Tankar kring kosttillskott !!

Ja, och så var de det där inlägget om proteinpulver eller andra kosttillskott. Jag har inte så mycket att säga egentligen, men jag lovade ett inlägg, så självklart ska jag hålla det också.
 
- När det kommer till att stoppa i sig preparat (alvedon, ipren, vitaminpiller osv) i ren allmänhet så har jag aldrig varit något stort fan av det. Jag har istället tyckt/trott att kroppen själv kan ta hand om det. Och så vitt jag vet så har jag klarat mig väldigt bra. Har det kommit till receptbelagda saker osv, så ja, självklart har jag tagit det då. Men det jag vill säga är att jag hellre stoppar i mig saker som jag verkligen vet vad det är, än saker som jag faktiskt inte riktigt kan kontrollera.Och när det nu kommer till just kosttilskott så tycker jag likadant. Jag har faktiskt aldrig testat om jag ska vara ärlig, sånär som på några proteinbars jag käkat. Hur märkligt det än låter !! Men jag är lite smått emot sådant måste jag nog säga, och då menar jag inte att jag tycker det är fel att andra tar det. Jag har bara inte velat, utan jag tror att kroppen klarar sig bra utan.
 
Kroppen behöver protein, det vet vi nog alla. Vare sig man tränar eller inte. Vi vet nog mycket väl att protein (och självklart annat också) behövs för att bygga muskler, vilket det i detta fallet kanske handlar om, då vi faktiskt pratar om träning. Proteinpulver är ett enkelt sätt, då shakern mer eller mindre alltid går att ta med och den är skakad och färdig på nolltid. Men jag har inte riktigt förstått mig på det där, istället äter jag (exempelvis)min kesella, mina ägg och min keso (får i mig protein i matväg varje dag också) och det tycker jag räcker för mig. Och jag är övertygad om att det funkar lika bra !!
 
Så summeringen är: Jag och kosttillskott går inte riktigt hand i hand !!
 
Men är någon villig att övertyga mig om att exempelvis proteinpulver är mycket bättre, så är jag nog villig att testa? Men då ska det verkligen vara någon som kan övertyga mig :)
 
Hur tänker ni kring kosttillskott?
 
 
 
 
/ M A R I
 
 

Kommentarer
Postat av: Jenny

Inga kosttillskott. Äta mycket och bra mat är mitt recept! Jag älskar att äta så det är inget problem att få i sig allt jag behöver. Så tänker jag.

Svar: Kloka ord. Jag håller med dig !!! Ha en fin helg nu :) kram
Mari

2012-11-16 @ 12:06:17
URL: http://www.springamera.blogspot.com
Postat av: Emma B.

Jag håller med dig! Dock är mitt problem att jag verkligen inte får i mig något i matväg inom 2-4 h efter hårda/jobbiga träningspass utan att de kommer upp lika fort igen. Dock går det bra med vatten/drickbart så det är endast därför jag dricker proteinpulver. Jag tränar ju så mycket och hårt så då är det ju dumt att skippa också. Men detta är ju jag. Hade min mage tillåtit så hade jag lätt skippat pulvret. Och jag tar bara pulver när jag sprungit 1 mil eller mer samt vid hårda konditionspass kombinerat med styrketräningspass.

Svar: Oj, jobbigt att du får upp maten så pass tidigt efteråt. Hm..... alltid varit så?. Men om då proteinpulvret hjälper dig så ska du givetvis köra på det. Det som funkar bäst för en själv är oftast det bästa. Bara man mår bra !!! kramar
Mari

2012-11-16 @ 19:05:54
URL: http://emmasviktiga.blogg.se
Postat av: Emma B.

ja, det är lite jobbigt. :/ Och ja, de har alltid varit så. Jag har en känslig mage så det är väl därför. Ja de är väl så! men hade föredragit att äta mat direkt efter. :P Men man kan väl inte få allt. hehe.

Svar: Ah okej. Jobbigt !! Hoppas det blir bättre... :) hehe nej, man kan nog inte det... Händer något skoj i helgen?
Mari

2012-11-16 @ 19:26:42
URL: http://emmasviktiga.blogg.se
Postat av: Emma B.

Ja, kanske med tiden men jag tvivlar på det. ;) Det blir träning och jobb för min del. Ska bli jättekul! Love it! Själv då?

Svar: Härligt :) Vad jobbar du med? Det blir lite av varje, träning, middag ute med killen och lite fix här hemma..
Mari

2012-11-16 @ 19:37:01
URL: http://emmasviktiga.blogg.se
Postat av: Emma B.

Jag jobbar som fotograf så ska träffa ett brudpar på en herrgård inför deras bröllop om 2 veckor. :) Så det ska bli trevligt. Åh, de låter som en mysig helg!

Svar: Men gud så roligt. Fotografera som är så fantastiskt roligt !!!! =) Lycka till !!
Mari

2012-11-16 @ 19:52:23
URL: http://emmasviktiga.blogg.se
Postat av: Liie

Jag håller med dig, jag undviker också så mycket det går av piller och shakes, är lite rädd att man kanske blir beroende på något sätt, och det är ju dyra grejer, då känns det bättre att äta en kesella!

Svar: Mm, helt klart. Mycket bättre för kroppen skulle jag också tro !
Mari

2012-11-17 @ 18:23:04
URL: http://heyli.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0