Bättre struktur gör dig till en bättre löpare !!

Träning: Vad är din plan för nästa träningspass? Du kanske springer efter dagskänsla, långt, kort, snabbt eller långsamt. Det är inget fel på det förhållningssättet, i det korta perspektivet. Men på längre sikt är det bättre att ha lite mer struktur på träningspassen.

En bra träningsplan håller dig motiverad och förbättrar formen samtidigt som skaderisken minimeras. Så här lägger du upp en perfekt träningsvecka.




Innehåll
En idealisk vecka ska innehålla ett längre löppass som förbättrar uthållighetsförmågan, ett backpass som bygger upp styrkan och ett löppass i vackra omgivningar eller i trevligt sällskap, som inspirerar dig till fortsatt löpning. Lägg även in ett snabbpass om ditt mål är att bli snabbare.

Löpningen
Springer du varannan dag får svaga punkter som knän, fötter och höfter tid att återhämta sig. Löp långa, långsamma pass på helgerna då du har mer tid. Vardagarna är idealiska för kortare backpass och lättare pass i inspirerande miljöer. Springer du snabbpass är det viktigt att ta ledigt dagen före och dagen efter passet, för återhämtningens skull.

Vilodagar
Det kan vara bra med någon slags fysisk aktivitet även på vilodagar. Kanske simning eller vattenlöpning, något som piggar upp huvudet, gör dig motiverad och bränner fett. Syftet är att träna utan att sätta press på höfter och knän.

Varierande veckor
Du kan hålla fast vid samma träningsschema vecka efter vecka och variera träningen bara genom att växla rundor och träningskamrater. Är du fokuserad på ett speciellt mål, till exempel en tävling eller en ny distans, växla mellan intensiva och lätta träningsveckor.

www.runnersworld.se


Carolina, detta kanske är något värt att tänka på för oss ??




..en bild från Premiärmilen..

/ M A R I



Kommentarer
Postat av: Carro

SV: Klänningen är faktiskt ifrån Gina Tricot :)

2012-04-10 @ 21:07:33
URL: http://carrostraning.blogspot.com
Postat av: sara

Åh ska du springa ett lopp? Vilket då i så fall.



Jag löptraänar ganska mkt själv och följer ett schema från marathon.se Eller tja typ följer. Lättar att köra när man har ngn som talar om för en vad man ska göra tycker jag :-). Idag blir det 4 snabba km och styrka på det.

2012-04-11 @ 02:16:02
URL: http://lifeinshanghai.se
Postat av: sofie

mysig blogg! fastnar alltid på sidor där folk skriver om löpning! :) keep it up!!

2012-04-12 @ 15:06:05
URL: http://sofie86.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0