Åsikterna är många !!

"Äh, vad tråkig du är som inte dricker", "Du som tränar kan ju äta hur mycket godis som helst", "Hur kan du ge dig ut på en löprunda när det är glashalt och minusgrader?", "Springer du när det regnar, varför det?", "Shit, vad duktig du är", "Går du på någon diet eller?", "Träna inte för mycket."
 
 
Ja, åsikterna är många och fler finns det. Men jag gids inte att skriva alla. Några av dessa hör jag dagligen, kanske inte varje dag, och inte alla samtidigt. Vissa flera gånger än andra. Vad handlar det om? Jag vill inte framstå som en "duktig tjej" när jag tränar 5-6 gånger i veckan, jag gör det inte för att få höra att jag är duktig, jag gör det för att jag MÅR BRA av det. Inget annat. Att jag i vissa sammanhang väljer bort alkoholen är för att jag VET att jag mår bättre utan den, och att jag kan ha roligt ändå. Men andra gånger väljer jag att ta ett glas, för att jag tycker det är gott. Men att höra att jag är tråkig bara för att jag inte dricker, tycker jag är otroligt onödigt. Jag väljer, inte ni. Jag stannar där med att argumentera emot alla åsikter jag hör och tar emot. Men jag förstår liksom inte varför? Är människor avundsjuka? Känner ni igen det här?.
 
- Jag började tänka på detta i morse, när jag begav mig ut på en löprunda. "Springer du när det regnar, varför det?" var det första min granne sa till mig när jag mötte henne vid porten. Vad svarar man på det liksom?. - "Ja, det är klart" fick hon till svar och sedan traskade jag iväg. Är regn ett hinder? Nja, skulle inte påstå det, tvärtom skulle jag nog säga. Jag ÄLSKAR att springa när det regnar. Friskare luft får man leta efter. 8 km senare var jag hemma, och urnöjd över att jag gav mig ut. Inget väder kan stoppa mig.
 
Vad jag vill ha ut av detta inlägg vet jag inte, jag var bara tvungen att skriva av mig. För jag börjar faktiskt bli trött på allas åsikter, kring hur mycket, när, varför jag tränar/inte dricker alkohol/inte äter vissa grejer osv.osv.. Vad svarar man människor som kläcker ur sig sådana här kommentarer?
 
Nu ska här duschas i alla fall, sedan möta upp David för eventuellt lite vårshopping :)
 
Vad gör ni?
 
 
 
 
 
/ M A R I
 

Kommentarer
Postat av: Alexandra

BRA inlägg! Jag håller verkligen med dig. Så länge man gör hälsosamma val kan jag inte för mitt liv förstå varför man ska bli ifrågasatt! Inte frågar jag den överviktige varför han eller hon äter godis på helgen eller dricker några glas vin till middagen. Även om DET faktiskt hade varit mer befogat. Jag tror det i grund och botten handlar om att människor som inte tränar och försöker äta bra, kanske är lite avundsjuka på disciplinen som de hälsosamma valen i vissa fall kräver.

Jag kör på en medelväg. Tränar ganska mycket, äter hyfsat bra, men drar mig inte för att ta ett glas vin eller äta en påse godis på helgen. Mitt eget val, precis som ditt! :)

Svar: Men precis, jag håller med dig. Oavsett om personen i fråga tränar eller ej, eller valt bort alkoholen etc etc kommenterar jag inte det. Finns det ett samtalsämne kring det så frågar jag varför osv...men åsikter om sådant som jag skrev om kommenterar jag inte. Alla gör vi olika val, och det måste man acceptera. Förhoppningsgvis är det alltid val man gör för sitt eget bästa..
Jag kör också en medelväg, tränar ganska mycket. Äter som oftast väldigt rent och bra, men som jag skrev, jag tar ibland ett glas vin eller en öl. Kan sitta en helgdag och vräka i mig godis också. Bara för att det är så förbaskat gott =). Och ja, det är JAG som väljer det. Ingen annan....
Mari

2013-04-13 @ 11:54:11
URL: http://hejklassiker.blogg.se
Postat av: Emmas träningsblogg

Jag känner absolut igen det där! Dock möttes jag mer av såna frågor förr. Nu vet alla mina vänner hur "träningsgalen" jag är och ingen reagerar ens på att jag drar till gymmet efter föreläsningarna eller att jag är nykter på fester. Det är liksom mer ovanligt att jag inte gör det ;) Stå på dig och lev ditt liv som DU vill leva det! Kram :)

Svar: Jo, alla mina vänner och nära på det viset vet hur jag funkar, och vilka val jag gjort osv. Och dom får jag aldrig sådana kommentarer av. Men folk som inte vet, folk som inte har en aning om hur jag är kommenterar gärna, gärna ofta också. Men som du säger, jag står på mig och gör mina egna val :) kram
Mari

2013-04-13 @ 12:13:31
URL: http://emmanyymaan.blogg.se/
Postat av: Veronica

Sv: ingen dipp förutom att jag inte orkar de där sista % under träningarna, den där sista repetitionen orkar jag inte alltid..men det brukar jag göra i vanliga fall så det beror helt klart på underskottet av kcal. sedan känner jag mig lite mer rättretlig och jag är mer kvällstrött än vanligt..

Svar: Ah okej, lite känningar alltså. Men det är inte så konstigt =) du gör det bra ! Kul att läsa och följa dig =)
Mari

2013-04-13 @ 13:24:13
URL: http://veronicas.shapemeup.se
Postat av: Maria

Här hittar du dem :)http://www.sportamore.se/produkt/29444-muddus-utter-uni-gron
Muddus Utter heter dem ..

