Rosendals Trädgård !

Det är strålande sol, jag har besök av ena systern med familj och dagen bjuder på massa trevligheter så jag kommer inte direkt sitta här vid datorn. Vad gör ni idag/ikväll ? Vi ska till Rosendals Trädgård och äta lunch, sedan möta upp faster, farbror, ena kusinen och hennes barn i Kungsträdgården. Det blir bara massa mys :)

Gänget hämtade upp mig igår när dom anlände till Stockholm, en sladd till Markus telefon skulle inhandlas. Det var väldigt viktigt. HUR viktigt nu det kan vara ??????????? haha.. När vi väl anlände till Elgiganten i Täby, efter sjukt långa bilköer ut genom stan visade det sig att det inte var någon sladd som skulle inhandlas. Det var min tidiga 25-årspresent som skulle tittas ut :). Gissa om jag blev överraskad OCH glad !!! Jag fick en tv :)

Nej, nu ska vi göra oss klara och bege oss. Ha nu en bra dag :)


Rosendals Trädgård

/ M A R I


Dagens inspiration - Solglasögon !!


Tvillingarna Olsen... SNYGGT !!!!!!!!!!


Nu ska jag och mina feta Ray Ban´s ut och glassa i solen.

/ M A R I





Mitt intervallpass igår !!

Jag gjorde något igår som jag GÄRNA gör om igen !!!!!!!!!!!! Jäklar vilken kick jag fick, om man nu kan få det av ett träningspass. Men det kan man väl ?! Jag mötte upp Carolina och Helena (mina två närmaste kollegor) på SATS här på Lidingö, jag snörade på mig skorna och laddade upp med lite skön musik i öronen (använde inte ipoden under träningspasset dock). När ledaren (som förövrigt var en löpare ut i fingerspetsarna) anlänt, hälsade han oss alla välkomna och sedan förklarade han vad passet gick ut på osv... Bra tyckte jag !! Då kör vi sa han och så stack vi.... Efter 5 minuters uppvärmning var vi på plats, vid en lång härlig uppförsbacke. Intervaller var de ja, backintervaller dessutom. YEAH !!!

Vi började med 8 stycken intervaller á 30 sekunder, samt vila då vi sakta lunkade nedför backen. Efter dessa 8 intervallerna tog vi en löprunda på cirka 1 km och därefter blev det 4 intervaller á 45 sekunder, samt vila då vi sakta lunkade nedför backen. Vi pustade ut en stund, och sprang sedan tillbaka till SATS. Men innan blev det två spurter á 150 m.

GAAAAAAAAAAALET skönt hörrni !!!!! Någon som ska med nästa vecka ??




En bild från påskhelgen..

/ M A R I


Jag springer intervaller ikväll !



Jag idag..

(ett tidsinställt inlägg)

Jag är ute och springer intervaller här på Lidingö med Carolina och en PT ikväll, så jag återkommer hit imorgon. Information om träningen (och träningsvärken hehe) kommer imorgon :) Sov gott när det är dags ♥

/ M A R I


Två smarriga träningsdrinkar !!

I stundens hetta då jag sitter och njuter av en god smothie tänkte jag passa på att dela med mig av två smarriga träningsdrinkar. Med proteinpulver och utan proteinpulver. (dom innehåller lika mycket protein).


Mango & Hallon
med proteinpulver

2 dl sojadryck
1/2 dl mango
1/2 dl frusna hallon
1 msk fiberberikade havregryn
75 gram proteinpulver



Banan & Choklad
utan proteinpulver

2 dl lättmjölk
150 g lättkesella
2 äggvitor
1 banan
10 gram kakao

Detta blandar ni i en mixer !!
Av min egen erfarenhet så är dom väldigt goda

Det är inte alls dumt att njuta av en sådan här före eller efter ett träningspass :)






/ M A R I





Upptagen !!!

Klockan slår snart 13.00 och jag önskar att jag kunde lägga omkull mig på en soffa eller något liknande, jag trodde verkligen inte att man kunde bli så trött av att sitta i möte/planering hela förmiddagen. Är det ens möjligt ?? Än är det inte slut heller... Ge mig lite frisk luft snälla !!!

Jag måste tillbaka till tangenterna på den andra datorn nu, att vara sekreterare är jag tydligen bra på. Något liknande slängde mina kollegor ur sig, när dom nästan bokstavligt talat kastade datorn i knät på mig. Nu måste jag rusa...




/ M A R I



Stenhård träning på löpbandet !



Ha ha, jag bara älskar denna bilden ♥
Träningskläderna är på och Ida kör stenhårt på löpbandet....Skämt och sido men testa måste man ju göra i alla fall, när en så stor, konstig och rolig sak kommit in i huset :).

/ M A R I


Idrottare dricker mer !!

Vet inte om jag ska tro på detta eller inte, men det är intressant läsning.

"Trodde du att träningsfrälsta och idrottsaktiva var renlevnadsmänniskor? Helt fel. Redan 1995 gjordes en undersökning som visar att alkoholkonsumtionen hos de idrottsaktiva var högre än hos den övriga befolkningen, och det gäller inte bara lagidrottare utan även aktiva i individuella idrotter. Idrottande kvinnor drack nästan en liter mer ren alkohol per år än de icke tränande. Enligt en doktorand vid Karolinska institutet och sakkunnig inom idrottsnutrition vid Riksidrottsförbundet, har inte mycket förändrats sedan dess."

Källa : Idrott och Kunskap


Men vad händer då med din kropp och prestationsförmåga om du dricker alkohol? Jo, bland annat följande:

* Musklernas arbetskapacitet försämras
* Immunförsvaret blir sämre
* Du blir uttorkad, vilket påverkar din prestation
* Alkohol försämrar din reaktionstid och balans
* Musklerna återhämtar sig sämre
* Du får minskad muskeltillväxt

Vad säger ni om allt detta ??

Jag skulle säga " Lagomt är bäst ". Unnar du dig en påse godis en helg, fine. Du är med all säkerhet värd den. Ät inte godis varje dag bara. Unnar du dig ett glas vin/öl/drink, fine. Du är med all säkerhet värd den. Drick inte varje dag bara. Ja ni fattar mina tankar.......


Skål skulle jag också ha sagt..


/ M A R I



Jag fixar och donar ikväll !

Jag har valt att bara vara hemma och fixa och dona lite ikväll, det behövs nämligen städas, tvättas och förberedas inför helgen. Jag får fint besök från Sundsvall....igen...:). Jennie (min ena syster) med familj kommer ner och hälsar på, vilket jag gillar. Jag håller även tummarna för att heeeeela familjen kommer ner och hälsar på något i vår/sommar :).. Gör ni det ?! Vi får se vad helgen bjuder på, men jag röstar på Skansen. OM det är fint väder !!

