NU:

Har sett Allsång På Skansen, och plockat undan lite här hemma. Får ju gäster i morgon kväll, så städat och fint måste det vara =). Nu slökollar jag på tv, men inget av värde visas så jag funderar banne mig på att sova snart, eller nja. Kanske inte vore någon bra idé då jag är huuur pigg som hellst. Men jag vill att onsdagen ska infinna sig, helst nyss. Jag är galet laddad för fest med andra ord. Och min nya klänning !!!! Medan jag slökollar på tv:n gör jag en playlist inför förfesten i morgon, och jag har redan smakat på den, och jag säger bara - Man blir grymt laddad !!! Vad säger ni om det tjejer ?! =). Haha vet ni, när vi satt i öltältet i förmiddags filmade dom Radio Guld´s programledara när dom körde live ifrån Gatufesten (dom stod bakom oss förövrigt), jag och Marie hoppades på att vi skulle slippa vara med. MEN, det gjorde vi förgäves för vi är nämligen med på filmklippet. På st.se, nu är vi kändisar :P. haha.  Ha en fortsatt trevlig kväll...











Laddar upp i morgon, då det är gratis inträde..Sedan kör vi =)

Min dag.

Så där, då var jag hemma. Efter en heldag på stan, jag och Marie började dagen med en lunch i Daltons tältet. Tomas och Jonas, Maries kusiner var också med. Vi pratade massa gamla galna minnen från när vi var små, satan vad jag skrattade. När grabbarna begav sig hemåt satt jag och Marie kvar en stund och snackade, innan vi gav oss in alla butiker. Småprylar, diverse drycker ;) och en ny outfit var på schemat. Och vet ni, jag kom hem med allt detta :P. Nöjd !!! När vi avklarat vår shopping tog vi en glass och satt oss och kollade på folk, det kryllar verkligen av människor nere på stan nu .. Såå nice... Vi avslutade dagen med att gå på systemet.....Värmen är total... Vad har ni gjort idag ?!




Klänning från Indiska, 249:-.
Hoppas ni har överseende med att bilden blev lite suddig.



Today.


Nöjd !!!!!

Godmorgon !!! Läget en sådan här dag ?! Själv är jag som min vän Märtha sa igår, "grymt laddad inför Gatufesten och sjukt nöjd över mitt liv just nu, nästan så att jag blir rädd för mig själv " :P. Är det inte så de ska vara så säg ??.. Var som sagt ner på stan igår kväll med en kompis, vi tog en fördrink hemma hos honom först och sedan gick vi ner på stan. Skulle sätta oss på Stadshusverandan och ta ett glas, men där var det inte en kotte så vi promenerade bort till Olearys och satt oss istället. Där blev det några öl, samt en strawberry daquiri (eller hur det nu stavas) för min del. Min favoritdrink förövrigt, och skoja om den var god. Perfekt gjord :).  Vid 23-tiden begav vi oss hemåt, efter en jättetrevlig kväll. Stan var full med folk, och härlig musik hördes från alla öltält. För er som inte vet, Gatufesten går av stapeln i Sundsvall den här veckan.. Idag ska jag ner på stan med Marie,  jag måste hämta ut Gatufestbiljetterna samt inhandla diverse drycker. Kanske måste köpa en ny outfit också, vi får se !!!  Nu blir det frukost.. Ha en bra dag allihop !!! / M







Märtha, jag är också sjuukt laddad. Jag tycker vi tar en repris från förra året =).

Love is gone !!



Ni får en bra låt innan jag drar iväg =)
Det blir en fördrink hos en kompis, sedan ner på stan och kolla läget.
Hej sålänge. /M

Vaaaarmt !!!

Så där, hålla sig från solen gick tyvärr inge vidare. Har legat ute i solen ett tag, och självklart somnade jag. Men det blev ingen heldag, bra det i alla fall. Nu har jag precis kokat ihop en kall och fräsch kycklingsallad, till det blir det en kall öl. Det är jag allt värd :). Eller hur ?!. Jag ska ner på stan lite senare, ingen tid är bestämd men det är bra. Håller nämligen på att göra mig iordning, och det går sakta men säkert framåt. Det är så förbannat varmt, så jag svettas ju bara av att sätta på mig mascara.haha...Så en paus med min kalla blev det nu. Måttligt skönt, och gott !!!  Någon fler som ska ner på Gatufesten ikväll ?!...




Svårt att slita sig !!!

God eftermiddag Sundsvall och alla andra goá städer :). Hoppas ni mår bra?! Det gör jag i alla fall, för bra för att vara sant nästan. Helt otroligt !!! Men jag har ett problem idag,  jag hade ju lovat mig själv att vila från solen. Kan tyckas att det behövs, men hur enkelt är det egentligen ?! Nästan omöjligt att vara inne när jag vet att det inte är ett moln på himmelen, och att termometern visar 27 grader i skuggan. Gå på stan i den här värmen känns inte ens som ett förslag, så jag vet inte alls. Vad tycker ni ?!. Ikväll ska jag i alla fall träffa en kompis, vi har tänkt ta en öl eller en god drink på någon uteservering. Något roligt har jag att se fram emot i alla fall :).



Veckans:
Måndag;
Öl/drink nere på någon uteservering
Tisdag; Stranden kanske ;).
Onsdag; Gatufesten med Marie.
Torsdag; Gatufesten, men det blir en mycket lugn kväll.
Fredag; Gatufesten. Lär bli fullt ös, med tjejerna =)
Lördag; Gatufesten. Sista kvällen, så nu måste vi passa på att ha skoj :P.



Så här kan en kväll på Gatufesten, längst Selångersån se ut :)
Det kommer bli såå roligt..

Hundköp???

Mor och far kom hem på en visit för ett tag sedan, och mamma hann inte innanför dörren förrän hon utbrast "Mariii, jag måste visa dig något gulligt"  Vi klickade in oss på blocket.se och hittade denna söta varelse;




Bichon Havanais !!!

Bernard heter han. Han är ju bara fööööör söt. Shit alltså. Jag vill ha !!!!!! Mamma: " Tror att jag åker ner och hämtar honom på en gång. Jag vill ha" !!!!! Vi har haft två stycken förut, av samma ras. (fast dom hade vit päls) Walle och Wictor, men som tyvärr för ett par år sedan var tvungen att avlivas. Tråkigt !! Men nu funderar vi på att skaffa en till, det är svårt att slita sig från tanken. Men vi får se, någon måste ju kunna vara hemma på dagarna i sådana fall, vilket är ett problem just nu. Men inom en snar framtid är nog en lika söt varelse våran :). Visst är han söt ?!

God Natt !!! / M

Galet skönt =)

Sjuhelsike vad underbart det är =). Nyss kommit hem från beachen, och det har varit lika skönt som alla andra dagar. Inte ett moln, fullt med människor på stranden och massa bad. Det kan ju inte bli bättre !! Men nu blir det paus från solen ett par dagar för min del. Men jag har mycket annat skoj inplanerat, så det blir nog lika underbart ändå. Ikväll blir det lugnt, har varken ork eller lust att hitta på något nu. Men en kall cola skulle sitta fint, så det får allt bli en liten promenad bort på kiosken... Ni tjejer från Sundsvall, är ni laddade inför Gatufesten ?! =) 


Välkommen hem från Cypern, Caroline =).


/ M


Söndag !!!

Jag är helt dagvild, hade knappt koll på att det var söndag idag. Men så är fallet tydligen =).Semestern ställer till det...Jag somnade likt ett ovaggat barn igår.Shit vad jag har sovit skönt.. Fick ett sms av Gabriella inatt, där stod det; "Hej vännen! Det blir nog stranden lite senare i morgon. På väg hem nu, men ringer dig i morgon! Natti Natti! Puss"  Då var klockan 03:29, den slarvern var ut och härjade igår med andra ord. =). Igår på stranden sa hon nämligen "Ne, jag är inte alls sugen på att festa ikväll" haha..  Så nu sitter jag här och väntar på att hon ska ringa, kom igen tjejen.VAKNA, jag vill till stranden !!!!!!!!!!!!! Vad hittar ni på idag ?! 


Oj nu måste jag skynda mig Gabriella hörde av sig nu =)


På återseende../ M

Kvällen..

Jag har nyss sett Sommarkrysset, men måste säga att det inte var lika bra som förra året. Tror jag vet varför, Carolina Gynning är skälet.. Berg sköter sig i alla fall.. Men men, nog om det..Tittade ni ?! Undra om man ska lägga sig och sova kanske, jag är helt mörbultad. Man skulle nästan kunna tro att jag druckit alkohol i en veckas tid, men så är icke fallet.sicken tur. Men jag är helt slut !!!!! I morgon blir det en vända till Tranviken igen, med Gabriella. Sedan blir det några dagar ledigt från solen för min del, känns som om det kan behövas. Gatufesten (Sundsvalls stadsfest) drar ju igång till veckan också, så det lär bli fullt upp ändå. Det ska bli galet roligt, hoppas det blir bra väder bara !! Shit, nu har två veckor av min semester gått, och tiden bara flyger förbi. Snart är jag tillbaka till allt som har med rutiner att göra, men men. Jag har två veckor till att njuta av, så nu ska vi inte prata jobb =).  Vad gör ni ikväll då?!





Trötta jag ska nog pysa till sängen nu. God Natt !!!

/ M

Beachen !!!

Ååhh vilken dag, och jusses vad varmt det är =). Nästan så att jag måste lägga in ett klagomål, men jag skippar det tror jag. Jag blev hämtat av Gabriella på Alnö vid 11-tiden, sedan brassade vi vidare till Tranviken. Redan när vi kom dit var stranden fullsmockad med människor. Mitt i smeten skulle vi vara tyckte Gabriella, så vi slog oss helt enkelt ner, mitt i smeten =). Tänk er, inte ett moln, massa människor, härlig musik som spelas, svalkande vatten,brunbrända snyggingar :P, och en kall glass i handen.. Åhh det är ju helt underbart !!!! Eller hur ?!  Timmarna gick undan, och brunare blev vi... Gaah vad jag mår toppen =). Nu ska jag ta en svalkande dusch och sedan ta en powernap, jag blir ju helt slut av all sol.. Brukar inte ni bli det ?!..






Jill och Caroline, ser ni båten ?? :P.

Tranviken !!

God Morgon !! Har inget vettigt att säga den här morgonen,  tänkte i alla fall önska alla en trevlig lördag. För nu drar jag och Gabriella till stranden :). Tranviken !!..


// M

Sverige - England !!

Men jusses amalia vilken spännande match!!! Efter första halvlek låg Sverige under med 0-3, och jag satt bara och väntade på 0-4-målet. Men det kom aldrig !!! Tack vare Guillermo Molins, han byttes in efter halvlek och visade prov på ett grymt skickligt spel.. Lagkamraterna var inte sen att haka på, så när det bara var några få mintuter kvar av ordinarie matchtid stod det 3-3. Hur gick det till ?! Markus Berg nätade första målet, sedan lade Ola Toivonen en helt fantastisk frispark. Skruvad in i mål. Snyggt !!! Markus Berg fick äran att sätta det trejde målet, efter att ha gjort en briljant match. 3-3 efter ordniarie matchtid med andra ord, och det innebar förlänging. 2x15 minuter, men förlängingen blev mållös. Sverige hade dock övertaget, och jag är sååå imponerad av killarna. Underbart att se sådant spel som killarna visade i mitten av andra halvlek.. Sverige förlorade efter straffläggningen, tyvärr !! Men jag tycker att killarna ska gå ut från U21-EM med raka ryggar, dom har verkligen visat att Sverige kan spela fotboll.



Denna kille är ju helt makalös...Grymt Berg !!!!!


Min dag.


Såååå härligt...


Ida kom förbi mig på handduken och ville ha "tex" (kex)


Tänk om alla dagar om året vore så här underbara.


Gänget. Madelene, Ida, Elise, Fredrik, Jens, Alvin, Wictor och Oscar.
(Oscar syns dock inte på bilden)
Här sitter vi och inväntar käk, Fredrik potionerar ut =).. Kyckling, potatissallad blev det, och vattenmelon till efterrätt.


