Antioxidanter som finns mitt ibland oss !!

Under förra veckan bjöd jag på 9 kosttips på hur man får den perfekta formen och hälsan. Ett av dessa nio tips var just, att äta antioxidanter. Så denna vecka passar jag på att servera er massa antioxidanter. Ni får två exempel på superbären om dagen. Det funkar bra va? :).



1. Blåbär
Blåbär är Sveriges egna superfruit. Det är ett av våra mest älskade bär, och dessutom ett av det vanligaste. Förr var blåbär en viktig källa för C-vitamin under vintermånaderna för oss skandivaier, och på senare tid har blåbärets anitoxidativa egenskaper uppmärksammats av flera forskare. Bland annat har studier visat att antioxidanterna i bären har en skyddande effekt på ögats näthinna, och att de även kan ge ökat skydd mot olika former av cancer och benskörhet.

2. Tranbär
Tranbär påminner lite om grann om lingon. Det har en frisk, syrlig och lite sträv smak och passar utmärkt till vilt och fågel. Bären växer på öppna myrar och mossor, och precis som blåbär är de mycket rika på antioxidanter. Tranbär används traditionellt för att lindra urinvägsinfektioner och blåskatarrer, eftersom de innehåller ett ämne som gör det svårare för bakterierna att få fäste på slemhinnorna. Färska tranbär är ganska sura, men torkade passar utmärkt att ha i filen som ingrediens i en egengjord musli.


Glöm inte att titta in imorgon :)







/ M A R I



Kommentarer
Postat av: Carro

Det är ju så gott med bär också!

2012-01-24 @ 08:27:41
URL: http://carolineannamarie.blogg.se/
Postat av: Molly Bergström, UPPSALA

Hoppas du får en härlig tisdag :)

2012-01-24 @ 12:27:48
URL: http://mooollys.blogg.se/
Postat av: Andreas

Tranbär är jättegott och har även en del andra hälsoeffekter än de nämnda. Bifogar länk med mer info.

2012-01-24 @ 23:31:25
URL: http://www.tranbär.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0