Annars har det varit en bra dag, onsdagar innebär ju intensivt arbete. Men idag får jag lov att inte klaga, jag har varit ute precis hela dagen vilket är hur underbart som helst. Speciellt när det är 24 grader i skuggan och strålande sol :) Me Like !!! ♥

Om en vecka ska jag göra något nytt..Spännande är ordet. Blir ni nyfikna?? :)




Marie och Mari in action..


Kommer in med lite träningstips senare.

/ M A R I





Skor - Lacoste !!


www.sneakerfreaker.com 


Snygga eller fula??
Jag skulle i alla fall kunna tänka mig ett par :)

/ M A R I




Kungsträdgården !




Dessa bilder fotade jag förra året, vackert är ordet. ♥


Kungsträdgården här i Stockholm är helt underbar denna årstid, speciellt när körsbärsträden blommar. Men skyndar jag mig inte efter jobbet idag så missar jag nog detta underbart vackra. Blommorna ramlar ner till marken vilken dag som helst.....


/ M A R I


Kärlek !


Korvgrillning/lek på Norra Berget (Sundsvall)

Detta är kärlek ♥


Jag är en oerhört stolt moster

/ M A R I


Kan spenat ge oanad ork (?)

Tydligen !!!! Eller ??


"Energi-boost. Ämnet nitrat som finns naturligt i bland annat rödbetor och spenat verkar kunna påverka cellernas kraftverk, de så kallade mitokondierna, på ett positivt sätt. Under tre dagar fick försökspersonerna äta nitrat motsvarande innehållet i 200-300 gram spenat. De fick utföra ett cykeltest och efteråt togs prover från deras lårmuskel. När proverna jämfördes med prover från personer som inte ätit nitrat såg man skillnad i mitokondriernas effektivitet. Efter nitratintag blev cellernas energiproduktion effektivare och cellerna behövde mindre syre vid ansträngning. Resultaten är spännande ur ett idrottsfysologiskt perspektiv, men kan också ha betydelse för sjukdomar där mitokondriefunktionen är nedsatt, som exempelvis vid hjärt-kärlsjukdomar och diabetes."

Källa: Karolinska Institutet


Sjukt intressant ju !!! Jag kan med andra ord fortsätta säga att man blir "starke Adolf" om man äter massa spenat.  YEAH !!! :)




Tisdag och jag är redo att träna..


/ M A R I


Dagens inspiration - Med ena foten utanför !


Melissa Horn

Dagen till ära får denna underbara människa vara min inspiration 
 
♥ Med ena foten utanför

/ M A R I



Helt fantastiskt !!!!

Jag finner inga ord för hur underbart det är. Vädret alltså !! Att jag har haft en varm och skön påsk är ett faktum, jag klagar inte alls men värmen här i Stockholm är oslagbar. Nu när jag kom hem vid 21-tiden visade termometern 23 grader..i skuggan då såklart..Är det inte sjuukt, det är ju bara april ännu ?! Men som sagt, jag klagar inte :)

Efter bussresan och att jag kommit hem, lämnat väskan och fräschat till mig lite blev det sushi, solnedgång och trevligt sällskap inne i stan. Sitta inne i en lägenhet vägrade jag göra...... Vad har ni gjort ?!



En bild tagen igår..

/ M A R I








Kreta är bokat !!


Precis intill denna underbara strand kommer vi bo..


Atlantica Caldera Beach heter hotellet vi kommer bo på under en vecka i början av september, då vi hela familjen åker till Kreta för att fira mamma som fyller jämt. OJ så jag redan längtar !!!!


/ M A R I


På väg hem till Stockholm !!

Tog en skön paus från internet igår, vilket man faktiskt behöver ibland. Det sköna och varma vädret var nog en bidragande orsak :). Helt underbart att det är så varmt så tidigt... Jag njuter !!

- Igår mötte jag upp Marie som sagt, vi tog en glass nere på stan, slog oss ned på torget och där satt vi och skvallrade och njöt av solen i ett par timmar ♥. När det var dags att säga bye bye till Marie bestämde jag mig för att åka till syster Jennie med familj. Där blev det middag och sedan en glass (jösses vad jag äter glass hela tiden) nere i hamnen, samt lite lek i lekparken där. Väl hemma och att vi fått barnen att somna åkte lite gotta och en bra film fram. Recenserar den senare. Vid midnatt tackade jag för mig och begav mig hemåt... Ännu en bra dag avverkades igår !!

- Idag vaknade jag av syster Madelene messade och frågade vad jag hade för planer. Hemresa till Stockholm var mina enda planer, men det slutade med att jag satt hos Madde med familj och njöt av solen och en stor kopp kaffe. Trevligt !! ♥ Hann busa och pussa på barnen lite innan mamma och pappa kom och hämtade mig också...

- Nu sitter jag på bussen och funderar på livet. En lång bussresa är ett bra tillfälle för att göra sådant..

Hörs senare ! Jag kommer med lite bilder senare idag också...


Jag sitter på bussen på väg hem..

/ M A R I


Aviators !!

Efter en kalasbra Påskafton med mina nära och kära är jag nu redo för att möta upp Marie, äta en glass och glassa (haha) lite i solen. Känns som ett mycket bra söndagsnöje :). Vad gör ni idag?! 


Vi hörs senare.





/ M A R I



Dagens inspiration - Palladiumskor !



Vet inte hur länge jag sagt att jag ska köpa ett par Palladiumskor, antalet gånger är nog över hundra snart i alla fall. Jag får bara inte tummen ur. Men dessa grymt snygga skor måste bli mina, det bara skriker Mariiiiiiiii om dem. ♥ 

Till skorna skulle jag bära en vit/blå-randig tröja, slitna jeansshorts, snygga accessoarer, bruna ben och mina Ray Ban (aviators). Det kommer bli kalas i sommar ju :)


/ M A R I




Hur går påskfirandet till hos er !?

GLAD PÅSK på er alla där ute !! ♥

Här i norr strålar solen och jag har precis avverkat 7 km löpning. En riktigt bra start på dagen måste jag säga, nu är det bara en dusch och lite putsning av fjädrarna så jag också strålar likt solen, när systrarna med familjer kommer. ;). Påsktraditionerna i denna familjen ser nog ut som hos vilken annan familj som helst, antar jag!!! Eller vad vet jag egentligen!?! En påsklunch intas, barnen letar efter påskäggen, allt godis åker ner i magarna, äggen målas, vi vuxna busar med barnen, påskmiddag serveras, kanske att en eller två snapsar åker ner i magen också, godisskålen till dem vuxna åker fram och slutligen somnar man av allt ätande...haha... Så funkar det ungefär :) Hur går det till hos er ??

