Stan, Birsta City och IKEA

Vilken heldag !!!! Jag och Märtha började med ett besök på stan, men efter att ha insett att vi inte hittade så mycket utav värde där så gasade vi iväg till Birsta.  Chansen att hitta något där är inte heller så stor i och för sig,  men lite nytt smink och ett par skor fick jag med mig hem :). Och jag är heeeelnöjd.. Vi hann med en lunch på Canton också (kinamat).. Jag hinner tyvärr inte visa er några bilder just nu, måste nämligen skynda mig att packa. Tåget till Hudik går nämligen vid 18-tiden :).  Hoppas ni får en trevlig helg.. 



Uppe med tuppen !!!

För att kanske låta som en pensionär, men fan vad skönt det är att vakna tidigt och känna sig riktigt utvilad. Det där med att sova halva dagarna har jag aldrig förstått mig på,  jag blir bara dum i kolan om jag sover för mycket. Aja, nog babblat om det..Vad händer idag ? Jag har i alla fall hunnit med att göra mig iordning, ätit min dagliga grötfukost och städat badrummet. Se vad effektiv man kan vara om man kliver upp med tuppen :). När tiden är inne ska jag möta upp Märtha på stan, för vi ska fika och shoppa lite !!!!!!  :) Eftermiddagen/kvällen får jag se hur jag spenderar,  jag kaaaanske åker ner till Hudik, annars blir det bara en lugn hemmakväll här. Det kan vara skönt det också..

YES !!!!!!!  Jag hade helt glömt bort att lönen kommer idag (hur nu man kan glömma en sådan sak), men i alla fall, nu blev dagen genast mycket bättre :). Weeeeiii !!!!!  Nu kan jag unna mig något riiiiiiktigt fint nere på stan..hi hi hi..

So long


Collage



Men Grattis !!! Äntligen har jag hittat ett redigeringsprogram som jag behärskar. 
Kolla vad fint jag har gjort :).

Sommarplågor !!!!!!!!







 




Hittade en grym musikkanal på tv:n i Paris,  all musik som spelades var riiiiktigt bra. Här ovan får ni fem smakprov på vad som spelades, och jag kan redan nu lova, några av låtarna kommer med all säkerhet bli sådana där grymma sommarplågor.  :). Lyssna på dem vetja, riktigt bra och partyhöjande musik !!!!!!!!!!

Lista

Stänger du av mobilen när du sover?
- Använder den som min väckarklocka, nog för att den går att stänga av ändå. Men Nej det gör jag inte !!

Vem såg dig senast naken?
- P

Hur såg du ut på högstadiet?
- Modet på den tiden var verkligen gräsligt, så med andra ord. Jag såg också gräslig ut. !!!!!

Hur är du att ha som arbetskamrat?
- Mina kollegor får tycka om mig som jag är, men jag tror eller snarare jag VET att dom tycker om mig. Att vara öppen och lyssna på vad andra har att säga tror jag är ett enkelt knep till att bli omtyckt på en arbetsplats. Och sedan, man måste ha ROLIGT tillsammans.

Har du celluliter?
-  Jo, jag har ju det !!!!!!!!!!!!!!

Biter du på naglarna?
- Nix !!! Snuskigt, och förbannat ohygieniskt.

Har du något handikapp?
- Inget mer än nedsatt syn, men om det är ett handikapp vet jag inte ?!

Är det rädd för att få hängbröst?
- Vilken fråga !!!! Inget jag egentligen går runt och funderar på.... orka...

Svär du?
- På jobbet svär jag inget, men hemmavid kan du ge dig fan på att jag svär.

Är du trevlig mot Jehovs vittnen?
- Ja !! Jag ger sjutton i att öppna dörren helt enkelt.......

Om du var tvungen att välja en maträtt som du måste äta varje dag livet ut, vad väljer du?
- Kyckling, ris, gelé och en stooor sallad.

Vilken mat är den största missen att bjuda dig på?
- Leverbiff

Har du blivit arresterad?
- Nix, men polisbil har jag åkt några gånger.

Är du rädd för Securitasvakter?
-  Dum fråga får ett dumt svar.

Har du någonting att dölja?
- Tror icke det.

Ljuger du?
- Inte dagligen, men en vit lugn har jag nog dragit någongång.

Har du kysst en polis?
- Yes !!!!

Skulle du gå upp klockan tre på natten för att hämta din pojkvän från krogen?
- Om jag hade körkort och bil skulle jag nog med all säkerhet göra det,  men på ett villkor, att han hämtar mig när jag är ute ;).

Vilken tv-serie skulle du helst leva i?
- OC

090226 + en tjuvtitt :)

Snön yr utanför fönstret och termometern visar cirka två plusgrader, men en nypa luft får vänta. Har så mycket annat här hemma jag måste fixa. Och fint blir det,  det är nämligen mitt rum som jag pysslar med :). Nu är väggarna vita, golvet är bytt, listerna är tillbaka, en ny byrå är köpt (malm från ikea), nya ljusrosa gardiner är uppsatta, silverljusstakarna med de ljusrosa ljusen är framställda, garderoberna är rensade/städade och allt börjar bli riiiktigt fint. Det är just nu bara sängstommen och den gamla byrån som ska ut, till Erikshjälpen med andra ord. (här slängs inget i onödan, det finns faktiskt människor som behöver dessa saker mer än vad jag gör). När dessa saker är ute ska sängbenen skruvas på, överkast, prydnadskuddar, tavellister och en ryamatta ska köpas och sedan blir det lite finlir, så att allt blir perfekt.  Därefter är jag redo att visa er hur resultatet blev :).  Är ni nyfikna ?!  Här får ni ett smakprov......



(borsten, spegeln och burken ska putsas upp)

Annars har inte mycket hänt idag, jag vaknade vid 11-tiden och började genast fixa och dona i rummet. Jag är ledig som ni kanske förstår :). Senare idag ska jag och pappa åka en sväng på IKEA, inköpslistan som ni hittar ovan ska nämligen få sig en omgång.  Kvällen är ännu oplanerad, men jag anar att den blir väldigt lugn.

Paris i bilder !!!




















Detta är några utvalda bilder som jag fotade på resan, och jag bestämmer här och nu att bilderna får tala för sig själva :). Helt bedårande vackert !!!!!


bajs

Kameran dog, bilderna kommer när betteriet är laddat. Förresten, hur gör man bilden till en länk, så att man kan klicka på bilden så den blir större ???????????? Hjälp mig....

Paris


Bild tagen från balkongen på hotellrummet...




Resan började redan när vi tog oss ner till Skavsta, på fredagen med andra ord. Vi anlände till hotellet där nere vid 22-tiden, och därefter var det raka vägen i säng.  Klockan 03.00 ringde alarmet, och vid 04.30 satt vi och mumsade i oss hotellfrukosten, men att få i sig frukost den tiden var inte det lättaste. Planet till Paris lyfte vid 06.30, och vid 09-tiden landade vi. (allt gick som planerat)   Paris here we come !!!!!

Dag 1 (lördag) 
När klockan var ca 11.00 kom vi fram till Hotellet, som var alldeles fantastiskt fint. Vi checkade in, lämnade väskorna på rummet och sedan begav vi oss ut. Eftersom vi hade en lång dag framför oss bestämde vi oss för att ta en turistbuss runt stan, och kolla in alla typiska "parismonument" som man bara måste se när man är där. Jäklar vad fint allt är !!! Eiffeltornet, Hotel des invalides, Notre Dame, Operan, Triumfbågen, Da vinci code och MYCKET annat hann vi med att se under turen.  Det som är bra med dem turerna är att man kan hoppa av vart som hellst, (för att hinna se massa annat) och senare hoppa på bussen igen.... Vilken tur att vi anlände tidigt till Paris, för vi hann verkligen se MASSOR denna dagen. Lovely !!!  Senare på eftermiddagen tog vi en tupplur på rummet, för att sedan gå ut och äta. (man blir rätt trött av att vara turist, plus en vääldigt tidig morgon.)  Efter kvällens middag och lite shopping gick vi tillbaka till hotellet,  vi båda var sjukt trötta efter att ha varit vakna i 19 timmar.  Sleep tight..

Dag 2 (söndag) Parisresan var en affärsresa för Peter egentligen, så en stooor mässa var söndagens sysselsättning. Ingen höjdare för mig kanske, men vad att göra.. Vi spenderade 6 timmar på mässan,  och jäääklar vad jag hade ont i fötterna sedan. På kvällen gick vi till Hard Rock Café, där det var ööös vill jag lova :). God mat och dryck förgyllde vår kväll. Även denna kväll blev tidig,  trötta var bara förnamnet för vad vi var. Men dagen var i allmänhet väääldigt bra.