Har haft det underbart på stranden idag. Nu ska jag kolla på fotboll, Sverige - England i U21-EM.

(såg precis att England gjorde mål..blääää)

R.I.P King Of Pop

Som ni alla redan kanske vet vid det här laget så lämnade M.J oss igår, torsdag. Jag trodde faktiskt inte det var sant när jag läste om det i morse, men nu har jag konstaterat att det är verklighet. Efter sig lämnar han tre barn - 7, 11 och 12 år gamla.

R.I.P




God morgon God morgon...

....hör fåglar sjunga glatt god morgon i kööööööör !!! Visst låter det fint ? :P Nyvaken och nyäten, och det är lika underbart väder idag också. Vädret gör mig på galet bra humör !!!! Har precis packat strandväskan med lite smått och gott, samt gjort mig själv i ordning för en till dag på stranden, vid Bergafjärden. Åker med syster Madelene och hennes familj, plus en killkompis till Fredrik som är på besök från Stockholm. En riktig snygging förövrigt =).

Vad gör ni idag, har ni också semester nu ?!




Miss Li - God Morgning

Haha, sjuk låt men den svänger lite måste jag erkänna :). 

Ha en bra dag nu.../ M  

Ettårig flicka i bilen !!

Polisen har beslagtagit pappans bil - nu ska flickans död ut
Polisen har beslagtagit pappans bil - nu ska flickans död utredas. Foto: scanpix danmark

(bilder lånad av www.aftonbladet.se )

En ettårig flicka hittades i eftermiddags, död i sina föräldrars bil. Pappan hade glömt att lämna dottern på dagiset, som han gör i vanlig ordning varje morgon. Men denna dag glömde han det, och glömde dessutom dottern i bilen när han gick in på jobbet. På eftermiddagen, vid 16-tiden när flickans mamma skulle hämta henna på dagiset, upptäcktes det att flickan var borta. Pappan insåg då det fasanfulla och sprang ut till bilen som stod parkerad utanför hans jobb, - där satt flickan fortfarande fastspänd i bilbarnstolen. En ambulans tillkallades, men flickan var redan död.


Usch, jag vill bara gråta när jag läser sådant här. Fy vad hemskt !! Men frågan är, hur FAN kan man glömma sin dotter i bilen ??????. Finns ingen "normal" människa som skulle kunnas lyckas med detta.. usch och fy.


Hemma.

Tjolahopp !!! Precis kommit hem ifrån mötet som jag och Märtha var på, faktiskt riktigt intressant. Får se om jag följföljer mötets handling och startar eget.. Orkar inte berätta vad allt handlar om, men eget företagande...typ.. Nu har jag tänkt ta en svalkade dusch, och sedan slappa i soffan innan det är dags för sängen. Jag har inget bestämt inför morgondagen, men en till dag på stranden vore nice. Någon villig själ som vill hänga med ?! Kom igen nu :).


Förresten, missa inte matchen mellan Sverige - England i morgon :).



Liite brun är jag väl i alla fall :P....


Bergafjärden !!

Jag, Madelene, Elise, Alvin och Ida har haft en helt fantastisk dag på stranden. Kom dit vid 11.30-tiden och nu har jag precis landat hemma. Jag tog faktiskt ett premiärdopp i havet idag,  det var lite kallt men ack så uppfriskande. Barnen byggde sandslott efter sandslott, medan jag och Madelene satt med ett vakande öga över dom och njöt i solen, på varsinn handduk.  Så härligt att vara där ute, vid havet. Jag och familjen hade ofta vår husvagn ståendes där på sommrarna så det var nostalgi för både mig och syrran. Mysigt !!! När vi kände oss nöjda bjöd jag gänget på en glass, och sedan gasade vi hemåt. Ska följa med Märtha på ett möte vid 19:30-tiden, så nu tänkte jag passa på att ta en powernap. Sola, bada och bygga sandslott gör en helt slutkörd :).



Elise springer ut i vattnet, " Åh jag vill bada"....



Söta Ida tyckte också om att vara på stranden....


...men tillslut somnade hon som en stock på handduken.
Ser det inte mysigt ut så säg =)


Jag fick också vara med, det var ju niiice :P.


Alvin ville komma och lägga sig bredvid mig och mysa en stund, "Åh vad jag
mår gott Mimmi. Kan vi inte åka hit i morgon också, då skulle jag vilja slå
mig ner på samma plats på stranden, som idag"
  Mysig grabb, eller hur ?! =)

När vi åkte hem frågade Elise, "Mamma, hur mycket kostar en husvagn?
Jag tror att vi måste köpa en, för jag vill bo här ute".
Någon som haft en underbar dag tror jag =).

Hörs later.. / M





090625

Tror fan inte att det är sant, det har snart varit soligt och varmt i en veckas tid. Så underbart !! Det trodde man inte för några veckor sedan, då termometern visade 5 grader vissa dagar.brr. Men nu ska jag inte klaga, för nu ska jag ut och njuta av en till dag i solen =).  Skulle egentligen ha varit barnvakt idag igen, men Edvin blev sämre i natt så mamma Jennie (min syster)  tyckte det var bäst att han fick vara hemma med sin mor. Vilket resulterar i att jag kan åka till Bergafjärden och sola, och kaaanske bada. Vad gör ni idag ?!  Nu ska jag packa en väska med lite smått och gott..

På återseende / M


Edvin


Bergafjärden.


Waynes!!!

God kväll mina kära =). Hoppas ni har haft en lika underbar dag som jag ?!. - Åååh vad jag älskar solen !!! Mötte upp Marie som sagt, nere på stan. Jag käkade en smörgås och drack en cola light, medan hon drack en Ice Latté. Surrade en stund innan vi gick in i några butiker och kikade, det blev en glitter eyeliner och en ögonskugga från Make Up Store för min del. När den lilla shoppingrundan var över begav sig Marie hemåt, och jag mötte upp Märtha. Vi tog varsin Ice Chai Latté på Waynes, surrade massa skit och njöt av kvällssolen innan det var dags för mig att åka hem. Jag är verkligen helt död, tror det är för all sol. Nu ska jag plocka undan lite här hemma, det åker ju fram en hel del när man har tre ligister på besök :P. Sedan blir det sängen, och de med basta.



Ögonskugga (penny lane) 75:- (den var på rea)
Glitter eyeliner (frosty) 155:-

See ya / M

Min dag.

Ställde klockan på 09.30 igår när jag gick och la mig, så att jag skulle hinna upp och göra mig iordning och käka frukost innan Elise, Alvin och Ida kom. Jag har nämligen varit barnvakt idag !!! När dom kom vid 11.30-tiden, efter deras simskola var lunchen som mamma Madelene beställt redan klar, och framdukad på bordet. Så det första vi gjorde var att käka lunch (makaroner och korv), sedan gick vi ut och bosatte oss i lekparken här utanför. Där har vi lekt och pysslat på nästan hela dagen. Och moster Mari satt självklart i sin brassestol och hade ett vakande öga på dom små liven =). Dom åkte hem vid 15-tiden, så jag passade på att ta en powernap i solen. Men nu får det räcka med sol för idag, orka bli fööör brun :P.



Det är ju hur roligt som hellst att stå och kolla på en traktor som gräver, dom stod nog så där i 10 minuter hehe. Innan dom kom på att dom själva måste gräva.Så då åkte hinkarna och spadarna fram..



Mellisen bjöd granntanten på, hon är ju helt strålande den kvinnan. Hon stack ut huvudet med en tallrik med fyra nystekta biffar och en påse med nybakt bröd. Tack !!!



Två utslagna hjältinnor som nästan somnade i mosters favoritstol =)


Nu ska jag fräscha till mig lite och möta upp Marie nere på stan, vi tänkte sätta oss på någon uteservering och släcka törsten med något gott =).

U-21 grabbarna !!!!

Efter Allsång på Skansen bytte jag och Marie snabbt över till 4:an där Sverige mötte Serbien, i U-21 EM.  U-21 grabbarna visar verkligen prov på hur fotboll egentligen ska spelas. Grymt !! Efter bara 7 minuter nätade Marcus Berg. Och kort därefter nätade han igen, genom att slå en enkel straff. Serbien tog dock över en del av sista minuterna i första halvlek och kunde få in ett mål, på en fast situavation. Toivonen kunde dock fastställa matchen, som slutade 3-1. Matchen innehöll verklugen ALLT en fotbollsmatch ska innehålla. Närkamper, snygga mål, roligt spel och en härlig kämparanda. Keep it going. På fredag spelas semifinal-matchen, mot England. Och jag ser redan fram emot att få se den, i alla fall om dom spelar sådan fotboll som jag fick se i går. Som jag sa till Marie igår, "- A-landslaget ligger i lä."  




Såg ni matchen ??

Midsommarhelgen !!!

Nu kommer det, så håll i er. Midsommaren har precis lämnat oss,  och vi alla har nog delade meningar om detta. Men huvudsaken är att man har haft trevligt, och njutit av värmen som i alla fall hittade hit i helgen. Min midsommarhelg kommer jag sent glömma =).....Hur hade ni det ?!

Fredag 19:e Juni.
Dagen började hemma hos mig, där jag gjorde mig iordning och laddade för en lång dag/natt. Vid 14-tiden kom Gabriella och hämtade upp mig, vi stannade till på City Gross för att inhandla midsommarmaten. Sedan åkte vi hem till Gabriella, åt glass med jorgubbar och drack en kopp kaffe, med hennes föräldrar. Som sedan skjutsade ner oss till Jonas, vid 16-tiden. Där 25års/midsommarfesten höll till.  Det blev en tipsrunda, mingel och några öl innan det var dags för middagen. Under middagen blev det snapsvisor, samt lite presentöppning för födelsedagsbarnet Jonas. Efter middagen blev det lekar, Så Ska Det Låta, Scoutfylla och den där leken då man ska föra över ett spelkort med munnen. (vad nu den leken heter vet jag inte). För vår del gick inte lekarna något vidare, men vad gör väl det =). Efter lekarna blev det mer mingel, och för vår del det sista vi gjorde hos Jonas. För vid 21:30-tiden tackade jag och Gabriella för oss, och åkte vidare mot nästa fest vi blivit bjudna till. Hemma hos Frans, där var det fullt ös redan när vi kom. Så det var bara att haka på. Men det är något jag och Gabriella fixade galant :). Midsommarfirandet fortsatte med dans, mingel, skratt, öl, öl, öl, lite tok och tillslut en kylig promenad hemåt. (vi lyckades dock fixa skjuts, tack Mathias). En trevlig midsommarafton, som jag sent kommer glömma. Tack !! Ett speciellt Tack till dig Gabriella !!! Helgens Citat;" Fan vad vi har det bra"













Lördag 20:e Juni.
Både jag och Gabriella vaknade vid sisådär 13.30-tiden, och båda mådde förvånadsvärt bra.Hurra. Efter någon timme i solen, samt en stund vid tv:n och "Made" (vårat favoritprogram efter den här helgen), gjorde vi oss iordning för ännu en kväll med massa äventyr. En grymt god middag, kinesisk pyttipanna, serverades först. Vid 21-tiden fick vi skjuts ner till Vindhem där jag, Gabriella och Vickis tog några öl. Innan några kom och bjöd med oss på fest, även denna kväll, hemma hos Frans. Vi blev hämtat av en båt, sedan brummade vi dit. Och kvällen fortsatte i samma tema som kvällen innan. Med öl, dans och ännu en sen/tidig hemgång vid 06-tiden. En lite kortare men dock lika trevlig dag som midsommarafton.. Tack gänget =).














Söndag 21:a Juni.
Vaknade vid 14-tiden och var helt mörbultad, eller rättare sagt bakfull. Men fan vad skoj jag har haft det tänkte jag, så det gjorde inte så mycket att jag mådde dåligt. :P. Stegade upp och kollade på "Made", som numer är mitt och Gabriellas favoritprogram.haha. Sedan blev det stek i solen ett par timmar innan jag begav mig hemåt. Fan vad vi har det bra. Tack än en gång för en grym helg Gabriella =).





