En lördag med grym kvalité !!

Jag har nog sagt det förut, men det tål att upprepas. Massa guld och gröna skogar är nämligen inget jag behöver ha omkring mig för att sätta lyxig kvalité på mina stunder här i livet. Nej nej, ge mig en dag då jag kan göra det som faller mig in, en dag som bara innehåller saker jag tycker är förbannat trevliga eller en dag då jag gör ingenting. Får jag det så är jag mycket nöjd.
 
Igår var en sådan dag. Jag började med att träna, Crosstraning i Rålambshovsparken tillsammans med denna supertrevliga tjej. Passet bjöd på en härlig blandning av konditions och styrkeövningar. Vi båda konstaterade också att utomhusträning är så otroligt härligt, den friska luften hjälper till mycket. Efter detta kom jag hem svettig, trött och hungrig. Åt massa tacorester från fredagen, duschade, gjorde mig iordning och tog sedan killen i handen och åkte in till stan. Jag var sugen på att shoppa !! Tanken på en kort runda på stan ändrades kvickt, vi shoppade, drack kaffe, drömde oss bort på MIO (så kul att äntligen kunna kolla på massa inredning, på "riktigt"), shoppade lite till och sedan blev det tapas på Kungsholmen. Kvällen spenderades i soffan.
 
Träning och massa kvalitétstid med killen, ja inte mycket mer krävs. ♥
 
 
Hur ser er helg ut?
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 
 

Crosstraining i Rålambshovsparken !!

Fredag. Tidig hemgång från jobbet. Handling inför helgen. Ombytt för gym. Nästintill ensam på gymmet. Jäklar vilken go känsla :). Rygg/biceps (samt 30 min löpning) stod på schemat, och jag vågade lasta på riktigt ordentligt, kände mig nämligen oförskämt stark igår. En ännu härligare känsla :). Tränade ni igår?. Fredagen fortsatte med tacos och film här hemma..
 
Löpning 30 min på löpbandet.
Latsdrag / Russian twist med viktplatta x4
Smal sittande rodd / Hummercurls x4
Stående rodd med stång (här lastade jag på ordentligt) x5
Enarmsrodd med hantel / Bicepscurls med stång x4
Ryggresningar / Hummercurls med kabeldrag x4
Marklyft x3
 
Sedan var det helg :).
 
Idag tränar jag tillsammans med denna fina tjej. Vi kör Crosstraining i Rålambshovsparken. Ska ni dit? För ni vet väl att SATS Fridhemsplan har utomhusträning, gratis för alla hela sommaren. Vi ses hoppas jag :)
 
 
 
Igår på gymmet. Förövrigt, killen på väggen kommer från Sundsvall. Dom är överallt :)
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Krom - Du som vill hålla en jämn blodsockernivå !!

Jag har läst, blivit tipsad, hört andra pratat gott om detta men själv har jag ingen egen uppfattning. Jag måste testa för att veta att det fungerar, kanske det fungerar på vissa och på andra inte. Vad vet jag?.
 
Därför tänker jag nu under min sockerfria månad testa dessa tabletter (se nedan) som tas en gång per dag i samband med måltid, för att se om mitt sockersug minskas. Känner jag ingen skillnad slutar jag. Men som sagt, jag måste testa för att se om det funkar.
 
Har ni testat?
 
Krom är bra för omsättningen av blodsockret, kolhydratsomsättningen och cellernas insulinkänslighet. Krom behövs för att hormonet insulin ska fungera optimalt. Brist på krom kan vara ett tecken på sug efter socker. Krom tar bort suget efter socker och kan användas mot övervikt (självklart spelar en balanserad kost och motion in här också).
 
Jag återkommer med en recension när jag vet hur dom fungerar.
 
 
 
Denna har jag köpt inne på Life 
 
 
 
 
/ M A R I

 
 
 

Provat ett nytt gym - Nordic Wellness !!

Som jag skrev i det här inlägget så har SATS Lidingö stängt för renovering nästintill hela sommaren, vilket innebär att jag måste hitta någon annanstans att träna. Jag får fri tillgång till alla SATS anläggningar i hela Stockholm under tiden, men jag visste redan innan, att ta mig in till stan för att träna skulle bli ett himla projekt. Förmodligen är det bara jag som är bekväm, eftersom jag i vanliga fall så enkelt kan gå ner till SATS efter jobbet. Men nu i ett par dagar har jag funderat hur jag ska lösa detta. För strunta blankt i just styrketräningen tänker jag INTE göra.
 
Jag löste det såhär, - jag traskade in på Nordic Wellness som jag förövrigt bor granne med och tänkte betala in mig en gång. Ja vad gör man inte för att få träna. Till min förvåning så har dom en träna gratis kampanj för icke medlemmar just nu. Gissa om jag blev glad, jag slapp därmed betala 120 kr också, som det skulle kosta för att få träna en gång. Så ja, därifrån kom jag svettig och med en gratisvecka att utnyttja. Perfekt, för när kortet går ut så går jag på semester och då blir det Sundsvall. YEAH, ibland ska man ha flyt :).
 
Men testa nya gym är inte alltid en enkel match. Nya lokaler, nya maskiner/vikter, nya människor osv osv. Jag försökte tänka bort detta, men såhär i efterhand kan jag säga att jag saknade mitt kära SATS. Tänk så man vänjer sig. Men detta funkar bra i en vecka i alla fall :).
 
Tränar någon av er på Nordic Wellness?
 
