Varför blir jag inte snabbare?

Som ni redan vet så älskar jag att lusläsa Runner Worlds tidning, och de nya numret finns alltid hemma hos mig. Så jag tänker återigen bjuda er på massa intressanta ord från tidningen. Enjoy !!!



Det finns flera olika skäl till varför du kan sluta att utvecklas som löpare. Här går vi igenom det vanligaste orsakerna till det och hur du lyckas övervinna det som hindrar dig att bli snabbare.

Grovt räknat finns det tre skäl till varför du stagnerar som löpare.

- Du har nått gränsen för din fysiologiska kapacitet.

- Du tränar slentrianmässigt utan att reflektera över syftet med varje löppass.

- Du springer alltid lite för fort på distanspassen, vilket gör att du inte kan springa tillräckligt fort på intervallpassen.


Lite beroende på när man började löpträna, blir det svårt att förbättra sig efter att man fyllt 50, men sin fysiologiska begränsning kan man också nå långt tidigare eller senare.

Springer du alltid samma runda i samma tempo kan du vara säker på att du kommer att fastna på den träningsnivån. Pröva att springa din vanliga runda mycket långsammare den ena dagen och mycket snabbare den andra.

Alternativet är att springa den första halvan av rundan lugnt och sedan springa den andra halvan så fort du kan. Ett utmärkt sätt att få upp farten är också att gå med i den lokala löpklubben. Där får du både sparring och vänner.

Kom ihåg att inte bli för ivrig i din träningsambition. Är det en lugn dag på träningschemat ska det också vara en lugn dag. Spring, njut och acceptera att du inte måste flåsa högt och svettas floder vid varje löptur.

Den större delen av träningen ska genomföras i lugnt tempo för att du ska orka att ta i ordentligt på de hårda passen. Variation är en viktig nyckel till framgång!


www.runnersworld.se

/ M A R I



Kommentarer
Postat av: christine

Sv: Haha, bra! Hoppas du förstår att jag bara menar väl när jag frågar :)

Det går bra på lillsved, massvis med plugg, men roligt! Vi har examinationer på torsdag, sen kommer jag hem, så vi kan väl försöka ses nåt efter midsommar? Kram!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0