Detta inlägg kom bättre sent än aldrig i alla fall =)







Min dag.

Vaknade upp i stugan vid 09-tiden, gjorde mig iordning och käkade en god frukost ute i solen på altanen, med mamma.Gött !!! Hann ligga i solen en stund innan det var dags att bege sig in mot stan igen, passade på att åka hem när mamma skulle till jobbet. Solen fick jag i och för sig inte nog av på morgonen, för jag la mig i solstolen direkt när jag kom hem. Så en till dag i solen har det blivit, men jag klagar inte =). Vid 14-tiden kom Marie förbi, en långpromenad var inbokad. Efter en varm och lång promenad skar vi upp lite vattenmelon, rensade jordgubbarna jag köpte i morse och satt oss i varsin stol ute på uteplatsen. Vilken sommarkänsla :). När båda fått nog av solen, vid 17-tiden traskade vi in och funderade på vad kvällen ska/skulle bjuda på, och så här blev det; Sushi, vin och fotboll. Sushin och vinet är dock redan intagit och nu inväntar vi fotbollen som börjar vid 20.45.  Vi hinner allstå med att se Allsång på Skansen :P.




Allsång på (Liseberg) !!!

Jag avslutade min kväll igår med att titta på Allsång med Lotta Engberg, på Liseberg. Vilket fiasko, finns det ingen lag som säger att man inte får ta efter ett annat program ?!. Allsång på (Liseberg) utformar sig ju exakt likadant som Allsång på Skansen. Samma allsånger, samma upplägg osv osv.. Hitta på något eget vetja..Detta endast för att konkurera ut Anders Lundin på Skansen eller ?!. Dåligt är ordet !!!! Idag drar den "riktiga" allsången igång, som så många andra år, på SKANSEN !!!!!!


Kollade ni eller ?!



Rock´n roll Anders !!!!!!!!

Min dag.

Vaknade så tidigt som vid 07.30, av att några myror börjat inkräktat på mitt revir. I min säng med andra ord, fan. Typiskt när man sover som skönast. Men jag klev upp i alla fall, öppnade dörren för att stega iväg till den större stugan,( ja, jag befinner mig i stugan.Har gjort det sedan igår kväll.) vet ni vad jag möttes utav ?! - STRÅLANDE SOL, och en sjuk värme. Redan så tidigt på morgonen, så denna dag kunde ju inte ha börjat bättre helt enkelt :).  Min dag har spenderats utomhus, i solstolen samt nere på stranden. Systrarna och barnen kom förbi, så jag höll ungarna sällskap nere på stranden medan dom badade. Dom små badankorna =).  Efter åtta timmar i solen blev det grillning, och sedan en svalkande dusch......



Utsikten från min stuga, vid 07.30-tiden i morse..



Mosters badkille ska ta sig ett åk, i "jusskanan"



Härligare bild får man ju leta efter...



Jag då, lite färg har jag väl fått va ?? =)



Alla fem är samlade på stranden..


Härliga bilder va ?! Har haft en helt underbar dag, ute i solen. En härlig bränna har jag fått också =). Nu ska jag se Allsång med Lotta Engberg, på Liseberg....



Värmen har kommit !!

Åh jag blir helt till mig, nästan lite crazy =). Värmen har äntligen anlänt, och ni i min närhet vet vad jag tycker om den. - Typ det bästa som finns !!! Hade ju tänkt lägga upp bilder och berätta om min helg, men det får faktiskt vänta till i eftermiddag/kväll, för nu tänker jag ta vara på värmen. Brassestolen here i come :).


Vi hörs later mina kära / M




Utsikt från min mormor/morfars stuga..(för ett par år sedan)


Ni får hålla ut en dag till !!

Dålig uppdatering i helgen, men det visste ni ju redan om. Så jag tänker inte ens be om ursäkt =). Jag antar att ni vill höra om min helg, men ni får hålla ut en dag till. Jag orkar varken skriva mer, eller publicera massa bilder just nu. Men i morgon lovar jag att jag ska berätta. Gabriella - " Fan vad bra vi har det " :P 


/ M

Nu kör vi !!



Strax kommer Gabriella och hämtar mig, och jag är laddad till tusen =)

Inläggen kommer inte bli så många i helgen, flyttar nämligen till Gabriella över helgen.
Men jag är åter på söndag, förhoppningsvis med massa grymma bilder.

Take care../ M

Midsommarafton !!!

Midsommar kan betyda den tidpunkt som infaller mitt på sommaren, men används vanligen för att beteckna firandet kring sommarsolståndet . Ursprunget till midsommar är förkristet, men kyrkan har valt att fira Johannes döparens födelse vid samma tidpunkt. Idag firas midsommar i Sverige med dans kring midsommarstången och med sill och färsk potatis på matbordet.


Idag är det faktiskt första gången jag inte firar midsommar med familjen, vi brukar nämligen traditionsenligt fira med hela släkten i vår sommarstuga. Det brukar firas med allt som har med midsommar att göra, plocka blommor, binda en krans, dans, femkamp, snapsvisor, sill, färsk potatis, fotbollsmatch nere på stranden med alla som har stuga i området, god mat och dryck osv osv. Men i år ska jag bryta trenden och fira midsommar med mina vänner i stället, vilket jag tror kommer bli lika roligt. Jag hoppas att ni alla där ute får en underbar midsommar, och att ni tar hand om er..








Hoffmaestro - Young Dad



Bjuder på en härlig låt innan jag ska sova :).

Laddar batterierna !!!

Åh vad skönt att vara hemma !!! Har varit hos min äldsta syster hela eftermiddagen/kvällen, umgåtts med syster och svåger samt busat lite med Elise och Ida. Alvin åkte nämligen med mor och far till stugan. Blev bjuden på middag också, vilket var riktigt trevligt =). Madelene tyckte att vi kunde festa till det på tacos ikväll, eftersom jag och Elises kompis Linda var där. Tacos tackar jag aldrig nej till, alltid lika gott =). Nu är jag hemma och ska snart hoppa i säng, för i morgon blir det en lååång dag..Så batterierna måste laddas =)






Morgondagens planer !!
Gabriella kommer och plockar upp mig vid sisådär 13.30-tiden, då ska jag förhoppningsvis vara redo. Sedan gasar vi ut till Alnö, för att handla käk inför grillningen. Sedan hem till henne för att lämna min packning, och sedan vidare på 25års/midsommarfest. Om vädret tillåter blir det femkamp och massa annat skoj..
 
Vad gör ni på Midsommar ?!


Lista nr 100 i ordningen, typ =)

Duschcreme: Bad- och duschgelé från Yves Rocher
Shampoo: Vitamino Color från Loréal
Balsam: Vitamino Color från Loréal
Hårinpackning: Använder ingen för tillfället.
Torrschampoo: -
Hårprodukt:
Serum från Paul Mitchell (innan jag fönar håret)
Hårspray: IsaDoras (den är bäst), eller en från Loréal
Lock/Plattång: Gama
Bodypeeling: Body Shop med doft av satsumas + vita skrubbhandskar
Bodylotion: Beauty bodylotion från Dove




Kroppsprodukt: Hudlotion från Dove
Solskydd: -
Parfym:
Armani - She och D&G - Light Blue
Deodorant: Dove
Ansiktsrengöring: Ögonmake-up remover och make-up remover från Mary kay
Ansiktsvatten: -
Ansiktscreme:
Fantastisk creme från Mary Kay




Nattcreme: Använder samma som på dagen, från Mary Kay
Ögoncreme: Från Mary Kay, använder den dagligen.Både natt som dag.
Ansiktspeeling: Body Shop. Deep cleansing mask
Ansiktsmask: Lika som ovan
Primer: -
Concealer:
Make up Store - Cover all mix
Foundation: Body Shop
Rouge: Använder sällan rouge.
Bronzingpowder: IsaDora - Terracotta bronze




Mascara: Build-up mascara från IsaDora (vattenfast) två lager, sedan två lager med YSL - Volume mascare
Ögonskugga: Matchar oftast med kläderna jag har på mig, men det blir ofta i rätt ljusa toner. Just nu är favoriten "Silk" från MUS
Ögonbrynspenna: Brow Color No. 2 från Make Up Store
Ögondroppar: -
Läpprodukt: -
Läppstift: -
Läppglans:
Ett ljusrosa från Body Shop samt ett transparant från Dior
Nagellack: Depend eller Mavala brukar jag använda, favoriten är ett ljusrosa från Depend.

 

Städat och fint !!

Pust och stön,  nu är det skinande rent här hemma och jag själv är också rengjord. Känner mig riktigt nöjd !! Älskar doften av nystädat, skulle kunna städa varje dag bara för att få känna den doften. Jag har dammsugit, torkat damm, gjort rent badrummet från golv till tak, tvättat, hängt tvätten och dammat alla mattor. Duktigt va ? :). Var väl i princip bara badrummet som behövde en storstädning, men dammsugaren och dammtrasan fick snurra runt i hela lägenheten. Nu kan jag med gott samvete rocka lös på midsommarfesten i morgon =).  Gabriella, är du laddad ?!





090618

Idag blir det en städ och tvättdag, måste ju göra huset fräscht inför Midsommar. Jag ska dock inte vara hemma något alls i helgen, då jag ska bosätta mig hos Gabriella. Men på söndag vill jag komma hem till ett rent och fräscht hus. Visst är det härligt ?!.  Jag har annars sovit som en prinsessa hela natten, ääntligen !!!  Nu blir det frukost och sedan kör jag igång.. See ya....




Min dag !!!

Blev upphämtad av Gabriella och hennes lillsyster Vickis, vid sisådär 14-tiden. Vi skulle inhandla alkohol och försöka hitta en present till Jonas, som vi är bjuden till på midsommar. Ingen av oss hade någon aning om vad vi skulle köpa, så vi kollade runt på massa andra saker i stället. Mest saker till oss själva, lätt hänt hurrni :P. Vi hann med en smothie också, på.....ja vad nu stället hette...Gabriella köpte en klocka, en ring, två par örhängen, småprylar på H&M och slutligen alkohol på systemet. Jag köpte solglasögon, serum till håret och slutligen även jag, alkohol på systemet. Det var en fröjd för ögat när vi traskade ut från systemet kan jag lova, med en kundvagn haha. (orka bära allt till bilen liksom). Sjukt vad vi skrattade =).  Nu är jag hemma och ska strax koka ihop en middag...


haha, folk måste trott vi var knäpp. Men ingen orkade bära, så vi frågade snällt om vi kunde ta med oss vagnen till bilen. Och det var okej för han i kassan =). Så vi traskade ut, ut på gatan bland alla människor. Med en kundvagn, fylld med alkohol. haha. Pinsamt. En polisbil stannade till och kollade lite skeptiskt på oss också, shit tänkte vi och gick vidare. Gabriella, detta gör vi aldrig om igen =)..



 


Det är skillnad på folk och folk tydligen :P. Min smothie som jag ville ha, med banan och blåbär var slut. Eller, bananerna var slut. Så jag funderade vidare, medan jag funderade skickade en i kassan iväg en annan från caféet för att köpa bananer. Endast för att jag skulle få min önskan uppfylld..Snällt hurru =). Medan Gabriella fick sin smothie i ett gammalt fult plastglas blev jag serverad med ett fint lite lyxigare glas.. haha.


 


Lösnaglar, solglasögon och serum.


Shit, vilken dag =). Helt galet roligt att umgås med dig, Gabriella !!!

/ M


God morgon !!

God förmiddag mina kära läsare !!! Nyvaken kan jag inte säga att jag är, eftersom jag var vaken en sväng vid 06-tiden. ( åkte hem med min kära far, när han skulle till jobbet i morse). Sedan vaknade jag vid 09-tiden nästa gång, när min chef mer eller mindre ringde och väckte mig. Vilket i och för sig var en jäkla tur !! Hon ringde angående mitt sommarschema, samt att hon går på semester, idag. Om en timme för att vara exakt !! Jag som hade massa papper hon skulle skriva på, så det var bara att krafsa åt sig några kläder och spatsera bort till jobbet. Frukosten jag hade gjort fick åka in i kylen.När jag väl var där, och hon hade skrivit på mina papper påminner hon mig om ett annat papper. Som jag för ett tag sedan ville ha påskrivit, men som jag tyckte kunde vänta. Men icke !! Så det var bara att spatsera hem igen, hämta papperet och promenera tillbaka. Suck. Vilken morgon!! Nu har jag i alla fall käkat fruskost,  en frukost som inte alls smagade något vidare. Eftersom den stått i kylen en stund...Nu ska jag duscha och fräscha till mig, det här går inte..


