Grötorgasm !!

 
Denna morgon börjas med mina favoriter. Gröt, linfrön, kanel, blåbär och banan. Typ det jag äter varje dag, om jag inte byter ut bananen mot kiwi vill säga, men ja... förbaskat gott är det och jag förstår inte hur jag inte kan bli less. Vilket jag aldrig tror att jag kommer bli.  Hur ser er frukost ut, varierar ni varje dag?
 
/ M A R I
 
 

Poolparty i Bromma !!

Ännu en dag med massa sol, lek, lunch i solen, musik i högtalarna, glada barn och kollegor har sprungit förbi. Nu tänkte jag ta helgen med storm och göra det bästa av allt, för detta är sista helgen i Stockholm, nästa helg packar jag nämligen väskorna och åker till Sundsvall. PÅ SEMESTER !!!!!!!!! ♥
 
Ikväll firar vi Karin som fyllde 25 år i torsdags, det gör vi med dunder och brak. Poolparty hos hennes kära far är planerat och det kan inte bli annat än kalasbra. Så här med önskar jag er en trevlig kväll, vi hörs :)
 
 
 
 
/ M A R I
 
 

Snow White & The Huntsman !!

 
I onsdags efter shopping och middag slog jag, David, Karin och Alex oss ned på Sergel bion för att se Snow White & The Huntsman och jag må då säga att jag tyckte den var kanonbra. Någon som sett den?. Jag rekommenderar er att se den, redan i helgen kanske?? Eftersom vädret ska vara dåligt.......
 
/ M A R I
 
 

Klädval !!

För någon dag sedan såg det ut såhär.
Kom precis fram till att allt förutom tightsen kommer från Stadium. Tur att jag sponsrar dom :)
 
/ M A R I
 
 

En blöt löprunda !!

Musik i högtalarna, sol, lunch i solen, pyssel utomhus, lek och en tidig hemgång. En skön dag som också är en dag närmare semestern. Det är nämligen tillåtet att börja räkna ner nu :)
 
Dagens träning. 8 leriga kilometer, men ack så sköna :). Solen i ansiktet och en svag vind som svalkade mig skönt... Efter ett flertal dagar med regn har bäckar svämmat över och terrängen blivit riktigt lerig. Hm, ja...till och med skorna gick att vrida ur när jag kom hem. Blött blev det, men vad gör det !!!!
 
Squats 15 x 3 (använde min egna kroppsvikt)
Grodhopp (har jag sagt att jag älskar dom?), så många jag hann på 45 sek x 3
Armhävningar (på tå) 15 x 3
 
Vad tränade ni idag?!
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Tränar du på semestern?!

Semestertider och man tror man har all tid i världen över till träning. Ja, under lediga dagar kan man ju klämma in hur mycket träning som helst. Eller ?!. Men jag tror inte det är så himla enkelt, för när jag och säkert många andra tar semester läggs fokus på mycket annat, än just kanske att prioritera ett träningspass. Men det gäller att vara smart, så här nedan följer några tips på hur du kan klämma in träningen i semesterschemat...
 

För- & nackdelar
Semester innebär att du inte är låst av fasta tider på samma sätt som under den övriga tiden av året. Rent teoretiskt borde du alltså ha all tid i världen att träna och även kunna utnyttja fördelen med att själv välja när på dygnet du vill genomföra dina träningspass.

I verkligheten gör emellertid en rad andra aktiviteter och människor anspråk på din tid under semestern. Resor, strandliv och socialt umgänge med familj och vänner får naturligtvis hög prioritet. Många av de fasta ramarna för träningen gäller helt enkelt inte i semestertider.

När de normala träningsrutinerna rubbas är risken stor att man tappar fokus i träningen och därmed försvinner också lätt den form som man successivt byggt upp under våren. Men om man inser att semester inte innebär ”business as usual” utan planerar för förändringarna, kan man tveklöst ge löpträningen ett berättigat utrymme.

 

Morgonpass
Även om du är trögstartad och normalt sett inte gillar att springa på morgonen är sommaren definitivt rätt tid att ge morgonträningen en chans. Merparten av en löpares träning är trots allt relativt långsam distanslöpning och den genomförs med fördel före frukost då temperaturen oftast är som mest behaglig just för löpning.

Med träningen genomförd direkt på morgonen har man sedan hela dagen till förfogande för familj, vänner och andra trevliga sommaraktiviteter och så slipper man gå runt och grunna på hur man ska kunna klämma in dagens träningspass under eftermiddagen eller kvällen.

Har du svårt att träna på fastande mage? Ät banan eller lite fil/yoghurt direkt efter att du klivit ur sängen och vänta sedan i 15–20 minuter innan du ger dig ut. Utan fasta tider att passa behöver man inte stressa igång morgonträningen utan kan faktiskt ge kroppen en stund att vakna innan man börja löpa. Den lyxen brukar vara svårare att unna sig när man vet att jobbet väntar.

 

Löp snabbare
Många löpare tränar tämligen likartat hela året runt. Det blir oftast ungefär samma distans i samma tempo – dag efter dag. Semestern är ett utmärkt tillfälle att ändra på detta. Planera noggrant in en eller två dagar varje semestervecka då du vill fokusera på fartträning.

