Natalie Imbruglia - Torn !!
Woohooo. NOSTALGI !!!!!

/ M A R I
FiveFingers !!

Under förra veckan deltog jag i en löpteknik-kurs där jag fick lära mig en hel del, men det jag fick upp ögonen för mest var FiveFingers. Killen som höll i kursen använde själv FiveFingers och rekommenderade oss varmt att i alla fall testa, för som han sa, "vi människor är skapta för att promenera/springa barfota". Och ja, det har han ju rätt i. Men jag var ändå inte säker, så jag frågade ut honom efter kursen om varför man ska använda FiveFingers, och jag måste säga att han gav mig många bra anledningar till att testa......

Men ja, hur funkar skorna egentligen? Jag vet inte om jag vågar mig på detta, är rädd att jag bara slänger pengarna i sjön och ställer skorna på hyllan.

Är det någon av er där ute som använder FiveFingers? I sådana fall är jag väldigt tacksam om ni kan berätta lite :)/ M A R I
H&M i mitt hjärta !!

Igår kväll var det fokus på att fixa och få saker och ting gjorda, jag åker nämligen till Sundsvall (berättar mer om det senare) på fredag så lite shopping, städning och annat måste var tvungen att fixas. Jag gjorde det med bravur, trots att jag trodde jag skulle få övernatta på H&M.

Jag var helt enkelt tvungen att hitta något igår, som jag kan ha på mig på lördagkväll men det var inte det enklaste. Kräsna Mari dök upp och ingenting dög. Tillslut hittade jag en orange klänning och lite snygga smycken till, som jag tror kommer bli kalasbra.

Men hörrni, varför hittar man ingenting när man bara måste hitta något ??

Bilder på det jag köpte kommer imorgon :)...härlig utsikt här på Lidingö..


/ M A R IIgår tisdag = från det ena till det andra !!

Snurrigt värre. Men det blev hur bra som helst =). Slutet på vårterminen innebär både trötta barn och kollegor, så just nu är det lite upp och ned på jobbet och vi får vara mer än flexibla. Men snart är det sommarlov, som tur är !!!!!

Gårdagens träning. Från att ha bokat in ett cirkelfyspass, till att avboka och boka in löpning med David istället till att slutligen hamna på en tapasrestaurang och käka god middag. Utan att ha tränat. Haha, ibland blir saker inte som man tänkt sig. Men jag hade en bra tisdagskväll ändå :).

..blåslagen efter ett cirkelfyspass.. men jäklar så gött det är :)

/ M A R I
Löpning och hur du får det perfekta löpsteget !!

Kanske ett inlägg med väldigt mycket text, men är du löpare eller hade tänkt att bli så tycker jag du absolut ska läsa igenom detta. Mycket läsvärt enligt mig !!!!

Jag lyssnar också gärna på era tankar?


Är längden avgörande? Teorierna varierar. Med hänsyn till skaderisker, snabbhet och uthållighetsförmåga förordar en del auktoriteter inom löparvärlden ett kortare steg medan andra tvärtom rekommenderar ett längre löpsteg.

En som förordade ett längre löpsteg och som influerat många löpare var den legendariske löptränaren Jack Daniels, som noterade att löpare som sprang korta tempolopp hade ett längre löpsteg än genomsnittslöparen. Men innebär det att alla som siktar på ett personbästa tjänar på att springa med längre och färre kliv? Nej, riktigt så enkelt är det inte.

Den rätta balansen
Tidningen Modern Athlete and Coach rapporterar om ett test där en elitöpare fick springa ett antal testlopp på 60 meter med kortare steg än normalt. Inte helt oväntat blev hans tider sämre.

När elitlöparen sedan sprang samma sträcka, men med längre löpsteg, gjorde han allt snabbare tider igen. Kan man av det resultatet dra slutsatsen att alla som vill bli snabbare bör ha ett längre löpsteg? ”Nej”, säger löptränare Nick Anderson. ”Alla har sitt individuella idealsteg. Att konstla till sin naturliga steglängd brukar inte fungera så bra.”

Prestationsanalytikern Mitchell Phillips håller med: ”Om du koncentrerar dig för myckt på att springa på ett sätt som inte är naturligt för dig är det mest troligt att du ligger på bromsen med lätt låsta knän.”

Tips:
Enligt Phillips uppnår man sitt perfekta löpsteg genom att hålla fotstegen så nära sitt gravitationscentrum som möjligt. ”Och att luta sig lite lätt framåt gör det lättare”, säger Phillips.

Underbart är kort
Överdrivet långa kliv har kopplats till trötthet och skador. I en studie filmade man elitlöpare under deras första och sista kilometrar i Boston Marathon. När löparnas tempo sjönk från 4.50-fart till 5.05-fart (per mile) började de ta överdrivet långa löpsteg.

Det visade sig öka risken för stressfrakturer med sex procent, enligt undersökningen som publicerades i Medicine and Science in Sports and Exercise.

Tips:
När du känner tröttheten komma och löpstegen bli allt längre, föreställ dig att du springer på glödande kol. Lyft knäna lite högre så kommer du automatiskt att ta kortare steg.