Dag 3 (måndag) Måndagen spenderade vi på stan, för att kolla in alla gigantiska shoppinggallerior som finns.. Galleriorna vi besökte under dagen var nog de största jag någonsin sett. Helt fantastiskt vackra !!!!  Tänk er ett 4 vånigshus med bara massa kläder, smink, inredningsprylar, parfymer, smycken osv osv osv.(Ett himmelrika för oss tjejer ;)  Taken var gjorda av guld, och istället för "vanliga" fik fanns det barer där man kunde sätta sig ned och dricka champange... Hur låter inte det ?! :)  :)    Vi flanerade runt i olika butiker hela dagen,  liite shopping blev det också. Men inte alltför mycket dock, för banne mig vilka priser det var. Men bara att ha sett galleriorna gjorde mig nöjd.  På kvällen blev det en trerätters middag,  på en "finare" restaurang och sedan åter till hotellet. Vi somnade ovaggande även denna kväll.

Dag 4 (tisdag) Sista dagen med andra ord, och vi hann inte med mer än att äta frukost och packa ihop allt. Sedan tog bussen oss ut till flyplatsen. Vid 15.00 landade vi i Sverige igen, efter en underbar resa.  Vi hann med en middag i stockholm, hos Peters bror innan vi gasade hem till Norrland igen.

Vår resa har varit riktigt bra, och jag kommer med all säkerhet resa tillbaka till Paris. Jag har verkligen fått mersmak :). Men banne mig vad Fransmän är vrånga, många vääägrar verkligen att prata engelska. I många fall av tio så gick det inte att föra en "vanlig" konversation med någon, för antingen kunde dom INGEN engelska alls, eller så vägrade dem helt enkelt. Dom pratade Franska, fast vi förklarade ett flertal gånger att vi inte förstod. Men i största allmänhet är människorna väldigt trevliga där,  och väldig gästvänliga. (bara man hamnar på rätt ställe). En till sak,  människorna där har verkligen klass. ALLA klär sig snyggt, alla vet hur man beter sig,  staden är fantastiskt vacker, och ren. Och på tal om klass, vilka JÄKLA bilar dom kör :P. Me like !!!!  Aja, nu ska jag sluta babbla. Jag har i alla fall haft det underbart :).

Vädret på resan har varit mulet,  men inget regn som tur var. (så vi har inget att klaga över) Graderna har snittat på ca plus 14. Skönt med lite vårkänslor hurrni  :)

Jag har säkert glömt att berätta något, men er som jag kommer att träffa inom den närmasta tiden får nog veta allt, i detaljer :). ( svårt att förklara allt i ord ). Håll utkik, för i nästa inlägg kommer massa bilder :)

Jag är tillbaka

Onsdag den 25:e Februari och jag har just precis kommit hem, efter en arbetsdag !!! Har ni saknat mig ?! :)  Jag vet egentligen inte vart jag ska börja, för jag har verkligen massor att berätta :). Men först och främst, Paris-resan !!! Som förövrigt var helt galet bra,  jag ska i nästa inlägg visa er massa bilder och berätta vad vi gjorde på resan.

Jag älskar Paris !!!!!!

Hur har ni haft det här hemma ?!

Mimmipigg !!!!

Klockan är slagen 22:00, och jag är klar med ALLT som var ett MÅSTE ikväll. JIPPI !!!!!! :).  Jag är ren och fräsch, packningen är mer eller mindre klar sånär på några grejer som jag måste använda imorgon, kläderna är strykna, tvätten är hängd och bankärendena är avklarade. Så, nu är jag redo att bestiga Eiffeltornet, eller ja, jag är i alla fall redo för att resa bort :). (jag ska bara avverka en arbetsdag först.) 

   

Flaskorna var så söta, så jag var bara tvungen att visa er dem. Perfekta att ha med sig på resan, istället för att släpa med sig otympliga flaskor. (köpt på H&M). Väskan ser för engång skull inte proppfull ut,  och bra är det. (Lyckas alltid packa föööör mycket). 

Nu ska jag se klart på programmet om Sven "Plex" Pettersson, en förövrigt grym fd sportjournalist,  och släkting till mig :).

Jag kan inte lova att jag hinner blogga imorgon,  för efter jobbet blir det nämligen bara en snabbis hem och sedan snabbt iväg med tåget. Men, jag tror en bärbar hänger med oss på resan. Så om ni har tur får ni ett inlägg, live från Paris :).  Sköt om er !!!!


Tiiiiired

Jag känner mig dötråkig som bara skriver massa text, men jag orkar verkligen inte springa runt med kameran och fota en massa. Så ni får klara er, eller ge fan i att läsa helt enkelt.  Men, efter min resa kan jag garantera att Ni får se massa bilder :).  Men i alla fall, det var inte detta jag skulle babbla om. Nepp, utan om min dag !!!  Eller ja, vad jag har att säga om den är egentligen inte mycket (?), men ni måste ju uppdateras. Det är väl det en blogg är till för (?) :P.. Började jobba vid 07.00 som sagt, sedan har dagen rullat på.  Idag har varit en dag i trötthetens tecken, jag har verkligen varit aptrött. (vad nu det är för ett uttryck), men jag har knappt lyft ett finger. sorry. Visst är det okej att ha sådana dagar ibland ?!. Jag slutade vid 17:30, så timmarna här hemma har inte varit många. Men, vips så är snart klockan läggdax och jag har inte hunnit med det jag MÅSTE göra (innan jag lägger mig).  Hänga tvätt, stryka, fixa lite bankärenden och packa är nämligen fyra MÅSTEN för Mari ikväll, annars kan jag lika bra strunta i resan. Vad har ni gjort idag ?!  

Nu ska jag börja rota fram lite respektabla kläder inför helgen, för i Paris kan man ju inte gå klädd huuur som hellst :P. Sedan blir det nog en stund vid tv:n, och efter det skutt i säng. Jag börjar ju tidigt i morgon också. (åkte på att öppna, i stället för att börja 07:30. Med andra ord, jag börjar 06:30)...vilka roliga dagar man har, eller vad säger ni ?!  Zzzzzz


Vad tror ni ?!

Socialpedagogiskt Behandlingsarbete !!!!!

Introduktion, med data och arbetsmiljö
4p
Psykologi 6p
Psykiatri 5p
Kriminalitet och ungdomsvård 5p
Missbruk och beroende 5p
Etik 1 2p
Socialt arbete 2p
LIA 13p

Socialpedagogik 3p
Psykosocialt behandlingsarbete, barn/ungdom 5p
Dokumentation/Journalföring 2p
Behandlingsmetodik, personlig utveckling,
behandlarens roll
5p
Kommunikation, samtalsmetodik 4p
Projektarbete 4p
LIA 14p
Etik 2 1p

(Jag vänder mig mest till dem som känner mig), Vad tror ni, är detta något för mig ?! :)  Det är ju ändå jag i slutändan som bestämmer, men att vara lyhörd och lyssna vad andra har att säga är alltid viktigt. !!!!! Så ut med åsikterna NU :)

Mer än 12 timmar på jobbet..

Hejsan hopp gott folk, hur mår ni ?! Jag mår faktiskt riktigt bra,  för att ha varit på jobbet i mer än 12 timmar menar jag. gäsp.  Men dagen har gått relativt snabbt ändå tycker jag,  om man har ett fullspäckat schema från att man anländer till att man tackar för dagen, så brukar timmarna bara flyga förbi. Och ett fullspäckat schema är bara förnamnet för vad jag/vi har haft idag. Förmiddagen; Aktivitetsdag utomhus (bandy, skidor och skulpturering), Heter det så?. Aktivitetsdag utomhus kanske inte låter så ansträngande, men om det är fyra personal (några var inne på möte) som ska sätta ca trettio barn i "arbete" så lovar jag er att det blir ansträngande.  Eftermiddagen; jag slutade klockan 13.00, sedan begav jag mig upp till mitt andra jobb, där jag hann med ett egentligen icke viktigt möte samt några timmars arbete. Nu är jag hemma, och jag har inte hunnit med så mycket mer än en dusch och käkat middag, duschen var värd allt smör i småland och middagen var den godaste på väääldigt länge. (Åt inget speciellt), men efter att ha strejkat mot den serverade LEVERBIFFEN (får man ens servera sådant??????)  på lunchen så fick jag fint invänta middagen. den satt där den skulle vill jag lova.  De resterande timmarna som är kvar av denna onsdag ska jag spendera i soffan,  för morgondagen blir också lång.suck. Men det blir klirr i kassan ;)

Tack för alla Paris-tips :)

Måndag
Tisdag
Onsdag

Torsdag -
Jobb, 07.00-17.30. (på två olika ställen.) Tvätta, packa och göra klart allt för resan.
Fredag - Jobb, 07.30-16.00. Skyndar mig därefter ner till Hudik, där vi åker vidare till Skavsta.
Lördag - Flyget går 06:30 (bläää). Så med andra ord måste vi upp vid 03-tiden, för att hinna med allt. Det låter väl trevligt ?! :)

Det ser ut att bli väldigt tidiga och dessutom väldigt lååånga dagar, men det är bara att bita ihop. Jag menar, sova får jag väl göra en annan gång. :P

Bygglov...