Dessa träningspass kräver mer noggrann uppvärmning och nedjoggning än distansrundorna och genomförs därför helst inte på morgonen, då kroppen fortfarande är lite trög och mer skadekänslig. Den stora fördelen med tempoträning är att den kan varieras närmast i det oändliga. Nedan följer några förslag på hur den kan genomföras beroende på vilken träningsbakgrund och erfarenhet man har.

Ingen eller liten erfarenhet av tempoträning
Genomför ett kort distanspass på 20–30 minuter så att kroppen är ordentligt uppvärmd. Därefter lägger du in stegringlopp på 80–100 meter på en flack raksträcka med jämnt, fint underlag – gärna en parkväg eller grusgång.

Börja med 5–6 rusher och jogga sakta tillbaka mellan varje upprepning. Koncentrera dig på avspänd löpteknik, öka hela tiden farten kontrollerat och sprinta aldrig fullt ut. Efterhand kan du öka antalet upprepningar tills du klarar tio. Då är det dags att istället lägga in fartökningarna i själva distanspasset. Dessa behöver då inte vara så exakta som tidigare utan kan styras mer av känsla och dagsform. 

Viss erfarenhet av tempoträning
Progressiva tempoträningspass är ett bra sätt att förbereda kroppen för kommande tävlingar. Genom att starta i ett lugnt, kontrollerat löptempo och sedan successivt öka farten lär man sig att undvika det vanligaste av alla fel i tävlingssammanhang, nämligen en för hög öppningsfart. 

Dela därför upp ett 45-minuterspass i tre lika delar. De första 15 minuterna genomförs i lugnt distanstempo, de följande 15 minuterna håller du en fart som motsvarar ditt beräknade maratontempo och de sista 15 minuterna löper du i din tävlingsfart på halvmaraton. Detta träningspass fungerar speciellt bra som förberedelse för 10-kilometerslopp och halvmaraton. 

 

Återhämtning
Semester betyder vila och återhämtning, inte enbart från jobb och vardagens slit och släp. Det är också en möjlighet att verkligen säkerställa att du tillgodogör dig din träning. Lägg med gott samvete in hela vilodagar under semestern.

Det är inte bara din kropp som behöver en paus från träningsbelastningen ibland. Även psyket mår bra av att då och då slippa kraven som följer med ett regelbundet tränande. Genom att vila samlar du mental energi för att orka genomföra framtida träningspass. Väljer du att springa intensiva träningspass är det viktigt att du ger kroppen tid att tillgodogöra sig denna typ av träning.

Det innebär att du alltid bör planlägga två träningsdagar med lugn distanslöpning, alternativt en vilodag följt av en dags lugn distanslöpning, direkt efter ett sådant pass. Relativt lätta morgonpass, intensiv tempoträning och skön återhämtning är alltså receptet på en lyckad semesterträning. Försök att hitta den rätta balansen mellan dessa tre faktorer så kan du möta hösten med tillförsikt.

www.runnersworld.se

 

 

 

/ M A R I

 


Ny löparjacka !!

 
Fick hem den här i brevlådan härom dagen. Kan passa perfekt till höstens lite kyligare löprundor :)
 
Vad tycks ??
 
 
 
/ M A R I
 
 

Shopping, middag och bio !!

Tessinparken på Gärdet. Lek, sol, lek, kaffe, lek och glada barn och kollegor. En härlig dag med andra ord :)
 
Den fortsätter med andra trevligheter. Karin går på semester idag och vi har bokat in en hel eftermiddag och kväll tillsammans idag, för vi ses inte på flera veckor sen. Det blir shopping, då jag ska köpa skor, bikini och kanske något annat fint =). Vi ska också slå ner våra rumpor på Fridays för en god middag och sedan traska vidare till Sergel bion för att se Snow White And The Huntsman. Hur bra låter inte den eftermiddagen/kvällen?? :)
 
Vad gör ni?
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 

Stockholm i mitt HJÄRTA !!

 
 Rensade min mobil på bilder igår, och detta var vad jag fick fram. Tänk så vackert Stockholm är ♥
 
/ M A R I
 
 

Tidningar !!

 
Jag bara älskar när tidningarna ligger på hög och väntar där hemma. Spendera timtal i soffan, med en tidning i knät och sippa på lite kaffe medan är ju förbaskat avkopplande. Detta ser jag fram emot ikväll !!! ♥
 
 
/ M A R I
 
 
 

Middag med kollegorna !!

Konstigt väder och jag mår sisådär, men jag tror faktiskt att det inte är något annat än det märkliga vädret som sätter sprätt på mig. Någon som känner lika? Jag vill bara hem och sova....
 
Ikväll hinner ingen träning klämmas in, eftersom jag och kollegorna ska ut och äta. Vilket jag absolut tycker ska bli supertrevligt :). Myys !!! Synd på vädret, men det blir säkert toppen. Vad gör ni?!
 
 
 
 
Några av kollegorna.
 
Vi hörs imorgon.
 
 
/ M A R I
 
 
 

Nya skor från Stadium !!

 
 
Tog mig i kragen och köpte nya skor innan jag åkte till Gotland. 199:- på Stadium. Väldigt sköna är dom också =)
 
 
/ M A R I
 

Lidingöloppet, årets utmaning !!

Igår började jag tänka på höstens utmaning jag och Carolina gett oss in på. 30 km ?? Ja, tydligen. Detta stötte jag i samma veva på i tidningen som låg i mitt knä. Hm, jag fick en klump i magen.


