Vad säger reklamen dig ?!

Visst påverkas alla i dagens samhälle av reklamen vi varje dag bombas utav.  Vi påverkas, vi vill gärna leva upp till alla dessa ideal och krav som vissa reklamer "lurar" oss till. Men är det verkligen "sanning" att leva ett sådant här liv !?
Jag ljuger om jag säger att jag inte har påverkats, frågan är bara, går detta att komma ifrån i dagens samhälle?!


Jag läste något riktigt bra i tidningen idag och delar gärna med mig till er, han som skrivit insändaren skriver något i den här stilen.  

" Det flesta lever ett "som om liv
Många vet att vi lever i ett samhälle där det ofta signaleras om att "du duger aldrig".  Det handlar om de flesta områden i våra sköra liv. Enligt reklamen och framgångscoacher är vi för tjocka, smala, har livlöst hår, har sex för sällan, föräldraskapet brister. Våra muskler är för små, rumpan inte fast nog, vi borde äte mer och rätt vitaminer, vi kunde ha mindre ont och vi borde nog dricka lite finare viner, helst oftare.  Förutom detta skall våra hem renoveras, bilarna blänka, barnen vara lyckade och hunden lydig och vältrimmad medan vi ser oss om efter ett nytt utvecklande välbetalt arbete.  Det är som om vi lever ett "som om liv". Vi luras att skämmas över vilka vi är, vad vi tycker om, vad som kanske är viktigt i våra liv och hur vi mår.  Det verkar "som om" alla andra är så lyckade, fantastiska och hinner allt man "skall".   Ett "som om" liv är inte på riktigt.  Ta exempelvis utveckligen i köksbranchen. Vi köper dyrare och flottare kök än någonsin, men vi har aldrig ägnat så lite tid åt att laga mat och äta tillsammans som nu!  Är inte detta väldigt konstigt?  Vi kan inte bestämma hur vi ska klä oss, vilken färg vi passar i, hur vi skall se ut, vad vi ska tycka och vi äter det som är inne, gott eller ej.     Önskar att vi orkar stanna upp och fundera lite.  Fundera över att de flesta av oss går på den allmänna "som om" trenden. Förnöjsamhet är ett fult ord i dessa tider. Kom ut ur skamvrån och våga lev ett liv där du gör egna val, tror på ditt eget värde, att du kan göra egna val och inse att grannen är lika trött som du."


Visst "målar" han upp en grov bild utav detta, men det kanske är nödvändigt för att ALLA ska förstå. 
När jag läste detta insåg jag verkligen, ja det är såhär man lever !!!!! Åter till frågan, kommer man någonsin komma ifrån detta !?!  Det är säkert många som anser att dom inte lever efter denna "trend", men fundera en andra gång, jag är säker på att ni snart håller med honom.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0