Passet: Ben
Uppvärmning: 10 min löpband och rörlighetsövningar med pinne
 
- Knäböj i smith x5 (riktigt tunga)
- Utfallshopp till utmattning x4
- Tåhävningar i smith x3
- Sumo squats i smith x4
- Utsida / Insida lår x4
- Benpress x4 (PB förövrigt) :)
 
Efter sammanlagt 27 km löpning, 20 km cykling, 12 km promenad och ett benpass på mindre än en vecka så vet mina ben om att dom lever. Men nu ska benen få vila och fokus på överkroppen får det bli några dagar här framöver :).
 
 
 
 
En svettig jag igår efter träningen
 
 
/ M A R I
 
 

En sockerfri månad !!

Just precis, det är vad som står på schemat. Jag brukar inte förbjuda mig saker, och kommer inte göra det heller, men just nu behöver jag något som kickar igång mitt psyke och mina resultat lite. En sockerfri månad och jag går snart på semester? Ja det kan verka galet, men jag VILL och jag vet att jag KAN. Så från och med idag är det full fart framåt. För att vara lite mer detaljerad, detta uppehåll kommer innefatta saker såsom godis, glass, fika m.m. Fruktsocker kommer jag tillåta, så frukt i alla dess former kommer ätas. Men det är ju inte dumt, eller hur? :).
 
Det är alltid peppande om vi är fler, så vad säger ni, en sockerfri månad klarar du väl?
 
 
 
Detta underbara eller en stor godispåse???
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Celsius höjs till skyarna !!

Måste dagen till ära höja denna underbara Celsius till skyarna. Jag har testat både det ena och det andra för uppladdning när det gäller konditionsträning, men innan konditionsträning (gärna direkt på morgonen) så är det faktiskt bara Celsius som funkar. 30-40 minuter innan jag sätter igång träningspasset brukar jag dricka den, och snart därefter känner jag mig pigg och alert. Här kan ni läsa mer om drycken. Nej nej, detta är inget sponsrat inlägg, det kommer direkt från hjärtat....
 
Vad har ni för erfarenhet av Celsius?
 
Att den är kolhydratsfri, innehåller massa antioxidanter och passar utmärkt i ett vinglas gör det bara bättre :)
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Summering av en vecka som varit !!

Ja, vad säger man. En solig och härlig vecka, med en weekend på Gotland som avslut. Mer kan jag inte begära ♥ Det sistnämna, Gotland !!! Det har varit som en minisemester till utlandet, termomertern har visat över 25 grader varje dag, molnen har varit frånvarande, sånär som på en snabb regnskur på midsommarafton (men vad är en midsommar utan en regnskur??) och svetten har lackat trots stillasittande. Sand mellan tårna, picknick på filt, champagne, brunbränd kropp, god mat, löpning, cykeltur, heldag på Fårö och mycket mer har förgyllt våra dagar. Helt klart en av dom bästa midsommarhelgerna någonsin. Jag ser fram emot att åka tillbaka i mitten av augusti igen :).
 
Hur har er midsommarhelg varit?
 
- Gotland bjöd faktiskt på två morgonrundor i lyxklass, oj så kul det var att springa på "nya" vägar. Variation, ja sådant gillar jag skarpt :). Börja dagarna med det bästa som finns är inte dumt det heller. Såhär har träningen annars den gångna veckan sett ut:
 
Måndag - Träningsevent hela förmiddagen, läs mer här. Löpning på kvällen, 7 km.
Tisdag - Rygg/axlar på det där älskade gymmet
Onsdag - Löpning 5 km, samt detta nya upplägg
Torsdag - Vila
Fredag - Löpning (på Gotland), 9 km samt cykling 10km x2
Lördag - Löpning (på Gotland), 7 km.
Söndag - Vila
 
Helt klart mycket nöjd :) Denna veckan kommer se lite annorlunda ut, då SATS Lidingö är under ombyggnation så kommer jag inte kunna gymma som vanligt, hm. Hur fan ska detta gå?? Ett projekt kommer det bli. Men men. Som tur är så kan jag träna på vilket SATS som helst i Stockholm under tiden. Någon som vill köra ett pass med mig i veckan kanske, kul att passa på nu när jag har tillgång till alla anläggningar?!. Hojta till i sådana fall :).
 
 
 
Bjuder på ett bildregn från helgen :)
 
 
 

/ M A R I
 
 

Under Armour - Löparskor !!

Jag föll pladask vid första ögonkastet. Utan att klämma och känna visste jag att vi var ämnade för varandra. Men priset kom tyvärr emellan. Jag trånade. Klicka mig in på Sportamore, ja jag vet inte hur många gånger, bara för att titta och hoppas på att priset skulle sjunka en aning. Men nejdå. Men när det väl blev så fanns min storlek inte kvar längre. Aj aj. Jag blev besviken. Men slutade inte att spana på dom. Ja, tänk hur galet kåt (ursäkta uttrycket, men något annat ord hade inte kunnat förklara) man kan bli på ett par skor. Är det bara jag som känner igen mig?
 
I onsdags fick jag ett sms om att jag skulle hämta ett paket. Jag hade inte klickat hem något???? Men tydligen hade världens mest underbaraste kille gjort det. Gissa vad som fanns i paketet???
 
 
 
 
En lättviktsko med barfotakänsla som satt som gjuten på foten. Jag tog en 1/2 storlek större, på grund av att skon inte har någon riktig plös. Det är lite krångligt att få på skon med andra ord. Men jösses så skön den är :)
 
Frågan är bara, ska jag springa i dom eller använda dom som vardagsskor ?? :)
 
 
/ M A R I
 
 
 

Löpning och cykling på Gotland !!

