Förkyld !! men är det okej att träna ändå?

Semestrarna har för många övergått till vardagliga ting, jobb, skola etc. Dessa tider betyder också många gånger, förkylningar och andra liknande sjukdomar som kroppen gärna greppar tag i när man beblandas med alla baciller på mer nära håll igen. Känner jag er och framför allt mig själv rätt så har ingen av oss tid att vara sjuka, för vem har det egentligen?. Här och nu hade jag faktiskt tänkt att skriva om just det där fenomenet, att träna i samband med förkylningar. Så min fråga till er är: - Hur långt anser Du att en förkylning kan gå, innan du bokar av ett träningspass?
 
Givetvis känner vi våra egna kroppar bäst, och vi alla resonerar säkert olika. Men jag personligen tycker att det funkar att träna trots att jag har en lättare förkylning. Jag kanske tar det lugnare för stunden, men ibland, om jag inte inbillar mig så kan jag tycka att förkylningen avtar när jag försöker hålla igång som vanligt. Känna efter och klaga känns som att det bara gör det värre.. (någon som känner igen sig?). Min tumregel, som säkert många av er också har densamma, är att inte träna när febern tar vid eller för den delen, inte träna när man medicineras. Där går liksom gränsen. Men snorig näsa, lite halsont eller hosta. Nej, det är inget som stoppar mig. Självklart är det olika från var gång, men detta brukar funka för mig...
 
Jag som jobbar med barn brukar just i dessa förkylningstider vara extra noga med att tvätta händerna och andas in så mycket frisk luft som möjligt. Sådant gör susen, *peppar peppar* och är självklart tips jag kan rekommendera :).
 
Men för att prata om er, hur resonerar ni? Skriv gärna ner och berätta !! tipsa också om dina bästa huskurer mot förkylningar :).
 
 
 
 
Andas in frisk luft spexande på en sten har jag hört ska vara riktigt bra ;)
 
 
 
/ M A R I
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Crazylicious

Om jag bara är lite småsnorig går jag och tränar ändå, men minsta lilla jag känner av halsen eller huvudet så stannar jag hemma för att se om det kanske blir bättre, i vissa fall kan ju träningen trigga igång skiten så att man blir ännu sämre...
KRYA PÅ DIG! <3

Svar: Sv. Ja men precis, så kan det ju vara. Men ibland tycker jag som sagt, att det nästan avtar när jag kör på som vanligt. Men, självklart är det som jag sa, olika från gång till gång. Bara man lyssnar på kroppen och gör vad den säger, så blir det nog bra =) kramar
Mari

2013-08-21 @ 09:33:24
URL: http://crazylicious.shapemeup.se
Postat av: Hanna

Hej vilken fin blogg du har!

Svar: Tack. Vad glad jag blir :)
Mari

2013-08-21 @ 14:39:54
URL: http://hannast.blogg.se
Postat av: elin

kolla in detta inlägg på min blogg, massvis med KLÄDER till HUTLÖSA PRISER kram!
http://eewesterlind.blogg.se/2013/august/sheinsidecom.html

2013-08-21 @ 15:13:53
Postat av: Sofhie

Det är så himla individuellt sånt där. Gäller att lära känna sin kropp men tar bra mycket lång tid innan man faktiskt gör det.

Tycker också att dte går o träna med en lätt förkylning fast det beror just på vad ''lätt'' innebär.. hur kroppen känns över lags. Som du skrev, känna efter o tänka om träningen skulle göra det värre. :)

Sv Magiska på sitt egna lilla vis men jag överdirver inte när jag säger att jag inte kan kliva upp på vissa grejer, omöjligt, haha!
Just detta benpass involverar: djupa mark, OH-squats, knäböj, good mornings ,lårcurl, benspark & frontböj :))

Kraaaaam :D

Svar: Sv. Men exakt, det tar sin tid. Och vissa har inte ens i vuxen ålder lärt känna sin kropp på riktigt. Men lyssna och göra som kroppen säger, det är viktigt. Annars slutar det ofta illa.
Men som du säger , det är så himla individuellt och ibland känns ju en lättare förkylning värre än andra gånger. Så lyssna och göra därfert, det är bra =)

Haha, underbart !! :) men ja, sätta sig ned på toasitsen brukar vara att glömma nästan =) Härliga övningar !! kraaaam
Mari

2013-08-21 @ 15:20:22
URL: http://sofhie.shapemeup.se
Postat av: Sofia

Att träna med halsont och feber är ju sånt man alltid fått höra att man inte ska göra. Jag är dock sån som aldrig får en "lätt" förkylning, blir jag sjuk så blir jag jättesjuk, så det är liksom aldrig några val för mig. :P Sen brukar ju träningslusten försvinna när man inte känner sig riktigt bra. Så finns träningslusten kvar, då är man troligtvis tillräckligt frisk för att träna. :)

Svar: Sv. Nej, när termometern visar feber blir det absolut ingen träning. Men sedan är det tror jag, så himla individuellt och framför allt väldigt olika från gång till gång. Så lyssna och göra som kroppen är nog det bästa =).
Mari

2013-08-21 @ 16:41:29
URL: http://lifeaccordingto.blogg.se/
Postat av: FOREVERFIT

Snygging! Som du säger så känner vi våra kroppar bäst. Har man feber så ska man absolut inte träna, annars vid lättare sjukdom så bör man också ta det lite lättare och alltid lyssna på kroppen...Krya på dig!

Svar: Sv. Men fina du, tack. Absolut, att lyssna är viktigast. Alltid. kram fina du
Mari

2013-08-21 @ 20:40:39
URL: http://foreverfit.se
Postat av: fight4fit

Det är en väldigt svår fråga tycker jag. Men som du säger är det ju individuellt och något man får känna efter. Själv kan jag träna med lite rinnande näsa och lätt förkylning. Men när halsen börjar svullna och riva till så håller jag mig borta. Har vänner som fått hjärtmuskelinflammation pga att de tränat vid förkylning, och det är nått jag gärna undviker.

Svar: Sv. Jo så är det, och så himla individuellt. Samtidigt som det är olika från gång till gång. Så lyssna och göra vad kroppen säger är det bästa...
och nej, hjärtmuskelinflammation är inget man vill ha :(
kram
Mari

2013-08-21 @ 23:11:25
URL: http://www.fight4fit.se
Postat av: Nicole

Jag håller med föregående talare att man känner sin egen kropp bäst! Min kropp reagerar inte lika som din osv... Jag tänker ofta på "energi" när jag väljer om jag ska träna eller inte. Finns energin där att kunna ge allt...? Jag har varit lite småhängig nu i veckan men har tränat på ändå! Har ändå känt att jag haft energi och min tanke bakom att ta mig till träningen är att låta kroppen få jobba in eller ut det som finns i mig :-)) Bra blogg förövrigt!!

/ Nicole

Svar: Sv. Kloka tankar och du har så rätt. Man måste lyssna !! Tack och detsamma till dig =) Du är välkommen tillbaka !!
Mari

2013-08-22 @ 10:55:49
URL: http://www.toppform.se/showblog/nicnors
Postat av: Tess

Vilken härlig bild! :) Kram

Svar: =) tack fina du. kram
Mari

2013-08-22 @ 12:15:32
URL: http://tesswaltenburg.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0