Frekvenskruxet
Stegfrekvensen är nyckeln till ett snabbt löptempo. Elitlöparna tar i allmänhet 180–190 steg per minut, de flesta av oss andra ligger på 150–160 steg. Så här gör du för att ta reda på din stegfrekvens: Räkna antalet gånger du sätter din högra fot i marken under en minut. Upprepa detta tre gånger. Ta sedan ditt genomsnittliga resultat för antal steg

Tips:
En av de bästa metoderna att öka sin stegfrekvens är att cykla – snabbt! I en studie vid University of Colorado sprang en grupp triatleter 3200 meter nästan en minut snabbare efter att ha ökat sin kadens (trampfrekvens) med 20 procent.

Den viktiga variationen
”För att öka din stegfrekvens behöver du aktivera de muskelfibrer som kontraheras (dras samman) snabbt, vilket innebär mer tempolöpning och mindre långdistansdistansträning. Med fart- och intervallträning kommer din stegfrekvens att öka automatiskt och du blir också en robustare, mer skadefri och effektiv löpare”, försäkrar Anderson.

Tips:
Backträning är tungt men effektivt både när det gäller att öka stegfrekvensen och förbättra löpformen. ”När du springer uppför stärker du musklerna i framsidan av dina lår. Du använder också armarna mer och lutar dig lätt framåt. Om du sprang så hela tiden skulle du bli en fantastisk löpare”, säger Phillips.

Lagom är bäst
Ditt löpsteg kommer att förändras med din löputveckling. ”De flesta nybörjare springer mycket långsamt, vilket innebär att de istället tar för korta steg. Vart efter de blir starkare och snabbare kan de ta ut steget utan att alltför korta och oflexibla muskler sätter stopp för den naturliga löprörelsen”, förklarar Anderson.

Tips:
”En succesiv löputvecklingen ger dig ett bättre löpsteg i en natulig process, men du kan påskynda utvecklingen något genom att göra dynamiska stretchövningar som förlänger dina musklers rörelseradie och hjälper kroppen att klara av de påfrestningar som ett längre löpsteg innebär”, säger Anderson. Anderson rekommenderar också styrkeövningar som gående utfallssteg, knäböj på ett ben, och att löpa med höga knän under själva uppvärmningen.

www.runnersworld.se

/ M A R I

Pain is nothing.........(google)


/ M A R INike startar löparklubb i Stockholm !!

Detta om något är hur bra som helst. GRYMT om ni frågar mig !!!!!!!

Säg till om ni vill hänga med?? 


"Sportskotillverkaren Nike startar nu sin egen "löparklubb" i Stockholm. Tanken är att från och med den 30 maj samla löparintresserade en gång i veckan för att tillsammans springa 3, 5 eller 10 kilometer runt om i huvudstaden.¨

Det här initiativet går under namnet Nike+ Run Club och kommer att utgå från Intersport på Drottninggatan 53 i Stockholm. Därmed fortsätter trenden med att sportvarumärken idag vill skapa en verklig relation till sina användare.

– Vi vet att det är många som vill springa i grupp men inte riktigt vet hur man hittar den gruppen, därför startar vi Nike+ Run Club. Vi kommer ses varje onsdag kl 18:00 och börjar med en introduktion om syftet med kvällens löparrunda. Vår vision är att varenda en i gruppen skall känna att de utvecklas från gång till gång och aldrig vill sluta springa tillsammans, men framförallt ska vi ha roligt, säger Birgitte Lersbryggen, produktspecialist på Nike Sverige, i ett pressmeddelande.

Löprundorna kommer att finnas i tre olika längder: City Run (3 km), Norr Mälarstrand Run (5 km) och Djurgården Run (10 km) och varje träningstillfälle kommer, enligt Nike, att ledas av löparcoacher med elitbakgrund."Vill ni läsa mer så går ni in på: facebook.com/nikerunningsverige

www.runnersworld.se

/ M A R I
Dagens !!

Men vad hände liksom? Igår låg jag och svettades i bikini, njöt av solen och att värmen äntligen kommit. Idag har jag istället haft långbyxor, tröja, kofta och jacka. Men jag har ändå frusit. Hm, ja vad hände???. Måndagen har varit helt okej ändå, men lång. Kom hem för inte allt så länge sedan.

Hur har er måndag varit?


Avbokade
träningen idag, på grund av en sen kväll på jobbet. Men det gör ingenting :)

...dagens klädsel..

/ M A R IEn söndag utan bakfylla !!

Det kan ju vara bland det bästa. Att vakna upp och må toppen dagen efter. Förfest hemma hos Karin och Alex, och sedan in på Garbos (ligger i Sundbyberg) för att dansa rumpan av oss. :) Grymt kul hade vi !!!! Efter en härlig kväll med Karin, Alex och David dansade vi hemåt. Somnade som en stock vid sisådär 04-tiden.....

Söndagen tillbringades annars i solen på terassen, med tidningar och härlig musik. På tal om musik, jag tar tillfället i akt och Gratulerar Loreen också, VILKEN tjej alltså !!!!!! Men men, söndagen var en bra dag.

Idag är det jobb, matknytis med barnen/föräldrarna och träning på schemat. Ska säkert kunna bli en riktigt bra dag :)

Vad gör ni?
..bilder från igår..

/ M A R INytt från H&M !!Jeansshorts och en t-shirt fick följa med hem i fredags. Måste passa på när H&M bjöd på 20% på ett helt köp.

:)


/ M A R I
Summering av veckans träning !!

Måndag: Löpning 5 km.
Tisdag: Cirkelfys 55 minuter.
Onsdag: Vila.
Torsdag: Cirkelfys, Löpteknik, brandmannafys och 8 km löpning.
Fredag: Vila
Lördag: Löpning 4 km, armhävningar på tå 15x3 och sit-ups 20x3.
Söndag: Powerwalk 40 minuter.