Lidingöloppet är nog den löpartävling i Sverige där du kan tjäna mest på att ha förberett dig på rätt sätt. Därför har vi nu sammanställt våra tio bästa budord för hur du lyckas med träningen inför detta kraftprov.

Lidingöloppet är tufft men inte omöjligt. Till och med du som i dag är helt otränad kan vara en av dem som tillsammans med tusentals andra lika lyckliga tar sig i mål efter ett väl genomfört träningsprojekt.

Du kan klara loppet, bara du vet vad du sysslar med och tar den tid på dig som just du behöver, det visar all erfarenhet. Den enda reservation vi vill göra är att du i stället kanske bör sikta på nästa års lopp, om du känner att formen inte räcker till när det blir dags för start.


Vi tänker inte dalta med dig
Stora Lidingöloppet på 30 kilometer är ingen picknick, inget myslopp, utan en riktig tävling som ställer hårda krav på kroppen - ett långlopp fast i backar och med ett mjukare underlag som suger musten ur löparna.

Den fruktade Abborrbacken i slutet av tävlingen, som många tvingas gå uppför, skiljer skoningslöst agnarna från vetet, eller snarare dem som haft vett att förbereda sig från de slarviga och övermodiga.

Det är just därför som Lidingöloppet är kul - en riktig utmaning. Tänk bara efter före. Ta till dig de här tipsen. Träna och tänk rätt och du kan räkna med en stark, häftig, rolig, jobbig, tuff, härlig upplevelse. 


1. Spring inte oförberedd. 
Ta det hellre lugnt, träna systematiskt och spring hellre Lidingöloppet nästa år än satsa på ett omöjligt projekt som bara sänker självförtroendet. Välj med omdöme det som passar just dig, kanske 15-kilometersloppet är ett bättre alternativ?


2. Lägg upp en plan.
Grundkondition finns inte, det är ett fysiologiskt faktum. Din tidigare toppform finns kanske inte kvar utan är numera ett minne blott. Då gäller det att ta hjälp av en träningsplan. Ett alternativ är då att gå med i Min Utmaning och följa våra Lidingölopps-program som är anpassade för olika nivåer och slutmål.  


3. Ta god tid på dig.
I teorin kan en vältränad person runt 30 år träna upp sig och att ta sig runt 30 kilometer på kanske bara 12 veckor om han eller hon följer en strikt plan och inte skadar sig. Men det bygger på att inget går fel, och som alla vet går alltid allting fel som kan gå fel... Sätt upp gärna ett ambitiöst mål, men lägg till en del i planeringen för oförberedda händelser. 


4. Provspring.
Testa att springa halva banan ute på Lidingö om du har möjlighet. Spring inte hela loppet, det är en onödig påfrestning. Klarar du hälften så bör du klara hela loppet, det visar erfarenheten. Känns det inte bra bör du avstå. 


5. Vila. 
Vila hela dagen före loppet. Spring lätt veckan just före loppet och ganska lätt veckan dessförinnan. 


6. Träna i backar.
Lidingöloppet är (ö)känt för sina jobbiga backar. Backträning är själva nyckeln. Att bara träna på slätt underlag förbereder inte kroppen tillräckligt. Men du ska inte bara träna uppför för styrka och för att slippa mjölksyran, utan också utför för att springa avspänt i de många förrädiska nerförsbackar som brukar fresta hårt på lårets framsida.  


7. Variera träningen.
Med så lång förberedelse som krävs här bör du variera träningen så gott det går. Hitta löpkompisar. Testa olika underlag. Springa andra lopp. Blanda upp med lite annan träning ibland, som spinning eller work out. 


8. Förbered dig taktiskt.
Loppet är varierat och den som har erfarenhet av att ha sprungit banan har en klar fördel. Första milen brukar kännas trög. Mellan 10 och 15 kilometer är banan lätt och snabb för de flesta, men sedan följer det en halvmils berg- och dalbana med många backar, efter två mil är backarna längre men nu börjar man ana slutet. Sista kilometrarna känns förhoppningsvis lättlöpta - målet hägrar ju. 


9. Träna mentalt.
Orimliga målsättningar hör till de klassiska misstagen. Om du aldrig sprungit så här långt i skogen bör du vara nöjd med att ta dig runt. Om du vet med dig att du missat en del träning bör du inte sikta på personbästa.


10. Var beredd på överraskningar.
Banan kan kännas både lättare och tyngre än väntat. Särskilt för dig som aldrig sprungit den och kanske dras med i för högt tempo i början. Vädret varierar kraftigt från år till år, från sol och värme till kyla och frost. Ta hellre för mycket kläder än för lite. Vantar och mössa och extra tröjor kan du kasta av dig om de inte behövs. Se till att utrustningen inte skaver, använd ingenting nytt och oprövat.


www.runnersworld.se

/ M A R IPersonbästa på 5 kilometer !!

Höll ärligt talat på att somna på jobbet idag, tråkigare dag var det länge sedan jag hade. Jag som faktiskt brukar jubla över att få gå till jobbet. Men när inte allt är som "vanligt" blir det bara så segt. 25 barn (vi har 150 egentligen) och 9 fröknar gjorde allt väldigt sysslolöst. Som tur var så kunde jag kila iväg 1 timme tidigare. Gud så skönt..
 