/ M

(Observera att jag skrev detta inlägg vid 10-tiden i morse )

orka.

Just när jag skrivit klart ett inlägg och ska publicera allt, försvinner vartenda ord jag skrivit. Min morgon har inte börjat på det bästa sättet kan jag säga..................,

Läst tidningar och....

...intagit lite D-vitamin i solen, som faktiskt tittade fram en snabbis i eftermiddags. Trodde jag såg ljuset i tunneln, att jag i alla fall skulle få en kväll med sol. Men efter en stund blev det mulet igen, och nu regnar det. Lyckan varade inte länge denna gången heller =/. Typiskt !!! Har kollat på sista halvleken mellan Sverige - Vitryssland också, där resultatet blev 5-1.. Roligt att se U-21 grabbarna lira så bra fotboll, Berg fick till en hattrick också. Kul..

Något annat spännande som visas ikväll, på tv?!





Ska lägga mig till rätta i soffan nu, lusläsa dessa tidningar samt smaska på lite naturgodis.Framför en sprakande brasa...


Åh vad det doftar ljuvligt.

Jag i stugan !!!

Vid 14-tiden när min kära mor kom hem en stund, bestämde jag mig för att följa med till stugan en sväng. Madelene, Elise, Alvin och Ida följde också med, det passar ju perfekt eftersom Fredrik jobbar i kväll. Vi har nyss ätit middag, idag blev det något så kulinariskt som pytt i panna, rödbetor och stekta ägg. Helt okej, men ingen favoritmåltid direkt. Nu har jag placerat mig i soffan, och bredvid mig sitter två charmtroll och bygger ett "helt hus", med lego. Medan de tredje trollet provar massa skor. Jag sover nog över här också, känns onödigt att åka hem när jag väl kommit hit. Helt underbart att kunna åka hit när jag vill, bara packa massa myskläder och sticka min väg. Här behöver man inte tänka på något, inte ens tiden. Så himla fantastiskt, att bara få vara. Och möjligheten att kunna kliva ut genom ytterdörren och direkt få möta den vackra naturen är också helt underbart.Jag älskar detta..









Alvin och Ida, gulligt att han sitter och håller om sin syster..


Ge mig sol !!

Åh, nu är jag less på det här vädret. När hade värmen tänkt att komma ?! Det är mitten av Juni, och det är ca 10 grader varmt. sjukt.. Det är storm och allmänt grått.....Barnen i lekparken utanför har mössa på sig, är det inte liiite väl. (men jag förstår dom, det är verkligen jättekallt).  Men men, hur mycket jag än tjatar lär inte vädret ändra sig. Så det gäller att göra det bästa av situvationen. En sista minuten resa någon ????????. 


Vet inte vad jag ska hitta på idag faktiskt. (?). Dumt att säga nu när jag väl har semester och allt, men jag hade hellre jobbat. Kanske åker ut med mor och far till stugan, i eftermiddag. Får la se vad som händer....



Blå himmel, sol, värme, stränder, solbränna... Ge mig !!!!!!

090616

God Morgon på er !!! Sovit gott eller ?!. - Jag har sovit som en ja, jag vet inte vad. Dåligt med andra ord !!! Snurrat runt och inte alls kunnat sova, mellan 02-03 låg jag och hade fjortisdisco med mobilen. Gick igenom alla ringsignaler, som tur är är dom flesta ringsignalerna väldigt bra låtar. Istället för en massa pipande martyr. haha, roligt nöje mitt i natten. Eller hur ? =) Somnade väl om där efter 03-tiden någon gång, och nu har jag vaknat till igen. Blev väckt av mobilen som ringde, typiskt !!! Men, så här i efterhand gör det ingenting faktiskt. Det var Josefine som ringde och önskade mig en bra sommar osv. Hon och kära pojkvännen Rikard reser till Oman (muscat) idag, för att hälsa på Josefines kära far som jobbar där. Dom blir borta i en månad. Planet landar i morgon klockan 08.00, svensk tid. (självklart är det mellanlandningar). Men usch vilken lång resa !! Jag önskar av hela mitt hjärta att resan går bra, samt att dom får en underbar vistelse där nere... Ta hand om er !! ♥♥  Mina vänner, som känner Josefine och Rikard !!! Om ni inte redan visste så har dom startat en blogg, som man kan följa under deras resa. Ni hittar dom på www.muscat.blogg.se 



Hoppas det är ok att jag la in en bild på er båda....=)

Mari och Gabriella, på stan =)

Vad jag flänger och far, har precis kommit hem...igen..!!!! Det blev en fika med Gabriella på stan också, flänger rätt ofta på stan märker jag haha.. Men vi hade jättetrevligt, snackade massa skit och skrattade som man alltid gör i Gabriellas sällskap.. Efter kaffet och när vi kände oss nöjda tog vi en promenad genom stan, som förövrigt ekade tomt. Tråkigt..!!! Sedan blev det hemfärd.... Och nu håller jag nästan på att somna, så sängen ropar strax. Vad har ni gjort ?! Vi planerade in en dag på stan/birsta på onsdag också, en present och dricka behövs inhandlas innan midsommarfesten på Fredag...Som jag längtar =)..


Gabriella, tack för Spotify... Det äger :).

Vi hörs / M


Det svänger !!!



Det rycker i mina dansnever =).

Trejde olyckan på kort tid !!

Polisens tekniker undersökte resterna av det olycksdrabbade flygplanet på Midlanda i dag.

Polisens tekniker undersökte resterna av det olycksdrabbade flygplanet på Midlanda i dag.

Fotograf:  Håkan Humla

Usch, nu har det varit tre flygplans olyckor på väldigt kort tid.. Två olyckor med dödlig utgång, usch. Vågar man flyga hädanefter ?!. Jag ogillar redan att flyga, och värre lär det bli nu.  Denna olycka skedde idag, vid Sundsvall/Timrås flygplats, Midlanda. Där två personer miste sina liv.


Marie och Mari på stan !!

Kom precis hem ifrån ett beösk på stan, med Marie. Riktigt trevligt att få rå om hon själv en stund, vi hade mycket att prata om så vi satt oss ner och käkade på Barista. Båda var vrålhungriga, så maten slank ner väldigt snabbt =). Sedan strosade vi runt i butiker, shoppade gjorde vi båda !! Marie köpte en ögonskugga, en vitaminspray från MUS, samt ett halsband från Åhlens. Jag köpte ett linne/klänning från Gina Tricot, och ett par skor från Scorett. Nu ska jag ta igen mig en stund, och få till frisyren. Det blåsar ju så förbannat, så lockar var det ett minus att jag gjorde idag...


149 :- från Gina Tricot


399 :- från Scorett

Idag !!!

Så där, då var man redo för dagen. En fika med Marie är planerad, nere på stan. Annars är jag öppen för förslag (?!).
Eftersom jag hade gott om tid att göra mig iordning idag, så passade jag på att lära mig att göra lockar med plattången. Nej, jag har inte kunnat förut !!! Men idag lärde jag mig, och det var faktiskt ingen svår match. Resultatet blev förvånadsvärt bra, för att vara första gången =). Kolla här;






Saker som händer de följande dagarna/veckorna;
Idag; Fika med Marie
Fredag; 25års/Midsommarfest hos Jonas
29/6-4/7; Sundsvalls Gatufest

Har tänkt försöka ta en sista minuten någon gång i sommar också, om ekonomin tillåter det.
Någon som hänger med ??


Fanken

Jag glömde att berätta det mest vesentligaste just nu, jag har fyra veckors SEMESTER från och med idag !!! Hur skönt är inte det ??? :). Vädret är ju inte på topp direkt, men jag hoppas att solen snart tittar fram.  Jag har inte planerat in något särskilt alls faktiskt, som många andra semestrar. Jag tar dagen som den kommer, och hoppas återigen att solen snart tittar fram... Skööönt !!!!




Toook

Trött, Tröttare, Tröttast !!!



Trött, osminkad och orkeslös. Detta är tre saker man kan förvänta sig att bli, dagen efter en trevlig fest. Men det var det värt som man så fint brukar säga =).  Hade ju som sagt en lång sovmorgon till ca 13.30 igår,  kom dock hem vid 04-tiden. Igår kväll vid 19-tiden somnade jag igen, och vaknade till liv vid 23-tiden. Visste knappt vart jag var, helt snurrig. haha. Bytte soffan mot sängen och somnade om, och jag har precis vaknat. Nu måste jag väl ha sovit tillräckligt i alla fall :).  Eller vad säger ni ?!

Dagens planer vet jag inte hur dom ser ut, tänkte i alla fall göra iordning frukost nu. Sedan får vi se vad som händer..

Hörs / M


Kalas !!!


Systrarna..Madelene och Jennie (Jennie till höger som fyllde år)

Var ju på kalas igår också, syster mellan fyllde 31 år. Grattis !! Det vankades grillning, kycklingfileer, ugnsbakade potatisar, beasås, grillade grönsaker, majskolvar, nygräddat bröd och vin blev vi serverade. Hur gott som hellst =). Till efterrätt blev det Red flower cake och kaffe. Mättande men väldigt gott !!! Presentöppning blev det också, jag hade köpt två ögonskuggor och ett läppglans från Body Shop. Efter maten och efterrätten tackade jag för mig och åkte hem.....


Bilder !!!


Då var vi igång...

Nina, Tessan och Emma

Gabriella, du ser för lugn ut. Kom igen :P.

Emma och Gabriella..

Nina, Tessan och Emma.

Nu börjar det likna något :P.

Oscar here we come =)

Snygga Nina på Oscar..

Men galet vad snygg du var på den här bilden, Gabriella =)

Dans och tok på dansgolvet...

Likaså här..


Bada i fontänen kunde man tydligen också göra....

Bilderna får tala för sig själv, men det var en väldigt trevlig kväll !




090614

Hej på er allihop !! Hur mår ni ?! - Jag mår hör och häpna väääldigt bra faktiskt, fast det var fest igår. Tror att min och Gabriellas lååånga sovmorgon idag gjorde susen.. Som sagt, det var fest igår !!!  Förfesten ägde rum här hemma hos mig. Gabriella, Anna, Nina, Tessan och Emma var damerna som kom hit. Och vi hade väldigt trevligt må jag säga, det brukar vara så på förfester. Eller hur ? =). Vid 23-tiden tog vi en taxi ner till stan, och spatserade direkt in på Oscar. Där vi spenderade resten av kvällen, med öl, dans, vurpor (ni ska se mitt knä) och massa skratt. Vid 02.30 lämnade vi Oscar och gick till Kebabcity för att äta..Gabriella, varför åt du en kebab med bröd ?? Sedan blev det taxi hem igen.. Nu på morgonen har jag och Gabriella suttit och vräkt i oss chipsen som var kvar från igår, samt skrattat åt massa roliga incidenter från gårdagen.. Ni skulle ha sett min vurpa, som inte blev en vurpa men som lika gärna hade kunnat blivit kvällens värsta..Låt mig skratta haha...  Nu ligger bilderna på datorn i alla fall, så inom en kort tid ligger dom här på bloggen. Så håll utkik =).


Då kör vi !!!


Sådär, då ska jag bara byta om. Sedan kan jag glänsa både på kalaset och förfesten/Oscar ikväll :P. 
Dagen till ära så har faktiskt mitt självfall fått varit med =).  Brukar alltid platta håret, men idag fick plattången vila..

Vi hörs när jag är hemma från kalaset..
Puss Och Hej / M

Lördag !!