Egentligen skulle jag nog ha satt på mig en fin klänning, plockat blommor för att klä midsommarstången, dansat lite, druckit ett glas med iskall rosé, ätit sillunch och druckit en nubbe med någon härligt svensk snapsvisa till. Kanske hade jag till och med tagit ett kvällsbad och njutit lite mer av den svenska midsommaraftonen.
 
Men, istället sprang jag 9 km på för mig nya vägar här på Gotland, svettades som aldrig förr av den fuktiga luften, åt en härligt stor frukost med David (som smakade sådär underbart gott efter löpningen), hyrde cykel för att sedan spendera resten av dagen på den. Första stoppet blev efter 10 km, på Krusmyntagård där det blev en räksmörgås. Vidare på cykel, upp och ner för backar, förbi underbara hus, in under ett träd för att ta skydd mot den enorma regnskuren som dök upp från ingenstans. Sedan vidare igen. Efter ytterligare 10 km blev det glass i den underbara solen som dök upp igen. Jäklar så gott det smakade. Innanför murarna drack David en öl och jag tog ett stort glas med isvatten. Tänk att vatten kan vara så gott. Efter handling och lite fix hamnade jag i soffan där jag med jäkligt gott samvete satt hela kvällen. Tänk dig lövbiff, gosallad, ett glas rosé och smågodis också. Då har du hela min midsommarafton :) Helt klart lite annorlunda, men så himla fantastiskt.
 
Hur firade ni dagen?
 
Idag startar jag också dagen med löpning, för att sedan packa badväskan och bege oss till Fårö för en heldag där. Har jag nämnt att jag har det bra ?? :)
 
 
 
 
Då det tar alldeles för lång tid att ladda upp bilder (kör internet från mobilen) så får ni se fler bilder när jag kommer hem till Stockholm igen. Denna tog jag när vi strax skulle kliva av båten i torsdagskväll.
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 
 

5 svettiga km på löpbandet och en ny variant !!

Visst, gymmen såhär års är kanske inte dom svalaste ställena att befinna sig på. Men herre så jag svettas, helt sjukt. Inte speciellt mycket krävs innan det rent ut sagt droppar om mig. Detsamma hos er eller?
 
I onsdags hade jag ingen direkt plan på vad jag skulle träna, triceps ville jag få in i alla fall. Det var klart. Jag kikade runt lite för inspiration, och hittade en grej inne hos Veronica som jag ville testa. Såhär såg det ut:
 
20 knäböj
20 omvända burpees
20 armhävningar
 
15 knäböj
15 omvända burpees
15 armhävningar
 
10 knäböj
10 omvända burpees
10 armhävningar
 
5 knäböj
5 omvända burpees
5 armhävningar
 
(ingen vila)
 
- Alla armhävningar gjordes på tår. Nöjd som tusan ;).
 
Riktigt kul upplägg, och helt klart något jag kommer testa igen, när variation krävs.
 
Innan detta sprang jag 5 snabba km (24 min) på löpbandet också och avslutade sedan passet med tre olika tricpesövningar. Från att inte ha vetat alls vad jag skulle träna, till att vara sjukt nöjd och slutkörd. Tänk så bra det kan bli :).
 
 
 
 
Kör en formbild dagen till ära också :)
 
/ M A R I
 
 

Vanilj och Kokos Muggkaka !!

Vissa kvällar, oavsett om jag har ätit en enorm middag (vilket jag typ dagligen gör, likt en häst vissa gånger) så skriker magen efter något ätbart innan läggdags. Det upprepar sig, inte varje dag, men ganska ofta måste jag säga. Då detta händer måste jag givetvis stilla min mages begär, denna gången blev det en muggkaka. Otroligt gott, och alldeles för länge sedan. Den otroliga Emma fick hjälpa mig (nästan hela vägen) med receptet denna gången.
 
Såhär blev det:
- 1 dl fiberhavregryn
- 1 dl mjölk ( jag tog kokosmjölk)
- 1 ägg
- 1 msk kokosmjöl
- 0,5 skopa proteinpulver (jag använde detta whey protein professional)
- 1,5 msk lättkvarg
- 3 msk Exqusia creamy quark blueberry (jag steviastötad fun light)
 
- Blanda alla ingredienser och häll smeten i en mugg/tallrik. Ställ in skålen/muggen i micron och kör i cirka 2 minuter, beroende på när kakan blir icke kladdig. Håll koll !!. Vänd skålen/muggen upp och ned på ett fat, och blanda därefter kvargen och i mitt fall, steviasötad fun light.
 
(jag lyxade till det med honungsmelon och mosade hallon på toppen också)
 
 
Ät och njut :)
 
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 

Strenght Up By Valio - Bildregn !!

Självklart ska ni få se mer bilder, från träningseventet i måndags. Jag har skrapat ihop bilder från bland annat Malin Nylén, Terese Alvén, Johanna och facebooksidan.
 
 
 
Ett starkt och färgglatt bloggäng som är redo för att träna..
 
 
Det blev bålövningar..
 
 
Det lyssnades...
 
 
Dagen bestod av massa glädje..
 
 
Malin och går igenom övningarna..
 
 
Malin sprintar med motstånd..
 
 
Petter stod för musiken..
 
 
Jag, Jeanna och Veronica kör TRX Rip..
 
 
Efter cirka 40 svettiga minuter bjöd Valio på lunch...givetvis hade jag trevligt sällskap också :)
 
En underbar dag !!
 
 
/ M A R I
 
 

Det där älskade gymmet !!

