Vad är det som avgör om det är vinter eller ej ?

Vi pratade om detta på morgonfikat i morse. Ja vad är det som avgör detta egentligen ?!  November månad är snart slut och då anländer december månad,  redan i november brukar man väl säga att det är vinter.  Men avgör verkligen månaderna om det är vinter eller ej ?!.  Vi resonerade också i om det inte var snön som avgjorde detta, med andra ord, det är vinter när snön har kommit och graderna står stadigt under nollstrecket på termometern. Men stämmer detta då?!
Ja, som sagt. vad är det egentligen som avgör detta ?!

Jag var tvungen att kolla upp det, och jag fann denna information;


"Eftersom vinter ser så olika ut i olika klimatzoner saknas en allmänt erkänd definition. Ett förslag är att vintern på Norra halvklotet omfattar december, januari och februari. På Södra halvklotet är det juni, juli och augusti som brukar räknas som vintermånader. Man kan också säga att vintern är perioden mellan lövfällningen och lövsprickningen eller den tid då det mer än bara tillfälligt brukar ligga snö på marken. i Sverige definierar SMHI vintern som den tid när dygnsmedeltemperaturen stadigvarande är under 0 graderstrecket. ( Meteorologisk vinter)."


Om nu detta stämmer så var med andra ord vårat resonemang på jobbet inte helt borkastad tid. Men jag tror dock att vi människor resonerar detta olika, och så kommer det nog alltid förbli.

Jag däremot anser att när snön ligger som ett täcke över marken, minusgraderna står stadigt och december månad har anlänt avgör om det är vinter eller ej. Annars har jag svårt att kalla det för vinter.

Vore roligt att veta hur ni resonerar, så kommentera gärna :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0