Mysigt och kreativt !!!

Hej hopp på er :). Hur har ni det ?! Själv satt jag mig nyss i soffan, lite slapp innan det är dags för sängen behövs känner jag.. Det har varit en fullspäckad eftermiddag/kväll. Nu har allvaret på jobbet börjat också, jag har gått upp på heltid vilket innebär en hel del mer ansvar. Vilket faktiskt känns riktigt bra !!!


I helgen var jag och Jens som sagt till Jönköping, en stad jag aldrig tidigare besökt. Men jag blev positivt överraskad, det var en liten men en väldigt fin stad. Så jag kan absolut tänka mig att åka tillbaka. Det blev en sväng på stan, lite vila på hotellrummet för att sedan byta om och gå ut och käka. Minst sagt väldigt mysigt :).  Söndagen bjöd på en utsökt hotellfrukost och hemfärd, vi passade på att stanna i mysiga Gränna också. Vår lilla resa var hur mysig som helst, men sällskapet var helt klart det bästa :).

När jag kom hem var det lussebullsbak som stod på schemat, jag och Märtha hade nämligen bjudit in Josefine och Rikard på adventsfika. Lussebullar, pepparkakor och glögg serverades, och våra kära gäster var mer än nöjda när dom begav sig hemåt :).


Veckan bjuder på jobb, annars är inte så mycket planerat. Helgen bjuder kanske på en resa till Uppsala, Marie ville ha lite besök. Det kan bli mycket trevligt !!!! Ni ska få några bilder också, innan jag lägger mig. Min väckarklocka ringer strax efter 05 i morgon nämligen...hur skoj låter det tycker ni ????????














Sov gott !!!!

Restaurang Årsta Park !!

Då var snart veckan slut och det firade jag och Märtha med en god middag, tapas. Så håll er undan för nu stinker det vitlök om både mig och lägenheten. Men med lite vädring och tugummi ska nog allt ställas till rätta igen :). Efter jobbet idag tog vi båda en sväng till Liljeholms Torget och kollade lite kläder. En shoppingrunda är inbokad i morgon nämligen, så vi kikade på vad som skulle kunna tänkas vara värt att inhandla. Jag hängde undan en skjorta som jag tänkte skulle bli min i morgon, annars hittade jag inte så mycket. Eller jo, en klänning som var too die for. Den var liite dyr, men jag ska nog tänka över köpet till i morgon. Klänningen var riiiktigt snygg.. En blivande julklapp kanske, vad säger ni mor och far ?? :). För övrigt har min dag varit väldigt bra, det är alltid lika trevligt att gå till jobbet. En gudomlig känsla måste jag säga!!


I morgon är det jobb mellan 09-13,  sedan raka vägen till Jenny och där ska det klippas och färgas. Jäklar vad skönt det ska bli :). Eftermiddagen/kvällen bjuder på shopping, middag med Märtha och Emma och givetvis ska vi kolla på Idol. Det får nog bli en tidig kväll också, jag och Jens drar iväg vid 09-tiden på lördagen så då vill jag vara utvilad. Nu ska jag slänga upp några bilder, sedan blir det att kolla slutet på Plus. Sov gott !! / M




Tapas alá Mari och Märtha...Ett glas vitt blev det också :)



Men se där, jag fick vara med på ett hörn också :)


091125

Då var onsdagen över också, och hej vad det går. Jag tror faktiskt att veckorna får dra ner på tempot lite, för jag hinner inte riktigt med. Men jag ska väl samtidigt inte klaga, jag menar, vem ser inte fram emot helgerna ??? Annars kom jag precis innanför dörren, det blev en lång dag idag. Vi har haft APT nu på eftermiddag, och det mötet tog sin lilla tid. Men nu är jag hemma i alla fall, och skönt är väl det. Det får bli så enkelt som Mc Donalds till middag idag, jag har varken lust eller ork att ställa mig vid spisen... Sådana dagar är väl tillåtna ibland va ?? :).


Innan jag byter om och ger mig iväg till Mc så får jag glatt välkomna mina kära föräldrar hit, jag tycker att dom också måste få hänga med på vad som händer här nere. Snällta va ?! ;)  Saknar er !!! ♥


Nu blir det ombyte....hej../ M

Måndag och huvudvärk !!!