Jag lyfter tyngre. Jag svettas som aldrig förr. Jag älskar gymmet ännu mer än vad jag tidigare gjort. Jag testar nytt. Jag litar på mig själv, och framför allt, jag VET att jag kan. Underbara känslor som är svåra att förklara, förutom för er som faktiskt håller med. Eller hur?.
 
Är glad över att jag började gilla att styrketräna (igen). ♥
 
Igår fick sig rygg/biceps en omgång.
 
-Uppvärmning 15 min på bandet, varav 10 var riktigt snabba, samt rörlighetsövningar.
- Latsdrag x4
- Breda Latsdrag / Hummercurls x4
- Sittade smal rodd / Bicepscurls med hantlar x4
- Stående rodd bred / Russian Twist x4
- Enarmsrodd med hantel / Bicepscurls med stång x4
- Ryggresningar med viktplatta x4
- Latsdrag (tungt som tusan) x5
 
Avslutade med olika plankövningar i sammanlagt 10 min.
 
Trött som tusan i hela överkroppen spatserade jag hem och drog i mig världens godaste omelett. Det ni :)
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Strenght Up By Valio och Team Nylén !!

Ja, var börjar jag?. SJUKT roligt kan jag säga, en bra början. Måndag morgon och många kanske var trött efter helgens äventyr, eller bara sådär måndagstrött som man ofta är. Jag däremot, jag var inbjuden till ett träningsevent, i sammarbeta med Valio och Team Nylén. Malin Nylén och Mårten Nylén alltså.
 
Endorfinerna dansade och glädjen var på topp när jag tog min goodiebag och gick hem. Efter intervaller i cirkelträningsform, grym musik av självaste Petter som var där och mycket mer i den underbara Rålambshovsparken var jag mer än nöjd när jag kom hem. Vilken måndag hurrni !! Upplägget på passet kommer senare, har det ej i huvudet just nu. Men jag lovar, Mårten, han kan köra skiten ur en.
 
 
 
Innan allt drog igång
 
 
Det fina paret Nylén
 
 
Emma, José och Simon från Biggest Loser, samt Malin och Mårten posar innan dagen startar.
 
 
Johanna och Veronica är taggade :)
 
 
Här är vi alla slut efter 9 olika stationer x 2. Men avslutet blev grodhopp i 2 minuter.
 
 
Veronica, Jeanna och Johanna efter passet.
 
 
Valio stod för den goda (lite enklare) lunchen efteråt. Gott var det !!
 
 
Petter dunkade musik som aldrig förr...
 
 
Tack än en gång för en otroligt rolig dag !!
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Summering av en vecka som varit samt middag med #TeamStockholm!!

Först och främst, nedräkningen till semestern har börjat, 14 arbetsdagar kvar närmare bestämt. Hur skönt?. Jag längtar som aldrig förr. Sundsvall blir första anhalt, och där ska det njutas, av frihet och lugn.
 
Veckan som var, check på den kan vi säga. Nämner inget mer!! Men fredagens middag med #TeamStockholm kan vi lämna plats för istället, jadå, vi finns kvar fortfarande :) I och med att vi avverkade Vårruset så blev det rätt tyst här om oss i teamet, men vi har kontakt, vissa av oss nästan dagligen och saker och ting planeras hela tiden. Som i fredags, då var vi ut och åt, alla tjejer förutom en. Hur trevligt som helst var det, ni är underbara ♥ Nybrogatan 38 var restaurangen vi hade bokat bord på. Varit där? Maten var i särklass det godaste jag ätit, förrätt blev löjrom på råraka och varmrätt röding med potatis/blomkolspure. Så har ni vägarna förbi, GÅ DIT !!!
 
 
 
 
 
Efter middagen gick vi vidare till Vassa Eggen för en drink, för min del blev det en Bellini.
 
Tack än en gång för en jättetrevlig kväll tjejer !!
 
 
När det kommer till träning, så ja, några pass har jag knåpat ihop mellan all stress.
Måndag - 7 km löpning. Den blöta rundan kan ni läsa mer om här
Tisdag - Intervaller (med tabatainspiration) tillsammans med Carolina
Onsdag - Gym. Ben/mage
Torsdag - Vila
Fredag - Vila
Lördag - 6 km löpning och axlar/mage på gymmet.
Söndag - Vila
 
Denna veckan blir annorlunda, jag känner mig utvilad och benen är på banan igen. Så nu laddar jag igång ordentligt :) Och hurrni, imorgon måste ni kika in, då kommer jag berätta om något sjukt roligt jag varit med om idag. Mårten Nylén sa såhär: "50 speciellt inbjudna gäster kommer få uppleva en träningsexplosion tillsammans med en hemlig men egentligen väldigt välkänd gäst".
 
 
/ M A R I
 
 
 
 
 

Två riktigt bra pass under den härliga lördagen !!

Efter gårdagens inlägg behövde jag en dag med lugn och ro. Det fick jag också, med extra allt. Oj så skönt !! Kroppen skrek av lycka ♥
 
Sov till jag vaknade av mig själv. Bytte om och startade dagen med 7 km löpning. Åt en stor frukost tillsammans med David och nyhetsmorgon. Njöt av kaffet i koppen. I lugn och ro. Gjorde lite måsten här hemma. Begav mig ut i solen med en bra tidning. Åt en god lunch. Promenerade till SATS. Gymmade (axlar/mage) med hög och peppande musik i öronen, i 70 minuter. Unnade mig ett hemmaspa. Glufsade i mig en stor portion grillad kyckling med blandsallad. Inspirerades inne hos mina favoritbloggar. Åt en stor fruktsallad och slutligen såg vi Berättelsen om Pi.
 
Underbara lördag, du fick mig på banan igen !!
 
