius® istället för andra drycker; t ex energidrycker, läsk, kaffe som är fulla av kalorier, socker, kolhydrater, konstgjorda ingredienser, kemiska konserveringsmedel och natrium. Celsius är utvecklat som ett hälsosammare alternativ, utan vare sig de extra kalorierna, kemikalierna eller sockret."
 
" Drick en Celsius® innan du går och tränar så orkar du mer och får ut mer av din träning"
 
Info:  www.celsiussverige.se
 
- Flera studier har tydligen visat att drycken faktiskt ökar förbränningen, och när jag fortsatte att läsa vidare fick jag också veta att den ska ge mig mer energi och göra mig mer alert. Men stämmer detta egentligen? Finns det verkligen någon bevisad effekt? - Nej, jag har inte testat drycken och ska givetvis inte lämna något omdöme och minst kanske inte ens nämna att jag inte tror på det här. Men jag måste nämna det ändå, för jag vill verkligen veta. Så om någon där ute vet mer än mig, eller kanske rent ut sagt har testat och känt någon effekt skulle jag gärna vilja läsa/höra mer.
 
Vad säger ni om detta ?
 
/ M A R I

 

Allt För Hälsan-mässan igår !!

Enormt mycket folk, glada människor, deltagande i tävlingar, en ny prenumeration, smakprover, träningskläder i härliga färger, en goodiebag fylld med massa roligt, en vilostund i en massagestol och en fylld kropp med massa inspiration och pepp...
 
Allt detta gav Allt För Hälsan-mässan mig igår och jag är mycket nöjd efter ett besök där. Jag är riktigt pepp till saker och ting, och fantastiskt sugen på en fjällresa då jag kollade in Winter Show-mässan också. Grymt !!
 
Var ni där?
 
Nu laddas det för crosstraining :)
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 

Instagrambomb och lördagen !!

 
 
Detta är lite av vad ni har kunnat se på min instagram i veckan. Mimmi44 heter jag där för er som inte vet..
 
En mulen lördag som denna skulle en varm filt och en stor kopp kaffe starta dagen på bästa sättet, för de flesta i alla fall och kanske mig också för den delen (?). MEN, jag började med en powerwalk istället, en runda på cirka 45 minuter. Frisk luft, kickstarta dagen, tankar, planering och en och annan svettdroppe. Hur bra kan det bli ?. Annars ska jag försöka komma iväg till Allt För Hälsan-mässan, men än sålänge är jag ensam. Hm...får se hur det blir?.
 
Vad gör ni ?
 
/ M A R I
 

Bodycombat och skåprens som resulterade i en god historia !!

Jabb, cross, hook och uppercut. Frontkick, back kick, sidekick och roundhouse kick. 55 minuter med dessa + några andra inslag fick mig att somna som ett barn igårkväll. Bara efter två sådana pass känner jag att bodycombat är ett väldigt effektivt pass, jag liksom nästan känner hur kroppen ändrar form. Galet, eller?. Sjukt jobbigt men hur roligt som helst...
 
Ser redan fram emot nästa torsdag :)
 
Jag såg att väldigt mycket var öppnat och på väg att "gå ut" i kylen igår, så jag körde ett skåprens. Onödigt att slänga tycker jag !! Det blev keso, kesella (1%-ig), en skvätt med laktosfri naturell yoghurt, kanel och så smulade jag ner två finncrisp i detta. En salig blandning men så barnsligt gott. Kommer helt klart köra samma grej igen :)
 
Har ni någon konstig blandning som smakar barnsligt gott ?
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 

Bodypump, cykel och efter-tränings-mat !!

30 minuter på cykel med hög och peppande musik i öronen fick bli gårdagens uppladdning för bodypump-passet. Pigga ben tryckte pedalerna upp och ner och jag kände mig riktigt på hugget. Jättehärlig känsla !!! Bodypumpen gick himla bra den också, instruktören körde ett blandat pass med både gamla och nya bodypump-låtar. Variation, det gillar jag så jag var väldigt nöjd när jag gick ut därifrån. Tricepsdelen var förövrigt  INTE att leka med, så träningsvärk är att vänta. Tro mig :).  
 
Tränade ni igår ?
Ni som tränar på SATS, vad säger ni om bodypumpen?
 
 
 
Efter passet blev det avokado, ägg, keso och en klick naturell yoghurt.
 
/ M A R I
 
 
 

Summering av en veckas träning !!

Ser man det såhär så skulle nog vilken som helst säga att det ser riktigt bra ut, en bra vecka som känts både här och där. Härliga träninsgvärk, så jag älskar dig :). Men något har saknats och det är löpningen, mitt knä värker fortfarande och jag fick rådet av läkaren jag träffade igår att just nu bara träna det som känns rätt och det som inte innebär smärta. Hm....men ja, löpningen saknas. Det känns !!!
 