God Morgon allihop !!!
Vad skönt det kan vara att få sova tills man vaknar av sig själv, helt gudomligt. Jag sover aldrig länge i och för sig, men ändå.  Igår kväll kom Anna, Nina och Gabriella hit, väldigt trevligt att träffa er alla. Vi satt här hemma och surrade ett par timmar, klockan närmade sig 23.00 när Anna och Nina åkte hem,  medan jag och Gabriella tog en sväng på stan. Måste ju hålla koll på alla festande studenter. I regnet.  Vi klev först in på Svenssons, men gick snabbt därifrån. Bishops och Irish fick ett besök också, himla skoj det är att kolla på fulla människor =) haha... Vid 01-tiden tog vi volvon och gasade hem.. Sedan blev det raka vägen i säng. Tack för en trevlig kväll tjejer, men bättre ska vi få det i kväll =).

Frukost och en dusch står längst upp på listan. Sedan ska jag göra mig iordning, för att åka till syster mellan på födelsedagsgrillning, med familj och släkt. Jennie fyller nämligen år idag !!!! Efter middagen hos syster ska jag snabbt hem, för att ta emot dom Nina, Anna och Gabriella. Det vankas fest förstår ni..=). Det var riktigt länge sedan jag var ut här i Sundsvall nu, så det ska faktiskt bli riktigt roligt.

- Köpa present
-Hämta ut klockan (som återigen har varit på lagning)
- Köpa tilltugg till förfesten

Några punkter jag ska hinna med innan jag åker till syster, så det är bäst jag sätter igång =).

Hej svejs / M



090612

ÄNTLIGEN HELG !!!!!
Det var länge sedan jag såg fram emot en helg, som jag har gjort dom senaste dagarna, men nu är den här =). Långa dagar hela veckan tär fruktansvärt på en, uscha..... Kom precis hem från jobbet, smög iväg lite tidare..hihi. Jag ska hoppa in i duschen och sedan slå en pling till Gabriella, något bus är visst på gång =). Så jag återkommer lite senare..


Ha en bra fredag =)

Typ femtielfte listan för den här veckan haha

Är du äldst, mellan eller yngst i syskonskaran ? Jag är yngst, är en sladdis faktiskt. 8 och 12 år mellan oss..
Vad ville du bli när du var liten ? Skådespelare eller fotbollsproffs
Har du opererats någon gång ? Nix, det har jag inte.
Vad var ditt senaste köp ? Kolla längre ner på sidan, där ser ni =).
Har du varit förbannad idag ? Förbannad var väl att ta i, men höjt rösten har jag gjort några gånger
Vilken var din favoritglass som barn ? Tipp topp och dom där vaniljglassarna som såg ut som ett huvud, tror det var ett tuggummi i mitten också..
Vem ringde du senaste ? Gabriella
Hur ofta duschar du ? Minst en gång per dag
Vem saknar du ? Alla mina tjejer, samt min kära morfar
Hur många barn vill du ha ? Tror att jag svarat på den frågan miljontals gånger nu, 2 st !!!
Hur många syskon har din pappa/mamma ? Pappa: 2 st. Mamma: 0
Vad vill du göra ? Finns mycket jag skulle vilja göra, men resa är något som står högt upp på listan.
Vilket är det tråkigaste stället du varit på ? Öhh,  besöker sällan tråka platser. Bibliotek är dock ett ställe jag vantrivs på.
Hur många hål har du haft i tenderna ? NOLL !!! Jag har så fina tänder så :).


Sorry om jag tråkar ut er med massa listor, men jag tycker det är ganska roligt =)

Dagens köp !!


Klänning från Indiska 199:-
Den åker på på midsommar =)


Klänning från Indiska 149:-


Ögonskugga (Silk) från Make Up Store 139:-
Den gav nästan ett blått resultat på bilden, men den är lila =)


Skymtar en bh tror jag, en ljuslila sådan. 169:- från Kappahl.


Klänningarna satt som en smäck, såå nöjd !!!!

090611

Jaha, då var torsdagen förbi. Och väldigt glad är jag för det, det innebär att det är fredag och HELG i morgon.. Idag har varit en helt okej dag, inga konstigheter förutom att jag var själv med 9 barn i två timmar i morse, över frukost osv. Kan tyckas och låta som en enkel match, men har man vissa barn som behöver extra tillsyn så blir det inte så enkelt. Men i alla fall, vid 09.00 kom en kär kollega och räddade mig =). Efter jobbet, vid 16-tiden traskade jag hem och satt mig till ro i soffan. Funderade ett slag och kom underfund med att det vore bäst om jag åkte ner på stan, och gjorde mina ärenden. Så jag slipper göra det i morgon.. Jag tog slag i saken, var nere på stan vid 17-tiden, och nu är jag hemma igen. Med värk i benen så det står härliga till om det, men men. Det känns att jag lever i alla fall =). Jag hittade allt jag skulle, plus lite därtill, så jag är nöjd !!!


Vad är det med män i uniform, speciellt poliser ?! =). När jag satt på busstationen och väntade på bussen stannade det till två polismän, som skulle checka läget med några kända profiler från stan (a-lagarna). Jag måste säga att det var svårt att slita blicken :P. Gjorde absolut inget att dom båda var riktigt snygga också, vilket avslut på kvällen. oj oj oj :P.


Nu sitter jag och väntar på att Elise ska ringa ( min äldsta systerdotter ), hon har nämligen sin första skolavslutning i morgon och ville att moster skulle göra lockar i håret på henne. Vad gulligt =).  Självklart ställer jag upp, så jag får se om hon dyker upp om en stund... Jag kan tyvärr inte medvärka på skolavslutningen, pga personalbrist på jobbet...=( Hade varit roligt eftersom det är hennes första.....


Ny favorit - Versace Versense !!!





Versace Versense
Åh, jag har en ny favorit !!!
Har sniffat på den här ett par gånger, och jag gillar den mer och mer för varje gång.
Det blir helgens mission att inhandla denna =)


Toppnot: bergamott, grön mandarin, fikonkaktus
Hjärtnot: kardemumma, jasmin, strandlilja
Basnot: sandelträ, cederträ. olivträ, mysk




Lista!!

Finns det inget bättre att sysselsätta sig med, så kan man alltid göra en lista =).


Hur gammal är du om fem år ? 28 år..
Vem var den sista du träffade ? Två barn på jobbet, samt deras föräldrar.
Hur lång är du ? 173
Vilken var den senaste fim du sett ? Dirty Dancing 2
Vem ringde du senaste ? Min äldsta syster Madelene, men jag fick inget svar.
Hur löd ditt senaste sms, och till vem ? "Hej damen. Lust att hänga med ut på lördag ? Puss sms:et var till Marie.
Vad är dagens planer ? Eftersom dagen snart är slut så har jag inte så mycket mer inplanerat, ska duscha och sedan slappa...
Föredrar du att ringa eller att skicka sms ? Det beror på vem det är, det går snabbare och är mycket effektivare att ringa.
Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda ? Gifta
När såg du senaste din mamma ? Igår eftermiddag
Vilken ögonfärg har du ? Mörkgröna
När vaknade du idag ? 01.30, av helikoptern. Men jag klev upp vid 06.30.
Har du någon gång hittat en katt ? Hm, nja.. Det är inget jag kan minnas i alla fall.
Vilken är din favoritplats ? Grekland om vi ska prata utlandet, men annars är det nog stugan.
Vilken plats föredrar du minst ? Brukar inte besöka platser jag inte gillar, men tredje plats är aldrig skoj :P
Var tror du att du befinner dig om tio år ? Förhoppningsvis bor jag i en fin villa med min blivande familj.. Tar annars dagen som den kommer.. - Den som lever får se =)
Vad skrämde sig som barn ? Mörker och bränder, så är det fortfarande.
Vem fick dig att skratta senast ? En unga på jobbet.
Är du för ung för att äga vinylskivor ? Jag äger inga, så ja jag antar det ???
Har du stationär eller bärbar dator ? Bärbar
Sover du med eller utan kläder ? I hotpants.
Hur många kuddar har du i sängen ? Fyra stycken..
Hur många landskap har du bott i ? 2 eller 3, i vilket landskap ligger Värmdö??
Har du någon gång spytt på fyllan ? Japp det har jag..
Föredrar du skor, strumpor eller barfota ? Skor, ibland med strumpor i. Men det blir barfota i skorna på sommrarna..
Är du social ? Ja det är jag. Mycket !!!¨
Vilken är din favoritglass ? Ben&Jerry´s eller spirello
Vad skulle du göra om du vann en miljon ? Betala av csn-lånet, bjuda familjen på en resa och självklart spara en del.
Tycker du om kinamat ? Om jag gör !!!!!! ( nu blev jag sugen )
Tycker du om kaffe ? Jajjamensan !! Dricker ett par koppar om dagen.
Vad dricker du till frukost ? Ett glas vatten eller ett glas juice
Sover du på någon särskild sida ? På vänster sida för det mesta, men på ryggen funkar lika bra.
Kan du spela poker ? Kan jag säkert, men jag är nada intresserad.
Tycker du om att mysa ? Vem gör inte det, men det beror ju på vem man ska mysa med.
Är du en beroendemänniska ? Öh, ta den frågan på svenska är du snäll !?!?!
Känner du någon med samma födelsedag som din ? Yes, två stycken.
Vill du ha barn ? Ja, två stycken.
Kan du några andra språk än svenska ? Yes !!!
Har du någonsin åkt ambulans ? Ja det har jag. 4 gånger....
Föredrar du havet eller en pool ? Dum fråga, havet såklart =)
Vad spenderar du hellst pengar på ? Kläder/skor
Äger du dyra smycken ? Ja.
Har du någonsin testat narkotika ? Nej !!! Och skulle aldrig få för mig att göra det heller.....
Vad var de senaste du stoppade i munnen ? Vatten
Vem är den roligaste människan du känner ? Måste nog svara Gabbi på den frågan.. Jag umgås i och för sig bara med roliga människor...
Välj ett ärr på din kropp ? Då jag typ bara har ett, får jag välja det på knät..
Vad har du för ringsignal ? Britney Spears - Womanizer
Har du kvar klädesplagg sedan du var liten ? Ja det har jag, ett par kartonger.
Flirtar du mycket ? Nja, det kan jag inte påstå.
Vart togs din profilbild för din blogg ? Juldagen, hemma här. 2008. Den på headern är tagen hos ena syrran.
Kan du byta olja på bilen ? Ja, faktiskt.
Har du fått fortkörningsböter ? Kan bli lite svårt, då jag inte har något kort.
Vilken var den senaste bok du läste ? P.S I Love You
Läser du dagstidningar ? Varje dag, ST och Dagbladet dimper ner i brevlådan varje dag.
Prenumererar du på någon veckotidning ? Inte för tillfället
Dansar du i bilen ? Hur ska det gå till ?? Rör säkert någon kroppsdel om jag hör en bra låt..
Vilken radiostation lyssnade du på senaste ? Mix megapol
Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper ? Mina arbetstider nästa vecka, i agendan.
När var du i kyrkan senast ? När Elise hade avslutning på miniorerna. Kom inte ihåg när det var dock.
Vilka personer utmanar du ? Utmanar dom som känner sig manad att göra den här listan...



Men bläää vilken lång lista.. Hoppar för guds skull att ni läser alla frågor och svar nu =)




Dumma helikopter !!!

Ska börja att berätta om min hemska natt, som har medfört att jag har varit aptrött hela dagen !! - Hoppade i säng vid sisådär 22.30,  såg fram emot en god natts sömn eftersom jag var så himla trött. Nästan övertrött faktiskt. Första timmen snurrade jag bara runt och kunde inte alls somna, när jag väl somnade sov jag som en prinsessa. Men vid 01.30-tiden flög jag upp ur sängen, bokstavligt talat. Jag vaknade nog till liv när jag stod i köket, och insåg att jag blivit fruktansvärt rädd för en helikopter som flög förbi utanför. Med hjärtat i halsgropen hoppade jag ner i sängen igen..... Ni vet ju hur högt en helikopter låter när den har nått sin högsta punkt, men vet ni hur det låter när den är klar för landning(?). Men det vet jag, - det låter som om att ett tredje världskrig är på väg att utlösas!!!  Usch och fy, jag trodde med all säkerhet att den var på väg in i mitt sovrum. Det lät ungefär så i alla fall !!! Men inte nog med det, efter cirka 25 minuter var det dags för helikoptern att lyfta igen, och självklart tog den en sväng förbi, utanför mitt fönster !!! Den där dumma helikoptern ställde till det kan jag lova,  för resten av natten blev sömnlös. Jag utan min skönhetssömn brukar inte gå hand i hand... Så jag har varit galet trött hela dagen, och lättretlig !!!!


