Några enkla steg för att komma igång med löpningen !

Tappat stinget?? Eller är du rent av en nybörjare?? Här nedan kommer några enkla steg för att komma igång och komma vidare:


Hur börjar jag? -> Långsamt. Om du inte har löptränat på till exempel sex månader, börja med promenader i 30 minuter. Efter några gånger kan du börja springa i 10 till 20 sekunder efter varje minut, sedan återgå till promenad. Träna varannan dag och öka gradvis löpsekvenserna med 5 till 10 sekunder under dina 30-minutersrundor.

När vet jag att formen börjar ta sig? -> Du kommer märka att du flåsar och stånkar allt mindre när du springer. Du kommer också allt oftare uppleva att du vill springa fortare - och att du faktiskt kan göra det. Så småningom vill du kanske delta i en tävling. Men ha tålamod. Vissa dagar är lättare, andra tyngre. Så är det för alla.

Kommer det göra ont? -> Inte speciellt. Det är vanligt med lite träninsgvärk i början. Men träningsvärken kommer inte nå några högre höjder om du börjar försiktigt med korta och långsamma löpsekvenser, tar många promenadpauser och gradvis ökar tiden du springer.

Men om jag inte har tid? -> Till och med 10-15 minuters löpning kommer att förbättra formen, höja humöret och motivationen för mera träning.

Måste jag köpa ny utrustning? -> Ett par löparskor av god kvalitet minskar risken för blåsor och andra skador. I övrigt, använd kläder som du tycker är bekväma.


Information hämtad från Runners World

/ M A R IInspiration till sovrum !Tänk att få ha ett sådant sovrum. sjukt snyggt.

/ M A R I


Gondolen !

Min höjdrädsla sattes på prov igår kan jag lova, men det gick jättebra :). Det blev två glas vin uppe i Gondolen igårkväll vilket var riktigt trevligt. Jag börjar hitta fler och fler trevliga ställen som jag gärna går tillbaka till, och detta är riktigt njutbart faktiskt :).

Idag är det sovmorgon, torsdag is the shit liksom ;). Har varit vaken sedan 08 på grund utav gubbarna som håller på att gräva utanför, suck. men men.. Dammat, diskat, käkat frukost, bäddad rent i sängen och gjort mig iordning har jag då istället hunnit med. Flitiga lisa, eller hur ?? Men då hinner jag det jag måste hinna med ikväll också, - tvätta och löpträna !!

Vet inte om jag har berättat, men imorgon kommer mina föräldrar (och kanske min äldsta syster) ner och hälsar på. Det är väl kanske därför jag städar och fejar lite extra, det måste ju vara fint när man får finbesök :). Mysigt ska det bli... ♥Där uppe satt vi igår..

/ M A R I


Träningens snubbeltrådar !

Det finns många fallgropar vi faller ner i, när det gäller saker vi tror att vi ska stoppa i oss före/efter/under ett träningspass. Bara för att få dem bästa resultaten... Men, läs och gör som nedan istället:


->> Äta för nära inpå ett löppass
Femton minuter att du ätit höjs kroppens insulinnivåer, vilket kan göra dig trött. Därför bör du äta en och en halv till två timmar före ditt löppass. Om du känner att du behöver extra energi inför löppasset är det bättre att ta ett litet mellanmål, till exempel en frukt, ett ägg, eller ett knäckebröd med pålägg - strax innan du springer. Ett litet mellanmål påverkar dig inte under löpningen eftersom kroppen inte utsöndrar insulin när man springer.

->> Att byta ut ett mål mot en energikaka
Med sitt höga socker- och låga fiberinnehåll är energikakor ett perfekt energitillskott imför eller under långpass, men om du vill gå ner i vikt är energikakor ett dåligt alternativ. Energikakor höjer insulinnivån snabbt, en ger ingen varaktig mättnadskänsla så risken är stor att du äter desto mer vid ditt nästa mål.

->> För mycket sportdryck
Med sitt höga kaloriinnehåll är sportdrycker avsedda för löprundor som varar längre än en timme alternativt för intensivpass som varar i minst 45 minuter. Springer du kortare tid är vatten eller lågkaloridryck det bästa alternativet.

->> För lite energi under långpassen
Kroppen kan lagra kolhydrater för ungefär 90 minuter löpning. Om du springer längre utan att fylla pöå med energi kommer du bli matt och kraftlös och det hjälper dig inte att gå ner i vikt. Se till att få i dig 30-60 gram kolhydrater för varje timme du springer, till exempel i form av sportdryck eller torkad frukt, som båda har ett högt kolhydratinnehåll.

->> För mycket mat efter träningspasset
Löpare bör fylla på med energi efter träningspassen för återhämtningens skull, men det överskattar ofta antalet kalorier det förbränner under träningen och äter därför för mycket. Om du genomför ett 45 minuter medelhårt träningspass räcker det med 100 kalorier för att din kropp ska återhämta sig.
Information från Runners World


/ M A R IDagens ord !Så sött ♥

/ M A R I

Jag sket nästan i brallan !

- Imorse när jag drog upp persiennerna var där en gubbe utanför, sittandes i en grävskopa!!  Gissa vem som höll på att skita i brallan ? Jag hoppade rakt upp, mobilen flög ur näven och gubben utanför fick sig ett gott skratt. Det gjorde nog hans dag....Jäklar vad rädd jag blev !!

- Annars har min dag varit bra :). Jobbet rullar på i en härlig takt, vissa dagar hinner man knappt gå på toaletten medan andra dagar är lugnare. Men I love it... Efter jobbet blev det träning, intensivpass som alltid annars på tisdagar. Skönt värre !!

-> -> Imorgon blir det jobb och sedan after work inne på söder. Livet leker hörrni :)

-> Nu: sova !!
Igår..

/ M A R I


Tävlingsform - på 4 veckor !

Vintern har passerat och vi går in i en period då många brukar accelerera sin löpning och lägga det lugna och det avspända tempot åt sidan. MEN, om 4 veckor ska du springa ett lopp, hur ska du komma i form ?? Är det bara att löpa snabbare och tro att allt faller sig naturligt ?? Nej, vet ni...jag ska berätta !! Kolla här nedan så får ni se:


(Detta kom-i-form-schemat gäller er som har tänkt att springa ett lopp som är 5-10 km långt.)


Vecka 1 -> Två till fyra lätta pass. Backpass: Hitta en backe med lagom lutning, som det tar en eller två minuter att springa uppför. Spring uppför och jogga lugnt nerför. Upprepa fyra till sex gånger.

Vecka 2 -> Två lätta pass. Fartlek: Värm upp och spring sedan fem minuter i din planerade tävlingsfart. Upprepa två till tre gånger.

Vecka 3 -> Två lätta pass. Backpass: Spring uppför i en till två minuter och jogga lugnt nerför. Upprepa fyra till sex gånger.

Tävlingsvecka -> Två lätta pass. Fartlek: Se vecka två.

Tävling. Lycka till !!!!


Information från Runners World
/ M A R I
Lite onödigt vetande !!

Varm dryck: Varm choklad passar ypperligt en solig vinterdag, helst i fjällen :)  
Kall dryck: Vatten
Alkoholhaltig dryck: Sangria eller Mojito
Bröd: Lingongrova
Pålägg: Kalkon eller leverpastej och smörgåsgurka
Grönsak: Gurka
Frukt: Banan
Bär: Blåbär
Krydda: Salt
Godis: Daim...jösses vad gott !!!!!!!!!!!!!!

Kaka: Kardemummakakor, som farmfor brukade göra (tur att mamma gör dom nu, guuud så gott)
Snacks: Popcorn eller bananchips
Sås: Romsås
Glass: Daimglass
Snabbmat: Kycklingburgare på MAX  
Yoghurt: Vanilj eller rabarber
Flingor: Kommer inte ihåg sist jag åt flingor faktiskt...hm...
Pizza: Är ingen stort pizzafan, men hawaii får jag väl säga om jag måste
Naturgodis/Nötter: Chilinötter
Soppa: Potatis och purjolökssoppa
Utländskt kök: Grekiskt
Tuggummi: Extra White

/ M A R IEn solskenspromenad!Det låter ungefär som att jag och min kärlek varit på en lång strandpromenad, i den stekheta solen. Men ack, där blev det tvärnit. Jag har ingen kärlek och jag har definitivt inte promenerat i den stekheta solen, nog för att solen strålade men såå varm var den inte. Det jag egentligen ville komma fram till var att jag tog en promenad hem från jobbet idag, i vårsolen. Underbart ju !! Det blev en lätt uppvärmning för det hårda intensivpasset jag precis kommit hem från. Helt galet att det kan vara så skoj/skönt att träna :) 

Nu blir det en dusch och sedan sova ! 