Här kommer en veckas summering iaf:
 
Onsdag - Löpning 45 min. Armhävningar 45sek x 3set. Plankan 45sek x 3 set.
Torsdag - Cykel 30 min. Crosstrainer 15 min. Rygg/biceps/axlar
Fredag - Vila
Lördag - Vila
Söndag - Crosstraining 55 min
Måndag - Vila
Tisdag - Cykel 30 min. Crosstrainer 15 min. Rygg/axlar/mage
Onsdag - Bodypump 55 min
 
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 

Allt För Hälsan - Stockholmsmässan 8-11 nov !!

Träning, motion, kropp, själ, kost, energi, behandling, relax, naturlig och skönhet. Allt detta erbjuder Allt För Hälsan- mässan som håller till på Stockholmsmässan ( Älvsjö) i helgen.
 
Här hittar ni mer information - www.alltforhalsan.se
 
Jag ska dit, ska ni ?? :)
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Urban Trail-lopp i Sverige för första gången !!

Banan kommer gå uppför och nerför trappor, på bakgator och i smala gränder här i Stockholm. Detta är Sveriges första Urban Trail-lopp som kommer gå av stapeln i Stockholm den 25 April 2013.
 
" Bandragningen är tuffare, mer varierande och mer utmanande än vid vanliga löpartävlingar och loppen går i stadsmiljö istället för i naturen eller bergen som traditionella Trail-lopp."
 
Hur galet låter inte detta? Jag är helt klart sugen på att anmäla mig. Någon fler som hänger med?
 
 
 
 
 
/ M A R I
 

Gårdagens träning och helgens avverkade ting !!

En ledig fredag = Långhelg och syster mellan med familj på besök. Detta blev till en toppenbra helg, med mysiga ting på schemat. Goda middagar, bus, fjärilshuset, kramar, vin, kärlek, shopping, alldeles för mycket godis, skratt, 5D-bio, ost och kex, tidiga morgnar, barnprogram, film och massa annat. Tack för i helgen fina ni ♥
 
Söndagen innehöll träning, städning, tvättning, mys, tacos och film. Helt klart toppenbra det också :)
 
Träningen: Crosstraining 55 min som alltid på söndagar, grym start på dagen enligt mig. Denna gången enligt ett nytt upplägg och ny instruktör, vilket jag tycker gick riktigt bra. Är dock lite inne på att det förra upplägget var snäppet bättre, eller så är det bara första-gången-känslan som fick mig på dom tankarna. Efter nästa pass ska jag ge er ett till utlåtande :).
 
Tränade ni i helgen?
 
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 

Jag har besök i helgen !!

 
I helgen myser jag med dessa två och deras föräldrar. ♥  Fjärilshuset, Kista Galleria, Gamla Stan, 5D-bio, shopping, godis, Fridays, mys, bus, film och mycket mer förgyller våra dagar tillsammans.
 
Jag återkommer imorgon :)
 
 
/ M A R I
 
 
 

Cardio och ett perfekt rygg/biceps/axel-pass !!

Jag trodde inte gårdagens träningspass skulle bli av över huvudtaget, av den anledningen att mitt vänstra knä inte alls ville sammarbeta. Jag hade klivit upp på löpbandet och ställt in min tänkta uppvärmningshastighet då jag märker att mitt vänstra ben bara viker sig, knät ville inte alls. Jag skyndade mig av och svor en herrans massa svordomar inombords. Gick jag hem? - Nej!!
 
Jag fick tänka om. Skynda mig sedan upp på en cykel och trampade iväg, utan smärtor i knät. Underbart !! Där var träningen igång och trots den dåliga början så fick jag till ett perfekt pass.
 
Intervaller på cykel 30 minuter.
Crosstrainer 15 minuter.
 
Latsdrag 10 x 3set
Stående rodd 8 x 4set
"Jorden runt" med viktplatta 45sek x 3set
Bicepscurls med stång 10 x 3set
Hummercurls med hantlar 8 x 4set
Axelpress i maskin 10 x 3set
Axellyft åt sidan med hantlar 8 x 4set
 
Det blev planken 45sek x 3 på slutet också.
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 

Det blev löpning igår och jag söker efter en sjukgymnast !!

Under denna veckan tror jag att min kropp har bearbetat övergången från sommartid till vintertid, för oj oj så trött jag varit. Plus att kroppen har gått på högvarv efter crosstrainingspasset i söndags, det passet tog rejält kan jag säga. Men det är sjukt effektivt och roligt ! Både tröttheten och återhämtningsprocessen har också inneburit att jag har käkat som en häst hela veckan, helt sjukt vad jag har tryckt i mig. Men jag gissar på att min kropp behöver allt som åker ner, vilket till största mån har varit bra grejer. Tur det :).  Är det så för er ibland, att ni efter hårda träningsdagar/veckor käkar kopiösa mängder?
 
Men i alla fall, jag har fått till några riktigt bra träningspass denna veckan också. Igår blev det löpning exempelvis, 45 minuter i ett riktigt bra tempo. MEN, mitt vänstra knä börjar krångla :( Tyvärr !!  Så jag måste kolla upp det snarast, någon som känner till en bra sjukgymnast i Stockholm?
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

RSS 2.0