Är sjukt nöjd med veckan som gått, och jag tänkte försöka se till att nästa vecka ser lika bra ut :).

..kvällsfika på g för någon dag sedan..


/ M A R I

Utgång i Stockholm !!

Det händer inte alltför ofta kan jag säga, men ikväll är det dags för en utekväll. Ser verkligen fram emot att få dansa och sippa på en god drink :). Vad ska ni göra ?
..lite andra kläder och jag är redo.. ses vi???


/ M A R IBörjade lördagen med en löprunda !!

Oj vilken fredag. Helt klart mycket underbart !!!! Jobb hela dagen först, vilket gick som på en dans, då vi nästan spenderade hela dagen utomhus. I solen. ♥ När jag kom hem blev det snabba ryck, dusch, fix och ombyte. Min kära vän Caroline som numer bor i Göteborg var här i Stockholm på besök, och vi hade givetvis bokat in en liten dejt. Det blev Josefinas på Djurgården, där vi satt och drack rosé hela kvällen. Hur mysigt som helst, och självklart var det fantastiskt kul att se Caroline igen.....

Lördag idag och jag har varit i farten ett par timmar redan. Började med att bädda rent och dammsuga, sedan fick en banan slinka ner för att sedan knyta löparskorna och sticka ut. Soldiset låg som ett täcke över ön och nattens svala vindar smekte mig på kinderna. Hur härligt ??. Rundan slutade på 4 km, och sedan blev det 10 snabba ruscher på en raksträcka på cirka 50 meter.

Jag kan säga att frukosten smakade mer än bra efter den rundan :).


..såhär såg morgonen ut..


/ M A R I


Tidningar och äntligen helg !!
Äntligen fredag och jag säger bara HELG. Gud så jag längtar till att få komma hem efter jobbet idag, jag har planerat in att göra ingenting. Eller jo, jag ska mysa ner mig i soffan och försvinna in i tidningarnas värld. Jag älskar när det dimper ner nytt i brevlådan :). Hoppas ni alla få en bra fredag ♥


/ M A R IHelgalen dag i träningens tecken !

Hade ju lovat en resumé av min heldag på Bosön, men den som väntar på något gott brukar man väl säga. Fick helt enkelt ingen tid över till att knåpa ner ett sådant inlägg. Men håll ut, det kommer :). Grymt roligt hade vi i alla fall......

Dagens träning. Helgalen som jag är så har det endast blivit träning idag, och vet ni ??? Jag älskar det !! Tre olika pass på Bosön och nu ikväll löpning. Det blev Årstaviken runt, vilket är 10 km. Godnatt säger jag nu.


..som sagt, löprundorna här på Lidingö är underbara..


/ M A R I
Bosön hela dagen !!


(google)


Här befinner jag mig hela dagen, tillsammans med andra hälsoinspiratörer från Lidingö.
Cirkelträning, Löpteknik och Brandmannafys är inbokat på mitt schema, plus lite annat.
 Jag återkommer ikväll och berättar mer :).

/ M A R I
En härlig vilodag !!

En härlig vilodag för både barn och vuxna, sådant behövs. Lärarna har studiedag och vi på fritids har njutit av det härliga vädret. Hela dagen !!! Lite färg har jag fått också, sommaren är igång :).

Dagens träning.
Även här tar jag en vilodag. Det behövs efter två långdistansrundor, en kortdistans och ett hårt cirkelfyspass. Men imorgon är det en heldag med träning inbokat, så jag är snart på G igen.

Hur har ni det i det vackra vädret?!/ M A R INew in !!
Hallonröd t-shirt, färgglatt armband och sköna hipsters från H&M.
Body Butter och duschcreme (pink grapefruit) från Body Shop.
Dust It, d:fi från salong.
Presentkort på Make Up Store.

Lite presenter och lite som jag köpt själv. Men det är alltid skoj när hyllorna fylls på :)

/ M A R IFrån 0 till 100 !!

Men jösses vad underbart det är. Sol, sol och åter sol. Gissa om jag njuter ????????. Imorgon ska det tydligen bli ännu varmare, så det är bara att tacka och ta emot :).

Dagens träning. Cirkelfys 55 minuter (mördarpass). Jag var så opepp man kan vara inför ett pass, och jag ljuger inte om att jag faktiskt övervägde att åka hem ett par gånger. Men det som höll mig kvar var sällskapet, samt att jag vet hur mycket jag älskar dessa endorfinkickar. I efterhand kan jag säga såhär, jag gick från 0 till 100 på bara några sekunder och vikterna kändes väldigt lätta under första varvet. På andra varvet ökade jag antalet kilon och körde slut på kroppen. Jag ångrar mig inte en sekund att jag stannade kvar !!!!!!!! Kan säga att en skrikande instruktör i örat hjälpte till en hel del också :)


Vad tränade ni idag?

(google)


/ M A R I
Fotografier från helgen !!
Ett urval av alla bilder som togs i helgen. En hel hög med massa kärlek ♥

/ M A R IVärt att tänka på när det gäller att träna i värme !!

Äntligen !!!! säger jag och jag vet att många fler säger likadant, särskilt om vi pratar om värmen. Eller hur gott folk?. Men vi bör samtidigt akta oss, för den kan ställa till med mycket skada, exempelvis om vi pratar om att träna i värmen. Så jag tänkte bjuda er på 9 tips som ni ni bör tänka på, när det handlar om att träna i värmen.