Nu måste jag springa iväg, innan mina fem ligister (syskonbarnen) stormar in i stugan. Jag önskar er alla en underbar dag.




Förra årets vårbild..

/ M A R I





En dag i Sundsvall !!

- Planerna var att träffa Marie, ni vet picknick och allt sådant där. Men planerna ändrades faktiskt, Marie hade lite sådär spontant hamnat ute på en krogrunda igår vilket ni förstår kändes i hennes huvud idag (haha). Så vi avbokade våran dejt men vi ska träffas på söndag istället. Hehe, så det kan gå :).

Men min dag blev helt underbar ändå !! Jag tog en promenad till Norra Berget (en promenad på cirka 20 min) och mötte upp mina systrar med familjer, där barnen lekte och dem vuxna njöt av solen. Grillade korvar serverades också, helt underbart faktiskt. Varför smakar allt så mycket bättre utomhus? Efter några timmar i solen promenerade jag hemåt igen, då med sällskap av Elise (min äldsta systerdotter). Ja, en mysig dag med nära och kära är aldrig fel. ♥ Jag har massa fina bilder från dagen som jag visar lite senare, eller imorgon..(sitter med mamma och pappas dator).

Nu har jag spenderat ett par timmar i stugan med mamma och pappa, vilket har varit så mysigt. Från min sida har det bara varit slapp, soffan och fotöljen har varit mina hållplatser. Skönt, mycket skönt !! Om jag har tur serveras det ett glas vin här snart också :). Ha nu en fortsatt trevlig långfredag allihop...





Ska ni måla ägg imorgon ?? - Det ska jag göra :)

/ M A R I






Årets första picknick !

När ni läser detta så sitter jag och min bästa vän Marie och har picknick, årets första faktiskt. ♥  Solen strålar över oss och livet leker. Vi hörs senare.



Klockan 09.00 imorse, efter en härlig löprunda som blev tidigare än väntat. Jag kunde inte hålla mig!

/ M A R I


Viloläget är på och det är låååångfredag!

Resan med bussen till Sundsvall igår gick alla tiders faktiskt, det var mycket yngre folk som reste så jag slapp en fotsvätts-stinkade dam bredvid mig denna gången i alla fall. (fy vad den resan var hemsk).,..

Jag kom fram hel och hållen, syster Jennie mötte mig på centralen och skjutsade hem mig. Väl hemma åkte viloläget på, jag andades ut och slängde mig i soffan. Oj så otroligt skönt det var !!!

Idag blir det till att möta upp Marie, äääääääntligen ska jag få träffa henne !!!!!!!!!!!!! Det blir en picknick på Norra Berget och sedan en löprunda (hoppas att jag får med Marie på den också). Senare idag kommer mor och far och hämtar mig, det blir det raka vägen ut till stugan för att andas massa norrländsk luft. Där ska jag passa på att ladda batterierna i några dagar...Vad hittar ni på dagen till ära ?!



När jag satt på tåget till Göteborg förra fredagen...

/ M A R I




Många sit-ups bränner fett på magen - FALSKT !!

Beach 2011 är nära och folk runt omkring matar sina kroppar med miljarder sit-ups, för vem vill inte gå runt med ett sexpack på stranden egentligen (?). Men gott folk, ni kan sluta med detta. Det handlar om så mycket annat..Läs nedan:


"Strandens magrutor hägrar och den här tiden är det vanligt att magmaskinerna är upptagna. Dessvärre kan inte kroppen styra över vilket fett som ska förbrännas utan det tas från hela kroppen. Generellt kan man dock säga att där fettet lagras in först förbränns det sist. Det innebär att "problemområden" som magen sällan försvinner först. Det är visserligen vetenskapligt bevisat att punktförbränning existerar, men i praktiken handlar det om några miligram fett på ett par hundra sit-ups. Träna gärna magen för att bli stark, men fettet förbränns mest effektivt genom konditionsträning och framför allt genom omläggning av kosten."





/ M A R I


Jag är äntligen påskledig !!

Nu ska jag och mina fötter traska hemåt, oj så skönt med en kort dag på jobbet. Känner att min kropp skriker efter ledighet nu. Det låter ungefär som att jag ska vara ledig i flera veckor, men tyvärr är det bara i 4 dagar varav två är arbetsdagar. Suck..men men.. Nej, promenera hemåt var det. Vi hörs säker när jag sitter på bussen....




Såhär glad blir man när man ska få vara ledig några dagar..
(jag och Jill på Carro´s 25-årsfest (med hattema) i lördags)

/ M A R I



Löparrus - ingen myt !!

Endorfinerna dansar loss och ger oss ett underbart rus efter ett hårt träningspass, visst har ni känt den känslan? Nu är detta rus som i många år listats som en träningsmyt godkänt av vetenskapen...

" Det är skönt att träna, speciellt efteråt. Kroppen upplever en kemisk romans efter ett rejält träningspass. Det omdiskuterade begreppet "runner´s high" är nu godkänt av vetenskapen. "Löparens rus" består bland annat av endorfiner, morfinliknande ämnen i hjärnan, som frigörs efter en längre löptur eller ett hårt träningspass. Tyska forskare testade nyligen en grupp löpare och uppmätte en stor mängd endorfiner i hjärnan efter tuff löpning. Lyckohormonerna gav upphov till eufori hos försökspersonerna"

Nu när vetenskapen har säkrat att det inte är någon myt längre, ska jag passa på att njuta lite extra efter varje träningspass :).






/ M A R I


Humlegårdsparken igår och norrland imorgon !

Nu tror jag att alla måsten för kvällen är avklarade !! Tvätten var ett måste eftersom det ekade tomt lite här och där, skönt att få det gjort innan jag åker imorgon också. Packningen var ett nödvändigt ont, men det är hur som helst gjort nu i alla fall. Måste berömma mig själv som inte tar med mig halva garderoben längre, när jag åker iväg. Nu är den minimal och det är bara det riktigt nödvändiga som får åka med. Duktigt Mari !!!! Löprundan på 1 timme fick bli en paus i alla måsten, grymt skönt måste jag säga. Dammsugningen och diskningen var också sådana där nödvändiga saker, skönt att också få det gjort och ännu gladare blir jag på måndag då jag kommer hem och det är städat. Så då var alla måsten undanstökade. Nu blir det en kopp te, en tidning och lite skön musik i bakgrunden..






Två bilder jag fotade igår, när vi var i Humlegårdsparken med kidsen..

P.S Ni får några nya intressanta träningstips imorgon, så håll utkik.

/ M A R I


Alla måsten måste bockas av !!

Jag återkommer när jag bockat av alla måsten ikväll.