/ M A R I 

 


Löpartips !

Ladda upp
Här nedan kommer 4 enkla sätt att bättra på självförtroendet, när det gäller löpning.


1. Anmäl dig nu
Vänta inte på att anmäla dig till en tävling tills du känner dig i tillräcklig form. Anmäld dig innan, så har du ett mål att sträva efter.

2. Klara hela distansen
Är du rädd för att du inte kommr ta dig i mål? Sikta på att slutföra tre träningspass som är 2-3 kilometer längre än tävlingssträckan. För en maratonlöpare räcker det med 1 kilometer längre.

3. Tro på dig själv
Säg till dig själv att du kommer att klara dina mål - ropa det högt om det hjälper. Det låter kanske lite fånigt, men om du inte tror att du klarar av en sak, så gör du det troligtvis inte heller.

4. Följ en rutin
Springer du alltid i samma byxor, eller gör samma uppvärmning? Bra. Experter menar att fasta rutiner innan och under lopp ger extra självförtroende, vilket i sin tur gör att du presterar ditt allra bästa.


Detta är 4 enkla tips som jag ska ta till vara på nu i vår/sommar. Jag SKA klara av att springa dem lopp jag TÄNKT springa. Punkt.


Information från Runners World
/ M A R I


Jag shoppade på H&M´s herravdelningen !

Det blev som sagt lite shopping i lördags, längst Götgatan. Där jag trivs som bäst :). En blå/vit-randig söt vår/sommarklänning som jag redan nu vet att jag kommer använda flitigt och en röd/vit-randig t-shirt från herravdelningen, ja det stämmer !! Jag tycker vissa gånger att deras tröjor/t-shirtar är mycket snyggare än dem på damavdelningen. Så jag slog till :)Ni får inte tro att jag gillar randigt ;)NK blev det te (Champagne), såå gott :)


/ M A R IJag är med i ett vad !

Jag brukar säga att man inte ska förbjuda sig själv att äta godsaker, det brukar sluta med att man istället vräääker i sig massa onyttigheter, bara för att man egentligen inte får. Vi människor frestas gärna av att göra saker som för oss just är, förbjudna !!! Jag brukar också säga, att om man motionerar regelbundet så ska man absolut unna sig något gott..ibland..absolut inte varje dag. Så för mig var det inte lätt att gå med i detta vad. Men i alla fall, i lördags skakade jag och Carolina hand på att vi ska vara utan godsaker i först och främst, tre veckor. Sedan får vi se !!! Anledningen till detta är att vi båda låg och kved efter godiset vi stoppade i oss på kvällen (vilket inte var så mycket egentligen), min kropp tycker inte om sådant helt enkelt. Så anledningen till detta är alltså att se om vi mår bättre, utan godsaker. Detta vad innefattar, allt som är sött !!!!! Någon som ska vara med ??

Håll tummen för mig nu :)

/ M A R I


Weekday !
Dagens inspiration

Hittade så otroligt mycket snyggt inne på Weekday (Götgatan) igår. Jag blev alldeles salig :).

/ M A R I


En superlördag !

Jag gick hemifrån vid 12-tiden igår, var hem en snabbis och bytte om vid 20-tiden och sedan kom jag hem vid midnatt. Jag var med andra ord ute på äventyr hela dagen. Vi hade en riktigt bra dag tillsammans, jag och Carolina...

- Vi möttes upp på Lidingöbanan, åkte in till NK och bytte några grejer som Carolina hade köpt där. Sedan åkt vi ner på bottenvåningen och gick lös på alla te-sorterna dom har att sälja där. Mmmm !!!! Det blev "Champagne" för mig, underbart gott. Någon som druckit det ? Magarna kurrade så vi gick till Gamla Stan, - Muren !! (vilket nu har nominerats till mitt favoritställe) för att käka lunch...Såå gott !! Götgatan fick sig en omgång också, sedan åkte vi tillbaka till ön..

- Sushi blev det till middag, hemma hos Carolina. Massa skratt, prat och ännu mer skratt roade oss i några timmar innan vi begav oss till Danderyd. Till en kompis till Carolina. Det var vin på gång, men bara ETT glas vin som jag och Carolina så hårt höll på. haha. Det blev en kväll med vin, bra musik, skratt och massa tjejsnack. Sedan begav jag och Carolina oss hem, dom trötta pensionärerna hade ju ändå varit vaken sedan 07. haha.En superlördag helt enkelt

/ M A R I

Fettförbränning 2 !

När jag ändå är inne på ämnet, - fettförbränning!! Så fortsätter jag med ett inlägg till. Under denna länken kan du läsa om just fettförbränning, men glöm ej, detta (länken) är ju inte det enda du måste tänka på/göra för att bränna fett. Det finns mycket mer att göra/tänka på. Men det är en bra bit på väg, så klicka er in och läs nu. Riktigt intressant läsning faktiskt: 

http://www.svensktkosttillskott.se/#!artiklar/fettforbranning?gclid=CKeM4cq_6qcCFYYXzQodRkRJaw


Jag delar också med mig av några tips:

Gå promenader! Det finns ingen bättre fettförbrännare än att gå morgonpromenader före frukost. Observera !! Du ska inte ta en promenad på en helt tom mage, för då bryter du bara ner musklerna. Utan ät något litet innan du ger dig iväg...när du kommer hem tar du en ordentlig frukost.

Starka kryddor
som chili och cayennepeppar ökar energiförbrukningen

För att bränna fett måste du äta fett - men i lagom mängd

Ät mer fibrer -
fullkornsvarianter, t.ex rågbröd (100%)

Välj proteiner framför kolhydrater, t.ex kyckling, fisk och kalkon. Du håller dig mättare på proteiner

Drick kaffe ca 30min före promenaden

Ät regelbundet! Ät frukost, lunch, middag och däremellan 3-4 mellanmål. Du ska aldrig känna dig hungrig


Nu kan vi nog lämna ämnet fettförbränning tror jag, eller är det något mer ni skulle vilja veta ? Annars kommer jag lägga upp något annat intressant på bloggen, lite senare. Så håll utkik !!

 / M A R I

Lördagmorgon !

Klev upp vid 07 för att jag hade tvättid, vilket inte var något problem eftersom jag somnade i soffan vid 21.30 igår och sov sedan hela natten. Skön fredag :). Nu är tvätten klar, frukosten (nedan) är intagen, jag är duschad, disken är diskad, Ray LaMontagna spelas i Spotify, solen strålar och jag är redo att göra något skoj av denna dagen.. ♥

- Om jag får bestämma blir det en kaffe på söder och lite vårshopping.

/ M A R I


Jag blev riktigt rörd idag !!

Det är helg, lägenheten är nystädad, sängen är nybäddad, jag är skrubbad från topp till tå, Bon Iver gör mig sällskap, pollyn ligger i en skål, citronvattnet är upphällt i ett glas, tv:n står och går på ljudlös i bakgrunden och jag mår så himla bra. ♥

Jag måste berätta: I det jobb jag har får jag varje dag miljarder teckningar och andra konstvärk, som barnen tillverkat. Just för att göra en fröken glad !! Jag blir för stunden väldigt glad och ger barnet en spontan och varm kram, som tack. Men i ärlighetens namn så sparar jag sällan allt jag får. Det går inte, hur gärna jag än vill. MEN, idag fick jag något som jag aldrig fått. Ett inslaget meddelande från en liten tjej i klass 3, ett meddelande som gick rakt in i mitt hjärta och som jag aldrig kommer slänga bort. Jag blev riktigt rörd faktiskt..Kolla:"Mari, glöm inte att det här är sanningen" sa hon när hon lämnade över paketet.

/ M A R I


Fettförbränning !!

Aftonbladet bjuder på fyra tips om hur du ska öka din fettförbränning, och ja visst, jag kan hålla med om att detta stämmer. Men är inte det här saker som varje individ redan ska veta och kunna ?! Detta är inget man ska behöva bli tipsad om...inte enligt min mening... Rätta mig om jag har fel..!!

Styrketräna. Det enskilt bästa du kan göra för att öka din fettförbränning är att lägga på dig mer muskler. Mer muskler ger en större fettförbränning dygnet runt.

