Dieter !

Överallt där vi vistas översvämmas vi av olika dieter, är det inte på någon reklampelare så är det någon vän/kollega/familjemedlem som just då är mitt uppe i en diet som dom mot förmodan kommer släppa taget om. Vilken hysteri alltså. På mitt jobb till exempel så bytlånas det böcker, vi (inte jag) diskuterar dieterna så fort tid finns, några munhuggs till och med ibland bara för att visa att "deras" diet är den enda som funkar. Just det, varför tror man bara att just den diet man själv håller på med funkar ? Nästa vecka så testar dom en annan, och då är det bara den som funkar. Konstigt det där.

Jag sitter dock bara med och lyssnar, orkar helt enkelt inte diskutera något som jag är emot (inte i detta fallet i alla fall). Det jag vill säga är inte att jag ogillar folk som håller på med alla dessa dieter, utan mer antyda på att något så enkelt som motion och att äta normalt funkar hur bra som helst också. Visst, vi alla är olika och vissa saker funker bättre på andra än på en själv. Men ändå. Fast jag inte är någon expert inom detta område kan jag med mitt fulla samvete lova er, att om man gör detta rätt, motionerar och äter normalt alltså, så kommer man gå ner i vikt. För det är väl av den anledningen man väljer att följa en diet ?!.

Vi pratar ofta också om hur och när man ska unna sig något gott, varför bestämma något sådant egentligen?! Det man absolut inte behöver göra är ju att äta sötsaker varje dag, men motionerar man regelbundet och äter normalt (alltså frukost, lunch, middag och däremellan några små mellanmål) tycker jag personligen att man kan unna sig något när man vill och känner för det. Förbjuda sig själv är ju det värsta man kan göra. Mycket handlar också om att göra av med mer energi än vad man stoppar i sig. Vilket jag är övertygad om att man lyckas med om man motionerar och äter (normalt) rätt.

Jag vet egentligen inte riktigt vart jag vill komma med denna texten, men något vettigt för den väl med sig antar jag.(?) Jag tycker bara hysterin om alla dessa dieter har stigit alla lite över huvudet, finns det inte viktigare saker att tala om på rasterna. Jag börjar bli lagomt mättad av att stånga mig fram emellan alla dessa dietböcker som ligger och dräller på jobbet.......Men nu sätter jag punkt för ikväll.


Vore helt klart roligt att höra vad ni tycker angående detta ?! Så let´s rock´n roll i kommentarsfältet hörrni :)





/ M A R I



Kommentarer
Postat av: Ackelina

Hoppas du får en underbar kväll :)

2011-05-19 @ 20:32:42
URL: http://ackelina.webblogg.se/
Postat av: sofia

jag har en blogg som handlar om mode och min vardag. Min dröm är att bli modell och få bättre självförtroende. vad är din dröm? http://sofiajahnkes.blogg.se/

2011-05-19 @ 20:49:29
URL: http://sofiajahnkes.blogg.se/
Postat av: Johanna

nej skall inte äta b 12 tabletterna i alla fall, de värdena var normala, skall ta andra prover imorgon för utesluta andra saker, så får se, vore skönt och slippa tabletter :)



hur länge stannar du hemma?

2011-05-19 @ 20:50:01
URL: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Postat av: Johanna

är med trött på alla dieter, bantningskurer hit och dit..... inget verkar direkt funka.... :)



Skönt då får du lite längre helg :)



Ja, det vore skönt och slippa tabletter.... men måste jag för må bra så gör jag ju det: )

2011-05-19 @ 21:03:17
URL: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Postat av: Viktorija

Hejsan! Jag kom med i en fototävling och jag skulle verkligen uppskatta om du kunde lägga en röst på mig som är NR: 5! Alla som röstar får länkar, jag har 320 läsare per dag, så det är en riktig chans! :D

Länk: http://exposure.blogg.se/2011/may/finalister-fototavling-var.html?_tmp=5a228cb2e2428192d6f3eddd2ce27e0772388cb2

2011-05-19 @ 21:12:17
URL: http://behindthecamera.webblogg.se/
Postat av: Sandra

Jag håller verkligen med dig där. Blir trött i huvudet av att höra om alla dieter, hur har de koll på allt? Det allra bästa mottot att leva efter enligt min mening (alla får såklart göra deras grej) är "gör av med mer än du stoppar i dig". Som du säger äter man normalt och rör på kroppen så kommer man att gå ner. Och jag tror inte det är hållbart med dieter heller för visst kan man gå ner snabbt men vad händer när man återgår till sina gamla vanor? Då går man ju upp igen.



Svar: Ja jag förstår det, man kan ju inte direkt lämna barnen ensamma för att föräldrarna är sena. Kram

2011-05-19 @ 21:26:45
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: Ackelina

Sv; händer det något roligt i helgen då? :)

2011-05-19 @ 21:49:36
URL: http://ackelina.webblogg.se/
Postat av: Lina

Så sant så! Håller med, skiter i alla dieter helt och hållet. Jag tror att.. bara man äter "med huvudet" och inte med kroppen så går man inte upp så mycket. Sen tycker jag kurvor är extremt snyggt, och det tycker ju de flesta killar också!

2011-05-19 @ 21:53:02
URL: http://thelizy.blogg.se/
Postat av: sofia

tack:D

2011-05-19 @ 22:22:43
URL: http://sofiajahnkes.blogg.se/
Postat av: Johanna

helt inne på samma linje som du, sunt förnuft.



jag har haft problem på andra hållet och diverse metoder som alla försökt mig på, funka inte förrän en dag då jag till 110% var redo och bli av med skiten. Och jag tror det är samma på andra hållet!



Hoppas jag med :) Tröttsamt detta! :(

2011-05-19 @ 22:34:53
URL: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Postat av: Nathalie

god morgon:D hur ser planerna ut för denna fredag?:)

kika på mitt senaste inlägg om du vill ha lite fredags inspo! http://liborius.blogg.se/2011/may/old-beauty-nu-kan-du-do-1.html#comment

Ha en bra dag!

2011-05-20 @ 07:30:25
URL: http://liborius.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0