Jag har jobbat mellan 07-17, kom med andra ord nyss hem. Regnet har öst ner här i Sundsvall idag, men vi trotsade vädegudarna och gick ut och plaskade. Tur att det finnt galonisar :). Eftermiddagen spenderade vi inne, med massa pussel och play-doo.... Det blev en lång och tröttsam dag !!!!


NU: Middag och sedan en dusch...


Här är boven i dramat, en ambulanshelikopter.
Det finns både för- och nackdelar med att bo nära ett sjukhus =)
(hoppas inget allvarligt hade hänt bara)


Hemma !!

Shit, den här dagen har varit lååååång !!! Började jobba 07.00, och slutade vid 17.00. Efter jobbet åkte jag direkt ut till Birsta för att inhandla lite måste-ha-saker, såsom schampoo/Balsam, hudlotion, deo osv osv.. Plus att jag var på Willys och handlade lite gott och blandat, samma sak där, - Endast Måste-ha-saker !!!!  Efter vändan där ute åkte jag till syster äldst och fikade, med mor och far som också var där.  NU är jag hemma, och jag kan lova att jag är tröttast på den här gatan. Men jag njuter och är superglad, humöret är på topp ändå =). Känns skönt !!! Nu blir det en dusch och sedan raka vägen i säng,  samma tid på jobbet i morgon. Så jag behöver vila mig lite !!! Hoppas ni också haft en kalasbra dag...


Vi hörs i morgon....



Mina måste-ha-saker, från Birsta City !!!!

....

Åh vad jag älskar solen !!!!!!

Tänk efter en extra gång.....

Inte för att låta som någon sur och grinig kärring som påminner än om hur dom har det i Afrika, när vi här hemma klagar och är missnöjda över saker och ting, var och varannan dag. Men idag slog det mig ( det har slagit mig förr också), men vad har vi att klaga över egentligen. Vi bara klagar för klagandets skull tror jag, i stället för att vara glada för det vi har. Som många andra gör...  Många och dom flesta har tak över huvudet (det finns självkart undantag), underbart vatten i kranen, tillgång att tvätta sina kläder, mat på borden, en garderob med variationer, listan kan göras lång men jag väljer att stoppa där. Vad mer kan man egentligen begära ?!. Kärlek självklart, men den tror jag är stark på många andra ställen än här i Sverige också. Detta inlägg påbörjades nyss, när jag skulle hoppa in i duschen..- Vattnet är ju avstängt !!! Detta kom jag på när jag står där inne som en idiot och nyss hävt ur mig massa fula svordomar. Vad ska jag nu göra tänkte jag ?! Klä på mig igen kanske...  En dusch om dagen är för oss en självklarhet, men för många är det inte de. Och det var då jag insåg att vi klagar över massa struntsaker som vi egentligen inte behöver klaga över... Vem mer än JAG bryr sig om, att jag inte har duschat idag?! Ja, svara mig på den frågan......  Saker och ting är för oss så självklara, vi ska bara HA och HA. Vi verkar aldrig bli nöjda..... Jag vet att jag inte bara pratar för mig själv i den här frågan, så därför väljer jag att skriva "vi"....



Kommentera gärna !!!!!!!!!!

Lista !!!

Lånar en lista av min vän Märtha !! =)

Hur mycket vägde du när du föddes:
3500 om jag ska vara exakt

Hur lång stubin har du: Beror lite på, men vi säger 60 cm.

Vad hette din bästa kompis på dagis: Marie

Är du döpt: Ja, den 21:a sep 1986 i Granlo Kyrka

Idol: Morfar

Vad jobbar dina föräldrar med: Mamma: Undersköterska och pappa; Ingenjör på Permobil

När var du förbannad senast: Om jag ska vara ärlig så minns jag faktiskt inte..

Vem ringde dig senast: Syster äldst

Vilken fasansfull upptäckt gjorde du senast: Att vattnet fortfarande är avstängt...

Vad betyder ditt namn: Ingen aning...Någon som vet ???

Är du släkt med någon kändis: Sven "Plex" Petterson, känd sportkomentator plus två figurer på Dramaten.

Vad gör du om 5-7 år: Arbetar inom det sociala, på en hög plats.

Favoritparfym: Chanel (Chance)

Last: Något man stoppar under läppen, och som kostar multum om man drar ut det på en årskostnad.

Vill du ha barn: Ja, när en potentiell pappa dyker upp blir det två stycken..=)


Skoj med listor ju =)

090608

Men kors i arslet sa Ada och satt sig på lien, det har varit SOL idag och VARMT. Ett sällsynt fenomen här i Sundsvall, i alla fall den senaste veckan... Hoppas bara värmen som kom idag är här för att stanna.. Mössan som jag satt på mig på jobbet i torsdags, vill jag gärna stoppa undan nu. Bära mössa i Juni känns lite avlägset, men jag var tvungen i torsdags..!!!!! Idag har varit en bra dag på jobbet faktiskt,  vi har varit ute och lekt hela dagen sånär som då vi åt lunch och när barnen sov.  Alla har varit på toppenhumör, vilket är sååå skönt !!!! Nu ska jag ta en dusch och få bort all sand som lyckats fasta på min kropp.( spenderade sista timmen på jobbet, i sandlådan). 



Igår var jag ju hos Marie och hälsade på också. Kom dit vid 16-tiden, köpte med mig lite fikabröd så vi hade något gott att smaska på till kaffet. Men innan kaffet blev jag bjuden på middag, vilken överraskning =).. Grillat kött och pommes blev det. Tackar ödmjukast !! Sedan svullade vi i kakor och njöt av det goda kaffet...... Jag känner mig verkligen som hemma när jag är där. Så himla härligt !!!! (jag har umgåtts med Marie så länge jag kan minnas). När Marie tyckte gästen (jag alltså) skulle få ta mat först sa pappa Håkan; "- Mari ser jag inte som någon gäst, hon är banne mig en familjemedlem".. Är det underbart så säg =).  I alla fall, det var jättetrevligt att träffa henne igen...


See ya later.... / M


Men bajs !!!

När man behöver det som mest, lyckas någon i Sundsvall fixa till en vattenläcka. Så nu är nästan hela Granloholm plus delar av Granlo utan vatten, på obestämd tid. Puckon. Jag har i alla fall hunnit göra mig i ordning, dvs jag hann duscha. Innan vattnet sinade bort..suck. Borsta tänderna får jag göra en annan dag..haha.. fräscht... Jag har i alla fall bestämt träff med Marie. Det blir kaffe och tillbehör hemma hos henne, i Granlo vid 16-tiden. (håller tummarna för att hon har vatten i alla fall). Sedan får vi se vad vi hittar på...



Städningen är klar..

Yes, det stämmer !! Sånär som på tvätten som ska hängas... Men annars skiner hela lägenheten. Och jag känner mig såå duktig =). Var inte så mycket att städa egentligen, då jag är en liten pedantisk tjej som plockar undan och håller efter varje dag nästan..(hatar när saker och ting ligger framme) . Så dammsuga, torka damm, bädda rent, plocka ur diskmaskinen, göra rent badrummet och hänga undan lite kläder var det jag behövde göra. Så enkelt, och sååå fint det blev !!!!  Nu väntas en helrengöring av mig själv också, det blir nog peeling och lite nagelmanikyr.. Kan behövas nu när strumporna lätt åker av...  Visste ni att jag hade en tvillingsyster förresten, visst är vi identiska ?? :P





090607



Börjar dagen med en underbar låt.
 Hoppas ni sovit lika bra som jag har gjort, likt en prinsessa ?! =) Idag står storstädning på schemat, när den är klar blir det kanske en middagsdejt med Marie. Hon är ääntligen på hemmaplan. Välkommen hem gumman !!!!  Jag har precis fått i mig frukost, tar nu igen mig lite innan städningen börjar. Känner mig inte ett dugg laddad, men med lite bra musik i bakgrunden ska det nog gå super.. Har ni någon speciell dag ni storstädar på ??

Vi hörs senare../ M

Bananasplit !!!



Bananasplit

♣♣

2 skopor glass
1 banan
4 cl Jordgubb/bananlikör

Mixa allt i en mixer (funkar lika bra med en stavmixer)
Toppa med lite grädde, och en bananskiva på kanten.

Jättegott och superenkelt !!!!


♣♣




6:e Juni är snart över !!!

Jag kom precis hem, har som sagt varit och grillat med syster mellan och hennes familj. Maten fick dock intas inomhus, eftersom det är höstväder här hemma. Jag tycker annars att grillad mat ska avnjutas utomhus. Men i alla fall, maten smakade riktigt bra, och jag fick busa med mina charmtroll Elsa och Edvin. Det kan inte bli bättre !! Det blev meloner inlindade i skinka (kom ej ihåg vad skinkan heter) till förrätt,  fileér och massa grönsaker hamnade på grillen, och till det serverades ugnsstekta potatisar och ett glas rött.. Efterrätten hoppade vi över... När vi alla ätit upp gjorde vi iordning barnen för kvällen, och tog sedan en promenad med barnen i varsinn vagn... Efter 30 minuter somnade dom, och vi traskade därefter hemåt. Sedan blev det chips och fotboll.. Sverige åkte på en förlust, som ni alla precis såg kanske =/.. Synd !!! Det var egentligen tänkt att jag skulle sova över där, men jag valde att åka hem istället, då jag hellre vaknar upp i min egna säng i morgon..



Vi vuxna blev bjuden på trubadur efter middagen..Här räknar Edvin ner, innan
han tar ton. Och Elsa kör ett härligt gitarrspel till sången..


Edvin sjunger medan han spelar gitarr,  och Elsa kör ett snyggt solo på
flöjten...


Han ser redan som 3-åring ut som en rutinerad gitarrist =) Duktig är han också !!!


Nu ska jag rota fram någon film !!!

På återseende / M


Alltid redo !!!

Tror att jag gjorde mig iordning på rekordtid idag, hehe. Eller så ser jag fram emot att få göra något snart, den här dagen har varit den längsta lördagen på länge.. Hoppas bara syster ringer snart och säger att dom är på väg, men med dom vet man aldrig =).







Den här låten har jag gått och nynnat på hela veckan, dom spelade den på Vårruset.
 Och nu får jag inte bort den..suck..

Sjukhuset plus Grillning !!!

Efter filmen Dirty Dancing la jag mig i sängen och kollade på alla repriser av Sjukhuset, mitt favoritprogram. Det var en förlossning man fick följa nu senast, och vilken lycka. Vilken kärlek. Några tårar kom också, den här helgen går banne mig i bölandets tecken. Men endast av lycka =).   Syster mellan ringde nyss och frågade om jag ville grilla med dom ikväll, och det tackade jag självklart Ja till. Det blir fotboll på tv senare också, Sverie Vs Danmark !!!  Så nu ska jag göra mig iordning, samt hänga lite tvätt innan dom hämtar upp mig. Vi hörs later !!!!




/ M

Dirty Dancing 2 !!!

Så där, då har jag sett den andra filmen jag hyrde igår. Dirty Dancing 2 alltså =). Enligt mig är 2:an mycket bättre en 1:an, vad tycker ni ?!.... Ska erkänna att det kom några tårar också, haha. Jag är helt otrolig !!!!! Vad jag ska hitta på nu vet jag inte, är galet rastlös.. Något tips ???

Nationaldagen....