Drick regelbundet.
Drick hela dagen, inte bara under träningen. Men laka inte ur dig utan ser till att även få i dig de salter som behövs genom en sportdryck.

Klä dig ljust.
Ljusa kläder stöter bort solstrålarna och gör att du blir mindre varm.

Spring med keps.
En keps som skydd mot solen kan vara räddaren i nöden under soliga dagar. Hur man trivs med att springa i keps är mycket individuellt, se till att hitta en som passar just dig.

Skydda dig.
Använd solskyddsmedel, även på korta turer.

Börja lugnt.
Spring långsamt i början för att inte ge kroppen en chock i värmen.

Nedkylning.
Springer du längre än en timme är det bra att ha kallt vatten att kunna kyla sig med.

Minska intensiteten.
I stark hetta bör du undvika intervallträning. Spar den till svalare dagar.

Lyssna på kroppens varningssignaler.
Symptom som huvudvärk, kallsvettning, illmående magknip eller kramp betyder att det är dags att sluta springa

Löpning utan sol.
Spring innan soluppgången – eller efter solnedgången.


www.runnersworld.se


/ M A R I
Vacker löpning !!..dessa bilder tog jag idag då jag, en kollega och barnen i klassen var ute på natur och friluftsliv i 2 timmar..
Har jag sagt att jag älskar mitt jobb?????

Lika vackert som på bilderna var kvällens löprunda. Kvällssol i ansiktet, skog, ljuvliga dofter, fågelkvitter, 6 härligt snabba kilometrar, hurtigt sällskap och bra tryck i benen. Det kallar vi bra grejer !!!!


/ M A R IVeckans träning !!
Löpträna här på Lidingö kan vara bland det mest fantastiska som finns, i alla fall såhär års. Naturen slår det mesta i hästlängder faktiskt. Jag blir helt till mig av lycka ♥


Måndag: Cirkelgym 55 minuter
Tisdag: Promenad till och från jobbet (30+30 min)
Onsdag: Löpning 40 minuter
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: 9 km löpning

Ikväll blir det intervaller


/ M A R I
Tornparken i Sundbyberg !!
Frukost på säng, 9 km löpning, 15 grader varmt i skuggan, klarblå himmel, shopping på rea, paket, parkhäng med fina Karin och hennes Alex och massa underbart fina gratulationer. Min födelsedag var fantastiskt bra igår ♥

En ny vecka kör igång idag och jag börjar den med en härlig promenad till jobbet.
Vi hörs senare !!


/ M A R I


Min födelsedag och lite annat !!

Ett medvetet val gjorde att jag valde bort den tekniska världen för ett par dagar, jag överröste mitt kära besök av syster Jennie, Elsa och Edvin med massa tid istället. Ibland bara måste man koppla bort vissa saker..


Nu är jag väl mer eller mindre tillbaka, men jag kommer fatta mig någorlunda kort i detta inlägget för att sedan kila iväg igen. Jag fyller 26 år idag och min dag ska inte spenderas vid en dator hade jag tänkt :) Men som sagt, några rader är ni värda... Hur mår ni?

Kramar, pussar, bus, hockey, Lets dance, shopping, tekniska museet, skvaller, vin, tapas, drinkar, paket, kramar, bus, frisk luft, sommarvärme, iskall cola,  fågelkvitter, glass, pussar, skratt, godis och mycket mer förgyllde mina dagar under långledigheten. Jennie med barn var på besök och vi hade det toppen. Saknar er redan, och det resulterar också i att jag saknar mina andra familjemedlemmar lite extra mycket. Kärlek till er alla ♥

Nej, nu ska jag forstätta min födelsedag på annat vis. Hörs imorgon :)


/ M A R I


Besök från Sundsvall !!
Jag, syster Jennie (som jag inte hittade någon bild på), Edvin och Elsa gör massa bus inne på stan.
Såå mys att ha besök ♥

/ M A R IEn bukett med blommor !!

I måndags fick jag finfint besök av Carolina. Bara över natten dock men det är som sagt, alltid lika trevligt. Vi hann tyvärr inte umgås så mycket då vi båda hade full fart på olika håll. Jag på jobbet och hon med plugg och lite annat. :). Men för att komma till saken, hon lämnade kvar en fantastisk god bakelse och en underbart fin blombukett. I tidig födelsedagspresent (jag fyller år på söndag). Gissa om jag blev glad när jag kom hem i tisdags?!/ M A R I
En halv dag men ändå en hel dag !!

Barnen har gått halvdag i skolan, men fritids tog vid efter lunch. Jag rent ut sagt älskar dom dagarna !!!! Tre timmar på eftermiddagen spenderades utomhus, med diverse trevligheter såsom fotboll, lekar, bus och annat skoj..... Härligt jobb jag har va ;).

Långledigheten tog precis sin början och jag tänkte starta med en powernap, för att inte slockna i soffan vid 20-tiden ikväll. Middag och film på andra sidan stan är inplanerat och det kommer bli hur bra som helst. Imorgon tar jag emot Jennie, Elsa och Edvin (syster och syskonbarn) med öppna armar och vi får se vad planerna blir. Men massa skoj kommer vi med all säkerhet hitta på :).

Är ni också långlediga?


/ M A R IBikinis från Stadium !!