Kul, eller inte. Huvudvärk borde bannlysas enligt mig. Jag har gått runt med världens huvudvärk hela dagen, och den har förstört hela min dag kan jag säga er. Men dagen i allmänhet, förutom huvudvärken har varit bra. Full fart från morgon till kväll på jobbet, och nu sitter jag i vanlig ordning och slappar i soffan. Jag hoppas att jag är piggare i morgon !!!! 


I veckan är inte mycket planerat, ska till Jens i morgon i och för sig och det är inte så bara :).  Annars bjuder helgen på mer trevligheter, på fredag ska jag klippa/färga håret, shoppa lite med Märtha, njuta av en god middag här hemma och på lördag åker jag och Jens till Jönköping. Vad vi hittar på där får vi se, men det blir med all säkerhet hur bra som hellst. Söndagen bjuder på hemresa och adventsfika här hemma. Roligt att man har lite att se fram emot i alla fall :).


Nu är det Halv Åtta Hos Mig, så hej på er !!!

Det är väl mer synd om grannarna ????

Vilken dag, den har verkligen gått till historien men den har ändå varit förbaskat bra. Hur nu det går ihop?? :). Förmiddagen bestod av massa slapp och umgänge med Märtha, eftermiddagen/kvällen har bjudit på en hel del. Vi tog först en sväng till Kungens Kurva för att inhandla två julstjärnor, som såhär i efterhand nästintill tagit livet på oss båda.(det blev en oplanerad liten julgran också). Efter KK blev det Nacka Forum där vi gick runt och fönstershoppade, ja det funkar det också :). Vi hann med en kaffe på Barista också, innan vi begav oss mot Ica Maxi, där glödlampor till julstjärnorna skulle inhandlas. Trodde vi ja, för dom jävla glödlamporna passade inte. Så vi fick ta en sväng om på OK också, där vi fint packade upp ena julstjärnan för att testa. Jag menar, orka köpa fel glödlampor....igen....!!!!! Men inte nog med det, när vi väl packade upp den jävla julstjärnan råkar vi ta sönder den. Jag visste inte om skulle skratta eller gråta, men vi bet ihop och gasade hemåt. Hur fel kan det bli ??? Vi testade att laga den stjärnan som gick sönder, med lim men det gick inge vidare så den fick åka ner i kartongen igen......Allt slutade lyckligt tillslut, för nu är ena julstjärnan på plats och den liiiilla granen är pyntad och pryder våran tv-bänk utmärkt. Håll i er, för det kommer bilder längre ner..Det ni ;).


Rubriken kanske ni undrar varför den är som den är, men det ska jag ta och berätta för er. Märtha hävde ur sig världens kommentar idag som jag aldrig kommer glömma. Trodde jag skulle dö av skratt där ett tag..såhär var det: Jag stod och bytte om i vardagsrummet, av alla rum. Varför vet jag inte, men det bara blev så. Märtha spatserar förbi och jag ber fint om ursäkt att jag står halvt påklädd. På någon sekund säger Märtha, "Det är väl mer synd om grannarna". Kan väl i era öron låta lite nervärderande kanske, men med hennes ironiska ton och hennes ironiska leende blev allt så jävla roligt. Skitkul var det i alla fall, kanske dötråkigt för er. Vad vet jag ?!?!


Nu sitter vi säkert i soffan i alla fall... och så förblir det resten av kvällen !!
Här kommer bilderna jag lovader er ovan....;




Dags för lördagsmiddag...



..Gorgonzolabiffar, gorgonzolasås och potatisgratäng.



Vardagsrummet, det är här jag hänger på kvällarna :)



Vår otroligt söta gran..Visst är den fantastisk??? :)



Den fina justjärnan fick plats i vardagsrumsfönstret, så fint så :)



En julkrans på dörren, någon liten tomte och lite julmusik så är ju allt komplett. Men det får vi fixa en annan dag, för nu ska här slappas innan det är dags att sova.. Hej på er / M

Fyra saker !!!