Dagens träning. Tur att träningen fick mig att tycka att allt var lite roligare idag. 5 km löpning, och där satt jag mitt personbästa idag också. 25,43 min. Jag är sjukt nöjd. :). Dödade mina biceps och min mage sedan också.
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 

Outfit !!Vet inte om jag avskyr eller älskar mina leggings från Monki (?). Men dom åkte på för någon dag sedan iaf :)


/ M A R I
Destination Gotland !!


Sol, värme, kalla drycker, shopping, vackra promenader, solnedgång, god mat, midsommarfirande, 4 mil på cykel, harmoni, underbar natur, hav, båtar, musik, frihet, kärlek...... ♥

Jag vill tillbaka


/ M A R IHemma från Gotland !!

Stiga upp 05.00 för att entra båten vid 07.00 tog all min energi ifrån mig idag. Jag är helt väck. Men jag är hemma, efter en oförglömlig trip till Gotland. Kolla in i morgon, vackra bilder är på gång.

Godnatt !!!
/ M A R I
Gotland på semester !!

Jaha.. Då passar jag på att berätta att jag har njutit av solen hela dagen, helt fantastiskt att få massa D-vitamin. Eller hur?? Äntligen säger jag bara !! Samtidigt som jag berättar det så kan jag också passa på att säga att jag tänkte ta en paus härifrån i några dagar. En trip till Gotland väntar och datorn får stanna hemma denna gången, men en systemkamera är med på resan så jag kan lova er massa fina bilder :).

Ta hand om er, och gör inget dumt nu medan jag är borta ;) ♥


Vi hörs på söndag !!/ M A R IKöpt från Make Up Store !!Jaha tänker ni, varför valde du inte att köpa något roligare än det där, när du ändå hade presentkort!? MEN, dessa produkter är såååå tråkiga att lägga pengar på enligt mig så jag tyckte det passade ypperligt bra att förbruka presenkortet på detta. Dessa finns alltid i min sminkväska :).

Cover All Mix
Wonder powder (kalahari)

Använder ni Make Up Stores produkter??


/ M A R ILöpning med racerfart !!

Jaha. Mulet, mulet och åter mulet. Men i vanlig ordning spricker det upp och blir fint tills kvällen. Helt klart väldigt okej, men jag har hellre sol heeeela långa dagen =). När kommer sommaren undrar jag?!. Städning och rensning på jobbet tog jag tag i idag, känns som att något vettigt under arbetstid måste göras. Jag menar, barnen har sommarlov och leker så förbaskat bra både inomhus och utomhus......

Dagens träning. 6 km löpning och racerknappen var intryckt. Men trots det snabba tempot så kändes benen sega, inte konstigt efter vad mina ben har utsatts för dom senaste dagarna. Men nu mina vänner, nu blir det vila.

Hav, vind, båtar, pepp från andra i spåret, dofter, fåglar, asfalt, trappor, svett, skön musik, nyfångad fisk på brygga och mycket mer stoppade jag ned i bagaget efter kvällens runda. ♥


Har ni tränat idag?!/ M A R IÖverraskning från Make Up Store !!
I födelsdagspresent fick jag bland annat ett presentkort på Make Up Store av mina kära föräldrar. 
Men vad jag bestämde mig för att köpa får ni inte se förrän imorgon :)


/ M A R IDagens och gårdagens !!Till höger: Igår
Till vänster: Idag


Idag blir det jobb, träning, förberedelser inför Gotland och mys.
Vad gör ni?

/ M A R IBenen blöder !!

Seg segare än segast har dagen varit. Barnen har sommarlov och barnantalet på jobbet minskade drastiskt idag. Helt klart väldigt skönt också, men ja, rastlösheten var ett faktum där i några timmar när barnen lekte som allra bäst. Rastlösheten drev iväg så långt, så tillslut fixade jag värsta discot. Det gäller att vara kreativ, haha. Men jäklar så skoj det va. Hm, gissa vem som hade roligast ???? :) En bra dag ändå....

Dagens träning. Cirkelgym, vilket helt klart har blivit en favorit, bara efter två gånger men jäklar så kul det är. Det gäller att ha disciplin på sig själv eftersom det är du själv som bestämmer kilon, men jag brukar vara duktig på att jävlas med mig själv, så idag tog jag i för kung och fosterland. Benen fick sig ju en omgång igår också, så just nu ömmar dom riktigt rejält. Summering: Ett riktigt bra pass, som med all säkerhet lämnar efter sig en ordentlig träningsvärk.


..omklädningsrummet ekade INTE tomt idag..


/ M A R I
En hög med saker ni inte visste om mig !!

Jag och några kollegor pratade om rutiner, egenheter och hur olika vi människor egentligen är på jobbet härom dagen. Sådana samtal tycker jag är fantastiskt roliga, för jag bara avgudar vetskapen om hur olika vi människor är varandra. Därför tänkte jag printa ned lite saker ni inte visste om mig....


Jag sätter alltid på mig högerskon/högerstrumpan först. Om vänsterskon/vänsterstrumpan olyckligtvis har åkt på först måste jag börja om.

Jag har alltid kiwi hemma. En fruktskål utan kiwi är ingen fruktskål. Mamma har till och med lärt sig det :).

Mitt smeknamn är Mimmi. Fick det smeknamnet hos min dagmamma, då hon tyckte det var så jobbigt att jag och min bästa vän (Marie) hade samma namn. Än idag kallas jag för Mimmi, framför allt av mina syskonbarn som i många år var/är säkra på att mitt riktiga namn var/är Mimmi.