Öka flåset.
Bra kondis är lika med hög förbränning. En bra kondition innebär en bra syretillförsel och det ökar kroppens användning av fett som bränsle. Ett effektivt sätt att förbättra sin kondition är löpträning i intervaller, gympapass eller långa promenader.

Ät regelbundet.
Kroppen funkar bäst på ett jämt kaloriintag. Att svälta sig är ingen hit för förbränningen, då går den ner till ett minimum.  

Rör på dig
Att hålla sig aktiv ökar förbränningen. Cykla till jobbet, ta tapporna, hoppa av en busshållsplats tidigare. Det viktiga är inte hur du väljer att röra på dig utan att du gör det.
/ M A R I

Min torsdag !!

Torsdagen är över och jag har satt på mig tröttmössan !!!! Sängen ropar alldeles strax med andra ord, men det blir ett kortare inlägg först...

- Jag hade tänkt att bara gå hem och göra ingenting ikväll, sådant som jag behöver ibland men Carolina flaggade om att vi skulle käka middag tillsammans och slappa hemma hos henne. Jag nappade direkt, henne har jag som sagt alltid roligt med så att umgås med henne ska man inte tveka en sekund på. Efter lax, bulgur, bönor och massa sallad chillade vi i soffan ett tag, sedan fick vi en lysande idé, vid sisådär 20-tiden. En löprunda måste ju vi ta !! Så Carolina bytte om, sedan tog vi en rask promenad hem till mig, vilket tar ungefär 30 minuter. Här hemma bytta jag om och sedan gav vi oss iväg, en timme senare var vi hemma igen. Nu är jag nyduschad och redo att sova...heartit

Detta ska jag drömma om inatt

/ M A R I


Löpartips !

Chansa inte när du köper skor.

Detta har jag skrivit om tidigare, men det tål att upprepas eftersom det är en sådan viktig del i din träning. Oavsett vad du utövar för träningsform. Det relevanta i detta inlägg är, - skor !! Det dummaste du nämligen kan göra är att bara klampa in i närmaste sportbutik och ta första bästa par, bara för att dom är snygga och sitter just då väldigt skönt. Tänk om och gör rätt istället, så ska du se att det kommer kännas bättre.

Gör såhär: Alla sorters skor är nämligen tillverkade för specifika ändamål, som exempelvis terränglöpning, innebandy eller aerobics. Jaha tänker ni, då kan jag bara gå in i närmaste sportbutik och greppa tag i ett par skor som passar min träning. MEN, det finns en sak till du måste tänka på, vilket man oftast inte tänker på, inte jag heller från en början. Och det är att alla skor är tillverkade för att passa olika typer av fötter, rörelse och kroppsvikt. Så det ni nu ska göra när ni köper skor, är att gå in i närmaste butik (helst en välsorterad skobutik, där det finns mycket träningsskor) och fråga om hjälp. Välsorterade sportbutiker SKA ha kompetent personal som analytiskt provar ut skor som passar dig.

Jag har gjort detta och jag kommer aldrig vara så dum att jag inte frågar om professionell hjälp igen, jag har ett par skor som är ämnade för mig och jag älskar dom.Foto : Jag

/ M A R I


En virkad mössa och en kopp varm choklad !

Aldrig i min vildaste fantasi trodde jag detta skulle hända, eller ens vara möjligt. Jag VIRKADE nämligen en MÖSSA igår, ja ni hörde rätt. Jag virkade !! Kors i taket sa jag och gav Carolina världens bredaste leende när den var klar..haha.. En virkad mössa, klar att använda efter en kväll. Hm, vad är på väg att hända haha ?! Men i alla fall, liiite impad blev jag allt :). Som ni förstår så hängde jag hemma hos Carolina igår, med en kopp varm choklad, Lars Winnerbäck och Melissa Horn i spotify och virknålen och garnet i handen. : ) Carolina passade däremot på att boka in en personal shopper och en fjällenresa...lite allt möjligt hände igår som ni märker hehe...

- Idag har jag sovmorgon och är som ni förstår fortfarande hemma, vilket är sååå skönt. Solen strålar i Stockholm och det ser ut att vara varmt och skönt ute. Igår nådde faktiskt termometern upp till 12 plusgrader. Lovely ♥(google)
Minus blomman och ni har "min" mössa..
Ska visa er min mössa senare, har den hos Carolina fortfarande.

/
  M A R I


Alla bör träna !

Forskarna har upptäckt att ungdomens källa stavas LÖPNING. Flera undersökningar visar att regelbunden löpning förbättrar välbefinnandet och hälsan. "Löpning hör till det motionsformer som ger de högsta hälsofrämjande effekterna" säger en docent i förebyggande medicin. Här nedan hittar ni några skäl till att dra på er löparskorna och börja springa.

1. Tänk snabbt
En brittisk studie på en grupp yrkesverksamma människor visade att de gjorde färre misstag, var mer koncentrerade och mer produktiva de dagar då de genomfört ett träningspass, än när de inte gjort det.

2. Förbli skärpt
En studie The Journal of the American Geriatrics Society visade att kvinnor som varit aktiva som tonåringar löper mindre risk att drabbas av demens senare i livet.

3. Sov gott
En studie på människor med sömnproblem visade att deltagarna somnade betydligt snabbare på kvällen de dagar då de tränat. Dessutom sov deltagarna en timme längre.

4. Se framåt
Löpare som springer cirka 55 kilometer i veckan löper 54 procent mindre risk att drabbas av åldersrelaterade sjukdomar än de som springer 16 kilometer i veckan.

5. Stärk skelettet
Löpning stärker skelettet bättre än andra uthålliggetsidrotter, säger forskare vid University of Missouri, som jämfört bentätheten mellan löpare och cyklister.

6. Håll dig friskare
Människor som tränar en timme om dagen löper 18 procent mindre risk att drabbas av någon infektion. Forskare har också gjort en undersökning på astmatiker, där dom fick träna två löppass och ett styrkepass i veckan. Efter tre månader hade deltagarnas andning förbättras.

Informtation hämtad från Runners World


Mina egna ord:
Att dessa undersökningar har gjorts på människor som har löpning som en träningsform har jag förstått. Men jag själv skulle vilja påstå att alla dessa punkter ovan spelar in, oavsett vad du har valt för träningsform. Rör man sig minst 30 min om dagen, så lovar jag att du kommer känna igen dig i någon av dessa punkter. Håller ni inte med mig ???


/ M A R I


Jag är sugen !!Jag har ett sjukt ha-begär efter glass, knepigt att man bara kan bli sugen helt plötsligt. Sitta på en parkbänk i solen, med en kulglass med tre kulor i vore något nu ♥

/ M A R I


Onsdag !


www.weheartit.com

Drömmer mig bort ♥

Solen strålar och veckan börjar snart rulla nedför, gaaalet underbart ju. Det spritter i kroppen, jag vill göra galna saker och skrika ut hur underbart allt känns. Kanske sätta sig och spela gitarr ute på öppen gata?? - Jag måste bara lära mig att spela gitarr först..

/ M A R IBild nr. 30 !

30. Någon/några du aldrig kommer släppa taget om !
Jag har nämnt dem förut, men dem tål att upprepas !!! Hur underbara, fantastiska, roliga, snälla, ärliga vänner/andra människor jag en har omkring mig, så kommer alltid min familj gå först. Vad som än händer !!!!!! Dem kommer jag aldrig släppa taget om...


Detta var ju sista bilden också, så nu var det roliga över :)

/ M A R I
Löpartips !!Anti shake-tights !! Ja du läste rätt. Nu har tightsen som lyfter, formar och håller allt under midjan på plats kommit. Det är Röhnisch som har utvecklat ett nytt fungtionsmatrial, - ShapeMicrofiber som har anti skak-effekt på eventuella extrakilon. Tightsen har tre gånger så mycket stretch som "vanliga" löpartights har.

Ja, snart finns verkligen allt.

Men ni som springer mycket, jag rekommenderar att springa i tights faktiskt. Det ger en betydligt skönare känsla, hur det nu kan göra det. Men testa så får ni se :)

Information från Runners World.

/ M A R I


Ett besök på Riksdagen !

Oj oj så tiden går, snart är mars månad slut och vi klampar in i april. Nästan så att allt går liiite för snabbt, det gäller att man hänger med i svängarna hörrni :). Idag strålar solen här i Stockholm och jag antar att det inte bara är jag som är superglad för det...Eller ???