- Idag springer jag innan frukost, äter lunch hos faster och farbror med alla kusiner samt tvättar några maskiner.
 
 
Passet på gymmet såg ut såhär:
Stående axelpress x4
Frontraise / Russian twist x4
Böjda axellyft åt sidan x4
Axelpressar / Böjda axellyft x4
Raka axellyft åt sidan x4
Drag till hakan med stång / Situps på pilatesboll x4
Plankan i olika ställningar 5 minuter
 
 
Status på löpningen: Sega ben som fortfarande skrek smärta efter benträningen i onsdags.
 
Har ni tränat i helgen?
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

En märklig vecka !!

Allt är inte glitter och glamour hela tiden, det vet ni alla och detsamma gäller för mig. Dagarna kantas inte alltid av glädje, positiva tankar och massa roliga saker. Men vet ni, den här veckan HAR kantats av roliga grejer, glädje och positiva tankar. Men just idag när jag sätter mig ner och tänker efter, så har allt bara bestått av stress och tankar om att jag måste hinna med ALLT jag hade tänkt att hinna med. Varför Mari?. Jo för att sådan är jag. Det slutade i en sömnlös natt mellan onsdag och torsdag, och sedan vändes alla andra dagarna upp och ner. Så trots att allt har varit i trevlighetens tecken så har saker och ting inte alls varit så bra, egentligen. Ja, den där stressen kan vända ut och in på vem som helst, till och med glädjen.
 
Ville nog bara skriva av mig, och faktiskt nämna att allt inte alltid är bra här hemma hos mig. Många känner nog igen sig, eller har jag fel?. Men jag har saker att lära, och det är att jag inte kan vara överallt, hela tiden. Det funkar inte....
 
Så idag ska jag ägna all min tid åt killen jag älskar mest, för han har tyvärr hamnat i skymundan i veckan. Men dagen ska få börja med en löprunda, en sådan där härlig tänka-igenom-saker-runda.
 
(träningen i Rålambshovsparken blev inställd.)
 
 
 
 
Fem dagar på Gotland kommer väldigt lägligt. Vi åker på torsdag ♥
 
 
 
/ M A R I
 

Questbars - Bodyaction !!

Det finns bars och det finns BARS !!! Jag har hittat den, den perfekta baren som bara föll mig i smaken sådär läskigt bra, vid första tuggan. Kärlek vid första ögonkontakten om vi ska vara sådana :). 
 
Det är givetsvis Questbars jag talar om, mer än så behöver jag inte säga. Perfekt är den, oavsett smak !!
 
 
QuestBars är den perfekta näringsbar för alla som vill få högsta kvalitet protein.Du kan äta Questbar som ett mellanmål eller som måltidersättning. De är så läckra och goda som en chokladkaka, samtidigt som den innehåller samma näring som i en genomtänkt måltid. Den är packad med fibrer för att få dig att känna dig mätt, hjälpa till med matsmältningen och viktminskning.
 
Jag äter den när sötbegäret tar över, eller när ett snabbt mellanmål måste intas. Skulle aldrig byta ut en måltid för den. Men GOD är den !!
 
En ny beställning är lagd inne på www.bodyaction..nu
 
Ätit den?
 
 
 
 
Dessa klickade jag hem första gången.
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

En BLÖT runda på 7 km !!

Har jag bestämt mig så har jag bestämt mig, lyder mitt motto många gånger. Likaså i måndags, när vädret var sisådär hela dagen, ena sekunden sol och andra spöregn. Jag hade tänkt kila ner på SATS och styrketräna, men efter två vilodagar var benen väldigt sugen på att springa. Jag lyssnade. Traskade då istället hem, bytte om och var samtidigt helnöjd över att solen tittat fram. Men, när jag väl kommit ut och tagit dom första löpstegen, kan ni kanske räkna ut vad som hände?! jo det började ju självklart att regna (läs: inte så lite heller). Jag hade kunnat vända om, jag hade ju liksom inte ens påbörjat löprundan, men har jag bestämt mig så har jag bestämt mig. 7 km senare var jag BLÖT men förbannat nöjd över mig själv. Vad gör lite regn egentligen?
 
Ändrar ni ofta om träningsplanerna på grund av vädret?
 
 
 
 
Ut flög en torr och fräsch tjej och in kom en blöt hund :)
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Pressfrukost med Biggest Loser-deltagare/vinnare !!

Med viljor av stål och med siffror som får alla att tappa hakan har deltagarna i Biggest Loser genomgått en helt otrolig förvandling, inte bara ytligt sett som vi tv-tittare kan se, utan på många andra plan också. Av säkra källor så har det varit tufft, riktigt tufft, det har inte alls varit lika lätt som man ibland kan tro det vara, att måsta kliva över den där höga tröskeln för att förändra sitt liv. Men, dom tre deltagarna jag fick äran att träffa på pressfrukosten, är beviset på att VILL MAN SÅ GÅR DET. Utan viljan kommer man ingen vart, det var dom alla tre överrens om.
 
Jag fick alltså äran att bli inbjuden till pressfrukosten inför finalen i Biggest Loser 2013, tillsammans med bland annat Johanna, Veronica och många fler. Mårten Nylén som är proglamledare för programmet fanns på plats, för att tillsammans med Emma Eklund, Simon Kachao och José Arcos dela med sig av deras otroliga resa dom gjort.
 
Efter denna fantastiska timme jag fick dela med dessa underbara människor och efter att ha sett finalen, blev jag om än lite extra inspirerad över att ta tag i mina tankar och idéer. Kanske att jag också en dag kan vara en del av en människas stora livstilsförändring. Det är en dröm..
 