Jag och söta Caroline i fredags...

/ M A R I



Fräscha tygskor !


249:- från DinSko

Snyggt till bruna ben och uppvikta chinos..
Vilka färg gillar ni mest?

/ M A R I


Vart tar tiden vägen ?!

Att jag i princip bara använder min lägenhet till att sova i just nu är ett som är säkert, jag hinner knappt in här innan jag ska ut igen. Det är sjukt mycket, hela tiden. Vet inte om det är så hälsosamt egentligen(?), men så länge jag mår bra måste det väl vara okej?. Eller?

Jag ska i alla fall åka hem till norrland (Sundsvall) över Påsk och vila upp mig, ni gissar inte hur skönt det ska bli. Jag är dock sjuuuukt otaggad för att sitta på ett tåg eller i en buss (har inte bokat någon biljett ännu), men jag har tyvärr inte så många andra val. Frisk luft, massa kärlek från/till familjen, god mat, vänner och träning väntar mig där uppe. Det blir nog hur bra som helst..♥..Vad gör ni i Påsk?

Nu ska jag traska iväg till jobbet, en heldag i skogen med grillning och allt vad det innebär bjuder dagen på idag. Solen strålar så det kan inte bli bättre :).  Vad händer hos er ?!


Igår innan träningen..

/ M A R I


Påskägg !


Påskägg från Åhlens.

Mamma och pappa, ett sådant här påskägg vill jag ha :). Bara så ni vet..hihi

Snart fyllda 25 år, men för gammal för att få ett påskägg kommer jag aldrig bli. Detta är lika viktigt som att få en julklapp i julstrumpan. Traditioner måste man hålla hårt i.

Är sådana här liknande traditioner viktiga för er också?

/ M A R I


En snygg löparsko från Nike !



Lunarglide+ 2 är en löparsko från Nike av absolut högsta klass! Med den högteknologiska Lunardämpningen, som ursprungligen utvecklades av NASA för att hålla nere vikten på austronaterna i rymden. Med andra ord kommer detta rymdskepp till sko garanterat få dig att springa i raketfart!


Jag skulle allt vilja testa om denna sko får mig att springa i raketfart, snygg som sjutton var den i alla fall.
Har ni något favoritmärke när det gäller sportprylar?

/ M A R I

 


Leker i Stockholm !



Någonstans i Stockholm befinner jag mig, säkert stekandes i solen med massa kära kollegor och barn runt omkring mig. ♥

/ M A R I


Dagens inspiration - Indianer !



Jag har alltid varit så fascinerad över indianer, varför vet jag egentligen inte eftersom jag inte kan ett smack om dom. Men något säger mig att det vilar ett lugn över dom, vilket jag älskar.

/ M A R I


En underbar dag i Stockholm !

Att jag älskar mitt jobb vet ni nog redan, men att jag älskar jobbet ännu mer vid denna årstiden har jag nog inte berättat :). Jag drack en kaffe och tog emot några barn, vi spelade lite spel och njöt lite av påsklovet i ett av rummen inomhus. När barnen strömmat till och mina kära kollegor gjort detsamma öppnade vi alla dörrarna, vårvindarna drog igenom i alla lokalerna och barnen jublade över att slippa ta på sig jackan när dom gick ut. Sedan dess, alltså vid 09 tiden ungefär har jag varit utomhus. Ända till 16-tiden då jag spatserade hem, ja det blev en promenad. Ni fattar inte hur underbart detta är.....jag bara älskar det !!!!!!!!! ♥ Mer frisk luft ska det bli, för jag har faktiskt avbokat ett intensivpass på Kungsholmen ikväll bara för att få njuta av solen lite till. Det blir en låååångpromenad på Djurgården med en vän. Detta kallar vi UNDERBART !!!! Sa jag att det var 22 grader varmt här i Stockholm idag?? Jag ville bara berättade :P hihi...




Jag i lördags...utan min vän Hatten !!

/ M A R I


Varför träna i snygga kläder ?




(bilderna är hittade på google)


Vad tror ni, kan man bli mer motiverad till att gå och träna om man har snygga och bekväma träningskläder??
Varför är det så i sådana fall??

Vore kul att få höra era tankar och åsikter om detta!

/ M A R I


Dagens inredning - Gammalt som nytt !!




Underbart helt enkelt. Jag drömmer fortfarande om den där vita herrgården ♥

/ M A R I


Åter i Stockholm !!

Nu är jag hemma igen !! Jag längtar ner i sängen så jag ska fatta mig kort, - jag kommer med andra ord inte ta berättelsen om min fantastiska helg i Göteborg här och nu. Den får ligga och gotta till sig till imorgon istället :). Jag måste sova..det är ju tydligen måndag imorgon..igen. Kort vecka i och för sig, så jag ska inte klaga. Men nu blir det sängen..

Vad har ni gjort i helgen ?



Jag och Josefine redo att sätta tänderna i den goda räkmackan.



festen är igång..


Sov gott

/ M A R I



Dagen efter en grym kväll !!


Jag igår..


Nu blir det dagen-efter-käk inne på stan. Linné närmare bestämt. Tåget rullar 16.32, så vi hörs när jag kommer hem eller när vi sitter på tåget.

By the way, vi hade en grymt rolig kväll igår. Jag berättar mer senare ♥

/ M A R I


Dagens inredning - ljusslingor !






Ljusslingor har för mig förknippats med julen förut, men numer finns det så otroligt fina slingor som både passar till julen och andra tillfällen. Så varför inte ha dom framme hela året !?! Superfint ju ♥

/  M A R I


Heaven 23 !!

Jag har käkat en gudomlig räksmörgås idag, vi snackar den godaste räksmörgåsen jag ever ätit alltså. På Heaven 23 här i Göteborg! Har ni varit där ?! Ett glas vin och en enormt vacker utsikt blev det också. En underbar för/eftermiddag med tjejerna helt enkelt...

Nu är vi hemma igen, redo för att ladda upp för fest. Lite fix, grym musik och rosé ska säkert hjälpa oss på traven :). Vi hörs senare mina kära...♥



Finner inga ord för hur gott det var..

/ M A R I


Friends forever !

Jag bara älskar detta !!! Att få vara nära några av sina närmaste vänner, som man älskar så högt måste vara bland det bästa man kan vara med om ♥

- Tåget körde ikapp de 50 minuter som vi från en början var sena, så vi landade faktiskt i Göteborg vid utsatt tid.skönt. Jag och Josefine passade på att kika runt lite på stan innan vi mötte upp Caroline, som suttit på skolan och skrivit tenta. Det blev thaimat till lunch, sedan in och ut i några butiker för att sedan ta oss hem till Caroline.

