Slutet på 9 kostråd för perfekt form !!

Nu hoppas jag, att ni efter detta inlägget har 9 superbra kosttips nedskrivna på ett papper där hemma hos er.
Stämmer det?


7. Ät direkt efter passet.
Träning gör dina muskler hungriga och de suger i sig allt du äter efter att du tränat. Denna effekt kvarstår i upp till 90 minuter, så det är oerhört viktigt att uttnyttja detta och äta så snart som möjligt efter passet. Då blir både återhämtningen av muskelmassa och glykogendepåer maximerad och du kommer att ha fullt med energi till nästa pass.

8. Boosta formen med rätt sorts kolhydrater.
Kolhydrater som kommer från fullkornspasta, gorvt bröd med hela korn, mathavre quinoa, majs, juice, frukt, grönsaker, musli, gröt, bär, nötter, frön, råris, bulgur, honung, branflakes och liknande går ut långsamt i kroppen som blodsocker. Det betyder att du får långvarig energi till hjärna och muskler, och dessa kommer att prestera maximalt. Dessutom kommer dina insulinnivåer att sjunka och det betyder per automatik bättre fettförbränning. Att du dessutom får massor av näring i form av vitaminer, mineraler, antioxidanter och fibrer är en värdefull bonus.

9. Dra ned på de snabba kolhydraterna.
Att minska på raffinerade kolhydrater som vitt mjöl, raffinerat socker, sockrade frukostflingor, pulvermos och liknande kan göra stora saker med din form. För det första blir du mättare av kolhydrater med låt GI, som fullkornprodukter, frukt, bär etc - så du kommer automatiskt att äta färre kalorier. Vilket oundvikligen leder till minskat kroppsfett. Samtidigt får du mer näring i dig eftersom du utesluter de så kallade tomma kalorierna, och chansen är stor att det ger dig mer energi och bättre träningsresultat.

(all info kommer från Magazine Fitness)

Skriv gärna vad ni skulle vilja läsa mer om här i bloggen ?





/ M A R I



Kommentarer
Postat av: Carro

jahaaaaa, är det därifrån all info kommer. det är därför jag känner igen texten helt :P hehe.. läste ju den för inte så längesen :P

2012-01-19 @ 08:23:23
URL: http://carolineannamarie.blogg.se/
Postat av: Anonym

Storleken var helt perfekt, de satt superbra:)

2012-01-19 @ 11:00:42
URL: http://endorfinkickar.blogg.se/
Postat av: Eleonore- Kokboksutmaningen!

Härligt slut på kostråden!

Hihi ja jag förstår att folk älskar frukost, men för mig var det mest svårt att äta något på morgonen när man inte var hungrig :) Nu är det ju lite annorlunda eftersom jag är gravid så jag mår istället dåligt om jag inte äter direkt på morgonen :)

2012-01-19 @ 14:05:34
URL: http://www.fika.med.nöjesgalaxen.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0