6:e Juni med andra ord !!! Är det idag man ska kuta runt med den svenska flaggan i handen, och hurru för vårat land Sverige.(?). Jag tror att jag hoppar det... Är ingen person som brukar fira sådant där faktiskt, det är väl trevligt att dom har massa firande på stan och så. Med andra ord, man kan gå på stan här i Sundsvall utan att gatorna ekar tomt, haha..Annars tycker jag det inte är så märkvärdigt.... En dusch och en stor grötfrukost har jag lyckats få undanstökat här på morgonen,  vaknade vid sisådär 09-tiden.  Jag får se vad jag hittar på idag, borde åka ner på stan och inhandla shampoo/balsam, kolla på någon outfit som kan vara respektabel på midsommar och köpa ett par sandaler.... Men jag skulle lika väl kunna skippa allt det där,  och bara ligga i soffan... Aja, vi får se hur det blir helt enkelt =). 





 

Böööla, det kan jag !!!

Har nyss sett filmen, Flyga Drake. Och den var lika bra som jag hade hoppats på, jag grät som en liten unge också.  Blev inte de minsta besviken faktiskt !!! Boken ligger också och väntar, i en av byrålådorna men jag tror att jag hoppar över att läsa den faktiskt... Blev mycket nöjd över filmen, så den får tala för allt helt enkelt. !!!!!  Någon som sett/läst filmen/boken ??.. Grymt fin film, så SE DEN !!!!!!

Nu har jag faktiskt tänkt lägga mig, är sjukt trött så sömn är något jag verkligen behöver !! Planerna för morgondagen är inte nerprintade ännu, med andra ord - jag vet inte vad jag ska göra !! 

Sov gott folk !! / M

Skönhet från skafferiet !!!

Vi alla vet att om man äter bra mat mår kroppen bra, inte bara insidan utan också på utsidan. Du får lyster i huden, starka naglar och glansigt hår. Idag forskas det mer än någonsin om det vi stoppar i oss. Skönhetsföretagen lanserar allt från tabletter som vi ska ta i samband med krämer till produkter med inkapslade näringsämnen från frukt och grönt. Men det behöver inte vara så krångligt - det är både billigare och bevisat mer effektivt att äta rätt mat för att boosta ditt inre och yttre.Därför tänkte jag ge er några knep, som du enkelt kan göra där hemma...


Ät rätt för ansiktet !!!

Aminosyror - som finns i ägg, nötter och baljväxter - hjälper din hud att bygga upp elastin och kollagen som i sin tur gör att huden håller sig spänstig. Ägg hjälper och cellmembranen, ett slags skyddande fett kring hudcellerna, så att de inte tappar vatten och behåller fukten. Enligt studier ska även en kost med mindre socker och färre snabba kolhydrater, såsom bullar och läsk, minska akne. Anledningen är att hormonerna som bidrar till att akne triggas av det höga blodsockertopparna du kan få av sådan mat...


1. Mjuk-och rengörande mask. Honung är rengörande, fuktbindande, mjukgörande och perfekt att använda som en ansiktsmask en gång i veckan. Smörh in ansiktet och halsen med ekologisk honung och låt verka i 20 minuter. Skölj sedan av med vatten.

2. Återfuktande mask. Bananer verkar återfuktande, lugnande och innehåller massor av vitaminer. Gör en ansiktsmask genom att mosa en banan och blanda med lite honung. Rengör ansiktet och lägg sedan masken. Låt verka i 20 minuter och skölj av för att få en sammetslen hud.

3. Mild skrubb. Finhacka mandel och blanda med din favoritolja, till exempel olivolja, och skrubba ansiktet lätt. Använd inte för grova produkter i anstiktet eftersom huden där är tunnare än på andra delar av kroppen.

4. Antioxidantboost. För att rensa huden på gifter, mosa några färska hallon, lite finhackad havre och en deciliter yougurt med en mixerstav. Smörj in ansiktet och luta dig tillbaka i några minuter innan du sköljer av det.

5. Slät hud. Innan du ska på fest, smörj in huden med en ägg-vita. Det slätar ut likt en askungekräm! Skölj av med vatten efter ett par minuter. Om du har torr hud kan du också passa på att använda äggulan som mask som tillför en massa fukt.





" En kost med mindre socker och färre snabba kolhydrater minskar akne"


Ät rätt för ditt hår !!!

Här gäller det att få i sing mineraler. Järn motverkar håravfall och finns bland annat i ägg, rött kött, kyckling och spenat. Kalium boostar din blodcirkulation och är därför extra bra för att få håret att växa. Ät massor av avokado, bananer, dadlar och yoghurt. Selen sägs motverka torr hårbotten och finns i kött och broccoli. Zink är en kraftfull antioxidant som ger dig ett friskt hår, så frossa i goda skaldjur....

1. Oljeinpackning. Olja gör hår friskt och glansigt men kan vara lite knepigt att tvätta ur. Använd tunna torra oljor, såsom druvkärne, -mandel,-raps - eller sesamolja. Olivolja är däremot inte att rekommendera. Sov med oljan i håret hela natten och tvätta ur den på morgonen. Massera in schampot innan du blöter håret eftersom det blir lättare att få bort oljan i torrt hår, innan vattnet kapslar in den.

2. Lugnande hårmask. Kamomill är inte bara bra för dig som inte kan sova, det lugnar även en irriterad hårbotten. Brygg ett starkt kamomillte, massera in i hårbotten och fortsätt ut till det övriga håret. Du behöver inte skölja ur. Om du är blondin får håret även en extra lyster!

3. Glans med avokado. Avokado innehåller en massa nyttiga oljor som är perfekta för håret. Mosa en avokado och massera in i ett rent, fuktigt hår. Tvätta ur med vatten.

4. Hårskölj. Den här blandningen rengör håret;
1 liter vatten
4 msk färska eller 2 msk torkade ring- eller kamomillblommor
1 msk äppelcidervinäger
Eventuellt några droppar eterisk olja
Koka vattnet och blanda med örterna. Låt dra i cirka en kvart. Sila bort örterna och häll i vattnet i en skål, tillsätt vinäger och den eteriska oljan (om du vill). När vattnet har svalnat häller du det över håret. 


 


" Motverka trött och glåmig hud med hjälp av en kost med mycket fibrer"


Ät rätt för din kropp !!!

Blåbär och hallon har skyhöga halter av antioxidanter som hjälper huden att läka. Och bromsa åldrandet! För att få fart på matsmältningen och motverka trött och glåmig hud gäller en kost med mycket fibrer, som finns bland annat i frukt och fullkornsprodukter. Smörj och återfukta huden från insidan genom att äta fest fisk, linfrön och olivolja...

1. Avslappnande fotbad. Koka upp vatten och häll det i en balja. Låt det svalna och häll sedan ner ringblommor, som går att hitta i hälsokostbutiker, som inte bara gör rent utan även är vackra att se på. Vattnet mjukar upp fötterna och du kan även passa på att trolla fram superlena fötter med en fotfil.

2. Kroppsskrubb. Fixa en skrubb som gör din hud mjuk. Blanda mandelolja och finmalet havssalt. Pressa en hel citron, tillsätt en handfull färska myntablad och droppa sedan i några matskedar honung (det ska bli en pestoliknande röra av det hela). Förvara i en glasburk och massera in kroppen när du duschar. Du kan även använda den till dina fötter när du tar ett fotbad. Gör den då lite grövre med hjälp av mer salt.

3. Aftersun. Blanda lite kokosfett med vegetabilisk olja och smörj in huden. Torka av det överflödiga och njut av en underbart mjuk hud !

4. Stärkande nagelkur. Perfekt när du ska göra manikyr;
1 liter vatten
2 dl grovt hackad åkerfräken (finns i hälsokostbutiker eller i örtträdgårdar)
1 msk honung
Koka vattnet och blanda med åkerfräken. Låt dra i cirka en kvart. Sila bort örterna och häll vattnet i en skål. Blanda honung och tillsätt eventuellt lite kallt vatten för att badet ska få en behaglig temperatur. Låt händerna vila i skålen i ungefär tio minuter.

5. När du bränt dig. Det gäller att vara försiktig i solen, men råkar du ändå drabbas av svidande axlar finns det ett knep att ta till. Du kan till exempel badda huden med svalnat grönt eller svart te. Eller smörja in dig med naturell yoghurt som svalkar och verkar läkande.






Låter det inte härligt så säg !!!
Nästa gång ni har tänkt göra er ett hemma-spa, skippa alla produkter ni har hemma. Gå istället till en matvarubutik nära dig och inhandla det du behöver, och vad din kropp behöver...
Ni kommer stråla som en stjärna i sommar !!!


/ M


I.Me.My

Fredag idag, och det innebär att två dagars ledighet väntar. Och jag kan bara säga - Åååh så skönt !!!! Veckan har varit lång och väldigt jobbig, av olika orsaker. Men jag är levande, och ska nu njuta av helgen i stället.  Idag har varit en helt okej dag i och för sig,  jag har kört mitt race och struntat blankt i en viss person som jag var tvungen att stå ut med idag också.. Vi var ute både på förmiddagen och eftermiddagen, dock väldigt kallt. Men vad gör man inte för barnen=). Det blev en picknick också, ute på gräsmattan. Mellisen serverades där med andra ord. Mysigt !!!!

Efter jobbet snabbade jag mig ner på stan, jag har haft ett Sushi och hyra-film begär idag.(en kollega som frästade mig)  Och så vart det, har nyss slängt i mig Sushin som smakade mer än bra. Galet gott helt enkelt !!! Filmerna jag hyrde var; Flyga Drake och Dirty Dancing 2. Lite gotta blev det också =).   Vad har ni gjort idag ?!




Ikväll ska det mysas.....

Recept - Mozzarellabiffar !!!




Recept - Mozzarellabiffar

♥♥♥

Portioner: 3

500 gram köttfärs
1 dl grekisk eller turkisk yougurt
1 gul lök
salt, peppar och grillkrydda eller cayenne
Hackad vitlök, efter smak
Basilika
Mozzarella 

(Skär mozarellan i lagomt stora skivor.)

Blanda allt väl och lägg basilikan runt mozzarellan, sedan "gömmer" du mozarellan i biffen du knådat ihop. Sedan är det färdigt att stekas/grillas.  Om du vill kan du också blanda i basilika i köttfärsen, för lite mer smak. 

Serveras med en stor sallad och gärna en krämig potatisgratäng.

Väldigt gott, och väldigt enkelt.

♥♥♥

 




090604

Hade sovmorgon i morse, började inte förrän klockan 09.30. Men det blev inget av med den, sovmorgonen alltså!! Vid 07-tiden vaknade jag av att en helikopter flög ovanför vårat hus. (bor bredvid sjukhuset, varpå helikoptrarna lyfter precis bredvid vårat hus).  Detta är ju typiskt, när man för en gångs skull har sovmorgon, men men. Förmiddagen på jobbet var ju snabbt överstökad, men eftermiddagen var ett rent helvete. Varför orkar jag inte gå in på !!!! Slutade vid 16.00, då småsprang jag hem. Orkade helt enkelt inte vara i närheten av jobbet. Hade bestämt redan igår att jag skulle åka ner på Två Bleka Kompisar, och sola. Så det gjorde jag, och nu känner jag mig brun och fräsch.  Middagen har intagits, och det blev sallad, made by Mari.. Gott !!!!  Nu har jag tänkt slänga mig i soffan och titta lite tv, undrar dock om det visas något bra. Förslag någon ???


/ M

Din Bästa Sommar !!!

Sommaren närmar sig och föväntningarna är stora, vi pratar om heta dagar på stranden, alla galna grillfester ni ska på planeras, solbrännan ska bli bättre än förra året och längtan efter alla sena sommarnätter är stor. Men lika snabbt som det går att bygga upp förväntningar, lika fort är sommaren förbi.  Men här är tipsen som kommer göra er sommare till den BÄSTA någonsin !!!!!





Glassa som en glamourinna

Att slicka i sig en glass som en glamourös tjej kräver sin lilla teknik, (om du inte vill riskera att bli alldeles kladdig på hakan eller tappa glassen på gatan). För att bli en proffsig glassätare, börja med att slicka längs "kanten" som sticker ut ovanför struten - inte toppen. Jämna sedan ut glassen genom att slicka på varannan sida i en uppåtgående rörelse mot toppen. Snyggt !