Soffläge var det ja, och tro inte att jag har svikit soffan ikväll. Utan tvärtom, jag har varit den kääär hela kvällen.  Har legat och bläddrat i några inredningstidningar, och vad passar då inte bättre än att kolla på Bygglov. Helt klart enligt mig, det bästa inredningsprogrammet som visas just nu. Dem vet vad dem gör, och dem lyckas alltid bemästra sig själva med grymma resultat. Efter varje avsnitt. imponerande. Kvällen till ära så var avsnittet inspelat i Sundsvall, hur coolt som hellst ju :). Och dem misslyckades inte med resultatet denna gången heller, det blev verkligen suuupersnyggt. pappan i familjen var inte heller så pjåkig :P   Gå in på http://www.tv4.se/hem_och_fritid/bygglov  och checka kvällens renoveringsobjekt. Någon från sundsvall som kollade, kan ni då berätta för mig VART i stan huset ligger ?!

Bygglov-teamet befinner sig just nu, hemma hos mig. Weeeeiii :) Ha ha, ne skämt och sido, men det skulle ju faktiskt kunna vara sant. Renovering är nämligen ett hett ämne i detta hus, och just nu är det mitt rum som fallit offer för renoveringen. Mamma styr och ställer, så att allt blir gjort och påbörjas i rättan tid. Pappa utför arbetet, och gör det med bravur vill jag lova. Jag pekar, berättar, fixar och donar så att inredningen och allt annat ska bli lysande :). (rummet börjar ta form, och jag lovar er bilder senare)

Nu ska här kvällsfikas lite, och sedan blir det en dusch och därefter ett skutt ned i sängen. Börjar jobba klockan 07.00 i morgonbitti, och det är då mig ingen höjdartid. Men vad att göra (?) Jag ska på möte i morgoneftermiddag också, så dagen kommer med andra ord inte sluta klockan 14.00, då jag egentligen hade hoppats att den skulle sluta. Men jag får istället se fram emot helgen :)  SovGott !!!


090217

Efter 7 timmar på jobbet promenerade jag hem och började därefter direkt med middagen, idag ville jag nämligen vara snäll och bjuda mor och far på middag  :) Vad snällt va ?!  Jag bjöd på Lax och potatis,  kommer ni ihåg maträtten jag beskrev för någon vecka sedan?! Den maträtten blev det i alla fall, och supergott var det !!!! Både mamma, pappa, Elsa och Edvin (som har varit här på besök) blev mer än nöjda.  Jag är en mästerkock :P

Ikväll ska jag endast ligga i soffan och lata mig, just precis vad man ska göra på vardagskvällarna. För, mycket mer än så orkar man inte, inte jag i alla fall.  Gör ni ?!

Förresten, jag måste fråga er !!! Ni som har varit i Paris, kan ni inte tipsa mig om något man ABSOLUT inte får missa när man är där ?!, (okej, Eiffeltornet och alla andra kända grejer där nere behöver ni inte rabbla upp).

so long......


090216

Började jobba klockan 09 i morse och sedan har dagen rullat på i sin vanliga ordning. Det har varit en riktigt bra dag faktiskt, för att ha varit en måndag menar jag. Nu har jag precis fått i mig lite middag, och tänkte nu lägga omkull mig i soffan en stund. En powernap är jag allt värd :). Hur har eran dag varit ?!

Veckans Agenda;
Måndag;
Jobb 09-16.00
Tisdag; Jobb 09-16.00 Tvätta.
Onsdag; Jobb 07-14.00 Börja få ordning på rummet, som förövrigt snart är klart :).
Torsdag; Jobb 07-14.00 Växla pengar, tvätta och packa.
Fredag; 6.30-15.00 Ta mig ner till Hudik, där vi sedan åker vidare mot Skavsta. (bor på hotellet vid skavsta flygplats till på lördagmorgon. Flyget till Paris går klockan 06:30 på lördagmorgon.)

En lugn vecka ser det ut att bli, men jag antar att "veckans agenda" kommer utöka sig efter veckans gång :).

Lustigt !!!

Det låter klyschigt att säga, men ibland tycker jag det var bättre förr. Egentligen är det inte jättemycket som förändrats sedan jag var liten, men ändå. Bara som ett exempel,  nuför tiden bloggar var och varannan person och det resulterar i att man läser sina vänners bloggar dagligen osv.... Visst, det är jätteskoj att läsa vad andra har gjort under dagen, shoppat m.m m.m.... Men, vart tog telefonkomunikationen vägen ??? Den har vi tappat för länge sedan, istället uppdateras man på nätet och thats it..  Skittråkigt egentligen, för jag kan verkligen sakna de stunderna när man satt i flera timmar och pratade om allt som hade hänt. Men när man väl sitter i telefon numer är det bara ett samtal på några få minuter, sedan har man oftast inget mer att säga varandra, man vet ju redan ALLT. Håller ni inte med mig ?!

090214 i bilder....










Efter många om och men lyckades jag äntligen få upp bilderna !!!  Upplever inte ni att det går väldigt segt inne på blogg.se nuför tiden ?!  Men men, visst ser det ut som om jag hade en mysig lördag ?! :)

Godnatt !!

Hemma i Sundsvall...igen..!!!!

Åter på brottsplatsen.Sundsvall.!!! Ne skämt och sido, jag är hemma igen i alla fall. Efter en jättebra helg i Hudik, vi har verkligen haft det huuur mysigt som hellst. Men nu är det back in vardagen igen, jobb så att säga :).. Jag skulle egentligen ha tagit tåget hem, men efter en alltför stillasittande förmiddag bestämde vi oss att ta bilen upp till Sundsvall, både jag och Peter. Så vi, eller rättare sagt han kunde shoppa loss på IKEA....

Jag kom ner vid 19-tiden i fredags, och då stod middagen serverad. Sedan blev det myskväll, med diverse tilltugg och tv-tittande. (Let´s Dance).  Det blev en tidig kväll.....

På lördagsmorgonen blev det en brakfruskost, innan vi packade ihop oss för en dag ute. Korv, smörgåsar, varm choklad, frukt, pimpelspön, grill m.m m.m.... Vi gasade iväg med fyrhjulingen, och heej vad det gick :).  Klarblå himmel, ca 7 minusgrader, vindstilla och sjuuukt härligt... Som ni ser hade vi det vääldigt härligt !!! Pimplingen gick dessvärre sjuuukt dåligt. Men en mysig dag med underbart väder vägde upp ALLT !!!!! Efter 5 timmar ute var vi alla rätt nöjda, så då bar det av hemåt. Innan det blev soffläge och Melodifestilvalen tog vi alla oss ett dopp i badtunnan. Skööönt :).

Idag har vi inte gjort alltför mycket, jag har varit helt förslappad hela dagen. En typisk söndag, om man frågar Mari :). Så vi 14-tiden tog vi oss i kragen och åkte upp hit, till sundsvall. Shopping ute på IKEA och kinamat fick sätta punkt för en alldeles fantastisk helg....

Vad har ni gjort i helgen ?!

Jag tog jättefina natubilder i lördags, men just nu går det tyvärr inte att ladda upp dem. Så jag återkommer med dem.


Shopping..


Ljusrosa panelgardiner - 325:- på Åhlens.
Ljusrosa ljus - 6:-/st på Åhlens.
Hårspray (IsaDora) - 40:- på Åhlens.
Läppglans (Maybeline) - 80:- på Åhlens.
Hudlotion (Dove) - 54:- på H&M


Röd/vit-randigt linne - 99:- på Indiska.

Mari känner sig riktigt nöjd :).

Nu ska jag hoppa in i duschen, och sedan försöka packa en väska. För i morgon efter jobbet bär det av mot Hudik, igen :).  Vad ska ni göra i helgen ?!

Godnatt !!!

Tur att jag har koll...

...eller inte !!! Igår när jag gick och lade mig vid 23-tiden såg jag fram emot en ledig dag, men när jag nästan hade somnat slog det mig att det var något jag hade missat, som jag skulle göra idag. Och självklart var de det, jag skulle ju jobba (jag klev upp och kollade agendan) !!! (eftersom att jag har jobbat två nätter i rad borde jag ha varit ledig, men icke) Som sagt, tur att jag har koll. ha ha. I morse var det bara att kliva upp med tuppen, då jag började jobba klockan 07:00. Jag skulle ha slutat klockan 14:00, men jag blev kvar till 16:30. Dagen har varit en kaotisk/lång historia, fyra personal sjuka och tre utav dem från en och samma avdelning. Suck. Så jag och en till kollega har varit själv på en avdelning hela dagen(småbarns avdelningen), med 12 barn. Jag började 07:00 som sagt, och fick min första rast vid 13-tiden. Gissa vem som somnade i personalrummet?!  Men så här i efterhand kan jag konstatera att jag överlevde dagen, och tur är väl det :).

När jag kom hem slängde jag i mig middagen, som redan var serverad. Sedan bar det av mot Birsta City, med mamma, pappa och Madelene. Weeeiii :). Jag kunde tyvärr inte hålla mig ifrån att shoppa, fast jag borde. Men det är alltid lika skoj att förnya garderoben/badrumsskåkep lite...... Visar er min shopping i ett nytt inlägg :).

Dötrisst !!