Och som jag nu, efter att fått varit tyst som en mus kan säga, är ett stort GRATTIS till Simon som vann Biggest Loser 2013. Men för mig är dom alla vinnare.
 
Har ni följt dom underbara deltagarna?
 
 
 
Självklart var Bingo Rimér framme med kameran också :)
 
 
Stort tack till Valio för den goda frukosten också, samt ett tack till Malin Nylén för inbjudan.
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Crosstraining i Rålambshovsparken - passa på att träffa mig !!

Hej och hå :) utomhusträning, ja ni vet vad jag tycker om det? - Jag älskar det (för er som inte redan visste). När jag klickade mig förbi inne hos Sanna häromdagen möttes jag av något riktigt roligt. Gratisträning i Rolambshovsparken. Crosstraning dessutom, som jag förvövrigt också älskar. Hur bra är inte detta?
 
Så hurrni, i och med detta tänkte jag faktiskt samtidigt se om det är någon av er där ute som vill följa med mig och Sanna på lördag. Ett ypperligt tillfälle att mötas, göra det vi älskar mest (träna såklart) och samtidigt dela några ord oss emellan. Så roligt det skulle vara, eller hur?
 
Nå, vad säger ni? Meddela mig här på bloggen om ni hänger med :)
 
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 

Summering av en vecka som varit !!

Efter många dagars ledighet har jag massor att berätta, dagarna har fyllts till bredden av diverse saker, underbara saker, och skulle jag skriva ner allt så skulle ni säkert inte orka läsa. Så jag ska försöka hålla mig kort. Men kom ihåg, mina lediga dagar har varit fantastiska. Detta gör att semestern lockar mer och mer. När har ni semester i år?.
 
Vi gör såhär, torsdagen som också då var Sveriges Nationaldag spenderades såhär och de resterande dagarna har bestått av träning, underbara timmar i solen, egentid, en helkväll med god dryck/tilltugg tillsammans med bästa sällskapet i Humlegården (firade en nära vän som fyllde 27 år), sovmorgon, besök hos frisören, ännu fler soltimmar, god mat, musik, 30-årsfest hos en vän till David, sena nätter och mycket, mycket mer..
 
Det var först igår, vid 18-tiden efter att ha packat grejer hemma hos David hela dagen, som jag kom hem till mig, där allt fix fortsatte med tvättning och handling. Inte sjutton tar jag det lugnt på min ledighet i alla fall, haha.. men som sagt, det har varit fantastiskt. - Denna veckan kantas av det ena och det andra, sommarlovet tar vid och arbetstiden förläggs till fritids hela dagarna istället, så nu håller jag tummarna för fortsatta varma och soliga dagar.
 
Hur har er ledighet sett ut? Är ni bra på att ta det lugnt när ni är lediga?
 
Träna har jag också hunnit med, sådant glöms inte bort. Såhär har det sett ut:
 
Måndag - Ett härligt mixat pass, med fokus på tabata och tusingar. Se upplägg här
Tisdag - Vila
Onsdag - Löpning innan frukost 5 km, promenad 50+30 min.
Torsdag - Löpning 10 km
Fredag - Löpning med fokus på intervaller, se upplägg här
Lördag - Vila
Söndag - Vila
 
 
 
 
Ett utplock från helgen
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 
 

Nya grejer Gymgrossisten !!

 
 
- Whey protein professional från märket Scitec Nutrition. (smak vanilla very berry). Ett vassleprotein som jag aldrig testat innan, men är efter några shaker glatt överraskad. Mycket välsmakande pulver, som efter att ha testat smakar väldigt bra i smothies och bak också.
 
- Protein Fuel från märket Biotech. Ett koncentrerat proteintillskott i flytande form. Passar att ha i väskan eller i fickan, slippa den otympliga shakern är skönt ibland. Blanda den med vatten eller drick den som den är. Jag testade smaken orange, blandade den med vatten och tyckte faktiskt sådär om den. Kanske får testa en ny smak nästa gång. 
 
- Star-Bar från märket star nutrition Fick med en sådan bar gratis när jag handlade. Men kan till er säga, GOTT !! Jag fick smaken Toffee och den smakade ljuvligt. Såhär säger gymgrossisten om den. 
 
Alltid roligt att testa nya grejer, och framförallt bli nöjd med dom. Har ni någon erfarenhet av dessa grejer?
 
 
/ M A R I 
 
 
 

Älskade morgonträning !!

Först och främst, innan jag delger er hur gårdagens intervallpass såg ut, måste jag lägga all uppmärksamhet åt den underbara och älskade morgonträningen. Att byta om och springa iväg strax efter uppvaknande kanske för vissa inte alls plingar så skönt i öronen, rätt jobbig tanke ja, men så jäkla värt det. Ju mer tiden går desto mer uppskattar jag den, den förbaskat härliga morgonträningen. Ja, jag måste upprepa för att ni ska förstå. Jag älskar den !! Den ger mig så otroligt mycket. Framförallt tid ger den mig. Att kunna checka av träningen redan innan jobb eller andra sysslor och sedan nyttja eftermiddagen och kvällen åt annat, är för mig så jäkla uppskattat. Uppskattat från andras håll också. Den ger mig massa energi, att träning i ren allmänhet ger energi vet vi alla, men denna träning innan alla dagens bestyr ger ännu mer. En jäkla överdos blir de, men vem klagar? - Jag älskar det !! Så kort och gott, mer morgonträning åt folket säger jag....
 
När, var och hur tränar ni helst på dagen?
 
