Tjejmilen 2013, hur gick det?

Termometern visade sommarvärme och stan svämmade över av löparglada tjejer. Nästan 30 000 tjejer kom till start och det märktes minsann, för oj så trångt det var. Både innan och under loppet. Jag kom till startområdet cirka 40 minuter innan start, passade på att besöka toaletten och heja på tjejerna som sprang på upploppet. Det sistnämnda gjorde mig om än mycket mer laddad, vilken känsla :)
 
Jag tog mig ändra fram till startlinjen, att behöva i princip gå första delen av loppet är inte min melodi. Jag vill iväg, snabbt. Uppvärmningen var igång, men jag fokuserade på mig själv och satt igång en härlig lista på spotify. Klartecken för start om 10 sek, ett härligt pirr gick genom kroppen. PANG ! Där var vi i startgrupp 11 iväg. Av erfarenhet från andra lopp så brukar jag haka på dom som springer snabbt från början, men denna gången fokuserade jag på att springa i min takt, bli ordentligt uppvärmd och känna efter vad kroppen ville. Efter 3 km kändes det riktigt bra, jag hade då kunnat springa i den hastighet jag vill och ta den plats jag behövde, ingen trängsel än så länge med andra ord. Här någonstans dök det upp för mig att naturen runt omkring var fantastisk, Stockholm är verkligen jättefint!! Jag vet, trots värmen om att jag inte behöver någon vätska under 10 km löpning, så vätskekontrollerna sprang jag förbi. Efter 6 km kändes benen om än mycket piggare, men här började trängseln, jag kunde inte alls ta den plats jag ville och fick vid vissa ställen sakta ner farten radikalt (grinig som f*n blev jag). Men la mig långt ut till vänster, fokuserade och sprang en längre sträcka helt utanför gångvägen, jag ville förbi. Vid Djurgårdsbron, då det var drygt 1,5 km kvar fick publiken igång mig ordenligt. Jag fick liksom en nytändning. Allt kändes perfekt!! Här var trängseln också tyvärr ett faktum, men jag försökte så gott det gick att komma förbi. Under sista kilometern log jag för mig själv, la i sista växeln och spurtade iväg. Maxade totalt på upploppet. Och där gick jag i mål !!
 
Jag mätte upp att loppet var 10.56 km och i mål gick jag på 51.49 min. Tyvärr drog trängseln iväg på min tid, vilket kändes surt igår då jag var otroligt pigg, men idag har jag accepterat det. Jag är nöjd !! En naturskön bana, en härlig stämning och sommarvärme i september väger upp allt :).
 
Tjejmilen i sig är ett otroligt bra arrangemang, som jag med all säkerhet kommer delta i igen. Kanske nästa år? - Vem vet !! Nu blickar jag istället fram emot nästa helgs utmaning, som är Tjurruset i Karlstad. Heja heja :)
 
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Sofia

Grymt! :D

Svar: Tack =)
Mari

2013-09-08 @ 13:46:46
URL: http://lifeaccordingto.blogg.se/
Postat av: Crazylicious

Grymt bra jobbat, vännen! :D Och kul att du skall tjurrusa dig lite också! Heja dig!

Svar: Tack snälla vännen. Det var kul =) och ännu tuffare tror jag det blir till helgen, smutsigare iaf =)
Mari

2013-09-08 @ 15:41:53
URL: http://crazylicious.shapemeup.se
Postat av: fight4fit

Bra jobbat tjejjen! Och va härligt att du kände dig så pigg och stark under hela loppet. Tyvärr så kan man ju inte styra över andra människor och folk som är i "vägen" så tycker inte du ska haka upp dig på det utan helt enkelt vara sjukt stolt och nöjd över din prestation! Och fan va spännande med tjurruset, det ska vara nått över de vanliga har man ju hört :)

Svar: Åh tack för dom orden, dom behövde jag höra idag. Jag tjurar lite, men som du säger, jag ska vara nöjd med min prestation. och det är jag =). tack !!
Ja, det blir nog tufft. Men samtidigt väldigt roligt =) smutsigt iaf =) Hur går det för dig ?!
Kraaaam
Mari

2013-09-08 @ 16:23:12
URL: http://www.fight4fit.se
Postat av: Carro

Heja heja, bra jobbat! Du sprang 1:a 5km på ca 26min å lika snabbt den andra halvan. Din totaltid blev 52.42 å den kan du använda om du anmäler dig nästa år och vill hamna i en bättre startgrupp.

Svar: Men toppen, var hittade du detta? På tjejmilens hemsida? Jag kom inte in på mina uppgifter igår, så jag gick efter min runkeeper. Men detta stämmer säkert =) Kung !! Ja, men vad bra. Då ska jag lägga det på minnet =)
Mari

2013-09-08 @ 16:55:58
Postat av: Emma

Inspirerande läsning :) Åh, jag vill också springa ett lopp nu! Fast jag är glad att ja inte var med igår, men tanke på hur det gick på min egen löptur då. Tänkte faktiskt att jag var glad att jag inte sprang tjejmilen just då :P Men nästa år kanske, skulle verkligen vara grymt kul. Och Djurgården är så fint också :) Riktigt bra tid också! Speciellt med tanke på att du fastnade lite, men ändå :D GRYM du är :D

Kram

Svar: :) Hehe förstår det, efter sådana rundor vill man gärna inte tänka på löpning. Men sjukt bra att du ändå tog dig runt så långt. 6 km är inte dåligt !!! Bra jobbat =)

Du får anmäla dig till nästa år :).

Kraaam
Mari

2013-09-08 @ 20:29:14
URL: http://semmla.shapemeup.se
Postat av: Frida Matsdotter

Grymt jobbat, och lycka till nästa helg också :)

SV: Gillar verkligen den tröjan, den är superskön. Jag köpte den på rea på Intersport i början av sommaren :) Vet inte om den finns kvar tyvärr :/

Svar: =) Tack snälla !!
Ah okej, ska kika in på Intersport, jag kanske har tur ;) kramar
Mari

2013-09-08 @ 21:39:43
URL: http://matsdotter.shapemeup.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0