När är det dags att lägga ner ??

Alla känner vi att kroppen värker och ömmar ibland, kanske att det bara är en härlig träningsvärk som spökar, men när ska man egentligen lyssna på kroppen och sluta träna/springa ?! -Man måste vara uppmärksam på kroppens signaler, här nedan följer några exempel:


◊ Allvarlig ledsmärta - Smärta i vaderna eller i fram- och baklåren är sällan något att oroa sig för om de uppkommer mot slutet av ett långlopp. Men om du har påtagliga smärtor tidigt i loppet eller löppasset ska du sluta springa. Om du får akuta smärtor i knäled, vrist eller höft ska du stanna oavsett om du får ont tidigt eller längre fram i loppet.

◊ Du känner dig extremt trött tidigt i loppet - Om du känner dig kraftlös tidigt i ett lopp eller i ett träningspass, kan det bero på att du är övertränad, inte har ätit eller druckit ordentligt, alternativt är eller håller på att bli sjuk. Påtaglig trötthet trots kortvarig ansträngning är definitivt en signal att sluta springa/träna.

◊ Bröstsmärtor och andningssvårigheter - Hjärtrelaterade problem ska aldrig ignoreras när man springer/tränar. Sluta spring/träna och uppsök omedelbart en läkare.

◊ Vätskebrist - Under varma dagar med hög luftfuktighet kan det vara svårt att få i sig tillräckligt med vätska som kompenserar den du förlorar när du svettas. Om du har druckit ordentligt med ändå känner dig trött och kraftlös, stanna, gå hem, drick och vila.

-Mycket handlar om sunt förnuft tycker jag, men dessa punkter ovan är verkligen exempel på saker som jag tycker man SKA lyssna på. Annars kan det gå riktigt illa !!


Vet du av att du har tränat när du verkligen inte skulle ha tränat, pga sjukdom eller så?

/ M A R I


Kommentarer
Postat av: Johanna

okej då du kan får äta och städa först... låt gå för denna gången haha :)Ja, men efteråt är jag glad det bara blev blåmärken, kunde lätt brutit handleden med :) men skönt och slippa sånt.... =)

2011-05-04 @ 18:20:21
URL: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Postat av: julia =)

jadå, jag har haft en bra dag, du också? :D

2011-05-04 @ 18:24:28
URL: http://juliamargareta.blogg.se/
Postat av: Johanna

Ja, tog ju emot mig med handleden, så det kunde ju gått illa... men ibland skall man ha tur... :)Tror de flesta någon tränat fast de inte borde gjort det, jag har gjort det.

2011-05-04 @ 19:02:40
URL: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Postat av: SARA

Tack för dina frågor! Svaren kommer upp väldigt snart. :D

2011-05-04 @ 19:15:30
URL: http://jagheterintesune.blogg.se/
Postat av: B R O W N S U G A R

Bra tips!

2011-05-04 @ 19:41:46
URL: http://brownsugar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0