Igår vaknade jag upp samtidigt som David, innan han skulle åka till jobbet. Strax efter han gett sig iväg gav jag mig också iväg, ut på en runda som skulle bli en intervallrunda. Temat på denna runda blev tabataintervaller, svett och backintervaller.. Såhär såg det ut:
 
 
 
Innan klockan slagit 08.30 var detta avklarat.
 
 
Annars spenderades dagen på terrassen.
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

10 km löpning och en heldag på en cykel !!

Vissa dagar blir sådär löjligt perfekta. Igår var en sådan dag, passande nog på Sveriges nationaldag också. Hurra hurra !! Jag började med 10 kilometer löpning innan frukost, och när jag kom hem serverades det gofrukost med nybakat bröd från Gateau som David varit ner och köpt. Så sjukt gott det är med frukost efter morgonträning. Morgonen fortsatte här hemma, med kaffe, mys och nyhetsmorgon....
 
Sedan hurrni, sedan placerade vi rumpan på varsin cykel och drog iväg. Runt söder, in på smågator, ner till Hornstull, ner till Tantolunden för lunch någon timme senare, solen stekte oss, sedan vidare på cykel, bort mot Midsommarkransen, till våra nya kvarter. Där blev det glass i solen på ett blivande favoritcafé och sedan in till stan igen. In på Ringens galleria för att grabba tag i en snygg klänning och sedan hem till Lidingö igen. Solbränd, trött i benen, öm i rumpan och förbaskat nöjd över dagen smällde vi i oss hemmagjorda hamburgare och halvdog sedan i soffan resten av kvällen Vilken dag !! Hur firade ni Sveriges Nationaldag?
 
Idag är det en dag då jag gör ingenting, solar ute på terassen och mår gott efter dagens morgonträning. Men kvällen bjuder däremot på lite festligheter med kära vänner...Sommar, som jag älskar dig ♥
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Proteinglass med smak av choklad och hallon !!

Ett sådant där förtjusande kvällsmål har nu intagits igen, - barnsligt enkelt och alldeles underbart gott.
 
Tänk er, nyttig glass med smak av choklad och hallon. Vad kan gå fel egentligen? - Ingenting i min mening, så in i köket och testa nu :).
 
 
 
För 1 portion.
1 äggvita
1 skopa proteinpulver (med naturell smak)
1 1/2 tsk kakao
1 1/2 msk lättkvarg
En nypa steviaströ
1 dl hallon
 
- Vispa äggvitan till den blir fast. Mixa hallonen och rör sedan ner kvargen, kakaon, proteinpulvret och steviaströt. När du blandat detta rör du sedan försiktigt ner äggvitan i smeten. Efter detta sätter du in skålen i frysen. Beroende på hur hård glass du vill ha, så kan du själv hålla koll på tiden. Jag hade min inne i cirka 25 minuter, och den blev perfekt. Jag toppade med cocos och russin.
 
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 

Tabata-intervaller och tusingar !!

Ja, vissa dagar har man mer energi än andra, det är något som är säkert. I måndags kändes allt riktigt bra, så när jag klev in på SATS visste jag redan då att jag skulle få till ett bra pass, med mycket energi och styrka. Och så blev det. Glädje?? - Skojar du :)
 
 
Uppvärmning
- 10 min på löpbandet + rörlighetsövningar
 
Tusingar
- Hade riktigt mycket energi i benen, så det blev tusingar på bandet. Jag satsade på att få ihop 3 km totalt, så jag la upp det som så, att jag sprang 1km x 3. Med aktiv vila (lätt jogg). Svettigt som bara den, men hej och hå vad kul det var :).
 
Tabata-intervaller
- Hade redan på morgonen bestämt att jag skulle köra tabatainspirerad träning, jäklar så kul det är tycker jag :). Jag gjorde som följande:
 
Intervall 1.
- Utfallshopp
- Armhävningar
- Russian twist
- Höga knän
Denna intervall körde jag x 2, med 1 minutsvila. (sammanlagt 8 minuter med andra ord)
 
Intervall 2.
- Jumping jacks
- Plankan med benindrag
 
Intervall 3.
- Benböj med hopp
- Drag till hakan med kettlebell
 
+ sammanlagt 5 härliga minuter i olika plankövningar. Plankutmaningen inne hos Annie är i full gång.
Är ni med?
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 

Crosstraining på SATS Lidingö, jag delar med mig !!

Anledningen till att jag delar med mig av detta, är att jag anser detta vara ett perfekt pass för utomhusträning. Hur bra som helst just nu, när värmen är här och gymmet känns svettigt och varmt. Har du inte alla grejer som krävs hemma så kan du ändra om, så det passar dig bäst. Mer utomhusträning åt folket säger jag, eller vad säger ni?
 
 
(Självklart värmer du upp innan också).
 
Övning 1.
- Situps på pilatesboll
 
Övning 2.
- Kettlebell swing
 
Övning 3.
- Idioten (på en sträcka på cirka 30 meter)
 
Övning 4.
- Hopprep
 
Övning 5.
- Armhävningar
 
Övning 6.
-Snabba benböj
 
Övning 7.
- Burpees
 
Övning 8.
- Dragkamp med tjockt rep fastsatt i en stående boxningssäck som du drar till dig. (denna kan man byta ut mot något annat, exempelvis dragkamp med en vän eller lyfta stock/däck.)
 
Du arbetar i 45 sekunder, vilar 15 sekunder medan du byter övning. Denna cirkel kör du 4 gånger, eller fler om du orkar. Men du ska jobba dig slut på varje övning. - Ett pass jag gillade skarpt efter söndagens träning.
 