Säsongen för badmodet börjar närma sig med stormsteg, och jag har för vana att alltid vara för sent ute. Men i år tänkte jag snabba på, kanske till och med köpa mig två stycken. Men ja, det där med att välja är alltid lika svårt. Här ovan hittar ni mina fyra favoriter just nu, alla finns att köpa på Stadium och kostar runt 149:-.

Men hjälp mig, vilken är snyggast???


/ M A R I
En träd med massa blommor !!

Jag kom hem och var alldeles tom i skallen igår, så tanken på att slå igång datorn fanns inte med i bilden. Det blev en lång dusch och tv istället. Efter 12 timmar på jobbet, med barn runt omkring en heeela tiden tär på krafterna. Men ja, som tur är så vet jag att jag har världens bästa jobb. Så det överväger allt en sådan dag :).

Hade ni en bra tisdag?!

Gårdagens träning. Jag tyckte det fick räcka med en rask promenad på 30 minuter till jobbet och 12 timmar på stående fot. Det var nog jobbigt kan jag säga.


Idag däremot så sitter jag i utvärdering av läsåret hela förmiddagen, så där tänkte jag passa på att samla krafter till eftermiddagens bus på fritids. ♥ Kan alltid hoppas på att jag får kila hem lite tidigare också, då många med all säkerhet hämtar sina barn tidigare, på grund av halvdag på jobbet. Håller tummarna :)

..såhär ser mitt favoritträd på jobbet ut just nu..

/ M A R I
NIKE Free 5,0 !!
Vart jag än vänder mig så finner jag snygga skor, och helt ärligt så skulle jag kunna köpa varenda par. Dessa som jag hittade på www.nilsonshoes.com är favoriterna just nu. Har någon 1099:- till övers så ja, köp dom åt mig :)

/ M A R I
CLEAN - Warm Cotton !!Denna underbara skapelse blev min i lördags. Doften av nytvättat kan ju vara det bästa som finns.

 
Någon som använder den?

/ M A R ISvetten droppade !!

Dagen bara försvann. Jag han nästintill reagera, men skönt var det kan jag lova. För då är det en dag närmare ledigheten :). Men desto längre kommer morgondagen kännas, då jag nog inte är därifrån förrän efter 20-tiden.


Dagens träning.
Det blev cirkelgym 55 minuter med bästa Karin på Friskis. Var liite tveksam till det först, då jag faktiskt inte testat det passet förr, plus att maskiner i gymmet inte riktigt tilltalar mig. Jag gillar fria vikter bättre, men jag blev riktigt överraskad. Ett sjukt bra pass blev det, och grym musik hade instruktören valt. Så ja, jag dränkdes i svett och massa endorfinkickar. En härlig träningsvärk väntas också. Lite här och där i kroppen.


Vad tränade ni idag?

..en bild från min sköna promenad förra söndagen..


/ M A R I
Musli med kokos, hasselnötter och aprikoser !!

Ibland önskar jag att jag älskade att stå i köket och pyssla på, baka, laga mat, mixtra och testa nya saker. Ja, för jag tycker faktiskt det verkar himla trevligt.... Tyvärr har jag inte fått det intresset, och jag skulle nog kunna säga att jag avskyr att stå i köket.

Men detta enkla och med all säkerhet supergoda tipset ska jag ge mig på...:


Ca 10 portioner.

4 dl Kellog´s All-bran regular
4 dl havregryn
2 dl kokosflingor
2 dl hasselnötter
2 dl torkade aprikoser
2 msk honung
2 msk vatten
2 tsk neutral olja (t.ex solros)
1 tsk kanel

Sätt ugnen på 200`C
Hacka hasselnötterna grovt.
Blanda honung, vatten, kanel och olja i en bunke. Vänd kokos, havregryn och nötter i blandningen och bred ut alltsammans på en bakplåtspappersklädd plåt. Rosta i ca 15 minuter, vänd runt i blandningen ett par gånger under tiden. Klipp aprikoserna i små bitar. Vänd ner aprikosen och kellog´s all-bran regual i den rostade blandningen.
/ M A R I

IsaDora - 604 !!
Vill bara tipsa om detta underbara lack från IsaDora (Nail whitener nr 604).
 
Slut med missfärgade naglar!

Tar optiskt bort gula missfärgningar på
naglarna. 
Blått pigment neutraliserar
och ger vitare, fräschare 
naglar snabbt
och enkelt. Vit halvtäckande färg med
högglansig effekt. Extra hållbart och
snabbtorkande nagellack som håller
naglarna skinande 
vackra länge.
Extra bred borste som täcker nageln
i ett penseldrag.

Detta är bästa lacket i hyllan !!

/ M A R I
Veckans träning !!

Måndag: 30+30 min promenad till och från jobbet.
Tisdag: 30 min promenad till jobbet. Cirkelfys 55 min.
Onsdag: Cirkelfys 55 min.
Torsdag: Äventyrspedagogikkurs, rörelse och annat i 2 timmar.
Fredag: Vila.
Lördag: Vila.
Söndag: 1,2 mil löpning.

Gårdagen var nog en av dom bästa, då allt föll sig väldigt spontant och dagen blev bara hur bra som helst. Likaså idag då solen har strålat och löpningen gick underbart. Jag lämnar alltså en väldigt bra helg bakom mig, och det gör jag med ett varmt hjärta. En kort vecka står för dörren och det känns mer än bra, besök av Jennie (syster)med barn väntas också. Det kommer bli kul !!!