Bättre sent än aldrig Cicci :)



Fyra tv-program jag brukar se: 
Lyxfällan, CSI, Idol, Äntligen Hemma.
Fyra saker jag gjorde igår:  Gick upp vid 05:30, jobbade till 16.00, storhandlade, lagade mat.
Fyra saker jag längtar till: 28:e November, 21:a December, 24:e December, sommaren.
Fyra saker som står på min önskelista: Ett långt och lyckligt liv, att mina nära och kära får detsamma, utlandsresa, en nya klocka :)
Fyra saker jag avskyr: Lögner, orättvisa, misshandel i alla dess slag, hat.
Fyra saker jag tycker om att göra: Vara med kärleken, umgås med mina nära och kära, busa med mina småtroll(syskonbarnen), vara ute i naturen.
Fyra saker jag åt i går: Yoghurt, biff och potatis, smothie, tacos.

En tankeställare:

Tänk över det här:

 
Idag har vi en högre levnadsstandard och högre puls.

 

Vi spenderar mer, men njuter mindre.

Vi har större hus, men mindre familjer.

Vi gör större eftergifter men har mindre tid över.

 

Vi har större kunskaper, men mindre omdöme.

Vi har mer mediciner men sämre hälsa.

 

Vi har mångfaldigat våra egendomar men minskat vårt värde.

Vi pratar mycket, vi älskar bara lite och vi hatar alldeles för mycket.

 

Vi reser til månen tur och retur, men vi tycker det är besvärligt att gå över gatan och träffa grannen.

Vi har erövrat den yttre rymden, men inte vårat inre rum.

 

Vi har högre inkomster, men mindre moral…

Vi har mycket mer mat, men mindre näring…

Detta är tider med större frihet, men med mindre glädje.

 

Detta är dagar då två avlöningar kommer hem, men skilsmässorna tilltar.

Detta är tider med finare hus, men fler splittrade familjer.

 

Därför föreslår jag att från och med idag:

Vänta inte med något till ett speciellt tillfälle, för varje dag du lever är ett speciellt tillfälle.
Sök efter kunskap, läs mer, sitt på din veranda och beundra utsikten utan krav på den.
Tillbringa mer tid med familjen, ät din favoritmat, besök de platser du tycker om.

 

Livet har många tillfällen att njuta av, det är inte bara en fråga om överlevnad.
Använd dina kristallglas. Spara inte på den bästa parfymen och använd den varje gång du känner för det.

 

Ta bort fraser ur ditt ordförråd som ”en dag skall jag..” eller ”någon dag skall jag..”
Ring det där samtalet du lovade ” jag ringer någon dag..”

 

Låt oss tala om för vår familj och våra vänner hur mycket vi älskar dem.
Skjut därför inte upp något som kan vara glatt och trevligt i ditt liv.

 

Varje dag, varje timme och varje minut är speciell..

..Och du kommer aldrig få veta om det är din sista.


Solen lyser över sthlm :)

Lördag och jag mår oförskämt bra. Är det inte helt underbart så säg ?! :). Jag vaknade 09, vilket för en del inte kan tyckas vara en sovmorgon men för Mari är det sovmorgon. Har plockat undan lite här hemma och har nu lyckats få igång datorn, så nu får vi se när den kollapsar igen. Jag håller tummarna för att jag hinner skriva klart det här inlägget i alla fall.... Solen skiner över sthlm idag, så det får bli en långpromenad strax annars är det bara slapp och en fika som väntar mig idag...


I morgon är det en vecka kvar innan det är första advent, och det vet ni vad det innebär va ?! - Glögg, pepparkakor, lussebullar och massa tända ljus.. Ja jag tänkte väl det :). Synd att sthlm inte bjuder på någon snö dock, jag är ju liksom van vid det men det ska nog gå bra. Jag har ju mina kära vänner och min Jens, så jag klarar mig nog lika bra utan snö. Eller vad tror ni ? :)


Nu ska jag fixa lite frukost och sedan ta en lååång och härlig promenad :)






Fredag 20/11 !!

God Kväll !! Ännu en arbetsvecka har gått och jag måste medge att veckorna bara flyger förbi, det är full fart från morgon till kväll. Men jag gillar det :). Idag var det jobb mellan 08-16, sedan ett snabbt besök på Apoteket i Liljeholmen innan jag åkte hem. Märtha ville ha lite salvor/tabletter till hennes nässelutslag, som för övrigt håller på att ta livet av henne. Stackarn !!!! Efter storhandling och en god middag (tacos) sitter vi nu och kollar på tv, på Idol för att vara lite mer exakt....