- Här har vi precis käkat tacos tillsammans, nu väntar lite efterrätt och massa tjejsnack i soffan. Vi kom överrens om att det blir en lugn kväll här hemma, för att ladda inför festen imorgon och för att jag och Josefine var uppe omänskligt tidigt imorse/natt. 

- Nej, nu ska jag äta glass. Vi hörs senare mina kära ♥





/ M A R I



Mot Göteborg !

När ni läser detta så sitter säkert jag och Josefine och snarkar i varsitt säte på tåget, gissa om man blir trött när klockan ringer 04.00 (?). Tåget tar oss till Göteborg, där vi ska hälsa på Caroline i helgen. Födelsedagsfest och andra trevligheter väntar oss, så det är bäst vi snarkar vidare. Batterierna måste laddas. Jag återkommer när jag har vaknat...




Känner mig lika cool som Edvin idag..








Ni med stillasittande jobb måste träna (mer)!


timmars måttlig, och cirka en
timmes tuffare fysisk
aktivitet om dagen
behöver personer
med stillasittande arbeten
för att minska risken för
förkylning, visar en ny studie.
Bland deltagarna hade de
mest aktiva 18 procent färre
förkylningar än de minst aktiva.


Denna studier är sjukt intressant..Eller vad säger ni ?

Information Friskis & Svettis

/ M A R I


Inspiration Tove Styrke !!





Snygg och med en röst som inte är av denna värld, hon får bli min inspiration idag.

/ M A R I




Hur snabbt försvinner formen ?

Här kommer en intressant fråga från en läsare, i tidningen från Friskis & Svettis.


Hur snabbt försvinner formen? -> Om jag gör ett träningsuppehåll på några dagar känns det som om jag aldrig tränat. Hur är det egentligen - hur snabbt klingar formen av?? (läsaren är en löpare, som springer 20-30 kilometer i veckan)

En från friskispressen svarar -> För att behålla en hög nivå måste träningen också vara på en hög nivå. All träning går ut på en balans mellan arbete och vila, det vill säga träning och återhämtning. Ju högre nivå man tränar på, desto viktigare blir detta. Det är under vilan som man blir starkare, så ofta kan man känna att formen är "på topp" efter lite längre vila. Denna viloperiod får dock inte bli för lång, både kondition och styrka är färskvara. För den som börjar träna är två-tre gånger i veckan ett bra riktmärke, men den som är van att träna kan i princip träna varje dag om man varierar träningsinnehållet. Oavsett nivå kan man se att efter cirka en veckas vila början man tappa både styrka och kondition. 

Information från Friskis & Svettis



Skriver ni upp när ni ska/har tränat?!

/ M A R I


Dagens inredning !



Att gammalt kan vara så vackert ♥

En vit herrgård ute på landet, med närhet till havet och denna inredning. Ja tack !

/ M A R I




Stockholms blodbad !!

Ett intensivpass och massa blod senare sitter jag och slappar (äntligen), i väntan på att få sova !! Eller ja, sova får jag väl göra när jag vill men ja ni fattar hehe. Blodet ja, det var en annan historia. - Jag skulle flytta på korgen som duschgrejerna står i, det jag inte tänkte på just då var att min rakhyvel låg där (med nytt rakblad). Så jag stoppar ner handen och ja ni fattar, jag skär mig. ORDENTLIGT !!! Blodet sprutade och jag fick ett jäkla stohej för att få det att sluta och få badrummet rent. Precis vad man behöver efter 21-tiden en kväll då man bara vill komma i säng...




När plåsterna tar slut (efter sisådär 7 använda) får man hitta på andra lösningar. Efter 4 sådana här omgångar med papper fick jag det att sluta blöda, tror jag. Jag vågar inte kolla.....


Sov gott

/ M A R I


Varför ska man motionera?

"Kom ihåg! Motionen skall vara en del av vår vardag och bestå livet ut vilket gör det väldigt viktigt att man utövar den motionen man trivs med." - Så sant som det var sagt....


Här nedan följer 6 riktigt bra orsaker till varför vi människor ska motionera:

Stärker skelettet ->
Vi är skapta för att röra på oss, om vi inte motionerar så förfaller inte bara våra muskler utan vårt skelett bryts ner. Skelettet uppfattas oftas som statiskt, det byggs upp och består för resten av livet. Tvärtom! Utan motion och bra kost bryts vårt skelett ner. Starkare benbyggnad minskar risken för benbrott och stukade leder. I mogen ålder blir benskörhet lätt ett problem för otränande. Glöm inte att hjärtat också är en muskel som behöver tränas för att fungera bra!

Bättre sömn ->
Med hjälp av träning ökar halten serotonin i hjärnan. Detta ämne har en rogivande effekt som får oss lugna och gör att vi sover bättre på nätterna. Dessutom produceras endorfiner som får oss att känna oss avspända och välmående.

Effektivt mot sjukdomar ->
Med hjälp av motion kan man minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar, diabets, högt blodtryck, övervikt och flera typer av cancer. Bland det viktigaste är att träningen hjälper oss att hålla blodsockret på en bra nivå. Detta innebär att peroner som har diabetes ofta kan minska på läkemedel om de rör på sig mycket. Huvudvärk, styva axlar och ryggar är också problem man oftast tränar bort.

Bra humör och stort socialt nätverk ->
Träningen har en positiv effekt på vårt humör och är ett utmärkt sätt att umgås med andra människor.

Öka förbränningen ->
När man tränar regelbundet ökar man förbränningen både under träningen och därefter. Men för att få en bra effekt måste man även tänka på vad man äter och ha sunda kostvanor.

Du orkar mer ->
Motion ökar blodgenomförseln vilket gör att musklerna rensas från olika slaggämnen och syretillförseln ökar. Hjärta och hjärna får mer syre samt ökad kraft, vilket ger mer ork under träning och övrig tid. Du orkar mer på eftermiddagar och kvällar, samt vaknar mer utvilad på morgonen.


Detta visste ni redan va ?? :)

Information från Sund Hälsa




/M A R I


Dagens inredning !



Skulle vara rätt nice att ha en sådan fototapet bakom soffan. Riktigt snyggt.

/ M A R I


Bokstaven M ?? Hjälp mig !!!



Just ett sådant M vill jag ha, var kan jag hitta ett sådant ?? Hjälp mig !!!

Kärlek ♥

/ M A R I


En vit skönhet !