Jag storstädar alltid innan jag åker iväg. Vankas det en minisemester, eller något annat där jag blir borta ett par dagar så storstädar jag alltid innan jag åker iväg. För att komma hem och slippa börja att städa.

Blir farlig om jag inte får mat i mig. Får jag inte äta när jag behöver det så blir jag en ragata, då är det bäst att passa sig. Tror denna punkt är väldigt ärftlig :)

Jag börjar varje morgon med ett glas vatten. Detta är lite likt det där med högerskon, gör jag annorlunda måste jag börja om.

Jag hatar att ha stökigt runt omkring mig. Var jag än befinner mig (speciellt hemma och på jobbet) så är det städat runt omkring mig. Ordning och reda krävs för att hålla mig på banan.


Det finns med all säkerhet miljontals grejer till som ni inte vet om mig. Men jag börjar här :)
Känner ni igen er någonstans??


/ M A R I
Varför blir jag inte snabbare?

Som ni redan vet så älskar jag att lusläsa Runner Worlds tidning, och de nya numret finns alltid hemma hos mig. Så jag tänker återigen bjuda er på massa intressanta ord från tidningen. Enjoy !!!Det finns flera olika skäl till varför du kan sluta att utvecklas som löpare. Här går vi igenom det vanligaste orsakerna till det och hur du lyckas övervinna det som hindrar dig att bli snabbare.

Grovt räknat finns det tre skäl till varför du stagnerar som löpare.

- Du har nått gränsen för din fysiologiska kapacitet.

- Du tränar slentrianmässigt utan att reflektera över syftet med varje löppass.

- Du springer alltid lite för fort på distanspassen, vilket gör att du inte kan springa tillräckligt fort på intervallpassen.


Lite beroende på när man började löpträna, blir det svårt att förbättra sig efter att man fyllt 50, men sin fysiologiska begränsning kan man också nå långt tidigare eller senare.

Springer du alltid samma runda i samma tempo kan du vara säker på att du kommer att fastna på den träningsnivån. Pröva att springa din vanliga runda mycket långsammare den ena dagen och mycket snabbare den andra.

Alternativet är att springa den första halvan av rundan lugnt och sedan springa den andra halvan så fort du kan. Ett utmärkt sätt att få upp farten är också att gå med i den lokala löpklubben. Där får du både sparring och vänner.

Kom ihåg att inte bli för ivrig i din träningsambition. Är det en lugn dag på träningschemat ska det också vara en lugn dag. Spring, njut och acceptera att du inte måste flåsa högt och svettas floder vid varje löptur.

Den större delen av träningen ska genomföras i lugnt tempo för att du ska orka att ta i ordentligt på de hårda passen. Variation är en viktig nyckel till framgång!


www.runnersworld.se

/ M A R ISummering av veckans träning !!

Söndag: 10 km löpning. Grodhopp i trappa (två steg i taget) 10x4. Grodhopp lätt uppför 10x4. Armhävningar (på tå) 10x2, 8x2, 5x2. Dips 10x1, 8x1, 5x1.
Måndag: Pyramid-intervaller.
Tisdag: Vila
Onsdag: 14 km löpning.
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: 4 km löpning. Backintervaller 50m x 8. Grodhopp 30sek x 4.
Söndag: 8 km löpning. Satte personbästa när jag passerade 5 kilometer. Armhävningar på bosuboll, benpress, bensträck och vadpress blev det också. Mina ben är döda.....


Här kommer det lite bilder från dagen.Ha en fortsatt bra söndag, jag fördriver den på Sergel Bio.

/ M A R I
Kaffe i soffan medan regnet smattrar mot fönstret !!

Godmorgon söndag !! ♥


Frukost, nyhetsmorgon, en kopp kaffe i soffan under en filt startade morgonen perfekt. När frukosten sjunkit ned ska jag packa träningsväskan och åka in till Friskis, något vettigt kan man ju göra en sådan här grå dag.

Vad hittar ni på?!Jag bjuder på en favorit från bästa vännen idag också.

/ M A R I
Från linne till underställströja !!
I onsdags sprang jag i linne och långbyxor, men hade helt klart kunnat ha kortbyxor eftersom det var så varmt.
Idag sprang jag i underställströja och långbyxor och tyckte det var kallt ändå.
Vad hände med värmen liksom?

Ha en fin lördag allihopa ♥


/ M A R I

En regnig dag i Stockholm !!

En fredag på jobbet med massa möten, framtida planering och lite städning fick mig att bli sjukt rastlös. Det där med att sitta still och lyssna i flera timmar är inte min grej. Mina "vanliga" arbetssysslor som innebär massa rörelse passar mig bättre. Men dagen blev helt okej ändå.

Bokade av min tvättid på kvällen och åkte in till stan istället, det blev grillning med David hemma hos Emil för att sedan röra oss in till Söder för att se Sverige-England, vilket blev en stooor besvikelse. Men stämmingen på stan var på topp, likaså vädret. Så jag ska inte klaga !!!
Vad gjorde ni?

Idag vaknade jag upp till regn, kyla och en allmänt grå lördag. Bläää !!!!!! Tvätta, mysa i soffan och kanske hyra film passar nog perfekt idag. Eller vad säger ni?/ M A R I
Gårdagens val !!
Igår såg jag ut såhär.