I morgon lördag blir det sovmorgon kan jag lova er, men det är ju Mari vi pratar om så vi får se hur det blir med den sovmorgonen. Mer än så är inte planerat, eller jo, jag ska träffa en kompis för en fika på eftermiddagen också. Det kan bli trevligt :). Vad gör ni i helgen ?!


NU: Dusch


091119

Hej på er !!! Oj oj vad jag lovar er massa inlägg hela tiden, men tiden räcker inte riktigt till. Datorn som jag får låna av Märtha kollapsade härom dagen också...så roligt var det med det, så vi får avvakta och se om vi kan fixa till den!! Men min vecka har varit riktigt bra i alla fall, det är full fart på jobbet och jag trivs sååå himla bra. En underbar känsla helt enkelt !! Jag berättade ju att jag skulle få sätta mina pedagogiska egenskaper på prov i veckan, och det har jag gjort med bravur måste jag själv erkänna. Jag har haft barngruppen ensam hela veckan, och det har gått hur bra som hellst. Men, nu ska det ska bli skönt med helg :). Helgen är ännu inte planerad, Märtha jobbar hela lördagen så jag får la se om någon av dom andra damerna vill hitta på något.. Vad sägs som det ?? :).


Snart jul också och den börjar planeras lite smått. Julen firas i och för sig hos syster äldst, men det är ju massa annat julmys som måste göras/hittas på. Vilken dag jag åker hem är inte riktigt bestämt, men förhoppningsvis kan jag åka bil upp med Emma och Jocke den 21:a. Dom andra girlsen åker redan den 18:e, men jag måste slita på jobbet då. Så efter den 21:a är jag med all säkerhet uppe i norr igen, bara så ni vet mina kära vänner där uppe ;).

Nu ska här bortas tänder och sedan hopp i säng.. Sköt om er !!

/ M

Min helg !!

Hej på er allihop, im back :). Märtha kom på den briljanta idén att jag kunde använda hennes andra dator som bara står och samlar damm, så nu gott folk kommer inläggen att hagla in. Det gillar ni va ?!. Och Märtha, Tackar !! Skickar du räkningen eller ??? :).


Söndag igen, och ni vet vad jag tycker om dom dagarna. Men det gör ingenting att jag avskyr söndagar idag, för min helg har verkligen varit jättemysig och det har jag mina kära vänner att tacka för :). I fredags blev det i vanlig ordning tacos, några glas vin och Idol här hemma med Märtha. När eftersnacket var slut somnade vi som två små barn, och vaknade sedan upp i lördags pigga, fräscha och redo att inta storstädningen som var planerad. Jäklar vad rent det blev och gott luktar det fortfarande också. Me like :). Efter några timmars städande begav vi hos hem till Jenny och Emma där vi blivit bjuden på fika, det serverades julmust och pepparkakor. Riktigt mysigt och gott :). Vid 18-tiden gav vi oss iväg, hämtade upp Amalia (en vän till Märtha) och gasade sedan hem. För mig blev det ett varmt bad när vi kom hem, för att sedan göra tjejerna sällskap i köket där det serverades grönsaker och dipp. För att inte glömma, vi roade oss med rappa kalja också. En riktigt lyckad lördag med andra ord !!! Idag söndag blev det sovmorgon, massa kaffe med Märtha och ett besök av Madde och Fredrik.


Måndag i morgon, och det innebär jobb. Ska sätta mina pedagogiska kunskaper på prov i veckan, jag är nämligen ensam med klassen hela veckan vilket kommer bli lite ovant för min del då jag innan alltid arbetat i ett arbetslag.(på dagis). Men det ska nog gå bra, får jag hoppas :). Annars i veckan är inget speciellt inplanerat...

Ha en fortsatt trevlig kväll !! / M

091112

Min dåliga uppdatering lär fortskrida ett tag till, tyvärr. Hoppas ni har överseende med det ?! :) Snart fredag igen, vilket innebär att det var drygt en vecka sedan jag skrev..tror jag..Skärpning Mari !!! I veckan har det varit jobb för hela slanten, plus lite annat skoj. Jag var nämligen på PINK´s konsert i tisdags med Cicci och Linda. Hon var grym !!!! Den tjejen vet hur man gör..wow säger jag bara !! Om ni får chansen att gå på någon utav hennes konserter så ta den chansen, ni kommer aldrig att ångra er. Annars har inte så mycket hänt i veckan !!!! Sitter hemma hos Jens just nu, men ska snart bege mig till jobbet.