Tro det eller ej, men jag avbokade mitt träningspass ikväll. Känner att jag behöver lite tid till annat, exempelvis glida runt på stan i solen med en take-away kaffe. Hur gött låter inte det? :). Solen tittar fram bakom molnen då och då, men temperaturen ligger runt 20 plusgrader, så en lång mysig promenad inne i stan passar utmärkt ikväll. ♥

Denna måndagen har varit riktigt bra, jag har varit effektiv och fått undan massa saker som jag vet måste göras klart i veckan. Jag åker ju som ni redan vet ner till Göteborg på fredag, vilket innebär en liiite kortare vecka och mindre tid att hinna med allt som ska göras. Men jag fixade det idag..känner mig otroligt nöjd..!! Att solen strålar och att barnen på jobbet är så pigga och glada gör ingenting sämre....



Mina vackra tulpaner ♥

/ M A R I


Tips till dig som tappat motivationen !

Alla som tränar tappar motivationen ibland, och när man drabbas av en motivationskris är det extra viktigt att ta fram dom där extra goda mentala redskapen som vi alla går och bär på. För motivationen finns kvar, det gäller bara att plocka fram den igen. Tips finns nedan:


->
Anmäl dig till en träningsgrupp. De flesta gym erbjuder lektioner där man styrketränar i grupp under ledning av en instruktör. Pröva t.ex. hard core eller cirkelträning

-> Skaffa en träningspartner. En del gym erbjuder möjligheten att man kan paras ihop med någon annan.

-> Träna till din favoritmusik.

-> Få ny inspiration genom att anlita en personlig tränare.

-> Skippa vikter och maskiner ett tag och pröva krafterna med en helt annan träningsform, t.ex. bollsport.


Information från Aktiv Träning




/ M A R I


Jag fyndade i helgen !



Randiga gå-hemma-och-slappa-kläder från H&M
Necessär från Hemtex
Mascara Maybelline
Ansiktslotion från Olay

Korgen är från Åhlens och passar finfint i min hall, med mössor och halsdukar i ♥

(allt förutom korgen hittade jag på rean, sådant gillar jag)

/ M A R I





En svettig lunch i dubbel bemärkelse !

Intensivpasset gick strålande. En skön söndagsträning och en bra uppladdning för en ny vecka :). Efter passet bestämde jag och Mahsa lite spontant, att vi skulle käka lunch tillsammans. Thai-mat blev det, därav en svettig lunch i dubbel bemärkelse. Ingen av oss hade med oss duschgrejer nämligen, vilket resulterade att vi satt oss ned och käkade alldeles svettiga och mysiga. Samt att maten var så sjuuuukt stark, så svetten lackade på oss båda...igen... Men gott var det :).

Nu är jag hemma. Jag ska unna mig en powernap, känner att en sådan kan komma väl till pass nu. Hörs later. Vad gör ni idag ?!




/ M A R I



Effektiv söndagsmorgon !!

06.30 tyckte mina gröna att dom skulle öppnas. Jag vet inte om andra delar av kroppen var så pigg på det, men somna om gick i alla fall inte.suck. Det var den chansen till sovmorgon........jag steg upp vid 07.30 och började städa. Hur många gör en sådan sak en söndagsmorgon egentligen?? Lite cred till mig tack :).

11.00 är det intensivpass på Kungsholmen som gäller, så jag ska snart bege mig iväg. Måste ladda med lite skön musik först :). Laddar ni upp med bra musik innan ni ska träna?  




Hörs sen

/ M A R I


Barnvagnskörkort ?????

Jag trodde nog att jag hade mer tålamod än vad jag egentligen hade, när det gäller att trängas med andra människor på stan. Idag hade jag nämligen kunnat slå ner ett par stycken jag mötte på, att världen ägs av massa människor är det inte så många som vet. Och på tal om det, barnvagnar borde förbjudas....har föräldrar med barnvagnar förtur att komma fram i stan eller? I sådana fall är det någon regel jag helt har missat....förlåt !! Men under den korta stunden jag var inne i stan blev jag påkörd av fyra barnvagnar. Och INGEN bad om ursäkt !!!!!!!!!!!!

Jaja, nu har jag fått vara liter bitter.skönt.punkt.

Jag fick med mig en flaska vin och en korg till hallen, mer än så orkade jag inte. Brottningsmatchen där inne tog musten ur mig.fy. Nu ska jag fräscha till mig och bege mig till mina gamla kvarter. Grannarna ni vet, dom jag bodde bredvid förut :). Hej på ett tag...hörs imorgon ♥




/ M A R I


Ändrade planer !!



Dagens planer med Mahsa blev ändrade, vi struntar i en fika på stan (eftersom det är storm och tråkigt väder), men jag blev istället bjuden hem till henne och Rickard på middag ikväll. Det tackar jag ödmjukast för !! Så nu måste jag in till stan och inhandla en flaska vin och en bukett med blommor. Hörs senare hörrni.

/ M A R I


Morgonstund har guld i mun !

Tänk att helgernas morgonstunder är så underbara, detta är helt klart den bästa tiden på dygnet. Jag vaknar utvilad, jag kan göra iordning min frukost i lugn och ro, jag kan sitta ned i lugn och ro och äter frukosten, jag kanske lyssnar på favoritmusiken (denna morgon blev det Jack Johnson) och jag kan passa på att njuta av friheten. Är det inte för härligt !? ♥

Här i Stockholm är det storm igen, men det ser ut att vara varmt och skönt i alla fall. Det är bra. Men vart är SOLEN ??? Jag ska alldeles strax dricka upp mitt goda te och sedan göra mig iordning för vad lördagen har att erbjuda mig... So long..


Morgonstund har guld i mun ♥
(tänk att en frukost kan vara så himla god)

/ M A R I


Harmoni, äntligen är det helg !

Weeeeeeeiiii !!!!!!!!!!!!!!! En vecka med väldigt mycket arbete och andra måsten har precis lämnats bakom mig, gud så skönt. Att veckan har varit dålig eller så säger jag inte, utan jag pustar mer bara ut för att jag äntligen kan få andas och ta igen mig en stund. En bukett vita tulpaner (plus lite andra småsaker) fick bli belöningen, tulpanerna står så fint i köket nu ♥  Annars ska jag tvätta och lata mig i soffan ikväll...

I morgon ska jag träffa Mahsa över en kaffe, och det blir förhoppningsvis på någon uteservering i solen. Det ska nämligen bli fint väder har jag hört. Jag håller tummarna. Ni med hoppas jag ?! Annars skulle en bio eller något annat lugnt och mysigt vara trevligt. Någon film ni kan tipsa mig om ?!





/ M A R I




Vita tulpaner !



Idag ska jag köpa mig en bukett vita tulpaner, det är jag värd ♥

/ M A R I


Magisk inredning !



Jag drömmer ♥

/ M A R I


Torsdag 7:e mars !