* Sätt din musik på blanda
* Klicka på next-knappen efter varje fråga.
* Använd låttiteln som svar på frågan.
* Fuska inte!

1. Hur mår du idag? Violet Hill

2. Kommer du komma långt i livet? On of these nights
3. Hur är skolan för dig? Fast Car
4. Vilken är ditt livs themesong? Trying to recall.
5. Vilken är din livshistoria? Keeps getting better
6. Hur ser din framtid ut? Peta in en pinne i brasan... ha ha
7. Hur blir din morgondag? Don´t stop the music
8. Vad är det bästa med dina vänner? Sail away.

9. Vilken sång beskriver dig bäst? Nio broars väg (galet bra svar)
10. Hur ser ditt liv ut just nu? Take a bow
11. Vilken låt kommer spelas på din begravning? Good morning beautiful
12. Hur var du som barn? Piece of me
13. Vem kommer du gifta dig med? Destination unknown
14. Hur ser världen på dig? Make love in this club
15. Vad tycker dina vänner om dig? You´re the voice

16. Brukar folk i hemlighet fantisera om dig? Truly madly deeply

17. Kommer du någonsin få barn? Baby can i hold you

18. Vilken låt beskriver bäst den du är attraherad av? Two steps behind
19. Hur blir du igenkänd av folk? When you look me in the eyes

20. Vilken är din livsfilosofi? Nathalie
21. Vad tycker dina föräldrar om dig? Love song
22. Tycker andra att du är attraktiv? What is love
23. Vad kommer du att säga när du gör slut med någon? The wind beneath my wings.
24. Hur ser du på sex? Forgive me

Skoj :)


Vinter !!!


Vackert va ?!

Att vakna upp till något sådant här är för mig helt, underbart !!! Jag kanske har sagt det förr men jag säger det igen, jag Älskar verkligen vintern !!!!! Speciellt nu när solen har börjat värma, och att man kan spendera hela dagarna ute utan att frysa ihjäl.(dock har termometern snittat på ca minus 15 grader nu ett par veckor.) Men allt är så underbart, och vackert !! En norrlänning har talat :) ♥

bilderna är tagna från sovrumsfönstret hemma hos Peter, i helgen.

Hjärtan !!!

Banne mig vad alla surrar om Alla Hjärtans dagVad är det som är så speciellt egentligen?! Jag har aldrig förstått mig på det där.. Varför ska man ägna en hel dag åt att ge bort gåvor, berätta för dem nära och kära hur mycket man tycker om dem osv osv,  när det finns 364 andra dagar på året att visa/säga det !?! Någon villig själ som kan förklara detta för mig ?!  Visst det är jättetrevligt att få en bukett med rosor, ett smycke, ett gulligt kort eller vad det nu är av någon som man håller kär. Men varför just bara en gång om året, den 14:e februari !?  Jag själv skulle uppskatta exempelvis en bukett med rosor på en helt "vanlig" dag någongång, då jag inte alls förväntar mig att få det. För att förvänta oss massa grejer på just denna dag är vi alla väääldigt duktiga på. Håller ni inte med mig ?! 

Just därför tänkte jag ge er läsare en Ros idag, det är ni värd. Endast för att det INTE är den 14:e februari :)


en av de vackra rosorna som står på mitt köksbord

missa inte mitt inlägg om sprit längre ned

Sprit !!

I veckan har huvudämnet i Sundsvall Tidning varit, Alkohol !!!! Och enligt mig har det varit riktigt intressant läsning, nog för att mycket har varit väldigt deprimerande men samtidigt väldigt VIKTIGT att få mer vetskap om. (det kanske bara är jag som är sjukt intresserad av sådant här).  Jag har tänkt skriva ett inlägg om detta, men jag vet med all säkerhet att många av er som läser redan har vetskap om detta, men jag vill få upp ögonen på folk. För detta sjukt viktigt !!!!

Detta dricker du i genomsnitt varje år;
- 1 st 75 cl flaska sprit (40%)
- 133 st 50 cl brukar starköl (5,2%)
- 28 st 75 cl flaskor vin (12%)

Bara detta är väldigt mycket alkohol, fast det är utträknat på ett år. Men glöm inte, vart fjärde glas du dricker kommer från utlandet. Och detta medför att listan görs "större". (listan ovan är från systembolagens undersökningar.)

- Vårt supande når nya höjder, på 10 år har en ökning skett med 36 %.

10 skäl att dricka mindre
[ ] Bättre sömn
[ ] Ökad koncentrationsförmåga
[ ] Minskad risk för övervikt
[ ] Bättre sexliv
[ ] Bättre föräldraskap
[ ] Mindre utgifter
[ ] Minskad risk för högt blodtryck och leverskador
[ ] Färre bråk med partnern
[ ] Bättre kontroll över MITT liv
[ ] Bättre fysisk form

Små punkter som många människor tycker är en självklarhet i vårt vardagliga liv, men som många tyvärr fallit offer för. Och detta på grund utav en för stor alkoholkonsumtion. Och om vi då koncentrerar oss på punkt 5, "bättre föräldraskap".  Hur många barn/ungdomar är det inte som drabbas varje år?! Inte för en för stor alkoholkonsumtion, utan kanske av en förälder som dricker sig full varje dag. En grym siffra om man kollar här nedan...

385 000 barn i sverige uppskattas ha någon förälder som har en riskabel alkoholkonsumtion.  Och om jag ska dra denna fråga lite längre, Hur påverkas barnen egentligen?!  Barnen/ungdomarna får en ökad risk för egna alkoholproblem eller löper en större risk för andra hälsoproblem. - Helt klart är barn känsliga för vuxnas drickande och minnena etsar sig fast långt upp i vuxen ålder. Ska detta egentligen få hända ?! När jag själv läser detta blir jag illa berörd, och det är mest för den grymma siffran på antal barn som drabbas i sverige. Jag önskar att jag och många andra kunde göra något åt saken. Men alkohol kommer med all säkerhet alltid förbli ett problem.

Här nedan följer några citat som en femteklassare skrivit (i sundsvalls tidning), angående hur dem reagerar på vuxnas drickande. (jag har valt ut några enstaka citat, så observera att detta inte är alla.)

- "De låter oss göra saker som vi inte får göra annars."
- "De spyr om dem dricker för mycket, och somnar eller så blir dem snurriga. Men snälla !! Drick inte för mycket."
- "Jag blir rädd om någon vuxen har druckit för mycket. Jag är rädd för att bli slagen eller att de slår sönder fina saker hemma."
- "Ibland tänker jag på andra barn i världen som har dumma föräldrar som dricker för mycket att det slår sina barn och det är allvarligt. Jag tycker alla vuxna ska lära sig att inte dricka alkohol. Tänk vad många olyckor det händer med oskyldiga barn som drabbas av olyckor när föräldrarna blivit fulla, så snälla sluta drick. Det står liv på spel här. Jag blir ledsen när vuxna dricker. Snälla sluta !!!!"

Helt klart något värt att tänka på !!!

Det är så mycket mer jag skulle vilja få med i detta inlägg, men jag är rädd att jag skulle få fortsätta att skriva hela dagen. Men med detta inlägg vill jag som sagt få upp ögonen på er,  och försöka få er att inse hur många som egentligen drabbas utav alkolism varje år. Och speciellt barn och ungdomar. Jag blir nästan tårögd när jag tänker på antalet barn som far illa, men vad kan jag som ensam individ göra. INGENTING !!!!  Något som också skrämmer mig när jag läst en artikel om en tjej som växte upp med en alkoliserad far, är att INGEN gjorde någonting. Varken skolan eller socialtjänsten!! Detta är för mig obegripligt, men jag börjar förstå varför siffran (385 000) är så grym.

Jag ska absolut inte sticka under stolen med att jag också dricker alkohol (dock i måttliga mängder), och det gör säkert många utav er också. Men det är inte det jag vill få fram, min mening är att försöka få er att förstå hur viktigt det är att sätta gränser och ta ett föräldraskap på allvar. Innan det är försent !!!!!!!!!!

Detta inlägg är mest skrivet med egna ord, men också med hjälp utav Sundsvalls Tidning.
Om ni undrar över något, så fråga eller kommentera gärna !?!

Hur ser ni på detta ?!






Im back

Nu är jag tillbaka, och förhoppningsvis blir det några blogginlägg idag. Och dessa med VÄRDE !!!! Jag har nu arbetat två nätter, och jag säger bara det: JAG HATAR DET !!! speciellt när jag jobbar ensam..... Stora lokaler, massa otäcka ljud som nästan får en att skita på sig, sjukt tidiga mornar (klev upp 05 i morse, då första barnen kom 05:15) och i största allmänhet är allt läskigt med det där huset. I alla fall under nätterna. Blää !!!! (Mari är sjukt mörkrädd)  Men nu är jag på banan igen, efter några timmars sömn i min EGNA säng, plus en GOD frukost. Det kan inte bli bättre :). Förövrigt så höll jag på att frysa ihjäl i morse när jag gick hem, termometern visade minus 24 grader när jag promenerade hem vid 08-tiden. Det är sjukt kallt.... Hur kallt är det hos er ???