Helgen vet jag inte vad den erbjuder, så jag får la se vad jag gör :). Syster äldst och svåger kommer i och för sig ner, så jag ska nog försöka träffa dom en stund. Vad gör ni i helgen ?!


Ha en bra dag / M





Söndag !!

Söööööndag, och ja varför är den dagen så förbaskat lång?!?! Känns som om man gör saker heela tiden, men ändå går tiden i slowmotion. Varför, kan någon svara på det ?!?!.. Men i alla fall, helgen har varit väldigt bra. I fredags var det fredagsmys som sagt, här hemma med Märtha och igår åkte jag till Jens, det blev bio och därefter en god middag. Idag blev det en sväng till Farsta Centrum och en långpromenad. Vi har haft det toppen :).

Í morgon är det jobb som väntar, och jag är mer än laddad. Känns faktiskt riktigt roligt att gå till jobbet :). Hade ju inte alltför mycket att uppdatera er om idag, så jag avslutar här och säger God Natt !!!!!!


Det var på tiden !

Oj, nu var det riktigt länge sedan hurrni och det finns några där ute som frågat efter mig. Vad gulliga ni är :) !!! Ska försöka göra en veckas summering kort, men jag tror inte att det blir så svårt eftersom det nästintill bara är jobb som stått på schemat i veckan. Men jag kan i alla fall meddela er, att det går toppen på mitt nya jobb :). Jag trivs riktigt bra, och alla är jättetrevliga. Rutiner osv börjar sätta sig, och namnen på kidsen likaså. Som sagt, det är inte så mycket annat som hänt den här veckan, jag har nämligen försökt lägga allt krut på jobbet.


Ikväll har det varit fredagsmyyyyys i alla fall, exakt vad fredagar är till för. Jag blev hämtad av Märtha i Liljeholmen efter jobbet, sedan blev det Willys i Sickla för lite handling och sedan raka vägen hem för att fixa tacos. Kanske att det blir en stående fredagsmiddag i detta hem (?) :). Till tacosen blev det vin och massa skratt och skvaller... Nu sitter vi båda och inväntar på att få se vem som får åka hem från Idol, sen kan ni skriva upp att det blir sängen. Mina ögon går i kors för tillfället...


I morgon lördag ska jag iväg och träffa Jens, får se vad som hittas på. Men det ryktas om att det blir bio :). Nu ska jag återgå till tv:n, men sköt om er och ha en fortsatt trevlig kväll. / M

091101

Första november hurrni, oj vad tiden springer iväg.


Rätta mig om jag har fel, men nämnde inte jag för någon månad sedan att jag aldrig mer skulle åka buss till/från Stockholm ?!?! Jo, jag tror minsann att det stämmer. Sista resan jag gjorde höll på att kosta mig mitt liv, ni kommer väl ihåg... tanten bredvid som vädrade fötterna..(?). Ja som sagt, jag skulle aldrig mer åka buss men idag måste jag åka buss. Tågbiljetterna var slut, några jävlar hann före med andra ord. Skit ner er !!!!  Det ända positiva med den här bussresan är att jag är täpt i näsan, så förhoppningsvis slipper jag alla vidriga odörer. Tack !! Nogbabblat, jag åker vid 12.30 i alla fall och är framme vid 17-tiden. Jippi, en snabbuss. Inte ofta något sådant inträffar. Nu måste jag göra ett ryck, väskan ska packas och jag ska byta om.


Bye bye, på återseende / Mari


Ladies Night !!!


















Sådär ja, då var huvudämnet för sundsvallsbesöket avklarat. Och det var en grym kväll, i grymt sällskap :). Först god mat och gott vin hemma hos Anna, med lite singstar på det. Sedan bar det iväg med taxi mot E:on Arena, åh jävlar vad tjejer det var..har nog aldrig sett så många tjejer på så pass liten yta någongång. Det hade varit ett paradis för er killar :). Showen med Martin Stenmark, Andreas Johnson, Mikael Tornving och gästen Magnus Samuelsson var otroligt bra. Det var fart och fläckt från början till slut, bra jobbat !! Så hurrni, missa inte Ladies Night nästa år.....



RSS 2.0