Jösses amalia vad det blåser !!! Samma hos er eller ?? Helt ärligt, det gick inte ens att stå stilla ute förut. Det var precis som att det var någon som knuffade en i ryggen. Det kallar jag storm. Jag hoppas det är över till imorgon i alla fall, jag gillar inte när det blåser helt enkelt. Annars idag har jag jobbat och tränat...vilket min vecka i det stora hela har handlat om.

Måndag: Intensivpass
Tisdag: Intensivpass
Onsdag: Vilodag, men det blev en promenad.
Torsdag: Intensivpass
Fredag: Vila
Lördag: Löpning
Söndag: Intensivpass

Jag känner mig i sjukt bra form :)




/ M A R I



 








Stärk ditt immunförsvar med dessa råvaror !

Förkylning
Ett ovälkommet avbrott i din träning.

Vi drabbas alla av en förkylning någon gång per år, allra helst under hösten och vintern då viruset sprids lättare, eftersom vi spenderar mer tid inomhus tillsammans med andra människor... Men för att slippa den värsta förkylningen så kan man faktiskt ladda kroppen med näringsrika råvaror, så immunförsvaret stärks. Givetvis handlar det om att hålla en god hygien under dessa svåra förkylningstider också... 


Mejeriprodukter-> De flesta mjölksorter, yoghurt, fil och ost innehåller D-vitamin och kalcium, två näringsämnen som samarbetar mot benskörhet och stela blodkärl. D-vitaminet främjar dessutom serotoninproduktionen.

Långkok-> Grytor gjorda på nötkött innehåller gott om järn, som behövs för blodcellsproduktionen.

Lök och vitlök-> Lök och vitlök bidrar med både smak och antibakteriella ämnen som stärker immunförsvaret mot elaka förkylningsbaciller.

Grönt te-> En mugg grönt te värmer dig efter löprundan och förser dig med ämnen som motverkar hudcancer. Men överdriv inte konsumtionen. Fem kommer om dagen kan ge leverskador.

Grönkål-> Grönkål innehåller stora mängder K-vitamin som håller skelettet starkt och hjälper blodet att koagulera som det ska.

Tonfiks på bruk-> Denna burkmat, god i alla sallader och i tomatsås till pasta, är rik på D-vitamin, vilket behövs när huden inte får möjlighet att tillverka vitaminet under den mörka årstiden.

Bakad potatis-> "vit" potatis är rik på C-vitamin, medan sötpotatis innehåller mer A-vitamin som stärker immnunförsvaret.

Korn-> Med sitt tuggmotstånd är korn perfekt i soppor och grytor. Sädesslaget innehåller kolesterolsänkande fibrer, samt selen som minskar de skador som de *fria radikalerna i kroppen orsakar.

Citrusfrukter-> Förutom fibrer innehåller apelsiner, citroner och grapefrukt mycket C-vitamin som stärker immunförsvaret.


* Fria radikaler (en atom som blivit av med sina elektroner) i kroppen skapar förödelse och ökar risken för cancer. Hjärtsjukdomar och andra livshotande sjukdomar kan förekomma. För att minska risken för detta så behöver kroppen antioxidanter.



/ M A R I


Dagens inspiration !



Jag bara älskar deras stil.

/ M A R I


Onsdag 6 april !

Det var länge sedan jag skrev om vad som händer i min vardag osv, men det kanske är lika bra. Det blir ju bara massa skrivandes om jobb i sådana fall och självklart om träningen också, vilket i och för sig är rätt trevligt, men ja...bilder och andra modeprylar antar jag är mer intressant läsning för er. Men ikväll får ni nöja er med massa vardagsprat:)

Onsdag idag och dagen har spenderats utomhus, riktigt skönt nu när solen verkligen värmer. Ståendes efter en husvägg, lekande barn i närheten, kvittrande fåglar, snö som tinar......Shit, det är VÅR !!!!!!!!!!!!!! Underbart...♥

Annars är det bara jobb/möten och träning som är planerat, helgen likaså. Förutom jobb/möten då vill säga. Hänga i solen på en uteservering vore nice... Vad gör ni i helgen?





/ M A R I


Tips på rätt utrustning !!

" Strumpan är fotens svar på kroppens underställ ". Det finns faktiskt en del saker att tänka på, när det gäller att välja rätt strumpa. Väljer du rätt får du ut mer av din löpning, ja det är faktiskt sant..

Ni vet kanten där längst fram, sömmen som skaver som oftast när du har ett par tighta träningsskor på dig. Denna kant som du kanske knappt känner under en promenad, kommer med all säkerhet kännas ännu mer när du springer. Man brukar säga att strumpan ska vara lika skön som dem löparskor du väljer att använda......


Här nedan följer 5 fördelar med att välja en riktig löparstrumpa: 

  1. Löparstrumporna är formstickade för fötterna (det finns en höger och en vänster strumpa) vilket gör att man får en perfekt passform och funktion. Och minimerar risken för skavsår.
  2. Löparstrumporna är stickade utifrån en optimal materialspecifikation. Rätt tråd och stickning på rätt plats i strumporna.
  3. Strumporna är ofta utrustade med speciella svettkanaler i hålfoten för att hålla foten så torr som möjligt.
  4. Strumporna är polstrade på de delar där det finns mest behov. Till exempel vid hälsenorna, anklarna och tårna.
  5. Ibland har strumporna silvertråd instickad i fotbädden för att förhindra dålig lukt och ge en lite torrare känsla


Av min egna erfarenhet så gör en löparstrumpa en betydlig skillnad, jag skulle faktiskt aldrig kunna träna med en "vanlig" tunn strumpa mer. Det går inte att byta ut en riktigt bra strumpa mot en dålig....Testa !!! (jag använder liknande strumpor varje gång jag tränar, oavsett om jag är ute och springer eller ej.)


Gör om, gör rätt - sätt strumporna på rätt fot....



/ M A R I


En sneakpeak på vad som komma skall !!



Nästa helg, 15-17 april drar jag, Josefine och Jenny ner till Göteborg. Där vankas det 25-årsfest hos Caroline, vilket vi är sjuuukt taggade för. Hattema är kvällens ledord, så lets rock´n roll !!...Ovan får ni en tjuvtitt på vad jag ska bära. Detta kan bli grymt :)

/ M A R I


Lite tips/tankar kring löpning!

För att göra vissa saker lite mer tydliga än andra, så upprepar jag en del saker. Nedan finner du nämligen lite tips/tankar om vad jag anser är väldigt viktigt, för att få ut det mesta av sin löpning..


Fakta eller fiktion
Man bör ta tid på varje löppass
->
Många löpare håller inte koll på tid och
distans under varje löppass. De springer
istället på känsla och efter humör. Men om du
har lätt att springa för fort och överanstränga
dig, eller om du har svårt att hålla koll på
dina promenad- respektive löpsekvenser,
så kan det vara bra med en klocka.

