Vad motiverar mig ?

Träningstidningar, bloggar, inspirationsbilder, endorfiner, samtal om träning, energifyllda depåer, planering, dokumentation, resultat, svett, glädje, socialisering, mål att nå, tävlingar och listan kan göras längre men jag tänker stanna där.
 
Det finns mycket runt omkring mig som motiverar/inspirerar mig, men det finns två saker jag tänker lägga lite extra vikt på och det är planering och dokumentation. Just planeringen tycker jag är superviktig, för finns inte träningen nedskriven någonstans så kommer den med all säkerhet aldrig bli av. Tro mig. Så för att enkelt få ner planeringen funkar en kalender/träningskalender riktigt bra, det sistnämnda rekomenderar jag då den innehåller mycket annat än bara datum och rader att skriva på. Hur peppande är det inte att få planera veckans kommande pass och sedan få bocka av träningen, bara den lilla bocken i hörnet av att träningen är avklarad får kroppen att vilja hoppa in på nästa pass direkt. Tänk att så himla lite kan göra så himla mycket. Den nedskrivna planeringen kan användas till så mycket annat också, exempelvis återblickar på vad som varit, när du hade upp och ned-gångar, personbästa och mycket mer. Så iväg och köp en träningskalender nu. Eller har ni redan en? När det gäller dokumentation tycker jag några små enstaka ord efter varje träningspass ska skrivas ner, för att utvärdera vad som var bra och vad som kunde varit bättre. För ni håller väl med mig, alla träningspass är inte alltid toppenbra? Både positiv och negativ feedback är viktig, glöm inte det. Att fota före och efter-bilder är också ett bra sätt, då det på bild oftast (nästan) syns bättre. En sådan sak är väldigt rolig att titta tillbaka på också. Så nu när ni läst detta tar ni fram kameran :).
 
Summa summarum: En kalender där allt får plats tipsar jag er om. En stor motivationskälla !!
 
Att läsa bloggar och få peppande kommentarer av er/andra är två andra saker som motiverar mig riktigt mycket.
 
Nå, hur motiverar ni er ?
 
 
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Catrin - bröllop 2013

Min motivation är väl bröllopet i juni haha Men måste skaffa mig en 'vanlig' kalender för 2013 och där kan jag ju lika gärna dokumentera träningen också. Ska försöka mig på mer styrka på gymmet ( kör mest pass nu) och då kan det vara bra med bra planering på olika övningar rep osv

Svar: Meeen vad kul :) grattis får jag säga. Spännande !! En sådan sak kan jag tänka mig motiverar till vad som helst. Lycka till :)
Mari

2013-01-15 @ 10:56:05
URL: http://Cocobycatrin.blogg.se
Postat av: Mathilda

Är ny läsare, hittade bloggen idag! Riktigt bra blogg :) du skriver på ett bra och intressant sätt :)

Svar: :) Tack snälla. Välkommen tillbaka !!! kram
Mari

2013-01-15 @ 12:48:40
Postat av: Marie

Kul med en hel träningskalender. Jag har en "vanlig" kalender som jag designat själv via personlig almanacka. För varje dag finns det plats för att skriva in vad man tränat. : )

Btw: Muffinsen är nyttiga (matmuffins) så dom kan du göra redan nu, du behöver inte vänta till Maj. : )

Svar: Åh, det visste jag inte ens att man kunde göra. Det var också ett bra tips, kul att ha något eget =).
Sv. Meeen så bra, då ska jag testa =)
Mari

2013-01-15 @ 16:28:51
URL: http://asitismarie.blogspot.se
Postat av: Sofia

Jag använder bloggen som dokumentation. I min kalender skriver jag bara ner dom planerade passen för att se hur det får plats med allt annat som ska göras under veckan. :)

Svar: Perfekt ju :). Bloggen använder jag också som en dokumentation, kul att se vad man gjort, inte bara under träningspassen.
Mari

