Stegräknartävling !!

Folkhälsoinstitutet rekommenderar en halvtimmes promenad dagligen för att minska risken för hjärt- kärlsjukdomar och typ 2-diabetes. Experter har efter den rekommendationen översatt det till att man ska ta cirka 10 000 steg om dagen. Vill man därefter att promenaderna ska ingå i en bantninsgkur så rekommenderas cirka 16 000 steg om dagen. 10 000 steg låter säkert väldigt mycket i vissa öron, och 16 000 kanske helt omöjligt i andras men sanningen är att det inte krävs så himla mycket för att komma dit, tror mig...
 
Att folkhälsoinstitutet pratar om mindre risk för hjärt-kärlsjukdomar är givetvis fantastiska bra, men dom glömmer allt annat promenaderna ger och framför allt glömmer dom att det är GRATIS. Frisk luft, motion, kaloriförbrukning, energi, börjar-dagen-på-bästa-sätt, chansen att skingra tankarna och mycket mer... vem vill inte missa detta? Gratis är gott brukar man väl säga :)
 
Att jag över huvudtaget tar upp detta ämne är för att jag som Hälsoinspiratör på mitt jobb precis startat en stegräknartävling tillsammans med mina kollegor, vilket faktiskt verkar ha blivit en succé :). Herre min tid så alla jämför steg och peppar varandra hela tiden, redan efter EN dag. Underbart ju !!! Tänk att så lite kan göra så mycket. Tävlingen kommer pågå i fyra veckor och finfina priser utlovas. Peppande, eller?. Självklart är jag också med, och min tanke är väl att visa mig från min bästa sida och föregå med gott exempel, så igår torsdag såg det ut såhär:
 
 
 
 
Är det - 13 grader är det bara att klä sig varmt, för här ska samlas massa steg :). Mycket underbara saker får jag på köpet också. Promenerar ni mycket?
 
Trevlig fredag säger jag till er  ♥
 
/ M A R I
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Marie

Vi hade en stegräknartävling på mitt förra jobb och oj vad folk samlade steg för att vinna! : )
Jag promenera nästan överallt på vintern, på sommaren blir det mer cykel än promenader...
Ha en fin fredag!

Svar: Ja, det blev genast fart på kollegorna när jag delade ut stegräknarna. Men det är en kul grej :) Mm, det där med promenader har jag verkligen fått upp ögonen för nu när jag lagt SL-kortet på hyllan. Underbart !!! En cykel funderas också på att köpas....kan vara bra att ha =) kram
Mari

2013-01-25 @ 08:46:56
URL: http://asitismarie.blogspot.se
Postat av: Cathie

10000 steg är ju inte alls mycket. Vi körde på jobbet en gång, och 10,000 steg är som en vanlig dag utan några egentliga riktiga promenader :P

Svar: Nej, för människor med ett arbete där man inte sitter på en stol hela dagarna så är 10 000 steg inte alls mkt. Men har man kontorsjobb så måste man nog jobba för det litegrann, där är vardagsmotionen viktig.
Mari

2013-01-25 @ 10:02:52
URL: http://cathie.se
Postat av: Emmas träningsblogg

Hittade precis hit! Vilken härlig blogg du har! :)

Jag använde mycket stegräknare tidigare och tävlade lite för mycket mot mig själv, haha. Skulle slå gamla rekord hela tiden och kände mig tvungen att gå minst 20 000 steg om dagen. Inte för någon träningseffekt, utan bara mer som ett spel där man vill komma upp på highscorelistan eller nåt ;) Crazy?

Svar: Men vad kul, tack snälla :). Du är välkommen tillbaka.
Hehe, ja det kan nog lätt hända att det blir en tävling mot sig själv tillslut. Bra eller dåligt? jag vet inte, beror lite på vad syftet är. Bara det inte blir till en överdrift liksom. Men promenader är himla härliga, underbart rent ut sagt.... kraaam
Mari

2013-01-25 @ 10:39:56
URL: http://emmanyymaan.blogg.se/index.html
Postat av: Emma

Åh, vad kul! Jag måste hålla med Emma ovan, jag är också en sån som känner att minst 15000-20000 steg per dag av någon anledning. Så det är ganska skönt att inte använda nån. Men det måste vara en riktig boost för dig som går så mycket nu :) Som sagt, man får ju så mycket mer på köpet när man promenerar också. Bara en sån sak som att kunna stanna upp o njuta av vackra Sverige. Det borde man göra oftare :)

Sv. Ja, usch. Somnade inte tidigt, men sov riktigt gott inatt iallafall :)

Alltså, bodycombat. Vad är det egentligen? Jag har verkligen noll koll på det här med pass :P

Trevlig helg på dig!

Kram

Svar: Hehe ja. Bara det inte blir till en överdrift, därför är nog sådana här tävlingar som bara sträcker sig över en period bra. Så man inte tar slut på sig själv helt och hållet.... Men just nu i detta så detta bara positivt, jag som lagt SL-kortet på hyllan och allt :)
Sv. Bodycombat är ett konditionspass inspirerat av olika kampsporter. Där du använder dig av sparkar, slag, hopp, kombinationer osv...men du slår i luften, inte mot någon. Riktigt jobbigt, MEN fantastiskt roligt. Testa om du får möjlighet :) kram
Mari

2013-01-25 @ 12:11:17
URL: http://semmla.shapemeup.se
Postat av: Emmas Vikt(iga)

ååh, jag vill också ha en stegräknare. Det ska jag nog köpa mig någon dag. misstänker att jag går väldigt många steg på en dag. :P Senast jag hade en var det runt 20 000 på en dag.

Svar: Ja, men gör det =). Riktigt roligt att se hur mkt man egentligen går faktiskt.
Mari

2013-01-25 @ 18:05:31
URL: http://emmasviktiga.blogg.se
Postat av: Sofia

Jag älskar promenader. Men hatar minusgraderna. Haha. Så när det blir lite varmare igen så ska jag promenera massa igen. :) Nästan 20 000 är ju helt grymt. Taskigt om du kommer vinna din egna tävling. ;)

Svar: Haha. Du får passa på när värmen kommer :). Ja, jag får nog hålla mig lite under de andra...men jag tänker peppa och få dom att kämpa lite, så samla in steg måste också jag göra :) Ha en fin lördag !!
Mari

2013-01-25 @ 20:43:55
URL: http://borninmay.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0