Alla Hjärtans Dag ??

Alla Hjärtans Dag är en temadag som varje år firas den 14 februari, dagen har sitt ursprung i traditioner som uppstod kring Helgonet Sankt Valentin under medeltiden. Men varför kopplas det till kärlek ?! Kopplingen till romantik och kärlek uppstod vid en folklig föreställning om att fåglar i mitten av februari sökte och fann sin partner. Detta inspirerade flickor och pojkar att fundera vilken som skulle vara deras Valantin, som dom minst ett år framöver skulle hålla ihop med... 

På så vis har Alla Hjärtans Dag uppkommit, och dagen kommer för oss alltid betyda kärlek. En dag då man skänker en extra tanke till dom vi älskar, eller kanske till och med ger bort en gåva. Allt för att visa kärlek !!! Så idag tänker jag skänka er, mina kära läsare lite kärlek ♥. 

Men jag brukar också säga, varför just IDAG ?? Varför inte skänka varandra massa kärlek en helt vanlig dag, mitt i veckan. Ge den man älskar en ros och berätta hur mycket du älskar honom/henne. Så ja, varför just IDAG?? Jag skulle uppskatta exempelvis en ros mer en helt vanlig vardag, än en dag som denna. Men det är jag det..

Jag önskar er alla en bra dag i alla fall !!! / M





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0