Vad är okej att göra på ett gym, egentligen?!

Jag går dit för att svettas, för att ägna mig åt det jag älskar att göra allra mest, - träna !! jag går också dit för att låta endorfinerna dansa tango i kroppen och för att ladda kroppen med den energi jag behöver, för att orka med alla vardagliga ting... Detta är några anledningar till varför jag spenderar tid på gymmet!! Sedan finns det självklart människor som ser detta med helt andra ögon, för vi alla är ju olika och så kommer det alltid vara (vilket är en jäkla tur). Turas om om vikter/maskiner, trängas bland andra eller till och med byta övning för att någon annan sitter på samma maskin (eller liknande), det gör mig inte ett skvatt. Men när icke träningsrelaterade saker försiggår på gymmet blir jag lite smått irriterad...
 
Så då är min frågan, för att rada upp några få funderingar. Är det okej att använda omklädningsrummet som något sorts uppehållsrum? Är det okej att prata i telefonen (högt) samtidigt som du sitter och trampar på cykeln? Eller för den delen, sitta i stretchrummet och prata om den gångna helgens äventyr? - Jag kanske överreagerar, men sådant här stör mig något så fruktansvärt. Jag skulle kunna försöka "blunda" och bara strunta i det, men tyvärr, det går bara inte.
 
Jag antar att det inte går att göra något särskilt åt saken, då alla inte tänker lika, men jag måste lyfta frågan i alla fall och se om någon annan håller med mig? Någon av er kanske rent av har varit med om samma, och dessutom sagt/gjort något åt saken? Berätta gärna vad då i sådana fall !!
 
 
 
 
 
 
 
/ M A R I


Kommentarer
Postat av: Nicole

Jag håller med du!!!

Svar: ;) sicken tur
Mari

2013-08-16 @ 14:50:57
URL: http://soulmatesoul.blogg.se
Postat av: fight4fit

Jag håller med om att när man tränar så tränar man och man ska inte "uppehålla" maskiner/platser etc om man inte just tränar på dessa. Däremot kan jag säga att gymmet är ett ställe där jag även träffar mina nära och kära. Och visst sitter vi och snackar skit i omklädningsrummet eller diskuterar hejvilt under stretchen. Har däremot aldrig reflekterat över att vi skulle störa någon. Tror nog jag spanar lite extra noga runt omkring mig nästa gång för att se efter så vi inte får några arga blickar :)

Svar: Sv. Absolut, jag träffar också vänner på gymmet och självklart pratar vi sinsemellan, både i omklädningsrummet och i stretchrummet. Men då samtidigt som vi stretchar/byter om, men i dessa fallen så har jag reagerat över att man bara sitter och tar upp plats för andra som är där för att träna/stretch, eller vad det nu är :). Sköter man det snyggt, ja visst... man måste respekterar andra också, och självklart gör jag det med. Men det får inte blir till en överdrift =)
Mari

2013-08-16 @ 20:23:44
URL: http://www.fight4fit.se
Postat av: Crazylicious

Hmm... Man skall absolut inte uppehålla maskiner om man inte behöver dem, det håller jag med om. Men att få prata i telefon medan man t ex cyklar? Why not? Det har hänt många gånger att jag har gjort det på crosstrainern bara för att orka ta mig igenom hela passet, haha, när typ musiken strulat och så. Utan något som får tiden att gå så är det kört :P
Samma sak i omklädningsrummet, jag bryr mig inte ett skvatt om vad folk gör där :)
Jag går in, gör mig grej, tittar snett på alla som tittar snett på mig, och går hem ;) Hahaha. *evil* Nä, men mitt race, helt enkelt. Sedan om andra stojar och har kul är det upp till dem.
Kram!

Svar: Sv. Helt fantastiskt vad jag älskar din inställning haha... du är grym :). Bra bra fina du !!! Jag kanske överreagerar som sagt, och anledningen är kanske det lilla gymmet jag just nu är på (sats Lidingö renoveras ju, så jag är på ett annat medan), vilket förmodligen göra sådana här saker mer tydliga.... Ska återkomma när jag är tillbaka på Sats och se om jag reagerar lika starkt. Men uppta massa plats om man inte är där för att träna gillar jag inte... Men men =)
Mari

2013-08-16 @ 20:47:07
URL: http://crazylicious.shapemeup.se
Postat av: Jossan

Sitta och bara ta upp massa tid i onödan på maskiner tycker jag är dålig gym-etikett. Samma sak gäller när folk "paxar" miljoners vikter utan att de egentligen använder om. Lite vanligt hyvs funkar alltid tycker jag :) Jag kan däremot störa mig på folk som rå-hånglar mitt i gymmet som om det vore en nattklubb. Gå hem istället om ni är så sugna tänker jag! :P Särskilt kl 6 på morgonen när man själv känner sig sådär lagomt fräsch med oborstade tänder och osminkad ansikte med kudd-mönstret kvar i ansiktet!

Svar: Sv. Mm, håller med. När andra är på gymmet för att träna, vilket syftet är med ett gym känns det som att man måste respektera det. Och ja, allt annat som inte hör dit tycker jag man kan göra på annan plats. Men jag kanske överreagerar, men det är så jag känner iaf =)
Mari

2013-08-17 @ 20:45:38
URL: http://jossan.shapemeup.se
Postat av: Carro

Jag håller med dej. Jag kan verkligen bli så jävla arg och frustrerad, om ja tex ska köra mina tröskelintervaller på roddmaskin dvs nära döden upplevelse i 4*4 minuter. Då vill ja inte att min närmaste granne på cyklen brevid skulle stå å prata i telefonen för attfördriva tid. För de första är jag inte minsta intresserad omvad som händer i dennes liv och för de andra vill ja kunna fokusera då ja är på gymet och de blir fan ta mej svårt om de står nån å babblar om ditten och datten precis brevid. I omklrum ok men i konditiondrummet där utrymmet är begränsat ochmä man själv inte ksn välja att gå därifrån för man vill genomföra sin träning: när måste man nödvändigtvis prata i telefonen dom 45 minuterna man ska röra på sej då kan man tusan ta en promenad i stället eller springa en sväng så man kan prata ostört!!
På mitt gym är de telefonförbud så snackar nån så är ja definitivt inte sen att säga till. Usch jag blir tokig på sånt!!! :-)

Svar: Kan inte annat än hålla med. Jag blir otroligt störd !! och jag förstår faktiskt inte varför man väljer att prata öppet om helgens äventyr på ett sådan ställe, det kan man ta när man kommer hem. För som du säger, andra människor är inte ett dugg intresserad av att höra vad andra gjort.... Mobilförbud, bra där... :) Vilket gym tränar du på ?
Mari

2013-08-25 @ 08:38:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0