Gaaaahh

Sorry, men jag har verkligen ingenting av värde att blogga om idag. Jag återkommer i morgon, då jag är utvilad och full av bloggenergi igen. Det är såå drygt att jobba nätter !!!!!!!!!!!

Utmanad !!

Jag älskar utmaningar, nog för att den här var väldigt enkel, men ändå :). Jag fick i uppdrag att publicera den 6e bilden ur det 6e albumet i "mina bilder", plus att jag skulle beskriva bilden. Och här kommer den;


Julafton 2008. Här ser ni delar utav min familj, i full färd med att proppa i sig lussebullar och kakor. Från vänster; Markus (svåger), Edvin, Jennie, Madelene, Fredrik (svåger) och min kära far Ingvar.

Jag utmanar härmed Cicci, Christine, Caroline W, Gabriella och Jill att göra detsamma !!!

Vilken måndag !!!!

Ja, vilken dag !! Allt, och jag menar verkligen ALLT har gått åt skogen idag. Ha ha, det är nästan lite komiskt. I morse när det var dags att köpa en tågbiljett (hem), insåg jag att mitt visakort inte låg där det skulle. Ja, kortet var BORTA. En panik infann sig rätt snabbt där jag satt vid köksbordet,  och jag for runt som en galning och letade ÖVERALLT. Men INGET kort hittade jag. Jag blir så ARG, mest på mig själv faktiskt. Jag HATAR att tappa bort saker, och minst sagt sådana här saker som är LIVSVIKTIGA !!!!!! Så en tågbiljett fick jag glömma, eller ja, Peter fick bli hjälten i dramat. Han betalade.

Det kommer mera.....

Precis när jag går ut på perrongen på stationen ropar en röst ut, i högtalarna; - "Tåget som ska ankomma från Stockholm, Gävle och som ska gå vidare mot Sundsvall är kraftigt försenat, så ni resande hänvisas till X-Tåget som går om 40 minuter". Jaha, tänkte jag och försökte hålla god min. Men det var nästintill omöjligt, jag började bli riktigt irriterad. Efter 40 minuter anlände X-Tåget, och jag var äääntligen på väg. Men när jag satt mig på tåget slog det mig, att utan visakort/busskort kommer jag inte med bussen från stationen hemma i Sundsvall. MEN HERREGUD, när ska eländet ta slut !!!!!!!!!! Jag kastade mig på mobilen, och försökte nå någon av systrarna. Men det visade sig att just IDAG var båda VÄLDIGT upptagna, så ingen hade tid. Jag bet ihop dem sista 40 minuterna av resan, sedan när jag kom fram och insåg att jag verkligen inte skulle komma hem, var jag TVUNGEN att ringa och störa min kära far på jobbet. Och även han gick ut ur denna berättelse som en, Hjälte !! (Han kom och hämtade mig).

Dessvärre är det några timmar kvar tills jag får stryka ett streck över den här dagen, ha ha. Vid 19-tiden ska jag pallra mig bort till jobbet och avverka 14 timmar.. Hur skoj låter inte det ???????  Hoppas jag för lite tur med mig ikväll i alla fall, så att det inte händer något på jobbet tänkte jag....


Bekväma människor !!!

Sorry gott folk, mitt bloggande har verkligen legat på botten i helgen. Och den största anledningen till det är, STRÖMAVBROTT !!!!!!!!!! Vet ni hur tokig jag har varit, ha ha.  Man inser verkligen hur beroende man är utav saker och ting när strömmen är borta.  Den har i och för sig kommit tillbaka då och då, och vi har klarat oss gallant ändå. Men eftersom Peters privata dator är kopplad till servern där företagets alla viktiga grejer ligger,  beslutade vi att stänga av allt som hade med datorerna att göra. Och det var kanske lika bra det !!!! Därmed fick mitt bloggande lida också..Men nu är jag tillbaka :). 

 Jaha, ni kanske undrar vad jag har pysslat med i helgen, här kommer en liten resumé;

Fredag; Det blev en lugn kväll, god middag, vin, Let´s dance och lite tv-spel. Mysigt var ordet !!!
Lördag; Peter var på årsmöte med alla som är inblandade i företaget, och jag vill lova. Det var då det längsta mötet ever, han var borta hela dagen. Så jag roade mig själv här hemma, det blev en långpromenad, tv-spel, lusläsning av alla skvallertidningar jag kom över här hemma =).  På kvällen blev det ett Restaurangbesök, med några nära och kära. Efter god mat, vin i mängder, en sjukt god efterrätt, skratt och några drinkar spatserade vi iväg till en närliggande bar. Där spenderade vi resten utav kvällen,  och för att summera kvällen med ETT ord får det bli. TREVLIGT !!!!!!!!!
Söndag; Vaknade vid en sisådär 12-tiden, och insåg att jag hade en sprängande huvudvärk. Men men, jag överlevde :). Vi klädde oss varmt och drog ut med fyrhjulingen, och så fick det bli resten av dagen. Vi kom tillbaka vid 17-tiden, och då blev det middag och senare söndagsfilmen, Beck - Flickan i jordkällaren.

Min helg har varit riktigt bra :). Men idag bär det av hemåt igen. Jobbet kallar !!!! 
Vad har ni gjort ?!


Fredag 090206

Här i Hudik vräker snön ner,  och det är ca 7 minusgrader. Det är dock vääldigt mulet, men jag mår bra ändå :). Har nyss gjort mig i ordning för att åka in på stan en sväng, eller ja rättare sagt till ICA. Storhandla mat och inhandla något roligt PS3-Spel är det tänkt att vi ska göra, vi får se hur vi lyckas med det !!! :) Har ni något roligt spel att rekommendera ?! Annars har inte mycket hänt idag, vaknade vid 10-tiden och därefter kastade jag mig direkt ned i soffan och kollade på tv. Det är en förslöad Mari som talar :). 

Kvällen kommer bjuda på en god middag, vin, singstar och Let´s Dance. Får se om vi inviger det nya spelet också, om vi nu får med oss något sådant hem.  Vad gör ni ikväll ?

God eftermiddag !!

Landade i Hudik vid 11-tiden (peter visste ingenting, surprise) :), och har sedan dess sysselsatt mig med lite tv-tittande och bakning :). Peter jobbar ju, så det är till att roa sig själv.. he he... Vad har ni gjort idag ?!  Kvällen blir en lugn historia, kanske att det blir någon film och lite singstar. Jag älskar att sjunga.. Annars har vi inga planer !!! Nu är middagen serverad..Observera att det är jag som har lagat den idag :). Lax med Cremé Bonjour (cuisine) Vitlök/örter och till det blir potatis och en stor sallad. Hur låter det ?!  Ha en fortsatt trevlig kväll..

Gör så här:
Ställ ugnen på ca 175 grader.
Lägg laxfileérna i en ugnssäker form, därefter smetar du/ni ut Cremé Bonjour över fileérna. ( alla fileérna ska vara täckta). Sedan är det bara att kasta in allt i ugnen,  och efter ca 45 minuter är det färdigt att äta. Medan laxen blir klar i ugnen kokar du potatis, eller vad du/ni nu väljer att ha till. Men hurrni, glöm inte salladen !!!! Jag lovar, det är suuupergott :).

På återseende / Eriksson

Upp och hoppa med er :)

Jag tänkte bara önska er en bra dag, och en fortsatt bra vecka !! Jag åker till Hudik nu, och blir där till på söndag (eller måndag.) Så mitt bloggande kanske får ta stryk i helgen,  men som sagt, jag har ett liv bredvid också :). Sköt om er och ha det så bra.. Vi hörs :). Kramar

Jag är dötråkig !!!

Shit, jag har verkligen inte alls varit rolig att ha att göra med ikväll. Ljuspartyt jag skulle på blev inställt pga att Elsa och Edvin (systers barn) fått magsjuka, usch och blä säger jag. Så jag tackar ödmjukast för att jag slapp åka dit, och skönt är kanske det i och för sig. För jag har bara klagat och gnällt hela kvällen, och saken är den, jag har ingen aning om varför jag är på detta humör. Men ja, dåligt humör får man vara på. Men jag är så äckligt trött, jag har ont i magen (NEJ JAG HAR INTE MAGSJUKA), ont i huvudet och jag är så där galet less på allt och alla som säger ett endaste knyst åt mig. Känner Ni igen detta, eller är det jag som börjar bli RIKTIGT knäpp!?!?  Därför har jag tänkt lägga mig strax, men jag måste packa väskan som ska följa med mig till Hudik i morgon. Suck. Jag orkar inte packa !!!!  Och varför ser det alltid ut som om jag ska vara borta i flera veckor, fast jag bara har packat kläder så det räcker EXAKT till dem dagarna jag är borta?!  Nog om detta, jag ska inte fördriva er tid med ett TRÅKIGT inlägg.  Jag går och lägger mig i stället, vi hörs i morgon. Jag tror faktiskt att den bärbara får följa med i morgon ...GODNATT !!!!!!

Klant !!!!