2013-01-15 @ 18:28:21
URL: http://borninmay.blogg.se
Postat av: Lina Tsutsumi

Jag brukar också lägga in träning i min kalender som om det vore viktigt jobb, för det är det ju! Annars blir det lätt att man glömmer det eller skippar träningen. Vad tränar ni för något? (:

Svar: Men precis =) Underbart ju... vad tränar du ?Jag tränar väldigt varierat, men fokuserar just nu på styrketräning och löpning =)
Mari

2013-01-15 @ 20:37:08
URL: http://linatsutsumi.com
Postat av: Emma

Vilket härligt inlägg :) Ja, vad motiverar mig? Jag är iallafall inte en "planerare" som du. Jag vill inte ha det för bestämt (kanske fick min dos av planerad träning under simmartiden?). Jag vet på ett ungefär vad jag vill hinna med under veckan, men tar det alltid som det kommer. Det jag känner för eller hinner med. :) Sedan använder jag bloggen för dokumentation.

Jag inspireras mycket av bloggar och andras framgångar (eller motgångar för den delen). Kommentarer är också en stor inspiration, speciellt om jag får höra att jag faktiskt kan motivera och inspirera andra, som dem inspirerar mig :)

Framgång och endorfinerna. Vad är väl bättre än känslan av att man utvecklas? Att det går framåt. Att det går lite snabbare på löpningen eller att man plankar lite längre än förra gången, eller tar lite mer i knäböjen. Utan träningen är jag inte hel. Folk får kalla mig träningsnarkoman eller anklaga mig för att ha ortorexi, det rör mig inte. Jag är lycklig när jag får träna mycket och svävar på mina små träningsmoln :)

Sv. Det är alltid kul att testa nya saker. (kanske inte nytt för dig, men du verkar inte ha gjort eget palt iaf?) Enkelt och billigt iallafall, om än lite tidskrävande, tummen upp för det! :D

Svar: Tack snälla du =) Fantastiskt att få höra dina tanker och funderingar kring detta, och alla är vi olika, huvudsaken man göra det som känns bäst för en själv. Men vi verkar tänka rätt lika när det kommer till sådana saker, så det är speciellt kul att läsa det du skriver.
Sv. Nej, har aldrig testat. Men har planterat idén hos killen nu, så jag väntar med spänning på en paltmiddag =) Återkommer givetvis med mer info..hehe...
Ha nu en bra dag =) kraaaam
Mari

2013-01-15 @ 22:54:16
URL: http://semmla.shapemeup.se
Postat av: Lina Tsutsumi

Jag dansar faktiskt poledance! Himla kul och riktigt bra träning! Man tränar varenda muskel känns det som och smidig blir man. Du borde prova det! (:

Svar: Oj, vad spännande. Har hört otroligt mkt om den träningsformen men aldrig testat =) Kul !!! Hoppas det går bra.
Mari

2013-01-18 @ 15:24:52
URL: http://linatsutsumi.com
Postat av: M

Hmm, bloggen använder jag som dokumentation och planering. Försöker även anteckna i min vanliga kalender från personligalmanacka - men mest i efterhand. Funderat på en träningsdagbok - mest för att faktiskt dokumentera varje enskild övning med vikter och dylikt. Vart har du köpt din kalender? Inte hittat någon bra..

Svar: ja, bloggen är ett riktigt bra ställe. Men jag gillar att få ner lite mer detaljer osv... så en kalender funkar bra till det :). Jag köpte min på akademibokhandeln, för strax över 100 kr. Riktigt bra är den !!! kraam
Mari

2013-01-18 @ 19:51:07
Postat av: Lina Tsutsumi

Ja, det är verkligen jätte kul och jag tycker verkligen att ni ska testa på det! Ja, på bara ett år har jag hunnit bli rätt bra på poledancing faktiskt. Det är ju mycket utmaning så det är himla kul!

Svar: Mm, har insett att det är ganska tufft...men helt klart väldigt bra träning =) Ska se om jag kan hitta något ställe att testa.
Mari

2013-01-18 @ 21:17:02
URL: http://linatsutsumi.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0