Året var 2012 !!

I skrivande stund sitter jag med en stor kopp te i min hand och funderar över hur året har varit, och trots att allt inte har varit en dans på rosor, för vilket år är helt perfekt? så sitter jag här med ett stort leende på läpparna och blickar tillbaka på allt det som varit. Kolla bara här:
 
 
Året var 2012 !!
 
Mitt liv. Året började med ett stämpelkort på Karolinska/S:T Eriks - ögonsjukhus, där jag åkte in och ut för undersökningar och diverse tester, för att i största grad kunna utesluta att jag hade MS. När jag genomgått sömnlösa nätter, undersökningar, checkat av typ alla läkare på Karolinska sjukhuset, gjort ryggmärgsprov, hjärnröntken, gråtit floder och funderat kring livet miljarder gånger kom det positiva beskedet, jag hade inte MS. Där släppte jag en sten och livet kunde sakta men säkert återgå till det "normala". Men värk och en liten färgnedsättning på ena ögat är något jag får leva med. Mitt liv skulle till att förändras i April också, men endast till det positiva. Jag träffade min livs kärlek, David. Trodde inte innan dess att det gick att älska någon så mycket, men nu vet jag :) ♥. Våren, sommaren och hösten rullade på i ett behagligt tempo och jag har fyllt dagarna med saker/människor jag älskar. Det var inte förrän nu i nov/dec som min kropp sa stopp, då dagarna på jobbet fyllts med massa stress och konflikter. Men kroppens signaler hann förvarna mig i tid, så jag avslutade terminen på jobbet med en veckas sjukskrivning. Så i skrivande stund är jag inne på min andra lediga vecka och en till återstår. Jag laddar batterierna och hoppas kunna komma tillbaka på jobbet, lika positiv som jag brukar vara.
 
Träning. 2012 skulle visa sig vara ett riktigt bra träningsår för mig, redan i januari sparkade jag igång med en utmaning, "träna varje dag hela januari". Jag lyckades och insåg samtidigt att träning är en himla viktig del i mitt liv, vilket den alltid varit men i år på en helt annan nivå, och sedan dess har det varit så. Jag har prioriterat, planerat, vänt och vridit för att få in träningen i mitt liv, på den nivån jag velat ha den. Jag har också där lyckats !! Jag har utvecklats både i kropp och knopp, synliga resultat som får mitt leende att bli ännu större :), en sjuk livsglädje har omfamnat mig och jag har nog också insett vad som är min passion här i livet. Träning !!!
 
Kost och hälsa. Hälsan låg på en rätt låg nivå när jag åkte in och ut på sjukhus, men det är förståeligt. När det positiva beskedet kom vände sig allt till det bättre och så skulle det förbli, till i nov/dec i alla fall. Men i överlag har jag mått oförskämt bra. Kosten, där har jag med min IBS-mage experimenterat och faktiskt lyckats hitta en riktigt bra form att följa. Mycket har hänt där kan jag säga. Jag älskar att äta och fem mål om dagen, frukost, mellanmål, lunch, mellanmål och middag (kanske ett kvällsmål) passar både mig och min kropp exemplariskt.
 
- Det jag i alla år har sagt att jag ska bli bättre på är att kunna lyssna på mig själv, ta till mig signalerna som kroppen sänder ut och kunna säga nej utan att få dåligt samvete. Detta är något jag jobbar med varje dag, och framåt går det. Men det kommer vara något jag under år 2013 också måste jobba med.
 
- Det som också fått mig att se framåt, leva och förstå saker och ting bättre är min familj, mina vänner, min pojkvän och alla andra i min närhet som sprider positiv energi omkring sig.
 
Glöm inte att ni alla är värdefulla !!
 
Gott Nytt År önskar jag er.
 
 
 
 
 
/ M A R I
 

Kommentarer
Postat av: Anna

★Gott Nytt År!! Hoppas du får en jätte rolig kväll och att det nya året blir toppen! ★

2012-12-31 @ 11:54:14
URL: http://mallards.blogg.se
Postat av: Marie

Gott nytt år! Kram

Svar: Tack detsamma =). Kraam
Mari

2012-12-31 @ 13:37:59
URL: http://asitismarie.blogspot.se
Postat av: Veronica

Fint inlägg! :) Hoppas ditt 2013 blir riktigt bra och att du slipper sjukhuset och så.. :) Stor kram!

Svar: =) Tack fina du. Ha en fin kväll nu !! Kraaam
Mari

2012-12-31 @ 14:30:51
URL: http://veronicas.shapemeup.se
Postat av: Sofia

Tycker det låter som ett bra år faktiskt. Kanske inte början, men du verkar fått ordning på det mesta till slut. :)

Gott nytt år!

Svar: :) Ja, visst är det så. Underbart !!! Gott Nytt år nu !!! Är du hemma i sängen?
Mari

2012-12-31 @ 21:52:40
URL: http://borninmay.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0