Lucia !!!

Jag hade ställt väckarklockan på 06:45, jag tänkte ligga och lugnt få vakna till liv innan LuciafirandetSvt började. Ett lugnt uppvaknande vet jag dock inte om jag fick, 06:45 ringer väckarklockan som beräknat, men jag får en smärre chock, melodin lät som om att ett världskrig var pågång att bryta ut. ( tror den förbannade vibratorn på mobilen orsakade delar till detta också), så jag flög upp ur sängen. Lade mig iofs lika snabbt igen !!! Sedan njöt jag av ett fint Luciafirande, detta höll på i drygt en timme, och sedan somnade jag om =).  MYS !!!!  

Vid 10:45 slog jag upp mina gröna igen,   och vet ni vad jag möttes av ?!  Ett jättefint litet Luciatåg, som bestod av mina fem kära syskonbarn.  Dom radade upp sig framför tv:n i vardagsrummet och tog ton.   Ja, man kan bara inte vakna upp på ett bättre sätt.. =) Dom var huuuuuur söta som hellst, önskar jag kunde visa er !!!   ( Lucia, Elsa. Tärna, Elise. Tomte, Alvin. Pepparkaksgubbe, Edvin. Tomtenisse, Ida.)    Jag bara ler !!!!!!!!  =)   ♥♥♥


Luciafirande i Globen, 2007 !!!!!
Vackert och väldigt maffigt.






Det är nu jag börjar känna att Julen närmar sig, när Lucia skrider fram med sitt följe. Så vackert, så pampigt, så underbart. En tradition som följt mig genom alla mina år på denna jord, och förhoppningsvis fortsätter det så.
Jag har en gång ( om man inte räknar alla gånger när jag var liten) fått bära Luciakronan. Detta var på Gymnasiet, skolan var nyöppnad och jag var första Lucian. Vilken Ära !!! 
Det kommer jag aldrig glömma.

Har ni varit Lucia vid något speciellt tillfälle ?!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0