Sov svalt

Att försöka sova när du är varm och svettig är ingen höjdare. För en underbart sval och fräsch säng att krypa ner i, satsa på lakan i matrialet bomullssatin. Vill du de ska dofta ännu godare ? Häng dem att torka utomhus. En extra doftdos får du med ett lätt sprut av din favoritparfym. Perfekt om du vill bjuda hem en sängkamrat...




Semestra med kompisgänget

En semester med vännerna ger lyckliga minnen som du kan ta fram under kallare tider, så gå ihop med kompisarna och hyr ett sommarhus tillsammans. Är ni ett gäng kan ni komma undan med ett riktigt vrakpris för en lyxig villa. Cvtravel.co.uk har fantastiska hus på Ibiza, i Grekland, Sydamerika och på en mängd andra ställen över hela världen. På svenska Classicworld.se kan ni hyra glassiga hus och herrgårdar i Europa.


Få sommarens fylligaste läppar
För att få de allra plutigaste läpparna, testa det här smarta tricket:

1. Dutta på ett så kallat lip stain, som grundar och bevarar färgen bättre.  Tips: Lip stain från Laura Mercier i färgen peach glaze, kronor.
2. Dutta på concealern i din hudton runt över-och underläppen så förhindrar du att läppglansfärgen smetas ut.
3. Stryk ut concealern runt läpparna ned fingret för att jämna till och framhäva deras form.
4. Toppa med ett superglossigt läppglans, till exempel Buxom lip plumber från I.D, 325 kronor. När du går ut i solen kommer ljuset att reflekteras i glanset och få dina läppar att se större ut.




Sippa rosé som ett proffs

Rosévin är en klassiker i sommarvärmen.
Färskt och ungt. I de flesta fall ska rosévin drickas så ungt och färskt som möjligt. Även om det finns undantag, satsa därför på en årgång sin är så nära årets som möjligt, till exempel 2008.
Få upp den fruktiga smaken. Servera viner mycket kallt och hellre i ett rödvinsglas än i ett vitvinsglas. Det stora glaset gör att du kan snurra runt det lite mer och få upp mer av den fruktiga smaken. Anpassa vinet till vad du äter. En lätt, fruktig rosé är härlig tillsammans med svenska jordgubbar. En lite tyngre, matigare rosé passat till grilad fisk.





Styr upp en parkfest

Roligaste kvällen har du ofta med dina bästa vänner - och med några nya. Ring runt och föreslå en spontanfest i närmaste grönområde, redan idag! På bensinmacken hittar du brännbollsset, sedan är det bara att ladda Ipoden med sköna sommarlåtar, packa ner ett par bärbara högtalare, dricka, chips och ni är redo för en härlig fest.
Tips !! Planera en större fest den 21:a Juni, då det är sommarsolstånd.




Tips !!

- Fastnar låren i varandra när du har blivit lite svettig? Smörj på pyttelite glidmedel eller massageolja och slipp skavsåren.
- Om du får blank hy i sommarvärmen, skippa pudret och använd så kallade blotting papers som suger upp fett.


Minisemstra

Ingen semester på hela sommaren ? Om du kan, ta ut en semesterdag mitt i veckan. Ta en lång sovmorgon, åk iväg till ett mysigt badställe, sitt och läs på ett utomhuskafé eller gå en lång och skön promenad. Resten av veckan kommer att kännas mycket bättre.




Din checklista

[x] Ha en sommarromans. För dig som är singel. Flirta skamlöst med killen bredvid dig på bussen, hångla med en okänd kille och säg till din sommarflirt att du är kär i honom. Din bästa tid är nu! [x] Nakenbada. Med din kille eller med bästa vännen, det spelar ingen roll! Ett månskensbad au naturel är både sexigt och kul. För nakenbad dagtid, hitta ställen på Naturistnet.org. [x] Dumpa tekniken. För en gångs skull, stäng av mobilen och datorn! Fråga dig själv vad som är det värsta som kan hända om du inte kan bli nådd. Inte så farligt, va?. Njut av att slippa teknikstressen. [x] Titta på stjärnorna. Istället för att gå direkt hem efter att ni har varit ute och klubbat, sätt er på ett berg (eller en parkbänk om det kniper) och blicka uppåt. Hundra procent mysigt!





Svårare än så här kan det inte bli. Sommaren är snart här, så börja att planera in roliga fester osv.  Ni kommer inte ångra er i höst. Låt den här sommaren bli Din Bästa Sommar - Någonsin !!!!!

Jag ska i alla fall, njuta....


( Tipsen kommer från tidningen Cosmopolitan)


/ M








 


Men oj !!!

Kära nån, min blogg fungerar fast klockan snart slagit 22.00. Den brukar nämligen inte fungera vid den här tiden, varför vet jag inte. Ska dock bli roligt att se om detta publiceras, jag håller tummarna =).

Har varit nere på stan och käkat en jättegod sallad, på något nytt ställe i stan. Kom dock inte ihåg namnet på resturangen. Men den ligger precis bredvid Oleary´s, en salladsbar.. Grymt gott var det !!!! Sedan blev det hemfärd och lite kaffe.. Nu är det snart dags för sängen,  är galet trött eftersom jag klev upp vid 05.15..  Så nu tar vi nya tag, inför morgondagen... Helgen är ju snart här också, och det gillar jag.....


Har lovat er två roliga inlägg, som förmodligen kommer i morgon eftermiddag. Så håll utkik som sagt =).



God natt.. / M

090603

Hej på er !!!
Hur har ni det ?! - Själv är jag slut efter en låång dag, 07-16. Men det är bara att bita ihop =).  Ska snart ner på stan och käka middag,  vad vet jag inte. Men jag hoppas det blir något gott... Jag meddelar er senare..


Det blir ett kort inlägg nu, har inte så mycket att säga. Så det får vara helt enkelt.. Men jag hoppas och jag vill återkomma ikväll, om min blogg släpper in mig. Den bråkar nämligen med mig på kvällarna, är det någon fler som har problem ???  Skumt att det bara är på kvällarna tycker jag.... men men......


Se ya.. // M

Bra jobbat !!!

Svettig och fräsch känner jag mig .. Vad annars efter ett löppass, måste säga att jag är lite impad över mig själv. Eftersom att jag varit lat så länge nu, trodde aldrig att konditionen skulle vara med mig. Men det var den, för jag löpte från start till mål. Så jag är nöjd =).  Eller vad säger ni ??...

Sjukt mycket folk också, så bara det var roligt i sig.. Plus gott fika efterråt, eller jag ska erkänna..Jag tog bara en banan och ett glas vatten.. Kändes fel att stoppa i sig choklad och smörgåsar efter ett sådant pass. Hurtbullen Mari talar :P.

Efter den här kvällen tänker jag köra igång igen, på allvar. Jag minns hur det var på Lillsved, ingen lugn stund alls. Men sådant är skoj, men det är viktigt att vila också..

Så morgondagens mission är att knåpa ihop ett träningschema,  för jag fick verkligen mersmak ikväll.. Tack !!!!!


( Skrev detta inlägg igår kväll, efter Vårruset men det vägrade publiceras)

Norrländskt datorlexikon !!!

Back up
Kompisarna som följer till dansen på "Näset"

Cd-brännare
(Sede-brännare) örfilen man fick av farsan i uppfostrande syfte.

Datavirus
Snusproppar i tangentbordet

Filformat
Träbunke

Hårddisk
Det som finns kvar ifjol i jaktstugan när älgjakten börjar.

Java-programmering
Överenskommelser om fikatiderna på jobbet

Joy-stick
Grankvist-barometern

Modem
Monterbar, demonterbar och flyttbar destillationsapparat

Multimedia
Rapningar och fisar på jaktfesten

Mail-server
Lantbrevbärar´n

Moderkort
Stamtavlan för stövar´n

Mus-matta
Värmedyna i frugans bil

Nätsurfa
Snabbvittja siknäten

Ram-minne
Smärtan i pungen när du första gången försökte cykla på en herrcykel

Real-tid
När du hänger på moppen utanför tjejernas skolfest

Rom-minne
Kräkningarna efter första skolfesten

Serieport
Lada med vagnsdrörrar på båda kortsidor

Skärmsläckare
Fjärrkontrollen till tv:n

Virtual Reality
Hallucinationer efter hembränt

Web-läsare
Biologimagistern

WYSIWYG
( What you See is what you get) makans morgonutseende




Så här roligt har min kära far och hans kollegor, fick precis detta "lexikon" på mailen, av min far. Vet inte om jag ska tycka det är roligt eller ej. Men liite skrattade jag nog allt. =).


Jomenvisst....


Vårruset !!!!

Just precis vad som går av stapel idag, jag och några av mina kollegor ska vara med. Ska faktiskt bli riktigt roligt, mest för att få umgås med kollegorna, på fritiden. Men 19.00 går starten i alla fall, och det är 5 km man ska spring/promenera. 5 km blir nog en lätt match =). Sedan får alla deltagare en picknickpåse, så lite pickning med kollegorna blir det också. Trevligt !!!  Innan starten blir det middag här hemma hos mig, vi ska beställa hemkörning. Antar att det blir någon sallad eller något likanande... Men jag hoppas ni står där med varsitt plakat och hejar på mig :P.


Hoppas vädret håller i sig också, ser ut att kunna börja regna nämligen..


Nu ska jag hänga tvätt och vila en stund...

..men håll utkik i min blogg. Har tänkt göra två roliga inlägg om hur Din Sommar Blir Den Bästa, plus ett om Skönhet Från Skafferiet...


=)

Sthlm i bilder....


Bläckfisken i sikte, galet yr blev jag också..


Får se när man vågar åka den där höga saken....


Emma och Jenny, tar en paus mellan alla karuseller..


...Likaså gör Jos


Hade åkt den om jag inte skulle bli så yr av allt som snurrar....


Favoriten...Gött !! =)


Badet vid Årstaviken.. Ser galet härligt ut...


Årstaviken.. Mys på bryggan med Christine och Cicci..


Märthas ryysligt goda biffar, och min ryysligt gosa potatisgratäng..
Ni får receptet vid ett senare tillfälle.,..


Haha.. Det här var de fulaste jag sett.. Flärpen visar hur mycket vin
man druckit..haha..


Morgonsol..Är det inte vackert så säg :P


Haha..Ser ni Pippi Långstrump som ligger och sover på bänken??


Toook...


En snygging, som jag fick sitta bredvid i bilen.
(Edvin)

Sådär, då är alla nöjda och glada hoppas jag =)



Har några fler bilder på Facebook, om någon skulle vara intresserad.

Det blev en del shopping i huvudstaden också, men bilder på detta får ni senare.. Det mesta ligger i tvätten nämligen =)

Min dag !!

Hemma, åh så skönt !!! Jobb mellan 07.30-13.00, sådana tider skulle man ha varje dag =). Eller hur ?!.. Min dag har varit helt okej, utelek på förmiddagen och sedan lunch inne.. Mer än så hann jag inte med idag. Men som sagt, en helt okej dag...

Nu ska jag försöka få till ett inlägg med lite bilder, från sthlmsresan. Blogg.se vill inte riktigt hänga med på kvällarna, vet inte vad det är för fel...=(...



Men nu kör vi =)

Sundsvall kokar !!!

Ååh vilken värme, jag bara älskar detta =). Hoppas det håller i sig, i sådana fall blir det stranden till helgen.... Någon som ska haka på???  

Kom hem från jobbet vid 14-tiden, sedan har jag legat i min kära brassestol och stekt. Ja, bokstavligt talat. Min kropp kokar.. Men det är la gött !!!!!  


Blogg.se fungerade inte igår kväll när jag kom hem, därav uteblivna inlägg.... Typiskt !!! Men jag återkommer ikväll, med lite bilder från Stockholmsresan, plus lite annat. Jag ska precis åka ut till stugan, det vankas middag med hela familjen..Därför hinner jag inte just nu...


See ya.. / M

RSS 2.0