Tur att minnet är med en ibland, eller inte !!! Jag och mamma åkte ut till Birsta för att lämna tillbaka en hel hög med handdukar,  som bokstavligen svartlade vårat badrum plus oss själva.. Dem loggade utav sig något så fruktansvärt, så hej med dem.. Men när vi kom in på Hemtex kollade vi på varandra, och mamma utbrister - "Vart har vi handdukarna då?".  Jag började att skratta, och konstaterade att ingen av oss har med sig dem.  Tyckte jag hörde någon som sa, - KLANT !!!! Men i alla fall,  vi bestämde oss att gå en sväng fast ingen av oss hade några ärenden inne på Birsta City. Kolla och kanske shoppa något, kan man ju alltid göra :). Jag fick med mig detta;


En rosa lång kofta och ett svart linne från Gina Tricot, 24:- resp. 99:-..
Efter en vända inne på Birsta City traskade vi över till, IKEA. Där var det galgar som hägrade,  det börjar nämligen bli lite trångt i min garderob.  Sedan åkte vi hem, och nu har jag precis fått i mig lite käk. Jag var galet hungrig...

Vad har ni gjort idag?!

Lovely onsdag.

Nu är det dags att koka ihop en lunch. Sedan bär det av mot IKEA med mamma, men hon är också hos frisören idag. Så jag får invänta henne först, hon skulle dock köra hela proceduren, klippning/färgning/slingning så jag antar att jag får vänta någon timme till..

Ikväll ska jag till syster. Hon ska ha ljusparty eller vad det nu kallas för,  har ni varit på något sådant förut?!  Jag har aldrig det, men det blir nog bra. Jag menar, ljus får man ju aldrig för många utav. Gott luktar dem också :). Men en fråga, varför kallas det för party???  Vilka funderingar !!!!! 

Min granne slår ju allt. I morse innan jag åkte ner på stan kom hon och knackade på, och ni kan inte gissa vad hon hade med sig. En gravad lax !!! Ha Ha....

Dagens citat; (från en mann på bussen) -" Åh vad jag skulle vilja åka utomlands, det är så skönt att ligga i skuggan." Jag brukar åka utomlands för att ligga i SOLEN.. Men det kanske bara är jag :). Vilket väljer ni ?? Ha Ha...








Nyklippt !!!

Det är så himla avslappnande och lyxigt, när man får sätta sig i frisörstolen, eller ännu bättre när man får nytvättat hår och samtidigt bli masserad av massagestolen som man sitter i.  Jag kände mig som en prinsessa,  och att bli ompysslad är nog det bästa jag vet.. Egen-tid är verkligen guld värt !!! Håller ni inte med mig ?!  Klockan 09.30 i morse hade jag tid för klippning, och så här i efterhand kan jag bara säga, åååh vad skönt det är att få klippa sig !!!! Resultatet blev riktigt bra också, nog för att jag bara toppade håret. Men ändå, man känner sig så frääsch :). 

Eftersom jag bara skulle toppa håret valde jag att låta en (fjärdeårs)elev klippa mig, och det gick gallant det också. Hon var riktigt duktig, och hon tog väl hand om mig. Me Like :). 





Som ni ser syns det inte allför mycket,   men ack så skönt det känns :).


Pics !!!!!!!

   
   
Så här blev resultatet efter vår Fantasi-Frisör-salong. Underbart fint !!! Och ni anar inte hur mallig hon blev för lockarna, -"Åååh nu har jag sånt där fint änglahår". Hon stod en lååång stund framför spegeln, snurrade runt, kollade i alla möjliga olika vinklar och beundrade sig själv. Vilken snygging va ? :).

   
   
Middagen är serverad och Edvin, Elise och Jag är redo att hugga in. Mums !!!  Sedan var det klädbyte och snabbt iväg. Elise leker fotograf, och jag föll offer för kameran ett X antal gånger. He He !!!

En galet söt kille !!!!!

Kvällens outfit.

Tänk vad roligt man kan ha med en kamera. Håller ni inte med mig ?! :)

Me and I

Det blev dåligt bloggande i eftermiddag/kväll, men jag har pysslat med massa annat skoj :).  Vid 14-tiden ringde Elise (mitt äldsta syskonbarn) och frågade om hon fick komma hit och leka med mig. - Självklart fick hon det !!! När hon kom hit käkade vi lite mellanmål, sedan åkte pyssellådan fram. Massa Alla Hjärtansdag-kort skapades, plus några fina teckningar.. Vi var riktigt kreativ där ett tag :). Pussel, dataspel, poppande av musik samt att vi lekte frisör hann vi också med, innan middagen serverades.(korv och pommesfrits). För att inte glömma, Edvin kom också hit. Han längtade sååå efter mommo, så Jennie kom hit med honom. När middagen var uppäten gjorde jag och Elise oss redo, vi skulle hänga med till Malin. ( en nära vän till mina systrar) på fika. Så kvällen har spenderats hemma hos henne, med diverse skvaller och godsaker.  Vad har ni gjort ?!

Nu är jag i alla fall hemma, borsta tänderna och läst en tidning är det enda jag hunnit med sedan jag kom hem. Sängen lockar,  så jag antar att John Blund närmar sig med stormsteg. Det ska faktiskt bli riktigt skönt att sova, och inatt gott folk, får mobilen vara på ljudlöst ;).


Paris Vs Åre !!



Weeeeiii !!!!!!!!! Jag ska åka till Paris. Vet ni hur coolt det är, ha ha. Eller är det bara jag som är överförväntansfull, jag har juh aldrig varit där (?). Vi ska vara där i fyra långa dagar, 21-24 Feb. Så med andra ord, vi åker om 16 dagar. Vi har dock inga planer ännu, för våran minisemester. En Mässa vet jag i och för sig att vi ska besöka, hur roligt det nu låter =/. Men shit, det här är ascoolt :).  Någon utav er som har varit där?!  




När vi kommer hem från Paris är det inte långt kvar till nästa resa, Åre !! (eller ja, 1,5 månad nästan i alla fal) Jag, Peter, Cicci, Martin, Nina, Ante, Lina, Oscar, Pecka och Matilda ska göra Åres gator/backar osäkra i fyra dagar. Grymt !!! 23-26 April.

Sedan blir det att leva utav vatten och bröd, för miljonär är jag ju inte direkt. Men jag har två grymma resor att se fram emot, så lite vatten och bröd spelar nog mig ingen roll :) Ho Ho..







 

What a Beautiful day !!

07.00 blir jag väckt av mobilen som ringer. Och det är en viss person som frågar efter diverse uppgifter från mitt pass, men HALLÅ!!! Vem har koll på sitt pass klockan 07.00 på morgonen??  Inte jag i alla fall !! Jag flög runt som en yr höna i mörkret och rotade runt i byrålådorna, och jag hittade passet tillslut. Babblade upp dem efterfrågade uppgifterna, och sedan somnade jag om. Var detta bara en dröm, eller hände det på riktigt ?!

08:00 ringer mobilen igen. Det är min kära chef som frågar om jag kan tänka mig att jobba två nätter nästa vecka. Men HALLÅ, (igen)!!! Hon hade inte kunnat väntat ett par timmar med det där samtalet, jag soooover. Jag somnar om igen....

09:30 ringer det igen. (varför sätter jag inte mobilen på ljudlös?). Nu är det min äldsta syster som ringer, och frågar med en vänlig röst om vad jag ska göra idag (!?). Okej, nu kanske det var läge att kliva upp men sjuhelsike vilken morgon. Det är nästan lite komiskt..

Men tro inte att det slutade där. När jag nu har varit uppe ett tag har jag mest pratat i telefon hela tiden, vad är det med folk egentligen?! Varför ska ALLA ringa samma dag för ??? Ha Ha...

Hoppas Ni har haft en bra morgon i alla fall :).


Måndagskvällen !!

Jag mötte upp Cicci på stan vid 16-tiden igår. För att shoppa lite, och det lyckades vi med faktiskt. Hör och häpna, jag FYNDADE igår. Det har nog inte i min livshostoria hänt tidigare, men igår var en Grym dag :). När jag och Cicci var nöjd med shoppingen mötte vi upp Nina vid Canton, där vi skulle äta. Det blev Kinamat. My favorite :). (kyckling med grönsaker och stark sås). Mumma !!!  Efter några stillasittande timmar på restaurangen traskade vi till Filmstaden, där mötte även Mari (inte jag) upp oss :).  Våran eftermiddag/kväll var riktigt trevlig !!!! 

Mina Fynd;
   
Två siden-klänningar. 75:-/st på VeroModa. Bilderna gör dock inte klänningarna rättvisa,  men ett galet bra fynd gjorde jag i alla fall och att dem satt som en smäck är ju, huvudsaken :).


Ett par vita ballerinaskor, dessa kommer bli strålande till sommaren. Dem fyndade jag också för, 75:-.


A True Story !!

Jag avslutade juh mitt senaste inlägg så här; "Jag har sett vääärldens bästa film" !! Och det stämmer, filmen jag/vi såg igår var sååååååå jävla bra. Changeling heter den. Ni MÅSTE se den !!!