Saker och ting känns väldigt bra nu ska ni veta.......Vad gör ni en dag som denna ?
..innan dagens endorfinkick på 1,2 mil..

/ M A R I
Mood Stockholm !!

www.moodstockholm.se

Den 23:e mars slog Mood Stockholm upp dörrarna. Mäster Samuelsgatan, Regeringsgatan, Jacobsbergsgatan och Norrlandsgatan omgärdar den omtalade gallerian och jag går dit för första gången idag. Med ack så trevligt sällskap vid min sida :).

Någon som varit där?

/ M A R IDomarna borde ha blivit utvisade !!

Sverige - Ryssland !!!!! Hur tokig kan man bli ??? Jag var nästintill vansinnig här där jag satt, i min ensamhet och kollade hockeyn igårkväll. Hur kan man ens låta två så otroligt dåliga domare kliva in på isen? Skandal säger jag bara. Pinsamt !!!! Aja, nu har jag fått ur mig det men detta får bara inte hända....

Jag har sovit som en stock i alla fall, så otroligt skönt var det. Men jag hade mer än gärna vaknat till solsken och massa värme, men istället bjuder Sthlm på regn och rusk. När kommer våren/sommaren egentligen?. Hm, jag känner mig en aningens bitter haha, men förtusan. Det får man också vara ibland.
Vad gör ni idag?..jag hade mer än gärna haft en stor godispåse igår, men det blev fruktsallad istället..

/
M A R I

Går tidigt från jobbet !!

Lämnar jobbet tidigt idag och det ska bli väldigt skönt, då det är fredag. Tänk att ha det så varje fredag :). Tyvärr innebär det inte att jag kan åka hem och slappa, göra något skoj eller hitta på något annat fredagsbus. Utan det blir ett besök på Karolinska Sjukhuset istället, magnetröntken står på schemat och jag får nog säga att det finns mycket trevligare saker att göra en fredag eftermiddag. Men men, jag måste.....

Vad gör ni för bus idag?!

När besöket där är avklarat lurar jag faktiskt på en härlig löprunda i det härliga vädret. Hm, om det nu inte börjar spöregna som vädergudarna har spått. Men löparbenen ropar högt efter en tur. Tränar ni idag?!

..
jag in action, på Äventyrspedagogik kursen igår..
Skulle ta mig igenom det fina spindelnätet utan att röra vid snörena..det gick galant :)


/ M A R ITalk is cheap !!Med denna säger jag godmorgon och önskar er en bra fredag ♥

/ M A R IÄventyrspedagogik !!

Variation i schemat behöver vi alla ibland, så idag har jag spenderat hela förmiddagen på kurs. Äventyrspedagogik närmare bestämt. Ett ämne som föll rakt innanför mina ramar, samt att det är behövligt då vi spenderar mycket tid utomhus med barnen. Jag har några bilder från dagen, men kommer tyvärr inte in på facebook där dom finns, så ni får hålla ut en stund :). Men krypa, åla, springa, laga mat, leka och massa annat bjöd kursen på. Hur kul som helst var det !!!!

Vad har ni gjort?


Vilodag. Efter att ha tränat fem dagar i rad så krävde min kropp vila idag, och självklart får den det. En lång dusch, med peeling, hårinpackning, ansiktsmask och body butter gjorde mig till en ny människa. Nu blir det mys i soffan resten av kvällen. Vilket både jag och mina ömmande muskler är värda :).

..åååååhh jag vill ha sommar och sol..NU...vill bli brun...


/ M A R I

Träningstidningar !!Detta ligger och väntar på mig där hemma. Ikväll blir det vila, läsning och mys i soffan.
Vilka träningstidningar läser ni helst?!

/ M A R IMördarpass nr 2, på två dagar !!

Onsdag innebär i vanlig ordning att jag är tröttast i stan, men jag har försökt gjort det bästa av dagen och det har gått helt okej. Det är en sådan gång som jag uppskattar mina underbara kollegor lite extra mycket. Jag rent ut sagt älskar dom alla !!!!

Jag fick tro det eller ej en nytändning när träningsväskan åkte upp på axeln och siktet på träning tog vid. Karin, min kära kollega hakade på även idag. Underbart skönt att ha någon att träna med. Har ni någon träningskompis, eller föredrar ni att träna själva?!

Dagens träning.
Vi bokade in ett cirkelfyspass idag, likaså igår men idag med en ny instruktör och andra typer av övningar. Hm, slutkörd och ömmade muskler är något jag helt klart är/har men jag måste säga att jag föredrar gårdagens pass. Jag skulle vilja påstå att jag kräver hård musik, en peppande instruktör och blandade övningar under ett sådant pass men kvällens pass var sjukt opeppande. Men men, det blir vad man gör det till kanske. Hårt körde jag i alla fall.

Vad tränade ni idag?!

..efter en löprunda för några veckor sedan..

/ M A R I


Förbered dig inför Göteborgsvarvet !!

Göteborgsvarvet börjar närma sig, och jag vet några som ska springa. Kanske att just Du också ska springa?! Jag önskar er all lycka !!!! Men det många gör och vilket oftast resulterar i massa stress är att glömma förbereda sig. På rätt sätt. Så här kommer några tips....

