Bosön - Coopertestet !!

Efter maxad löpning i tisdags på Vårruset var det bara att ladda om, för i onsdags var det en heldag på Bosön som väntade. En heldag för alla hälsoinspiratörer här på Lidingö. Ett arrangemang som varje år blivit väldigt uppskattat. Likaså i år. Men, träna en hel dag och samtidigt få betalt, vem uppskattar inte det? :)
 
Vi hade redan innan fått bokat in oss på tre olika träningspass, vi under dagen ville vara med på. Jag hade valt Konditionstest, Kettlebellspass samt ett cirkelfyspass. Vad tänkte jag på?. Inte visste jag att jag skulle maxa 5 km dagen innan i alla fall. Men oj så bra det gick ändå.
 
Jag tänker bara sikta in mig på konditionstestet i detta inlägget, tar dom andra två passens upplägg senare.
 
Konditionstest - Det var coopertestet vi skulle köra, vilket går ut på att man ska springa så långt som möjligt på 12 minuter. Vi delade in oss i grupper om två och två. En tog tid och räknade varv, medan den andra sprang runt 200 metersbanan nere i stora friidrottslokalen. Så långt man kan på 12 minuter var det va? Jag är inte den som bangar, så jag drog igång ett högt tempo redan från början, Orkade faktiskt hela vägen, och i mål efter 12 minuter hade jag skrapat ihop 14,5 varv. Vilket är 2900 m. Följer man sedan tabellen (se bild nedan) som räknas ut efter kön och ålder så visar mitt resultat mycket bra kondition. Lite över också för den delen :) Jag får helt klart såhär i efterhand vara sjukt stolt över det resultatet.
 
Det här testet är något som jag faktiskt rekommenderar att ni gör då och då, kanske inte med alltför jämna mellanrum men så pass att ni tror att ni förbättrat er kondition i alla fall. Det är otroligt viktigt att ibland få veta var man ligger någonstans, och framför allt se att träningen går i rätt riktning. Har någon testat?
 
 
 
Här är tabellen ni kan följa:
Trots tröttheten så kunde jag klämma fram ett leende :)
 
 
 
 
/ M A R I

 
 
 

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Aaaah, coopertestet! Det klassiska fotbollstestet. Hellre det än beep-testet dock. Mycket bra resultat minsann, grymt! :)

Svar: Ja, men visst. Har gjort det massa ggr, då jag spelade. Men nu var det år sedan =) Så det var kul att testa. Och jag säger som du, hellre cooper än beep-testet. Det gör mig bara stressad =) kramar
Mari

2013-05-31 @ 09:33:28
URL: http://hejklassiker.blogg.se
Postat av: Vevve

faast det visste vi ju att du hade
du är ju GRYM!

Svar: Haha, du är bra go du :). kul att se var man ligger någonstans.. Själv då, hur går det med utmaningen du och din vän hade?!
Mari

2013-05-31 @ 13:16:39
URL: http://veronica.livskick.nu
Postat av: Emma

WOW! Grymt bra jobbat :D Shit vad du är BRA!
Jag har inte testat, och vet inte om jag skulle vilja testa heller. Känner pressen bara av att läsa detta.. :/ haha, prestationsångest? Jajjemän :P haha

Hoppas du har en underbar helg!
Kram

Svar: Tack fina du !! =) Känns bra... man kan så mkt mer än vad man tror egentligen, så jag tror med all säkerhet att du skulle fixa det där galant. Det var flera som testade, som inte ens tränade regelbundet, och dom klarade testet riktigt bra ändå. Så kör :) Haha... Men jag vet, prestationsångest för en sådan grej får man =)
=) Ha en fin söndag.
kramar
Mari

2013-06-01 @ 23:19:00
URL: http://semmla.shapemeup.se
Postat av: Johanna

Duktigt! :D Joo jag har kört det några gånger. Har gått från average till good, men då har jag blivit äldre också :)

Svar: =) Härligt. Ja, sådant får man räkna med också. =) Bra jobbat !!
Mari

2013-06-02 @ 16:22:10
Postat av: nicole

Klart som sjutton du ska vara stolt :) Jättebra jobbat!

Svar: :) Söta du. Tack !!! Härligt att du är tillbaka som sagt =)
Mari

2013-06-04 @ 14:17:16
URL: http://nicolesoraya.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0