  Regi: Clint Eestwood.
"Christine Collins är en ensamstående mamma vars 9-årige son Walter en dag försvinner spårlöst. En månad senare återlämnas han till den förtvivlade mamman. Men, den 9-årige pojke som återvänt är inte Walter och nu börjar Christines maktlösa kamp för sanningen om vad som egentligen hänt."  

En sådan frustrerad och gripande film som man bara inte vill ta slut.  Genom Christin (Angelina Jolie´s) briljanta skådespeleri fick man verkligen en inblick, eller rättare sagt, en "verklig" känsla hur det är att förlora sitt barn. Och ännu värre, inte ens veta vart han är. Hon lyckades med hela sitt hjärta förmedla en känsla som är obeskrivbar. Jag vet inte ens om jag kan få till en vettig recension av denna film, den måste ses för att förstå vad jag pratar om. Den här filmen kommer jag aldrig glömma.  NI MÅSTE SE DEN !!!!!! 

Gå in på www.changelingfilmen.se och upplev underbara bilder och diverse filmsekvenser från filmen.

   
 




Gaaah vad jag är trött !!!

Jag har sett vääärldens bästa film !!! Berättar mer i morgon, för nu ska jag SOVA !!!! GodNatt =)

Jag snodde en lista...

...av http://www.thelittlemermaid.blogg.se/ . Tack !! :)

Vilken svordom använder du mest? Försöker inte svära så ofta, men "Förbannade jävla skit" säger jag nog rätt ofta. När jag nu väl svär..

Äger du en iPod? Nix, jag har min musik på mobilen. Så bra :)

Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Hm, alltid olika !?

Använder du flip-flop's även när det är kallt ute? Öh?? Nej !!! Orka frysa om fötterna..

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Linslus som jag är, så är jag nog hellre med på bilden. Men att fota gillas också..

Vilken var den senaste filmen du såg? Så Som I Himmelen

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? En resa, men min familj skulle också få en del. Beror ju hur mycket pengar vi pratar om.(?) Skänka till välgörenhet skulle jag också göra.

Har någon någonsin kallat dig lat? Ja !! Vem har inte blivit kallad de !?

Tar du någon medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Jag somnar alltid som en nedklubbad oxe.

Vilken CD ligger i din CDspelare just nu? Länge sedan jag spelade en cd-skiva faktiskt, men hm. Någon skiva Lars ligger säkert där.

Föredrar du vanlig eller chokladmjölk? Jag är inte så förtjust i varken mjölk eller chokladmjölk, laktoskänslig är jag också. Så, jag tar gärna vatten !!

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan? Ne faktiskt inte. Kanske hinns med, eftersom det bara är måndag ännu.

När var senast någon stötte på dig? På Avenyn den 20 Dec, och jävlar vad bra det gick :)

Vad åt du till middag? Jag har inte käkat ännu, det blir med all säkerhet något gott i alla fall =)

Använder du huvtröjor? Ja, i soffan och på gymmet i alla fall. Rätt skönt !!!

Kan du vissla? Yes sir.

Har du någonsin deltagit i en demonstration? Icke.

Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält? Blir lätt åksjuk. Men senast åkte jag Balder på Lisseberg, och jääävlar vad det gick :)   

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Yes !! Men låt dem prata, orka lägga ned energi på att bry sig.

Tittade du på tecknat när du var liten? Nog gjorde jag det, men tecknat har aldrig varit någon riktig favorit. Tacka vet jag Ebba och Didrik :)

Är du blyg inför det motsatta könet? Nix pix..

Vilken film kan du alla replikerna till? Sunes Sommar.. Sååå bra :) Åh Lakritsbåtar, får man ta ? Neeeeeej förihelvete. Tack !! :)

Äger du några bandT-shirts? Nepp!!!!

När flög du senast? 2008

Läser du för skojs skull? Jag läser galet mycket, varje dag. Senast för någon sekund sedan, jag läser ju vad jag skriver just nu.. Öh?

Pratar du några andra språk? Engelska

Har du gråtit offentligt?
Ja !!!!!!!!!!!!!

Har du en stationär dator eller en laptop? En bärbar äger jag....

Försöker du alltid lära dig nya saker?Jag lär mig nya saker varje dag, det är ju det som är meningen.

Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar? Funtat länge på en tato, men hm. Jag vet inte ?!

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Förlåt killar. Men JA !!!!!!!!

Kan du kasta macka? Ja förfan, helst ska det vara rödbetsallad och köttbullar på. Roligare då !!!!

Har du någonsin varit på Jamaica? Nepp!!!!

Vad har du med dig in på bion? Förhoppninsgvis en vän, och kanske popcorn om jag har tur =)

Vem är din favoritlärare? Gunilla (gymnasiet) Anita (högstadiet)

Skulle du någonsin dejta någon med väldigt mycket tatueringar? Om det nu vore så, så är det väl banne mig inte tatueringarna jag blir kär i ?????? 

Gillar du att flyga flygplan? No problems. Men jag blir rastlös efter bara någon minut.

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? Humor. Annars får det vara !!!!

När sov du senast på golvet? Räknas trappan?? Då var det för två år sedan..

Gillar du din boendesituation? Det är ju billigt i alla fall, men ett eget place vore niiice.

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? minst 8

Äter du frukost dagligen? Yes !! Det ska ALLA göra..

Är dina dagar fullbokade och stressiga? Jag stressar aldrig..

Brukar du hamna i trubbel för att prata på lektionerna? Va ? Kanske, i sådana fall har jag pratat föör mycket.

Vilken är din favoritfrukt? BANANER !!!!!!!!!!!!!!!

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Hälsonörd som jag är, så javisst tänker jag på det.  

Hur gammal blir du nästa födelsedag?
23 ååååår

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Jag har blivit mer och mer petig, men att stava rätt tycker jag är viktigt..

Tror du på liv på andra planeter? Orka tänka på det !!!!

Vem var den sista personen som gjorde dig arg? Sundsvalls tidning.

Tror du att Gud är man eller kvinna? Han/Hon/Det är nog allt man kan bli, om Han/Hon/Det nu finns.

Vad var det sista du åt? Ett digestivekex.

Kommer du bäst överrens med personer av samma kön eller motsatta? Bååååda

Hur valde dina föräldrar ditt namn? Pappa valde mitt, varför ? Hur? eller När? Har jag ingen aning om. Jag skulle heta Mia egentligen. Men det blev Mari uuuuutan E !!!!!!!!!!!!!!!

Gillar du senap? Jajjamen

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? MARI, GÅÅÅ OCH LÄGG DIG !!!!!!

Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Aldrig. Har banne mig hamnat på sjukan pga min höjdskräck.

Sover du på sida, mage eller rygg? Sidan

Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv? Låt mig tänka!! Pingu....

Har du någonsin köpt något från eBay? Nepps !!!

Tycker du om att krama folk? Love It !!!!

Skulle du säga att du är trendig? Ja förfan :)

Om någon som du inte var intresserad av att dejta bjöd dig på en dejt, hur skulle du reagera? Avböja dejten på ett fint och trevligt sätt...

Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars? Döda mig inte, men jag har aaaldrig sett dem filmerna.

Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Ibland !!!!

Vilka böcker har fått dig att gråta? Ps.I Love You.D.S,  Gömda det är säkert några fler men jag kommer inte igåg titlarna.

Tycker du att du är attraktiv? Såååklart !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vad är du allergisk mot? Jordgubbar, cocos, laktoskänslig.

Får du dåligt samvete efter att du ätit kött? Nej !!!!

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Mikael tror jag det skulle bli. Shit vilken tur att jag blev en tjej, Mikael hur roligt är det liksom. (förlåt)

Ha ha, seriösa Mari har skrivit :)  Hejdå !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dagens..

   

♣ Glasögon - Chanel
♣ Klänning - Åhlens
♣ Strumpbyxor - Twilfit
♣ Klocka - Dolce&Gabbana
Armband - SNÖ

Nu är jag redo för en dejt med Cicci och Nina. Eftermiddagen/Kvällens planera är; Shopping, någon god middag på en bra restaurang och slutligen Bio.. Vilken dag :) Ha en bra kväll, Hejdå !!!

Nature´s way to beautiful !!!


Duschkrämer, Satsumas, Wild Cherry (nyhet) och Strawberry !!!!  ♥
+ 15% rabatt vid ett köp av Vitamin E - Moisture Serum.

Jag älskar när folk i min närhet kommer hem med sådana här påsar, och att allt var till mig gjorde juh saken ännu roligare :).  Jag tror att jag ska köpa en Trisslott på stan senare,  för den här dagen har börjat riiiktigt bra..

1. Jag fick den här påsen med dessa underbara produkter, av mamma !!!
2. En weekend till Åre är bokad och (snart) betald, i April. Vi blir 10 stycken som åker. Grymt !!!
3. Jag fick ett sms nyss, där det stod; " Vill du följa med till Paris den 21-24 februari?". Allt är gratis !!!