Svar: Tackar :)
Mari

2013-04-13 @ 17:54:28
URL: http://mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Emma

Faktiskt inte. Jag får väldigt sällan gliringar av det där slaget. Men jag känner ju inte så många, vare sig här i Gävle eller i Södertälje, så det kanske beror på det. Men jag känner igen det från när jag simmade. Så jag vet vad du pratar om. Och det där med alkohol och maten känner jag definitivt till. Och precis som du säger, varför ska man klassas som tråkig för att man inte dricker alkohol? På senare år har jag inte fått höra det heller. Men jag tror att de flesta i min omgivning har accepterat att det är så. Men det är lustigt hur mycket åsikter människor kan ha om en person som lever ett hälsosamt liv. Man får inte träna för mycket, inte äta för nyttigt och tänk om man är vegetarian också...

Kanske är det avundsjuka. Ofta är det ju det det handlar om när människor ska klanka ner på någon annan. Är det en nära vän som reagerar eller kommer med åsikter ska man däremot kanske lyssna med ett annat öra. För då kanske det finns en oro, att allt inte står rätt till. En bra nära vän förstår ju också vad det handlar om när förklaringen kommer.

Åh, löpning i regn. (speciellt sommarregn). Det är härligt det! :)

Hoppas att du haft en fin lördag! Blev det någon shopping!

Kram

Svar: Skönt för dig, för så mycket energi krävs för att förklara varför, hur man tänker osv. Än att andra bara accepterar att jag gör som jag vill, och förhoppninsgvis är det val jag alltid gör för mitt eget bästa. Men ja, det är mkt man inte får och mkt man ska tänka på osv....varför inte bara få vara på sitt sätt. Jag klankar inte ner på hur andra väljer eller gör. Det är deras val, och skulle jag oroa mig för något så skulle jag ta det på ett snyggt sätt, inte kommentera och tycka någon är tråkig för det ena och det andra. Men det är nog bara att stå på sig, och fortsätta göra sina val, för det är ju ingen annan som ska göra dom åt dig :).
Ja, löprundan i regnet var härlig. Länge sedan nu faktiskt !! Har ju varit väldigt mkt snö under de senaste rundorna. :)

Ni verkar ha det bra där hemma =) fortsätt med det. Kramar
Mari

2013-04-13 @ 18:07:27
URL: http://semmla.shapemeup.se
Postat av: Emmas träningsblogg

Sv: Jaa, det blir ju lätt så! Men de som kommenterar att man tränar mycket osv är ofta de som har dåligt samvete över att de inte tränar själva ;)

kram!

Svar: =) Exakt, så är det !!! kram
Mari

2013-04-13 @ 19:50:43
URL: http://emmanyymaan.blogg.se/
Postat av: Sofia

Jag är så med dig. Jag hatar att höra att jag är duktig eller få frågan om vad jag går på för diet. Jag är helt säker på att det handlar om att dom är avundsjuka. Att dom tycker det är så svårt/jobbigt/tråkigt att komma i väg att träna att dom därför tycker man är duktig som gör det.

Svar: Mm, något i den stilen måste det vara, för efter vad jag kan se, så är det oftast dem som inte tränar som kommenterar. Men vi står på varandra =)
Mari

2013-04-14 @ 13:50:01
URL: http://lifeaccordingto.blogg.se/
Postat av: My

Känner igen det där med att inte dricka alkohol, men jag tycker också jag mår bättre utan den. Man gör som man vill och ska göra det som känns bäst :)

Svar: Exakt, man ska göra det som känns bäst... det vinner man på i längden =)
Mari

2013-04-14 @ 15:47:48
URL: http://fromdepptopepp.blogg.se
Postat av: emelie

Vilket bra inlägg!! får också höra detta ofta, men jag tror det bara är avundsjuka!! Heja oss istället!!

Svar: Tack. Så tråkigt att vi är så många som hör detta, många av oss dagligen. Väljer man ett icke hälsosamt liv så är det ingen som klankar ner på någon. Men det är som du säger, allt handlar om avundsjuka. Och ja, heja oss =)
Mari

2013-04-14 @ 18:40:24
Postat av: Annie

De där får nog alla vi som tränar ofta höra. Innan försökte jag förklara och berätta hur jag kände vilket gjorde att det kom fler och fler frågor bara. De ville inte förstå - nu brukar jag i princip bara le och säga att de e det jag vill. Mer svar än så behövs inte :)

Svar: Jo, jag försöker också förklara. Men alla lyssnar inte !! Men det är som du säger, bara le och vara glad att man gjort detta valet =) kraaaaam
Mari

2013-04-14 @ 20:02:14
URL: http://liveitloveit.shapemeup.se
Postat av: Crazylicious

BRA skrivet! :) Jag håller med dig. Jag tränar för min skull och ingen annans. Vill jag äta skit då och då så gör jag det. Är jag sugen på ett glas vin så dricker jag det. MEN oftast prioriterar jag mina mål, det vill säga att presetera bra på gymmet och få en grym kropp! :D Hell yeah till det och nej tack till dålig hud, trasig lever och slitna söndagar ;-) Kram och hoppas att din helg varit toppen!
Sv: Ja, om du följer länken i inlägget så kommer du till en sida som förklarar allt om LPG :)

Svar: Men exakt, visst är det så :). Håller med dig till 100 %. Jag väljer, ingen annan och så kommer det förbli. Helgen var till belåtenhet, förutom en söndag med PMS-humör, jag var som en snorunge hela dagen haha =) kraam fina du
Mari

2013-04-14 @ 21:58:45
URL: http://crazylicious.shapemeup.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0