Idag är det planeringsdag på jobbet, vilket innebär en massa att göra. Men sedan tackar jag för mig och tar helg. Vad som händer i helgen vet jag inte, och det hoppas jag kvarstår för jag vill göra ingenting.
Vad ska ni göra ?

/ M A R ISkolavslutning, lovord, champagne, skratt, tårar och sol.

Oj vilken dag. Den började tidigt och slutade bara för en liten stund sedan, har i skrivande stund precis satt mig ned här hemma. Så skönt, och väldigt befriande på samma gång. Barnen gick på sommarlov och dagen har bjudit på det ena och det andra. Skratt, sommarvisor, tårar, blommor, lovord, presenter, tårta, kramar, lek, avsked, plockmat, champagne, hyllningar till kollegor, ännu mer skratt och sol. Detta är bara små enstaka ord av vad som faktiskt varit idag. Jag är med ett varmt hjärta redo att slappna av och göra kväll.....

Hur har er dag varit?


Lyssnar till chefen som talar.Här blev det visst champagne också.Middagen som var utsökt plockas fram.Finfina presenter av barn/föräldrar./ M A R I

You have to take the stairs.Ett så himla bra citat.


/ M A R I


Skolavslutning, kesella och hallon !!

Gårdagens löprunda känns i benen, 05.30 ringde alarmet imorse och jag tar en extra kopp kaffe till frukosten.

Trots en ovanligt tidig morgon på grund av förberedelser inför skolavslutningen, känner jag mig fylld med energi och pepp för saker som komma skall. Att jag fick så ofantligt mycket gjort på så kort tid igår gör saken nog bara ännu bättre. Jag älskar den känslan, när man bara kan bocka av massa måsten och blicka framåt mot massa trevligheter....

[X] Ett högt diskberg försvann
[X] Dammtorkning
[X] Dammsugning
[X] Svabbade golv
[X] Renbäddad säng
[X] Strykning av kläder
[X] Träning
[X] Middagslagning
[X] Hemma-spa
[X] Nymålade naglar
[X] Sy fast två knappar
[X] Slänga sopor

Ja ni förstår. Jag är mycket nöjd över allt jag hann med. Så idag kan jag bara njuta av hela dagen, lyssna till underbara sommarvisor,  krama om "mina" underbara barn och önska dom ett långt och fint sommarlov. Kvällen bjuder på middag och annat skoj hos chefen. Kan det bli bättre??Hade passat bra med vaniljglass och hallon en dag som denna, men det blev kesella och hallon istället.

/ M A R I
Evighetslöpning !!

Nu är det mycket att stå i, mestadels på jobbet dock. Men energi eller tid för att blogga har liksom inte funnits till. Men nu sitter jag ned för typ sådär andra gången idag, så jag tänkte helt klart bjuda er på ett inlägg...Snällt va?? :)

Skolavslutning för barnen imorgon och förberedelser i massor har skett i veckan. Allt verkar vara under kontroll och klänningen min är struken =). Så nu håller jag tummarna för bra väder. Mamma, blir det en daimglass på Konsum imorgon eller ?? :) (en tradition jag hade efter skolavslutningarna när jag var liten).

Dagens träning. Kvällens löprunda hade kunnat hålla på i flera, flera timmar. Gud så lätt det kändes !! Men något slags energiintag behövdes efter cirka 1,1 mil så jag vände om och sprang hem de resterande 3 kilometrarna. Rundan slutade med andra ord på 1,4 mil.


Ni som springer långdistans, har ni med er någon typ av sportdryck eller liknande på rundan!?


- Imorgon vankas det tårta för barn, föräldrar, släkt och vänner. Därav så många jordgubbar -
:)


/ M A R I
Happy, love och peace.
Inleder med denna idag.
/ M A R IPyramiden !!

Den ökända intervall-pyramiden gick av stapeln på Lidingö igår. Och jäklar vad jag och Carolina kämpade, i ett högt tempo =). Grym kvällsträning som blev ett skönt avslut på en mycket bra dag.

Kör ni efter intervall-pyramiden ibland?

Uppvärmning 7 min.
Högt tempo 1 min.
Aktiv vila 30 sek.
Högt tempo 2 min.
Aktiv vila 30 sek.
Högt tempo 3 min.
Akvtiv vila 1 min.
Högt tempo 2 min.
Aktiv vila 1 min.
Högt tempo 1 min.
Aktiv vila i någon minut, innan du kör om allt en gång till.
Avsluta med 7 min nedvarning.

Sjukt bra träning =)..min löparoutfit ikväll..

/ M A R IOur Idiot Brother !!Söndagsfilmen blev Our Idiot Brother.
En helgalen film som lämnade många skratt efter sig, men budskapet visade sig ändå vara något riktigt bra. På något konstigt vis haha. Galet som sagt =)

Sett den??/ M A R I
Sushi på Lidingö !!

Söndag och jag fick besök av bästa Carolina. Vi hyrde film, köpte godis och begav oss sedan iväg för att käka middag innan myskvällen skulle påbörjas. Sushi i det fria vid Käppalas (på Lidingö) båthamn. Se så underbart det blev:
/ M A R I
Smörj in dig !!Tog förnuftet till fånga och köpte sollotion/aftersun härom dagen. Så nu hoppas jag sommaren är på väg.
Ni borde testa aftersunkrämen, den är ljuvlig :)


/ M A R INew in !!
Fick med mig en jeansjacka och en klänning från H&M i torsdags. Härligt med lite nytt :)

/ M A R IEn regnig löprunda !!