Hur bra är inte detta :)

Weeeeiii :)

Men Mari, Skärpning !!!! Jag har tidigare tjatat om min favoritmascara, som jag dagligen använder. Nu har den varit slut ett tag dock, och jag har använt Estee Lauder´s (nya) mascara. (den är också riktigt bra faktiskt). Men över till min favorit, jag köpte en ny nu när jag var i Stockholm senast. Men vet ni, jag har inte ens tagit ur den ur förpackningen. Eller rättare sagt, jag har helt glömt bort att jag hade köpt en Ny..Jag hittade den nyss, i min resväska !!! Weeeeiii, mina underbara "ögonfrans-dagar" är tillbaka.... Om jag fortsätter leta kanske jag finner något mer roligt :).





Hallå???

Vart försvann dem kära kommentarerna någonstans ?????


Auktoritär barnuppfostran !!!

Då har ännu en ny dag börjat, men den började inge vidare. Jag är redan upprörd, eller vad jag ska kalla det för. Berörd är jag i alla fall !!!. Läste en artikel med rubriken "Auktoritär Barnuppfostran", och jag har tänkt att citera hela texten faktiskt. För detta måste läsas !!!!!!!

" Är vi tillbaka i en 40-talsanda när det gäller uppfostran av våra barn ? Ja, åtminstone något ditåt, anser Lars H Gustafsson, pensionerad barnläkare i Lund och tidigare skolläkare i Rosengård i Malmö.
Peppar på tungan, time out, styggstol och skamvrå är metoder som börjat återkomma i barnens värld - hemmet, skolan och förskolan. Diskussioner om stökiga barn och föräldrar som inte sätter gränser har satt sina spår. Likaså tv-serien "Supernanny" som förordrar en "fast hand" mot trilskande små battingar. Nyauktoritära barnuppfostringsmetoder ges enligt Gustafsson nytt utrymme.    Förskolepersonal som hällt peppar på en fyraår-ings tunga då han sade fula ord, indragna mellanmån för förskolebarn som inte plockar upp efter sig och inlåsning av en stökig treåring på en förskola är några exempel.   Även en rad föräldrastödsprogram rekommenderar metoden att ignorera - att inte tilltala eller en se på - ett barn som anses problematiskt. Räcker inte det, föreslås time out, då barnet skiljs från verksamheten och placeras i ett hörn i rummet eller ensam i ett annat rum. Gustafsson kallar det kränkningar i form av utfrysning och isolering. Eller mobbning och möjligen olaga frihetsberövande.   - Inget av detta skulle tolereras på en arbetsplats, säher han."

Tragiskt !!!!  Men dessvärre stämmer det han talar om, barnuppfostran blir alltmer hårdare och föräldrar tar till med en "fast hand", som han nämner i artikeln.  Men det jag inte förstår, såsom att hälla peppar på en fyraårings tunga bara för att han sa några fula ord, eller stänga ute några från mellanmålet för att dem inte plockat efter sig, eller dessvärre låsa in någon. Hallå, dem är ju BARN !!!!!!!!!!!!!!  Vem sa inte några fula ord när man var liten, eller strejkade när det kom till eftermiddagens städning eller i allmänhet aggerade som ett barn SKA göra ?!  Och jag håller med Gustavsson, detta är i största grad en GROV kränkning. Han säger också, "inget av detta skulle tolereras på en arbetsplats", Nej det är sant !! Men ska det då tolereras i barnens värld - hemmet, skolan och förskolan!? Dem är lika mycket människa som vi Vuxna,  det är bara det att dem är i utvecklingstadiet. Och behöver få AVREAGERA sig, precis som ett barn SKA !!!!  Jag arbetar på en Förskola, där jag dagligen för långa diskussioner med barnen om att dem ska städa, eller kanske säga förlåt för att dem gjort en kompis illa. osv. Men att använda sig utav dessa metoder som beskrivs i artikeln skulle jag ALDRIG få för mig att göra. Dem är ju BARN !!!! - Detta är mina åsikter, och jag hoppas att ni fick någon klarhet i vart jag ville komma någonstans ?!


Studier !!

Jag är bara 22 år men saker och ting som handlar om livet får mig redan att känna mig stressad, mest för vad som komma skall i framtiden. Det här med studier stiger mig över huvudet snart, Ska jag börja studera till Hösten? Eller ska jag vänta något år? Jag blir faktiskt riktigt galen när jag tänker på detta, allt möjligt snurrar runt i mitt huvud just nu. Är jag ens säker på vad jag vill plugga ?! Nu en längre tid har jag varit bombsäker på att jag vill studera till Socionom, men vissa stunder känner jag mig inte alls säker. Hur tänker man? Och när vet man om man har hamnat rätt ? Jag är ingen plugghäst heller, gillar inte alls att sitta i skolbänken om jag ska vara ärlig. Visst underlättar det när jag läser något jag veeerkligen är intresserad av, men hur roligt är det egentligen !? (jag är en praktisk människa).  Någon som kan skänka mig ett välbetalt och intressant jobb?? Jag har suttit och kollat runt på olika utbildningar nu, i säkert en timme. Men har jag blivit något klokare ?? Nej !!!   Jaja, jag ska sluta tjata om detta. För er är det säkert dötråkigt att läsa, men jag är nästan helt säker, på att det är många fler än jag som känner som mig just nu. Eller har jag fel ?? Jag ska "smaka" på utbildningarna jag har tittat på idag,  så återkommer jag med vidare infomation. Sov gott !!!!  ♥

Gladiator...



Tänk er solbrända ben och ett par sådana här sandaler... ♥
Är det någon som vet hur strl är på www.asos.com ??

Pics !!!










Bild 1. Som jag berättade i morse har Sundsvall bjudit på ett underbart väder idag.
Bild 2. Underställ, fleeceväst och osminkad. En promenad vankas, och faan vad sportig jag ser ut ;).
Bild 3. Alvin slår på en film och relaxar i soffan ett tag, det ser riktigt skönt ut faktiskt !!!
Bild 4. Ännu en härlig vinterbild, och en hurtig skidåkare fick jag med också :)
Bild 5. Madelene står och förbereder middagen, som idag blev pasta och köttfärssås.Mums !!
Bild 6. Gillar skarpt att muggarna hänger under skåpen.Mycket snyggt !!!
Bild 7. Ida, behöver jag ens kommentera denna bild(?) Så söt hon är, eller hur ?:)
Bild 8 och 9. Något gott till kaffet efter maten tyckte syster att vi skulle ha, så jag och barnen fixade ihop chokladbollar :).
Bild 10. Jag fick i uppdrag att inreda denna lilla hörna, (syster och svåger är nyinflyttade i deras villa, så allt är inte på plats ännu). Och banne mig vad bra jag lyckades ;). Tavlorna står där tillfälligt dock, dem ska upp på väggen. Observera!!! Det är min kära far som gjort de snygga vinstället :P.
Bild 11. Elise, min äldsta favorit. Men moster har inte riktigt förstått att hon snart fyller 7 år, jag minns henne som en liten bäbis. Som om det vore igår !!!!!

Jag har haft en heldag hos syster som ni här ovan ser, och jag har haft det jättetrevligt. Eftersom det var länge sedan jag träffade Elise, Alvin och Ida var det extra mysigt att få pyssla om dem idag. ♥  Vi avslutade dagen när den var som roligast, och Nu är jag hemma. Ikväll blir det soffan och Beck - Skarpt läge.

Hooome !!

Nu är jag hemma igen, efter en heldag hos min äldsta syster. Håll ut så ska jag berätta mer :)

Jag har sorg !!

När butiken Zara öppnade i Sundsvall fanns det hopp om att den här staden också skulle bli något utav värde. Enligt mig i alla fall.. Jag gillar Zara skarpt !! Om det är en partyklänning, en cool t-shirt eller snygg jacka det spelar ingen roll, för på Zara hittar jag alltid något jag vill ha. Men igår stängde butiken här i stan, och vad tror ni det innebär !? Jag måste helt enkelt leta reda på en annan favoritbutik. Hur det ska gå vet jag inte, då Sundsvalls utbud på kläder är = 0. 




Galet kallt men ack så vackert !!!

Jag tänkte att jag skulle lägga mig i tid igår, så jag kunde kliva upp i en bra tid idag. Men där trodde jag fel, för jag vaknade precis. Och jag som hatar att sova föör länge, speciellt idag när Sundsvall bjuder på ett strålande väder. Ni ska se, det är helt sjuukt vackert. Har ni också finväder? Dock är det väldigt kallt !! Termometern visar - 14 grader, men solen skiner och himmelen är så blå som den kan bli. Så varför klaga ?! :)  Jag ska käka frukost nu, sedan ska jag ta en promenad bort till min äldsta syster, som bor en 25 minuters promenad bort. Det kommer bli skönt :).  Vad ska ni göra idag gott folk ?!

Kvällens planer är en dejt med Cicci, vad vi ska göra vet varken jag eller hon.  Men vi pratade om en bio eller en filmkväll hemma hos henne (?!)  Går det någon bra film på bio nu, som ni kan tipsa om ?!

Ha en bra dag !!!!



RSS 2.0