Jag, Helena, Carolina, Erik och alla barnen i klassen har precis kommit tillbaka från ett studiebesök på Riksdagen. Det var ett intressant besök må jag säga, mest intressant för oss vuxna dock. Men kliva igenom metalldetektorn och heja på alla ordningsvakter var nog roligast för barnen hehe.. Helt klart väldigt kul att se hur det funkar och hur det ser ut där inne... Lunchen intogs på trappan utanför Rosenbad, i solen. Verkligen hur niiice som helst :)

Nu blir det mellanmål, sedan ut i solen med barnen igen. Vilket jobb jag har :)

Hörs senare....efter träningen !!Där uppe vid dom stora fönstrena, stod vi och tittade ut... ;)

/ M A R I
Bild nr. 29 !

29. Den nyaste bilden på dig själv !
Som ni ser på datumet så tog jag bilden i söndags.

/ M A R I


En lista kan komma väl till pass såhär på måndagkväll :)

10 FAVORITER
Färg: Lila
Mat: Sushi
Band: Kent
Film: August Rush
Bok: "När du gör som jag vill", "Barn vi bekymrar oss om", "Veronika bestämmer sig för att dö".
Sport: Fotboll
Årstid: Vintern (när jag får vara i fjällen), annars sommaren.
Veckodag: Torsdag
Glassmak: Citronsorbet
Tid på dygnet: Efter lunch

9 FÖR TILLFÄLLET
Humör: Glad och skönt trött efter ett hårt intensivpass
Smak: Avokado
Kläder: Ett randigt linne från Carlings och ett par svarta mysbyxor
Bakgrund: En bild på mina fem underbara syskonbarn
Nagellack: Inget för tillfället
Tid: 21:55
Omgivning: Nystädat och en doft av liljekonvalj, dammsög och torkade golven efter jobbet idag.
Irritationsobjekt: Varför vara irriterad?? Det går åt så mycket energi då

6 HAR DU NÅGONSIN
Dejtat någon av dina nära vänner: Nej
Brutit mot lagen: Bryter vääääldigt sällan mot lagen, så jag kommer inte ihåg något faktiskt
Blivit arresterad: Nej !!!!!
Badat naken: Yes det har jag
Varit med på TV: Jo, två gånger !!! På lekande lätt när jag var liten :)
Kysst någon du inte känner: Japps

2 VAL
Kaffe eller te: Kaffe får det nog bli, men jag blir bättre och bätte på te faktiskt
Vår eller höst: Hösten är vacker, men jag gillar våren bättre

1 ÖNSKAN:
En resa till något varmt land, eller vad som helst egentligen. Skulle behöva komma iväg lite !!


/ M A R I


Löpartips !!


Innan jag skulle ut och springa igår...

Nu när min löparsäsong har dragit igång, så tycker jag det passar bra med lite löparsnack här i bloggen. Här nedan kommer 4 enkla vägar till ett positivt tänkande, när det gäller löpning.1. Stressa mindre
Vintern är den perfekta tiden att dra ner på tempot. Bekymra dig mindre om fart och distans, se bara till att bygga en bra grund för det kommande året.

2. Sätt upp ett mål för våren
Bestäm dig för vad du vill åstadkomma längre fram på våren. Att ha både kort- och långsiktiga mål hjälper dig att ta dig utanför dörren.

3. Spring i dagsljus
Om du vanligtvis brukar springa tidigt på morgnarna eller sent på kvällarna, försök löpa de tuffare träningspassen i dagsljus eftersom solen ger dig D-vitamin och energi.

4. Blanda
Spring med, och utan musik. Variera dina löprundor. Pröva nya matrecept. Växla träningspass på gymmet. Förändring av rutinerna håller tristessen borta och gör dig till en bättre löpare.

Texten är hämtad ur tidningen Runners World.

Hur många av er kör löpning som en träningsform?


/ M A R I


Bathroom !!Jag blir helt mållös !! ♥

/ M A R I


Recension på filmen jag såg i lördags !

I lördags var jag och Carolina och såg Hur Många Lingon Finns Det I Världen !! Jag har svårt att släppa tankarna kring filmen faktiskt, den har etsas sig fast i mitt hjärta och jag måste nog säga att detta är bland det bästa jag sett, ever. En film med ett budskap, en film som får en att skratta, en film med känslor som får en att gråta är helt klart en film för mig. Helt fantastiskt bra !! Filmen borde visas på tv, så alla får möjligheten att se den. Den bara måste ses helt enkelt, så ut på bio med er. Jag rekomenderar den varmt..


/ M A R IEn uggla, två par blommor och en härlig helg !

Då var denna helgen över, nu är det bara lite mys framför tv:n kvar, innan sängen och en ny vecka väntar. Som vanligt känner jag mig väldigt peppad, måndagar är inte så jobbiga som man tror. Bara man går in med rätt inställning så brukar allt bli väldigt bra :). Hur känner ni för måndagar ?!

För att summera helgen så blir det bara med positiva ord. Jag har ännu en bra helg att lägga i bagaget och det gillar jag, mer sådant tack.

Jag köpte två par blommor och en uggla när jag var i Lidingö Centrum i fredags.

/ M A R IBild nr. 28 !

28. En tokig bild !


Jag i somras..

Ha ha, tyvärr finns det inga ursäkter. Jag bara är sådan !! Denna bilden är från i somras, tagen en helg då Marie var och hälsade på mig här i Stockholm. Dom flesta bilderna kan se ut såhär när vi har varit i farten, jag gillart. Vi har bara massa tok för oss, alltid.

/ M A R I


Fantastiska lördag !

Ibland undrar jag om jag drömmer, men just nu känns så mycket så himla bra !! Jag sprudlar av energi, vilket jag fick höra igår av en vän och när man får höra en sådan sak bara ler man ännu mer och älskar livet ännu mer. Sjukt patetiskt allt detta låter, men jag mår så himla bra. Så, nu vet ni det he he : ).

Igår hade jag en fantastiskt bra dag !! Jag började med att möta upp Josefine och Jenny inne i stan, det blev en kaffe på Fresco och massa surr. Därifrån gick vi några timmar senare, då var det tänkt att jag skulle tillbaka till ön och käka middag med Carolina och sedan gå på bio. Men, det slutade med att vi blev bjudna på middag hemma hos vår andra kollega, Helena. Sagt och gjort, jag vände tillbaka och åkte hem till henne...där blev det hemmagjord pizza (suuupergott), efterrätt och massa skratt. Oj så mycket vi tre skrattar tillsammans :). Men för mig och Carolina blev det bio ändå, vi bytte dock ut Lidingö mot Kungsgatan istället. Hur många lingon finns det i världen såg vi. En recension kommer i ett senare inlägg, så håll utkik !!!!

En dag i goda vänners lag kan inte sluta mer än underbart, så jag tackar tjejerna för en väldigt bra dag. ♥

- Idag däremot blir det (om en liten stund) en löprunda, jag känner att jag måste ut och njuta i det fina vädret. Jag har hur mycket energi som helst att kasta ut, så lets rock´n roll : ). Sedan blir det en kaffe eller liknande inne på söder.... Trevliga söndag, nu kör vi !!!!/ M A R IHur många lingon finns det i världen (?)

- Det är snabba ryck mellan allt som händer, men det är skoj. Äntligen börjar folk leva och jag gillart ; ). Igår blev det några glas vin på ett för mig helt nytt ställe, - Imperiet !! Helt klart godkänt, dit går jag gärna igen. Jag har nu lärt mig att bara gå hem, stätta sig ner och göra ingenting på fredagar är det sämsta man kan göra. Oj så trevligt det är att gå ut och se folk/dricka ett glas efter jobbet... Mer sådant : ).

- Nu ska jag snart ta mig till Östermalm och möte upp Josefine och Jenny för en kaffe, får se vart vi hamnar men ett café i solen vore inte dumt. Det är ju faktiskt nästan 9 plusgrader ute idag weeeeiii : ). Efter daten med Jos och Jenny blir det middag och bio med Carolina, och som sagt....det är snabba ryck mellan allt som händer hehe !! Vad gör ni en dag som denna, ni är väl inte inne som jag får jag hoppas? Filmen vi ska se är: Hur många lingon finns det i världen. (?) Har någon sett den??