Om ni testar, hojta gärna till och säg hur det gick och vad ni tyckte :).
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 

Summering av en vecka som varit !!

En helg med alltför lite sömn (inte alls bra och framförallt inte likt mig) avslutades med en tidig kväll igår. Men trots detta så har helgen bjudit på mycket bra saker, festligheter x 2 (så tacksam över att jag inte dricker så mkt alkohol), träning och några timmar i solen i igår. En bra helg helt enkelt !! Hur var er helg, sprang ni Marathon?
 
Idag stundar en ny vecka och den hinner knappt påbörjas innan den ska avslutas, för det blir bara jobb måndag-onsdag för min del, kanske för din också?. En sådan vecka är mer än välkommen. Hur ska ni fira nationaldagen? Hoppas på sol och många timmar utomhus gör jag i alla fall :).
 
Träningsmässigt denna veckan så tycker jag att det varit väldigt bra, trots tre vilodagar (då promenerar jag ändå en timme om dagen) har jag kört hårt när jag väl varit på gymmet eller i löparspåret. Ett personbästa har jag ju också fixat, inte illa :)
 
Träningen har sett ut såhär:
Måndag - Vila. Var och hejade fram #TeamStockholm 1 när dom sprang
Tisdag - Vårruset med #TeamStockholm 2, personbästa 5 km, på tiden 23.04. Läs mer om det här
Onsdag - Heldag på Bosön, med konditionstest, kettlebellspass och cirkelfys. Läs om konditionstestet här och om cirkelfyspasset här.
Torsdag - Vila. Promenad 30 min x 2.
Fredag - Vila. Promenad 30 min x 2.
Lördag - Löpning innan frukost, 13,25 km.
Söndag - Crosstraining 55 min + promenad 60 min.
 
Ha en bra dag nu ♥
 
 
 
Lite bilder från helgen
Supper, en sydamerikansk restaurang på Tegnérgatan som jag varmt rekommenderar.
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Första löprundan i Juni blev 13,25 km !!

Att jag aldrig ångrar mig efter ett genomfört träningspass, oavsett formen innan passet är då dagens sanning i alla fall. Vända mig om, somna om och sedan göra ingenting var känslan jag hade när jag vaknade (och hur ofta känner jag så? Typ aldrig) men jag stretade emot och klev upp, klockan var ju trots allt slagen över 08.00 (också det ovanligt för att vara jag).
 
Öppnade en Celsius , plockade undan lite och passade även på att förbereda frukosten till att jag kom tillbaka. När celsiusen var uppdrucken och jag påklädd gav jag mig iväg, på en runda som jag trodde skulle bli en kortare variant, eftersom känslan var seg redan innan. Tji fick jag, benen var piggare än någonsin (förmodligen eftersom jag vilat i två dagar), psyket var med mig från start, vädret var underbart och rekordet med andra motionärer vid en sådan tidig tidpunkt slogs rejält. Härligt? - Sjukt peppande i alla fall. Tiden försvann och vips så talade kvinnan i runkeeper-appen om att jag hade sprungit över 10 km. Vart tog den rundan vägen liksom?. Allt bara flöt på, så j*kla underbart. När jag stannade utanför porten här hemma visade runkeepern 13,25 km.
 
Bästa känslan på länge !! Bättre stund på helgen får jag leta efter :)
 
 
Springer ni i helgen?
 
 
 
 
 
 
/ M A R I

 
 
 
 

Tabata-intervaller !!

Så länge har dom inte funnits i min träning, men dom skulle snabbt komma till att bli riktiga favoriter när jag testade för första gången. Tabata-intervallerna är det jag pratar om. Just nu finns det ofta inslag av sådana i mitt träningschema, som ett bra avslut på ett gympass (för att höja pulsen lite extra) eller bara föra att kräma ur det sista efter ett löppass. Precis som jag känner, när jag känner för det.
 
Att tabata-appen gör det enklare för en gillar jag också, så skönt att ha någon som säger till när och hur jag ska arbeta/vila. Har ni appen? Om inte, skaffa den genast.
 
För er som inte vet vad tabata är, ni kan läsa mer HÄR
 
När jag var på Bösön i onsdags (läs mer om den dagen här) var jag bland annat på ett cirkelfyspass, som jag nog såhär i efterhand får döpa om till ett tabata-pass, eftersom det var tabata rakt igenom. Men i alla fall, ibland är det torka på övningar när man är där på gymmet, så jag tänkte faktiskt dela med mig av hur passet såg ut. Så håll till godo:
 
 
Uppvärmning: Jogg runt löparbanan (200 meter) x2.
 
Intervall 1.
- Hopprep
- Plankan med benindrag
 
Intervall 2.
- Bakvända burpees
- Plankan med armarna på en pilatesboll
 
När vi gjort två tabata-intervaller körde vi en 1-minuters löpintervall, snabba ruscher fram och tillbaka på en strecka på cirka 40 meter. Sedan körde vi igång igen.
 
Intervall 3.
- Utfall
- Armhävningar med rotation
 
Intervall 4.
- Stående rodd med stång
- Upphopp med viktplatta i famnen
 
Intervall 5.
- Squats
- Drag till hakan med stång
 
Innan nedvarvningen blev det 1 minuters löpintervaller x 2.
 
Ett blandat men helt klart väldigt roligt pass. Med så enkla medel kan man träna genom hela kroppen.
 
Jag älskar Tabata :)
Har ni något pass ni kan dela med er av?!.
 
 
 
 
Slänger in några väl valda ord såhär på lördagförmiddag också :)
 
 
/ M A R I
 
 

RSS 2.0