3 vanliga tävlingsmisstag !!

Nerverna brukar sitta på utsidan och du gör allt för att ladda riktigt ordentligt inför ditt kommande loppet, kanske det springs redan imorgon?! Men alla gör vi våra misstag, glömmer, klär oss för varmt eller helt enkelt inviger ett par nyköpta skor under loppet. Här nedan följer 3 riktigt vanliga misstag......


1. Glömma kläder.
Se alltid till att lägga fram kläder, prylar och allting annat du behöver redan kvällen före tävlingen. Om det kommer att bli en regnig dag kan du göra ett hål i en sopsäck av plast som du kan trä över kroppen för att hålla dig torr och varm innan start.

2. Nya skor.
De kläder och skor du ska springa i ska inte vara nya. Du ska ha sprungit flera träningspass i dem så att du vet att de fungerar som de ska. Det är inte kul att få skavsår - vare sig av skorna eller kläderna - under ett lopp.

3. Gå ut för hårt.
När du är vältränad och laddad är det lätt att starta loppet i ett för högt tempo. Se till att hålla igen, annars straffar det sig mot slutet. Försök följa en farthållare som springer i det tempo du planerat att hålla. Det är roligare att ha krafter kvar och kunna avsluta andra halvan av loppet snabbare än det första.


www.runnersworld.se


/ M A R I




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0