- Nej, nu ska jag ringa Jos och se när vi ska mötas. Måste nog slänga i mig något att käka ockås, magen kurrar hör jag ! Ha nu en bra dag där ute, vi kanske ses : )


Är man slö åker håret upp i en knut..

/ M A R I

Bild nr. 27 !

27. En bild du alltid skrattar åt !


Jag i Hassela..

Jag måste nog vara så ego att jag lägger upp en bild på mig själv under denna rubrik, men jag får försvara mig med att det inte är mig jag skrattar åt. Utan mer åt att Carolina höll på att dö av skratt när jag tokade mig i backen, att hon fångade denna bilden är bara en ren tillfällighet för jag var då aldrig still kan jag lova er. ha ha. Underbara minnen :)

/ M A R I

Hey, soul sister !

När drygt 110 barn stämmer upp i sång och sjunger en av mina favoritlåtar (Train - Hey, soul sister), kan man bara inte annat än att bli väldigt varm i hjärtat. Eftermiddagens talangjakt som några barn på fritids arrangerade blev väldigt lyckad, programledaren och juryn var också på plats hehe. Som sagt, det är vid sådana här tillfällen då alla är samlade och alla dessutom har väldigt roligt tillsammans som jag inser vilket underbart jobb jag har. ♥

Men nu blickar jag emot helgen och två välförtjänta lediga dagar, undra vad jag ska hitta på? Jodå, jag vet !!! Imorgon ska jag möta upp Josefine och Jenny för en fika, får se vad mer vi hittar på. Men jag vet sedan tidigare att vi är bra på att surra, så några timmar på fiket avverkar vi nog : ). Hm...ja det var väl det, jag har inga andra planer... Bio på söndag kaaaanske i och för sig :). Vad gör ni i helgen ?!/ M A R I
Fredag 18:e mars!

Vi har precis avslutat föräldrafrukosten vi hade med årskurs 1 här på morgonen. Åh så positiva ord vi fick om den idén, föräldrafrukosten var något helt nytt nämligen !! Jag, Carolina och Helena dukade upp med nybakat bröd, juice, olika pålägg, kaffe, te, frukt m.m...under tiden barnen och föräldrarna åt frukost informerade en lärare om ett filmprojekt som kommer göras här i skolans lokaler under sommaren....Spännande, eller hur ?? :) Sedan har barnen fått berättat/visat vad dom gör under skoltid.. Mycket uppskattat ! Jag fick en bra start på fredagen med andra ord :)

Annars idag och i helgen händer det inte så mycket, jag är öppen för förslag !!

/ M A R I

Sturehof !


En bild tagen för några dagar sedan..


Nu åker jag in till stan, det blir ett glas vin på Sturehof. Ha en bra kväll !!

/ M A R I


Klippa lugg ??

Jag skulle vilja göra något nytt !! Färga håret i någon varm härlig (ny) färg, klippa lugg, tatuera mig eller ja....vad som helst egentligen. Bara det är något nytt, helst något som är lite galet också. Känns som det är läge för det, nu när våren snart är här :). Känner mig sjukt peppad för livet... ♥(google)
Skulle jag passa i lugg tror ni ??

/ M A R ITorsdag 17:e mars !

Jag har ju sovmorgon idag som många av er redan vet, och det tog jag fasta på. Oj så jag har sovit :). Att inte utnyttja den morgonen är ju bara dumt.... Nu är jag laddad för en ny dag på jobbet och senare ikväll, ett glas vin med en vän. Det låter väl som en bra dag va ?? :). Att keson flög ut i hela köket tidigare har jag förträngt, för den jäkla keson ska inte få förstöra min dag ha ha..

Vet någon vart jag kan köpa ett sådant ??

/ M A R IBild nr. 26 !

26. En bild på någon/några som du alltid har roligt med !


Elin, Caroline och Maria..

Två av tjejerna (Elin och Maria) har jag känt sedan förskoletiden medan jag lärde känna den tredje tjejen (Caroline) på Högstadiet. Dom alla tre delar jag underbara minnen med, vi har skrattat oss sönder och samman ibland och skrattet är alltid nära när man umgås med dessa tjejer. Jag glömmer aldrig när vi klädde ut oss och skrämde slag på ett helt gymnasiedisco..haha.. Kärlek till er !

/ M A R I
Bon Iver !


Bon Iver

Doften av nytvättade kläder, en kopp te och ljuvlig musik av Bon Iver är helt klart väldigt mysiga kvällar.

Det går inte att lägga upp en musikvideo med honom, men låten "for Emma" måste ni lyssna med. Så underbart ! 

/ M A R I


Onsdag 16:e mars 2011 !

"Stop, don't say that it's impossible
Cause I know it's possible
Though I know you never look my way
I can say, you will one day
I can say, you will one day

I will be popular, I will be popular
I'm gonna get there, popular
My body wants you girl, my body wants you girl
I'll get you when I'm popular"


Detta hörs inifrån förskoleklassens rum !!
Jag vet inte om jag ska kräkas eller om jag helt enkelt ska lyfta på röven och stänga dörren, fy vad hemskt det låter. Gör om, gör rätt !!

Jag har varit ute med barnen på Natur och Friluftsliv nu på morgonen, men eftersom andra gruppen som är ute nu var så få i antalet barn överlåter jag arbetet åt Stefan, så jag kan koncentrera mig på massa pappersarbete. Det gäller att sammarbeta hörrni : ).Idag får detta bli min inspiration, så snyggt:


(bild från NK)

/ M A R I

Bild nr. 25 !

25. En person som alltid gör dig glad !Egentligen borde jag lägga upp en bild på alla mina vänner och en på alla i min familj, men det blir för jobbigt. Dom alla gör mig ju glada!!!! Men idag får Carolina äran att hamna under denna rubrik...Jag är tacksam för att jag har lärt känna henne, en grymt positiv och glad tjej som alltid sprider glädje runt omkring sig. En bra kollega/vän helt enkelt :)

/ M A R I

Japan !

Då och då springer jag in på kontoret och kollar nyheterna på nätet, uppdaterar mig om händelserna i Japan nämligen. Detta har verkligen berört mig och jag kan inte undgå att tycka så jäkla synd om människorna som drabbats där borta. Det gör faktiskt ont i hjärtat att sitta här och se på !!! Vi tog upp detta i klassrummet idag, vilket jag tycker var ett fantastiskt bra intiativ av Carolina. Sådana här händelser måste alla prata om......detta får bara inte gå förbi !!! Jag hoppas att ni också skänker dom alla en extra tanke...(google)

Nu är jag hemma och tar igen mig en stund, innan jag ska bege mig till Hornstull där det blir Intensivpass och kaaaaanske Dans Fuego. Får se hur jag känner mig efter intensiven....

/ M A R I


Dagens inspiration !


(googlesökning)

Dagens inspiration får en manlig figur stå för. Jag gillar verkligen hans stil !! Vad tycker ni ?

/ M A R I


Bild nr. 24 !

24. En bild som gör dig glad !


Foto : Jag

Detta gör mig verkligen varm ända in i själen !! Det kanske bara är en bild för många, men för mig betyder det underbara minnen, kärlek och massa glädje. Detta är ju faktiskt bland det bästa jag vet..

(observera!!! Det är inte tandemhoppningen jag syftar på, med min höjdrädsla så skulle det där inte ens komma på tal. Det är mer bara upplevelsen av att vara i fjällen jag menar.)

/ M A R IJag vill åka till fjällen !!

När åker vi till fjällen? Jag fick nämligen ett enormt sug efter att åka slalom, så ett besök i fjällen vore något att satsa på. Vilka följer med? Antar att jag inte har fått stilla mitt slalombehov i vinter, men jag hoppas kunna råda bot på det snart.
Kvällen spenderades på Friskis (Kungsholmen)

/ M A R I


Kalas på jobbet !!En bra men trött arbetsdag lämnar jag snart bakom mig, för att inta ett APT-möte med kollegorna. Vilket i och för sig innebär ett födelsedagsfirande idag, för en kollega som fyllde 60 år förra veckan. Lite tilltugg, andra trevligheter och ett hårt träningspass därefter kan nog inte avsluta denna måndag bättre. Vad har ni gjort idag ?! 
 

Jag igår..

/ M A R I


Bild nr. 23 !

23. En bild från i somras !Detta är så mycket sommar som det kan bli !! En varm sommardag i Kungsträdgården...

/ M A R IEtt urval av bilder från helgen !
Bilderna får tala för sig själv ♥

/ M A R I
Ett blött öga på centralen !

