" Det känns som ett jävla hån"

Jag blir arg, sjukt äcklad, ledsen, upprörd, mållös, ja och listan kan göras lång när jag läser om sådant här. Jag har skrivit om det förr, men jag tänker inte sluta med det. Önskar bara att det jag skriver skulle ändra på denna skit, som sker i dagens samhälle och som verkar ska få fortsätta. Vart fan är världen på väg.......?

Jag har skrivit två inlägg om detta tidigare, och om ni är intresserad av att läsa inläggen så hittar ni dom under Juli månad. (" Tårarna är nära" och "Tårarna är nära..forts..").

För er som inte vet så har jag följt en utredning angående en grov våldtäkt här i Sundsvall, som skedde i början av Juni. Nu är domen lagd och jag ska försöka printa ner här och nu vad domen sade.  Måste bara ta en paus, för jag kokar över snart.......Im back...



Åklagaren hade yrkat på fem års fängelse, eftersom den 28-åriga killen använt sig av ett tillhygge. Vilket har givit kvinnan mycket allvarliga skador som följd.  Åklagaren valde att hålla mannen kvar i häktet fram till dess att domen lagts....(detta skrev jag i första inlägget).. Men bara några dagar efter att åklagaren yrkat på fem års fängelse försattes mannen på fri fot...Av anledningen att bevisen inte höll..

Så, nu till domen och vad ST.se har skrivit om detta dom senaste dagarna..

Igår kom domen för den 28-åriga mannen. Domen lyder;  Tingsrätten frikände den 28-åriga mannen som anklagats för grov våldtäkt. Han dömdes bara för narkotikabrott till 50 dagsböter. 

Sara (hon heter något annat) som mannen förgrep sig på låg blödanden i flera dagar, i sitt hem. Innan hennes mamma hittade henne och kunde få henne till sjukhus. Mer än en månad har gått efter att övergreppet skedde rum, men Sara har fortfarande problem av det skador som orsakats av ett trubbigt föremål, som hon fick uppkört i anus. Hon riskerar att få göra en stomioperation. Skadorna var väl dokumenterade av läkare och användes som bevis i rättegången, men för rätten räckte inte det. Domstolen fann det inte klarlagt att mannen haft för avsikt att skada kvinnan. Inte heller hade åklagaren tagit upp att kvinnan befann sig i ett hjälplöst tillstånd (hon blev neddrogad). Sara kunde därmed inte argumentera eller beskriva vad som hänt under rättegången. Två av nämndemännen ansåg dock att mannen skulle fällas för grov våldtäkt och betala skadestånt till Sara, på 120 000 kr för kränkning och 2000kr för sveda och värk..det är ju för fan omänskligt, så det är de hon är värd.. 122 000 kr. fy fan..

Den 28-åriga mannen förekommer 13 gånger i belastningsregistret, senaste domarna kom i mars och september 2007.Det rörde sig båda gångerna om våldsbrott....Roligt att den här mannen ska få gå lös på gatorna..jätteroligt.. jag dör av skratt....jävla sopor...

I Sundsvalls tidning hittar jag också en artikel om vad Sara har att säga. Detta lyder; - "Om jag inte var nerdrogad hade de trott mer på mig".  Så säger Sara vars tidigare sambo åtalats för att ha brutalt våldtagit henne i hennes eget hem......Hon berättar också att hon legat i chocktillstånd i sitt hem, i fyra dagar. Innan hennes mamma och syster hittade henne. Det var blod överallt säger hon, och allt kom ifrån henne. Hon hade lika gärna kunnat förblött. " Allt detta känns som ett hån". Sara kan idag nästintill inte sitta eller gå på toaletten på riktigt. Hon känner sig kränkt och hånad, men tänker försöka ta tag i sitt liv, genom att lägga in sig på ett behandlingshem. "jag vill inte att mina två barn ska behöva besöka min grav" .... Sara har också bestämt att hon ska överklaga domen till hovrätten....
 



Om ni vill läsa artiklarna kan ni klicka er in på www.st.se .
Jag nästintill kokar av ilska när jag sitter här och skriver, men jag inser att det inte har någon jävla betydelse. Mannen är på fri fot och det är bara en tidsfråga innan han begår ett nytt brott. Ska det verkligen få vara så här ?!.



Nu måste jag ta en promenad.../ M









Kommentarer
Postat av: Leia

Ja, våldtäkter är inte roligt att läsa om :S

2009-07-22 @ 14:58:45
URL: http://onlyforever.blogg.se/
Postat av: Monika

SV: Kul, själv ska jag ut med kompisar och chilla :)!

2009-07-22 @ 15:51:52
URL: http://monikka.blogg.se/
Postat av: Leia

Ja, man tackar. =)

2009-07-22 @ 16:24:42
URL: http://onlyforever.blogg.se/
Postat av: Paula

VAFAN!

2009-07-22 @ 16:26:40
URL: http://paulagoesapocalypse.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0