Efter två veckor utan träning trodde jag aldrig att 1 mil skulle kännas så barnsligt enkelt. Men under dagens runda flög jag rent ut sagt fram, och det var en sådan sjukt bra känsla. Gissa om jag blev överlycklig?!. Att fler än jag trotsade regnet och var ute gjorde mig nog mer pepp än innan. Endorfinkickarna är tillbaka, och det med besked :).

Dagens:
1 mil löpning
Grodhopp i trappa (två steg i taget) 10x4
Grodhopp lätt uppför 10x4
Armhävningar (på tå) 10x2, 8x2, 5x2
Dips 10x1, 8x1, 5x1Nu blir det en sen lunch :)
/ M A R ISöndag och jag bryter trenden idag !!

Godmorgon på er ♥ Haft en bra helg?!

Jag och Carolina bar möbler/kartonger i över 3 timmar igår och sedan utsåg vi oss själva till lördagens hjältar =). Mer än så orkade jag inte. Det blev fotbolls EM, kebabrulle och mys i soffan resten av kvällen. Härligt värre !!!

Idag däremot tänker jag bryta min vilotrend som varit ett faktum nu i två veckor, vilket både jag och min kropp behövt. Men nu känner jag mig redo att sätta träning på schemat igen. En efterlängtad löprunda får bli början.

Tränar ni idag?

..vara-hemma-och-mysa-kläderna är på..


/ M A R I
Årets första grillfest !!

Jag mår som jag förtjänar idag och det med gott samvete faktiskt. För gud så trevligt jag/vi hade det igår :). Första grillfesten för året och vädret var med oss hela kvällen. Födelsedagsbarnet hade fixat och trixat ihop en fantastiskt trevlig fest. Massa nya ansikten möttes och det vet ni ju vad jag tycker om, jag älskar det =). En blandning av norrlänningar, norrmän och stockholmare gjorde kvällen ännu mer intressant. Kul, sjukt kul var det. Landade hemma med taxin vid sisådär 02-tiden, men kom inte i säng förrän långt efter 04-tiden. Trött??? - JA !!

Ska snart skaka av mig tröttheten och bära möbler med Carolina. Men sedan kan jag lova er att det blir lugnt, fotbolls EM i soffan kan blir det enda jag gör.

Vad gör ni en lördag som denna?
..Lidingö..


/ M A R I


Banan och blåbär !!Börjar min lördag med gröt, blåbär, banan, kanel, linfrön och soyamjölk.
Hoppas ni startar den lika bra som jag :)

Idag ska jag bära möbler med Carolina, njuta av ledigheten och kanske spöa David och Alex i bowling.
Vad ska ni göra?


/ M A R ISummer of 69 !!Studenterna som gled förbi här för några timmar sedan lyssnade på denna, och sedan dess har den gått på repeat här hemma. Grymt bra !! Och ja, jag blir smått avis på alla studenter. Jag vill också !!

Ikväll blir det årets första grillfest. Ska bli skoj  =)
Vad gör ni ?!

/ M A R I


Josefinas på Djurgården !!
Efter dagar med regn och allmänt konstigt väder längtar jag till soliga dagar, då man kan njuta av gott sällskap på en trevlig uteservering. Mer sådant vill jag ha !!!! JosefinasDjurgården går egentligen inte in i kategorin av platser där jag skulle säga att jag skulle trivas bäst. Men konstigt nog så har det blivit ett av favoritställena. Under soliga/varma kvällar i alla fall. Känslan av att vara utomlands är ett faktum, musiken är grym och inredningen har dom lyckats väldigt bra med. Så ja, detta stället är helt klart att rekommendera om du är på besök, eller till och med bor i Stockholm.


Varit där ?

/ M A R INelly.comKlickade hem det här linnet igår. Kan bli snyggt med jeansshorts och en solkysst kropp :)
www.nelly.com


/ M A R IProteinpulver. Men vilket ska jag välja ?

Har tänkt att köpa proteinpulver, mest för att se hur det funkar på mig och faktiskt kunna säga att jag har testat. Men jag är helt vilse när det kommer till sådant här. Så här kommer ni in i bilden, hjälp mig !!! Vilket av alla märken ska jag välja ?!


(google)


/ M A R I
Prometheus !!Var på bio och såg Prometheus (i 3D) i tisdags, och det tycker jag att ni också ska ta och göra. Se filmen alltså :). Trots att jag var en aningens trött så höll jag mig vaken i dom 2 timmarna som filmen varade, och jag är glad för det. En sjukt välgjord film som faktiskt är en av dom bästa jag sett. Så iväg med er nu :)


/ M A R IEn effektiv nationaldag !!!

Grattis Sverige !!! ♥ Hur har ni firat vårat fina land??