Oj vad blödig jag är !! Hur jag än bär mig åt så är det alltid lika känsligt att säga Hejdå.. Ett tomrum lämnades kvar men lika snabbt är jag åter i vardagens tempo igen. Det är konstigt det där !! Hur är ni i denna situavation ?

Jag har i alla fall haft en jättemysig helg med min ena syster och två av mina syskonbarn. I fredags blev det fredagsmys här hemma, men barnen och deras kära mor (min syster) slocknade rätt omgående i varsitt hörn. Likaså jag efter en stund, en helt vanlig fredag med andra ord hehe :). Igår lördag var vi på Aquaria och kollade in djuren där, tog en mysig fika med havsutsikt i solen och slutligen en sista runda förbi hajarna. Vi överlevde hajarna, så vi tog oss in till city och åt en god lunch inne på Kulturhuset. Där passade Elsa och Edvin på att leka av sig lite också, i Barnens Rum !! Klockan tickade vidare så efter all lek var det dags att åka hemåt.. Hemma blev det lite mys och vila innan vi fixade middag och lördagsmys inför Melodifestivalen. Eric Saade vann och det var väl då en väldans tur :) Han ägde sa Elsa hehe... Om ni frågar Edvin vad som var det bästa med lördagen skulle ni med all säkerhet få till svar, att det var allt buss och tågåkande. Lättroad unge, ja visst hehe :).

Idag har vi slöat här hemma, spelat pingis, spelat nintendo DS och hunnit med en fika på ett närliggande konditori. Vid 12.30 vinkade jag ajdö vid tåget och slänge iväg massa slängpussar. Tack för en mysig helg mina kära, jag älskar er !! ♥Elsa och Edvin på Kulturhuset igår..

/ M A R ILördag 12:e mars !

Godmorgon alla kära läsare !

Lördagen startade 06.15 imorse när Edvin tog dagens första mening "MAAAAMMA !!! Jag ska belätta föl min flöken att jag åkte tåg undel jolden igål" (observera att jag stavat som han pratar)..så sött.. Ja...en sådan vetskap 06.15 en lördagsmorgon är mycket viktig att anteckna.. ha ha. Sedan somnade jag om en stund..

Nu är vi alla vakna, nyätna, påklädda och (snart) klara för en dag på Aquaria ute på Djurgården. Så idag ska jag fightas med hajarna :).

Återkommer senare..
Elsa och Edvin

/ M A R I
Jag får besök i helgen !

Sådär, då var det HELG !!!! Gissa om jag tycker det är skönt ??? :). Jag är hemma en stund och tar igen mig innan jag ska in till centralen och möta upp syster och barnen. Tror jag måste slå en pling innan och höra så dom är på ingång.. Åh vad jag tycker det ska bli roligt. Pratade precis med äldsta systern, så nästa gång är det dom som kommer och hälsar på ♥

Om vädret tillåter så blir det Skansen och Akvariumet imorgon, åh vad skoj. Ett lugnare besök på Skansen vore något, så man verkligen kan stanna upp och kolla. Sist hade jag/vi med oss 60 ungar hehe..

Tror inte att jag kommer vara så aktiv på bloggen ikväll, kommer nog mysa och pussa på mina småtroll  istället. Så jag önskar er här och nu en trevlig kväll...Jag igår..

/ M A R I


Vit inredning !
Detta är en dröm jag har ♥

/ M A R I


Bild nr. 22 !

21. En bild på en tid du saknar !Tiden på Lillsved kommer jag alltid sakna, det var något väldigt speciellt. Här är gruppen jag gick skidinstruktörsutbildningen med. ♥ 

/ M A R I

( bild nr 21 hoppar jag över av den enkla anledningen att jag tycker den var likadan som en tidigare bild)rrrebecka "gästbloggar", nya designen

Nu är nya designen på plats. En ljus & fin design med härliga bilder och vårigt ljusa färger. Jag hoppas att du blir riktigt nöjd med det nya utseéndet på bloggen! :) Blogg on!
Varma hälsningar Rebecka
http://rrrebecka.blogg.se

Idag åkte dom på !Idag fick dom åka på för första gången i år !!! Men vilken tur att jag hade mina stövlar kvar på jobbet säger jag bara, för dom fick nämligen sitta på fötterna på vägen hem, jäkla regn/snö. Varför just idag? Jag som trodde det var våren som var på väg, men tydligen var det bara jag som trodde det..eller ?? Aja, jag fick använda dom på väg till jobbet i alla fall hehe :)

Arbetsdagen har gått bra, rätt slött från min sida på torsdagar eftersom jag i princip bara jobbar på eftermiddagen. Men en sådan dag behöver man :)Efter jobbet blev det storhandling på Willys, jag får ju finfint besök i hegen så dom måste ju få något att knapra på. Men nu sitter jag i soffan och tar igen mig en stund, här blir jag nog kvar till det är dags att sova.

Vad gör ni ??

/ M A R I


13 timmar sömn...

...och jag tror jag behövde det !! NU är jag utvilad kan jag lova er, jäklar vad skönt det var att vakna upp och känna sig riktigt pigg. Så nu är jag mitt rätta jag igen !! Laddad för en ny dag på jobbet och lite andra äventyr som dyker upp imorgon. Min (ena) syster Jennie (mannen i familjen är utomlands) och syskonbarnen Elsa och Edvin kommer och hälsar på, vilket jag tycker ska bli underbart. Äntligen kan ni komma och hälsa på MIG !!!!!! Vi får se vad vi hittar på, men riktigt bra kommer det med all säkerhet bli :)

Idag är det sovmorgon, stängning och handling på schemat. Jag har med andra ord inte kommit iväg till jobbet ännu, sitter och slappar i soffan och njuter av solen som värmer mitt ansikte genom fönstret =). Älskar dom här dagarna.. ♥ Vad gör ni en dag som denna?!Foto: Jag

Längtar till detta

/ M A R I
Bild nr. 20 !

20. En bild på dina närmaste !Jag har dåligt med bilder på hela gänget tillsammans, men denna bilden ovan får säga vilka mina närmaste är. Det är familjen, närmare än så kan ingen mig komma !!!!

/ M A R I

Hallå, jag då?????

Det är OKEJ att göra INGENTING ibland, det har jag bestämt här och nu. Där med basta !!!!! Jag känner mig som ett litet barn som varit uppe någon timme för länge på kvällen, grinig, trött, nedstämd och allmänt less plus att jag är sjuuuuukt sugen på något gott... Jag som brukar vara så glad !!! Men jag antar att det har med veckan att göra, jag har haft för många bollar i luften samtidigt helt enkelt. Vilket resulterar i att jag inte riktigt orkar med mig själv... Därför tänkte jag göra INGENTING i kväll, jag struntar i allt som har med omvärlden att göra..

Förresten
, vart är min semla och buketten med blommorna ??? Det var faktiskt fettisdagen och internationella kvinnodagen igår... Jag väntar !! Hä hä.

Nu över till soffan !!!En bukett med liljor vore på sin plats..


/ M A R I
klockor !!
Min favoritklocka lämnade mig för någon månad sedan, efter att ha fastnat i mitt skåp på jobbet och gått i tusen delar. Den som jag gillade så mycket !! Har en mycket fin klocka nu i och för sig, men den andra var speciell. Sjukt att man kan fastna så mycket för en väldigt ytlig grej egentligen, men i alla fall. Nu har jag hittat dessa två, vilken är snyggast?? Klockorna är hittade på www.saltopeppar.com !!

/ M A R I
Bild nr. 19 !

19. En person som är snygg !


Henrik Lundqvist - hockeymålvakt

Ja, vad säger man !!!! Om inte världens så är han ju landets snyggaste i alla fall, det håller ni väl med mig om ?? :)

/ M A R I


Träning x2 !

Hej på er !!! Jag är alltför upptagen för att ens ha tanken på att blogga eller göra andra saker utöver jobbet denna veckan, så alla måsten = hemmasysslor kommer få lida lite. MEN, träningen är något som ingen får stoppa !! Den är helig för mig, så detta går före mycket annat. Kort och gott, om ni vill umgås med mig i veckan så får ni hänga med och träna ?! Det är i princip det enda sociala på fritiden jag kommer hinna med :) Men visst, det är rätt skoj också. Leka lärare och känslan av att hela skoldagen har gått strålande är underbar(t)... Love it :).

