The Pregnant man

Tittade nyss en sväng på dokumentären, About the pregnant man !!!   Jag vet faktiskt inte vad jag ska tycka om detta ?! Thomas, beslutade sig för att byta kön, då han redan i tidig ålder visste att han föds i "fel" kropp. När "övergången" blev av behöll han sin livmoder, för att ha kvar förmågan att bli gravid. Han opererade bort brösten och behandlade sig därefter med testosteron.    Han lät sig insemineras med sperma från en donator då flickvännen (Nancy),  drabbades av en sjukdom som ledde till att hon var tvungen att operera bort sin livmoder.  

Denna graviditet har resulterat i stor uppståndelse, både i media och i den lilla byn, där dom bor.  Om den uppmärksamheten dom fått, och som dom berättar om i kvällens dokumentär är, positiv eller negativ kan jag tyvärr inte svara på. Jag har nämligen väldigt svårt att ställa mig på någons "sida" i denna fråga.  


Vad säger ni,  är det dom gör rätt eller fel ?!  


Som sagt, Thomas har ju en gång varit kvinna !!  Och det är ju vi som "vanligtvis" föder barnen. Men nu lever hon ju i en "mans" kropp....Är det då rätt ?!    
Ingen idé att jag snurrar vidare i detta,  jag kommer ändå inte fram till någon personlig åsikt.  Men det jag frågar mig själv är, vem ska barnet kalla för "mamma" och "pappa", för det är ju "pappan" i fråga som fött barnet????  Men i själva verket är det är ju egentligen mamman som ska föda barnet..  Hmmmmm!!!!!!!!!


( haha, vad jag yrar )

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0