Jag har haft den mest effektivaste dagen på väldigt länge, och än är den inte slut.
Tog en välförtjänt sovmorgon, så hör och häpna, Mari sov till klockan 10.30. Det är absolut inget som hör till vanligheterna men idag var det såå skönt. Sedan bar det iväg till IKEA, för att vara smakråd och bärhjälp. Det blev en garderob, blommor, handdukar och annat småkrafs för sällskapet och jag själv fick med mig nya handdukar. Till söder för en lunch bar det iväg sedan, och där blev vi kvar i några timmar då både vädret och butikerna tilltalade oss :). Vid 17-tiden spatserade vi hem, tog sönder en garderob och slängde den på tippen. Sedan blev det hemfärd för mig, och här hemma har jag städat, tvättat och rensat. Tvätten är snart klar och då tänkte jag med gottsamvete ta en glass och njuta av dom sista timmarna.

En sjukt bra dag !!!

..insåg efter att ha tvättat alla vintersaker att jag har en hel del mössor, likaså halsdukar och annat som inte fick vara med på bild.. men variera måste man göra :)

/ M A R I


Lycka !!


(google)

Hela jag jublar ♥


/ M A R IEtt skutt ut från Karolinska !!

Jag tror det inte bara var jag och Karin som såg mitt skutt, utan faktiskt många fler som passerade entren till neurologiska mottagningen på Karolinska idag. Men det skuttet är jag bara glad över att så många som möjligt såg. Jag hade faktiskt velat visa hela världen det :). Jag släppte en 5 kilo tung sten från bröstet tidigare idag. Gissa om det var skönt?!

Jag ska aldrig glömma att leva mitt liv fullt ut. Glöm inte det ni heller ♥


En ledig dag imorgon innebär middag och bio ikväll. Prometheus är filmen vi ska se. Någon som sett den?

/ M A R IEn paus !!

Känner att lite allt möjligt har fått stått åt sidan nu ett tag, alla måsten som egentligen brukar stå ristade i sten under veckorna har skjutits åt sidan. Det är strongt gjort om man heter Mari. Men i ungefär en veckas tid har jag bara varit tvungen att göra så, jag har helt enkelt skjutit allt åt sidan och bara gjort det jag känt för. En kär vän intalade mig det härom dagen, att jag måste ge mig den tiden. Speciellt under denna perioden i mitt liv, då allt kanske inte riktigt är på topp. Glöm aldrig det sa hon, och jag tänker nog aldrig göra det heller.

När ni läser detta så har jag förhoppningsvis (håll alla era tummar och tår) fått klarheter i hur saker och ting ligger till. Och jag kommer förmodligen, hur det än blir berätta med några enstaka ord om vad som sagts.

Ta hand om er ♥

(google)


/ M A R ISundsvallshelgen i bilder !!

Alla födda 1986 i Sundsvall. Återträff. 9 D från Bergsåker.

En grym kväll :)

/ M A R IMonki !!
Hamnade på Monki förra veckan, av anledningen att bara titta egentligen. Men jag fick med mig denna tröja hem.

/ M A R IFlytta på dig !!Helgens låt


/ M A R IÅter till Stockholm, om några timmar !!

Oj oj, vilken kväll !! Jag trodde aldrig att det skulle bli så här kul att träffa alla gamla klasskompisar. Nästan så att det blev sentimentalt ibland, eftersom jag faktiskt gått i samma klass med vissa, sedan i årkurs 1. Kära återseenden blev det i alla fall. ♥

Som Elin sa, "De som gick dit för maten är så lurade! De som gick dit för att träffa gamla vänner och ösa järnet on the dancefloor fick en jävligt kul kväll." Jag håller med henne till 100%. En galet rolig kväll blev det.

Idag bär det av till Stockholm igen. Vad gör ni?

..den här damen la ribban för kvällen :)

/ M A R I

Lördag morgon i norr !!

Tågresa till Sundsvall med Marie som sällskap, två glas vin, sol utanför fönstret, vinst för Anton Hysén, godis, kramar av föräldrarna, underbar sömn i mitt rum i stugan, norrländsk luft, regn, en liten och ursöt hundvalp, gröt, kaffe, mys och fix....

Såhär har det sett ut sedan jag satt mig på tåget igår. Helt klart väldigt okej :).
Innan det är dags att göra sig iordning inför reunionen ikväll så blir det väldigt lugnt, regnet bara öser ned och jag tänker nog lägga mig framför den sprakande brasan och njuta av stillheten en stund.

Vad gör ni idag?!

..typ såhär kan det se ut när jag är i stugan..

/ M A R IReunion i Sundsvall !!

Att det är fredag och att helgen strax infinner sig glädjer jag mig åt. Veckan har bestått av en massa olika, både på jobbet och under min privata tid. Så träningen som jag alltid så nogrannt försöker få in i schemat har fått legat på hyllan, lite synd tycker jag men jag har helt enkelt varit tvungen......

Idag packar jag min väska och åker till norr för några dagar. Andas frisk luft, krama om familjen, springa bland skog och mark och få andra kära återseenden är det jag tänker tillbringa dagarna med. Det vankas reunion med alla 86:or i stan, och det ska bli otroligt roligt att få möta dem jag gått i samma skola/klass som i många år. Många har jag fortfarande kontakt med, men just dem, dem som jag inte sett sedan vi slutade 9:an ska bli extra roligt att få träffa. Trerätters middag och sedan fest hela natten lång är tanken :).


Har ni något liknande i eran hemstad?
Bergsåkers Skola
(Högstadie skolan jag gick på)


/ M A R INytt från H&M !!

 
Detta var det jag köpte inför morgondagens festligheter.

Denna gröna t-shirt hängde också med hem.


/ M A R IRSS 2.0