Som sagt, träna var det !!!!!!! Jag ska byta om och ge mig iväg, idag är det tisdag så det blir två pass. Intensiv och Dans Fuego, skoj skoj :). Laaaaadda, nu kör vi !!!!!
/ M A R I

Bild nr. 18 !

18. En bild på din fritid !Min dyrbara fritid har till stor del ägnats åt träning under den sista tiden, inte av någon anledning egentligen. Utan bara för att jag MÅR BRA av att träna plus att det är GRYMT roligt !!! Men självklart umgås jag med mina vänner och gör andra roliga saker också, men som sagt, mycket tid ägnas åt just - Träning !!

/ M A R I

Måndag 7 mars !

Egentligen ska jag inte skratta, men jag kan kunde nästan inte hålla mig när Carolina messade imorse och sa att hon tappat rösten, och att hon blivit beordrad av en läkare att var tyst till nästa söndag. Hur sjutton ska hon klara det ?! Jag skulle ha misslyckats efter någon timme bara.. Inflammation på stämbanden och hårda restriktioner på att inte prata, allt blev bara sämre då.. Hm ja, Lycka Till säger jag bara !!!! Men synd är det om henne i alla fall....detta innebar som sagt att jag fick leka lärare idag och som jag trodde så har allt gått strålande. Men nu är det en tjej som är helt slut...det tar på krafterna att hålla lektioner en hel skoldag, ta hand om en praoelev samt finnas till på fritids på eftermiddagen. Men jag lever och nu laddar jag för ett träningpass, den siiiista energin ska ut :).

Har ni haft en bra måndag?!Jag igår..


/ M A R ILärare !!

Har fullt upp idag, så jag kommer med all säkerhet inte vara så aktiv här. Men sådana dagar behöver man ibland !! Carolina är sjuk, så jag får leka lärare idag, vilket jag hoppas och tror kommer gå strålande. Är jag på bra humör så är barnen det :) Ha nu en bra dag alla där ute.

/ M A R I


LYCKA !Dessa grejer är inte köpta idag, dom fick bara byta plats..
Innan jag mötte upp Josefine och Jenny hann jag springa in i några inredningsbutiker, visste nog inte innan att det är så skoj att kolla på inredning förrän nu, när jag bor ensam :).

Solsidan är slut och jag har suttit här och asgarvat för mig själv, så nu blir det lite annat fix innan jag lägger mig. Hoppas ni har det bra, vi hörs imorgon. Då blir det jobb och träningen igen !!

Sov gott

/ M A R I


Ray ban !!

Solen strålade så fint idag, så jag invigde mina Ray Ban´s (för i år i alla fall). Underbart ju, nu är det vår :) Dom åkte av efter en stund dock, kände mig inte så jättebekväm men snart sitter dom nog på varje dag. Det gäller att vänja sig, det var ju ändå ett tag sedan dom var på !! 

Jag, Josefine och Jenny hade en trevlig eftermiddag. Kaffe och bio var på tapeten, men vi hoppade bion och satt kvar på fiket och snackade en massa istället. Helt klart mycket trevligare, då vi inte träffats på flera månader. Nu är jag hemma, sitter och inväntar Solsidan och att få krypa ner i sängen och sova. Känner mig sjukt laddad för en ny vecka faktiskt.. Tror det har att göra med vädret, så jag hoppas att det blir lika fint imorgon.

Har ni haft en bra dag/kväll?Jag idag..

/ M A R I


Vasaloppet !!

Hur många fler än jag sitter och kollar på Vasaloppet ? Starten missade jag med någon sekund, men annars så har jag suttit bänkad. Blir du stolt nu pappa??:) Riktigt spännande faktiskt !! Blåbärssoppa och en rejäl grötfrukost är intagen också, jag är laddad med andra ord he he..

Idag blir det en sväng in till stan för kaffe och en bio, myyys :) Perfekt söndagssyssla !! Eller hur ?? Så jag ska snart göra mig iordning och ringa och bestämma tid med damerna.. Vad gör ni idag ?!Foto: Jag

Tyckte denna bilden passade med dagens underbara väder, jag blir så lycklig när solen strålar. Hoppas att det är våren som är på väg :)

/ M A R I


Bild nr. 17 !

17. En ovanlig bild !


Foto: Jag

Vad är en ovanlig bild egentligen ?! Finns det över huvud taget ovanliga bilder? Eftersom vi alla ser saker på olika sätt så kan väl inte en bild eller något annat vara ovanligt. Då är alla människor väldigt ovanliga också..Eller ?!

/ M A R I


En lördag hemma !!

Det är inte alla (snart) 25-åringar som sitter hemma, dricker ett glas vin, tvättar och löser korsord på en lördagskväll. Vet inte om jag ska ge mig själv massa vuxenpoäng, eller om jag helt enkelt ska kalla mig för väldigt TRÅKIG !!!! Men ikväll kände jag för att bara vara hemma, skulle ut på fest egentligen. Men veckan har varit fulltecknad med både det ena och det andra, och att veckan/helgen som kommer också är fulltecknad gör saken bara mer glasklar. Jag behövde en dag/kväll hemma helt enkelt... ♥

Morgonen gick åt till att städa och njuta av solen som tittade in, är våren på väg tror ni ?? =) När jag fått nog av detta bytte jag om och gav mig ut på en löprunda, det var behövligt kan jag säga. Åh så skönt det var !!!! Jag och Orup gjorde sällskap, jäklar vad han kämpade !!...haha..skämt och sido, men han var också ute på en motionsrunda. Sedan har jag tvättat, ätit mat, druckit ett glas vin och bara slappat här hemma. Vilken lördag, eller hur :)

Angående min löpning: Premiärmilen som går av stapeln den 27:e mars är mitt mål just nu. Så nu jäklar blir det att springa :). Någon som vågar utmana mig ??
/ M A R IBild nr. 16 !

16. En bild på dig själv !Under alla andra bilder skriver jag en hel del, vad jag tycker, vad jag känner eller vad jag har gjort om personen/saken på bilden. Men denna gången får nog bilden bara tala för sig själv. Bilden tog jag för någon vecka sedan, när jag var ute på promenad i solskenet. (den är tagen inomhus dock, i mitt kök).

/ M A R I


Igår blev det tapas !

Allt slutade lyckligt !!! Jag var ju en aning trött innan Märtha kom igår, men det ändrades på några sekunder.. Vi dukade fram lite tilltugg och serverade oss varsitt glas vin här hemma, sedan var kvällen igång. Vi hann surra en hel del, om allt mellan himmel och jord innan vi skulle bege oss till söder. Såå trevligt !
 


Hemma hos mig..
Inne på Resturante La Cucaracha beställde vi in tre olika tapastallrikar var, som vi provsmakade ifrån och till det en karaff med Sangria. Måste ju tillägga att det blev mat över, tre små rätter per person men ändå var det såå mycket mat. Men vi njöt av varje tugga, tapas är såååå gott.. Sangrian gjorde kvällen ännu bättre:) När vi fått i oss maten fortsatte vi kvällen på samma ställe, med ett glas rött och massa skratt och prat. En väldigt trevlig kväll blev det, Tack tjejen !!!


/ M A R IHelgen är kommen!

Gud så skönt !! Jag tackade för mig en timme tidigare idag, vilket jag är väldigt tacksam för. Eftermiddagen har varit den segaste eftermiddagen i historien, dock väldigt produktiv. MEN, min kropp ville hem....

Nu har jag svidat om och pudrat näsan lite inför kvällen, så jag ska strax kila ner och möta Märtha som är på intåg. Känner mig sjukt stressad dock, varför vet jag inte. Men jag antar att jag lugnar ner mig bara jag får varva ner en stund, ett glas vin och lite tilltugg hjälper nog mig också. Vad gör ni en kväll som denna ?!

Hinner nog inte skriva något mer inlägg ikväll heller, eftersom vi ska ut på restaurang senare. Så ja, vi får höras imorgon helt enkelt. Efter min SOVMORGON !!!!!!!En bild tagen i höstas..


/ M A R ILa Cucaracha !

YEAH !! Helgen närmar sig med stormsteg och jag längtar, vi har haft en superbra vecka på jobbet. Men en vecka fylld med massa aktiviteter, hela dagarna tär på kroppen. Så helgen är mer än välkommen !!