Sug åt dig Carolina :)


Minska stressen.
Förbered dig så noga du kan, så minskar du risken för att bli stressad på tävlingsdagen. Planera vad du ska äta och hur långt innan starten du ska äta för att slippa problem med magen. Ta reda på var du ska vara i startområdet, fundera över hur du ska värma upp och vilka kläder du ska springa i. Ju bättre du förbereder dig, desto mindre att fundera på när det är dags för start.


Klä dig smart.
Kolla väderprognosen och ta med alternativa uppsättningar kläder om det verkar behövas. Här är en checklista på bra-att-ha kläder och tillbehör:

 • Keps eller solglasögon samt solskyddskräm om det verkar bli starkt solljus.
 • En energi-gel i fickan.
 • Pulsklocka så att du kan hålla koll på tempot.
 • Extra pengar för oförutsedda händelser.
 • Toapapper om det skulle behövas.
 • Strumpor som du sprungit i tidigare.
 • Gamla överdragskläder som du lämnar för gott när starten går, eller en sopsäck med klippt hål för huvudet som du kan dra över dig om det är kyligt.
 • Smörjmedel vaselin eller liknande på utsatta ställen för att förebygga skavsår.
 • Nummerlapp och chip – glöm inte att hämta ut och fästa dem på tröjan respektive skorna.
 • Tröja eller linne i ett bra funktions-material.
 • Tunna vantar är skönt om det är kyligt.
 • Shorts eller tajts som inte skaver.
 • Skor - väl insprungna, men inte utslitna. Aldrig helt nya.
 • Värm upp rätt.
  Hur mycket uppvärmning man behöver är individuellt, men för en halvmara krävs ingen avancerad uppvärmning, om du inte springer för att vinna förstås. Testa tio minuter jogg med några avslutande ruscher på 50 meter. Se till att vara klar med uppvärmningen så att du hinner dra av dig överdragskläderna och besöka bajamajan en sista gång innan starten.


  www.runnersworld.se

  / M A R I
  Tisdagens träning !!
  Var mer död än levande när jag kom hem från allt igår, så jag orkade inte ens slå på datorn. Strålande sol, kort om folk men massa energi. Tur det i alla fall. Det var Fritidshemmens dag också, så eftermiddagen var en enda stor fest. Lekar, tipspromenad, glass, femkamp, musik, dans, skratt, bus och massa SOL. Energin gick dock mot sitt slut där på eftermiddagen, men det var bara att ladda om....

  Gådagens träning:  Promenad 30 minuter till jobbet, i raskt tempo med härligt fågelkvitter i öronen. Livskvalité!! På kvällen blev det mitt omtalade mördarpass. Jag ökade i antal kilon på varje övning, och allt kändes så jäkla bra. Godnatt var det sedan !!!!


  / M A R I  Dagens !!
  Tisdag ser ut såhär. Svart som natten, men det funkar till allt :).
  Hur har ni det idag?!

  / M A R I  Vackra Lidingö !!
  Detta fick jag med mig hem efter min 10 km promenad i söndags.
  Jag bor på en fantastiskt fin ö konstaterade jag rätt omgående.


  / M A R I  Dagens !!  Det ser ut såhär idag.
  Måndag och det är full fart igen, vilket är riktigt skönt.
  Vad gör ni?


  / M A R I  Rea på H&M !!  Fyndade på H&M´s hemsida för någon dag sedan. I lördags hämtade jag hem paketet.
  Klänning och halsband för under hundringen. Jag älskart ;)

  / M A R I
  Vackra söndag !!

  Utan direkta planer kan jag nu säga att söndagen blev riktigt bra. Upp i ottan som vanligt :) för att göra diverse sysslor. Sedan blev det storhandling, storstädning och för att njuta till fullo av den härliga dagen så tog jag, Kristina och hennes kille en långpromenad, som slutade på 10 km. Ljuvligt om ni frågar mig. Lidingö är underbart vackert.

  Här blir det lugnt ikväll, ska se tv och bara mysa i soffan. Det är jag värd :)

  Såhär såg det ut i onsdags, då jag, kollegorna och barnen var på väg till skogen för bus.

  / M A R I
  Söndag med blåsor på tungan !!

  Kära återseenden är bland det bästa jag vet, likaså möten med helt nya människor. Igår kväll innehöll en god blandning av detta. Åh så trevligt vi hade det !!!! Fyra återseenden från Lillsved (där jag pluggade 07/08) blev till mycket skratt och många återupplivningar av kära minnen... ♥ Annars var kvällen underbar, med tacopaj, god dryck, musik, dans, skratt, tårta och en glad Christine som nyss fyllt år. Grattis återigen vännen !!!

  Appropå rubriken, jag brände mig något så kolossalt på en varm tomat. Så min tunga är full av små blåsor, som gör förbaskat ont. Hm, någon som har något knep på hur jag får bort dom?!. Det gör oooooooont....:(

  ..Födelsedagsbarnet......hoppas det är okej att jag snodde en bild av dig Christine?!...:)


  / M A R I


  Penetoz - Dansa Pausa och jag säger trevlig lördag !!  Ha en toppenbra kväll nu. Jag drar till Christine på fest =)


  / M A R I
  Magnus Betnér !!

  Fredagens planer var Magnus Betnér m.fl på Hilton vid slussen. Men på grund av sjukdom, inte från min sida dock så blev det hockey i soffan. Inte fy skam det heller :). Annars var fredagen en trött dag, med både kyliga vindar, regn och ett sjukhusbesök..........