Bygg självkänsla
->
Hård ansträngning kan skapa en känsla
av oro och tvivel. De känslorna kan du
överkomma genom att ha en plan: Dela
upp löpningen i sekvenser som du vet att du
klarar av, till exempel lpning i 30 sekunder
och promenad i 30 till 60 sekunder mellan
löpsekvenserna. Känns andningen obekväm,
promenera mer och löp långsammare i nästa
löpsekvens. En plan ger dig kontroll och struktur
i löppasset. Dessutom får du mindre tid att älta
negativa tankar.

Jag har ingen att löpträna med
->
En löparkompis hjälper dit defenitivt att
komma utanför dörren. Många löpare tycker
dock bäst om att springa ensamma. Löp-
rundan blir också egentid, man får vila sig
själv och ladda om. Göt något extra när du
springer ensam, välj en vacker väg, välj en
solig dag.

En bra grund
->
Nivån på din fysiska kondition.
För att skapa en bra grundkondition,
försök löpträna varannan dag och utöka
distansen vartefter.

Så undviker du utmattningen
->
Löpningen ska vara lustfylld. Det blir
den lättast om du börjar mycket för-
siktigt. Starta långsamt och växla med
promenadpauser. Börjar du flåsa, dra ner
på tempot. Det hjälper dig att bygga upp
självförtroendet och får dig att känna dig
bekväm.


Information från Runners World



/ M A R I


Dagens inspiration !




/ M A R I


Jumpsuit - Snyggt??





Vet inte om jag tycker det är sådär jättesnyggt..eller jo, det tycker jag.
Jag skulle nog allt vilja ha en ändå :)

Vad tycker ni ?

/ M A R I


Löpartips !

Spring smartare
Planera dina framtida mål efter var du står idag


STATUS -> Du går mer än du springer
Uppgradering: Öka på den tid du springer. Näsa gång du ger dig ut på en löprunda, gå-spring som du brukar de första fem minuterna. Lägg sedan till fem sekunder för varje löpinslag under de följande fem minuterna. Lägg sedan till ytterligare fem sekunder för varje löpinslag under nästföljande fem minuter.

STATUS -> Du springer två grr/veckan
Uppgradering: Spring ett 5-kilometerslopp. Spring 30 minuter på tisdagen eller torsdagen, och lite längre på helgen. Låt det första långpasset vara lika långt som den längsta distans du sprungit under de senaste två veckorna. Lägg sedan till en kilometer varje vecka. Spring långsamt och ta flera promenadpauser. När du klarar av att springa sju kilometer i ett sträck är du redo för 5-kilometersloppet.

STATUS -> Du känner dig trygg i din löpning
Uppgradering: Spring i terräng. Leta upp ett terrängspår med stabilt underlag. Gå-spring i 15 till 20 minuter, lägg in gångsekvenserna där det är som backigast. Öka gradvis tiden varje vecka med fem minuter tills du klarar av att springa 30 till 60 minuter.


Information från Runners World



Nu sticker jag och tränar.

/ M A R I






Jag har shoppat !


Detta möts man av i min hall..



Världens sötaste vattenkokare..




Lockarna tittar visst fram om man glömmer paraplyet hemma..

/ M A R I


Det är söndag och jag myser !

En ny vecka klampar snart in och jag känner mig på G, batterierna är laddade och jag ser fram emot att träffa kollegorna igen. är det inte riktigt nice att kunna känna så? Helgen har som sagt varit till en belåtenhet och jag ser redan fram emot nästa gång dom kommer och hälsar på. Träning står med stora bokstäver inristade i veckans schema, jag ska verkligen försöka inrikta mig på löpningen denna veckan. Någon som känner sig sugen på att utmana mig ??

Nu ska jag göra mig en kopp te och mysa ner mig i soffan ♥




/ M A R I


En helg med delar av familjen !

För några timmar sedan kramade jag mamma, pappa och Madelene hejdå. Efter en jättemysig helg tillsammans. Oj så jag uppskattar att få besök, jag bara älskar det. ♥

- I fredags blev det tacos, tv, mys i soffan och bara massa lugna sysslor. Vi alla var nog lite trötta efter en helt arbetsvecka. Så vi somnade rätt tidigt..

- Igår lördag var det tuppen som väckte oss, innan klockan 11 var vi inne i stan (rekord). Efter en hel dag med shopping, mysiga caféer, god mat på restaurang (Sallys inne i Gamla Stan), vin och mycket annat begav vi oss hemåt. Hemma blev det lite fix och trix med saker jag inhandlat, sedan mys med ost och kex, skratt och lite tv. En underbar lördag !

- Idag visade jag gänget den nya gallerian i Bromma, - Bromma Blocks !! Det var en succé tror jag :). Dit åker vi nog igen ska ni se..hehe.. Sedan var det som sagt dags för dom att åka hemåt... vink vink..

Tack mina kära för en underbar helg !! ♥




/ M A R I







Längtan !



Efter en ruggig och kall (men väldigt bra) dag på stan längtar jag efter en varm sommarkväll. Lite som på bilden ovan skulle jag vilja ha det. ♥


/ M A R I


Sundsvall är på besök !

Men oj vad jag skrattade på våran after work igår, inte ett öga var torrt. Jag säger som Carolina, "Mina kollegor är top of the line". När jag druckit ett glas vin och skrattat klart sprang jag över gatan, till Willys där mamma, pappa och Madelene var. Det blev handling sedan hem och fixa middag (tacos), för att sedan spendera resten av kvällen här hemma i soffan. Mys !! ♥

Idag drar vi in till stan och gör den osäker, shopping har jag hört talas om och det är jag aldrig sen att hänga med på :). Jag kommer med andra ord inte blogga så mycket, varken idag eller imorgon. Men vi hörs ju snart igen, kanske klämmer in några bilder från dagen lite senare....



Såhär glad blir jag när jag har besök :)

/ M A R I


En tröttsam dag !




Ibland kanske det bara är en själv att skylla, men usch vad jag inte har velat vara på jobbet idag. Jag har bara velat vara hemma, - slänga på mig myskläder och spendera hela dagen i soffan. Framför tv:n. Antar att det har att göra med vädret, det är regnigt, dimmigt och allmänt trist. Inget väder för mig med andra ord.

Jag ska däremot kila iväg nu, på aw hemma hos Carolina. Sedan hem och ta emot mamma, pappa och äldsta systern Madelene.. Det ser jag i alla fall fram emot.

Vad gör ni ikväll?!

/ M A R I


En regnig dag !



Jag vill också sitta på en röd parkbänk

/ M A R I


RSS 2.0