Ikväll ska jag och min f.d kombo gå på restaurang och äta :). Trevligt värre ska det bli.. Känns som det var år sedan jag var på en restaurang och blev uppassad, så ikväll ska jag njuta. Det blir några glas vin med lite snacks hemma hos mig först, sedan beger vi oss till Bondegatan och Resturante La Cucaracha !!

Nu anropar jobbet.

Ha en bra dag.Resturante La Cucaracha

/ M A R I


Sushin är nere !

Oj, jag bara njuter !!! Denna dagen kommer jag leva länge på, nog för att jag har varit jättetrött ikväll men VILKEN dag vi har haft. Skogsbesöket ändrades till något annat, vi gick till en närliggande sjö istället, snörade på oss skridskorna och åkte längst den upplogade banan. När barnen tröttnat på att åka stannade vi till vid strandkanten och gjorde upp eld, grillade korv, NJÖT av solen som strålade på oss och barnen passade på att leka en massa. Detta är första dagen i år, som jag känner på kinderna att jag varit ute. Tror nog att solen tagit lite och det tänker jag inte klaga på... Helt underbart !!!! ♥

Ikväll har jag haft Mahsa här på besök, vilket slutade med sushi, soffhäng och (enligt mig) dåliga serier. Vi surrade nog en hel del också, så jag behövde inte koncentrera mig på tv:n så mycket.. hehe :). En mysig kväll med trevligt sällskap helt enkelt...En "hemmatofs"...

/ M A R I
Brottsligt sms !

"Hej Maryyyy !!!! Hur mår du ?! Jag är i Vemdalen, du skulle varit här. Solen skiner och det är vindstilla, idag blir det en tur på skidorna på fjället och sedan ner och basta med en öl i handen hä hä. Men först ut: Hotellfrukost!! Kram Carolina"

Jag skrev tillbaka att det är brottsligt att skicka sådana sms 07.50 på en torsdagmorgon, när hon vet att jag jobbar och egentligen hellre hade velat vara med henne i fjällen. Men aja, tur att hon har det härligt i alla fall hehe :). Jag, kollegorna och barnen ska till skogen och leka av oss lite. Det kan nog också bli hur bra som helst, men en tur på fjället med skidorna låter bättre måste jag säga. Aja, nu släpper jag det =). Grilla korv, dricka varm choklad och busa i den sista snön blir dagens uppdrag...Mysigt !!!

Nu måste jag borsta tänderna och kila iväg!!Foto: Jag


/ M A R I

Bild nr. 15 !

15. En person du vill vara med !Denna tjejen känner ni ju snart lika bra som ni känner mig, men hon är något väldigt speciellt. Så hon får en extra stor plats här i bloggen. Träffade ju henne när jag var hemma i Sundsvall och hälsade på, men jag tycker det känns som att vi inte hann säga det vi ville ha sagt till varandra, under dem få timmarna vi faktiskt spenderade tillsammans. Hon har ju ändå varit på andra sidan jordklotet i över ett halvår, så vi har en hel del att säga varandra. Som bästisar alltid har :). Så ja, Marie är den personen jag skulle vilja vara med.

/ M A R I


Det blev 1 mil !

Jaha !!! Det är nu jag egentligen ska skriva om hur fantastisk bra vi hade det i Kungsträdgården idag, med alla dessa arrangemang jag pratade om förut. Men icke, jag stannade nämligen kvar på skolan med ett gäng barn. Av den enkla anledningen att barnen fick välja idag faktiskt, snällt va :). Men jag klagar inte, jag fick ju i alla fall njuta av det underbara vädret och en massa bus i pulkbacken... Sådant som jag älskar !!

När arbestdagen började lida mot sitt slut och droppandet från taken ökade i takt med den peppande musiken som jag hörde från ett annat rum bestämde jag mig för att premiären skulle gå av stapeln idag, löparpremiären alltså..Våren är i luften känner jag och då finns det inget annat som är så härligt som en löprunda...I efterhand så kan jag bara gratulera mig själv, konditionen satt där den skulle. 1 mil avverkade jag och nu är jag igång :) Bra jobbat Mari ! ♥En nöjd tjej som precis sprungit milen..

/ M A R I


Kungsträdgården !!

Hej världen ! Har ni sovit gott ?? - Jag vaknade och trodde det var lördag, så jag stängde av alarmet och somnade om...hm...vaknade en stund senare och insåg med panik i kroppen att det bara var onsdag.. haha...Min morgon blev lite hektisk som ni kanske förstår..

Här på jobbet har morgonen inte varit likt någon annan, lite tråkigheter har hänt vilket vi personal fått tagit hand om nu på morgonen. Men jag tror det börjar lugna ner sig så nu kan vi nog koncentrera oss på Dagen istället. Idag blir det ett besök i Kungsträdgården, där dom arrangerar massa sportlovsaktiviteter. Att vi inte kommer vara ensamma där har vi redan tagit fasta på, - en solig och (lagomt för att vara vinter) varm dag så kryllar det av människor i Kungsan. Men skoj ska det bli :)

Brevet med träningsvärken är nog på väg snart också, jag antar att posten lämnas runt 13-tiden. Oj oj !!! Men nu ska jag installera vår nya digitala fotoram som vi köpt till fritids, vi vill ju att föräldrarna ska få se vad vi gör här. (vilket dom iofs redan får göra, genom dokumentation på väggarna). Men teknikens värld funkar ju också :)

Ha nu en bra dag allihop där ute !!


kanske att det blir lite skridskor..??


Digital fotoram
En sådan skulle jag själv vilja ha..

/ M A R I
MEN vilken dag !

En nominering till den mest aktivaste personen i Stockholm vore något för mig idag !!! JÄVLAR vad jag är slut i kroppen, men på något konstigt sätt så är det en förbannat (förlåt för att jag svär) skön känsla.. Att träningsvärken kommer som ett brev på posten imorgon blir ingen överraskning, jag väntar den redan.

Gjort idag:
Skansen blev det med barnen och kollegorna, 09.30 åkte vi och 15.15 anlände vi till fritids igen. Det blev en heldag där borta, vilket var fantastiskt roligt. Både för barn och vuxna !! Men ni alla vet att ett besök på skansen inte innebär massa stillasittande aktiviteter..utan mest bara röra-på-sig-aktiviteter. Sedan att vi hade 56 (dock uppdelade i två grupper) barn att hålla reda på gör inte dagen lugnare.. Men summering, vi hade en superbra dag :) Dock ömmade fötterna en hel del när vi kom tillbaka... Intensivpass med Mahsa blev det efter jobbet!!! Det vet ni redan vad jag tycker om, - sååååå jäkla skoj. Svetten rann som vanligt och jag och Mahsa peppade varandra när vi mötte våra blickar där emellanåt i salen...Slut som artister gick vi ut därifrån, men vänta....det är inte slut än!! Dans Fuegon får vi inte glömma :). Det var första gången jag testade men absolut inte sista, jösses vad kul det var :). Vicka på höfterna, njuta av grym musik och där emellan skratta lite åt sig själv när man helt tappade rytmen...att jag inte testat detta tidigare..Men nästa vecka kör vi igen...Ska ni med ??

Förstår ni varför jag är trött ??

Men nu laddar jag med sömn och minnen från en underbar dag. Sov gott !!Foto: Jag

/ M A R I


Tisdag 1:a mars !

Oj oj, nu är vi inne i mars månad. Undan går det och snabbare lär det gå, uscha.....sommaren hinner knappt komma innan den är över. Men hm...våren kan ju i alla fall få komma först, eller vad säger ni ?! :)

Jag börjar inte förrän 08.30 idag, så jag tog mig en liiiten sovmorgon. Skönt !!! Men jag ska snart göra mig klar för att traska iväg.....Idag blir det Skansen med kollegorna och barnen på fritids, det blir skoj :). Kolla djur, äta god lunch (som vi tar med), kika in i alla små söta hus, prova på cirkus på cirkusskolan.. Vilket jobb jag har !!!

Efter jobbet åker jag iväg och möter upp Mahsa, vi ska hänga lite innan träningen drar igång. Idag blir det två pass på raken, det är till att vara hurtig hörrni :). Intensivpass och sedan direkt in på Dans Fuego...Någon som testat Dans fuego ? Jag ger er en recension om det passet senare ikväll, det är ju nämligen första gången för mig ikväll..

Ni får klara er utan mig idag, det blir dålig uppdatering med andra ord. Eftersom jag är ute på språng hela dagen, men ha det så bra. Vi hörs senare !! :)igår efter träningen..

/ M A R I
RSS 2.0