  Idag är jag uppe med tuppen igen, inte av någon speciell anledning utan bara för att jag är en pensionär som inte kan sova längre än 08.00. :). Gårdsstädning med grannarna står på schemat här på förmiddagen, sedan ska jag klämma in träning, handling och kalas hos bästa Christine. Woohooo vad kul :). Nå, vad ska ni hitta på?  Välkommen lördag

  / M A R I


  Fartlekar !!

  Tränar du tillsammans med någon? Du kanske till och med gillar att leka? Då kan du faktiskt ta tillfället i akt att träna, umgås och leka samtidigt. Hur låter inte det?! :)  Här nedan följer tre fantastiskt bra fartlekar, som höjer träningen till en annan nivå.

  Katt och mus.
  Gör den här fartleken tillsammans med en eller ett par löparkompisar: Jogga lätt i fem minuter för att värma upp, spring sedan på ett led. Ledaren i täten får bestämma farten och de bakom får försöka hänga med så gott de kan.Efter 3–5 minuter löpning, stanna upp och vila i 1–3 minuter. Därefter får någon annan ta täten och så börjar ni om igen. Upprepa tills alla är nöjda.

  Överraska.
  Spring enligt samma upplägg som ”katt och mus”, men med skillnaden att någon av de efterföljande kan överraska ledaren genom att springa om och ta ledningen. Håll därefter tempot i tjugo sekunder och promenad-vila därefter i en minut.
  Nästa gång får den ursprunglige ledaren vara efterföljare. Upprepa tills alla är nöjda.

  Ta ledningen.
  I denna övning ska ni springa tre eller fler på ett led. Löp lätt i en minut. Därefter springer den löpare som ligger sist upp i ledningen för att ligga där i en minut. Den som är i ledningen är också den som bestämmer farten.
  Efter en minut tar ni en joggpaus i 30-60 sekunder. Sedan är det dags för den som ligger sist att springa upp i täten. Alla ska få vara i ledningen minst en gång.

  Ut och lek med er nu !!!!!

  www.runnersworld.se  / M A R I
  Fick mersmak efter kvällens pass !!

  17 grader varmt i skuggan, vindstilla, klarblå himmel, sol, hav, fågelkvitter, eld, heldag utomhus med barnen/kollegorna, lek, grillad korv, festis, promenad, landbandy, frisk luft, bus, träning och sedan hem till trevligt sällskap. Min dag har varit helt otroligt bra, jag behöver inte säga något mer. Kan ni klå min dag ? :)

  Dagens träning.
  En heldag med lek, landbandy och promenader får helt klart åka in här. Sedan fick den mycket aktiva dagen avslutas på Friskis, där det blev ett intensivpass. Det kändes riktigt skönt att kliva in på ett sådant pass igen, eftersom det var månader sedan. Jag fick mersmak :). Nästa pass är redan inbokat.


  ..på väg till destination Kappsta (som ligger ute på Lidingö) idag..

  /  M A R I  Timbuktu - Flickan och Kråkan !!

  Vissa saker kan jag bara inte få nog av.

  / M A R I
  Tigi Bed Head - Small Talk !!  En 3-1 produkt som gör håret tjockare, stimulerar och stylar. Den ger fyllighet och volym, väcker liv i livlöst hår och definierar, separerar och kontrollerar håret.

  Kan användas i både vått och torrt hår. Den tillför också massa fukt.


  Fick med mig denna hem för någon dag sedan, och jag har hunnit använda den två gånger. Redan nu kan jag säga att jag gillar den skarpt. Ett plus är att den luktar gudomligt gott också.
  Har ni testat?


  / M A R I
  En löprunda av högklass !!

  Dagar med sol, trevligt sällskap och massa annat resulterar i mindre tid vid datorn. Jag gissar att ni har det lika, eller?. Så just nu blir det inte så jättemånga innehållsrika inlägg, men jag hoppas ni överlever ändå :).

  Den härliga långhelgen (trots förkylning) satt där den skulle och mina batterier är påfyllda. Känns rätt gött att veta att en långhelg stundar om 2,5 vecka igen. Lite lyx i tillvaron ;). Hur hade ni det under långhelgen, och vad hade ni för er?.

  Dagen träning.
  Äntligen får jag in detta i bloggen igen. Träningen har varit sådär den senaste veckan, på grund av förkylning, fullspäckat schema och brist på motivation. Men idag blev det 30+30 minuter promenad, till och från jobbet samt en löprunda på cirka 40 minuter. Inte alls dåligt då kvällssolen fortfarande värmde och termometern visade 17 grader.  / M A R I
  Röd dag = Ledig dag !!  Idag njuter jag av ledigheten.

  / M A R I  Sagan om ringen !!  Bättre sent än aldrig säger jag, och ni skakar säkert på huvudet och fattar ingenting?!. Men, jag har medvetet valt att inte se dessa filmerna, på grund av att jag faktiskt inte alls är något stort fan av fantasy. Nej, jag gillar det inte alls egentligen. Men i lördags smög min kära kollega ner filmerna i min väska och sa, "Nu är det dags". Jag tvingade mig själv att slå på den första delen igår, och såhär i efterhand får jag faktiskt dra på mig skämsmössan. Filmen var ju hura BRA som helst. Nu har jag två filmer kvar, och på något konstigt sätt längtar jag tills jag slår på nästa. Nu handlar det ju bara om en film, men det är såå dumt att inte ge saker och ting en chans. Jag ska skärpa mig !!!

  / M A R I  RSS 2.0