Ät sparris, slipp baksmällan !

Imorgon söndag kan jag sätta mycket pengar på att flertalet människor i detta landet ligger och håller i huvudet. Efter en lång men förhoppningsvis väldigt trevlig nyårsfest. Eller vad tror ni ??. Detta jag skriver nedan kanske vore något att testa :).


Det låter kanske inte så lockande för en person som har kraftig huvudvärk och brist på aptit, men enligt forskare från Jeju National University i Sydkorea är det värt att testa sparris.

Sparris innehåller flera ämnen med gynnsam effekt mot baksmälla. Dels gör ämnena att enzymet alkoholdehydrogenas bryter ned alkoholen snabbare. Dels minskar ämnena de skador som uppstår på levern, då den belastas hårt för att ta emot och rensa ut alkoholen ur kroppen.

Forskarna anser att både den råa och kokta formen av grön sparris kan användas, men de vet ännu inte hur mycket av de gröna stängerna som behövs.

Hittills har det handlat om ett experiment med celler i ett provrör. Men testa gärna själv – sparris är en nyttig grönsak som det nästan är omöjligt att äta för mycket av.

Info: Aktiv Träning.




/ M A R I



Kommentarer
Postat av: LIIV - vanlig men unik

Sv: Ja det är sant :)



Oj det visste jag inte att det hjälpte emot? :o



Gott nytt år!

2011-12-31 @ 11:30:24
URL: http://liivahliin.blogg.se/
Postat av: Linn

Gott nytt år och hoppas du får ett bra år!

2011-12-31 @ 11:36:55
URL: http://jalinn.blogg.se/
Postat av: sofia

sv- Desamma, gott nytt år! :D

2011-12-31 @ 13:27:06
URL: http://sofiaehrnbergs.blogg.se/
Postat av: Eleonore

Det där var ju ett bra tips en dag som denna! :D Älskar sparris så för mig är det inga problem att trycka i mig en massa hihi.

Hoppas laxen blev bra till din lunch! Gott nytt år :)

2011-12-31 @ 13:38:41
URL: http://www.fika.med.nöjesgalaxen.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0